Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΔΥΤΕΣ ΕΝΡΙΚΕ-ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ



Πέρα από τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που είδαμε σε ξεχωριστό άρθρο, ας δούμε και τη διαιτησία σε Τρίπολη και Τούμπα αυτό το διήμερο. Διαιτησία που πέρασε στα ψιλά, ως συνήθως. Ξεκινάμε με την Τρίπολη και το παιχνίδι Αστέρας-ΠΑΟ 0-5.
 
Θα πει κάποιος ''ρε φίλε, την κωμωδία με την οποία γέλασε και κονόμησε όλη η Ελλάδα θα κρίνεις διαιτητικά;''. Γιατί όχι; Κάποιοι ήταν αγχωμένοι, όπως αποδείχθηκε. Το 0-3 του ΠΑΟ είναι γκολ-οφσάιντ, προσφορά του βοηθού Δαμιανού Ευθυμιάδη της Ένωσης Πιερίας, ενώ το 0-5 είναι επίσης οφσάιντ, προσφορά του βοηθού Ποντίκη της Ένωσης Πρεβέζης και του ''ολυμπιακάρα'' προέδρου της Κάρτσακλα. Ο Ποντίκης άφησε κι άλλη μία φορά τον Μπεργκ να βγει τετ α τετ από θέση οφσάιντ. Όλα αυτά τα παραδέχεται ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΚΑΙ του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ Ιωάννη Αλαφούζου και στην εκπομπή Kick Off, εκεί που ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, διευθυντής του sdna.gr, μας έλεγε σε προηγούμενες εκπομπές ''ο Ολυμπιακός δουλεύει πολύ καλά και με τους πλάγιους''. Πάλι μέσα έπεσε ο Λαλάκης. Τις ομάδες μπέρδεψε βέβαια, για Ολυμπιακό μίλαγε και προέκυψε ο αγαπημένος του ΠΑΟ, αλλά δεν πειράζει μωρέ, καλή καρδιά...
 
Συνεχίζουμε με το ματς της Τούμπας, ΠΑΟΚ-Βέροια 4-0.
 
Κι εδώ κρίνει τις φάσεις ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΚΑΙ του Ιωάννη Αλαφούζου, προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Δεν τις κρίνει κάποιος ''τσάτσος του Μαρινάκη''. Στο 23' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Βαρέλα του ΠΑΟΚ ανατρέπει τον Καπετάνο της Βέροιας, την ώρα που αυτός ήταν έτοιμος να έρθει σε επαφή με την μπάλα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ. Ήταν πέναλτι κι αποβολή που δεν έδωσε ο διαιτητής Μπλάνας της Ένωσης Μεσσηνίας. Στο 27' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Ασίγκμπα της Βέροιας ανακόπτει με απλωμένο χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδος του την πορεία της μπάλας μετά από σουτ αντιπάλου παίκτη. Ήταν φάση-πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, που κακώς δεν έδωσε ο Μπλάνας. Στο 41' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Ενρίκε του ΠΑΟΚ κάνει μία ωραία κατάδυση στην περιοχή της Βέροιας, ο Μπλάνας δίνει το πέναλτι, ο ΠΑΟΚ κάνει το 2-0 και καθαρίζει το ματς.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 1-0, ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑ-ΝΕΙΣ. ΚΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΕ ''ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ'' ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΣΙΓΚΜΠΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ-ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΑΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES;
 
Κλείνουμε τον απολογισμό του Σαββατοκύριακου με τις δύο καταδύσεις που είδαμε. Μία του Βλαχοδήμου του ΠΑΟ, στο 56' της αναμέτρησης με τον Αστέρα, όταν το σκορ ήταν 0-4,
 
αλλά και τη βουτιά του Ενρίκε του ΠΑΟΚ, την οποία ο Βαρούχας πολύ σωστά στηλίτευσε και δέχθηκε γι'αυτό την επίθεση του ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στο sdna.gr του Ιβάν Σαββίδη, Σταύρου Κόλκα.
 
ΜΟΝΟΝ ''Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ'' ΒΟΥΤΑΕΙ, Ε; ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΥΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟ-ΚΟ-ΚΟ. ΟΥΤΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.
 
Tώρα το γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ ο ρεπόρτερ ΠΑΟΚ Κόλκας από την κριτική του Βαρούχα στο κανάλι του Αλαφούζου, σε μία εκπομπή βεβαίως που συνήθως συμμετέχει και ο ίδιος ο Κόλκας, όπως και το τι σημαίνει το υστερόγραφο ''ΥΓ'' στο άρθρο του στο site του Σαββίδη, δεν είναι πράγματα για να τα λέμε ανοιχτά και δημοσίως. Εννοούμε πως δεν τα γνωρίζουμε, μην το παρεξηγήσει κανείς αυτό. Εμείς τα του παρασκηνίου τα μαθαίνουμε από τον Άρη Ασβεστά και το Βασίλη Παπαθεοδώρου του Σπορ FM και του sdna.gr, το Θάνο Μπλούνα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και της ''Καθημερινής'' των Αλαφούζων, τον Αλέξη Πλατή του Sport 24 Radio 103,3 FM και γενικότερα του ομίλου 24 MEDIA του Δημήτρη Μάρη και φυσικά από τη ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ''. Βέβαια κάποιοι σαν τον Κυριάκο το μήνυμα το πήραν πριν και μετά τα Γρεβενά (έτσι ακούμε από κάποιους, διαχωρίζοντας κάπως τη θέση μας...), αλλά είπαμε, εμείς δεν ξέρουμε. Δεν έχουμε ιδέα για το τι γίνεται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Περιμένουμε να έρθει επιτέλους η 1η Οκτωβρίου 2016, να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, να γίνει πρόεδρος ο Βαγγέλης ο Γραμμένος και να επιβληθεί το αυστηρό ''50-50'' για όλους, από την ''τρόικα της εξυγίανσης'' Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου. Ή μήπως δεν είναι τρόικα πια; Είναι ντουέτο ή ακόμη χειρότερα, πάει ο καθένας μόνος του;

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ματς. Υπάρχει χέρι του αμυντικού της Βέροιας, αλλά πρώτα η μπάλα βρίσκει στο πόδι του, συνεπώς υπάρχει κόντρα, το αποτέλεσμα της ουσίας δεν μπορεί να προδικάσει ο αμυνόμενος, ώστε να μαζέψει το χέρι του. Αν η μπάλα πήγαινε κατευθείαν στο χέρι, τότε ναι, θα ήταν πέναλτι. Αντίστοιχο παράδειγμα υπάρχει από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ντνιεπρ, όπου ο Μιλιβόγεβιτς νόμιζω κάνει αυτό ακριβώς το χέρι και δεν σφυρίχθηκε τίποτα. Θα μου πεις, έκανε λάθος κι εκεί ο διαιτητής. Έλα όμως που αυτή η φάση έχει σταλεί από την ΟΥΕΦΑ σε όλες τις Ομοσπονδίες, ώστε να διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτησίας ως ο ορισμός του ακούσιου χεριού...

Εικόνα REDNYC

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΤ ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ, ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ"

--------------------------------
Μέρος του παιγνιδιού

Στη ζωή μου έχω μετανιώσει για πολλά – κυρίως για πολλά που δεν έκανα. Εχω αδικήσει κι ανθρώπους. Τους αδίκησα, όμως, γράφοντας πάντα αυτό που πίστευα και είμαι από αυτούς που μπορεί να αλλάξουν και γνώμη: αυτό που αποκλείεται ποτέ ν αλλάξει είναι η ίδια η πραγματικότητα. Στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου υπήρχαν, υπάρχουν και πιθανότατα θα συνεχίσουν να υπάρχουν διάφορα τομάρια που του έχουν προκαλέσει ζημιά βγάζοντας ωραία χρήματα: κατά βάση τα πήραν και τα παίρνουν από παράγοντες που προσπαθούν να κάνουν αυτό που πιστεύουν πως είναι η προσφορά τους στο σύλλογο, δηλαδή μια επιτυχία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις επιτυχίες κανενός: μακάρι να έχουν όλοι. Είχα πάντα πρόβλημα με διάφορα τομάρια που πουλάνε υπηρεσίες είτε ως πολιτικοί, είτε ως παράγοντες ομοσπονδιών, είτε ως διαιτητές, είτε ως αντζέντηδες κτλ. Με τον καιρό έμαθα να διαχωρίζω τα μικρά ψάρια, από τα μεγάλα, κατάλαβα καλύτερα το άγχος των ανθρώπων κάτι να κερδίσουν, ξέρω πως συνολικά ο χώρος ακολουθεί τον εκάστοτε μεγάλο και δυνατό κι αυτό, όσο κι αν είναι ενοχλητικό, πολλές φορές, είναι μέρος του παιγνιδιού. Δεν δέχομαι, όμως, την μεθόδευση και την υποκρισία. Πες πχ ότι θέλεις να διαλύσεις τον Ολυμπιακό γιατί σου χει κάνει πολλά: θα το δεχτώ – πρόβλημα σου και όνειρό σου είναι. Μην μου βαφτίζεις όμως εξυγίανση και εξομάλυνση, τη δική σου μεθόδευση και μην περιμένεις να σε χειροκροτήσω, όταν μου λες ότι θα την κάνεις, με την ανοχή του Κράτους, στρατολογώντας όλα τα τομάρια, που κάποτε δούλευαν για άλλους. Εχω επίσης κι εγώ ως αναγνώστης το δικαίωμα της κρίσης μου: δεν μπορεί επτά χρόνια να μου γλύφεις τον Γκαγκάτση, τους Τράκηδες και τους Δημητράκηδες και σήμερα να μου κάνεις τον εισαγγελέα. Η μάλλον μπορεί να το κάνεις, αλλά επιτρεψε μου να γελάω.
------------------------------

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

ΣΑΣ ΓΑΜΕΙ Η 7!

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Γιάννη, δεν το γράφω για'σένα, με αφορμή αυτό που έβαλες το γράφω. Με μέτρο η αποθέωση του Καρπετόπουλου. Απο χθες βλεπω το αρθρο του ''θα φτυσει αιμα'' στους τοιχους ολων σχεδον των φιλων μου στο fb. Μιλαμε για το δημοσιογραφο που παλαιοτερα, επι Κοκκαλη, μας εγραφε ''να καλεσει στη φιεστα του Μαιου ο Ολυμπιακος τον προεδρο της ΕΠΟ Γκαγκατση και να τον βραβευσει, γιατι αυτος ηταν ο πραγματικος MVP του πρωταθληματος''. Στα θεματα τακτικης αναλυσης του παιχνιδιου, ειναι πολυ καλος και εχει βελτιωθει θεαματικα την τελευταια δεκαετια. Στα υπολοιπα, επιφυλακτικα. Και ναι, ξερω οτι ειναι Ολυμπιακος, δεν το αρνουμαι. Ξερω ομως κι αλλα πραγματα και γι'αυτο γραφω ο,τι γραφω.

Εικόνα REDNYC

ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σάββα,με αφορμή τη φυλάκιση Θωμά Μητρόπουλου για 11 χρόνια,ας θυμηθούμε ότι κι ο ίδιος ο Θωμάς ήταν μαζί με τον Μελισσανίδη στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών

http://www.sdna.gr/podosfairo/ellada/article/298450/paroysia-melissanidi...

"Παρουσία Μελισσανίδη έκοψε την πίτα της η ΕΠΣ Αθηνών
17 Φεβρουαρίου 2017, 22:06
Τελευταία ανανέωση: 17 Φεβρουαρίου 2017, 22:52
SDNA Newsroom
Παρουσία Μελισσανίδη έκοψε την πίτα της η ΕΠΣ Αθηνών

Η ΕΠΣ Αθηνών έκοψε την πίτα της και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης και δέκα πρόεδροι από Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών πλήθος κόσμου και προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, η ΕΠΣ Αθηνών και η διοίκηση του Παναγιώτη Δημητρίου, έκοψε την Παρασκευή (17/2) σε κεντρικό ξενοδοχείο την πίτα της για το νέο έτος.

Από τους παρόντες στην εκδήλωση, ξεχώρισε η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είχε δώσει προσφάτως το παρών και στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Πέραν του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, στην εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών παρευρέθηκαν από τον πολιτικό κόσμο οι Βασίλης Λεβέντης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Ελένη Αυλωνίτου κ.α., από τον χώρο του ποδοσφαίρου ο Βαγγέλης Ασλανίδης, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Τάκης Φύσσας, ο Γιάννης Γκούμας, ο Κώστας Τσάνας, ο Παναγιώτης Βαρούχας, ο Θωμάς Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι, καθώς και πρόεδροι από δέκα Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν οι κ.κ. Δανιήλ (ΕΠΣ Αχαΐας), Αποστολόπουλος (ΕΠΣ Αργολίδας), Τσιχριτζής (ΕΠΣ Κορίνθου), Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Οικονομίδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παπατζήμας (ΕΠΣ Ευρυτανίας), Ντάρλας (ΕΠΣ Σάλας), Γιαρένης (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής), Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και Λασκαράκης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)."

Τα ίδια πάνω κάτω λέει ο Αλαφουζικός ΣΠΟΡ FM:
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/stin-kopi-pitas-tis-eps-athinw...

Το αεκτζήδικο site έχει φωτογραφία του ίδιου του Θωμά:
http://aek24hours.gr/?p=107554

http://aek24hours.gr/wp-content/uploads/2017/02/4-1.jpg

Τι είχε πει ο αδερφός του Θωμά Μητρόπουλου και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "η Άποψη" Βίκτωρας Μητρόπουλος:

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/Biktwras-mitropoulos-o-thwmas-...

«Ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν παράγοντας του Αιγάλεω και οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη επιρροή στις Ενώσεις. Όσο στήριζε τον Ολυμπιακό ήταν κακός και τώρα είναι καλός; Τι τον νοιάζει τον Τζώρτζογλου τι κάνει; Δεν επιθυμεί να βοηθηθεί η αντιπολίτευση. Ο αδερφός μου δεν πιστεύει στη διοίκηση Γκιρτζίκη. Στηρίζει την άλλη πλευρά και το λέει ευθέως. Μπορεί να υποστηρίξει όποιον θέλει. Αν τη θέλουν τη στήριξη, καλώς. Δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά έχει φιλίες 20-30 ετών. Αν ποτέ έχει καμιά επαφή και ζητάνε τη γνώμη του, θα πει δυο πράγματα».

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/b-mitropoulos-einai-100-sigour...

«είναι δικαίωμα του Θωμά να ασχολείται με τις εκλογές στο πλευρό της αντιπολίτευσης, γιατί δεν του αρέσει το σημερινό σύστημα»

3ο υστερόγραφο:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161011/syndesmoi-mpogiatzido...

Περί Θωμά:
http://www.sport24.gr/football/ellada/poinh-fylakishs-12-etwn-ston-thwma...

"Ποινή φυλάκισης 12 ετών στον Θωμά Μητρόπουλο
Επιμέλεια: Αλέξης Πλατής Δημοσίευση: 20 Φεβ. 2017 17:27

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καταδικάστηκε ο Θωμάς Μητρόπουλος. Τον κατηγορούν για απάτη και πλαστογραφία οι πρώην συνεργάτες του στην ΠΑΕ Ηλυσιακός, Κώστας Αντιπαριώτης και Στυλιανός Πούλος.

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Θωμάς Μητρόπουλος.

Στον πρώην ιδιοκτήτη του Ηλυσιακού είχαν καταθέσει μηνύσεις το παλιό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ Κώστας Αντιπαριώτης και ο πρώην προπονητής του Αιγάλεω Στυλιανός Πούλος, ο μεν πρώτος για απάτη και πλαστογραφία και ο δεύτερος για απάτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θωμάς Μητρόπουλος τοποθέτησε εν αγνοία τους τον Κ. Αντιπαριώτη και τον Στ. Πούλο (που εκείνη την περίοδο ήταν φίλοι και συνεργάτες του) στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Ηλυσιακός αντίστοιχα, στο διάστημα που η ΠΑΕ ουσιαστικά είχε διαλυθεί. Συνέπεια αυτού ήταν να φέρουν ευθύνη για τα χρέη της αλλά και για συναλλαγές που δεν είχαν υπογράψει ποτέ οι ίδιοι!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε επίσης τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ στον Θωμά Μητρόπουλο. Πριν από ένα μήνα του είχε επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό, ποινή φυλάκισης δύο ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία σε παιχνίδι Ηλυσιακού - Αγροτικού Αστέρα καθώς και πρόστιμο 30.000 ευρώ για το μικρό "koriopolis", το σκάνδαλο των στημένων αγώνων την περίοδο 2008-2011.

Να σημειωθεί ότι αν η ποινή φυλάκισης του Θωμά Μητρόπουλου, έπειτα από την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσει, δεν πέσει κάτω από τα 10 χρόνια, τότε θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο φυλάκισης."

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/poini-fulakisis-ston-thwma-mit...

http://www.skai.gr/news/sports/article/339425/poini-fulakisis-12-eton-st...

http://www.gazzetta.gr/football/article/1049307/poini-fylakisis-12-eton-...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Και μιας και πιάσαμε αυτή τη φαμίλια:
http://www.metrosport.gr/article/mitropoulos-se-alli-fasi-schesis-savvid...

"Μητρόπουλος: «Σε άλλη φάση οι σχέσεις Σαββίδη, Μελισσανίδη» (audio)
Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τη σχέση ανάμεσα στους ισχυρούς άνδρες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αλλά και γενικότερα την κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Backstage 14:15

Metrosport.gr Team

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρ Μητρόπουλος. Ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας αναφέρθηκε στις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, οι οποίες, όπως είπε, πέρασαν σε νέα φάση, ενώ σχολίασε την κωλυσιεργία στο κλείσιμο των ανοικτών δικαστικών εκκρεμοτήτων, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοιχτές: «Είναι τραγικό το ότι δεν εκκαθαρίζονται γρήγορα οι δικαστικές υποθέσεις. Μπορεί να τρέχει πέντε χρόνια μια υπόθεση μέχρι να γίνει η δίκη και εκεί το 99%, ίσως και το 100% να αθωωθεί. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, το κλίμα έχει δηλητηριαστεί εις βάρος αυτού του 99% χωρίς να φταίει. Δεν ξέρω αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η δικαιοσύνη δεν βάζει προτεραιότητα αυτές τις υποθέσεις, αφού το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο αίμα των παιδιών μας. Τι άλλο έχουν να κουβεντιάσουν δηλαδή; Γιατί να δηλητηριάζεται ο πιτσιρικάς και να λέει ότι δεν πάει στο γήπεδο επειδή το παιχνίδι είναι στημένο;».

Για τις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα είμαι και εκδότης. Η σχέση ανάμεσα στους δύο έχει περάσει σε νέα φάση, χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι έχει περάσει σε άλλη φάση».

Για το αν έχει προκύψει κάποιο αγκάθι ανάμεσά τους: «Ξέρω πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλω να κάνω ούτε τον προφήτη, ούτε τον προβοκάτορα στις σχέσεις δύο ανδρών που ήταν πολύ ζεστές και δεν είναι τώρα».

Για τις προσωπικές τους σχέσεις: «Συνήθως οι ποδοσφαιρικές σχέσεις επηρεάζουν και τα προσωπικά. Αν δεν πάνε καλά στο ένα, δεν θα πάνε και στο άλλο. Με εξαίρεση τους Νταϊφά, Βαρδινογιάννη που ήταν κουμπάροι, σφαζόντουσαν στα γήπεδα και μετά συναντιόντουσαν έξω, στο ποδόσφαιρο δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο. Εδώ ο Πατέρας με τον Μαρινάκη ήταν 30 χρόνια φίλοι και δεν λένε καλημέρα».

Για το αν μπορεί να επηρεαστεί η προσπάθεια εξυγίανσης: «Η εξυγίανση δεν μπορεί να εξαρτάται από 2-3 ομάδες ή άτομα. Η εξυγίανση εξαρτάται από τα θεσμικά όργανα, πρώτα το κράτος και μετά τα όργανα διοίκησης. Είδαμε τη Super League που έκανε κάποιες κινήσεις. Μείωση ομάδων, να φτιάξει τα γήπεδα, νέοι κανόνες αδειοδότησης. Αυτός είναι ο συνδυασμός για να γίνει η εξυγίανση. Όχι να το πει ο Ιβάν ή ο Μελισσανίδης. Αυτοί αν θέλουν εξυγίανση μπορούν να την κάνουν στις ομάδες τους. Στη διαιτησία μπορούν; Στις αδειοδοτήσεις; Που ο άλλος δεν έχει καν φάκελο. Πόσες ομάδες τα παράτησαν στα μέσα της χρονιάς στη Β’ Εθνική. Καλό είναι να έχουμε μια ομάδα αλλά να μπορούμε να τη στηρίξουμε κιόλας».

Για την διαιτησία: «Λάθη γίνονται και τώρα πάρα πολλά. Αλλά δεν υπάρχει αντίδραση ή είναι χλιαρές οι όποιες αντιδράσεις, γιατί έχει φύγει πολλούς βαθμούς μπροστά ο Ολυμπιακός. Επίσης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ έχουν ή είχαν μια συμμαχία, επομένως δεν πρόκειται ποτέ να ρίξουν μομφή ο ένας στον άλλον. Αφού ο Ολυμπιακός είναι τόσο πολύ μπροστά δεν υπάρχει το έρεισμα για να βγουν στα κάγκελα. Σκέφτομαι να κάνω ρεπορτάζ στην εφημερίδα μου με όλες τις διαιτησίες που δεν πήγαν καλά φέτος. Θα δείτε ότι είναι πολλές, αλλά δεν υπήρξαν οι ανάλογες αντιδράσεις»."

http://www.sport24.gr/football/ellada/mhtropoylos-den-einai-zestes-oi-sx...

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/mitropoulos-den-einai-zestes-o...

Και οι 2 παραπάνω ιστοσελίδες χρησιμοποίησαν τον ίδιο τίτλο:"Δεν είναι ζεστές οι σχέσεις Μελισσανίδη - Σαββίδη"

Εικόνα thita

(βρετανικό φλεγματικό χιούμορ σάββα, well done)

για την επικοινωνιακή πολιτική των απέναντι δεν έχω να πω κάτι, απλά θαυμάζω, ο γκαίμπελς γατάκι μπροστά τους

έτσι ήταν από πάντα όμως, οι ομάδες που ανέθρεψαν και φιλοξένησαν καραγκούνηδες και σαραβάκους έψεγαν για βουτιές τον τζόλε, τι να λέμε τώρα

για τα της (παρά φύσιν) "συμμαχίας", είχε πει στο παρελθόν αν θυμάμαι καλά ο βίκτωρας μητρόπουλος (ή ο κούγιας?), ότι στο πρώτο πέναλτυ θα διαλυθεί, ε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει

μεταξύ μας κιόλας, αν αυτά που λέει ο θωμαϊδης είναι αλήθεια, απλά επιβεβαιώνονται οι κανόνες της λογικής, το μόνο που ενώνει νιάου και ιβάν (πέραν του μίσους για τον Ολυμπιακό) είναι οι ποντιακές ρίζες, κανένα κοινό δεν έχουν όσον αφορά τα του ποδοσφαίρου, τουναντίον δε, όχι απλά τεράστιες, παρά χαώδεις κυριολεκτικά οι διαφορές τους, ο ένας βγαίνει μπροστά (παραβγαίνει μάλιστα, όταν βρει μικρόφων δεν σταματάει) και πληρώνει και αδρά, ο άλλος, αόρατος, κινείται αφανώς, μόνο παρασκηνιακά και αρνείται να πληρώσει και τον καφέ του ακόμη (ο μοσχόμαγκας όπως τον λέει ο κουμπάρος του ο καραγιαννίδης του φιλάθλου, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ε.....), ήταν υποθέτω θέμα χρόνου να το συνειδητοποιήσει αυτό ο ιβάν και να δει πως πολύ περισσότερα τον ενώνουν με Μαρινάκη και Ολυμπιακό

άσε που μπορεί να πήρε ο ιβάν και τίποτα μηνύματα ότι οι υποσχέσεις νιάου, πατέρα, κλπ., πως θα μπει ο μαρινάκης φυλακή και ο Θρύλος θα διαλυθεί, κλπ., ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ εεεεε και είπε να πιάσει λίγο τοίχο μήπως και έρθει τίποτε όπισθεν.....

δεν έρχεται ρε γαμώ το και η 1η Οκτωβρίου 2016, να γίνουν εκλογές στην επο, να μετρηθούμε