Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Ο κίνδυνος για την άδεια των «πρασίνων», τα γέλια του Εσιέν και η υπόθεση Λέτο που… έρχεται.
Όλα αυτά ουσιαστικά προέκυψαν στην εκδίκαση της προσφυγής του Μάικλ Εσιέν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
Τον Γκανέζο εκπροσώπησαν νομικά η Λίνα Σουλούκου και η αδερφή της Άσπα. Δύο κυρίες που έχουν προλάβει να γράψουν  τη δική τους ιστορία στην δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στην εκδίκαση αθλητικών υποθέσεων όπως αυτή του Γιώργο Δώνη με τον ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν.
Στη διάρκεια της χθεσινής εκδίκασης, η Λίνα Σουλούκου εξέφρασε το παράπονο της στον δικηγόρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Κάρμη. "Η ζωή δεν τελειώνει στον Εσιέν…. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Μας ζητήσατε να σας εξυπηρετήσουμε και το κάναμε, αλλά...", του είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στις διαφωνίες και τις εντάσεις που είχαν προηγηθεί.
Και όντως η ζωή δεν τελειώνει στον Εσιέν. Υπάρχει και ο Σεμπαστιάν Λέτο για παράδειγμα, η ανανέωση του συμβολαίου του οποίου εκκρεμεί.
Ο Αργεντινός μάλιστα, έχει τις ίδιες δικηγόρους με τον Μάικλ Εσιέν που κατά τη διάρκεια της εκδίκασης τηλεφώνησε στον φίλο του Γιάννη Σκρέτα (κατέθεσε ως μάρτυρας) και έβαλε τα γέλια με όσα υποστήριξαν οι "πράσινοι".
Οι διαφωνίες και οι εντάσεις ήταν ουκ ολίγες στα 80 λεπτά που συζητήθηκε η υπόθεση.
Διαφωνίες για παράδειγμα ως προς το αρχικό ποσό των 720.000 ευρώ που ζητάει ο Εσιέν και "είναι μόνο τα δεδουλευμένα του παίκτη. Μνημονεύτηκαν ως αποζημίωση στην λύση του συμβολαίου για λόγους φορολογικής διευκόλυνσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι αναλάμβανε να καταβάλει όλους τους φόρους και ως αποζημίωση, χαρακτηριζόμενο το ποσό, είχαν ευμενέστερης φορολογικής μεταχείρισης απ’ ότι ως δεδουλευμένα ποσά".
Αυτή είναι η διευκόλυνση που εννοούσε η Λίνα Σουλούκου που ξέσπασε και αυτή όσον αφορά την ένσταση του Γιάννη Κάρμη, δικηγόρου του Παναθηναϊκού για να ακυρωθούν οι ρήτρες που υπάρχουν στην λύση του συμβολαίου.
"Η ΠΑΕ ΠΑΟ μας πρότεινε εγγράφως τις συγκεκριμένες ποινικές ρήτρες.
Υπάρχουν και στην λύση του συμβολαίου στις 8/7 αλλά και στην τροποποίηση του συμφωνητικού στις 6/9 και έρχονται σήμερα να προβάλλουν ενστάσεις, να τις χαρακτηρίζουν υπέρμετρες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο" ειπώθηκε μεταξύ άλλων.
Οι ρήτρες είναι:
1. 10% για το ποσό της κάθε δόσης το σύνολο των οποίων ήταν 24 (23.750 ευρώ έκαστη) σε περίπτωση καθυστέρησης της,
2. σε περίπτωση καθυστέρησης δύο δόσεων γίνεται απαιτητό το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό με ρήτρα 10%,
3. ποινική ρήτρα 100.000 ευρώ.
Ρήτρες αν μη τι άλλο εξοντωτικές που ο Παναθηναϊκός "υποχρεώθηκε" - όπως ειπώθηκε - να δεχθεί για να μην έχει πρόβλημα με το financial fair play για το οποίο έπρεπε να καταθέσει τα χαρτιά στηνUEFA εκείνη την περίοδο (τον περασμένο Ιούλιο).
Τώρα όμως, ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό θέμα με την άδεια εν όψει της νέας περιόδου από την ΕΠΟ (οι φάκελοι θα εξεταστούν στα μέσα Μαϊου) καθώς αν δικαιωθεί ο Γκανέζος θα πρέπει να καταβάλλει 651.000 ευρώ ("εξοντωτικό" το χαρακτήρισε ο Γιάννης Κάρμης).
Τόσο είναι το ποσό που ζητάει η πλευρά του παίκτη μετά την καθυστέρηση στην καταβολή των δύο δόσεων που πληρώθηκαν τελικά στις 9/1 ενώ έγινε και άλλη μία πληρωμή, την 1η Φεβρουαρίου.
"Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε ότι αφορά τις άμεσες οικονομικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η αδειοδότηση του για την επόμενη περίοδο", παραδέχθηκε η πλευρά του "τριφυλλιού".
 
Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουμε εδώ.
 
Διαφωνίες για παράδειγμα ως προς το αρχικό ποσό των 720.000 ευρώ που ζητάει ο Εσιέν και "είναι μόνο τα δεδουλευμένα του παίκτη. Μνημονεύτηκαν ως αποζημίωση στην λύση του συμβολαίου για λόγους φορολογικής διευκόλυνσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι αναλάμβανε να καταβάλει όλους τους φόρους και ως αποζημίωση, χαρακτηριζόμενο το ποσό, είχαν ευμενέστερης φορολογικής μεταχείρισης απ’ ότι ως δεδουλευμένα ποσά".
 
Θυμάστε κάποιες ''πύρινες'' εκπομπές της ''ΔΙΚΗΣ'' και κάποια ''πύρινα'' άρθρα του τσοντο-site του Ιβάν Σαββίδη, με διευθυντή το Λαλάκη-Μουλάκη Παπαθεοδώρου, για τη ''φοροδιαφυγή'' στην ΠΑΕ Ολυμπιακός;
 

Ο μάστορας των εικονικών τιμολογίων Ιωάννης Αλαφούζος, ο άνθρωπος που με αυτόν τον τρόπο κατέκλεψε όλο το ρουμανικό στόλο στις αρχές της δεκαετίας του '90, με συνεργούς όλα τα μπουμπούκια του Πειραιά και του Περάματος (που εμπλέκονται και στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ΑΚΟΜΗ αναζητούνται τα λύτρα των 30 εκ. ευρώ που κατέβαλε για να ελευθερωθεί...), κατηγορούσε άλλους για...φοροαποφυγή. Κι εμείς δεν λέμε ότι αυτό που έγινε με τον Εσιέν είναι παράνομο. ΟΛΟΙ το κάνουμε, στις φορολογικές μας δηλώσεις. Άλλο το να αποκρύπτεις ένα εισόδημα κι άλλο το να προσπαθείς να αποφύγεις φόρο. Αυτό ακριβώς όμως συνέβαινε, ΑΝ συνέβαινε και δεν έχουν χαλκευθεί οι συνομιλίες Βρέντζου στη ''ΔΙΚΗ'', και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τώρα όμως, αυτό θα περάσει στο βρόντο, γιατί αφορά το μπουμπουκάκι της διαπλοκής, τον Ιωάννη Αλαφούζο με τα διάφορα ΜΜΕ που συντηρεί. Όσο για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟ, καλά ξεμπερδέματα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ωραία πράγματα λέει ο Εσιέν για την ΠΑΕ του Αλαφούζου:
http://www.gazzetta.gr/football/article/1049732/esien-den-me-evazan-giat...

"Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 - 12:59 από Γιάννης Γεωργόπουλος
ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΕΣΙΕΝ ΣΤΟ GAZZETTA.GR
Εσιέν: «Δεν με έβαζαν γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν»
«Ψεύτικοι, δυσφημιστικοί και άτοποι ισχυρισμοί του Παναθηναϊκού. Ζητώ να σταματήσουν». Ο Μάικλ Εσιέν σπάει τη σιωπή του σε μια συνέντευξη στο gazzetta.gr που θα συζητηθεί!

Εσιέν: «Δεν με έβαζαν γιατί δεν μπορούσαν να με πληρώσουν»

Η καριέρα του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκού αποδείχθηκε βραχύβια, αλλά πολύκροτη.

Ο Γκανέζος σούπερ σταρ αφίχθη με τιμές ήρωα στην Αθήνα την 1η Ιουνίου 2015 αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που αγωνίστηκαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τεράστια καριέρα σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως οι Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μίλαν, η συμφωνία του «βίσονα» με τον Παναθηναϊκό σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμούς στις τάξεις των «πρασίνων».

Ένας -σοβαρός όπως αποδείχθηκε- τραυματισμός είχε ως συνέπεια ο έμπειρος άσος να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης με συνέπεια επηρεασμένος από την περιπέτεια του να μην δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν για εκείνον οι άνθρωποι του «τριφυλλιού»

Ο τελευταίος μεσούσης της περιόδου εκπαραθυρώθηκε από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όπως δηλώνει ο ίδιος η στάση του παρέμεινε επαγγελματική και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα μέχρι την τελευταία προπόνηση του με τη φανέλα του ελληνικού συλλόγου.

Το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιο του πρώην άσου της Τσέλσι λύθηκε με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε συμβιβασμό για τα οφειλόμενα του.

Ο Μάικ Εσιέν μιλώντας αποκλειστικά στο gazzetta.gr καταγγέλλει τον Παναθηναϊκό για αθέτηση της συμφωνίας προσφεύγοντας στα δικαστήρια, ενώ εκφράζει την απογοήτευση του για τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει η πρώην ομάδα του, τους οποίους απορρίπτει θεωρώντας τους ψεύτικους, δυσφημιστικούς και άτοπους.

Παράλληλα, ισχυρίζεται πως ο Παναθηναϊκός του πρότεινε συγκεκριμένο τρόπο διακανονισμού των οφειλομένων του, τον οποίο εν συνεχεία αναίρεσε, ενώ αποδίδει τον παραγκωνισμό του στο γεγονός πως ο σύλλογος δεν ήθελε να τον πληρώσει!

- Μάικλ οι ισχυρισμοί του Παναθηναϊκού θεωρείς πως απέχουν από την πραγματικότητα;

«Από ό,τι ακούω από τους δικηγόρους μου Άσπα και Λίνα Σουλούκου, ο Παναθηναϊκός κάνει δηλώσεις στο δικαστήριο, οι οποίες είναι δυσφημιστικές για τον χαρακτήρα μου και τη φήμη μου και δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν στο δικαστήριο είναι αναληθής και οι ισχυρισμοί αβάσιμοι».

- Πως αισθάνεσαι για όλα αυτά και πως σκοπεύεις να κινηθείς;

«Απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν καταγγελίες για το πρόσωπο μου πως ήμουν αντιεπαγγελματίας μετά άλλων ψευδών δηλώσεων. Θα τους παρακαλέσω να σταματήσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς για μένα, αλλιώς δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να αναζητήσω κάποια μορφή αποζημίωσης για την ζημιά στο όνομα μου και τον χαρακτήρα μου.

Ποτέ δεν είχα οποιαδήποτε θέμα, λογομαχίες και προβλήματα με κανέναν όταν ήμουν στον σύλλογο.

Δεν βρίσκω τον τον λόγο όπου θα πρέπει να αμφισβητηθεί ο επαγγελματισμός και ο χαρακτήρας μου.

Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια και βάλε της καριέρας μου όπου διατυπώνεται εναντίον μου και το θεωρώ απαράδεκτο από την στιγμή που δεν είναι αλήθεια».

- Για ποιο λόγο αναγκάστηκες να προσφύγεις στα ελληνικά δικαστήρια και τι σου είχε υποσχεθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Όταν ο Παναθηναϊκός με ενημέρωσε για την απόφαση (της ομάδας) να καταγγελθεί η σύμβαση μου, δέχθηκα την πρόταση τους για την επίλυση όλων των εκκρεμών ποσών που οφείλονται σε μένα για την σεζόν 2015/16 σε διάφορες δόσεις μέχρι το 2018. Έτσι καταλήξαμε σε συμφωνία διακανονισμού με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έγινε δεκτή δύο φορές (την πρώτη φορά στις 8/7/2016 και η δεύτερη στις 6/9/2016) και για κάποιο λόγο δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών που οι ίδιοι είχαν προτείνει σε μένα δύο φορές.

Για αυτό το λόγο τους προειδοποίησα αρκετές φορές τόσο προφορικά όσο και γραπτά για να με πληρώσουν. Απέτυχαν να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στο πρόσωπο μου. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προσφύγω στην αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Επιτροπής. Ευελπιστώ πως θα έχω μία δίκαιη και ορθή δίκη παρά τους ψεύτικους, συκοφαντικούς και άτοπους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού».

- Γιατί πιστεύεις πως ο σύλλογος σταμάτησε να σε πληρώνει;

«Δεν μου έχουν εξηγήσει γιατί δεν μπορούν να τιμήσουν τις συμφωνίες που οι ίδιο πρότειναν σε μένα».

- Ποια ήταν η σχέση σου με τον Αντρέα Στραματσόνι; Γιατί σταμάτησε να σε χρησιμοποιεί στους αγώνες του Παναθηναϊκού;

«Η σχέση μου με τον κύριο Στραματσόνι ήταν εξαιρετικά καλή. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος και μιλούσαμε συνεχώς όταν ήμασταν και οι δύο στον σύλλογο. Συνεχίζουμε να έχουμε επαφή. Δεν με χρησιμοποιούσε γιατί πιστεύω πως ο σύλλογος δεν μπορούσε να με πληρώσει και ήθελαν να φύγω».

-Τι περιμένεις περιμένεις πλέον από τον Παναθηναϊκό; Ποια είναι η επιθυμία σου;

«Πρώτα απ' όλα εμπιστεύομαι την αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αυτός είναι ο λόγος που προτίμησα να προσφύγω εκεί, αντί να υποβάλω σχετικό αίτημα στη FIFA. Πιστεύω ακράδαντα πως θα έχω μία δίκαιη δίκη παρά τους ψεύτικους, συκοφαντικούς και άτοπους ισχυρισμούς του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω πως η επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα εξετάσει προσεκτικά τους ισχυρισμούς μου, την δήλωση μου και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εκδίδοντας μία δίκαιη και έντιμη απόφαση. Σέβομαι τους πάντα και περιμένω να με σεβαστούν με τον ίδιο τρόπο, γι' αυτό ζητάω από τον σύλλογο να σταματήσει να βγάζει μία ψεύτικη εικόνα για μένα και να σταματήσει να συκοφαντεί το όνομα μου και τον χαρακτήρα μου».

- Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά πλάνα σου με την αποχώρηση σου από τον Παναθηναϊκό;

«Παραμένω εν ενεργεία και προπονούμαι με την Τσέλσι (Reserves) που είναι πάντα ευγενική και καλή απέναντι μου. Ακόμη ψάχνω ομάδα και ελπίζω να βρω έναν σύλλογο όπου η οικογένεια μου και εγώ θα αισθανόμαστε άνετα»."

Εικόνα koropi48

Σας είπα, μην τρέφετε αυταπάτες. Οι απέναντι, ως γνήσιοι εκπρόσωποι της -σε στενή και ευρεία έννοια- μασονίας στη χώρα, έχουν καλυμμένα τα νώτα τους κι αν κανένας ξεφύγει από τη γραμμή, έρχεται άλλος και καλύπτει τις βρωμιές του πράσινου στάβλου. Διαχρονικά, δεν τους θίγει κανείς, αφού έχουν τα πόστα στην πολιτική, τη δικαιοσύνη και τον τύπο.

Εικόνα matrasimca

Ερχονται φουρτουνες για τους τζαμπα μαγκες.
Συνδυασαν το non call με το no pay ιδανικα
Ο ΦΟΥΖΥ γραφτηκε στο κοινημα δεν πληρωνω και οι μπασκετικοι απο οτι ακουγεται εμπλεκονται σε σκανδαλο τεραστιας φοροαποφυγης με συμβολαια παικτων.
Μενει να δουμε αν ολα αυτα ειναι αληθεια και αν ειναι ειμαι περιεργος να δω τι θα πουνε και τι θα γινει με το fair play
Θυμαμαι καποια χρονια πριν φαγανε την θεση απο τα Γιαννενα στην Ευρωπη για να παιξει η Παναθα αλλα την πατησανε:
"Την περίοδο 2012-13 η ομάδα ξεκίνησε με -2 βαθμούς τιμωρία από την προηγούμενη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός έχοντας μια κακή χρονιά τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση, πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα των Ιωαννίνων όμως δεν έλαβε άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, όμως ούτε αυτός τελικά έλαβε τη σχετική άδεια συμμετοχής, καθώς ειδική επιτροπή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) απέρριψε τον φάκελό του και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά από το 1997"
Ευτυχως η ΟΥΕΦΑ δεν ειναι ΕΠΟ (που δεν την γουστάρουν κιόλας) και υπηρξε διακαιοσυνη με τον αποκλεισμό τους απο την Ευρωπη

Εικόνα Giannis

Ειναι παντως φοβερο πως αυτη η κατσαριδα - συλλογος καταφερνει να επιβιωνει..Με λεφτα χωρις λεφτα παντα μεσα στα σκανδαλα κ στη πουστια , με πασοκ , με νδ , με τσιριζα , με βασιλια με χουντα...Ευχομαι ο μεγας γαυρος αλαφ-ουζος να πραγματοποιησει το ονειρο μας κ να διαλυσει την κωλομαδα... Αλαφ ακμπαρ....

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

εδώ που τα λέμε έχει κι ένα δίκαιο ο Αλχαβούζας...
σου λέει «ο λούτρινος πώς τα κάνει όλα στο τσάμπα! θέλω κι εγώ!»

Εικόνα Romain

Κάτι μου λέει ότι η πρόσληψη sir Manos Mavrokoukoulakis έχει να κάνει πρωτίστως με το άγχος της αδειοδότησης. Μην ξεχνάμε ότι ο Δημητρίου της εν λόγω επιτροπής, είναι... ο γιος της γυναίκας του sir Manos.

Θα έχει μεγάλη πλάκα να τερματίσει στην 5αδα ο θίασος και τη θέση του λόγω μη αδειοδότησης να την πάρει ο Πλατανιας ή η Αεκουλα.

Εικόνα savvas gridlock

Ε τωρα κι εσυ τι συσχετισμους πας και κανεις. Σε λιγο θα μας πεις οτι προσελαβαν τον Μπαλτακο για να τους ξεμπλεξει δικαστικα με διαφορα θεματα, εντος κι εκτος ποδοσφαιρου...

Εικόνα Romain

Όχι... οχι. Προς θεού!

Δεν γίνονται αυτά. Πως είναι δυνατόν, ένας άντρας ( και τι άντρας!) με το ανάστημα (και τι ανάστημα!!) και το ήθος (!!!) του Ιωάννη Αλαφουζου να σκεφτούμε ότι σκαρωνει τέτοια πράγματα?

Απλά ντροπή μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όλο και κάποιο ντου αυθόρμητων αγανακτισμένων πράσινων οπαδών θα τους σώσει την τελευταία στιγμή. Και ο γίγαντας κατατρεγμένος από το σύστημα, Αλαφούζος, θα γίνει ξανά ο σωτήρας του πράσινου οδοστρωτήρα.