ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟΣ 1984: ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΗΡΑΚΛΗ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΚΑΙ ΟΦΗ



Σε συνέχεια αυτής εδώ της ανάρτησής μας, προχωράμε στο άνοιγμα του φακέλου του ''βαρδινογιαννισμού'' στον ελληνικό αθλητισμό. Επιστρέφουμε στο Φεβρουάριου του 1984. Η εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' κάνει μία αποκάλυψη. Φέρνει στην επιφάνεια τις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου, του οργάνου στο οποίο είχε αναθέσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης να ελέγξει τα οικονομικά όλων των ΠΑΕ. Οι εκθέσεις είχαν υποβληθεί το καλοκαίρι του 1983 και έκτοτε κλειδώθηκαν στα συρτάρια της ΓΓΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 2-2-1984
 

 

 
4 εκ. δραχμές δάνειο στον Ηρακλή, 1 εκ. δραχμές δάνειο στην Παναχαϊκή και δωρεά 300.000 δραχμών κάθε χρόνο στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Όλα αυτά από τους Βαρδινογιάννηδες, τους τότε μεγαλομετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟ. Ξαναλέμε, αυτά δεν τα έγραφε μία εφημερίδα, αλλά ήταν επίσημες εκθέσεις κρατικών λειτουργών. Γίνεται αναφορά και στον τότε ισχύοντα νόμο 879 που θεωρούσε τέτοιες δοσοληψίες ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ. Κάθε σύγκριση με το σήμερα και τα υποτιθέμενα ''γαυροπαραρτήματα'' που ανακαλύπτουν διάφοροι ευφάνταστοι αντιολυμπιακοί δημοσιογράφοι, δεκτή. Αν και όποτε βρεθεί κάτι αντίστοιχο, συγκεκριμένο ποσό δανεισμού-δωρεάς από μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε άλλη ΠΑΕ, αποτυπωμένο σε έκθεση κρατικού λειτουργού, τα ξαναλέμε...

Σχόλια

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Αυτά να τα βλέπουν οι νεόγαυροι ή βαζελόγαυροι και αυτοί που γενικότερα ντρέπονται.
Αλλά είπαμε. το ποδόσφαιρο "βρώμισε" τα τελευταία 20 χρόνια. πρίν ήταν αγνό και αμόλυντο.

Εικόνα koropi48

Γεια σου σάββα ηρόδοτε του γαύρου! Κομβικό σημείο στην ανάρτηση, είναι η χρονιές, που εξελίσσονται όλα αυτά μέχρι να χαθούν οι δικογραφίες και να βγουν λάδι άπαντες. 1982-1984. Για τους πιο μικρούς εδώ μέσα, μιλάμε για τη χρυσή περίοδο του πασοκισμού και του παπανδρεϊσμού. Την εποχή που ο λαός ήταν επιτέλους στην εξουσία, τα παλιά τζάκια χτυπιόνταν αλύπητα, οι φανατικοί κυκλοφορούσαν με πράσινους μπερέδες με τον ήλιο του πασοκ, από τα πασοκοχώρια κατέβαιναν με λεωφορεία (κυριολεκτικά!) οι πιστοί οπαδοί για να διοριστούν στο δημόσιο, παντού έπνεε αέρας αλλαγής και δικαιοσύνης. Στα λεχαινά ηλείας έγινε βάφτιση και η κολυμπήθρα και η εκκλησία είχαν στολιστεί με σημαίες του πασοκ και φωτογραφίες του αντρέα. Μέχρι εκεί φτάναμε! Τώρα μόνο νομίζετε ότι υπάρχουν μαλάκες να ψηφίζουν τον τσίπρα και τον σώρα; Ανέκαθεν υπήρχαν.

Και σ΄ αυτή την επαναστατική εποχή με το πασοκ στο 60% και σε πολλά χωριά κρήτης ηλείας και αχαϊας κοντά στο 100%, τί παρατηρούμε; Η χουντομασονία των αμπελοκήπων στα πράγματα και πάλι (Κίμων Κουλούρης, φανατικός της λεωφόρου, ηγέτης των σπορ!!!), η γνωστή πετρελαιοοικογένεια αμετακίνητη και άθιχτη να μοιράζει φιλανθρωπίες στις ομάδες, που υποτίθεται ανταγωνιζόταν. Και όταν η δικαστική αρχή (που δεν είχε φαίνεται αλωθεί, όπως σήμερα, έπαιρνε αυτόνομα αποφάσεις κι όχι καθ υπαγόρευση) έβγαλε σκάνδαλα στη φόρα, τσουουουουπ η πολιτική ηγεσία να θάψει το θέμαααα! Αυτά, για όσους δεν θυμούνται, αναρωτιούνται πώς φτάσαμε στο σημερινό χάλι, όπου κανένας δεν ελέγχει κανέναν, παρά μόνο η κρατούσα κάστα τυλίγει στη λαδόκολα όποιον δεν γουστάρει και για όσους θεωρούν ότι η σαπίλα ήρθε ξαφνικά.

ΥΓ. Για να καταλάβουμε τί σημαίνουν τα 4.000.000 ή οι 600.000 που δόθηκαν σε ομάδες το 1983, αναλογιστείτε ότι, εγώ, φοιτητής τη χρονιά εκείνη, περνούσα το μήνα με 3.000, με νοίκι και ταβερνάκια σχεδόν καθημερινά. Επίσης, επειδή τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγές, όταν σου δινα λεφτά για να σε δωροδοκήσω, έλεγα μετά ότι μου τα γύρισες λίγα-λίγα και κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει τίποτα! Τόσο όμορφα!

ΥΓ2. Σάββαρε, τους χαλάς την κατάνυξη. Επειδή έχουν χτίσει μια άγια εικόνα με πολύ προσπάθεια, βλέπουν τα ιστορικά σου κείμενα και σαλτάρουν, τους ξετυλίγεται το κοκορέτσι, τους παγώνει το πιτόγυρο. Να σαι φαπαθεοδώρου, που παίρνεις μεροκάματο με αποκλειστική δουλειά να γράφεις ότι, τώρα με το γαύρο ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές αδικίας και να ρχονται στη συνέχεια τέτοια ιστορικά άρθρα, όπως αυτό εδώ, να σου ξυπνάνε τα πρόβατα. Και μάλιστα, λίγες μέρες μετά το μπενάλτι που σφύριξε ο γκράνας στην πιρουέτα του τζιντζιολέτο. Δεν αντέχεται ρε φίλε!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η διαχρονικά απίστευτα ΚΑΚΗ επικοινωνιακή πολιτική του Ολυμπιακού δεν έχει κατορθώσει ποτέ να αναδείξει τα ζητήματα αυτά. Αντίθετα μάλιστα, ο Ολυμπιακός σήμερα προβάλλεται ως η 'προσωποποίηση' της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να απαξιώνεται οτιδήποτε πετυχαίνει ο σύλλογος.

Εικόνα koropi48

Δεν μιλάμε για δυνατότητα να ασκήσεις άλλη πολιτική αδερφέ! Μιλάμε ότι η ομάδα αυτή εκπροσωπεί όλο τον εσμό που οδήγησε τη χώρα ως εδώ, που την κράτησε σκλαβωμένη σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα, που δημιούργησε την ευνοιοκρατία που ζούμε. 'Ολος ο μαυραγοριτισμός της χώρας, εκεί σύχναζε, στα επίσημα της λεωφόρου και περιστοίχιζε τη βασιλική οικογένεια και αργότερα τους μακαρέζους και τους λαδάδες. Είναι μια ιδιότυπη καθεστωτική μασονία, που περιελίχθηκε την πολιτικοοικονομική εξουσία όσο καμια άλλη, έστησε το αστικό αρπακόλικο καθεστώς, διέβρωσε θεσμούς και όργανα και γι αυτό επιπλέει πάντα.