ΦΥΤΩΡΙΟ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!



Είδα κι΄εγώ τον αγώνα της εθνικής μας με τους Βέλγους, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι. Κι΄έτρεξε αμέσως το μυαλό μου στα νέα παιδιά που βλέπουμε φέτος στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Μανθάτη και τον Νικολάου. Και τα συνέδεσα με ορισμένους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος όπως τον Μανωλά, τον Παπασταθόπουλο, τον Σάμαρη, τον Καπίνο, τον Φορτούνη, τον Μήτρογλου...

Τελικά αυτή είναι η λύση, έτσι νομίζω ότι πρέπει πράγματι να βαδίσουμε στο εξής προσαρμόζοντας ανάλογα τις ποδοσφαιρικές μας προσδοκίες ως οπαδών και όχι αναγκαστικά "προς τα κάτω", αντιθέτως, απλά ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ να κάνουμε κάπως περισσότερο υπομονή απ΄την μηδενική ή ελάχιστη που ανέκαθεν διαθέταμε και ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ πλέον τον παραπάνω δρόμο ως ΤΟΝ ΜΟΝΟ ο οποίος υπάρχει.

Το βάρος, ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ, στα φυτώρια του συλλόγου. Έχει αρχίσει βέβαια από καιρό ετούτη η ιστορία, αναμφίβολα. Και ήδη επιχειρείται να αντιγραφεί, κατά το δυνατόν γιαυτούς, απ΄τους εγχώριους ανταγωνιστές μας. ΘΕΛΕΙ ΚΙ΄ΑΛΛΟ, ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ, "ΣΠΡΩΞΙΜΟ" Η ΔΟΥΛΕΙΑ Έτσι νομίζω. Σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα δυνατά μέσα. Και στην ανακάλυψη των παιδιών εκείνων που υπόσχονται εξέλιξη και στην ανάπτυξη, την εξέλιξή τους. Ο πρόεδρος το γνωρίζει άριστα αυτό. Και στηρίζει τούτο το πρότζεκτ. Θα επιθυμούσα λοιπόν, εγώ ο ελάχιστος, να εντατικοποιήσει αυτή του την προσπάθεια, το πλάνο του. Που ήδη βεβαίως έχει ΑΡΧΙΣΕΙ ν΄ αποδίδει καρπούς, γεγονός το οποίο πιστώνεται αδιαμφισβήτητα στον Μπέντο ( άλλα έκανε ο λεγάμενος κι΄έφαγε την ξεροκεφάλα του...). Με βοήθεια (-ες) απ΄το εξωτερικό, εφ΄όσον κριθεί κάτι τέτοιο αναγκαίο. Φέρνοντας τους καλύτερους που μπορούμε...

Τη συνέχεια, την ξέρουμε. Οι βέλτιστοι, με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια, προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Μια διαδικασία που θα πρέπει να είναι συνεχής, με ρυθμό έλλογα αυξητικό και επιλέγοντας προσεκτικά ευκαιρίες, θέσεις και χρόνους συμμετοχής, ξεχωριστά για τον καθε ταλαντούχο. Δουλειές των ειδικών άλλωστε είναι τούτες, γιαυτό είπα πριν να φέρουμε, αν χρειάζεται, τους καλύτερους. Ντόπιους ή/και ξένους. Χωρίς δισταγμούς και δημόσιες σχέσεις. Και δεν υπονοώ ΤΙΠΟΤΑ απολύτως με τις δυο τελευταίες μου λέξεις. Οι νεαροί λοιπόν,  υποβάλλονται ακολούθως στη διαδικασία του "ψησίματος". Πολύ δύσκολη και κρίσιμη, καταλυτική θα΄λεγα για το ΜΕΛΛΟΝ του νεαρού, αυτή η φάση. Και ΕΑΝ πάει καλά, ωριμάζοντας, ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΙΕΣ, θα γίνει κι΄αυτός ένας μελλοντικός Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου... Με την βασική, πάντα, προϋπόθεση της ΣΚΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ εκ μέρους του.

ΑΡΑ; Άρα κορμός ομάδας ελληνικός, ΝΕΑΝΙΚΟΣ, κυρίως απ΄το φυτώριο των σπλάχνων μας αλλά και από άλλα εγχώρια σπλάχνα, χωρίς να αποκλείω και αλλοδαπά, με την προσθήκη μικρού αριθμού πολύ προσεκτικά επιλεγμένων ΩΡΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΞΕΝΩΝ παικτών, οι οποίοι θα λειτουργούν στο παιχνίδι ως πρωταγωνιστές, σταθερά σημεία στήριξης ιδίως στα κρίσιμα, τονοδότες, συνδετικοί κρίκοι, παραδείγματα και ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ δάσκαλοι για τα ΝΙΑΤΑ. Έτσι θα ωριμάζει το...κουλουράκι σε....καρβέλι, με γνωστή την παραπέρα ιστορία: ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΙΜΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΨΥΧΟ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ.

Σ    Υ    Μ    Π    Ε    Ρ    Α    Σ    Μ     Α

Κινούμεθα σε πλαίσια ΕΦΙΚΤΑ οικονομικώς, στηρίζοντας το φυτώριο μας, αξιοποιούμε όσο το δυνατόν πιο καλά τους καρπούς του και τους πουλάμε στην κατάλληλη στιγμή, ΑΦΟΥ τους έχουμε "ψήσει" όπως πρέπει και κυρίως βάζοντας τους να παίζουν δίπλα σε καταξιωμένους παίκτες-δασκάλους. ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Θ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΚΕΙ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ "ΣΦΙΞΙΜΑΤΑ"... Κι΄όταν αυτό γίνεται συνεχώς και προοδευτικά με πιο παραγωγικούς ρυθμούς, ΟΥΤΕ οι τίτλοι θα λείψουν ΟΥΤΕ κι΄ οι ικανοποιητικές πορείες στη Ευρώπη. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών αυτό το δεύτερο και με σαφή επίγνωση της διεθνούς ποδοσφαιρικής και όχι μόνο πραγματικότητας. Κάτι που το ξεχνάνε μόνιμα στις αδιάκοπες απαξιωτικές "κριτικές" τους, οι πληκτρομανείς ως επί το πλείστον φλωρόγαυροι πασών των ηλικιών...

Υ Γ.  Παρατηρώ ότι ο Λεμονής μελετάει εντατικά τα...γιλέκα των παικτών, ρίχνει το βάρος σε φυσική κατάσταση και ψυχολογικό τομέα, προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι πέφτοντας πάνω σε Καρντόσο και Μάριν, ό,τι μπορεί δηλ. κάνει ο άνθρωπος για να συμμαζέψει. Είμαι περίεργος να δω, τί θα προκύψει. Κυριακή κοντή γιορτή...

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Περιγράφω το μοναδικό κατά τη γνώμη μου δρόμο.
Οι άνθρωποι που αναδεικνύουν ταλέντα σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται πίσω από τα σκηνικά, στην αφάνεια, το περιθώριο και τις πιο πολλές φορές, κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν μουστάκι, μεγάλη μύτη ή φοράνε γυαλιά. Για το λόγο αυτό, δεν είναι βεντέτες και δεν θα έχουν πρόβλημα να εργαστούν στη χώρα μας (όπως έχουν οι πριμαντόνες ποδοσφαιριστές- προπονητές), αν βέβαια τους εξασφαλίσεις ιδανικές συνθήκες δουλειάς, ελευθερία δράσης, οικονομική αξιοπιστία και -θα πρόσθετα εγώ- ένα καλό χρηματικό ποσό για κάθε παιδί των ακαδημιών που παίζει στην πρώτη ομάδα και διακρίνεται ή που παίρνει μεταγραφή και ο σύλλογος κερδίζει λεφτά. Εσύ ο πρόεδρος λοιπόν, πας και εντοπίζεις όλα τα τσακάλια για κάθε τομέα, τους κάνεις καλά συμβόλαια με μπόνους, τους νοικιάζεις από ένα σπίτι στην παραλία με θέα το σαρωνικό, να γουστάρει και η σύζυγος. Στη συνέχεια αποκτάς όποιο μηχάνημα σου ζητήσουν, όποιο επιστημονικό συνεργάτη θέλουν, σφραγίζεις το χώρο δουλειάς τους με ποινή αποκεφαλισμού σε όποιον περάσει και ενοχλήσει και περιμένεις το αποτέλεσμα, όπως περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκυ οι ποτοποιοί του Τεννεσί. Πόσο κοστίζει ετησίως το εγχείρημα; Όχι πολλά περισσότερα από όσο κοστίζει ετησίως ο Ντα Κόστα με τον Βιάνα (+την απόσβεση του πριμ μεταγραφής+ΦΠΑ). Πιθανότητες αποτυχίας σε βάθος 5 ετών; 2%, άντε 3% για να μη με πείτε υπερβολικό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κι όποιος περιμένει να πάρουμε 5 Καμπιάσους στα 25 τους και 3 Ζαννέτι στα 30 τους, για να σηκώσουμε ευρωπαϊκή κούπα, καλύτερα να σκεπάζεται καλά το βράδυ, γιατί έχει υγρασία αυτή την εποχή. Τέτοιους, όχι να τους πληρώσεις καλά, ούτε δεμένους δεν κάθονται να τους φέρεις.

Εικόνα George - Mati

Πληκτρομανείς φλωρόγαυροι πασών των ηλικιών........ Απόστολε ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΝΟ συστηματικά !!! Να είσαι καλά να γράφεις με αγάπη για τον Ολυμπιακό μας !!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πάντα με ΑΓΑΠΗ, έπαρχε. Το αλάθητο δεν το΄χω ( κανείς δεν υπάρχει τέτοιος ), αλλά την ΑΓΑΠΗ την έχω. Όπως ΟΛΟΙ μας εδώ μέσα!

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Απόστολε γνωστή η θέση μου και η αγάπη μου για τον Άγιαξ και τη φιλοσοφία του, η οποία του έχει δώσει και 4 πρωταθλητριών, για να μην ξεχνιόμαστε, θα θεωρούσα και εξαιρετική ιδέα να πήγαιναν κάποιοι καταρτισμένοι άνθρωποι να παρακολουθήσουν πως λειτυργούν οι ακαδημίες των Άγιαξ, Μπιλμπάο, Ναντ, Σοσώ κλπ...

Εικόνα apostolos gaganis

Επικροτώ με τα μπούνια και απορώ πώς δεν έχει γίνει απ΄ τη μεριά μας και μάλιστα συστηματικά αυτό, τα τελευταία χρόνια. Από΄κει θα μπορούσαμε να φέρουμε ανθρώπους, ειδικούς, να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους...

Εικόνα Warrior 7

Συμφωνώ Απόστολε όπως και με πολλά από τα υπόλοιπα σχόλια.

Προς τα εκεί βαδίζουμε πλέον, με βάση το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που επιβάλλει η UEFA (FFP και εξαίρεση των δαπανών για τις ακαδημίες από τον υπολογισμό πλεονεσμάτων/ελλειμμάτων στη φόρμουλα του FFP). Δε βλέπω άλλη βιώσιμη εναλλακτική, εφόσον θέλουμε μια ομάδα που να βαδίζει πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι να κάνει 1 βήμα μπροστά και 2 πίσω κάθε δεύτερη χρονιά.

Δε θέλω να φανώ Κασσάνδρα, αλλά η λογική λέει ότι θα υπάρχει περαιτέρω συμπίεση στα έσοδα εάν η UEFA προωθήσει περισσότερες ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες στους ομίλους του ΤΣΛ εις βάρος αυτών που προέρχονται από πιο αδύναμα πρωταθλήματα. Συνεπώς για να παραμείνουμε στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει με χαμηλότερα έξοδα, θα πρέπει να αυξήσουμε από τη μία την παραγωγή εγχώριων ταλέντων και από την άλλη να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην επιλογή ξένων που θα συμπληρώσουν το έμψυχο δυναμικό και θα κάνουν τη διαφορά.

Πιθανότατα ένα τέτοιο μοντέλο να δώσει κίνητρο σε πολλά παιδιά να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το αντικείμενο και να το κυνηγήσουν με περισσότερη θέρμη γνωρίζοντας ότι περισσότεροι θα μπορούν πλέον να καταξιωθούν και σε μεγάλες ομάδες.

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαιρετικό κείμενο. Όχι γιατί συμφωνούμε, αλλά γιατί αιτιολογεί τη θέση του διευκρινίζοντας πράγματα. Και η πιθανολόγηση στο τέλος, έχει λογική.

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα Απόστολε κι αδέρφια. Δεν είναι σκοπός μου να διαφωνήσω με το άρθρο σου, ίσως μόνο με την δυναμική του όρου "φυτώρια", ο οποίος τείνει να γίνει δόγμα. Σαφώς και οι οικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, σαφώς και είναι δύσκολο έως αδύνατο να δούμε ξανά παίκτες τύπου Φούνες, Νοβο, Λοσάντα, Ντέταρι, το σοβιετικό τρίο, Ζιοβάνι, Ζέτεμπεργκ, Μέλμπεργκ κι άλλους παρόμοιας κλάσης να κατηφορίζουν στην Ελλάδα. Ενδεικτικό αυτού, η αδυναμία απόκτησης του Κάμπελ, ο οποίος με τίποτα δεν κρατιόταν στην Ελλάδα και λογικό. Πέραν της περιορισμένης δυναμικής του πρωταθλήματος, φροντίζουν και οι απέναντι να το μετατρέπουν σε χώρο ακατάλληλο για παίκτη κλάσης που σέβεται τον εαυτό του.
Για εμένα προσωπικά, ένα είναι το δόγμα στον αθλητισμό - ούτε τα φυτώρια, ούτε τα "μπαμ" - μόνο η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Να παίζει όποιος αξίζει κι ανταποκρίνεται στο βάρος της φανέλας, δεν με νοιάζει αν είναι 18άρης, 35άρης, έλληνας, αλλοδαπός, "όνομα", "ολυμπιακάρας", δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να κάνει την δουλειά. Σαφώς και σωστά η διοίκηση στρέφεται στην ανάπτυξη των ακαδημιών, σαφώς και σωστά επενδύει, όλα όμως θέλουν μια ισορροπία.
Όλοι μας έχουμε δει και παίκτες που για τον ένα ή άλλο λόγο δεν κατάφεραν να καταξιωθούν στον Ολυμπιακό (εννοείται φυσικά ότι μιλάμε για μεγάλη διαφορά δυναμικής της πρώτης ομάδας, δεν είναι δυνατόν δηλαδή να έμενε εκτός Γκαλέτι ή Κάμπελ για να μπει βασικός ο Μανθάτης) όπως Φέτφα, Μενδρινός, Γιαννης Παπαδόπουλος. Είδαμε κι άλλους, που -αν και απ τα λεγόμενα "σπλάχνα"- αποδείχθηκαν πιο αντι-ολυμπιακοί και φίδια δικέφαλα που τρέφαμε, όπως κάτι Κούλης Παπαδόπουλος, κάτι Κονέ, κάτι Σοϊλέδης. Είδαμε και ξένους, όχι "μπαμ" και "αεροδρομίου", που λοιδωρήθηκαν ερχόμενοι, αλλά πάλεψαν λες και ήταν γεννημένοι Ολυμπιακοί, μάτωσαν την φανέλα και βούλωσαν στόματα αλλοθρήσκων. Είδαμε και παιδιά, που αν και προήλθαν από τελείως διαφορετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον (π.χ. Μανωλάς) αποδείχθηκαν κύριοι κι επαγγελματίες.
Μέτρον άριστον λοιπόν και αξιοκρατία. Εάν θέλουμε όντως το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, μια 8άδα, μια 4τράδα, πρέπει να αποκτηθούν 4 παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Θυμάμαι μετά το 2-3 στο Εμιρέϊτς, η φυλλάδα το Goal έγραφε "με έναν Έλληνα στην ενδεκάδα" λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ήταν η γνωστή καραμέλα όλων των αντιολυμπιακών, όταν τελείωνε κάθε επιχείρημα λάσπης. Βρε με 11 ξένους, με 11 Έλληνες, η ουσία είναι ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!
Υ.Γ.:ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!! ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ!!!

Εικόνα koropi48

Όλα σωστά άρη, πλέον όμως, με τη συρρίκνωση των εσόδων, είναι απαραίτητο να γίνει οικονομία στις εκροές και να στηριχτείς σε δική σου πρωτογενή, έστω δευτερογενή παραγωγή. Επειδή οι πολλοί καλοί ξένοι δεν ήθελαν να έρθουν ή κόστιζαν τεράστια ποσά (+ΦΠΑ μην ξεχνιόμαστε), η διοίκηση προσπαθώντας να παραμυθιάσει τον κόσμο, με την καλή έννοια, έφερνε ένα κάρο λατινοαμερικανοαφρογαλλοισπανοπορτογαλοσέρβους, οι οποίοι δεν ακούμπησαν στη μεγάλη πλειοψηφία, άσε που δεν ήταν καλύτεροι και χρησιμότεροι από ένα ταλέντο των ακαδημιών. Αν κάτσουμε να γράψουμε ονόματα, θα μας πάρει η νύχτα. Και το έκανε αυτό ενσυνείδητα, ξοδεύοντας σοβαρά ποσά, επειδή ο πελάτης οπαδός θα χλεύαζε, αν άκουγε ότι αντί μεταγραφών, προωθούνται ισάξιοι νέοι από τις ακαδημίες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Γι αυτό γεμίσαμε κεντρικούς αμυντικούς, που για να προλάβουν αντίπαλο επιθετικό, φωνάζουν ταξί.
Θα πάρεις ξένους σούπερ αλλά τρεις, το πολύ τέσσερις και οι υπόλοιποι θα είναι από το φυτώριό σου. Όποιος δεν στραφεί εκεί, γρήγορα θα ψάχνεται και θα βουλιάξει, εκτός αν ελέγχει τη διακίνηση της καυκασιανής άσπρης, οπότε του περισσεύουν πολλά να πετάξει στην αγορά και να κάνει δοκιμές. Η μάνα μου, όσο λιγότερα λεφτά μπαίνουν στο σπίτι, τόσο πιο έξυπνες αγορές φροντίζει να κάνει για να γεμίζει το τραπέζι. Κάθε ευρώ που εκπορτοφολιάζει, πρέπει να αποδίδει.
Έχεις ανθρώπους που παρακολουθούν τη γαλλοβελγική, την ισπανική και αργεντίνικη αγορά κι όμως κάνεις επιλογές κάτω του μετρίου. Αυτό δεν δικαιολογείται. Στήσε καλοπληρωμένο, επιστημονικό μηχανισμό εντοπισμού ευκαιριών και χτύπα. Λύσεις του στυλ δίνω δουλειά σε παλαίμαχους απόφοιτους δημοτικού, είναι αποτυχημένες. Εδώ ο νιόμπλιας (που όποιος τον ξέρει, γνωρίζει τί αρρώστια έχει με τη μπάλα) και είναι άνεργος! Τί να προσφέρουν οι άλλοι.

Εικόνα aris belem

Μα δεν διαφωνούμε πουθενά αδερφέ κοροπιώτη, ίσα ίσα τα ίδια λέμε όσον αφορά τα οικονομικά και την παρέλευση των εποχών "αεροδρομίων και μπαμ". Ούτε υποθέσεις Μπονγκ, Γιαταμπαρέ ή το "λιοντάρι της Παραγουάης" επιθυμώ, για να λέω "έχω ξένο". Ούτε Πουλίδο, ούτε καν Μαζουακού, που στο ch.l. ξύπναγε κι εδώ έκανε κόνξες.Και σαφώς δεν επιθυμώ να ξοδεύονται παράλογα ποσά σε γίδια τύπου Βιάννα. Τέσσερις Μίλι αυτή την εποχή θα ήθελα (μιλάμε για νοοτροπία και προσφορά), τέσσερις ποιότικούς και θεωρώ προσόν την εμπειρία. Προφανώς και ναι στα νέα παιδιά και σε ορισμένους Έλληνες που ξεχωρίζουν, με δόγμα την αξιοκρατία αδερφέ, αυτό είπα. Θα ήθελα δηλαδή ο Κωστάκης π.χ. να αισθάνεται τον ανταγωνισμό εντός της ομάδας και να μην θεωρεί ότι πήρε την φανέλα σπίτι του, επειδή είναι Έλληνας ή δεν ξέρω τι. Αυτό επιθυμώ για όλους.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός και δεινός στο γράψιμο. Σοφή η μάνα... Και σοφή, γιατί έχει τον ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ...

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ πιστεύω, μπρο, ότι με έναν καλά ψαγμένο ελληνικό κορμό και μερικούς επιλεγμένους σωστά ξένους που μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε θέσεις κλειδιά, σχηματίζεις ομάδα αξιόμαχη. Στην Ελλάδα τα παίρνεις όλα και στην Ευρώπη προχωράς σε λογικά πλαίσια. Φέτος και μ΄αυτούς που έχουμε, φτάσαμε στους 16 του Γιουρόπα. Του χρόνου, καλύτερα. ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ είναι το κλειδί. Θεωρώ ότι ο Μαρινάκης θα κάνει καλές κινήσεις για τη νέα σεζόν.

Εικόνα koropi48

Ο Ηλίας από κάτω κάνει ένα σοβαρό σφάλμα, φτάνει στα όρια του ρατσισμού, με όλη την αγάπη το λέω, μην παρεξηγηθώ. Δεν κάνουν για ποδοσφαιριστές οι έλληνες, αλλά κάνουν ας πούμε για μπασκετμπολίστες ή για πρωταθλητές ενόργανης; Δεν είναι καλοί οι έλληνες προπονητές ποδοσφαίρου, αλλά οι προπονητές του μπάσκετ δουλεύουν άνετα έξω; Ο Γιαννιώτης και ο Κακλαμανάκης στα 35 παίρνουν μεγάλες διακρίσεις σε αθλήματα τρομερής καταπόνησης, αλλά οι ποδοσφαιριστές κλατάρουν στο 30λεπτο; Ποια φυσιολογία μπορεί να τα απαντήσει αυτά; Πώς γίνεται; Είναι τελικά θέμα κοινωνιολογικό;
Λοιπόν αδερφέ, όλα είναι θέμα παιδείας. Το σπορ της αλάνας (ποδόμπαλο) ανέκαθεν μάζευε όλα τα "αλητόπαιδα", με τα ματωμένα πόδια και κεφάλια από τα τσιμεντοχάλικα και τον πετροπόλεμο. Παιδιά των λαϊκών οικογενειών, της εργατιάς, της αγροτιάς, του μεροκάματου. Συνήθως με ελάχιστη μόρφωση, οπότε, με το που έπιαναν τα πρώτα φράγκα, σάλταραν, μεθούσαν. Και να τα ξενύχτια στα μπουζούκια, να οι γκόμενες πολυτελείας (τραγουδιάρες, ηθοποιοί, μοντέλες), οπότε μοιραία άρχιζε η οπισθοδρόμηση. Το σώμα καταπονημένο από την κακή ζωή και τα τσιγάρα, άθλια φυσική κατάσταση, λούφα στην προπόνηση (πού να τρέξεις μετά από ξενύχτι και π.ρτούζα) και το όποιο ταλέντο πάει χαμένο. Αντίθετα, στα αθλήματα "πολυτελείας" (μπάσκετ), οι αθλητές προέρχονταν πάντα από καλύτερες γειτονιές, πιο εύπορες αστικές οικογένειες, συνήθως ήταν αθλητές με καλή μόρφωση, ταξίδευαν στη αμερική να συνεχίσουν σε κολλέγια κλπ. Άκου μια συνέντευξη ποδοσφαιριστή και μια από μπασκετμπολίστα ή βολευμπολίστα. Η μέρα με τη νύχτα! Αυτός λοιπόν ο ποδοσφαιριστής, που προτιμάει να πίνει το φραπέ του στον πειραιά, παρά τη σκληρή προπόνηση και τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό (βλέπε γεωργάτος), όταν κρεμάσει τα παπούτσια, θα αναλάβει πόστο προπονητή σε ακαδημία και, ακόμη χειρότερα, θα γίνει πρώτος προπονητής. Χωρίς μόρφωση, αξίες ζωής, ψυχικό σθένος, φιλοδοξία, αθλητικές σπουδές, γνώση ψυχολογίας, θα καταστρέψει ό,τι παιδί πέσει στα χέρια του. Άντε να πει σε παίχτη ή γονιό "το παιδί δεν κάνει για μπάλα, αφού καπνίζει ή ξενυχτάει στα μπαράκια". Θα του πετάξουν στα μούτρα 30 παλιά πρωτοσέλιδα με δικές του παρασπονδίες.
Πώς παιδιά σαν τον αμανατίδη ή τον καραταϊδη, που τα αγαπάμε και τα σεβόμαστε όλοι, με απολυτήριο δημοτικού, θα παιδαγωγήσουν και θα διδάξουν πιτσιρίκια, θα ψάξουν στο ίντερνετ, θα συναντήσουν ξένους συναδέλφους τους να ανταλλάξουν απόψεις, θα μελετήσουν ένα ξένο σύγγραμμα για την ανάπτυξη φυσικής κατάστασης. Αδύνατο!
Αν αρχίσεις τα παιδιά από μικρά να τα εκπαιδεύεις, σωματικά και ψυχικά, να τα έχεις από κοντά, να τους γαμάς το μυαλό με φρέσκες ιδέες, με τη χαρά του αγώνα, με στοχοθεσία, θα έχεις αποτέλεσμα. Είναι αδιανόητο ο λαός, που έχει αναλογικά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό καθηγητών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον πλανήτη, να μην μπορεί να βγάζει ανθρώπους που θα μαρκάρουν έναν επιθετικό ασφυκτικά ή θα σουτάρουν δυνατά και ευθύβολα.
Αν είσαι Μαρινάκης, τα πιο πολλά λεφτά θα τα ρίχνεις σε εξειδικευμένο προσωπικό για τις ακαδημίες σου. Ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην πιάτσα πανευρωπαϊκώς, θα το δελεάζεις με την προσφορά σου. Και συ οπαδέ του ΘΡΥΛΟΥ, στ αρχίδια σου αν δεν πάρεις κούπα. Έχεις πολλές. Μην κράζεις, μην απαιτείς και στείλε το μήνυμα "ρόστερ με 16 παιδιά από τις ακαδημίες, 5 ελληνόπουλα από μεταγραφή και 4 ξένοι πρωτοκλασάτοι". Στείλε το μήνυμα ότι δεν περιμένεις να κράξεις στην αποτυχία, ότι δεν σε νοιάζει αν παίξεις στην ευρώπη ένα γύρο με τη Μια Χόρτα του Τζατζικιστάν και ύστερα να αποκλειστείς. Θέλεις ελληνικό ρόστερ και μπαλίτσα. Μετά, όλα θα ρθουν. Αυτά...

Εικόνα redterror

Συγχαρητήρια για το σχόλιο σου φίλε!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίο άρθρο.

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε καλησπέρα
Αν και όντως το φυτώριο φαντάζει μονόδρομος δεδομένης της οικονομικής ύφεσης,έχω αντίθετη άποψη.
Για να γίνει δουλειά με το φυτώριο θέλουμε δύο προυποθέσεις α)ταλέντα και β)αυτούς που θα τα αναδείξουν.
Αν και για το β έχουμε όλοι τις αμφιβολίες μας εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος και για το ταλέντο των Ελλήνων παικτών.
Κι όταν λέμε ταλέντο εννοούμε δημιουργικό,όχι ανασταλτικό.Τόσα χρόνια βγάζουμε μόνο σεντερ μπακ και αμυντικούς χαφ(μη μου πείτε για Μήτρογλου και Φορτούνη γιατί μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά εξωτερικό).
Εκτός των άλλων δεν έχω καμμία όρεξη να γίνω ο αντίστοιχος Αγιαξ-τελευταίος ευρωπαικός τίτλος πριν 22 χρόνια-που τον απολαμβάνουμε πιο συχνά στο ουεφα,ούτε να γίνω Αρσεναλ όπου οι ισολογισμοί γαμάνε,η μετοχή σφυράει αλλά οι οπαδοί κλαίνε.
Προτιμώ να γίνω Ιντερ με 22 αρχιδάτους λεγεωνάριους και αλεπού κόουτς που σήκωσαν CL ύστερα από 50 χρόνια

τα ανωτέρω παραδείγματα πάντα αναλογικά με τα ελληνικά δεδομένα

ΒΑΓΓΕΛΑ ΓΕΡΆ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ πολύ θα ήθελα να γίνω Άγιαξ. Μιας και Ιντερ δεν πρόκειται να γίνω ποτέ. Τώρα για τα ταλέντα που λες, κι΄εκεί έχουμε διχογνωμία. Δεν πειράζει όμως. Καθόλου. Για την ώρα πάντως, προχωράμε από Σάββατο στο παρασύνθημα Αυτό πρωτεύει τώρα. Και τ΄άλλα, τα βλέπουμε....

Εικόνα nichio 1971

Αγαπητέ σύγγαυρε,
Ήμουν έτοιμος να μπω να σχολιάσω και γω, αλλά με πρόλαβες λες και ήσουνα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...
Πρώτη φορά πιάνω τον εαυτό μου, να ΔΙΑΦΩΝΕΙ τόοο ΡΙΖΙΚΑ με άρθρο του Απόστολου...
Καλή συνέχεια να έχουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Η διαφωνία θεμιτή, μπρο. Σπάει και την μονοτονία. Και οι δυο επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της ομάδας. Απλά οι δρόμοι που επιθυμούμε, είναι διαφορετικοί.

Εικόνα Romain

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Να συμπληρώσω ότι υπάρχει μία σύγχυση με την εξέλιξη των ταλεντων. Ποιός θα πιστωθει με την την ΑΝΑΔΕΙΞΗ τους? Και εδώ είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου. Όχι του ενός, αλλά των δύο εκατομμυρίων. Δύο εκατομμυρίων τον χρόνο. Διότι τόσα στοιχιζουν οι Ακαδημίες στην ΠΑΕ τον χρόνο. 2 εκ. ευρώ. Έχουν στοιχίσει δηλαδή μέχρι σήμερα 6Χ2=12 εκ.

Να έχουμε δε υπόψη μας ότι μια ΠΑΕ της Σουπερλιγκ όπως ο Πλατανιας η Κέρκυρα, ο Ηρακλής, η Βέροια, ο Λεβαδειακος δεν έχουν μπατζετ 2 εκ τον χρόνο αλλά μικρότερο ποσό.

Επειδή πιστωνονται δεξιά και αριστερά για την ανάδειξη των Ρετσου, Μανθατη, Ανδρουτσο,.Νικολάου, αλλά και των άλλων ταλεντων ο Ελευθεριαδης(έχει πάει στον Παναθηναϊκό) και ο Μπεντο που όντως τους έδωσε χρόνο συμμετοχής θα πω ότι τον κύριο λόγο για την ανάδειξη των ταλεντων τον έχει το σχέδιο της ΠΑΕ και ο Βαγγελας που πληρώνει 2 εκ τον χρόνο για αυτόν τον σκοπό.

Σίγουρα πιστωνεται και ο ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (χαχαχα...) και όλο το σύστημα των Ακαδημιών αλλά το κυρίως Credit πάει στην ΠΑΕ.

Επίσης να πούμε ότι οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κατέχουν δε την 15η θέση σύμφωνα με κάποια αξιολόγηση.

Υ. Γ. Ξέρει κανείς αν κρατειται ακόμη ο βασιλακης ο Κωσταντινου στο δικαστήριο? ή τον έχουν αφήσει διότι δεν γνωρίζει μεταξύ άλλων και την έννοια της λέξης... Κατάντια?

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Το credit πάει πρωτίστως σ΄εκείνον που πήρε την απόφαση για τις ακαδημίες κι΄επενδύει εξακολουθητικά σ΄αυτές. Όσο για τον κομπλεξικότερο των κομπλεξικών, ευτυχώς που υπάρχει κι΄αυτός. Και μερικοί άλλοι. Γνωστοί. ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ, δεν λένε;

Εικόνα REDNYC

ΜΑ ΗΔΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ, ΗΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ, ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 14-15 ΕΤΩΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.....ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ!!! ΠΑΡΤΕ ΚΙΑΛΛΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

http://www.gavros.gr/blog/podosfairo/elampse-i-alitheia-i-dikaiosyni-die...

ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΠΟΥΤΣΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΑ.

ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ!

http://www.gavros.gr/blog/podosfairo/sta-dikastiria-o-konstantinoy

Εικόνα apostolos gaganis

Μάλιστα... Μ΄εσένα ειδικά, είμαι ήσυχος για τη δυτική πλευρά του - ερυθρόλευκου - πλανήτη. Το κοντάρι της οπαδικής μας σημαίας το κρατάς πάντα στητό και ακλόνητο, όπως είναι π.χ. το εν στύσει ανυπόμονον πέος δεκαεξαετούς (1+6=7) νεανίσκου. Αν και το τελευταίο σφύζει αγρίως. Γιατί όχι θα μου πεις και το κοντάρι μας;

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε ο ορθολογισμός δεν θέλει συνηγόρους!Αυτή είναι πυξίδα των ενεργειών της Διοίκησης!
1.Προγραμματισμός-Οργάνωση- Διεύθυνση-Έλεγχος και διόρθωση Πορείας.
2.Λογικό ρεαλιστικό οικονομικό πλάνο.
Τότε εφόσον αξιοποιείται το συνεχώς αναπτυσσόμενο φυτώριο και υπάρχουν οι έμπειροι "παίκτες πυλώνες" μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση!
Μεταγραφές χρειαζονται για τούς "παίκτες πυλώνες" που θα εντοπισθούν έγκαιρα με πολύ καλό scouting(και νεαρούς για το φυτώριο)σε προσιτές τιμές, εκτός ίσως για 2-3 παικταράδες που θα κάνουν πάντα την διαφορά!

Υ.Γ ο Τάκης έχει θετική αύρα ελπίζω να την μεταδώσει στους παίκτες και να δούμε την διαφορά!Οψόμεθα!

Εικόνα apostolos gaganis

Εκατομμύρια Ολυμπιακών, αυτή τη λέξη λέμε τώρα: ΟΨΟΜΕΘΑ.

Εικόνα Nery Castilllo

Σωστός σε όλα,επιτρεψε μου μόνο να διαφωνήσω στο σημείο που αναφέρεις πώληση τους.Στην πραγματικοτητα συμφωνώ και σε αυτό,αλλά αν πονάει η πώληση του Μιραλλας πχ μια φορά,το να δω αυτά τα παιδιά να φευγιυν θα πονάει 1000.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν γίνεται αλλιώς, Νέρι. Θα΄ρχονται άλλα από πίσω. Σημασία έχει ο ΡΥΘΜΟΣ με τον οποίο θα βγάζεις νέους αξιόλογους παίκτες, ΠΟΤΕ θα τους πουλήσεις, ΠΟΣΟ και βέβαια να΄χεις ΗΔΗ ΙΚΑΝΟ αντικαταστάτη αυτού που φεύγει απ΄την ομάδα. Στο τελευταίο, δεν χρειάζεται γιατί. Ξέρουμε γιατί.

Εικόνα ven7

Συμφωνούμε στο νόημα αλλά και στα περισσότερα από αυτά που καταγράφεις φίλε Απόστολε.

Πράγματι είναι ΥΓΕΙΑ να βγάζεις ΠΑΙΚΤΕΣ από τα φυτώρια σου και είναι ο σωστός δρόμος.

Μια παρατήρηση έχει να κάνει με την ανάγκη οι νέοι να παίζουν δίπλα σε έμπειρους.

Εγώ θα έλεγα πως η ανάγκη κατά τη γνώμη μου είναι βασικά να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ σε μια ΟΜΑΔΑ με ΑΡΧΗ ΜΕΣΗ και ΤΕΛΟΣ.

Μια ΟΜΑΔΑ που δεν θα είναι καφενείο, δεν θα έχει κλίκες, δεν θα κάνουν ότι γουστάρουν τα μεγάλα ονόματα και που βασικά θα έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ο οποίος θα είναι και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τον οποίο θα πρέπει να ΑΚΟΥΝΕ.

Εικόνα apostolos gaganis

Εξυπακούεται, Βεν.

Εικόνα Red Kokkinos

Απλη, μεστη και ως εκ τουτου σοφη προσεγγιση στρατηγικης για μοντερνα διαχειρηση ευρωπαικων ομαδων! Τα παιδια θα πρεπει επισης να κατανοησουν οτι η γνωση τακτικης κ.α. ειναι απαραιτητη αλλα η εφαρμογη τους στο χορταρι απαιτει "ψυχη" . Παρατηρω πως "ψηνονται " οι πιτσιρικαδες στην Μπαρτσα, στην Ρεαλ, στον Αγιαξ (εχει θησαυρισει απο πωλησεις) , Ειντχοβεν, Πορτο κ.α. Νομιζω οτι ειμαστε σε σωστο δρομο, οραμα για την Ομαδα μας το οραμα των πιτσιρικαδων.

Εικόνα apostolos gaganis

"Όραμα για την ομάδα μας, το όρομα των πιτσιρικάδων". Συνυπογράφω.

Εικόνα matrasimca

Αποστολη, σημερα μονο ετσι μπορουμε να ζησουμε.
Ο Αγιαξ εφάρμοζε για χρονια αυτο το μοντέλο με επιτυχια.
Επαιρνε πιτσιρικαδες απο τα φυτωρια του και αφου τους εκανε παικταραδες τους πουλαγε χρυσαφι.
Βεβαια ετσι εχασε την λαμψη του και απο πρωτη Ευρωπαικη δυναμη περασε στο τριτο γκρουπ δυναμικοτητας.
Πιστευω ομως οτι δεν γινοταν αλλιως. Οσο καλο ματι και αν ειχαν οι scouters δεν μπορουσαν να τα βάλουν με τα δις της Manchester της Real και της Μπαρτσα.
Ενω στην Ελλαδα το χρυσαφι ειναι κοντα οι περισσοτερες ομαδες εχουν πρεσβυωπια, πλην Πανιωνιου, Παναθηναικου πριν λιγα χρονια και τωρα του Ολυμπιακου.
Η δουλεια που γινεται στα φυτωρια του Ολυμπιακου ειναι επαγγελματικη και πιστευω πως θα αποδοσει καρπούς (εχει ηδη αποδωσει).
Τα τελευταία χρονια που εχω δει τους πιτσιρικαδες της Κ20 απο μεταδοσεις της NOVA,διεκρινα τεραστιο ταλεντο και πολυ καλες ομαδες.
Μπραβο συνεχιζουμε ετσι και στηριζουμε το πλανο της διοικησης σε αυτον τον τομεα.
Στηριξη σημαινει δεν γιουχαρουμε τυχον λαθη που μπορει να κανουν στα πρωτα βηματα της επαγγελματικης του καριερας, σιγα σιγα γινεται η αγγουριδα μέλι.
Δεν γίνεται να χάσουμε, "It's a win win situation" οπως το λενε στο Management

Γεια και χαρα αδελφια

Εικόνα apostolos gaganis

Στην Ελλάδα ο στόχος είναι γνωστός. Και τα δύο. Στην Ευρώπη, η άνοδος και η σταθεροποιήση σε μια καλή θέση στο μεσαίο ράφι. Στο κορυφαίο, δεν θα φτάσουμε ποτέ. Το θέμα είναι να μην βρεθούμε στο κάτω ράφι. Με το πλάνο που συζητάμε και το΄χει ήδη βάλει μπροστά με σοβαρότητα η διοίκηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δούμε βελτίωση.

Εικόνα Red Kokkinos

Σωστος Ματρασιμκα, υπαρχουν ομως αντικειμενικες δυσκολιες στο να κρατησεις ταλεντα σε αδυνατα πρωταθληματα. Το ιδιο θα ισχυει και για το Ελληνικο πρωταθλημα αν οντως πετυχει το σχεδιο μας. (σε σχεση με τον Αγιαξ και το Ολλανδικο πρωταθλημα). Οσο μπορει και πληρωνει ο Εγκλεζος, ο Ισπανος, ο Ιταλος και σε λιγα χρονια και ο ...Κινεζος, τοσο πιο δυσκολο θα γινεται να κρατηθει ομαδα απο αδυνατο πρωταθλημα στην αφροκρεμα της Ευρωπης. Ισως, αν υπαρξει συμπαγη ...συχνοτητα στην αναδειξη ταλεντων και καθιερωση τους σε ομαδα μηχανη, να μην χανει δηλαδη η ποιοτητα και η δυναμικη της ομαδας απο την πωληση αστερατων παιχτων, τοτε μπορει διατηρηθει η Θρυλαρα μας στην αφροκρεμα! Δυσκολο γιατι χρειαζεται πολυ δουλεια και χρονο! Με την Ομαδα μας, τον Ολυμπιακο Συνδεσμο Φιλαθλων Πειραιως, Πλανητη και Συμπαντος εχουμε τρελα και ΟΡΑΜΑ!

Εικόνα Red Kokkinos

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι μονοι μας δεν μπορουμε να επιτυχουμε την ενισχυση του πρωταθληματας διοτι δεν θα υπαρχει η "θρεπτικη" ουσια του ανταγωνισμου. Πρεπει να γινει συλλογικη δουλεια των καθιερωμενων "μεγαλων" ομαδων και να επενδυθει χρημα στην οργανωση των ακαδημιων (και οχι στην προπαγανδα και το παρασκηνιο που ειναι σχεδον ...τσαμπα με διπλοπιτα κ.α.). Βεβαια ουτοπιστικη ιδεα γιατι ο σιχαμενο μποχαδιακο σωματειο εχει το παρασκηνιο, το ψεμα, την δυσοδια, τον εμετο και την ΠΟΥΣΤΙΑ στο DNA του, καθως επισης και η ομαδα του πνιχτοκασκολη. Ισως ειναι ευκαιρια για μικρομεσαιες ομαδες να βρουν επενδυτες και να προσανατολιστουν στην ιδια κατευθυνση. Γεια χαρα.

Εικόνα matrasimca

Το ψεμα, την δυσοδια, τον εμετο και την ΠΟΥΣΤΙΑ στο SDNA του

Εικόνα el trick

Απόστολε όπως γνωρίζεις πολύ καλά, η ανάδειξη ταλέντων από την ακαδημία του συλλόγου ουσιαστικά επιτεύχθηκε επί Μπέντο. Στο προηγούμενο αυτού χρονικό διάστημα, όποιος και αν διατέλεσε προπονητής του Θρύλου, όσο και αν μνημονεύτηκε ή μνημονεύεται ακόμη το όνομά του, από τις ακαδημίες δεν ανέδειξε ταλέντα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την παραπάνω άποψη. Η σκοπιμότητα ανάδειξης των ταλέντων της ακαδημίας, ιδιαίτερα την σήμερον, είναι πρόδηλη. Το χρέος της διοίκησης είναι να προσλαμβάνει τους προπονητές και το λοιπό προσωπικό της α΄ ομάδας που θα ανταποκρίνονται, με ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, στο σκοπό αυτό.
Υ.Γ. Θα πρέπει και ο κόσμος (οι οπαδοί) της ομάδας να καταλάβουν και να ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ότι το μικρό που το βλέπαν στις ακαδημίες να κλωτσά το τόπι, μπορεί (εφ΄όσον το κρίνει ο ειδικός - ο προπονητής της α΄ομάδας) να αποτελέσει στέλεχος της ομάδας του ΘΡΥΛΟΥ.
Ελπίζω να έρθει η εποχή που η βασική ενδεκάδα του ΘΡΥΛΟΥ θα αποτελείται από ΕΠΤΑ παίκτες που αναδείχθηκαν μέσω των ακαδημιών αυτού και ΤΕΣΣΕΡΙΣ φτασμένους και ονομαστούς ξένους.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ, Ελτρίκειε. Και νομίζω ότι έτσι θα πάει... Όχι πια πεταμένα λεφτά σε τέως διασημότητες και ανυπόφορες ξένες μετριότητες. Ό,τι φέρνουμε στο εξής απ΄έξω, θα πρέπει να΄ναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ. Ποιότητα, όχι ποσότητα. Κι΄απ΄την άλλη, εξονυχιστικός έλεγχος στο ντόπιο υλικό. Το σκάουτινγκ στην Ελλάδα να εντατικοποιηθεί και να επεκταθεί στον μέγιστο βαθμό, με αξιολόγηση από ανθρώπους που κάνουν ΑΥΤΗ τη δουλειά, χωρίς βιαστικές αποφάσεις. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω τί γίνεται και από ποιούς στην ομάδα τώρα. Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ. ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΙΣ...

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα κ. Απόστολε!

Εξαιρετικό το άρθρο σας και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Θα ήθελα αν μου επιτρέπεται να συμπληρώσω τα εξής δύο (2):
1. Οι ΔΑΠΑΝΕΣ που αφορούν τις Ακαδημίες μπορούν να είναι απεριόριστες και δεν εντάσσονται στα πλαίσια ελέγχου τήρησης του FFP.
2. Ο κάθε Ιμπαγάσα/Καμπιάσο/Τζόλε που φεύγει από την ομάδα λόγω ηλικίας, να παραμένει και να παίζει 30' τουλάχιστον με τα πιτσιρίκια μαζί! Σε ένα ειδικό ρόλο συμπαίκτη-προπονητή εντός γηπέδου. Ούτως ώστε να ενθαρρύνονται οι μικροί, να αποκτούν συναντίληψη και ποδοσφαιρική τακτική παιδεία!

Εικόνα apostolos gaganis

Το πρώτο το΄χουμε εμπεδώσει, σ΄ευχαριστώ όμως που το ξαναλές. Το δεύτερο, θα μπορούσε να΄ναι καλή ιδέα. Μεθόδευση θα΄λεγα πως θέλει και σωστή επιλογή προσώπων με βάση ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΟΛΑ το ήθος του επιλεγομένου. Το ΗΘΟΣ και μετά την - αναμφισβήτητη ούτως ή άλλως - ποδοσφαιρική του αξία.

Εικόνα matrasimca

Αποστολη,
Θα προσθετα και την επιλογη του δασκαλου γιατι πισω απο τον καθε Αλεξανδρο βρισκεται ενας Αριστοτελης.
Ο σωστος δασκαλος μπορει περα απο την ασκηση με την καταλληλη παιδία που θα μεταδωσει στον μαθητη να του μεταλαμπαδευσει τα αθλητικα ιδεωδη και τα ιδανικα που πρεπει να εχει, το ευ αγωνιζεσθαι, την σκληρη δουλεια, τον υγιη ανταγωνισμο, την αναγνωριση και αποδοχη ενος καλυτερου αντιπαλου, το πεισμα για βελτιωση, την προσπαθεια να ξανα-ανεβεις το βουνο μεχρι να κατακτησεις την κορυφη, την σημασια της ομαδας και οχι της μοναδος και πολλα αλλα που θα μπορουσα να καταγραψω.
Το σωμα ειναι η πηγη της τεχνης αλλα το μυαλο και η καλλιεργεια του ειναι ο Ολυμπος του καθε αθλητη, ας δουν λοιπον και αυτο το πεδιο αν θελουμε την αριστεια.

Εικόνα matrasimca

παιδεία ηθελα να γραψω οχι παιδια