Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 08.03 έως 14.03.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας είχε τα γενέθλιά του, καθώς συμπλήρωσε αισίως τα 92 χρόνια ζωής!!! 92 ετών λοιπόν, αλλά θα παραμείνει για πάντα ένας δαφνοστεφανωμένος έφηβος!!!
 
Φυσικά οι εξελίξεις στα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δε σταματούν ποτέ, κι εμείς είμαστε εδώ για ακόμα μια Τρίτη να δούμε την ειδησεογραφία τους όπως αυτή εξελίχθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε...
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Θα ξεκινήσουμε με κάτι εξωαγωνιστικό, καθώς την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον τερματισμό του συμβολαίου της Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς, μιας αθλήτριας η οποία πράγματι δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην ομάδα και τις απαιτήσεις της, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν νωρίτερα από το αναμενόμενο. 


 
Ας δούμε όμως αναλυτικά την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπως αυτή αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου (osfp.gr).
"O Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με την διεθνή αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς και της εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα της".
 
Λίγες μέρες αργότερα και πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο Θρύλος επικράτησε με 111-53 του Πανιώνιου για την 18η αγωνιστική και διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί του στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Ο «ερυθρόλευκες» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και έκαμψαν πανεύκολα την αντίσταση του Πανιωνίου σε βάρος του οποίου επικράτησαν με 58 πόντους διαφορά. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους (5/6 τρίποντα, 1/1 διπ., 8/8 βολ.) και ακολούθησε η Λικέντρα Τζόνσον με 24! Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακά ποσοστά στα τρίποντα ολοκληρώνοντας το ματς με 12/15!


 
Η επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 19 Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ στο γηπεδο της Πυλαίας.
 
Σε επίπεδο υποδομών, στον τελικό της Β΄ κατηγορίας κορασίδων που έγινε στο ΔΑΚ Κορυδαλλού ο Ολυμπιακός νίκησε 40-32 την Τερψιθέα Γλυφάδας και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία! Την απονομή κυπέλλου στην ομάδα έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος γυναικών κυρία Σούλα Κανδύλη.


 
Από την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας για την προσπάθεια των κοριτσιών μας καθ΄ολη τη διάρκεια της χρονιάς και να τους ευχηθούμε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον, με υγεία πάνω απ' όλα!
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Την απόλυτα νικηφόρα πορεία της στις εγχώριες διοργανώσεις διεύρυνε την περασμένη Τετάρτη η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 3-0 σετ του Ηρακλή στο Κλειστό της Μίκρας στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την 20ή νίκη σε ισάριθμα ματς στην Α1 βόλεϊ Ανδρών. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς με 16 πόντους (16/21 επ.) και ακολούθησε με 13 ο Ανδρέας Φράγκος (8/13 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ) ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Λίμπερμαν Αγκάμεζ, Νίκος Ζουπάνης και Ντίμα Φιλίποφ.


 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εντός έδρας τον Φοίνικα Σύρου. Μετά από 20 σερί νίκες στην φετινή Volleyleague ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Φοίνικα Σύρου, στο κλειστό του Ρέντη με 3-2 σετ. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τους Νταφ, Ζουπάνη ενώ και ο Ντίμα Φιλίποφ δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανατρέψουν το αρχικό εις βάρος τους σκορ 0-2 και να ισοφαρίσουν σε 2-2 σετ, αλλά τελικά στο ταϊ μπρέϊκ δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Φοίνικα με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στην φετινή Volleyleague.


 
Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Μαρτίου όπου θα αντιμετωπίσουμε στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα τμήματα υποδομής:
 
Κυριακή 12/3/2017
 
Παμπαίδες
ΑΟΝ Αργυρούπολης – Ολυμπιακός 3-0
Δασκαλέρος Γεώργιος, Δήλερης Νικόλαος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Κουτρούλης Τριαντάφυλλος, Μαζωνάκης Κωνσταντίνος, Μαλατράς Νικόλαος, Μάρτος Κωνσταντίνος, Μπακοδήμος Σπυρίδων, Μπαραμπάτης Ρούσσας Ιωάννης, Σαπουντζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημανογλου Γιάννης
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την πιο χρυσή σελίδα (μέχρι την επόμενη) στην ιστορία του τμήματος, έγραψε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που προκρίθηκε πανηγυρικά στους «4» του CEV Challenge Cup, αφού θριάμβευσε στον επαναληπτικό με την Αστερίξ επικρατώντας με 3-1 σετ! Ο Θρύλος παίρνοντας σημαντική ώθηση από τον πύρινό του κόσμο που γέμισε το Ρέντη, διεύρυνε την εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει φέτος στην Ευρώπη, πανηγυρίζοντας την 6η νίκη σε ισάριθμα ματς και ενώ έχει αποκλείσει την κάτοχο του τίτλου C.S.M. Βουκουρεστίου, την ισχυρή Τσανάκαλε και τώρα την μαχητική και επικίνδυνη Αστερίξ.


 
Έτσι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ευρωπαϊκή εβδομάδα του Ολυμπιακού που περιλαμβάνει σημαντικές «μάχες» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για όλα τα τμήματα του συλλόγου μας. Η πρώτη από αυτές κερδήθηκε από τα κορίτσια του Θρύλου! Αντίπαλος του Θρύλου πλέον στα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι η Ρώσικη Κράσνιογιαρσκ με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο «Μελίνα Μερκούρη» και τον επαναληπτικό να ακολουθεί στη Ρωσία στις 2 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και όλες οι παίκτριες του πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.


 
Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους «4» του CEV Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού πέρασε νικηφόρα από το ΔΑΚ Πυλαίας επικρατώντας του Άρη με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.  Πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» αναδείχθηκε η Ζένια Τσίμα με 14 πόντους ενώ ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ορισμένες από τις βασικές παίκτριες μετά από τα συνεχή παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας το τελευταίο διάστημα.


 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Μαρτίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου.
 
Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν τα τμήματα υποδομής:
 
Σάββατο 11/3/2017
 
Κορασίδες Γ'
Ολυμπιακός - ΔΑΣ Δραπετσώνας 3–0
Γκιούρδα Στυλιανή, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαρία-Νεκταρία, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή 
 
Κορασίδες Α'
ΑΟΝ Αργυρούπολη – Ολυμπιακός 0-3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Γκιούρδα  Έλενα, Ζαμπάτη  Όλγα, Ζουμίδη  Έρικα, Καίσαρη  Πολυξένη, Λαναρά  Μαρκέλα, Λιόλιου  Γεωργία, Μικέλη  Μαρία,Πετροπούλου Δήμητρα, Τσαλικούση  Θένια, Ψαρράκη Αφροδίτη
 
Κορασίδες Β’
ΑΟΝ Αργυρούπολης – Ολυμπιακός 3-1
Γκιόκα Ελένη, Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Ζγούρη Μαρία, Καρακώστα Αλεξάνδρα, Κορέλη Φιλίππα, Μουγιάκου Ελένη, Μελιάδη Μαρία,  Πετρίδη Αννέτα, Σεϊταρίδη Ελευθερία,  Στύλιου Νικολίνα, Τσιρογιάννη Γιάννα, Φιρλίγκου Παναγιώτα
 
 
Κυριακή 12/3/2017
 
Παγκορασίδες Γ'
Ολυμπιακός  - ΟΦΑ Απολλώνιος 3-0
Ανωγιάτη Γεωργία, Απέργη Αφροδίτη, Απογάκη Φωτεινή, Ζμπεϊλη Παναγιώτα, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Κόκκαρη Δήμητρα, Λιανέρη Μαριγώ,  Παπαμιχαήλ Ζωή, Παρμακέ Κυριακή, Σταματάκου Σοφία, Χρονοπούλου Παναγιώτα
 
Παγκορασίδες Α'
Ολυμπιακός - Πανορμίτης Σαλαμίνος 3-0
Γκιούρδα Στυλιανή, Δελή Θωμαϊς, Καλακίδη Θεοδώρα, Μαλατρά Δήμητρα, Μερακλή Μαρία-Νεκταρία, Μυλωνά Ανδρομάχη, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Τσαλικούση Θεώνη, Χριστοπούλου Ζωή
 
Παγκορασίδες Β'
Ολυμπιακός - ΓΣ Ηλιούπολης 0-3
Αντωνίου Νεφέλη, Αντωνιάδη Χριστίνα, Δασκαλοθανάση Λυδία, Μαραγκού Καλλιόπη, Μελλιάδη Μαρία, Πετρίδη Αννέτα, Πολυχρονίδη Μαρία, Σεϊταρίδη Ελευθερία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσιακμάκη Μαρία,  Χαρτζηλάβα Μαρία  
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι αγωνιστικές δράσεις για το τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.  Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου διεξήχθη το "Olympiacos Beach Volley Tournament" στο γήπεδο Beach Volley του Ολυμπιακού στην Πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά. Οι κατηγορίες των αγώνων ήταν τρεις: Άνδρες - Γυναίκες - Μεικτό.

 
 
Πόλο Ανδρών: Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, από το Κολυμβητήριο του Λαιμού καθώς συνοδεύτηκε από την επικράτηση με 7-10 κόντρα στη Βουλιαγμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την 18η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ του Θρύλου αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς που σημείωσε 4 τέρματα ενώ 3 πέτυχε ο Μουρίκης και από ένα οι Μυλωνάκης, Φουντούλης, Κολόμβος.


 
Η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατο 18 Μαρτίου οπου θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας το ΝΟ Πατρών.
 
Σε επίπεδο υποδομών, με απολογισμό τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς η ομάδα Νέων Ανδρών της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού κατέκτησε την 1η θέση και προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 28-30/4/2017.

 
 
Πόλο Γυναικών:  Την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας για τρίτη διαδοχική χρονιά, πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Πάντοβα στο Παπαστράτειο μετά από την διαδικασία των πέναλτι με 11-10 και ενώ η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη με 8-8. Με την σπουδαία υποστήριξη του πύρινού του κόσμου που γέμισε το Παπαστράτειο και δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ο Θρύλος βγήκε νικητής από αυτή τη «μάχη» και θα δώσει το παρών ξανά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης! Έτσι μετά το πόλο Ανδρών που έχει εξασφαλίσει την παρουσία στο Final Six και διεκδικεί την πρόκριση απευθείας στον ημιτελικό, το βόλεϊ Γυναικών που βρίσκεται στους «4» του Challenge Cup ένα ακόμα «ερυθρόλευκο» τμήμα θα δώσει το παρών στην τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!


 
Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου, αφού τόσο ο προπονητής τους Χάρης Παυλίδης όσο και βοηθός του Γιώργος Κατσούλης, είχαν αποβληθεί στο πρώτο ματς στην Ιταλία, πήραν αυτό που δικαιούνταν και παραμένουν στην ευρωπαϊκή ελίτ!
Η ομάδα τώρα στρέφει την προσοχή της στο ερχόμενο ματς πρωταθληματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου και θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τη Γλυφάδα.
 
Σε επίπεδο υποδομών, την πρώτη θέση κατέλαβαν στον προκριματικό όμιλο του Βόλου οι Νεανίδες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μπενόπουλου.

 
 
Κολύμβηση: Με αφορμή την παρουσία του Ισίδωρου Παγαύλα στο "Irish Open Masters Championships 2017", ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες και αξίζει να διαβάσουμε.


 
Ας διαβάσουμε τις δηλώσεις του Ισίδωρου:
 
Ισίδωρος Παγιαύλας: «Ήταν η τρίτη συνεχόμενη παρουσία μου στο Ιρλανδικό Πρωτάθλημα. Είναι μια διοργάνωση που μου αρέσει πολύ γιατί σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά αγωνίσματα σε ένα καταπλητικό κολυμβητήριο. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να κάνουμε το three-peat στην κατάκτηση του τίτλου του καλύτερου ξένου κολυμβητή γιατί δείχνει συνέπεια στα καλά αποτελέσματα. Αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια στον προπονητή μου, Αλέξανδρο Κόκκινο, γιατί με την επιστημονική και μεθοδική δουλειά του καταφέρνει να κάνει τον χρόνο σύμμαχο και να εμφανίζομαι διαρκώς καλύτερος παρότι μεγαλώνω ηλικιακά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα 4 ατομικά ρεκόρ. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, φέτος πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές, είναι η τεράστια αναγνωρισημότητα που έχει ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό, πόσω μάλλον σε μια χώρα σαν την Ιρλανδία που τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα όπου πρωταγωνιστεί η ομάδα δεν είναι δημοφιλή. Ωστόσο πολλοί Ιρλανδοί, αλλά και μέλη αποστολών από τις άλλες χώρες, μου έδιναν συγχαρητήρια και μου εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για την ευρωπαϊκή παρουσία του συλλόγου, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο όπως θα ήταν το λογικό αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πόσο πολύ έχει "μεγαλώσει" ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που δόθηκε για μια ακόμα φορά η δυνατότητα να προσθέσω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού οργανισμού της Ευρώπης».
 
 
Στίβος: Με αφορμή την 1η θέση που κατέκτησαν οι Νέοι του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα στο αντίστοιχο ηλικιακό "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου", η έφορος του τμήματος Στέλλα Νικολαϊδου έκανε κάποιες δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τις οποίες και αξίζει να διαβάσουμε.


 
Ας διαβάσουμε τις δηλώσεις της Στέλλας:
 
Στέλλα Νικολαϊδου: «Είμαι πολύ χαρούμενη, συγχαίρω τα παιδιά του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν . Ευχαριστώ τον προπονητή του τμήματος κ. Νίκο Ψαρομιχαλάκη που είναι κοντά και γυμνάζει αυτά τα παιδιά. Εύχομαι καινούργιες επιτυχίες πια στα πανελλήνια πρωταθλήματα που έρχονται».
 
 
Ιστιοπλοϊα: Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο, εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

 
 
Κωπηλασία: Με αφορμή τις εκπληκτικές εμφανίσεις των αθλητών μας στον "Πρώτο Αγώνα Αξιολόγησης 2017", πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) τόσο από την αρχηγό της αποστολής Σοφία Κοντραφούρη, όσο και από τους Τάκη Λιβανό (προπονητής) και Τάσο Βουγίδη (έφορος).'


 
Ας διαβάσουμε τις δηλώσεις τους:
 
Σοφία Κοντραφούρη:  «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για όλους τους αθλητές καταφέραμε και φτάσαμε τις θέσεις που μας δίνουν δικαίωμα να προχωρήσουμε και στον δεύτερο αγώνα, συγχαρητήρια σε όλους».
 
Τάκης Λιβανός: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν σε δύσκολο καιρό,  ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον Βασίλη για την προσπάθεια που κατέβαλε την πρώτη και ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης».
 
Τάσος Βουγίδης: «Μπράβο σε όλους,  εύχομαι ανάλογη συνέχεια και στον δεύτερο αγώνα αξιολόγησης αλλά και στο πρωτάθλημα που έρχεται».
 
 
Κανόε Καγιάκ: Με αφορμή τις εκπληκτικές εμφανίσεις των αθλητών μας στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας τις προηγούμενες ημέρες, έγιναν δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) από την Βάλια Κόρμου (προπονήτρια), τη Χρυσούλα Φαράκου (αρχηγός αποστολής) και τον Τάσο Βουγίδη (έφορος), τις οποίες αξίζει να διαβάσουμε.


 
Ας διαβάσουμε τις δηλώσεις τους:
 
Βάλια Κόρμου: «Είναι ο Πρώτος αγώνας για την φετινή αγωνιστική περίοδο και μπήκαμε με το δεξί. Οι αθλητές μου είναι σαν καλή αγωνιστική κατάσταση και φάνηκε από τον σημερινό  Μαραθώνιο θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων εάν 7 αθλητές μας δεν είχαν ίωση».
 
Χρυσούλα Φαράκου: «Είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας για το 2017 είμαστε η μεγαλύτερη αποστολή από τα συμμετέχοντα σωματεία, Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στον Μαραθώνιο».
 
Τάσος Βουγίδης: «Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και στην προπονήτρια του τμήματος μας. Εύχομαι  να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα. Το οποίο φέτος είναι πολύ μεγάλο και φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο».
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 

 
 
Πινγκ Πονγκ: Το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Α/Γ" για την περίοδο 2016-17 έχει μπει στην τελική του ευθεία. Πλέον, οι αθλητές του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα με νίκη κόντρα στα Χανιά στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 10:00π.μ. στην αίθουσα του Σ.Ε.Φ.. Με αυτό το δεδομένο στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ηρακλή που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα (19/3) οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ως κίνητρο να συνοδέψουν με το αήττητο για δεύτερη σερί χρονιά, την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Σε επίπεδο υποδομών, ένα χρυσό ένα αργυρό και δύο χάλκινα ήταν ο απολογισμός του τμήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνα στην Πεύκη. Το Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους εφήβους ο Γιάννης Σγουρόπουλος το αργυρό μετάλλιο η Εβελίνα Μαρεμβελιωτάκη στις Παγκορασίδες και το χάλκινο μετάλλιο η Γεωργία Χατζάκη στις Νεάνιδες και η Χρυσάνθη Κοντονικολή στις κορασίδες. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Παίδες Αλκιβιάδης Σταματούρος και Σωκράτης Γιαννούτσος κατακτώντας την 5η και 7η θέση αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι έλειπαν στο εξωτερικό για αγώνες ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

 
 
Ξιφασκία: Την Κυριακή 12 Μαρτιου διεξήχθη το "Κύπελλο Χειμώνα Ανδρών - Γυναικών" στην κατηγορία της Σπάθης. Θυμίζουμε πως η κατηγορία της Σπάθης είναι αυτή στην οποία αγωνίζονται οι δύο αθλητές που απαρτίζουν το τμήμα μας, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας. 
Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
 
Γυναίκες : Μπένου/ΑΕΚ (15/10 στον τελικό την Γκιώνη/Καρδιανή), 3ες.Μπουρδούκη/ΑΕΚ, Παϊζη/Α.Λέσχη (40 αθλήτριες).
Ανδρες : Καφαταρίδης/Κ.Γείτονα (15-13 στον τελικό τον Σαρρή Ι./ΠΓΣ), 3οι.Μπούκας/Α.Λέσχη, Γιακουμάτος/ΓΕ Ηρακλείου (53 αθλητές).
 
Απ'όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην εν λόγω διοργάνωση δε συμμετείχε ούτε η Βουγιούκα ούτε ο Τσουρούτας, με τον δεύτερο να μην έχει επανέλθει ακόμα πλήρως μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί περίπου ένα εξάμηνο προηγουμένως.

 
 
Πυγμαχία: Το τετραήμερο 2-5 Μαρτίου διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων/Νεανίδων". Καθαρά ενημερωτικά αναφέρουμε τα αποτελέσματα των τελικών:
 
· 56 kg Πρωταθλητής Κατσιαγιάννης Γιώργος (Α.Σ Αμυνα Πατρών) επί του Ψιλιτέλη Αποστόλου (ΠΑΟΚ)
· 60 kg Πρωταθλητής Φώσκολος Παναγιώτης (Α.Σ Χρυσή Γωνιά) επί του Μπίμη Βασίλη  (Π.Γ.Σ.Ι Ο Τίγρης)
· 64 kg Πρωταθλητής Μαργκαριάν Αζατ (Α.Ο Μπάλιος) επί του Δημητρακόπουλου Δημήτρη (Παναχαϊκή Γ.Ε.)
· 69 kg Πρωταθλητής Bασιλείου Ιάσωνας (Π.Γ.Σ.Ι Ο Τίγρης) επί του Σπανού Παναγιώτη (Α.Ο Μπάλιος)
· 75 kg Πρωταθλητής Βεντούρης Νικίας (Παναθηναϊκός) επί του Σωτηρόπουλου Ιάσωνα (Α.Σ.Π. Αμαρουσίου) 
 
Σε άλλα νέα, οι αθλητές τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει των αθλητικών υποχρεώσεων που έπονται, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος, Λευτέρη Λειβάδη.

 
 
Ταε Κβο Ντο: Στο «5ο Juniors star cup» έλαβε μέρος το τμήμα Tae Kwon Do του Oλυμπιακού το Σαββατοκύριακο! Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό του Χάντμπολ στον Γέρακα και ο Σύλλογος μας έλαβε μέρος με 16 μικρούς αθλητές ηλικίας 5 έως 13 ετών! Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μικροί αθλητές μας ήταν πολύτιμες για την αθλητική τους πορεία! Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι φιλικοί, αναγνωρισμένοι από την ΕΛΟΤ με επαγγελματίες διαιτητές και κανόνες την παγκόσμιας ομοσπονδίας!

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους εν'΄οψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά. 

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 24ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη την Κυριακή στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου Αθηνών και διατηρήθηκε μόνος πρώτος και αήττητος! Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο στον πάγκο της Νέων, μετά από 22 αγώνες στη διοργάνωση έχει 19 νίκες και 3 ισοπαλίες και είναι στην 1η θέση με 60 βαθμούς έναντι 56 του 2ου Παναθηναϊκού ο οποίος έχει 23 αγώνες. Οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν το Σάββατο (18/3) στο Κορωπί. 


 
Η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού δεν έδωσε κάποιον αγώνα την περασμένη εβδομάδα καθώς υπήρχε ένα ενδιάμεσο κενό στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχαν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.
 
Σ' αγώνα της 17ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στα Βριλήσσια ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-2 της ΑΕΚ και διατηρήθηκε σε τροχιά... τελικού. 
 
Η ομάδα με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Γιώργο Παπακωστούλη, έπαιξε έξυπνα και με την ποιότητα και την σωστή τακτική, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο πραγματοποιώντας άλλο ένα βήμα για την πρόκριση της στον τελικό. Μετά από 17 αγώνες η ομάδα μας είναι στη 2η θέση του ομίλου στο -2 από τον Ατρόμητο Αθηνών και με 3 νίκες στα παιχνίδια που απομένουν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2016 στα Γιάννινα. Πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των αγωνων που έδωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών της κεντρικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας του Ολυμπιακού.

 
Και πάμε τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Σχολής Σικάγο στο σπουδαίο τουρνουά "Annandale Premier Cup" το οποίο "φιλοξενήθηκε" στην Ουάσινγκτον από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου. Η Σχολή μας που συμμετείχε με τρεις ομάδες (Κ-18, Κ-17, Κ-16, με 52 ποδοσφαιριστές και 6 προπονητές, κατέκτησε την 1η θέση με τους Κ-18 και την 3η στους Κ-16 και Κ-17. 
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Στο τουρνουά συμμετείχαν κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της χώρας και η Σχολή Σικάγο έδειξε γι' ακόμη μια φορά ότι έχει ανέβει επίπεδο! 

 
Αναλυτικά, η ομάδα Κ-18, η οποία μαζί με τις άλλες δυο ταξίδεψε με λεοφωρείο 700 μίλια από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον, πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον πρώτο της αγώνα επικράτηε με 3-0 της ομάδας EagleFC 99 RED, συνέχισε με νίκη με σκορ 4-1 επί των VYS ELITE RED και στο φινάλε κέρδισε με 3-1 τους Colorado Rush 99! 
 
Η Κ-17 έμεινε ισόπαλη (1-1) με τους Scpasa 00 Lions, κέρδισε με 2-0 την Brausa United Futebol BUFC 00 αλλά ηττήθηκε με 3-1 από την ομάδα Soccer Plus A.
 
Τέλος, η K-16 επικράτησε 3-0 των Word Class FC Boys 2001, παραχώρησε ισοπαλία (3-3) στην Futuro Soccer Academy και γνώρισε την ήττα (2-1) από την Cedars Stars Academy.
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (13/03) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμοορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τέσσερις (4) ομαδικούς τίτλους:
· Λιγκ Καπ Πετοσφαίρισης Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (άτυπος)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δύο (2) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Νέων
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων Β'
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δώδεκα (12) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 60μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 400μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλό Ατομικό Ανδρών
· Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
Επίσης, έχουμε κατακτήσει δεκαεπτά (17) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Annandale Premier Cup U18 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει ενενήντα ένα (91) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στον Κορέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄& Β' που διεξήχθησαν το Ο.Α.Κ.Α.)
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για το 2017)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ευκαρπίδης στο Σκιφ Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων  που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο "Irish Open Masters Championships 2017")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στον Καρέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνα στην Πεύκη)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
YΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο και ανανεωμένο πλέον σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλημέρα...
Μάκη καταπληκτικός όπως πάντα...
Τι πιθανότητες δίνεις στη γυναικεία ομάδα βόλλευ για πρόκριση στον τελικό;; Δυνατές οι Ρωσίδες..
Και αντίστοιχα στη γυναικεία ομάδα πόλο στο φάιναλ φορ;;
Πιστεύω πάντως πως το πόλο ανδρών θα το σηκώσει φέτος...

Εικόνα MakTheBet

Στην τελευταία εκπομπή του Ερασιτέχνη στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, μίλησαν μεταξύ άλλων η Κωνσταντίνα Βλαχάκη και ο Χάρης Παυλίδης...Θα σου απαντήσω λοιπόν με τα λεγόμενα αυτών που και μέσα στην ομάδα είναι και ξέρουν σίγουρα περισσότερα....

Κωνσταντίνα Βλαχάκη: «Η αντίπαλός μας στους ημιτελικούς, η Κράσνιογιαρσκ είχε θεωρητικά ευκολότερες κληρώσεις από εμάς. Στο πρωτάθλημά της τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά, είναι δυνατή ομάδα, αλλά πιστεύω πως και εμείς είμαστε δυνατή ομάδα. Οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό».

Χάρης Παυλίδης: «Εάν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, όταν φτάνεις σ’ ένα Final 4 σαφώς και έχεις πιθανότητες να κατακτήσεις το τρόπαιο. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες να το καταφέρουν. Αυτή τη στιγμή, πρώτα η Σαμπαντέλ και αμέσως μετά η Κίρισι είναι πιο μπροστά από εμάς και τη Ματαρό. Αυτό συμβαίνει κυρίως, λόγω, ρόστερ και όχι με κριτήριο την εμπειρία. Και οι δύο αποτελούν τη βάση των εθνικών τους ομάδων, με τη Σαμπαντέλ να’ χει και καλές ξένες. Βάσει αυτών. οι δύο συγκεκριμένες ομάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα».

Με απλά λόγια και οι δύο έχουν πιθανότητες πρόκρισης και το πάνε σεμνά και ταπεινά το έργο, και καλά κάνουν.... Πάντως κατά τη γνώμη μου δεν είμαστε το φαβορί σε καμία από τις 2 διοργανώσεις, ξεκαθαρα πραγματα, αν θελουμε να το δουμε αντικειμενικα....

Αντίθετα, πιστεύω πως στο πόλο ανδρών, στην καλή μας μέρα δε χάνουμε ούτε από τη μεικτή κόσμου -που λέει ο λόγος-...Κι εκεί πάντως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία....

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη,όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος

1.Χρόνια πολλά Θρύλε του ελληνικού αθλητισμού!!!Την Παρασκευή 10η Μαρτίου ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος πολυαθλητικός ελληνικός-ευρωπαϊκός σύλλογος,ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς συμπλήρωσε 92 χρόνια ζωής

2.Στο μπάσκετ γυναικών,την επόμενη μέρα από τη νίκη μας έναντι του Πανιωνίου(είχε κατακτήσει και πρωτάθλημα το μακρινό 2007,που είναι και το μοναδικό που έχουν όλα τα τμήματα του συλλόγου της Νέας Σμύρνης),ο πελάτης σ'όλα τα σπορ παντοτινός έχασε από την ομάδα στην οποία παίζει η κιτρινόμαυρη ΑΡΔ του SDNA,η Μαριάννα Αξιοπούλου,δηλαδή την Δάφνη Αγίου Δημητρίου με 51-46 στον Άγιο Δημήτριο.
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Women/thn-pathse-ston-agio-d...

Τους πέρασε κι ο Αθηναϊκός.Κατά τα άλλα,ήθελαν και ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Μάλτση στο ντέρμπι του πρώτου γύρου,το οποίο και έχασαν με 31 πόντους(74-43).

Ο Σάββας είχε γράψει άρθρο γι'αυτό το θέμα.Μόνο που δυστυχώς έγινε δεκτή:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161130/i-tyxi-tis-bazeloenst...

Η χρηματοδοτούμενη απ'τον Ιβάν Σαββίδη ιστοσελίδα που (δεν)αντέχει την αλήθεια(με άρθρο του βάζελου μπούλη ΑΡΔ Γιώργου Ζάκκα,που πριν από 5,5 χρόνια και κάτι απ’ τον λογαριασμό του στο facebook έλεγε πουτάνα τη μάνα του Βαγγέλη Μαρινάκη και απειλούσε τους οπαδούς του Θρύλου με ντου και γκαζάκια)ασχολήθηκε ξανά με το ματς Παναθλητικός-Ολυμπιακός:
http://www.sdna.gr/mpasket/a1-gynaikon/article/306384/anatropi-me-trik-t...

Ο Σάββας είχε γράψει άρθρο και γι'αυτό το θέμα:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170219/tsonto-site-kai-o-ypo...

Τόσο πολύ πόναει το SDNA και ο Μπαλτάκος τζούνιορ.Σε κανένα ΑΡΔ δεν κάνει εντύπωση που μια ομάδα παλεύει να τιμωρηθεί η άλλη για θέμα καιρικών συνθηκών??

3.Την επόμενη εβδομάδα στο μπάσκετ γυναικών ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ,στον οποίο παίζει η Λολίτα Λύμουρα,γκόμενα του πρώην "Πρασινοφρουρού" της "Πράσινης"και νυν διευθυντή του SDNA και υπαλλήλου του Αλαφούζου σε ΣΠΟΡ FM και ΣΚΑΪ,του Βασιλάκη Παπαθεοδώρου.Βέβαια,σιγά τον αντίπαλο,στη Γλύφάδα οι μπουγατσόβλαχες ξεπουπουλιάστηκαν(90-42).

4.Την ίδια ώρα που οι κορίτσαροι στο βόλεϊ κέρδισαν με 3-1 σετ την Άστεριξ Μπέβερεν στο Ρέντη και πέρασαν στους 4 του Τσάλεντζ Καπ γράφοντας ιστορία,η Κηφισιά κέρδισε για το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών τον πελάτη σ'όλα τα σπορ παντοτινό με 3-1 σετ στο Ζηρίνειο.
http://www.sport24.gr/Sports/Volley/dwro-ths-khfisias-ston-paok-3-1-ton-...

Για Ευρώπη δεν το συζητώ για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ,έχουν κλείσει τα σύνορα εδώ και 6-7 χρόνια.

5.Για όλες αυτές τις νίκες σε ντέρμπι και προκρίσεις των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού,η "αντικειμενική" (για την ακρίβεια αντιολυμπιακή)φυλλάδα Live Sport δεν έγραψε ΤΙΠΟΤΑ.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/161206/otan-i-%C2%ABantikeim...

(Μπορεί να είναι λίγο παλιό το άρθρο,αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.Δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι και σήμερα)
Αβάσταχτος ο πόνος των ΑΡΔ της συγκεκριμένης αντιολυμπιακής φυλλάδας.Τεράστιο και το κόμπλεξ που έχουν με το Θρύλο

6.Για τους Θοδωρή Βλάχο και Χάρη Παυλίδη,από το twitter της σελίδας:
https://twitter.com/redsagainst/status/840887416261103620

"Όπως όλοι είδαμε σήμερα, στη θέση του τιμωρημένου προπονητή της γυναικείας μας ομάδας πόλο Χάρη Παυλίδη, έκατσε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο, ο Θοδωρής Βλάχος κι έτσι πήραμε την πρόκριση κόντρα στην ιταλική Πάντοβα για το final 4 της Ευρωλίγκας. Συμπαίκτες οι δυο τους στα χρόνια που ξεκίνησε το χτίσιμο της ερυθρόλευκης αυτοκρατορίας των τελευταίων 25 χρόνων στο άθλημα, τους βλέπουμε εδώ να κρατάνε το τρόπαιο του πρώτου τίτλου σε αυτό το ξεκίνημα της δυναστείας, το Κύπελλο Ελλάδος του 1992. Φωτογραφία που μας έστειλε ένας καλός φίλος."

7.Θα μας κερδίσει κανένας στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών ρε παιδιά?Ούτε κι η δεύτερη Βουλιαγμένη τα κατάφερε:
http://www.sport24.gr/Sports/Polo/perase-duskola-apo-to-laimo-o-olympiak...

Θα ήθελα το σχόλιό σου για τα 6 τελευταία,αδερφέ

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα αδερφέ και σ'ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την ανάγνωση και τα καλά σου λόγια....

1) Τί να πρωτοπούμε για τον Θρύλο μας? Σε 92 χρόνια έχει καταγράψει τόσες επιτυχίες όσο δεκάδες άλλοι μαζί... Μιλάμε για τον μεγαλύτερη πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης κι αυτόν τον χαρακτηρισμό τον έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας τόσα χρόνια... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάλι λοιπόν και γεροί να είμαστε να βιώσουμε και τα 93α του γενέθλια με ακόμα περισσότερους τίτλους και επιτυχίες...

2) Είναι γνωστό ότι επειδή δεν έχουν ομάδα να πρωταγωνιστήσουν, το γυρνάνε στην κλασσική τακτική καταστροφής του Ολυμπιακού, μέσω της προσπάθειας μηδενισμού του για κάτι για το οποίο ούτε καν ευθύνεται... Είχαμε ζητήσει να πάμε Θεσσαλονίκη από το Σάββατο αλλά μας το απαγόρεψαν γιατί είχε τον τελικό Κυπέλλου ΑΡΗΣ-ΠΑΟ και φοβοντουσαν επεισοδια...Οκ δεκτο, γι αυτο και αποφασιστηκε να παμε Κυριακη να παιξουμε το ματς και να γυρισουμε αυθημερον...Ελα ομως που καθυστερησε η πτηση λογω καιρου (υπαρχει διαβεβαιωση απο την αεροπορικη εταιρεια) και αργησε και η ομαδα να παει στο γηπεδο...Πρεπει να μηδενιστει γι αυτο το λογο? Ειναι απιστευτοι πραγματικα...

3) Η Λύμουρα δεν ήταν που είχε μπει στο στόχαστρο της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" το 2014 αν θυμάμαι? Τα βρήκε τώρα με τον Παπαθεοδώρου? Δεν το ξερω...

4) Οπως το ειπες, πελατης σ'ολα τα σπορ.. Κατα τα αλλα τους φταιει η διαιτησια μεχρι και στο ραγκμπι...

5) Αδερφέ δεν περιμένω κάτι άλλο από τη συγκεκριμένη εφημερίδα... Και την Ευρωλίγκα στο πόλο γυναικών να πάρουμε, αμφιβάλλω αν θα γινει αναφορα... Κακώς χαλιέσαι, έχουμε και άλλες επιλογές για να διαβάζουμε καθημερινά...

6) Χαίρομαι να τους βλεπω αυτούς τους δύο... Είναι σαν αδέρφια... Αποδειξη οτι ο Ολυμπιακος ειναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και σαν τετοια λειτουργεί...

7) Θα κανουμε πολλα χρονια ακομα να δουμε τον Ολυμπιακο να χανει στο πολο ανδρων απο αλλη ελληνικη ομαδα....

Εικόνα Γιάννης ο Red

Αδερφέ

1)Σωστότατος

2)Τους κερδίζει κι η Μαριάννα Αξιοπούλου και θέλουν μηδενισμό του Θρύλου?"Ήθος"που λέει κι ο Δημήτρης Μπλατάκος

3)Τότε ο Βασιλάκης Παπαθεοδώρου είχε φύγει απ'το Gazzetta.Από την Πράσινη έφυγε το 2010.Κατά τα άλλα,σωστά θυμάσαι

4)Σωστότατος

5)Δεν τη διάβαζα,δεν τη διαβάζω κι ούτε πρόκειται να τη διαβάσω.Απλά,το αναφέρω γιατί κάποιοι δυστυχώς τη θεωρούν "αντικειμενική"

6)Σωστότατος

7)Σωστότατος

Εικόνα Γιάννης ο Red

*Μπαλτάκος

Εικόνα MakTheBet

Και μιας και αναφερθήκαμε στα γενέθλια του συλλόγου μας, να ξέρεις γίνεται τεράστια ΑΤΟΜΙΚΗ προσπάθεια κάποιων ατόμων -συμπεριλαμβανομένου και εμού- για να γίνει πλήρη καταγραφή όλων των τίτλων του Ολυμπιακου σε ομαδικό και ατομικό επιπεδο... Ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκοπεύουμε μέχρι το 2025 να έχουμε μια όσο γίνεται πιο κατατοπιστική λίστα... Θα μας βοηθούσε άπειρα αν έβγαζε κάποια σχετική ανακοίνωση και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ωστὀσο μέχρι τοτε συνεχίζουμε ακάθεκτοι...

Εικόνα holland74

Άντε ρε Μάκη, άντε επιτέλους για να βουλώσουμε τα στόματα των κομπλεξικών που από 500 τίτλους το 2008 φτάσανε τους 1500 το 2017.....

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μακάρι,γιατί πρέπει αυτά τα στόματα να βουλώσουν

Εικόνα MakTheBet

Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να βοηθήσεις..

Εικόνα Γιάννης ο Red

Αδερφέ,για τα σχόλιά σου

1)Σωστότατος

2)Τους κερδίζει κι η Μαριάννα Αξιοπούλου και θέλουν μηδενισμό του Θρύλου?"Ήθος"που λέει κι ο Δημήτρης Μπλατάκος

3)Τότε ο Βασιλάκης Παπαθεοδώρου είχε φύγει απ'το Gazzetta.Από την Πράσινη έφυγε το 2010.Κατά τα άλλα,σωστά θυμάσαι

4)Σωστότατος

5)Δεν τη διάβαζα,δεν τη διαβάζω κι ούτε πρόκειται να τη διαβάσω.Απλά,το αναφέρω γιατί κάποιοι δυστυχώς τη θεωρούν "αντικειμενική"

6)Σωστότατος

7)Σωστότατος