Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 05.04 έως 25.04.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους και Χριστός Ανέστη...!!!
 
Μετά από ένα απαραίτητο διάλειμμα λίγων εβδομάδων λόγω υποχρεώσεων, είμαστε και πάλι εδώ, πιο δυνατοί, με γεμάτες τις μπαταρίες μας προκειμένου να το πάρουμε πλέον σερί μέχρι το τέλος της σεζόν!!! Εύχομαι όλοι σας να περάσατε καλά μέσα στο Πάσχα και να απολαύσατε τον Θρύλο μας που κυριαρχούσε σε όλα τα αθλήματα... Τις προηγούμενες ημέρες λοιπόν είχαμε τα πάντα! Κατακτήσεις τίτλων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων, σπουδαίες εμφανίσεις και πολλά ακόμη!
 
Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά....
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την Κυριακή 9 Απριλίου, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, αποδίδοντας πολύ ωραίο μπάσκετ πέρασε νικηφόρα με 92-45 από την έδρα του Πρωτέα Βούλας στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» πανηγυρίσαν την 21η νίκη σε ισάριθμα ματς διευρύνοντας το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχουν στις εγχώριες διοργανώσεις από την στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος. Κόντρα στον Πρωτέα Βούλας ο Θρύλος έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, παρά τις απουσίες των τραυματιών Ζωής Δημητράκου και Τάνιας Χαλιβέρα, επιβεβαιώνοντας μέσα στο παρκέ το βάθος του ρόστερ. Με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αυτοματισμούς και πολύ καλές συνεργασίες ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Εβίνα Μάλτση που οδήγησε επιθετικά τον Ολυμπιακό, με 22 πόντους (4/7 τριπ., 4/5 διπ., 2/2, 3 ασσίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ).


 
Τρεις μέρες αργότερα, η ομάδα μας ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια της σεζόν καθώς επικράτησε με 86-58 του Αθηναϊκού στο παιχνίδι της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και με απολογισμό 22 νίκες σε 22 ματς εξασφάλισαν και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση. Πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν η Εβίνα Μάλτση με 20 πόντους (4/9), ακολούθησε με 15 η Καλτσίδου, με 13 η Χατζηνικολάου, με 12 η Σταμάτη και με 10 η Τζόνσον.


 
Τη Μ.Τετάρτη, η ομάδα μας επικράτησε άνετα με 102-50 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και προκρίθηκαν στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Αθηναϊκό, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την Τετάρτη 26/4 στο Κλειστό της Γλυφάδας. Κατά τα λοιπά στην αναμέτρηση με την Δάφνη Αγίου Δημητρίου, στον ημιτελικό των πλέι οφ, ο Θρύλος δεν συνάντησε δυσκολίες και έκαμψε εύκολα την αντίσταση του αντιπάλου του επικρατώντας με 52 πόντους διαφορά. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Εβίνα Μάλτση με 22 πόντους , 5/9 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 1/2 βολές ενώ μοίρασε 10 ασίστ και είχε 4 κλεψίματα. Ακολούθησαν η Στέλλα Καλτσίδου και η Λινέτα Κάιζερ που σημείωσαν αμφότερες από 20 πόντους ενώ στους 16 σταμάτησε η Τζόνσον.


 
Τέλος σε αγωνιστικό επίπεδο, να πούμε πως την Κυριακή 23/4 η ομάδα μας αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Γ.Σ.Ηλιούπολης σε μια αναμέτρηση για να στηρίξει τη «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και να τιμήσει την μνήμη της Κικής Αντωνίου, πρώην αθλήτριας της Ηλιούπολης που έφυγε δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Κλειστό Ηλιούπολης με την είσοδο να είναι δωρεάν. Να πούμε επίσης πως κατά τη διάρκεια του αγώνα διετήθη το βιβλίο "Ο Καρκινόδρακος" του Χρήστου Σίνη απο τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, όπου η αγορά του κάθε βιβλίου ενίσχυε το έργο  του Συλλόγου "Φλόγα" με 5 ευρώ. Φυσικά, οι επιδόσεις των αθλητριών και το τελικό σκορ περνάνε σε δεύτερη μοίρα και δε χρειάζεται καν να τα αναφέρουμε.

 
Εκτός των αγωνιστικών, είχαμε και πολλές εξωαγωνιστικές ειδήσεις τις ημέρες που μας πέρασαν. Ξεκινάμε χρονολογικά από το γεγονός πως από την 13η Απριλίου βρίσκεται στο Μουσείο του Ολυμπιακού η φανέλα της τεράστιας Εβίνας Μάλτση, με την ίδια να δηλώνει πως είναι τεράστια τιμή της και πως θα ήθελε να προσθέσει και άλλα κειμήλια στο μέλλον όπως κούπες, μετάλλια, δυχτάκια, φανέλες κα.


 
Τέλος, να πούμε ακόμα πως τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και μια ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφερόμενη στο γεγονός πως η αθλήτρια του τμήματος Όλγα Χατζηνικολάου βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
"Όπως ενημερώθηκε ο σύλλογος μας, κατά τον έλεγχο Ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών στις 26/03/2017, η αθλήτρια Όλγα Χατζηνικολάου, βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. O Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο, για να προστατέψει τα συμφέροντα του σωματείου, λειτουργώντας βάσει του καταστατικού, του εσωτερικού κανονισμού του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και της αθλητικής δικαιοσύνης."
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στο Ρέντη. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με σοβαρότητα και συγκέντρωση στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 18 πόντους (16/24 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ) και ακολούθησε με 13 ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (13/21 επ., 41%υπ.-29%αρ.,) ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Άθος Κόστα που ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους (7/8 επ., 2 μπλοκ).


 
Λίγες μέρες αργότερα, την δεύτερη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ, όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, σημείωσε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν ξανά με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στο Ρέντη. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 28 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.


 
Την Τρίτη 18 Απριλίου, την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ, όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή εξασφάλισε ο Θρύλος που επικράτησε για τρίτη φορά με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού. Οι Πειραιώτες μετά τις δυο νίκες στο Ρέντη, έκαναν το «3Χ3» στο Βραχάτι υπό το βλέμα του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη και τη συμπαράσταση των οπαδών τους. Από κει και πέρα όπως και στα δυο προηγούμενα ματς, έτσι και σε αυτό,  ο Θρύλος επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του, αγωνιζόμενος με σοβαρότητα και συγκέντρωση από την αρχή ως το τέλος. Στους τελικούς του Πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ.


 
Χθες, η ομάδα μας έδωσε τον πρώτο αγώνα των τελικών των play Off με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που διεξήχθη στο Ρέντη. H ομάδα μας επικράτησε άνετα με 3-0 σετ και έκανε έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε μια προσπάθεια που κάνουμε φέτος να επιστρέψουμε στο θρόνο μας μετά από 2 χρόνια.

 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Με συνοπτικές διαδικασίες, η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας στο Ρέντη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ημιτελικών των πλέι οφ και έγινε το απόλυτο φαβροί για να προκριθεί στους τελικούς του Πρωταθλήματος. Ο Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση με τον Α.Ο. Θήρας και επέβαλε από την αρχή τα παιχνίδι του επικρατώντας με 25-16 στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν ακόμα περισσότερο στροφές με το 25-7 να «μαρτυρά» την καθολική τους κυριαρχία.Στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-18 για να ισοφαρίσει μετά από ώρα σε 19-19 με πρώτο χρόνο της Τζίνας Λαμπρούση! Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια πρωταγωνίστρια ο Θρύλος ανέτρεψε την κατάσταση για το 20-19 ενώ ακολούθησε επίθεση της Τσίμα η οποία διαμόρφωσε το 21-19. Οι νταμπλούχες δεν… ξανακοίταξαν πίσω και έφτασαν στο 25-20 για την τελική επικράτηση. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 16 μπλοκ, πρώτη σκόρερ την Χίπε με 19 πόντους και ακολούθησε με 12 η Λαμπρούση και με 8 η Λαζάρεβιτς.


 
Η 12η Απριλίου ήταν ιστορική μέρα για το τμήμα βόλεϊ γυναικών του σύλλογου καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Στο «ηφαίστειο» του Ρέντη που κατακλίστηκε από τον πύρινο κόσμο του Θρύλου ο οποίος ήταν συγκλονιστικός, οι «ερυθρόλευκες» θριάμβευσαν στον 1ο τελικό του CEV Challenge Cup με αντίπαλο την πανίσχυρη Μπούρσα. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ο αλύγιστος Ολυμπιακός, επέστρεψε, μείωσε, ισοφάρισε και πήρε μια πανάξια νίκη στο τάι μπρέικ επιδεικνύοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ο χαρακτήρας και η ψυχή των κοριτσιών του Θρύλου, σε συνδυασμό με την τεράστια, θερμή  συμπαράσταση και την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο λαός του Ολυμπιακού, ήταν τα στοιχεία που ολοκλήρωσαν την ανεπανάληπτη αυτή ανατροπή! 


 
Στο δεύτερο αγώνα του μεγάλου τελικού, η Μπούρσα επιβεβαίωσε πως ήταν το φαβορι και κατέκτησε εύκολα (με εξαίρεση το 3ο) και τα τρία πρώτα σετ με αποτέλεσμα να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ιστορική πορεία του Θρύλου στο φετινό CEV Challenge Cup λοιπόν ολοκληρώθηκε. Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν μέχρι τον τελικό προορισμό διεκδικώντας στον επαναληπτικό τελικό στην Προύσα το ευρωπαϊκό αλλά δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν. Ωστόσο τα συναισθήματα, οι επιτυχίες και οι συγκινήσεις που πρόσφερε φέτος αυτή η ομάδα γέμισαν υπηρηφάνεια τον κόσμο του Ολυμπιακού και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού δόξασαν το σύλλογο και χάρισαν σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό.


 
Λίγες μέρες αργότερα, η φιναλίστ του Challenge Cup, ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, ντούμπλαρε τις νίκες στους ημιτελικούς των πλέι οφ, με αντίπαλο τον Α.Ο. Θήρας και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό. 


 
Το Σάββατο 22 Απριλίου, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-1 σετ του Πανναξιακού στον πρώτο τελικό των πλέι οφ που διεξήχθη στο Ρέντη και απέχει δυο «βήματα» από την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος! Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν με δυο σημαντικές ελλείψεις αφού η Κατερίνα Γιώτα και η Αρέτα Κονόμη έμειναν εκτός, λόγω τραυματισμού, αντέδρασαν μετά το πρώτο σετ, που χάθηκε με 21-25 και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση με 3-1 σετ! Η σειρά μεταφέρεται πλέον στη Νάξο, την ερχόμενη Τετάρτη (26/4, 19:00), εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 2-0, για να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα το Σάββατο (29/4, 20:00) στον 3ο τελικό! 


 
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που βρίσκονται στην πλαζ Βοτσαλάκια.

 
 
Πόλο Ανδρών: Την πρώτη φετινή ήττα γνώρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού με 4-6 από την Ζόλνοκ στο Παπαστράτειο την 5η Απριλίου στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του Champions League και απώλεσε την ευκαιρία να δώσει το παρών απευθείας στον ημιτελικό του Final Six. Παρ’ όλα αυτά οι Πειραιώτες που έχουν εξασφαλίσει από τις 28 Φεβρουαρίου (μετά την νίκη επί της Σπαντάου) την πρόκριση στο Final Six θα δώσουν και φέτος το παρών στη Βουδαπέστη με στόχο να φτάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό!  Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με την Ζόλνοκ, ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα επιθετικά και ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες του για να ανατρέψει την κατάσταση. Κορυφαία εξ’ αυτών ήταν το σουτ του Μλάνταν Γιάνοβιτς, 1:40 πριν τη λήξη του αγώνα, όπου η μπάλα φαίνεται να περνάει την νοητή γραμμή, όμως διαιτητής δεν καταλόγισε το γκολ και έτσι δεν σημειώθηκε το 5-5  που θα έδινε την δυνατότητα στον Θρύλο για την ολική ανατροπή στα λεπτά που απέμεναν.


 
Την Τετάρτη 19 Απριλίου, την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 16-6 του ΠΑΟΚ στο Παπαστράτειο, και λίγες μέρες αργότερα ανηφόρισε προς τη Θεσσαλονίκη για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.


 
Την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών, εξασφάλισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε εύκολα με 10-2 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και δεν συνάντησαν δυσκολίες για να κάμψουν την αντίσταση του ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μετά τη νίκη με 16-6 στο πρώτο ματς στο Παπαστράτειο.

 
Σε επίπεδο ακαδημιών, θετική ήταν η παρουσία των Εφήβων του Ολυμπιακού, στο Διεθνές Τουρνουά «Πέτρος Σκανδάλης» που διεξήχθη Κολυμβητήριο του Φαλήρου. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τον ΝΟ Βουλιαγμένης με 9-8. Νωρίτερα είχαν κερδίσει τον ΑΟΠ Φαλήρου με 2-13, την Roma 09 με 6-14, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 7-7 με τον ΠΑΟΚ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό. Εκεί αντιμετώπισαν την Jardan Carine την οποία κέρδισαν με 5-4 στα πέναλτι και ενώ η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη με σκορ 7-7.

 
 
Πόλο Γυναικών: Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-17 του Α.Ν.Ο Γλυφάδας εκτός έδρας στο πλαίσιο της   6ης και τελευταίας αγωνιστικής της Γ’ φάσης του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκες που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τις τραυματίες Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Ελευθερία Πλευρίτου, δεν συνάντησαν δυσκολίες και έκαμψαν εύκολα την αντίσταση του Α.Ν.Ο Γλυφάδας. Πρώτη σκόρερ η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 4 γκολ και ακολούθησαν με  3 γκολ οι Μαργαρίτα Πλευρίτου, Έμολο  και Βασιλική Πλευρίτου. 2 είχε η Μπιανκόνι και από ένα Σώρα και Ελευθεριάδου.


 
Μια εβδομάδα πριν την τρίτη διαδοχική συμμετοχή στο Final Four της ΕuroLeague και τον ημιτελικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ στο Κίρισι της Ρωσίας (28/4), η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε άνετα με 18-2 του Εθνικού στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν χωρίς την τραυματία Ελευθερία Πλευρίτου και την Τζούλια Έμολο πέτυχαν την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση στους τελικούς. 


 
Με απολογισμό δυο νικών σε ισάριθμα ματς, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος επικράτησε εύκολα με 2-15 του Εθνικού στο Παπαστράτειο στον 2ο ημιτελικό και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή (28/4) και Σάββατο (29/4) στο Κίρισι της Ρωσίας. Στον ημιτελικό της διοργάνωσης στην οποία ο Ολυμπιακός που θα δώσει για τρίτη σερί χρονιά το παρών, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τον Εθνικό, στην οποία επανήλθε στην ενεργό δράση η Ελευθερία Πλευρίτου μετά τον τραυματισμό της, ο Θρύλος δεν συνάντησε δυσκολίες και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 15-2.

 
Σε επίπεδο ακαδημιών, μετά από ένα... διάλειμμα ενός έτους, οι Νέες Γυναίκες του Ολυμπιακού επανήλθαν στον «θρόνο» τους, κατακτώντας και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδας, το 4ο σε 5 χρόνια, μετά την νίκη με 9-7 επί της Βουλιαγμένης στη διαδικασία των πέναλτι (5-5 κανονική διάρκεια) στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο του Λαιμού! Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μπενόπουλου, ύστερα από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, στέφθηκαν πανάξια πρωταθλήτριες Ελλάδας ολοκληρώνοντας ιδανικά την πορεία τους στην τελική φάση!


 
Τέλος να πούμε πως την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος κατέκτησαν οι Μίνι Κορασίδες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης  του Ολυμπιακού.  Η ομάδα του Στέργιου Τοροσιάδη τερμάτισε πρώτη στον Β όμιλο της Αττικής με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.  Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 14-5 του Χαϊδαρίου και με 8-4 του Πανιωνίου.


 
 
Κολύμβηση: Πρώτος παντού και σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα masters της Κολύμβησης του Ολυμπιακού, κατέκτησε το Πανελλήνιο Τίτλο, στην πρώτη οργανωμένη παρουσία του τμήματος, κατακτώντας 64 μετάλλια, εκ των οποίων τα 27 χρυσά, και πραγματοποιώντας μάλιστα 15 Πανελλήνια Ρεκόρ.Και όλα αυτά μάλιστα, σε ένα τμήμα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια. Δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα του Θρύλου.

Όσον αφορά την βαθμολογία των σωματείων, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος με 754,5 βαθμούς, έναντι 662,5 του Αθλητικού Ομίλου Ωκεανός και 652 του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Τμήματος «Αλεξάνδρου». Και αν δούμε τη διαφορά που έχει ο Θρύλος, με τους «άλλους» είναι πραγματικά χαώδης. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 8η θέση με 380,5 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ στην 23η με 38, ενώ η ΑΕΚ, δεν υπάρχει καν… στο χάρτη.

 
 
Στίβος: Στην Α’ Φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματο Ανδρών-Γυναικών οι αθλητές του τμήματος Στίβου του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εξαιρετικές επιδόσεις. Με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης ο Ολυμπιακός προηγείται σε όλες τις κατηγορίες τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες και στη συνολική βαθμολογία με 209 βαθμούς (150 βαθμοί στους Άνδρες και 59 στις Γυναίκες) έναντι του Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέα με 158 βαθμούς και του Πανιώνιου με 134 βαθμούς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διακρίσεις και τα ρεκόρ των αθλητών μας στο osfp.gr


 
Σε επίπεδο υποδομών, σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της Ακαδημίας Στίβου του Ολυμπιακού στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β'.
 
Οι αθλητές του Θρύλου, αγωνίστηκαν σε δυο αθλήματα ο καθένας.

 
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις θέσεις που κατέκτησαν οι αθλητές μας:
 
-1η θέση:  Περικλής Ντρεκής 60μ. - ύψος
-4η θέση: Μιχάλης Μπαρδής 60 μ. - μήκος
-4η θέση: Χαράλαμπος Τσιόλκας σφαίρα -μήκος
-5η θέση: Μαρίνα Μιχάλοβιτς 60μ.-μήκος
-6η θέση: Σταμάτης Παντελεάκος 60μ.-μήκος
-12άδα: Αιμιλία Σιαδήμα και Μαριάννα Παντελιάδη 60μ.-σφαίρα
-12άδα: Νίκη Θεοδωράκη, Αναστασία Ντενέκου και Όλγα Κονιδάρη 60μ.-μήκος
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.

 
   
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Με έξι αθλητές στην β’ φάση προκρίσεων για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας Κανόε Καγιάκ  και με δυο ακόμη  στο πρόγραμμα ελέγχου νέων αθλητών συμμετείχε ο σύλλογος μας το Σάββατο (08/04/3017) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν διακριθεί κσι εξασφαλίσει την πρόκριση τους  μετά την α’ φάση των αγώνων που είχαν διεξαχθεί στις 18 του περασμένου Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

 
-Κάτσιος Νίκος, Πρωταθλητής στο Μονοθέσιο καγιάκ
-Φετζιάν Άρης, Πρωταθλητής στο διθέσιο καγιάκ
-Συρίγος Γιώργος, πρωταθλητής στο διθέσιο καγιάκ
-ΠισκιτζΉς Γιάννης, πρωταθλητής στο διθέσιο καγιάκ
-Ιζαμπέλα Μποτέτσι, πρωταθλητρια στο διθέσιο καγιάκ
-Ζώτο Ξένια, πρωταθλήτρια στο διθέσιο καγιακ
 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 

 
 
Πινγκ Πονγκ: Το «ερυθρόλευκο»... νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας στην Καβάλα πανηγύρισαν τα αντίστοιχα τμήματα της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού. Τόσο οι Έφηβοι όσο και οι Νεανίδες της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας, κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας μετά από μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων. Οι Έφηβοι κέρδισαν στον τελικό τον Α.Σ. Πέρα με 3-1 και οι Νεανίδες τον Π.Κ.Δ.Τ. Ταύρου με 3-0. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Χριστοφοράκης χρησιμοποίησε στους Έφηβους τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Μιχάλη Χατζάκη, Νίκο Γενεράλη Σταύρο Γεωργοπούλου και Θάνο Κιοσέογλου ενώ στις Νεανίδες τις Ελένη Σοφρά, Έλσα Τέρπου, Γεωργία Χατζάκη και Ευαγγελία Όικονόμου.


 
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο στη Χίο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού που αγωνίζονται με υποσχετική σε άλλα σωματεία για να αποκτήσουν εμπειρίες.....σάρωσαν τα μετάλλια. Οι Παπαδημητρίου, Γραμματοπούλου Χρυσοπούλου , Βασιλειάδου και Αλεξανδροπούλου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και ο Σταματούρος Αλκιβιάδης το αργυρό. Στα ατομικά στις κορασίδες  το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Παπαδημητρίου, το αργυρό η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και το χάλκινο η Βασιλειάδου. Στους παίδες το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Σταματούρος Αλκιβιάδης. Τέλος στα διπλά στους παίδες ο Σωκράτης Γιαννούτσος με τον Αλκιβιάδη Σταματουρο κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο ενώ οι Παπαδημητρίου Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου κέρδισαν το χρυσό και οι Αλεξανδροπούλου Βασιλειάδου το χάλκινο.. Στην στη τελευταία φάση συμμετείχαν ο Βαγγέλης Μαλλιαρός η Μαίρη Κουκουτού η Χρυσάνθη Κοντονικολή και η Ελπίδα Οικονόμου .

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.

 
 
Πυγμαχία: Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των αθλητών του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού, Αλέξανδρου Τσανικίδη και Παύλου Τσαγκράκου στο Κύπελλο Πυγμαχίας «Αlexander The Great» που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Δραπετσώνας με απολογισμό δυο νίκες σε δυο αγώνες.  Οι πυγμάχοι του Θρύλου αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλη Κουντούρη ενώ στο κλειστό της Δραπετσώνας το παρών έδωσε πλήθος κόσμου. Στον κεντρικό αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η βραδιά, ο Αλέξανδρος Τσανικίδης θριάμβευσε επί του αθλητή του Παναθηναϊκού Θεόδωρου Ριτζάκη τον οποίο νίκησε από τον δεύτερο γύρο (με διακοπή γιατρού, λόγω σκισίματος στο φρύδι). Ο πυγμάχος του Θρύλου ξεκίνησε ιδανικά και πολύ με μεγάλη επιθετική τακτική στον αγώνα, στον οποίο κυριάρχησε απόλυτα μέχρι τη διακοπή του και την τελική επικράτηση! Νωρίτερα ο Παύλος Τσαγκράκος που αναδείχθηκε πυγμάχος της βραδιάς επικράτησε ύστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα του Νίκου Θεοδοσίου από την Άμυνα Πατρών. Οι «ερυθρόλευκοι» αθλητές που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Λειβάδη, είχαν την συμπαράσταση αρκετών οπαδών του Ολυμπιακού που ενίσχυσαν με τις επευφημίες τους τις προσπάθειές τους!

 
 
Ταε Κβο Ντο: Μια πολύ σημαντική επιτυχία πανηγύρισε ο αθλητής του τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού, Φώτης Μπάτσης ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια. Ο αθλητής από το τμήμα των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στην κατηγορία -59kg και με μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων και απολογισμό πέντε νικών σε πέντε αγώνες ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Μετά τον πρώτο αγώνα, όπου δεν εμφανίστηκε ο αντίπαλος, στον δεύτερο αγώνα ο Μπάτσης νίκησε με 11-5, στον τρίτο με 11-6, στον τέταρτο 24-8 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Εκεί, στον 5ο του αγώνα ο αθλητής του Ολυμπιακού επικράτησε με 12-10 και στον τελικό με εντυπωσιακό νοκ άουτ επιβλήθηκε του αντιπάλου του με 16-8! Μαζί με το χρυσό μετάλλιο ο αθλητής μας κέρδισε μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του στην Γ’ Λυκείου (12% για ΑΕΙ & ΤΕΙ και 30% για ΤΕΦΑΑ)

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους εν'΄οψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών:  Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά. 

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Το 3ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Super League K-20 πανηγύρισε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Το Πρωτάθλημα είναι το 3ο συνεχόμενο για την Κ-20 και το 6ο για την ομάδα Νέων. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει την κούπα το 2004 (Εθνική κατηγορία), το 2010, το 2013, το 2015, το 2016 και το 2017. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού μ' αυτό τον τίτλο έφτασε τους 11 αφού εκτός από τα 6 της ομάδας Νέων έχει κατακτήσει και 3 με την Κ-17 (2010, 2011, 2015) αλλά και 2 με την Κ-15 (2014, 2016). 


 
Σ' αγώνα της 25ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 του Ατρόμητου Αθηνών πραγματοποιώντας άλλο ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στο Final-4. Η ομάδα του Τάσου Θέου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή έως το τέλος και είχε ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ δεν ήταν όμως αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε με σουτ στο 23' ο Μιχάλης Γούσιας ενώ στο 47' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Δημήτρη Ζιάκα.

 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (24/04) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.


 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει εννιά (9) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών
· Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 
· Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (άτυπος)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Superleague Κ20
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων Β'
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Γ' 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Εφήβων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νεανίδων 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Νέων
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει πενήντα (50) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
· Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Τάε Κβο Ντο -59kg Εφήβων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων Β' 60μ Ύψος
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Παίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 60μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 400μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλό Ατομικό Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ύπτιο Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ύπτιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Ανδρών (50-54 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 1500μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Προσθιο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πεταλούδα Ανδρών (30-34 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλό Ομαδικό Κορασίδων
· Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 100μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Τριπλούν Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σφαιροβολία Ανδρών 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Γυναικών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σκυταλοδρομία Ανδρών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα (30) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Nike Premier Cup U14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό "League West Attica" Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Eidyliakos Tournament Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Annandale Premier Cup U18 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Προ Παίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Vikos Coca Cola Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Respect Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Κολύμβησης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Κολύμβηση)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει εκατόν τριάντα έξι (136) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στον Κορέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄& Β' που διεξήχθησαν το Ο.Α.Κ.Α.)
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για το 2017)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ευκαρπίδης στο Σκιφ Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων  που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 35 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο τουρνουά κολύμβησης "Πρώτα αθλητές, μετά Πρωταθλητές")
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο "Irish Open Masters Championships 2017")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στον Καρέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνα στην Πεύκη)
· 7 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες 9 - 12 ετών, που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στη Φλώρινα)

 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1:
Μετρήστε τίτλους...ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!! 67 τίτλοι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, 30 τουρνουά και 136 χρυσά μετάλλια... Σύνολο 233(!!!) πρωτιές για φέτος μέχρι στιγμής και είμαστε ακόμα στην αρχή!!!!
ΥΓ2: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ3: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!

Σχόλια

Εικόνα holland74

Κρίμα για το πόλο ανδρών, δεν είναι πως δεν μπήκε απευθείας τετράδα, αλλά πως στον ημιτελικό πέφτει στην Προ Ρεκο..
Τα κορίτσια στο βόλευ χάσανε το κύπελλο εδώ μέσα, δεν πειράζει όμως, του χρόνου..
67 τίτλοι ήδη, απίστευτο...

Εικόνα MakTheBet

Δεν πειράζει... Και για τον ημιτελικό με τη Σαμπαντέλ στο πόλο γυναικών τα ίδια λέγαμε αλλά την περάσαμε, και μετά την πατήσαμε με την Κιρίσι...Όσο κι αν μας σφάξανε χωρίς αναισθητικό...Οι ξεφτυλισμένοι μέχρι και το ρεύμα έριξαν για να ξεκουραστούν οι ψόφιες παίκτριές τους...Απίστευτα πράγματα...Έχουμε στερηθεί τουλάχιστον άλλα 3 ευρωπαϊκά τρόπαια στα τμήματα πόλο....

Εικόνα MakTheBet

Κατά τα άλλα, άλλοι 2 ομαδικοί τίτλοι έπιασαν λιμάνι... Πραγματικά με τη θρυλάρα μας ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ...!!!