ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.



ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ:

https://www.youtube.com/watch?v=cbFsq5HldLw

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ. "BΓΗΚΕ" ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΙΔΙΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ ΗΓΕΤΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΑΧΕΣ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ.

ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ

ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΑΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ( ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΣΟΡΙ, ΚΑΜΠΙΑΣΟ, ΜΑΡΙΝ, ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΚΑΡΝΤΟΖΟ, ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑ, ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ). Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΩΣ ΜΠΗΚΕ ΑΣΠΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΩΣ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ Τ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Π.Χ. ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΨΕ, ΤΟΥ ΕΠΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ  ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΑΛΛ΄ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ ΚΙ΄ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΑΓΩΔΕΣ ΠΑΤΑΤΡΑΚ: ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ...

ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ...ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ. ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΠΟΙΕΣ; ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΖΟ ( ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ), ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ROTATION ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ, ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟΝ ΒΙΑΝΑ... ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, Ν΄ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ) ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΑΣΦΑΛΩΣ, ΝΑΙ. Μ΄ΕΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΥΝΑΤΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ, ΜΕ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ...Ο ΘΕΟΣ ΚΙ΄Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

2.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ... ΕΚΕΙ, Σ΄ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ  Κ-Υ-Ρ-Ι-Ω-Σ  ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΙ΄Ο ΜΠΕΝΤΟ, ΤΙΣ ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΣΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΤΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ, ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ, ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΣΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΠ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ... ΜΠΟΡΟΥΝ  Ο-Λ-Ο-Ι  ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ΄ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. Ε, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ! ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ! ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ; ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΙ Σ΄ΕΜΑΣ: ΣΤΙΣ 2/3 ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΣΤΙΣ 5/3 ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ, ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΣΤΙΣ 9/3 ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΣΤΙΣ 12/3 ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΣΤΙΣ 16/3 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΟΛΑ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ "ΠΑΙΧΤΟΥΝ"... ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΝΑ΄ΧΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΙΣ 4/3 ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΛ, ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΣΤΙΣ 11/3...  ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ... ΘΑ΄ΛΕΓΑ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΠΡΟΣ  Ο-Λ-Ε-Σ  ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ΄Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΓΙΝΕ... ΕΔΩ ΠΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ... ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. Ο ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΙ΄Ο ΙΔΙΟΣ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ Ν΄ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ...". Ε, ΡΕ, ΜΕΛΑΣ ΟΦΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ΄ΟΣΟΝ... ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟΝ... Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ...

3.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ, ΕΠΙ...ΧΑΡΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ... ΤΑ ΕΙΠΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ. ΟΡΘΩΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΑΠΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΟΙΝΟΤΟΠΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΞΑΝΑΛΕΩ, ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ...  ΑΥΤΑ  Δ-Ε-Ν  ΓΙΝΟΝΤΑΙ... ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... ΑΠ΄ΤΟ "Α ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ" ΜΕΧΡΙ ΤΟ "ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ", Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΟΛΗ ΚΙ΄ΟΛΗ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΠΑ΄ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΡΙΤΖ... ΚΙ΄Ο ΓΑΥΡΑΚΑΣ , ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΟΥ, ΤΩΡΑ... ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΤΑΑΑΞΞΞ... ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ - Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ - ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ... ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΒΑΘΥΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΟΥΟΥΟΥ... ΑΣ΄ΤΑ ΤΩΡΑ... ΓΝΩΣΤΑ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΥΡΟΨΥΧΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 200ΡΙΑ "ΠΑΝΘΗΡΕΣ" ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ...ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΣ 26ης ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ, Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ, Ο ΤΡΙΤΟΣ  ΞΕΡΩ΄ΓΩ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ... ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΟΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΝΕΤΑ!  Α ΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ -ΚΙΕΣ ( ΣΟΒΑΡΕΨΑ ΠΑΛΙ...).

Ε    Π    Ι    Μ    Υ    Θ    Ι    Ο    Ν

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ... ΠΡΟΧΤΕΣ, ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΡΡΑΤΜΙΤΗΣ ΜΑΣ ΜΟΥ΄ΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ, ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 6η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΕΚΕΙΝΕΣ ( ΜΟΝΟ ) ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ: "Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΤΩΡΑ...". ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΟΠΩΣ ΞΕΡΩ ΚΙ΄ΟΤΙ ΣΤΑ ΖΟΡΙΚΑ, ΟΡΘΩΝΕΙ - ΣΥΝΗΘΩΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ...

Σχόλια

Εικόνα Warrior 7

Καλησπέρα Απόστολε - Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!

Η αποψή μου είναι ότι ο κύριος σκοπός των δηλώσεων ήταν να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί σε ένα βαθμό το κλίμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από την άλλη, το περιεχόμενο των δηλώσεων μπορεί να αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες της διοίκησης αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για παράδειγμα η στήριξη στον προπονητή είναι απεριόριστη και δε μπορεί να αρθεί εάν τα αποτελέσματα στη συνέχεια είναι αρνητικά.

Το χειρότερο σενάριο που αναφέρεις θεωρώ ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες επαλήθευσης, κυρίως επειδή εμπεριέχει την απώλεια του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμά μας είναι παρόμοιας δυσκολίας με αυτό των υπολοίπων διεκδικητών, συνεπώς πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω. Εάν βέβαια αυτό συμβεί θα είναι καταστροφικό για την ψυχολογία της ομάδας και θα δημιουργήσει μεγάλη εσωστρέφεια και διενέξεις, όχι επειδή ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο με τις νίκες και τα τρόπαια, αλλά γιατί θα συμβεί σε μια χρονιά που είχαμε αποκτήσει κεφάλι 10-20 βαθμών, οπότε από μόνο του αυτό το γεγονός συνιστά αυτοκτονία.

Από την άλλη στους οπαδούς μπορώ να κατανοήσω σε ένα βαθμό την αγανάκτηση και τη γκρίνια, αλλά όχι την ισοπέδωση. Ο καθένας επιλέγει να κρίνει από το δικό του οπτικό πρίσμα. Άλλος επιλέγει να κρίνει την ομάδα με βάση το τελευταίο της παιχνίδι οπότε μπορεί να μίλαγε για κατάκτηση Europa League μετά το ματς της Πέμπτης, αλλά να ζητούσε την απομάκρυνση των πάντων την Κυριακή το βράδυ. Άλλος μπορεί να κρίνει με βάση τα αποτελέσματα ενός μήνα ή ενός εξαμήνου και άλλος με βάση την πορεία της ομάδας σε βάθος ετών σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση τόσο σε αθλητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ελπίζω στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς να έχει υλοποιηθεί κάτι μεταξύ του ενδιάμεσου και του καλύτερου σεναρίου, έτσι ώστε να επανέλθει η λογική και να μπορούμε να συζηήσουμε πιο ψύχραιμα τις κινήσεις για την επόμενη χρονιά από μια διοίκηση που θα είναι απαλλαγμένη από την πίεση των οπαδών έχοντας εκληρώσει τους στόχους της.

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ Πολεμιστή7...

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα και πάλι Απόστολε κι αδέρφια. Δύο πράγματα θέλω μόνο να επισημάνω, παρακολουθώντας και τις τελευταίες εξελίξεις:
Το είχαμε αναφέρει και μετά τον ανασχηματισμό, ο υπουργίσκος που πέρσι έκανε ό, τι περνούσε και δεν περνούσε απ το χέρι του για να προκαλέσει ζημιά στον Ολυμπιακό, αναβαθμίστηκε με ΠΡΟΦΑΝΗ πλέον στόχο (δεν κρύβονται κιόλας, αυτό είναι το εξοργιστικό) να επιφέρει πλήγμα μέσω της δικαιοσύνης πλέον στον σύλλογο. Τα γεγονότα και η αλληλουχία τους, καταδεικνύουν συνωμοσία και ουδεμία σύμπτωση, αφού έχουν τον ίδιο, μόνιμο στόχο, τον Ολυμπιακό.
Πρωτοφανής απόφαση του ΑΣΕΑΔ κατά της ομάδας μπάσκετ γυναικών, στηριζόμενη σε ψεύδη. Αθώωση του νιάου, για τις απειλές πέρσι στον Κύρκο. Καμία αντίδραση για τους ουγκάνους της Κυψέλης, που επιχείρησαν -και κατόρθωσαν- να επιφέρουν σωματικές βλάβες σε παίκτες της ομάδας βόλεϊ ανδρών. Καμία αντίδραση για δημοσιογράφο -κυβερνητικού ραδιοφώνου- που συκοφαντεί τον Ολυμπιακό και τον λαό του παρουσιάζοντας μας ως "ναζί". Ο νιάου σουλατσάρει στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ματς στο ΟΑΚΑ και ουδείς ασχολείται. Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας δείχνει έρμαιο στους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς, που παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας κι όχι αθλητικού σωματείου.
Είναι προφανές ότι ο νέος υπουργός αθλητισμού είναι απλά μια μαριονέτα. Όπως και η κυβέρνηση, που τρέμει μην θιγεί ο νιάου ή ο ρώσος και τους "χαϊδεύουν" με όποιο μέσο διαθέτουν. Αυτός που θα βγει χαμένος και διαλυμένος απ αυτό το αλισβερίσι, δείχνει να είναι ο ΠΟΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει συστρατευτεί μια "αριστερή" στρατιά (πολιτικοί, ΑΡΔ, δικαστικοί) η οποία είναι "Κούλα και Μπεσίκτας από 5 χρονών" και θα κάνουν Ό, ΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ απ το χέρι τους, για να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό.
Οι επόμενες αγωνιστικές θα δείξουν πολλά, όχι ως προς την συμπεριφορά των ομάδων, αλλά -κυριότερα- εκείνη των κοράκων που θα κληθούν να διαιτητεύσουν. Η Κούλα θέλει να απομακρυνθεί η Ξάνθη απ την πλάτη της.

Εικόνα Garitos Stelios

Nομίζω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των υγιειώς σκεπτόμενων γαύρων ενίσταται κυρίως για δυο συγκεκριμένους λόγους :
1. Ο βιασμός της κοινής λογικής από τον προπονητή της ομάδας,δεδομένου του καταρτισμού του ρόστερ με βάση τα εργομετρικά και μόνο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο όρος "ποιότητα" κάθε ποδοσφαιριστή, σήμα κατατεθέν της αγάπης των απανταχού γαύρων σε ιερά τέρατα που φόρεσαν την αγαπημένη μας φανέλα.Ειδικά δε η περίπτωση Μάριν,που αποτελεί και επιλογή του Μπέντο, μας αφήνει με πολλές απορίες.
2. Η παραβίαση του κοινου περί δικαίου αισθήματος των γαύρων οπαδών.Ο μέσος γαύρος αισθάνεται ότι η ΟΜΑΔΑ (άσχετα με το ποιός αποφασίζει) δεν φέρεται σωστά σε δυο παλικάρια που τίμησαν τη φανέλα,κόπιασαν και έγιναν μέρος του κόσμου μας,στον Τσόρι και στον Καμπιάσο.Η μπέσα και το φιλότιμο του γαύρου δε μπορούν να αποδεχθούν αυτή τη συμπεριφορά γιατί τη βλέπουν σαν αχαριστία. Ο λαός του Ολυμπιακού δεν υπήρξε ποτέ αχάριστος και ίσως αυτό το συναίσθημα δεν είναι σε θέση να το συλλάβει κανένας Πορτογάλος και κανένας που δεν έχει μπει στο DNA μας.

Η στιγμή απαιτεί συσπείρωση,κανένας εχθρός δε θα μας λύσει κανένα πρόβλημα,κλείστε τ αυτιά σας όπως εκείνα τα χρόνια που μας χτύπησαν όλοι κι από παντού και το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το σίδερο ατσάλι. Ταμείο στο τέλος,όχι τώρα. Ο ΛΥ ΜΠΙ ΑΚΟΣ!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΠΕΙΔΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΡΡΑΤΜΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ Ν΄ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ Θ΄ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΗΔΗ ΚΙ΄ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ:

Μ΄ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ. ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ. ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Μ΄ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΣΑΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΩ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Η ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ΄ΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ. ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΕΖΟΝ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕΙ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΥ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα holland74

Νομίζω πως τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί εδώ μέσα..
Θεωρώ πως το πρωτάθλημα δύσκολα χάνεται, στην Ευρώπη ήδη έχει πάει η ομάδα στους 16 και έχει ήδη ισοφαρίσει την καλύτερή της επίδοση, καθώς στο ΟΥΕΦΑ δεν έχει πάει ποτέ στους 8(μία φορά στο κυπελλούχων και μία στο πρωταθλητριών), το κύπελλο παίζεται ακόμα...
Θεωρώ πως η Μπεσίκτας είναι αντιμετωπίσιμη...
'Άρα για πολλοστή φορά θεωρώ πως το μυστικό είναι η συσπείρωση και το καλοκαίρι ας ελπίσουμε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός...Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει μετά το τέλος της σεζόν ο Μπέντο, μένει να δούμε τις κινήσεις της διοίκησης όσον αφορά στο υλικό με σωστές κινήσεις τύπου Μάρτινς, Καρίμ και όχι τύπου Καρντόσο...

Εικόνα matrasimca

Γεια σας φιλοι μου.
Ολυμπιακος σημαινει λατρης του ωραιου ποδοσφαιρου, το βλεπετε???
Πιστευετε πως καθε εβδομαδα παιζουν οι καλυτεροι? Εγω οχι.
Πιστευετε πως Τσορι Καμπιασο ειναι τελειωμενοι αγωνιστικα? Εγω οχι.
Πιστευετε πως Βιανα και Καρντοσο θα πρεπει να αγωνιζονται και να θαβονται καλυτεροι τους?? Εγω οχι.
Πιστευετε στους νεους μας?? Εγω ναι με τα χερια πανω.
Οπως ειπε και αλλος φιλος ο Βουρος ειναι καλυτερος του Βιανα και ο Τσιμικας εχει το πακετο. Δεν γουσταρω τσατσους στην ομαδα οταν υπαρχουν καλυτεροι που ειναι υγιεις.
Πανω απο ολα γαυρος σημαινει δικαιοσυνη και αν δεν το ξερουν ας το μαθουν ολοι.
Μπαινουμε λοιπον ασπιδα εμεις οι αγνοι οπαδοι σε αυτους που αδικουνται και σε αυτο δεν θα κανουμε πισω για ολα τα λεφτα του κοσμου.
Πιστευω ακραδαντα πως ο κοσμος δεν γιουχαρε την ομαδα αλλα την αδικια του Μπεντο.
Εγω δεν θα γιουχαρα αλλα μαλλον θα εφευγα για να μην ειμαι συνεννοχος με την αδικια

Εικόνα μαουνιέρης

Αγαπητέ μου Απόστολε, αγαπητοί μου σύγγαυροι, θέλω να σας πω δυό κουβέντες από καρδιάς. Κι εγώ αγανάκτησα χτες όχι μόνο λόγω της ήττας μας, αλλά και βλέποντας 58+ γεμίσματα στην περιοχή του Πανιωνίου - για να περιοριστώ μόνο σε αυτό. Κρίνω ότι δεν ωφελεί, ωστόσο, να γιουχάρεται η ομάδα ( : ο προπονητής και κάποιοι παίκτες) την ώρα της μάχης. Η μάχη, ναι, διεξάγεται από πάσης απόψεως "ανορθόδοξα", αυτή είναι η γνώμη μου. Αλλά δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα με τα γιούχου και τις κατάρες. Ούτε με τις κοροϊδίες... Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να συγκρατηθούμε - πρέπει όμως να συγκρατούμαστε όσο διεκδικούμε ό,τι διεκδικούμε. Μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε. Ποτέ δεν μας έχει χαριστεί τίποτα, ούτε και πρόκειται ποτέ να μας χαριστεί. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουμε και αυτό το προπονητικό τημ έχουμε, και τώρα δεν γίνεται να τους αλλάξουμε. Με όποιους έχουμε θα διεκδικήσουμε ό,τι διεκδικούμε. Ας μην γινόμαστε εμείς (από την υπερβολική αγάπη μας για την ομάδα) άλλο ένα εμπόδιο στα ήδη υπάρχοντα εμπόδια. Με τις ύβρεις και τις αποδοκιμασίες ούτες ο προπονητής μας θα συνέλθει ούτε οι παίχτες μας θα μάθουν καλύτερη μπάλλα από αυτή που ξέρουν. Αγαπάμε πάντα την ομάδα μας και τη στηρίζουμε τώρα. Αγαπάμε πάντα την ομάδα μας και θα ασκήσουμε σκληρή ολυμπιακή κριτική τον καιρό της ειρήνης. Τώρα έχουμε αγώνα.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε και λοιποι συγαυροι Καλή σαρακοστή.

Κατ αρχην πιστεύω ότι ο πρόεδρος έπραξε το σωστό τη δεδομένη στιγμή. Ηταν μια σωστα δήλωση που έπρεπε να γίνει για επικοινωνιακούς λόγους, αν και δε συμφωνώ με την "επίθεση" στους οπαδούς, για τον ίδιο πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ομάδα και όλοι είμαστε μαζί του ΟΧΙ απέναντι.

Παρ όλα αυτά έχω κάποιες απορίες,

1. Ολοι λένε ότι τώρα Δεν είναι η ώρα για γκρίνια...
Μα ο κόσμος Δεν γκρινιάζει τώρα, γκρινιάζει από πριν από τα Χριστούγεννα.

2. Νόμιζα πως Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του...
Τελικά είμαστε όλοι μία οικογένεια ένα σώμα ή κάποιοι είναι η ομάδα και κάποιοι οι πελάτες?

3. Από πότε οι γαύροι πρέπει να κάνουν Τουμπεκι?
Να πέρνουμε άδεια πότε θα αγανακτούμε? Πάτε καλά?

4. Ο προπονητής είναι οκ γιατί είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους?
Το καλοκαίρι που αλλάζαμε προπονητές σαν τα πουκάμισα, είμαστε εκτός στόχων?

5. Να μην ασχολούμαστε με τα της ομάδας όπως και ότι και να γίνεται?
Να ενημερώσω τότε όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι αν ο κόσμος της ομάδας Δεν ασχολούνταν
και έκανε τουμπεκι, οπως θέλουν κάποιοι, τώρα θα είχαμε ακόμα το Σαλιαρέλη πρόεδρο...

6. Αν δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη,
ας μη μας λένε Μέλη τότε όσους πληρώνουμε για την κάρτα μέλους.

7. Ποιος αγαπάει κάποιον?
Αυτός που βλέπει τα στραβά και Δε μιλάει ή, αυτός που μιλάει ώστε ο άλλος να διορθωθεί?

8. Ποιος είναι πιο χρίσημος όταν το πλοίο πάει προς τα βράχια?
Αυτός που λέει μη πω τίποτα και παρεξηγηθει ο καπετάνιος ή, αυτός που χτυπάει την καμπάνα συναγερμού?

Και στο κάτω κάτω όλοι αγαπάμε την ομάδα και καταναλώνουμε χρόνο και φαια ουσία και χρήματα για αυτήν,
όταν μας γυρνάει το στομάχι φωνάζουμε.

Ο πρόεδρος Δεν το έχει κάνει?
Αυτός πρώτος έκραξε.
Δεν είπε το καλοκαίρι, εν εξάλω, αν Δεν κερδίσετε την Μπερ Σεβα μην επιστρέψετε στην Ελλάδα?

Τώρα να μη μιλάει κανείς?

Εχω πολλά αλλά εθελοντικά κάνω τουμπεκι Απόστολε...

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα REDHERAKLIO

ΑΛΛΟ ΜΙΛΑΩ-ΑΛΛΟ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΡΙΖΩ.......ΜΕ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.ΙΣΑ -ΙΣΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.....ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ,Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ.....ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ "ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" ΚΑΝΤΟ ΠΡΑΞΗ,ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ,ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΓΚΟΛ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΗΣ,ΜΠΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ..."ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ,Ο -ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΒΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ-ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ- ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ,ΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ,ΩΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΒΑΡΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΜΟΝΟ Η ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ,ΕΣΥ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΤΟΥ(ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΞΩ)?

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Αδέρφια γεια σας και καλή Σαρακοστή!
Ο Θρύλος μας δεν τα κατάφερε χτες και χάσαμε μια μάχη στον πόλεμο που λέγεται πρωτάθλημα. Έχει, όμως, αρκετές μάχες ακόμα. Υπ' αυτήν την έννοια, αδέρφια δεν έγινε και τίποτα τρομακτικό. Τους άνοιξε (τί να κάνουμε) και φάγαμε ένα γρήγορο γκολ, μετά ταμπούρια κι η ομάδα μας δυστυχώς αν και πλησίασε, δεν κατάφερε να σκοράρει. Είμαι κι εγώ σκασμένος, όπως όλοι μας, παιδιά. Τι να λέμε τώρα; Εννοείται, ήθελα να αρχίσω να δαγκώνω το κάθισμα μπροστά μου - έψαχνα τι δεν έκανα όπως τις άλλες φορές, αναθεμάτιζα έναν φίλο που ξέχασε να φέρει το σκουφάκι του θρύλου που φοράει σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος... μιλάμε της δισειδαιμονίας το ανάγνωσμα! Φωνή και πάθος είχαμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα (κι αυτή η μπάλα και χτες... μη και πήγαινε μια φορά όπως την θέλαμε - τέλος πάντων τι να γίνει), αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε. Εντάξει, θα πει κανείς, ανά τα χρόνια θα έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις. Σύμφωνοι παιδιά κι ούτε είναι τόσο τραγική η κατάσταση, με 0-1 ηττηθήκαμε (όσες ήττες έχουμε φέτος θαρρώ έτσι είναι με ΑΕΛ και Εκκένωση 1-0), βέβαια εντός έδρας, δε μας αρέσει - σε ποιον αρέσει, άλλωστε. Εγώ αδέρφια μου λόγω τιμής σας το λέω, δε στενοχωρήθηκα τόσο από την ήττα, αλλά όταν άκουσα το ξέσπασμα λίγο πιο δίπλα απο κάποια άλλα αδέρφια μας που βρίζανε τον προπονητή μας, μαράζωσα, σαν να είχαμε υποστεί την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας μας. Στην αρχή, μόλις δηλαδή σφύριξε τη λήξη και λίγο μετά, δεν καταλάβαινα τι λέγανε (νόμιζα πως βρίζανε τον λέτο!) και ρώταγα τραχιά λες κι είχα καπνίσει δύο πακέτα ζιτάνς άφιλτρα, από τη φωνή σε όλο τον αγώνα, μπριζωμένος κι εγώ, δεν κρατιόμουν να συμμετάσχω στο σύνθημα - γιατί λέω μάλλον κάτι μου ξέφυγε μέχρι να το χωνέψω που μας έκοψε και την τελευταία επίθεση ο κόραξ (κανείς δεν ξέρει, αδέρφια, μπορεί να καταφέρναμε κάτι, μπορεί και όχι), "ποιον βρίζουμε ρε παιδιά;" Μετά μου λέει ένας φίλος από δίπλα "τον Μπέντο ρε" και στενοχωρήθηκα αφάνταστα, αδέρφια. Είπα και στον άλλο δίπλα μου και σε παιδιά που φεύγοντας από την θύρα συναντούσαμε: Μάγκες όχι, αχαριστία. Προχτές ο ίδιος δεν ήταν προπονητής μας που μας πέρασε πανηγυρικά στους 16 του ουεφα από την Άγκυρα; Και με αυτόν πάλι σε τρία ντέρμπυ στο ναό μας που τους συντρίψαμε όλους; Πρώτοι είμαστε με καλή διαφορά και πέραν πάσης προσδοκίας, μέσα σε όλα τα άλλα, σε μια χρονιά αδέρφια μου, που μην ξεχνάτε, ξεκίνησε πολύ στραβά και που παρ' ολίγο να τα βλέπαμε πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Έκατσε στραβή, ναι, μαλ@κία τώρα, ούτε εγώ ήθελα να βλέπω την ομαδάρα μας έτσι, αλίμονο, αλλά δεν μπορώ, δεν μου πάει - Ποτέ δε μου πήγε να πω τέτοιο σύνθημα όχι για προπονητή (ούτε σε εκείνον τον απαράδεκτο, εκείνον τον Σλοβένο νομίζω, τον Σρέτσκο Κάτανετς αν τον θυμάστε που δεν καταλάβαινε και καλά την ψύχωση για το πρωτάθλημα - όχι, θα παίζουμε χωρίς να το διεκδικούμε, επειδή το έκαναν τάμα οι γονείς μας ρε φίλε - ακόμα τον θυμάμαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι), ούτε και για παίκτη που φοράει τη φανέλα του Θρύλου μας. Αδέρφια, δεν λέω προς Θεού, αυτό το μεμονωμένο που λέει κι ο Απόστολος στο παραπάνω κείμενο - τα "αντε ρε κούτσαβλε Σεμπά (παράδειγμα φέρνω)", μέχρι το "Σεμπά παιχτρόνι μου, ξέσκισέ τους" είναι μια σωστή μεταβίβαση απόσταση (ή λανθασμένη!). Λέω για σύνθημα που το επαναλαμβάνουμε ενάντια στον προπονητή μας, όσο και να μη μας αρέσει η εικόνα της ομάδας μας. Τα πάντα είναι σχετικά και ξαναλέω αδέρφια, δεδομένων των συνθηκών που πήγαιναν να διαμορφωθούν το καλοκαίρι, ο άνθρωπος που είναι σήμερα προπονητής μας, κατάφερε όχι μόνο να μας σώσει την χρονιά, αλλά και να μας αφήσει παρακαταθήκη σκορ (πανηγυρική πρόκριση στους 16, εξίσου πανηγυρικές τριάρες στους 2 και μια δυάρα στους άλλους) και βέβαια, τους 4 νέους μας απο τις Ακαδημίες που τους εμπιστεύτηκε σε αγώνες ζωτικής σημασίας, που από το δικό τους παιχνίδι και τη δική τους συμβολή κερδήθηκαν (όχι όπως παλαιότερα, που έμπαινε κάποιος πιτσιρικάς μέσα στο τελευταίο πεντάλεπτο για να πάρει μια γεύση) και πραγματικά με πολλή χαρά βλέπουμε όλοι μας να ανδρώνονται στον Θρύλο μας!!! Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν ήταν άλλος στη θέση του τωρινού μας προπονητή, όπως δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν έμενε ανοιχτή η κερκόπορτα στην άλωση κλπ. Ξέρουμε, όμως, αδέρφια το τι έχει γίνει, ενώ αυτά που διαγράφονταν μπροστά μας στην αρχή της σαιζόν μόνο ευοίωνα δεν ήταν - κι αυτό ας μην το απαξιώνουμε. Ας είμαστε ψύχραιμοι αδέρφια μου, όπως πολύ σωστά τα λέτε στην ανάρτηση και στα σχόλια και τα είπε κι ο Πρόεδρός μας. Ας είμαστε ψύχραιμοι. Στη μέση της τρικυμμίας δεν σταματάμε για να αλλάξουμε ούτε τον κυβερνήτη, ούτε τον πρώτο. Πάει - σίγουρη συνταγή για ναυάγιο, αδέρφια, μπλουμ και κάτω. Θα πιάσουμε λιμάνι πρώτα (πρώτοι απ' όλους, πάντα και παντού!), θα δέσουμε και θα τα φτιάξουμε όσα πρέπει να διορθωθούν πριν τον επόμενο απόπλου.
Ξέρω ότι πολλοί δεν γουστάρουν τον Μπέντο - και ως προς την κατά καιρούς εικόνα της ομάδας μας, φίλοι μου αλίμονο, δεν λέω τίποτα, πώς θα μπορούσε κανείς άλλωστε; Αλλά αδέρφια μου υπομονή. Αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει το καλοκαίρι, στην ώρα του και σωστά, αφού έχει γίνει ο απολογισμός της χρονιάς. Όχι μεσούσης της σαιζόν και της πιο κρίσιμης περιόδου αυτής, που παίζουμε για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος, για την υπέρβαση στο ουέφα και την πρόκριση στο κύπελλο!
Πάνω στην πίκρα μας και στο πάθος μας, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, μπορούμε όλοι να παρεκτραπούμε και να πούμε και καμιά κουβέντα παραπάνω - άλλωστε μέχρι και στα δικαστήρια αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό εν βρασμώ ψυχής - κι όταν μιλάμε για εμάς τους Ολυμπιακούς, αδέρφια, ο βρασμός, λόγω του μετάλλου του πρωταθλητή, συμβαίνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες... ε κι όταν οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες, μιλάμε για πυροκλαστικό κύμα που άντε να το περιορίσεις! Αδέρφια ξέρω ότι όλοι για τον Ολυμπιακό μας αγωνιούμε και φωνάζουμε με πάθος κάθε Κυριακή και τρέχουμε αλαφιασμένοι μεσοβδόμαδα άλλος με μπογιές στα χέρια, άλλος με την αρμύρα ακόμα πάνω του, ο άλλος με το ταξίμετρο και την κερματοθήκη υπό μάλης, άλλος με τη σαλοπέτα μαύρη από τα γράσσα, όλοι κατευθείαν από τις δουλειές και τις οικογένειες για να δούμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ!! Μέρος του Ολυμπιακού μας είναι κι οι παίκτες κι ο προπονητής μας. Εφήμεροι; Μπροστά στην μεγαλειώδη διαχρονικότητα του ΘΡΥΛΟΥ μας, ναι, εφήμεροι. Αλλά τώρα είναι δικοί μας και ετοιμάζονται μαζί με μας για τις είκοσι μέρες κρισιμότατων μαχών που θα κρίνουν εν πολλοίς την χρονιά στην Ελλάδα, αλλά και την υπέρβαση στην Ευρώπη! Τα θέλουμε όλα, δεν ξενερώνουμε ποτέ και βέβαια ΠΑΝΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ!
Παιδιά, Περιστέρι να πάρουμε την πρόκριση, μετά Τούμπα να κάνουμε την μικρή αμαρτία μας με το να τους σπάσουμε την νηστεία και την επόμενη εβδομάδα - Χριστέ μου το γράφω και τρέμουν από αδημονία τα χέρια μου - στον ΝΑΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ για να τα δώσουμε και να τα δούμε όλα με την ομαδάρα μας που θα κάνει το πρώτο βήμα για την μεγάλη πρόκριση επί των Σελτζούκων στην Ευρώπη!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!!!

Θεέ μου κάνε μου ένα χατήρι,
να βγει αλήθεια ένα όνειρο τρελλό...!

Εικόνα Romain

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Εγώ ελπίζω ο Βαγγέλης Μαρινάκης να είχε υπόψιν του όταν αναλαμβανε τα ηνία του συλλόγου, όταν ξοδευε 70 εκ ευρώ από την περιουσία του, ότι θα έρθουν στιγμές που...

1) θα του παρακολουθουνε τα τηλέφωνα,
2) θα κατηγορηθεί για στήσιμο ποδοσφαιρικων αγώνων μόνο και μόνο γιατί ο ανακριτής είδε το βίντεο, και από 200 ματς που έπαιξε, στα τέσσερα ευνοηθηκε ( τι τεράστιο σκάνδαλο? ιδίως για την πιο δημοφιλή ομάδα!!!) και έβγαλε το συμπέρασμα ότι τα παιχνίδια είναι στημένα(!!). Και για να είναι, αυτός που τα έστησε είναι ο πρόεδρος. ( Πώς το έκανε? Μόνος του? Χωρίς παίκτες, χωρίς να φαίνονται λεφτά να αλλάζουν χέρια ή λογαριασμούς? Δεν έχει σημασία? Εδώ είναι Ελλάδα. Ελληνική δικαιοσύνη. Όπως Ελληνική οικονομική πολιτική)
3) θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά κάθε 15 μέρες (τώρα έγινε μήνας) όπως κάνουν οι σεσημασμενοι κακοποιοι, στο αστυνομικό τμήμα για να δίνει το παρόν, και να δείχνει ότι δεν το έχει σκάσει.
4) θα κατηγορηθεί ότι είναι " αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης" και όχι μόνο " εγκληματίας " και θα τα ακούει όλα αυτά από τον κάθε στημένο (πραγματικά στημένο) δημοσιογράφο, από τα γνωστά ΜΜΕ ακόμα και από σκατοσαιτ που έχει στηθεί γιαυτό τον λόγο. Για να του ρίχνει Λασπη.
5) θα τον εμπλεκουν με το ναρκοπλοιο, το περίφημο NOOR 1,
6) θα βάζει από την τσέπη του όταν δεν υπάρχουν έσοδα, και στην Ελλάδα της κρίσης τέτοιο πράγμα είναι δύσκολο να βρεθεί,
7) θα κρινιαζουν οι οπαδοί όταν κάνει επιτυχώς ότι οι άλλοι σύλλογοι στην χώρα αδυνατουν. Δηλαδή να πουλήσουν παίκτες σε ευρωπαϊκού επιπέδου τιμές.
+++

Και στο τέλος, οι οπαδοί / φίλαθλοι που δύσκολα γεμίζουν τις κερκίδες αν και οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων χρόνων, θα του ζητάνε και τα ρέστα γιατί το 7ο (!!) συνεχόμενο πρωτάθλημα υπάρχουν πιθανότητες να χαθεί ή γιατί δεν θα καταφέρει να περάσει την Μπεσικτας των 107 εκ GBP αξίας ροστερ, την στιγμή που το ροστερ του Ολυμπιακού είναι 37 εκ. GBP (στερλίνες). Αν δεν ξεπεράσει το τριπλασιο δηλαδή σε αξία ροστερ της τουρκικής ομάδας, θα φταίει ο Μπεντο και κατ επέκταση ο Μαρινάκης.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι ήμουν στη θέση του Μαρινάκη. Γιατί αν ήμουν δεν νομίζω να είχα την υπομονή που έχει δείξει ότι διαθέτει ο ίδιος. Άσε που παρα την μεγάλη αγάπη που έχω για την ομάδα, δύσκολο να άντεχα την γιουχα από τον κόσμο της ίδιας της ομάδας.

Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο πρόεδρος ( αν και τον έχουμε όλοι ακούσει ή διαβάσει σε πάνω από διακοσιες ιδιωτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που αφορούν την καθημερινότητα του), απλά ελπίζω να μην είναι σαν και μένα.

Ούτε βέβαια σαν και αυτούς τους τύπους (εννοώ από τους οπαδούς της ομάδας) που δεν είναι ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς του.

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ!

ΖΗΤΏ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ!

Εικόνα REDHERAKLIO

Μ'ΕΦΤΙΑΞΕΣ,ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ,ΠΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Χρόνια πολλά, Καλή Σαρακοστή για όλους!

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να γράψω, οπότε θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω αναγνωρίζοντας ότι όσοι συμβάλλετε με οποιονδήποτε τρόπο για ετούτο τον αξιοθαύμαστο Ελληνικό Ολυμπιακό ηλεκτρονικό πολυχώρο (σ.σ. χώρος διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας και του ορθού τρόπου χρήσης της, ολυμπιακή βιβλιοθήκη/ιστορικό αρχείο, ολυμπιακό μέσο ενημέρωσης, ολυμπιακό καφενείο καθώς σας διαβάζω τις στιγμές που θα ήθελα να πίνω ένα καφεδάκι και να συζητώ ολυμπιακά θέματα), έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά. Παρόλο που δεν μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τις αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς για να διατηρεί ετούτο τον πολυχώρο, ελπίζω η αναγνώριση, τόσο από εμένα όσο και από τους λοιπά μέλη του χώρου αυτού, να σας γεμίζει τόσο ώστε να ανανεώνει το μεράκι και την αγάπη σας για ότι έχετε φτιάξει εδώ μέσα.

Θα μιλήσω για το ποδόσφαιρο. Ωστόσο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι προπονητής, και τα επόμενα αποτελούν προϊόν δικής μου ανάλυσης και ποδοσφαιρικής λογικής.

Μπέντο (hot θέμα). Άποψή μου είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό προπονητή. Έχει συγκεκριμένες αρχές τις οποίες και ακολουθεί πιστά και απαρρέκκλιτα. Με έχει πείσει ότι είναι μεθοδικός, αναλυτικός και έξυπνος. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν εμμονικό (γνωστά θέματα Τσόρι, Καμπιάσο κλπ). Στη δουλειά μου ισχύει το «πάρε όσο χρόνο θες για να σχεδιάσεις τη στρατηγική και το πλάνο σου, πάρε όσο χρόνο θες για να μελετήσεις τα σενάρια που θες και το πως θα κινηθείς, κάνε όσες παραδοχές θες αλλά όταν έρθει η ώρα να υλοποιήσεις μην αλλάξεις ούτε μισό εκατοστό από το πλάνο σου, γιατί τα πράγματα όταν υλοποιείς δεν είναι ποτέ όπως τα περίμενες, αντιθέτως είναι γεμάτα πίεση και δεν έχεις ποτέ το καθαρό μυαλό και ΧΡΟΝΟ για να αλλάξεις κάτι στο σχεδιασμό σου». Εγώ βλέπω τον Μπέντο να λειτουργεί συμπτωματικά με το ανωτέρω ρητό.

Αναφέρω μερικά σημεία στα οποία στέκομαι για να υποστηρίξω την ανάλυσή μου.

1.Όταν ο Μπέντο δοκίμαζε Φορτούνη στα εξτρέμ όλοι αναρωτιόμασταν ή δυσφορούσαμε με την επιλογή του, σήμερα είναι προφανές ότι οι Σεμπά, Ελιονούσι, Καρντόσο δε δημιουργούν και με δεδομένο το ντεφορμάρισμα του Μάρτινς (αν προσέξετε λίγο τα τελευταία ματς πάντοτε η μεταβίβασή του Μαρτινς είναι προς τη δεξιά πτέρυγα του ολυμπιακού – δε βλέπει καθόλου εύκολα αριστερά στο γήπεδο σ.σ. ακόμα και ο προπονητής της Οσμάνλισπορ το επισήμανε εύστοχα ότι ο ολυμπιακός εστιάζει τις επιθέσεις του από δεξιά) είναι λογικό που έχουμε πρόβλημα να βρούμε το εύκολο γκολ. Μία λύση θα μπορούσε να είναι σε ματς με υποδεέστερους αντιπάλους να παίζουν και ο Τσόρι και ο Φορτούνης –ως εξτρέμ- στην ενδεκάδα. Το σενάριο αλλάζω Τσόρι με Φορτούνη κατά τη γνώμη μου δεν θα έχει αποτέλεσμα καθώς ο Τσόρι παραδοσιακά όταν τον πιέζουν ή δεν του αφήνουν χώρο δεν κάνει καθόλου καλά παιχνίδια πράγμα που θα συμβεί με βεβαιότητα αν ο αντίπαλος ξέρει ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να δημιουργήσει μόνο με έναν παίκτη (σ.σ. όπως αντιμετωπίζεται ο Φορτούνης). Μέχρι σήμερα η ομάδα ισορροπούσε από τη ρέντα του Ιντέγιε (και των ...χιλιομέτρων του) και του Σεμπά (συγκριτικά με πέρυσι). Επίσης η τακτική μας φέτος είναι να πιέζουμε με την άμυνα ψηλά προσπαθώντας να μασκαρέψουμε τις αδυναμίες που παρουσιάζει η άμυνά μας αλλά και να κερδίσουμε πλάτος στις επιθέσεις μας ανεβάζοντας τα άκρα. Αυτό συμβαίνει καθώς ελλείψει δημιουργικών παιχτών που μπορούν να πάνε σε καταστάσεις 1 με 1 και να προκαλέσουν υπεραριθμία για την επιτιθέμενη ομάδα πρέπει να συμμετέχουν περισσότεροι παίχτες στην επίθεση (κοινώς τα πλάγια μπακ). Το αρνητικό για να είναι επιτυχής αυτή η τακτική προϋποθέτει μικρά σπριντ και ταχύτητα μεταξύ των παιχτών για να επανακτούν την κατοχή γρήγορα όταν τη χάνουν και να καλύπτουν τους χώρους των προωθημένων μπακ. Ο Φουρτούνης έχει αυτό το χαρακτηριστικό «ξεπέταγμα» και τις αντοχές για αυτό το στυλ παιχνιδιού. Ο Τσόραρος είναι μεν κλάση αλλά αμφιβάλλω πολύ αν η σημερινή του κατάσταση μπορεί να υπηρετήσει τις απαιτήσεις του συστήματος της ομάδας. Ως προς τον Καμπιάσο βλέπω να υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα. Πιέζοντας ψηλά τα κεντρικά μπακ μας ανεβαίνουν κοντά στο αμυντικό χαφ και αποκτούμε μια 3αδα παιχτών έτοιμη είτε να αμυνθεί και να ξανακερδίσει την κυκλοφορία είτε να δώσει βάθος στην ομάδα ενάντια σε αμυντικούς που κλείνονται. Ο Καμπιάσαρος είναι εξαιρετικός στο να δώσει βάθος αλλά όχι για να αμυνθεί στη συγκεκριμένη τακτική αφού είναι αργός και σε συνδυασμό με τα αργά κεντρικά μπακ μας θα είμασταν ευάλωτοι σε πολύ γρήγορες αντεπιθέσεις. Πιθανολογώ ότι το τεχνικό τιμ από τα ματς κυπέλλου (με αρκετά υποδεέστερους αντιπάλους) δεν έκρινε αυτή την επιλογή ως αξιόπιστη για ματς με σημαντικότερους αντιπάλους. Περί φυσικής κατάστασης του Καμπιάσο δεν σχολιάζω καθώς α) μιλάμε για παίχτη που πρέπει να έχει καταπονήσει τα γόνατά του με περισσότερα χιλιόμετρα από όσα έχει η σημερινή 22άδα του Ολυμπιακού και β) όταν έχει Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσο, Μπουχαλάκη (σ.σ. νέοι με τρεξίματα) αλλά και το φορμαρισμένο Μάρτινς του πρώτου 3μήνου δε νομίζω ότι τίθεται θέμα για την προτεραιότητα του ποιοι θα παίζουν στις θέσεις των χαφ. Για την ηγετικότητα των παιχτών Τσόρι, Καμπιάσο έχω να παρατηρήσω ότι δεν αποδεικνύεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια και στο πως μιλάνε, προπονούνται με τους νεότερους της ομάδας. Ένα ακόμη στοιχείο άξιο προσοχής είναι ότι διαχρονικά οι προπονητές ακολουθούν παρόμοιες επιλογές σε πράγματα που αποδεικνύονται εκ των υστέρων σωστά π.χ. ο Μάρκο Σϊλβα στηρίχθηκε πιο πολύ στο Φορτούνη παρά στον Τσόρι ή δε φαινόταν να θέλει να κρατήσει τον Καμπιάσο, προπονητές του ΠΟΑ πάντα ξεκινούσαν με το Βύντρα βασικό (ανεξαρτήτως κραξίματος).
2.Αντιμετώπιση Οσμανλισπόρ. Ο Μπέντο έστησε τακτικά τον Ολυμπιακό με ασυνήθιστα υψηλή γραμμή άμυνας και τεχνητό οφσάιντ. Με την επιλογή αυτή κατάφερε να συμπιέσει το χώρο δράσης του Εντιαγέ (δεκάρι της οσμανλισπόρ) ο οποίος αποτελούσε και το βαρόμετρό της. Ο Ρέτσος και η άμυνα πρεσσάροντας τόσο ψηλά του έδιναν πολύ λίγο χρόνο με τη μπάλα στα πόδια με αποτέλεσμα να πηγαίνει σε μακρινές μεταβιβάσεις οι οποίες ελλείψει τεχνικής (κακά κοντρόλ) των επιθετικογενών παιχτών της Οσμανλισπόρ δεν μετουσιώνονταν ουσιαστικά σε επικίνδυνες επιθέσεις. Αποτέλεσμα: μηδέν παθητικό στο εντός έδρας ματς.
3.Δηλώσεις. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί από τις ευθύνες του. Ακόμα και στην ήττα με τον Πανιώνιο χαιρέτισε την κριτική και την αποδέχτηκε. Η εμπιστοσύνη στις επιλογές/αποφάσεις ενός ανθρώπου σου πηγάζει πάντα όταν γνωρίζει και έχει μελετήσει προσεκτικά τι πρέπει να κάνει. Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα και από παλαιότερη συνέντευξή του που δήλωνε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του γιατί προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή τακτική επιλογή πριν πάει σε ένα ματς και έτσι δεν επηρεάζεται από την κριτική. Επίσης αναγνωρίζεται θετικά και από άλλους προπονητές (Ακτσάι – δήλωσε ότι είμαστε καλή δουλεμένη ομάδα, Ελευθερόπουλος – πρόκειται για έξυπνο προπονητή κλπ). Κάντε έναν κόπο και ανατρέξτε σε τυχαίες δηλώσεις του Μπέντο πριν από επόμενα ματς και αναρωτηθείτε τότε πως «έβλεπε» τις αγωνιστικές απαιτήσεις που έρχονται και πως ήταν τελικά τα πράγματα και συγκρίνετε (π.χ. την Κυριακή παίζουμε με πανιώνιο).
4.Πιστώνω στον Μπέντο τη διατήρηση της υψηλής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Σταθερά ο Ολυμπιακός κάνει καλύτερα β’ ημίχρονα. Επίσης του πιστώνω τη ψυχολογία των παιχτών. Παρατηρώ τους παίχτες και ειδικά προσπαθώ να ακτινογραφήσω τι δηλώνουν «κάτω από τις γραμμές/πίσω από τις λέξεις» και βλέπω να υπάρχει ηρεμία, δεν παρατηρώ πανικό σε δηλώσεις τους/ αμφιβολίες για τις ικανότητες του προπονητή. Προσέξτε αυτοπεποίθηση σε δηλώσεις παιχτών μας: μικροί «θα δουλέψουμε πιο σκληρά», «αν σκοράρουμε έξω θα προκριθούμε» κλπ

Πρόεδρος – Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρόεδρε ή όποιος είναι κοντά του, ας του μεταφέρει ότι πρέπει να κάνει λίγο δίαιτα τώρα που ναι νέος γιατί τον θέλουμε γερό στην καρδιά του για να γλεντάμε τους πελάτες (κάθε χρώματος) για 100 χρόνια ακόμα. Στα σοβαρά τώρα θα χρησιμοποιήσω ένα κομμάτι από παλιό άρθρο του Καρπετόπουλου (εποχές Μίτσελ):

“Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συναντιέται με ένα μεγάλο ξένο μάνατζερ στο Λονδίνο. Του ανακοινώνει ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει είκοσι παίκτες και ότι αυτός μπορεί να ψάξει αγοραστές για πολλούς από τους περσινούς βασικούς.

Ο μάνατζερ χαίρεται, αλλά του λέει ότι δεν γίνεται να διακριθεί μια ομάδα στο Τσάμπιονς λιγκ, αν αλλάξει δεκαπέντε παίκτες. «Το δεδομένο» απαντάει ο Μαρινάκης «είναι ότι αυτοί που υπάρχουν στην ομάδα, την ευκαιρία την έχασαν. Δεν συντηρείς κάτι που είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να δώσει τίποτα διαφορετικό. Το αλλάζεις για να έχεις μια ελπίδα». Ο μάνατζερ του προτείνει κάποιους παίκτες, αλλά αυτός δεν ακούει τίποτα. «Σε θέλω να πουλήσεις αυτούς που υπάρχουν, αυτούς που θα ρθούν θα τους διαλέξει ο Ισσά και ο Μίτσελ, ώστε να μπορώ να τους ζητήσω εξηγήσεις» λέει. Και κάπως έτσι το πράγμα ξεκινάει.”
Νομίζω α) καταλαβαίνει κανείς τα περί πωλήσεων Ιντέγιε, Μιλιβόγεβιτς, β) κρίνονται όλοι εκ του αποτελέσματος,γ) δεν κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ και δ) ποια η φιλοσοφία της διοίκησης. Το αν αυτή είναι επιτυχημένη ή όχι θα το ξέρουμε στο μέλλον από α) την οικονομική βιωσιμότητα του Ολυμπιακού, β) την καταμέτρηση των τροπαίων που συνεχίζουμε να κατακτούμε. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να την κρίνουμε απόλυτα σήμερα.

Οπαδοί. Είμαστε η ζημιά της ομάδας. Εμείς τον ανεβάσαμε τον Ολυμπιακό και εμείς αν ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ θα τον διαλύσουμε. Κάποτε όταν ο Ολυμπιακός γκέλαρε στην αμέσως επόμενη αγωνιστική είτε παίζαμε με την Κάτω Ραχούλα (με κάθε σεβασμό στην ομάδα αυτή) είτε ντέρμπι το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ την ομάδα. Χρειάζεται να κοιταχτούμε σε καθρέφτη, όλοι μας. Αν στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε μας ρωτούσαν αν θέλουμε τον Ολυμπιακό με μεταπτώσεις ή/και κακή μπάλα στους 16 του Γιουρόπα, πρώτο στο Πρωτάθλημα με δεύτερο τον Πανιώνιο και τουλάχιστον +9 από ΠΟΑ, ΜΠΑΟΚ, ΚΟΥΛΑ και να απομένουν μόνο δύο ντέρμπι αλλά και μέσα στο Κύπελλο θα το δεχόμασταν με χίλια. Εμείς πρώτα γίναμε ανυπόμονοι, μετά σταματήσαμε το γήπεδο, μετά αρχίσαμε τη γκρίνια, την απαξίωση, τώρα γινόμαστε βαζελόγαυροι και στο τέλος θα γίνουμε αυτοκαταστροφικοί τελείως. Δε θέλω να επεκταθώ παραπάνω, θέλω μόνο ένα να πω ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Κανένα πρωτάθλημα/ευρωπαϊκή διάκριση δεν κερδίζετε χωρίς ενότητα (δείτε τα ΜΠΑΟΚΙΑ), κανένα κύπελλο δεν κατακτιέται χωρίς σωστή νοοτροπία (δείτε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – φετινό λιγκ καπ). Κανένας παιχταράς δεν ανδρώνεται (Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος κλπ) χωρίς σωστή νοοτροπία.

Ο Ολυμπιακός έχει για άλλη μια φορά ευκαιρία να βρεθεί στους 8 του Γιουρόπα, η Μέταλιστ τότε είχε αναδείξει ένα πρόβλημα του Ολυμπιακού, εσωστρέφεια μεταξύ των επιθετικών (Μιραλάς – Τζιμπούρ), δύο σωστές συνεργασίες να είχαν κάνει χωρίς ατομικισμούς ο Ολυμπιακός τότε θα ήταν στους 8. Λίγα χρόνια μετά η ομάδα δεν έχει εσωστρέφεια αγωνιστικά αλλά έχει στους οπαδούς. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το τεχνητό καρκίνωμα. Δυστυχώς από εχτές διέκρινα στα κείμενα του χώρου ετούτου μια ανυπομονησία/απογοήτευση/αγανάκτηση που δεν πρέπει να αφεθεί απαρατήρητη. Μην αφήσουμε τι λογική να πάει περίπατο ας μείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και προσηλωμένοι σε ένα ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ. Στηρίζω την ομάδα δεν είναι κράζω/απαξιώνω 100 αγώνες γεμίζω γήπεδο μόνο στα σημαντικά ματς και στην πρώτη στραβή ξανακράζω. Στηρίζω σημαίνει δεν καταστροφολογώ στην ομάδα τη στιγμή που έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη στήριξη των οπαδών της. Τώρα κρίνονται όλα.
Σας παρακαλώ σκεφτείτε ψύχραιμα τα εξής:

Μας παράτησε ο Σίλβα στην αρχή της προετοιμασίας, αλλαξάμε προπονητή στην προετοιμασία, αποκλειστήκαμε από το Τσάμπιονς Λιγκ (οικονομική ζημία περίπου 15 εκατ. Ευρώ), δεν καλύφθηκαν επαρκώς τα κενά της ομάδας (άμυνα κλπ). Οι απέναντι δείξανε εξ αρχής διαθέσεις για «σύμπραξη» με σκοπό να γκρεμιστεί το οικοδόμημα «Ολυμπιακός».

Τελικά εμείς:

Είμαστε στους 16 του Γιουρόπα και έχουμε μια δύσκολη κλήρωση η οποία μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε πρόκριση.

Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα κόντρα σε όλη τη διαπλοκή, έχουμε γελάσει με τους πεθαμένους στον πρώτο γύρο (βρε καλώς τα παιδιά του ΠΟΑ και της ΚΟΥΛΑ 3-0, αχ ΜΠΑΟΚ 2-1) και αν μη τι άλλο η ΚΟΥΠΑ κρίνεται καθαρά και μόνο από τα ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ. Το ίδιο ισχύει για το Κύπελλο.

Τους ρίξαμε μια φάπα 25 εκατ. Ευρώ (Μιλιβόγεβιτς + Ιντέγιε)

Όχι και τόσο κακή χρονιά συμφωνείτε; Γιατί δεν χαιρόμαστε τότε; μήπως επειδή έχουμε αφήσει πολύ εκτεθειμένο το μυαλό μας στο δηλητήριο των απέναντι;

Ας δούμε τώρα και αυτό:

Σε 18 μέρες παίζουμε με Ατρόμητο (Κύπελλο) – ΠΑΟΚ – Ατρόμητο (Πρωτάθλημα) - Μπεσίκτας - ΠΑΟ - Μπεσίκτας. Υποθέστε τα εξής:

Είστε προπονητής του Ολυμπιακού πως θα διαχειριζόσασταν αυτά τα ματς; Προλαβαίνετε να ενεργοποιήσετε τους Τσόρι, Καμπιάσο; Απο τον κόσμο τι περιμένετε σε αυτά τα ματς;

Δουλειά μας στην παρούσα φάση δεν είναι να κρίνουμε τις επιλογές του προπονητή. Όπως φαίνεται εύκολα ποιο πάνω (βλ. Πρόεδρος – Βαγγέλης Μαρινάκης) αυτό είναι δουλειά και ευθύνη του ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Δεν έχω αμφιβολία ότι όταν έρθει η ώρα θα κρίνει όπως πρέπει. Εφοπλιστής/επιχειρηματίας, σημαίνει ο άνθρωπος που ξέρει να αναγνωρίζει την αξία στα πράγματα γύρω του. Για να είναι ο πρόεδρος δισεκατομυριούχος και εμείς από οικονομικής άποψης ως μεγέθη ένα τίποτα σίγουρα εκτός από τύχη (την οποία έχουν όλοι οι άνθρωποι) έχει την ικανότητα να λαμβάνει τις καλύτερες αποφάσεις.

Δουλειά μας σε αυτό το χρονικό σημείο είναι να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ την ομάδα. Ούτε να κρίνουμε τον ΠΡΟΕΔΡΟ, ούτε τον Προπονητή. ΕΝΟΤΗΤΑ και...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, μόνον αυτά χρειάζονται. Ας βάλουμε λίγο στην άκρη ο καθένας τον εαυτό του και τα πιστεύω του και ας κοιτάξουμε πως να πορευτούμε στον κοινό μας στόχο – την ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ.

Ναι αυτό είμαστε ΟΜΑΔΑΡΑ, αμφιβάλει κανείς για τον ιδρώτα των παιχτών μας;

Άλλο να θέλω και να ονειρεύομαι Μπαρτσελόνα, Πόρτο κλπ και άλλο να έχω το θάρρος να καταλάβω ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω, πώς μπορώ να το κάνω καλύτερα και να προσπαθήσω.

Αφήνω 2 ιστορίες για προσωπική έμπνευση στον καθένα.

Μέταλιστ – Ολυμπιακός 0-1. Ήμουν φαντάρος και είχα επόπτη άρρωστο Παναθηναϊκό. Δεν ήθελε να δούμε το ματς. Ωστόσο του πρότεινα να πλύνω μόνος μου κάθε καναδέζα στο στρατόπεδο και φορτηγό (πλησίαζε επιθεώρηση) για να δούμε το ματς. Συμφώνησε υπό τον όρο ότι έπρεπε εγώ να βρω το χρόνο να το κάνω χωρίς να εξαιρεθώ από τις υπηρεσίες (λόγω εμπλοκής). Έμεινα άυπνος 2 μέρες κάνοντας σκοπιά και κυριολεκτικά πλένοντας αυτοκίνητα. Όταν έφτασε η μέρα με φώναξε στο γραφείο και αφού μου ανακοίνωσε ότι θα λάβω τιμητική με ρώτησε γιατί το έκανα. Η απάντησή μου ήταν η εξής: «για να κερδίσουμε». Αφού σοκαρίστηκε, γέλασε και νόμισε ότι πιστεύω σε γούρια. Ακολούθως του απάντησα «οι αφελείς έχουν γούρια, όχι εγώ, αν και νέος έχω την ευλογία και την οικονομική άνεση να μπορώ εδώ και 10 χρόνια να πηγαίνω γήπεδο. Οι Ολυμπιακοί μαθαίνουμε να στηρίζουμε την ομάδα πρώτα στα δύσκολα και μετά στα εύκολα. Όταν πας γήπεδο στηρίζεις μια ιδέα, την Ιδέα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Είμαστε η ομάδα του Λιμανιού, η κουλτούρα μας και η ιστορία μας δημιουργήθηκε μέσα από την ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ των απλών ανθρώπων και τη στήριξη αυτής της ΙΔΕΑΣ. Αν παίζαμε εντός θα έκανα ότι μπορούσα ως οπαδός για να στηρίξω την ομάδα σε αυτή τη φάση που βρίσκεται. Παίζει εκτός, συνεπώς θα κάνω από εδώ που βρίσκομαι ότι καλύτερο μπορώ για την ΙΔΕΑ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και κάπως, η «τύχη», το «κάρμα», το «πεπρωμένο» ή όπως αλλιώς το αποκαλείται οι υπόλοιποι θα είναι απόψε μαζί μας. Οι Ολυμπιακοί το αποκαλούμε τρόπο ζωής. Ακόμα και αν χάσουμε, θα κοιμηθώ ευτυχισμένος γιατί ίδρωσα μαζί με την ομάδα, για την ίδια ΙΔΕΑ με το δίκο μου τρόπο. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν είναι οι 11 παίχτες στο γήπεδο, ουτέ οι νίκες ούτε οι ήττες ούτε οι διακρίσεις. Είνα τα εκατομύρια των φιλάθλων μας+ 11 παίχτες που πατάνε το χορτάρι, αυτός ο ξεχωριστός δεσμός μας και η αγάπη για την ΙΔΕΑ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι που κατηφορίζει τα γήπεδα και πνίγει τους αντιπάλους. Αυτό θα πει να είσαι ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Εμφανώς σοκαρισμένος τα έχασε και δεν ήξερε τι να πει. Γέλασα και έφυγα από το γραφείο.

Πήγαινα γήπεδο στη 16. Δεν έχει σημασία το όνομα, υπάρχει εκεί ένας άνθρωπος που τον έβλεπα από παντα στο γήπεδο και βάζω στοίχημα ότι είναι ακόμα κάπου εκεί. Ηλικιωμένος και μονίμως με μαύρα γυαλιά ηλίου, συνοδεύεται από το μεσήλικα γιο του. Το αξιοσημείωτο: είναι τυφλός και ο γιος σιγανά του περιγράφει όλο το ματς. Ποτέ δεν είναι θλιμμένος, ποτέ δεν γκρινιάζει, ποτέ δεν αποκαρδιώνεται. Δε χρειάζεται μάτια να δει, μου έχουν μεταφέρει κατά δήλωσή του ότι η ιδέα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και η αύρα του γηπέδου είναι τα μόνα που χρειάζεται. Τα σχόλια είναι περιττά.

Ευχαριστώ οποιονδήποτε αφιέρωσε έστω και 5 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του να διαβάσει το ανωτέρω. Δεν είμαι ούτε προπονητής, ούτε έχω κάποια περαιτέρω πληροφόρηση σε θέματα του Ολυμπιακού. Τα ανωτέρω δεν απευθύνονται προσωπικά σε κάποιον/οιους, αποτελούν απλώς προϊόν προσωπικής ανάλυσης.Σκοπός μου είναι σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, να εστιάσουμε όλοι στο σωστό που πρέπει να γίνει για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό μας.

Να έχετε όλοι υγεία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣΣΣ

Εικόνα markonis

Εξαιρετικό κείμενο-σχόλιο,όσο και όλα όσα ανεβαίνουν σε αυτή την ποιοτική γωνιά.Αρκεί ένα πέρασμα από το μπουρδελοσάϊτ των πούστηδω(ν) #skatodna για να καταλάβει κανείς τη διαφορά επιπέδου και την αγάπη για την ομάδα.Πάμε όλοι μαζί μια γροθιά να τους συντρίψουμε!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε, έγραψες πολλά στα οποία συμφωνώ, οπότε θα σταθώ στα όποια λίγα διαφωνώ.

''Μία λύση θα μπορούσε να είναι σε ματς με υποδεέστερους αντιπάλους να παίζουν και ο Τσόρι και ο Φορτούνης –ως εξτρέμ- στην ενδεκάδα.''

Μάλλον δεν έχει γίνει σαφές το πρόβλημα. Τσόρι με Μπέντο προπονητή δεν υπάρχει. Δεν είναι θέμα δικής μου άποψης, είναι η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή, δεν θέλει τον Τσόρι ούτε στον πάγκο. Φαίνεται ότι με τον Παναιτωλικό ας πούμε, πριν τις γιορτές, εκτέθηκε ο Μπέντο και δεν το αντέχει, δεν το μπορεί.

''Επίσης η τακτική μας φέτος είναι να πιέζουμε με την άμυνα ψηλά προσπαθώντας να μασκαρέψουμε τις αδυναμίες που παρουσιάζει η άμυνά μας αλλά και να κερδίσουμε πλάτος στις επιθέσεις μας ανεβάζοντας τα άκρα.''

Το βλέπεις αυτό όντως ή βλέπεις απλώς την άμυνα ψηλά; Γιατί το ότι είναι ψηλά οι γραμμές μας, δεν σημαίνει ότι πιέζουμε κιόλας. Για παράδειγμα, όταν χάνεται η μπάλα στο κέντρο, ο αντίπαλος χαφ μπορεί να την κουβαλήσει ανενόχλητος και να φτάσει μπροστά από τα στόπερ μας. Κανένας δεν πέφτει πάνω του. Ακόμη και ο Τασουλής από αριστερά χθες ως μπακ τα ίδια έκανε. Μαρκάρισμα και πίεση δεν υπάρχει ουτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου. Δεν ξέρω καμία ομάδα στα 4 πρωταθλήματα που παρακολουθώ, Ελλάδα-Αγγλία-Ισπανία-Αργεντινή, συν Τσάμπιονς Λιγκ-Σουνταμερικάνα κάτω, η οποία να μην πιέζει πουθενά.

''Ο Τσόραρος είναι μεν κλάση αλλά''... και ''Ο Καμπιάσαρος είναι εξαιρετικός στο να δώσει βάθος αλλά''

Σε αυτά εδώ έχεις κάποια δίκια, αλλά θέλω να μου πεις αν θεωρείς τον Μπουχαλάκη, με την εικόνα που τον βλέπεις να βγάζει στο χορτάρι, ανώτερο από Τσόρι και κυρίως Καμπιάσο. Αν πούμε δηλαδή ότι θέλουμε αλλαγή χαφ για 20 λεπτά, πιστεύεις ότι έστω οι κουτσοί Τσόρι-Καμπιάσο θα έδιναν λιγότερα από τον Μπουχαλάκη;

''Ο Μπέντο έστησε τακτικά τον Ολυμπιακό με ασυνήθιστα υψηλή γραμμή άμυνας και τεχνητό οφσάιντ.''

Το θετικό που έκανε ο Μπέντο εκεί ήταν το ότι έκλεισε τα άκρα του. Με Σεμπά-Ανδρούτσο μπροστά από τους ακραίους μπακ, έλεγξε τις προωθήσεις των ακραίων μπακ της Οσμάνλισπορ, ενώ κράτησε σχετικά πίσω το Φιγκέιρας με το Σισοκό, (για τα δικά τους δεδομένα πάντοτε, όχι ότι τους βίδωσε σε θέση ακραίου μπακ). Έτσι περιόρισε τον Εντιαγέ, ο οποίος δεν είχε επιλογή να ''σπάσει'' την μπάλα κάπου όταν την έπαιρνε με καλές προϋποθέσεις στο άξονα, με αποτέλεσμα να κλείνεται γρήγορα. Η λογική αυτή είναι μπασκετική, μιας και μιλάμε με τεχνικούς όρους. Είναι άλλο ένα σύστημα που έρχεται από το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο, με τους δύο φόργουορντ να κλείνουν την εσωτερική και τον ψηλό να τραβιέται έξω, δίνοντας την εντύπωση ότι θα δημιουργηθεί κενό στην καρδιά της ρακέτας, αλλά στην ουσία περιορίζοντας το ''ζωτικό'' χώρο των αντιπάλων γκαρντ, ώστε να ψάξουν το σουτ και όχι την κυκλοφορία. Φυσικά δεν μιλάμε για ''πεντάρι'' τύπου Μπουρούση-Μιλουτίνοφ, αλλά για πιο αθλητικό ψηλό. Το πώς λέγεται αυτό το σύστημα με μπασκετικούς όρους δεν το αναφέρω, γιατί δεν έχει νόημα η ορολογία και δεν είμαστε το All Star Basket ή το παλιό 'Τρίποντο''.

''Πιστώνω στον Μπέντο τη διατήρηση της υψηλής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού.''

Συμφωνούμε. Να σου πω κι εγώ τι του χρεώνω; Ανυπαρξία στην ανάπτυξη της ομάδας και μηδενική βελτίωση της λειτουργίας του συνόλου στο χορτάρι. Όπως παίζαμε το Νοέμβριο, παίζουμε και τέλη Φεβρουαρίου. Η ομάδα δεν μπορεί να ''τρυπήσει'' από το πλάι δίχως εξτρέμ, οι αποστάσεις των εσωτερικών χαφ είναι κακές, δεν στηρίζουν παιχνίδι από τα άκρα ούτε τους επιθετικούς, επειδή πολύ απλά δεν τους διδάσκει κάποιος το πώς να το κάνουν, πότε να βγουν στο πλάι να στήσουν καταστάσεις ''2 με 1'' ή ''3 με 2'', σε ενδεχόμενη προώθηση του ακραίου μπακ πίσω τους, είτε να πατήσουν περιοχή στηρίζοντας το φορ. Απλώς όποτε κάνουμε επίθεση πηγαίνουν και κολλάνε οι δύο εξτρέμ μας δίπλα στο φορ και περιμένουμε να δώσει πλάτος ο Παρέδες/Φιγκέιρας με τον Ντε λα Μπέγια/Σισοκό. Το ίδιο πράγμα, το ίδιο πρόβλημα εδώ και 6 μήνες που είναι ο Μπέντο στην ομάδα. Το ίδιο πρόβλημα και ανασταλτικά, με την έννοια ''αλληλοκάλυψη'' όποτε χάνεται η μπάλα να είναι άγνωστη.

Ωραίες οι ιστορίες σου, καλά τα γράφεις σε γενικές γραμμές, ελπίζω να τα λέμε συχνότερα.

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλημέρα Σάββα!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να διαβάσεις το σχόλιό μου αλλά και την απάντησή σου.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάθε σημείο που έθεσες ξεχωριστά. Προτού το κάνω όμως θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής, δεν είμαι υπέρμαχος των απόλυτων προσεγγίσεων, σε ποδοσφαιρικά θέματα περισσότερο με ενδιαφέρει να εξετάζω τα πιθανά ενδεχόμενα/επιλογές που μπορεί να ισχύουν για μια ομάδα και να κρίνω με βάση το τι αποφάσεις πάρθηκαν. Προσπαθώ να είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη γιατί άλλη η βαρύτητα της επιλογής για κάποιον που την κάνει θεωρητικά και υπό άλλες προϋποθέσεις (χρόνος, πληροφορίες, πλήρης γνώση των πραγμάτων) και άλλο για αυτόν που είναι μέσα στα πράγματα, όπως ο Μπέντο (θέματα διαχείρισης της ομάδας κλπ) ή ο Πρόεδρος (θέματα μεταγραφών, οικονομικά συλλόγου κλπ).

"Μάλλον δεν έχει γίνει σαφές το πρόβλημα. Τσόρι με Μπέντο προπονητή δεν υπάρχει. Δεν είναι θέμα δικής μου άποψης, είναι η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή, δεν θέλει τον Τσόρι ούτε στον πάγκο. Φαίνεται ότι με τον Παναιτωλικό ας πούμε, πριν τις γιορτές, εκτέθηκε ο Μπέντο και δεν το αντέχει, δεν το μπορεί."

Κατανοώ την άποψή σου, προσωπικά δυσκολεύομαι να αποδεχτώ το "ετσιθελικά" τελειώνω έναν παίχτη ως απόφαση ενός προπονητή. Ειδικά για προπονητή του Ολυμπιακού το απεύχομαι γιατί αυτό σημαίνει ότι μόνο περισσότερα προβλήματα μας περιμένουν. Οι επιφυλάξεις μου στηρίζονται στο γεγονός ότι διαχρονικά κανένας προπονητής που τελειώνει (ή αν θες αδικεί/απαξιώνει) ποδοσφαιριστές δεν διατηρεί τον έλεγχο των αποδυτηρίων και εγώ δεν παρατηρώ τέτοια προβλήματα στον Ολυμπιακό (μακριά από εμάς τέτοιες καταστάσεις!).

"Το βλέπεις αυτό όντως ή βλέπεις απλώς την άμυνα ψηλά; Γιατί το ότι είναι ψηλά οι γραμμές μας, δεν σημαίνει ότι πιέζουμε κιόλας. Για παράδειγμα, όταν χάνεται η μπάλα στο κέντρο, ο αντίπαλος χαφ μπορεί να την κουβαλήσει ανενόχλητος και να φτάσει μπροστά από τα στόπερ μας. Κανένας δεν πέφτει πάνω του. Ακόμη και ο Τασουλής από αριστερά χθες ως μπακ τα ίδια έκανε. Μαρκάρισμα και πίεση δεν υπάρχει ουτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου. Δεν ξέρω καμία ομάδα στα 4 πρωταθλήματα που παρακολουθώ, Ελλάδα-Αγγλία-Ισπανία-Αργεντινή, συν Τσάμπιονς Λιγκ-Σουνταμερικάνα κάτω, η οποία να μην πιέζει πουθενά"

Συμφωνώ εν μέρει. Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω το pressing του Βαλβέρδε, ή γενικότερα την τακτική κάποιας ποδοσφαιρικής κουλτούρας από τα πρωταθλήματα -πλην Ελληνικού- που ανέφερες. Θα προσπαθήσω να διατυπώσω λίγο καλύτερα τη θέση μου σε αυτό το σημείο γιατί ίσως μάλλον δεν την αποτύπωσα καλά γραπτώς. Πίεση ασκείται σε μια ομάδα και με τις θέσεις που παίρνουν οι παίχτες στο γήπεδο. Αν ξέρεις π.χ. ότι ανεβαίνουν τα μπακ σαν ψευτοεξτρέμ και περιοχή πατάνε τα 2 εξτρέμ και ο επιθετικός τότε αναγκάζεσαι να αμυνθείς με κάποιον τρόπο που να μην δημιουργείται υπεραριθμία (3 επιθετικοί παίχτες έναντι 2 κεντρικών αμυντικών). Συμφωνώ ότι ένας αντίπαλος παίχτης μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα σε όλο τον άξονά μας (συμφωνώ ακράδαντα ότι υπάρχει πρόβλημα στις αποστάσεις στο κέντρο) ωστόσο έχοντας ψηλά την άμυνα υπάρχει πάντοτε η επιλογή του να πιέσεις γρήγορα και να κλέψεις τη μπάλα έστω και όχι συντονισμένα. Νομίζω ότι η σκέψη μου προσεγγίζει σχετικά τη γενικότερη ιδέα του Μπέντο, ο οποίος "ρωτάει" μέσα από το στήσιμο της ομάδας τον αντίπαλο το εξής: μπορείς να με παίξεις γρήγορα στην κόντρα; οκ έχω πρόβλημα. Αν δεν μπορείς ωστόσο ο Ολυμπιακός γίνεται επικίνδυνος στο transition γιατί έχει πολλούς παίχτες ψηλά σε επιτιθέμενες θέσεις και κάθε κατοχή που κερδίζει είναι περισσότερο ΠΙΘΑΝΟ να γίνει φάση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ατομικών χαρακτηριστικών, δηλαδή αν είχαμε 1 γρήγορο χαφ στο κέντρο και 1 πολύ γρήγορο αμυντικό κλάσης δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα παρατηρούσαμε τις αντεπιθέσεις που βλέπουμε να τρώμε, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά. Το αν αυτή η επιλογή τακτικά είναι η καλύτερη για τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω γιατί δεν ξέρουμε στοιχεία όπως π.χ. τα εργομετρικά των παιχτών οπότε να μπορούμε να υποστηρίξουμε με ακρίβεια ότι βγάζουν χρονιά π.χ. pressaρωντας όπως έκανε ο Βαλβέρδε. Φαντάζομαι ότι ζητούμενο σε τέτοιες αποφάσεις είναι η μακροπρόθεσμη ισορρόπια στην απόδοση της ομάδας, εκ του αποτελέσματος ο Μπέντο μάλλον πράττει σωστά αφού είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Επιπλέον αισθάνομαι ήρεμος διότι έχω παρατηρήσει ότι "διαβάζει/βλέπει" τον αντίπαλο, π.χ. επεσήμανε ότι η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του α' γύρου κλπ.

"Σε αυτά εδώ έχεις κάποια δίκια, αλλά θέλω να μου πεις αν θεωρείς τον Μπουχαλάκη, με την εικόνα που τον βλέπεις να βγάζει στο χορτάρι, ανώτερο από Τσόρι και κυρίως Καμπιάσο. Αν πούμε δηλαδή ότι θέλουμε αλλαγή χαφ για 20 λεπτά, πιστεύεις ότι έστω οι κουτσοί Τσόρι-Καμπιάσο θα έδιναν λιγότερα από τον Μπουχαλάκη;"

Ως προς την παρούσα κατάσταση δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης σε παραστάσεις και ποδοσφαιρικές εμπειρίες.

Η σκέψη μου έχει ως εξής (συνοπτικά):

Τσόρι/Καμπιάσο:
+ Μου δίνουν εμπειρία εντός του αγωνιστικού χώρου
+ Φτασμένοι παίχτες
+ Πιθανότατα μπορούν να μου αποδώσουν πολλά περισσότερα από ότι άλλοι παίχτες στις θέσεις του κέντρου ωστόσο είναι ερωτηματικό αν
- Θα βγάλουν προβλήματα τραυματισμού ή αν αντέχουν να μου δώσουν τα υψηλά επίπεδα απόδοσης που θέλω, ΌΤΑΝ θα τα χρειαστώ, σε λίγα ματς, μέσα στη χρονιά και με τι κόστος διαχείρισης

Μπουχαλάκηδες (πάσης φύσεως):
+ Νέοι, με περιθώρια εξέλιξης
+ Φυσική Κατάσταση
+ Δυνατότητα προπόνησης/ποδοσφαιρικής εκμάθησης δίπλα σε παιχταράδες (Τσόρι/Καμπιάσο)
ωστόσο
- Άπειροι
- Απαιτούν σημαντικό χρόνο συμμετοχής για να ψηθούν

Περιορισμοί στην οποιαδήποτε προπονητική απόφαση διαχείρισης:
- Ο Ολυμπιακός με βάση τα παθήματα του καλοκαιριού είναι υποχρεωμένος να χτίσει ομάδα κορμό για το μέλλον διότι μας περιμένουν προκριματικοί το καλοκαίρι.
- Ανάγκη γηγενών παιχτών (κανονισμοί Ευρωπαϊκών Κυπέλλων)
- Απαιτήσεις αγώνων/ 3 ημέρες -> αυξημένες απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση
- ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ, μικρός χρόνος για πειραματισμούς ή προσπάθεια ενεργοποίησης παιχτών με αγωνιστική απραξία >3 μήνου σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Βεβαίως ο περιορισμός αυτός είναι ευθύνη των επιλογών του προπονητή.

Η απόφαση ίσως έχει να κάνει και με το πλάνο του μέλλοντος (καλοκαίρι). Συμπτωματικά αν δεις το sport24, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Καμπιάσο θα συνεχίσει ως προπονητής. Θεωρώ ότι ο παίχτης εγκεφαλικά, αγωνιστικά, ποδοσφαιρικά πλέον βρίσκεται εκτός γηπέδων και προς τιμήν του για την όποια προσφορά δίνει ή/και συνεχίζει να δίνει στην ομάδα (καθοδήγηση, στήριξη, παράδειγμα) την οποία ενδεχομένως να αγνοούμε. Συνεπώς γέρνω προς το μέρος του προπονητή ο οποίος κρίνει ότι για το σετ παιχνιδιών που έρχεται στον επόμενο μήνα ο Μπουχαλάκης (με κάθε σεβασμό στον παίχτη) μπορεί να ενταχθεί/ενεργοποιηθεί και αξιοποιηθεί καλύτερα στην ομάδα από ότι ο Καμπιάσο. Σε κάθε περίπτωση όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

"Το θετικό που έκανε ο Μπέντο εκεί ήταν το ότι έκλεισε τα άκρα του. Με Σεμπά-Ανδρούτσο μπροστά από τους ακραίους μπακ, έλεγξε τις προωθήσεις των ακραίων μπακ της Οσμάνλισπορ, ενώ κράτησε σχετικά πίσω το Φιγκέιρας με το Σισοκό, (για τα δικά τους δεδομένα πάντοτε, όχι ότι τους βίδωσε σε θέση ακραίου μπακ). Έτσι περιόρισε τον Εντιαγέ, ο οποίος δεν είχε επιλογή να ''σπάσει'' την μπάλα κάπου όταν την έπαιρνε με καλές προϋποθέσεις στο άξονα, με αποτέλεσμα να κλείνεται γρήγορα. Η λογική αυτή είναι μπασκετική, μιας και μιλάμε με τεχνικούς όρους. Είναι άλλο ένα σύστημα που έρχεται από το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο, με τους δύο φόργουορντ να κλείνουν την εσωτερική και τον ψηλό να τραβιέται έξω, δίνοντας την εντύπωση ότι θα δημιουργηθεί κενό στην καρδιά της ρακέτας, αλλά στην ουσία περιορίζοντας το ''ζωτικό'' χώρο των αντιπάλων γκαρντ, ώστε να ψάξουν το σουτ και όχι την κυκλοφορία. Φυσικά δεν μιλάμε για ''πεντάρι'' τύπου Μπουρούση-Μιλουτίνοφ, αλλά για πιο αθλητικό ψηλό. Το πώς λέγεται αυτό το σύστημα με μπασκετικούς όρους δεν το αναφέρω, γιατί δεν έχει νόημα η ορολογία και δεν είμαστε το All Star Basket ή το παλιό 'Τρίποντο''."

Συμφωνώ. Δεν γνωρίζω καν τα μισά από όσα ανέφερες για το μπάσκετ! συνεπώς προτού απαντήσω ευχαριστώ για το μάθημα (να ξέρεις φέτος ονειρεύομαι φάιναλ φορ και το ένστικτό μου προβλέπει τελικό Ρεάλ - Ολυμπιακός)! Δεν θυμάμαι λεπτό αλλά φαντάζομαι εύκολα φαίνεται σε κάποιο βίντεο του αγώνα με την Οσμανλισπόρ ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε 2-3 φορές τεχνητό οφσάιντ την Οσμανλισπόρ μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής μας (πιο κοντά προς τη σέντρα).

"Συμφωνούμε. Να σου πω κι εγώ τι του χρεώνω; Ανυπαρξία στην ανάπτυξη της ομάδας και μηδενική βελτίωση της λειτουργίας του συνόλου στο χορτάρι. Όπως παίζαμε το Νοέμβριο, παίζουμε και τέλη Φεβρουαρίου. Η ομάδα δεν μπορεί να ''τρυπήσει'' από το πλάι δίχως εξτρέμ, οι αποστάσεις των εσωτερικών χαφ είναι κακές, δεν στηρίζουν παιχνίδι από τα άκρα ούτε τους επιθετικούς, επειδή πολύ απλά δεν τους διδάσκει κάποιος το πώς να το κάνουν, πότε να βγουν στο πλάι να στήσουν καταστάσεις ''2 με 1'' ή ''3 με 2'', σε ενδεχόμενη προώθηση του ακραίου μπακ πίσω τους, είτε να πατήσουν περιοχή στηρίζοντας το φορ. Απλώς όποτε κάνουμε επίθεση πηγαίνουν και κολλάνε οι δύο εξτρέμ μας δίπλα στο φορ και περιμένουμε να δώσει πλάτος ο Παρέδες/Φιγκέιρας με τον Ντε λα Μπέγια/Σισοκό. Το ίδιο πράγμα, το ίδιο πρόβλημα εδώ και 6 μήνες που είναι ο Μπέντο στην ομάδα. Το ίδιο πρόβλημα και ανασταλτικά, με την έννοια ''αλληλοκάλυψη'' όποτε χάνεται η μπάλα να είναι άγνωστη."

Για να είμαστε λίγο δίκαιοι δεν παίζει η ίδια 11αδά από το Νοέμβριο έως σήμερα. Η ομάδα έχει αλλάξει πολλές φορές πρόσωπα (τραυματισμοί Ελιονούσι, Ντα Κόστα, αποχώρηση Ιντέγιε, Μιλιβόγεβιτς κλπ) και έχει ανταποκριθεί πολύ καλά αγωνιστικά με βάση τα αποτελέσματά της. Υπάρχει βελτίωση στο ότι "ψήσαμε" με κάποιο τρόπο (ίσως όχι τον πιο ορθόδοξο) τους νέους παίχτες μας. Προσωπικά θεωρώ καταλυτικό παράγοντα για τη στασιμότητα στη δημιουργία φάσεων, το ντεφορμάρισμα του Μάρτινς και την αστάθεια του Φουρτούνη. Οι παίχτες πατάνε περιοχή αλλά μας λείπει "το καθαρό μυαλό" και η καλή δημιουργία στα χαφ. Αν ο Φουρτούνης ήταν λίγο πιο "μοντέρνο" χαφ στο τρόπο που μαρκάρει χώρο και αποφάσιζα εγώ για την 11άδα, θα πειραματιζόμουνα με Καρντόσο κορυφή και 3άδα στα χαφ Ανσαριφαρντ ή Ανδρουτσο (πίσω από τον επιθετικό ως κρυφοί επιθετικοί που θα έχουν οδηγίες α)να ανακατεύουν την αντίπαλη άμυνα και εκμεταλλεύονται το κένό χώρο μεταξύ των αντίπαλων μπακ και χαφ και β) αποτελούν στήριγμα στον βαρύ Καρντόσο) και Φορτούνη,Μάρτινς/Μπουχαλάκή/Ρέτσο στα χαφ. Με τη λογική να πάρω από τους πίσω 2 παίχτες του κέντρου σε ποιο στατικό ρόλο τη μακρινή μεταβίβαση ακριβείας, το διάβασμα του γηπέδου, αδιάκοπο τρέξιμο και βάθος όταν χρειάζεται, ηρεμία, έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, μαρκάρισμα χώρου. Παλαιότερα ίσως να το είχες παρατηρήσει να το κάνει ο τεράστιος Ιμπαγάσα. Ο οποίος όταν κλείνονταν η αντίπαλη άμυνα γυρνούσε κάποια μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο και έφτιαχνε παιχνίδι από τη θέση του αμυντικού χαφ. Φυσικά αναγκαία προ υπόθεση για να κάνουν τις ανωτέρω ενέργειες οι χαφ είναι να έχουν και τα ανάλογα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά (αντίληψη, τεχνική κλπ).

Κάτι ακόμα, για τον Ανσαριφάρντ κρατώ μικρό καλάθι λόγω καταγωγής, καθώς οι πάσης φύσεως Ιρανοί, Γαλλοαλγερινοί, αλγερινοί κλπ παίχτες που περνάνε από τον Ολυμπιακό συνήθως είναι παιχταράδες που έχουν είτε προβλήματα χαρακτήρα είτε αστάθεια στην απόδοσή τους. Φαίνεται πάντως να μυρίζεται τις φάσεις του γκολ.

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, βλέπω πάντα ότι γράφεται, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να απαντώ άμεσα.

Εικόνα Chief Bromden

Ωραίος ρε μάγκα...

Εικόνα ven7

Αδερφέ να είσαι καλά..πολύ σωστές και ψύχραιμες οι σκέψεις σου και οι ιστορίες σου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

@John, Redheraklio, gavrina, giorgos mastro, ven7 Σας ευχαριστώ για τον κόπο να διαβασετε το μήνυμα μου. Με τιματε με τις απαντήσεις σας. Προσπάθησα απλώς όσο πιο σύντομα μπορώ να αποτυπωσω γραπτως κάποιες παρατηρήσεις για την ομαδα και τα τεκταινομενα. Δεν ξέρω αν είναι πληρως σωστές. Ελπίζω να μην κουρασα.

John, ευχαριστώ για την παροτρυνση να γράφω συχνοτερα. Θα το προσπαθώ δοθέντος της ευκαιρίας.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Μπράβο ρε μάγκα,συμφωνώ σε οτι έχεις γράψει και χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι νέο παιδί με διαύγεια.

Εικόνα gavrina

Προσυπογραφω με χερια και ποδια!Ειδικα σε αυτη την κρισιμη καμπη δεν υπαρχει λογος να δινουμε λαβη στους απεναντι να χτισουν τα νεα "μπλοκα" τους..επιβαλλεται ενοτητα για να τελειωσει αυτη η ρημαδα η χρονια ομορφα(οσο μπορει)..Θαυματα λιγο πριν το τελος δεν γινονται οποτε το να πηγαινουμε γηπεδο και να γιουχαρουμαι επειδη δεν βλεπουμε μπαλα ειναι δωρο αδωρο
.

Εικόνα REDHERAKLIO

Μπραβο.χαίρομαι να διαβάζω τέτοιες απόψεις από νεώτερους Ολυμπιακούς με την σωστή νοοτροπία,αυτή που έκανε αυτόν τον σύλλογο,τεράστιο και ξεχωριστό μέγεθος.ΧΑΊΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΦΘΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΩΝ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ

Εικόνα john

Ώριμος λόγος, τεκμηριωμένα επιχειρηματα διδακτικές ιστορίες και ποιότητα γραφής. Πάνω απο ολα διακρίνω εναν σεβασμό στον Ολυμπιακο και στην ομαδα.

Να γράφεις συχνότερα χρειαζεται τέτοιες φωνές το Ratm.

Εικόνα griondim1

Ο Μαρινάκης -στην ουσία- ζήτησε να μην αποδοκιμάζουν τον ίδιο και υπό αυτή την έννοια συμφωνώ. Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να αποδοκιμάζεται, είναι άλλωστε ο μόνος που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση το καλοκαίρι. Αν ο Μπέντο δεν ήταν επιλογή Μαρινάκη (και των συνεργατών του βεβαίως) να αποτελέσει τον προπονητή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας κανείς δεν θα τον αποδοκίμαζε, όλοι θα αδιαφορούσαν για την προσωπικότητα του, οι περισσότεροι ίσως και να μην τον γνώριζαν.

Ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ΠΑΕ θα έπρεπε να ζητήσει από τον κόσμο να μην αποδοκιμάζει τις επιλογές του και οι φίλαθλοι μας με ευχαρίστηση θα το αποδέχονταν. Μια δήλωση με το πνεύμα ότι όποιος αποδοκιμάζει την ομάδα και τον προπονητή της αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες αποδοκιμάζει στο πρόσωπό τους τον Πρόεδρο, την παρουσία του και τις επιλογές του στην ομάδα θα έκοβε μαχαίρι τις αποδοκιμασίες. Ξεκάθαρα και σταράτα λόγια. Όμως θέλουν και την πίτα και το σκύλο. Γίνεται; Πιστεύω όχι.

Προσωπικά αποδέχομαι ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το Financial Fair Play που απαιτεί ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΞΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ. Συνεπώς είναι επιλογή της διοικήσεως να πορευθεί με το δήθεν μοντέλο Μπέντο, στην ουσία με τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση όλων όσων έχουν κοστοβόρα συμβόλαια. Αυτός είναι και ο λόγος της επιμονής του προπονητή στην επιλογή Καρντόσο. Συμμετοχές του δίνει για να τον ξεφορτωθεί όσο το δυνατό πιο ανώδυνα -οικονομικά εννοείται- η ομάδα το καλοκαίρι. Απλώς ο προπονητής δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν περίπτωση ...μουλάρι ο Αστραχάν. Τακτικά αυτό συμπλέει και με την περιθωροποίηση Καμπιάσο, Τσόρι και Μάριν, καθώς και με την υπερπροβολή των μικρών που και δεν κοστίζουν και μεταπωλητική αξία μπορεί να συσσωρεύσουν.

Εικόνα Marios

Αυτο που λες στο τελος μπαζει απο παντου του Καρντοσο το συμβολαιο ληγει το καλοκαιρι,και μπαζει ακομα πιο πολυ γιατι και ο Μαριν 1εκ παιρνει και ολο με πολιτικα ειναι,ο προπονητης αποφασιζει για τα παντα στην ομαδα,γι αυτο τοσο καιρο δεν εχει πει ουτε κουβεντα για μεταγραφες!

Εικόνα griondim1

Καλησπέρα Μάριε. Αν έχεις δίκαιο τότε είναι τραγικά τα πράγματα. Δεν χωράει στο μυαλό, προσωπικά μου είναι αδιανόητο πως γίνεται ένας περαστικός από μια εταιρεία να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την μεσομακροπρόθεσμη πολιτική της. Τη βάψαμε αν είναι έτσι και η ευθύνη της διοικήσεως είναι σημαντικότερη απ' όσο φαίνεται. ίσως και να τους έχουν απαγορεύσει να αναφέρεται σε μετεγγραφές.

Ας υποθέσουμε ότι ο προπονητής δεν θέλει κεντρικούς αμυντικούς με κάποια ποιότητα ή ακραίους επιθετικούς να πατάνε το κουτί, η διοίκηση δεν βλέπει την απόλυτη ανάγκη; Άλλωστε η πράξη έχει αποδείξει ότι ο προπονητής δεν ήθελε τον Καρίμ, όμως η διοίκηση τον απέκτησε κι αυτό ο Μπέντο το είπε σχεδόν δημόσια. Καλή συνέχεια στη μέρα σου.

Εικόνα Marios

Γεια σου φιλε,αυτο ειναι το μοτο <<της εταιριας>> τα τελευταια χρονια,παιρνω Ιβηρες προπονητες και τους δινω τα κλειδια της ομαδας,σε καποιους λιγοτερο σε αλλους περισσοτερο,αυτο εχει και τα καλα του και τα ασχημα του,δυστυχως με τον συγκεκριμενο τα ασχημα υπερκαλυπτουν τα θετικα καθως πραγματικα η εικονα της ομαδας δεν αρεσει,δυστυχως η ευτυχως για το καλο της ομαδας για μενα θα τον υποστουμε εως το καλοκαιρι.Να σαι καλα φιλε μου!

Εικόνα ven7

Καλησπερα! Ο Μαρινακης ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ επραξε και ζητησε να σταματησουν οι αποδοκιμασιες...Αυτοι που αποδοκιμασανε ας πουμε τον Μπεντο βριζοντας τον χυδαια...πραξανε ΣΩΣΤΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ;

Εικόνα gavrina

Καλησπέρα,τι να σου πω φιλε μου εμενα παραλιγο να με λιντσαρουνε που εξεφρασα την απορια μου στο γηπεδο τι νοημα εχει να βριζουμε και να αναθεματιζουμε 9 αγωνιστικες πριν το τελος.Θαυματα δεν γινονται,αναμενουμε διορθωτικες κινησεις τον Ιουνιο.

Εικόνα aris belem

Καλημέρα αδερφέ Απόστολε. Σωστές οι δηλώσεις του Προέδρου, καθώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ΑΥΤΟ που ΠΡΟΕΧΕΙ, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η πρόκριση στο Γιουρόπα και το κύπελλο. Τα βάζω με την συγκεκριμένη αυτή σειρά σημαντικότητας. Δεν χρειάζεται να αναλύσω την ζημιά που θα προκαλέσει μια πιθανή απώλεια πρωταθλήματος. Τεράστια. Ειδικά στην σημερινή κατάσταση, ειδικά με αυτούς τους αντιπάλους. Ζημιά οικονομική, ζημιά στο πρεστιζ του συλλόγου, ζημιά στο παζάρι των μεταγραφών.
Ο πρόεδρος πληρώνει ένα επιτελείο ανθρώπων - που παρόμοιό του δεν υπάρχει στην s.l - προπονητή και 4 (!) βοηθούς προπονητή, παρέχοντας τους κάθε δυνατή αρωγή, για να παρουσιάζουν αυτό το χάλι που βλέπουμε κι αυτοί τον οδηγούν και σε λανθασμένα μονοπάτια και σκεπτικό, πλέκοντας το παραμυθάκι που πάει να πλασάρει ο Μπέντο.
Τον ευχαρίστησε ο πρόεδρος στην κοπή της πίτας, γιατί "είναι ο μόνος που τόλμησε κλπ κλπ". Εγώ πάλι θυμάμαι τον Μίτσελ να δίνει ευκαιρίες και στον Βέργο και στον Βούρο. Σε μια περίοδο που στην άμυνα είχαμε Αμπιντάλ-Μποτία (και μετά...Σαντάνα) και μπροστά το "λιοντάρι της Παραγουάης" που μας είχε φορτώσει ο Ισά. Στα προηγούμενα ρόστερ της ομάδας, ήταν πολύ δύσκολο να διεκδικήσει θέση, παίκτης απ τις Ακαδημίες την προ-Στορκ-Βούζα εποχή. Ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να εδραιωθεί, ο Μενδρινός το ίδιο, οι Κονέ-Σοϊλέδης μας βγήκαν ΑΕΚτζήδες και γενικά ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Και για να αναφέρω ένα παράδειγμα, ο Μανθάτης π.χ. δύσκολα θα έπαιρνε φανέλα βασικού από Γκαλέτι ή Κάμπελ.
Και για να μην παραμυθιαζόμαστε ΚΑΜΙΑ ευκαιρία δεν πήραν απ τον Μπέντο και άλλα παιδιά της Ακαδημίας, όπως ο Τσιμίκας, όπως ο Βούρος (που είναι και ανώτερος του Βιάνα) με συνοπτικές διαδικασίες απαξιώθηκαν και απομακρύνθηκαν. Ας μην σφαζόμαστε λοιπόν μεταξύ μας με τα 'κατορθώματα" του Μπέντο, γιατί αυτό που προέχει πλέον είναι να μην χαθεί η χρονιά. Φτάσαμε οι μισοί να λένε "τα Ελληνόπουλα" λες και έχουμε καμιά κόντρα με... "ισπανόπουλα" και "βραζιλιανόπουλα" και "αλλοδαπόπουλα" και οι "πιτσιρικάδες" λες οι άνω των 30 είναι ξοφλημένοι.
Απ τον Μπέντο λοιπόν αλλαγές ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. Αποψίλωσε το ρόστερ και δεν μπορεί και να το διαχειριστεί, με αποτέλεσμα ο Σεμπά να είναι σκασμένος, ο Φορτούνης σε ρηχά νερά, ο Μάρτινς τα φτυσε. Αλλά εμείς ΕΚΕΙ, με Βιάνα δαγκωτό μέχρι τέλους. ΟΛΑ είναι στα πόδια των παικτών και στην δύναμη της έδρας. Γιατί θα μας ΣΤΗΣΟΥΝ, θα μας αδικήσουν, θα κάνουν τα πάντα να τα κάνουν όλα @τάνα, για να χάσουμε το πρωτάθλημα. ΤΩΡΑ δεν ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ ΤΟΝ ΝΑΟ! ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΦΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ! ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε είμαστε στην ίδια συχνότητα!
1.Εκτιμώ οτι πιθανότερο σενάριο είναι το ενδιάμεσο, αλλά πρέπει να γίνει εντατική προσπάθεια ψυχολογικής θεραπείας σε προπονητή και παίκτες!(για τον Μπέντο άκρως επιφυλακτικός λόγω παρατεταμένης ξεροκεφαλιάς!)
2.Ευελπιστούμε οτι τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα!
Εφέτος βλέπουμε τον "χειρότερο Ολυμπιακό" της δυναστείας Μαρινάκη και αυτό οφείλεται σε λάθη στρατηγικού προγραμματισμού της Διοίκησης και βέβαια στην ανεπάρκεια του Μπέντο αλλά και στην ποιοτική αποδυνάμωση της ομάδας(έλλειψη 3-4 μεγάλων παικταράδων με προσωπικότητα σε κάθε γραμμή).Για τον Θρύλο μιλάμε, ένα απο τα κορυφαία Club της Ευρώπης!(έτσι δεν είναι Πρόεδρε?)
3.Η καλοπροαίρετη κριτική, με γνώμονα το μεγαλείο του Θρύλου, αγγίζει και τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,τον Καρεμπέ,Μοντέστο κλπ.Πρέπει και αυτοί άμεσα να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αλλάξουν ρότα! Πρόεδρε "..η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε.."
4.Για τον Μπέντο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα,απλά δεν κάνει για μεγάλη ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό!Έχει αρκετές αδυναμίες,ένα από τα βασικά του ελαττώματα είναι ότι δεν ξέρει να αξιοποιεί το roaster του Θρύλου πού άλλωστε κοστίζει πανάκριβα!π.χ παίζει δεν παίζει ο Καμπιάσο,ο Τσόρι,ο Μάριν κλπ πληρώνονται ακριβά συμβόλαια..έτσι δεν είναι?δεν μιλάω για συστήματα, αυτοματισμούς,..είδη προς εξαφάνιση στον φετινό Θρύλο!
5.Αλήθεια τι θά έκανε ο Μπέντο στον Πανιώνιο και τι θα έκαναν στον Θρύλο ο περσινός και φετινός Προπονητής του Πανιωνίου? Υποθέσεις αλλά και τροφή για σκέψεις....
5.Πάμε συσπειρωμένοι με Ολυμπιακή ψυχή να στηρίξουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.Ενωμένοι να τονώσουμε το ηθικό των παικτών να δείξουν τα καρύδια τους,να βουλώσουν στόματα και το κυριώτερο να προσθέσουν νέες σελίδες δόξας στον θρύλο. Η επιτυχία μέσα απο τόσες αναποδιές θα έχει πολλαπλάσια αξια!
Τιμή και δόξα στον αιώνιο δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!

Εικόνα Κόκκινος Επιστήμονας

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΡΧΙΚΑ.ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ:ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ,Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ,ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7ΕΤΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ Σ ΕΝΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΕΝΤΟ ΕΙΜΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ,ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΟΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,ΤΟΣΟ ΑΥΤΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ 《ΥΠΕΡΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ》,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΘΑ ΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε & καλή Σαρακοστή σε όλους
Ως συνήθως, οι σκέψεις μας σχεδόν ταυτίζονται...
Η περίεργη χρονιά συνεχίζεται, και για μένα και το ΞΑΝΑΛΕΩ, τα ΛΑΘΗ έγιναν το καλοκαίρι...
Τα ρίξαμε στο μίξερ μαζί με μια ΓΕΝΝΑΙΑ μείωση της αξίας του ρόστερ και τώρα "απολαμβάνουμε" ΟΛΗ τη χρονιά κάτι που ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
Για τον Μπέντο έχω πλέον σιγουρευτεί ότι πρέπει να φύγει, πιθανώς το καλοκαίρι. 'Οχι τόσο για το αγωνιστικό - προπονητικό κομμάτι όσο για το θέμα της διαχείρισης του ρόστερ.
Απλά είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ στον πάγκο μας, σε αυτό το θέμα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...
Μιλάμε για ένα άνθρωπο που προκειμένου να δικαιώσει τις επιλογές του, είναι ικανός ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τα πάντα.
Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια φωτοτυπία του αγώνα εναντίον του Αστέρα στις 4 Γενάρη, με ΜΙΑ τεράστια ΔΙΑΦΟΡΑ. Τότε είχες ένα παίκτη στον πάγκο που ΜΠΟΡΟΥΣΕ να μπει και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Τον έβαλες και η γκέλα δεν έγινε, έστω και στο 92. Χτές ΠΟΙΟΝ είχες? Τον... Μπουχαλάκη που μπήκε και βάραγε τουφεκιές από τα 40 μέτρα, λες και νικάγαμε 3-0 και ήταν η ώρα του παιδιού, και το αποτέλεσμα φυσικά το είδαμε ΟΛΟΙ.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΠΕΝΤΟ...
Σε ότι αφορά την άλλη ιστοριούλα που παρακολουθούμε φέτος, αυτή με τις ακαδημίες, ένα έχω να πω.
Την Πέμπτη έβαλες ένα ΑΞΙΟΛΟΓΟ παιδί ΑΛΛΑΓΗ, και σου έδωσε πράγματα σε αγώνα που έπαιζες με αντεπιθέσεις και βρήκες χώρους απέναντι σε μια ΜΕΤΡΙΑ ομάδα.
Την Κυριακή τον βάζεις βασικό, σε άλλου τύπου αγώνα, που πρέπει ΕΣΥ να κάνεις παιχνίδι και να ανοίξεις μια ΚΑΛΥΤΕΡΑ οργανωμένη, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και τα αποτελέσματα και ΠΑΛΙ τα είδαμε ΟΛΟΙ
Αν υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ απο μας, που να πιστεύει ότι χθες με Μάριν, Τσόρι και Καμπιάσο θα έχανες πάλι από τον... Πανιώνιο, τότε πάσο, λέω βλακείες.
Η χρονική συγκυρία είναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ, το διακύβευμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και για μια ακόμη φορά πρέπει ΟΛΟΙ μας να στηρίξουμε όχι τον πρόεδρο, όχι τους παίκτες, όχι τον προπονητή ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ.
Όσο γρηργορότερα και πιο ΑΝΩΔΥΝΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ αυτή η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ χρονιά, τόσο το καλύτερο...
Ελπίζω μόνο ΑΥΤΟΣ που πρέπει, να βγεί το καλοκαίρι και να εξηγήσει στον κόσμο προς τα που θέλει πλέον να οδηγήσει αυτό το ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Καλή συνέχεια στην παρέα.

Εικόνα Harry red logic

Σωστά φίλε μου,με μία ακόμη επισήμανση:Μετά το τέλος της φετινής σεζόν να ξαναδούμε το roaster του Θρύλου εκ των κορυφαίων CLUB της Ευρώπης. Θέλειστοχευμένη ποιοτική αναβάθμιση!

Εικόνα gavrina

Καλησπερα Αποστολη και χρονια πολλα σε ολους.Θεωρω πως ολοι εχουν δικιο απο την αρχη της χρονιας και αυτοι που κανουν υπομονη και αυτοι που δεν αντεχουν αλλο αυτο το θεαμα.Απλα μπαινουν στην πιο κρισιμη περιοδο της χρονιας,εγω προτεινω να κρατησουμε τα νευρα μας για 2 βδομαδες και μετα να αποδωσουμε τις ευθυνες στον κ.Μαρινακη και τους υπολοιπους υπευθυνους αυτης της αθλιας εικονας.Ολοι εχουν δικαιωμα στο λαθος και το καλοκαιρι θα φανει κατα ποσο εχει γινει αντιληπτο το αποκρουστικο της εικονας.Τα λαθη ομως να αποδωθουν εκει που πρεπει,ο Μπεντο και ο καθε Μπεντο δεν ειδε φως και μπηκε καποιος τον εφερε.

Εικόνα griondim1

Γεια σας, καλή Τεσσαρακοστή και Καλό Πάσχα. Να τα λέμε αυτά. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ. Πιστεύω ότι αυτό που εμείς θεωρούμε πρόβλημα, για τη διοίκηση είναι στρατηγική επιλογή. Μακάρι όλοι μας να κάνουμε λάθος και να έχει δίκαιο ο αγαπητός Πρόεδρος. Καλή συνέχεια.

Εικόνα gavrina

Καλησπερα φιλε μου,ανταποδιδω τις ευχες.Ειναι τετοια η χρονικη συγκυρια που δεν εχουμε την πολυτελεια να αναλωνομαστε σε διχασμους.Ολοι το καλο του Θρυλου θελουμε,δεν πιστευω πως Μαρινακης ειναι ικανοποιημενος με αυτα που βλεπει αλλα η θεληση του για αλλαγη της καταστασης θα φανει το καλοκαιρι,οποτε υπομονη μεχρι τοτε και στηριξη στην ομαδα.

Εικόνα CostasS

Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα και επιτρέψτε μου να προσθέσω
Για τον Μπεντο
Περα από τις εμμονές του, τη συστηματική απαξίωση παικτών που μπορούν (έστω και θεωρητικά) να προσφέρουν, την απουσία θεάματος, η ομάδα, έστω και αν δεν είναι "δική" του στερείται πλάνου για το κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι μετά από τόσους μήνες θα έπρεπε να εχει περάσει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία (?) στους παίκτες.
Για τους ποδοσφαιριστές
Αυτό μπορούν, αυτό προσφέρουν. Άλλοι είναι 'σκασμένοι', άλλοι κακά τα ψέματα λιγότερο ικανοί, για να μην πω ανίκανοι, για τις ανάγκες της ομάδας. Φοβάμαι ότι πάθαμε αυτό που έπαθε ο (Μ)ΠΑΟ(ΥΓ)Κ πριν μερικά χρόνια. Η νίκες στα 3 συνεχόμενα ντέρμπι του α' γύρου σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των άλλων και.....τέλος το πρωτάθλημα από τη 10η αγωνιστική.
Για τους οπαδούς
Εφόσον με την ευρεία έννοια είμαστε 'πελάτες' του προϊόντος που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για την κάκιστη ποιότητα που βλέπουμε (αυτό δεν θα κάναμε σε ένα πχ εστιατόριο?). Ξερω ότι το υπεραπλουστευω κι εδω μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο απο ενα απλό προϊόν, οπότε μάλλον επιβάλλεται να διαμαρτυρόμαστε, ακομα και στη διάρκεια του αγώνα, προς όλους τους εμπλεκομενους Διοίκηση-Προπονητή-Παίκτες. Ο πρόεδρος δυστυχώς(?) εγκλωβίστηκε στις προηγούμενες δηλώσεις στήριξης του προπονητή και πλέον δεν μπορεί να αλλάξει γραμμή πλεύσης.
Επιμύθιο
Στις επόμενες μέρες κρίνονται πολλά. Αν θα γίνει το 0/3 ή το 3/3 εξαρτάται από τους παραπάνω και μόνο αυτούς. Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την ομάδα όπως ξέρουμε αλλά και να εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας οταν απαιτείται, πάντα καλόπιστα. Ας ελπίσουμε ότι οι έχοντες τα γένια (κυριολεκτικά!), έχουν και τα χτένια αλλά και τα ώτα να αφουγκραστούν την αγωνία του ερυθρόλευκου κόσμου.
Πάντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα griondim1

Καλημέρα κύριε Αποστόλη.

Η ομάδα μας έδωσε μία ακόμη τεράστια πίκρα. Ο πρόεδρος μια χαρά τα είπε και πως θα μπορούσε, άλλωστε, να τα πει διαφορετικά. Αυτό το ποδοσφαιρικό χάλι που παρακολουθούμε είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικό του δημιούργημα. Πρέπει να τα λέμε όλα. Και τα καλά και τα κακά. Αυτός επέλεξε αυτούς τους παίκτες, κάποιοι είναι ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ. Αυτός επέλεξε αυτόν τον προπονητής, που ας μην τον χαρακτηρίσω και κακοχαρακτηριστώ. Αυτός επέλεξε αυτούς τους συνεργάτες. Ο Μαρινάκης -που απέσπασε το σεβασμό μου(ας) για ότι έχει κατορθώσει μετά τον μέγιστο Σωκράτη- οφείλει να (απο)δεχθεί την κριτική και την αποδοκιμασία μου(ας). Διότι, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, οι επιλογές του αποδοκιμάζονται και κατ' επέκταση και ο ίδιος γι' αυτές.

Πιστεύω -όπως όλοι μας, να μη συμβεί το μοιραίο, η απώλεια του πρωταθλήματος, όμως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τους άλλους δύο στόχους. Η ομάδα πάσχει ποδοσφαιρικά και προπονητικά. Προωσπικότητες ποδοσφαιρικές δεν υπάρχουν -τουλάχιστον μεταξύ όσων αγωνίζονται. Αμυντικά είμαστε για γέλια, κάθε επίθεση μπορεί να εκθέσει αυτό που αποκαλούμε άμυνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ας σκεφτούμε σε ποιά Ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είναι αμυντικό δίδυμο ο Ντα Κόστα με το Βιάνα. Επιθετικά ακραίοι για γέλια. Τρελαίνομαι να βλέπω εξτρέμ να μη μπορεί να κάνει προσποίηση, για ντρίπλα ούτε λόγος να γίνεται, να μην πατά στο κουτί ρε παιδί μου, λες κι είναι ναρκοπέδιο. Να γυρνά τη μπάλα ο Ελιονούσι από τα άκρα στον άξονα με πάσα και να πληρώνεται γι' αυτή τη δουλειά.

Στο μόνο που έχει δίκαιο ο Πρόεδρος είναι στη λογική, αυτούς έχουμε μ' αυτούς ως το τέλος. Εμείς όμως μάθαμε άλλον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αυτόν που σωστά έγραψες ότι στα δύσκολα ΟΡΘΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. Ποιός όμως να εμπνεύσει αυτή τη συμπεριφορά στους τωρινούς παίκτες. Όταν MVP σε χαμένο παιχνίδι στην έδρα σου ανακηρύσσεται ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, δεν έχω τίποτα με το παλικάρι ίσα που τον συμπαθώ, μάλλον μας κάνουν πλάκα αυτοί που ψηφίζουν και μεις πανηγυρίζουμε για τα χρήματα της πιθανής μετεγγραφής του.