Αυτά δεν θα τα διαβάσετε στην «ΠΡΑΒΔΑ»



Γράφει ο Κόκκινος Φοιτητής
 
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα ΧΑΜΠΕΡΙ που κυκλοφορεί και ενημερώνει για θέματα Νέας Φιλαδέλφειας. Τεύχος Απριλίου 2017.
 
“Εδώ και ένα μήνα περίπου, στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει εγκαθιδρυθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς πολιορκίας από χούλιγκαν της ΑΕΚ. Ξεκίνησε με ένα «απλό» βάψιμο στα ρολά της κατάληψης Στρούγκα και αποκλεισμό του χώρου και συνεχίστηκε με τραμπουκισμούς και τον ξυλοδαρμό μέλους του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, το αποκορύφωμα των δράσεών τους ήταν η αντισυγκέντρωση στην πορεία που είχε κληθεί από τη «Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα» στις 16 Μαρτίου.
 
Την ημέρα εκείνη, τέθηκε ξεκάθαρα το δίλημμα: είτε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη και το κράτος είτε με τα κινήματα και τον κόσμο του αγώνα. Η θέση που έλαβε ο ιδιωτικός στρατός ήταν ξεκάθαρη. Παράλληλα, το κράτος και ο κατασταλτικός μηχανισμός του επέλεξαν να παραδώσουν τη Νέα Φιλαδέλφεια στους χουλιγκάνους, αφήνοντάς τους να περιφέρονται μέσα στην πόλη και κόβοντας την πορεία στα Ανω Πατήσια, παρατάσσοντας κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ. Τέτοιες αντισυγκεντρώσεις σε πορείες του κινήματος, σε συνεργασία με τους μπάτσους, συνήθως πραγματοποιούνται από τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής και λοιπές ομάδες φασιστοειδών.
 
Στο σημείο αυτό, τίθεται ένα κουίζ για δυνατούς λύτες: με οπαδούς ποιας ομάδας είχε υπάρξει συμπλοκή έξω από τη Στρούγκα το Μάιο του 2009; Ηδη, από το 2009 λοιπόν μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, γνωστή για τις φασιστικές απόψεις της, είχε εκφραστεί εμπράκτως για το προσφάτως τότε καταληφθέν κτίριο της Στρούγκας και τον κόσμο που πλαισίωνε -κατά δήλωσή τους- στο φεστιβάλ των Radical Fans United (RFU), το 2013 στη Νέα Ιωνία, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν ότι «θα πέσουν μαχαιριές» αν συνεχιστεί το φεστιβάλ. Εντοπίζονται δηλαδή επιθέσεις σε κομμάτια του ευρύτερου κινήματος του ταξικού/κοινωνικού ανταγωνισμού και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στα οχτώ χρόνια λειτουργίας της Στρούγκας, ο χώρος έχει δεχθεί επιθέσεις μόνο από τις ναζιστικές συμμορίες ΑΜΕ και C18 Hellas και από τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν εισβάλει εντός του χώρου. Οι φασιστικές αυτές ομάδες, όπως είναι φυσικό, είναι και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της δράσης του τάγματος εφόδου του Μελισσανίδη. Τόσο το 2014, όσο και τώρα, οι φασίστες πανηγύριζαν και χαιρέτιζαν «συναγωνιστικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, την δράση των χουλιγκάνων. Μάλιστα, τα ασπόνδυλα των C18, αφού επιτέθηκαν στην κατάληψη τον Ιανουάριο του 2017, εξέδωσαν μία «ανάληψη ευθύνης», η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προάγγελος της επίθεσης των χουλιγκάνων στις 25 Φεβρουαρίου. Παραθέτουμε ένα κομμάτι από την ανακοίνωσή τους: «Το Calm Before the Storm των Venom γράφτηκε για τους παρακρατικούς λεβιέδες της Στρούγκας για να πάρουν μία γεύση τί τους επιφυλάσσεται από την μοίρα. Σε μόνιμη τροχιά επίθεσης» (σ.σ. η ορθογραφία διατηρήθηκε ως είχε στο κείμενό τους, οπότε ζητάμε συγγνώμη για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη των ελληναράδων). Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή τα φασιστάκια έχουν μαντικές ικανότητες ή βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον στρατό του Μελισσανίδη, ή τμήματα αυτού (αν δεν πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία).
 
Παρόλο που σε καμία των περιπτώσεων δεν θεωρούμε το σύνολο των φιλάθλων της ΑΕΚ, φασίστες (πώς θα μπορούσαμε, άραγε, όταν και πολλοί από εμάς είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ), δεν γίνεται να παραβλέψουμε το γεγονός πως το εν λόγω τάγμα εφόδου δρα με καθαρά φασιστικούς όρους για την καταστολή κάθε φωνής και λόγου, που αρθρώνεται και αντιτίθεται στα σχέδια του Μελισσανίδη να κάνει τη Φιλαδέλφεια, Μόντε Κάρλο. Σε κανέναν έμμισθο ή άμισθο τραμπούκο δεν θα λογοδοτήσουμε ως προς το αν θα εκφέρουμε λόγο για ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, όπως η αποψίλωση ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου, που έχουν απομείνει εντός του αστικού ιστού. Τέτοιες λογικές, που ζέχνουν φασισμό και αντιδραστικότητα, δεν έχουν θέση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα… προοδευτικά συνθήματα, με τα οποία ρύπαναν για λίγο καιρό τα ρολά της κατάληψης. «Ολο το άλσος γήπεδο», «Ιησούς Χριστός Νικά» και ιδιαίτερα «ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, μόνο hooligans της ΑΕΚ».
 
Για ΟΛΑ αυτά ΜΟΥΓΚΑ από τα ΑΡΔάκια ! Το μεροκάματο πάνω απ' όλα !
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλες τις παραπάνω πρακτικές, τις ΚΑΛΥΠΤΕΙ η ΦΑΣΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση υπαλλήλων των ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ και των ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ, με μπροστάση το βαζελάκι Αλέξη Τσίπρα. Άφησαν τους τραμπούκους να ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ το Δήμαρχο που εκλέχτηκε με τη σημαία τους. Και αφού τους άφησαν να τον προπηλακίζουν ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ, αφού έτσι διέταξε ο σκιώδης πρωθυπουργός Φλαμπουράρης.
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Θα τους ταράξουν στη νομιμότητα, Δήμαρχο
και όσους αντιδρούν. ‘Η στο ξύλο. Και κατά το
ο σκοπός ΑγιαΣοφιάζει.

Εικόνα Aprosarmostos17

Απελάστε τα φασιστοειδή του λαθρέμπορα.

Εικόνα red apple

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης έχουν σχέση με τα χρυσαύγουλα...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

μία απορία έχω εγώ,
σε ποίο υπόβαθρο στηρίζεται η αγαστή σχέση νιάου και ΚΥΠ; είναι οικονομικής φύσεως ή αποπληρωμή παροχής υπηρεσιών σε ...είδος;

μιας κι οπωσδήποτε οι ΚΥΠατζήδες παρακολουθούν τον παρόντα ιστότοπο, ας κάνουν έναν κόπο να απαντήσουν...

Υ.Γ.
«Ο Παπαγεωργίου συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα τον βλέπουμε στο πλευρό του προσωπικού του φίλου Δημήτρη Μελισσανίδη στις εξέδρες της ΑΕΚ. Είναι φίλοι από παλιά, όπως και με τον αδελφό του επιχειρηματία Ιάκωβο, με τον οποίο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχουν θεαθεί ουκ ολίγες φορές σε στέκια στη Γλυφάδα και στον Πειραιά, αλλά και σε γνωστό σκυλάδικο στην Καλλιθέα. Όπως γράφτηκε πριν λίγο καιρό, ο Φ. Παπαγεωργίου ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου ασφαλείας του Δ. Μελισσανίδη, ενώ στους οπαδικούς ιστότοπους της ΑΕΚ πανηγυρίζουν και για την εμπλοκή του στα διοικητικά της ομάδας τους.

Όσο βολικά βεβαίως κι αν νιώθει ο ίδιος στο νέο του κοστούμι, είναι ένα ζήτημα το πώς επιτρέπει το κράτος σε πρώην υψηλό και καταρτισμένο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με γνώσεις και διασυνδέσεις που δεν διακόπηκαν ποτέ, να πουλά τις υπηρεσίες του σε επιχειρηματίες… Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος ο Φ. Παπαγεωργίου δεν διστάζει να διατυμπανίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τις πολύ καλές του σχέσεις με την ΕΥΠ και συγκεκριμένα με το τμήμα παρακολουθήσεων.»
απόσπασμα από το άρθρο "Κράτος ή παρακράτος η ΕΥΠ;" των Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και Αυγουστίνου Ζενάκου

Εικόνα Harry red logic

1."...where in Rome do as the Romans do..."

2."...Εαν γνωρίζεις καλά τον εχθρό σου και τον Εαυτό σου ...τότε μπορείς να δώσεις εκαντοντάδες μάχες χωρίς να ηττηθείς!..." (Sun Tzu-- the Art of War)...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7_%CF%...

Ασφαλώς και είναι γνωστά!Το θέμα είναι εάν λαμβάνονται υπόψη από τους "Φύλακες" του Θρύλου μας?

Εικόνα REDNYC

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Μην τα λες αυτα ρε Γιαννη, ο Κεφτετζογλου ετοιμαζεται να παρει το μυστρι, μετα την οικοδομικη αδεια που ΘΑ βγει, 1 Οκτωβριου 2016, μαζι με την εκλογη του Βαγγελη Γραμμενου στην προεδρια της ΕΠΟ.