ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ....



Πού βρισκόμαστε σήμερα, πού οι άλλοι, τί διαπίστωσα στον αγώνα με τον Πλατανιά, τί περιμένω για φέτος. Αυτά τα σημερινά θέματα και σ΄αυτά τοποθετούμαι όσο συνοπτικότερα μπορώ. Τροφή για ενδεχόμενη συζήτηση κι΄ανταλλαγή απόψεων.

1. Ξεκινάω απ΄το ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Δυνατός ο Πλατανιάς. Μ΄εντυπωσίασε. Αλλαγμένος κι΄ο Ολυμπιακός. Τώρα που σφίξανε τα γάλατα, δεν υπάρχει χρόνος για μπλαζέδικες, οκνηρές αντιμετωπίσεις των αντιπάλων και πρέπει οι παίχτες μας να σοβαρευτούνε. Καμένοι, ξεκαμένοι, μικροί, μεγάλοι, φορμαρισμένοι ή ντεφορμέ, ΤΩΡΑ δεν παίζουμε. ΤΩΡΑ αγωνιζόμαστε και κοιτάμε να υλοποιήσουμε τον γνωστό στόχο: ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ. Δυο αγώνες μείνανε να πάρουμε απ΄τους τέσσερις για το πρωτάθλημα ( φτάσαμε σε τούτο το σημείο, να κάνουμε δηλ. τέτοιους υπολογισμούς με τον...Πανιώνιο της αφραγκίας αλλά και της ψυχάρας απέναντι - αδιανόητο πριν από κάποιον καιρό ) και τρία ντέρμπι. Δύο με την ΑΕΚ και εφ΄όσον την περάσουμε, ο τελικός Κυπέλλου.

Έγραψα πριν τον χαρακτηρισμό "αλλαγμένος" για τον Ολυμπιακό. Προς το καλύτερο. Όχι το εντυπωσιακά καλύτερο. Βελτιωμένος πάντως σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όπου δεν αναγνωριζόταν καν. Ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο, με το φάσμα της εντυπωσιακής γκέλας να ίπταται πάνω απ΄την έδρα μας. Είχα πολύ εκνευριστεί στο ημίχρονο. Σπάνια, ΤΟΣΟ πολύ. Με τον Πλατανιά αντίπαλο. Καλός ξεκαλός, Πλατανιάς όμως... Οπωσδήποτε, δείξαμε αποφασιστικότητα, τσαγανό, επιμονή, καθαρό μυαλό και πήραμε τελικά εκείνο που θέλαμε και χρειαζόμασταν όσο τίποτα, γυρίζοντας τον αγώνα. Ο Λεμονής, μου΄δειξε καλά στοιχεία κοουτσαρίσματος. Νωρίς βέβαια είναι ακόμα για πιο σίγουρες εκτιμήσεις. Πολύ. Μια μεταστροφή όμως στη συμπεριφορά και απόδοση της ομάδας, την είδα και του τα πιστώνω. Μακάρι να κερδίσουμε τον Μάριν. Την μπάλα την ξέρει. Μακάρι να ξαναδούμε τον Μάρτινς των αρχών της σεζόν. Μακάρι να δω τον Φορτούνη σαφώς βελτιωμένο. Και μακάρι ν΄ανεβάσει απόδοση ο μικρός, ο Ανδρούτσος, όπως και ο Ανσαριφάρντ. Περιμένω ακόμη τον Σεμπά, πιστεύοντας στην πολύ θετική συμβολή του. Τον χρειάζεται η ομάδα. Απ΄την άλλη, βλέπω μεγάλες ηλικίες σε θέσεις-κλειδιά. Στην οριακή ζώνη του αγωνιστικού των λυκόφωτος... Καμπιάσο, Τσόρι, Καρντόσο. Ο πρώτος, μπορεί ακόμη να δώσει, για ένα ημίχρονο. Ο δεύτερος, με μεγαλύτερη επιφύλαξη, επίσης. Για τον τρίτο, τα΄χω πει. Απ΄την μια αυτός κι΄απ΄την άλλη ο Μπεργκ του Βάζελου. No further comments, που λέγαμε και στη Φρεαττύδα...

Συμπέρασμα: Θέλει πολύ και συνεχή δουλειά ο Ολυμπιακός, τούτη, ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κρίσιμη για τους τίτλους, περίοδο. Ο Μπέντο τον έσυρε μέχρι το χείλος του γκρεμού. Ο Τάκης καλείται, το΄χουμε ξαναπει, να βγάλει στην κυριολεξία "τα κάρβουνα απ΄τη φωτιά". ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ. Με το κεφάλι κάτω και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι συνθήκες. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ΄ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ, ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Στο γήπεδο κι΄εκτός αυτού. Εκούσιος γαυρομονόδρομας... Όσο τέλος για τους εμμονικά "αυνανιζόμενους" στις κρίσεις τους, ελεύθερα παιδιάαα... Το διαδίκτυο είναι απέραντο και χωράει άνετα όλο το προϊόν της ψυχοπαθολογίας σας. Γιατί άλλο έλλογη κριτική κι΄άλλο ό,τι διαβάζω απ΄τους σταμπαρισμένους που΄χω σε κάτι γνωστές "γαυροφωλιές" υψηλής ποδοσφαιρικής διανόησης... ΑΝΙΑΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ.

2. Πώς είδα χτες τους άλλους δυο; Τον ΠΑΟΚ δεν τον είδα, αλλά τον ξέρω. Ξέρω τί να περιμένω. Και οι δύο είναι ανεβασμένοι. Το ξέρουμε φυσικά αυτό, αλλά επαναβεβαιώθηκα. Ειδικά ο Βάζελος, που΄χει την τύχη να διαθέτει έναν δεινό σκόρερ, έναν παίχτη ο οποίος αποδεικνύει κατ΄επανάληψη την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Τρέχουν πολύ οι πράσινοι, πηδάνε, είναι πεισματάρηδες, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να επιβληθούν του αντιπάλου τους όπως σκληρότητα αλλά και θεατρινισμούς, πρεσάρουν ασφυκτικά, ξεμαρκάρονται, κάνουν είτε μακρινές μπαλιές εκμεταλλευόμενοι κυρίως την ταχύτητα του Σουηδού αλλά όχι μόνο είτε κάθετες, ξεκινώντας έξω απ΄την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Έχουν βέβαια και μεγάλα διαστήματα ομαδικής και δυνητικά ολέθριας πτώσης στην απόδοσή τους, όπου ο αντίπαλος μπορεί να τους λυώσει αν κάνει εκείνα που πρέπει και που του επιτρέπονται, ιδίως απ΄την πράσινη άμυνα, συνολικά όμως δίνουν μια εικόνα θετική με ευνοϊκό γιαυτούς το μομέντουμ. Η ΑΕΚ απ΄την άλλη, είναι μαχητική, τρέχει επίσης, δεν τα παρατάει και θα΄λεγα πως μπορεί στη μέρα της να κάνει ζημιές. Φυσικά έχει κενά, αμυντικά περισσότερο. ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν΄ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. Γνωστά ετούτα και να δούμε.

3. Αφήνουμε τον Λεμονή να δουλέψει ανεμπόδιστα και χωρίς πρηξαρχίδικες γκρίνιες. Αυτό το έμψυχο υλικό διαθέτει και μ΄αυτό θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ό,τι περιμένουμε. Έχει εχθρό του τον χρόνο, ενώ παρέλαβε ομάδα σε...προδιάλυση. Δύο νίκες χρειαζόμαστε ακόμη για το πρωτάθλημα. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ...

ΥΓ 1. Την ΑΕΚ, έχουμε - όπως και να το κάνουμε - μια υποχρέωση να της το βουλώσουμε. Την αφήσαμε να...φλυαρεί με ευθύνη μας. Και γενικότερα, τα αποτελέσματα των ντέρμπι για το Κύπελλο θα "μετρήσουν" πολύ και για πολλούς...

ΥΓ 2. Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας μεγάλος Έλληνας ορειβάτης, κατακτητής του Έβερεστ, ο Πειραιώτης Κώστας Τζιβελέκας, που έφυγε δυστυχώς για πάντα από κοντά μας τον Φλεβάρη... Όφειλα να το γράψω.

Σχόλια

Εικόνα red apple

πολλή σωστή ανάλυση των αντιπάλων μας, δόκτωρ

Εικόνα apostolos gaganis

Θέλει πολύ προσοχή το πράμα, Adam...

Εικόνα Harry red logic

...κάτι ακόμη που μπορεί να ακουσθεί αιρετικό:
1. Μήπως φταίει η Διοίκηση που ακούει περισσότερο απο ότι πρέπει εμάς τους Γάβρους στις κρίσεις μας για τους προπονητές? Βλέπε Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα(μήπως έφυγε γιατί δεν έβλεπε τις αναγκαίες όπως αποδείχθηκε μεταγραφές?)
2. Τί θά είχε συμβεί αν μετά τον Βίκτορ το καλοκαίρι είχαμε πάρει τον Ουζουνίδη?(θα μου πείτε μετα Χριστόν προφήτης?)
ο Θρύλος είναι τεράστιος σύλλογος με απελπιστικά...απαιτητικούς οπαδούς που πολλές φορές υπερβάλλουν στις κρίσεις τους για τους προπονητές,έτσι δεν είναι?
Απλά καταθέτω τις πιο πάνω "βλάσφημες σκέψεις" για προβληματισμό!

Εικόνα apostolos gaganis

Καλά κάνεις και καταθέτεις τις σκέψεις σου. Ελεύθερα.

Εικόνα Harry red logic

Κ. Απόστολε,αδέλφια σύγγαυροι αναρωτιέμαι αν η Διοίκηση του Θρύλου(μέσω αρμοδίων παραγόντων) αφουγκράζεται κομματάκι αυτόν τον ιερό,για την γαβροσύνη,ιστότοπο η καλύτερα αυτό το Μορφωτικό ίδρυμα όπου οι απανταχού γάβροι καταθέτουν τις απόψεις τους,την γκρίνια τους ,την οργή τους,την χαρά τους, και τις προτάσεις τους!
Αν αυτό συμβαίνει έστω και σε μικρή κλίμακα θα ήταν πολύτιμο βοηθημα για την λήψη σωστών διοικητικών αποφάσεων!
Δεν ισχυρίζομαι οτι μπορεί εύκολα να βγεί μια κοινή συνισταμένη των απόψεων ούτε οτι διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα!
Όμως μπορούν να γίνουν χρήσιμες σφυγμομετρήσεις του ερυθρόλευκου λαού,καταγραφή των βασικών τάσεων,εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και να αποφευχθούν κραυγαλέα σφάλματα όπως της της τελευταίας χρονιάς!
Εν πάσει περιπτώσει "κάλλιο αργά παρά ποτέ"!
Τώρα σε οτι αφορά την τρέχουσα κατάσταση θεωρώ οτιοι απόψεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι σωστές και χρήσιμες!
Να επαναλάβω και εγώ με δικά μου λόγια:
1.Προέχει το πρωτάθλημα-όντως λίγο ακόμη θέλουμε για το φετινό Θρυλικό Εβερεστ!Προσοχή στους Φαίακες και την Ναυσικά...
2. Αγαπάμε τον Τάκη, αναγνωρίζουμε οτι μοχθεί οτι φάνηκαν σημάδια βελτίωσης και φυσικά στηρίζουμε ολόψυχα την προσπάθεια του.
3. Θέλουμε διακαώς και το ντάμπλ, πρώτα βέβαια να βατέψουμε την κούλα, αλλά αυτό θέλει τιτάνια προσπάθεια και τύχη!(δυστυχώς αυτή την περίοδο το ρόστερ μας για τους γνωστούς λόγους δεν προεξοφλεί την επιτυχία,μην ξεχνάμε και τους θεσμικούς αντιπάλους!
4.Αν Διοίκηση έχει σωστό στρατηγικό προγραμματισμό,όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο Ευρωπαικό Club και αφουγκράζεται λίγο τον γαβροσφυγμό που κτυπάει πολύ δυνατά σε αυτόν τον ιστότοπο,τότε θα πρέπει να έχει ήδη στα σκαριά το πλάνο για την ερχόμενη χρονιά:
-Σοβαρό Προπονητή διεθνούς Εμβέλειας(ο Τάκης να μείνει ως Τεχνικός Σύμβουλος της Διοίκησης)
-Μεταγραφές ποιοτικών παικταράδων που θα κάνουν την διαφορά!και παράλληλα παραγωγή ταλέντων απο τις Ακαδημίες.Κακά τα ψέματα η ψαλίδα με τους απολυμαντές δυστυχώς έχει κλείσει.Π.χ βλέπετε τι προσφέρει στον βάζελο ο Μπέργκ? Τον ξελασπώνει,κατά την γνώμη μου αντιπροσωπεύει πάνω από 40% της αποτελεσματικότητας του!
Έχει ανάγκη ο Θρύλος μας πάλι έναν Καραπιάλη, έναν Τζόλε, έναν Ντάρκο,έναν Γκαλέτι,έναν Κάμπελ, έναν Μέλμπεργκ, ακόμη και έναν Ορμπαίθ!Δεν ζητάω Καρεμπέ,Τζιοβάνι,Ρίμπο κλπ είμαστε προσγειωμένοι στα Μνημόνια!
5. Για την θεσμική ισχύ ευελπιστώ οτι ο Πρόεδρος θα κάνει τα κουμάντα του και σωστές συμμαχίες "win-win"!
Υ.Γ. Πρόεδρε μας δεν ξέρω τις σχέσεις σου με τον "Τράκη τον φαρμακά" αλλά φέτος του κάνουμε μεγάλο τζίρο στο λεξοτανίλ! νισάφι ...

Εικόνα Arxidakos

Προσωπικά γουστάρω τον Βαγγέλα και αφού ο Σωκράτης έπρεπε να φύγει δεν με χάλασε που ένας αποδεδειγμένα γαύρος πήρε το τιμόνι απλά την διοίκηση του Ολυμπιακού κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για "σωστό στρατηγικό προγραμματισμό" χαχα - ορισμένες κινήσεις παραείναι σπασμωδικές...

Εικόνα aris belem

Καλημέρα-σπέρα (μας χωρίζουν κι 6 ώρες πλέον) αδέρφια. Ξεκινάω με το ΥΓ1 Απόστολε, η ΑΕΚ, αυτή η ΑΕΚ που ο Λάζαρος δεν έχει τα @@ να σουτάρει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά κάνει μπαλιά προς τα πίσω, έχουμε υποχρέωση να την πατήσουμε. Καμένοι ξε-καμένοι, με την αλήτικη τακτική του Μπέντο που αχρήστεψε το μισό υλικό και ξεζούμισε το άλλο μισό, είμαστε Ολυμπιακός και όλοι (και στον ίδιο βαθμό και ο Τάκης) θέλουμε να βουλώσουμε τα στόματα.
Πέραν των τακτικών και των συστημάτων, για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται και η μαζική συμμετοχή του λαού μας. Το Καραϊσκάκης σε κάθε ματς, πρέπει να ΒΡΑΖΕΙ!
Από κει και πέρα, εμένα προσωπικά μ ευχαριστεί η διάθεση και το πλάνο του Τάκη, που δείχνει να υπολογίζει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους παίκτες. Ιδιαίτερα αυτούς που φέτος συνετέλεσαν στις 3 μεγάλες ανατροπές του Θρύλου (Τσόρι με Αρούκα και Παναιτωλικό και Μάριν με Αστέρα Τρίπολης), όσο κι αν ο Πορτογάλος πουθενάς ήθελε να μας πείσει ότι ο ένας γέρασε κι ο άλλος είναι παλιόπαιδο. Σ αυτή την φάση που βρισκόμαστε, δεν περισσεύει κανείς. Και θα πω και την γνώμη μου για τον Καρντόσο. Σαν παίκτης της Μπενφίκα, τον έβλεπα, γούσταρα την αίσθηση του γκολ που τον χαρακτήριζε, μυριζόταν τις φάσεις, γκολτζής παλιάς καλής κοπής. Σ εμάς δεν του έκατσε, δεν μπόρεσε, βάρυνε, δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα τα πήρα άσχημα με την εμμονή του Μπέντο να τον εκθέτει και να παρκάρει τον Καρίμ στον πάγκο. Και ν αποκλείει την άλλη επιθετική εναλλακτική, τον Μάριν. Δεν γίνεται όμως σ αυτό το σημείο κι όπως είμαστε, να ξεγράφουμε απ τον πάγκο μας, κανέναν. Οκ, δεν τράβηξε, δεν το ένα, δεν το άλλο, δεν διαφωνώ. Αλλά, τώρα όλοι είναι χρήσιμοι, όλοι πρέπει να μπαίνουν πωρωμένοι, όλοι ετοιμοπόλεμοι. Αυτό δείχνει να ασπάζεται και ο Τάκης.
VAMOS PRA VITORIA SEMPRE!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Φυσικά και πρέπει να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους προκειμένου να πάρει από όσους χρησιμοποιήσει το καλύτερο δυνατόν. Δεν περισσεύει κανείς. Δύσκολη δουλειά, γιατί υπάρχει καταπόνηση, ντεφορμάρισμα, στενότητα χρόνου, αλλά και περιορισμένη ποιότητα, ειδικά σε ορισμένους. Το προσπαθεί πάντως αυτό και παρατηρήσαμε ήδη από προχθές σημάδια βελτίωσης, που ελπίζω να συνεχιστούν. Από΄κει και ύστερα, παίζουν και οι άλλοι. Κι΄είναι ΠΟΛΥ πεινασμένοι... Θα δούμε.

Εικόνα aris belem

Ήθελα 2 πραγματάκια ακόμα να συμπληρώσω επίσης: 1. respect και καλό παράδεισο στον παλήκαρο της φωτογραφίας. Δεν τον γνώριζα, αλλά λίγες μορφές έχω δει να αντανακλούν με τέτοια ακρίβεια την πειραιώτικη μαγκιά.
2. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ για τις κοριτσάρες, τις μαγκισσες αυτές ψυχάρες του βόλεϊ, που τρελαίνουν φέτος την Ευρώπη! Όχι απλά ένα κατάμεστο γήπεδο, αλλά και τους γύρω δρόμους και γιγαντοοθόνη να βλέπει ο κόσμος την προσπάθειά τους για την ΚΟΥΠΑ! Μπράβο ρε κορίτσαροι, αυτό το τμήμα έχει περάσει πολλά και τώρα ετοιμάζεται για τον θρόνο της Ευρώπης. Πάμε γερά!!!

Εικόνα holland74

Καλησπέρα...
Το πρωτάθλημα εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε, στο κύπελλο έχουμε 25% τουλάχιστον...
Το ζήτημα είναι από τη νέα χρονιά να γίνουν σωστές και ποιοτικές επιλογές...
Αν ο Λεμονής κερδίσει τον Μάριν, έχουμε ήδη κάνει μια ποιοτική μεταγραφή για το καλοκαίρι..Η ποιότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο....Αν είχε 1-2 στοιχεία που τον κατηγορούν πως δεν τα έχει, δεν θα έπαιζε Ελλάδα, απλά τα πράγματα..

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ, Dutch.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Όσο και να βελτιώσει κάποια πράγματα ο Τάκης, από καλοκαίρι θέλουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. Διαφορετικά θα έχουμε κλείσει μόνοι μας την ψαλίδα από τους άλλους.

Εικόνα apostolos gaganis

Αναμφισβήτητα.