ΔΕΝ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...


Tags: -

..., γιατί, για να γελάσει ο κόσμος, χρειάζεται να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: α) να υπάρχει κάτι αστείο και β) να υπάρχει κόσμος. Ε, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Προφανώς, δεν είναι αστείο να διακομίζονται περίπου εβδομήντα (!) άνθρωποι στα νοσοκομεία –έστω όχι χωρίς κ α ι δική τους ευθύνη- πρωτίστως, όμως, εξαιτίας της φαυλότητας των πολιτικάντηδων και των μαφιόζων εντολέων τους. Και δεν υπάρχει κόσμος, γιατί ζούμε στην εποχή του κατακερματισμού. Είμαστε πολλές μονάδες που, μολονότι ζουν κοντά η μια στην άλλη, δεν έχει μείνει τίποτε ικανό να τις ενώσει σε κάτι μεγαλύτερο της μονάδας. Όποιος φέρνει στα χείλη του λέξεις όπως «κοιν-ός,-ή,-ό», «κοιν-ότητα», «κοιν-ωνία» και άλλες ομόρριζες πιθανότερο είναι ότι μάλλον θυμάται παρά παρατηρεί. Ούτε καν «κοινή» λογική δεν σώζεται.
            Δεν γελάει ο κόσμος. Γελάνε μόνο οι οπαδοί κάποιου Δικεφάλου (δεν έχει σημασία τίνος), γιατί έδειξαν στους οπαδούς του άλλου Δικεφάλου (δεν έχει σημασία τίνος) τίνος Δικεφάλου οι οπαδοί είναι δεινότεροι χειριστές του λοστού και της λεπίδας. Οι μητέρες των νοσηλευομένων κάθε άλλο παρά γελάνε, όποιου Δικεφάλου οπαδοί κι αν είναι τα παιδιά τους. Του Παναθηναϊκού οι οπαδοί δεν γελάνε, γιατί σκέφτονται (;) κάπως έτσι: «Όταν λέμε ¨εξυγίανση¨, προφανώς εννοούμε να φύγει από τη μέση ο Μαρινάκης. Εάν πρόκειται και χωρίς αυτόν να ξαναείμαστε δευτερότριτοι, τι να το κάνουμε;» Ο Ασβεστάς δεν γελάει, γιατί, δεδομένου ότι τις προάλλες ανέβασε άρθρο –άναρθρο, βεβαίως, αλλά ας πάμε παρακάτω- με τίτλο «Στον αέρα ο τίτλος!», εννοώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, τώρα δεν ξέρει τι να ανεβάσει, γιατί είναι στον αέρα ο τίτλος του άναρθρου άρθρου του. Παρηγοριέται, όμως, γιατί σου λέει: «Αυτά για τη συνέπεια, για την αξιοπιστία, για το ιερό καθήκον της ενημέρωσης του κόσμου και τα συναφή αφορούν τους κανονικούς δημοσιογράφους, δεν με πιάνουν εμένα, μην τρελαθούμε κιόλας.» Οι της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης, ε αυτοί ναι, γελάνε, γιατί η κυβέρνησή τους περνιέται ακόμη ως πρώτη φορά αριστερή, ενώ δεν είναι πρώτη φορά, γιατί είναι δεύτερη, δεν είναι αριστερή, γιατί συνεργάζεται με τον Καμμένο και γιατί βαράει απροκάλυπτες προσοχές σε νεφελώδους παρελθόντος επιχειρηματίες, και δεν είναι κυβέρνηση, γιατί δεν κυβερνά. Ο Σαγόνιας δίνει την εντύπωση ότι γελάει λόγω του σαγονιού, αλλά στην πραγματικότητα είναι σε δύσκολη θέση, γιατί σου λέει: «Για να κάνω δίκη που να σέβεται τον εαυτό της, πρέπει την τηλεοπτική δικογραφία να την ξέρω μόνο εγώ. Να βγαίνει προς τα έξω ότι είμαι τόσο μάγκας, που αποκαλύπτω τα κρυφά, που έχω άκρες-υπερκοριούς, που δεν μου ξεφεύγει τίποτε. Εάν τα εγκλήματα γίνονται σε ζωντανή σύνδεση και οι συνένοχοι ομολογούν τη συνενοχή τους κυνικά, ανερυθρίαστα και φόρα παρτίδα, ακόμη και από κοινοβουλευτικού βήματος, οι σχετικές διαδικασίες με έχουν παρακάμψει. Φτού!» Ο Γραμμένος καθόλου γελαστός δεν ήταν αλλά σοβαρότατος, όταν δήλωσε χθες το βράδυ ότι «Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και η βία» (sic) και ότι «Ο τελικός διεξήχθη χωρίς προβλήματα και χωρίς να γίνουν όσα φοβόμασταν» (sic). Και εγώ σοβαρότατα του λέω: «Εάν, ρε  π τ υ ε λ ο δ ο χ ε ί ο,... άσε, το μετάνιωσα, δεν σου απευθύνομαι καν». Θα μπορούσε να πάει μακριά η βαλίτσα, αλλά και μόνο από τα έως εδώ λεχθέντα συνάγεται, νομίζω, ότι ούτε αστείο υπάρχει ούτε κόσμος. 
         
            Υπάρχουν Ολυμπιακοί που, είτε επειδή το επέλεξαν είτε επειδή τους προέκυψε, είναι πρώτα Ολυμπιακοί και κατόπιν οτιδήποτε άλλο. Έχω γνωρίσει τέτοιους. Δεν είναι δουλειά μου να τους κρίνω. Ας πω μονάχα ότι τους σέβομαι και ότι, όταν συζητούνται θέματα του Ολυμπιακού, ακούω τα λόγια τους με προσοχή μεγάλη. Ωστόσο, θα διαχωρίσω τη θέση μου από τη δική τους: Εγώ δεν είναι ότι ως γαύρος θίγομαι απ’ όσα τραγελαφικά τεκταίνονται μπροστά στα μάτια μας. Είναι ως πολίτης που θεωρώ ότι δικαιούμαι σοβαρότερους θεσμούς, είναι ως άνθρωπος που προσβάλλομαι από την όλη δυσωδία που αναδίδεται από παντού, είναι πάλι ως πολίτης που αγανακτώ, όταν βδελύγματα του υποκόσμου πείθουν ότι θα φέρουν υγεία -σε οποιονδήποτε τομέα του δημόσιου βίου μας- ή όταν με εμπαίζουν απροσχημάτιστα οι αιρετοί μου άρχοντες και αξιώνουν να καταπιώ τον εμπαιγμό. Ως γαύρος είμαι υπερήφανος και μόνο υπερήφανος, που οι αντίπαλοί μου είναι αυτοί που είναι. Θα ντρεπόμουν, εάν δεν τους είχα αντιπάλους. Και με το συμπάθιο, αλλά θα πω και δύο παράπονά μου, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν μου πέφτει λόγος, τουλάχιστον για το θέμα με το οποίο σχετίζεται το πρώτο από αυτά. Να το πρώτο: Θα προτιμούσα να μην είχε μετάσχει ποτέ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στον καταγέλαστο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και έτσι να μην είχε έρθει ποτέ σε κανενός είδους συνδιαλλαγή με αυτό το κατ’ ευφημισμόν πολιτικό σύστημα. Και το δεύτερο: Θα προτιμούσα να μην είχε γίνει ποτέ η πρόσφατη συνάντηση στο Καραϊσκάκη με τους πολιτικάντηδες του Πειραιά, και έτσι να μην είχαμε έρθει ποτέ σε κανενός είδους επαφή με αυτό το κατ’ ευφημισμόν πολιτικό σύστημα.           

 

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Τώρα που ο ρώσος αγόρασε όλο το συγκρότημα της παλαιοδιαπλοκής, όλα τα ζητιανοδημοσιογραφάκια θα βρουν την υγειά τους.

Εικόνα elias

Εγω θα ηθελα ο μαρινακης να φτιάξει ενα αθλητικό ραδιόφωνο και να μαζέψει οτι καλυτερο εχουν απο δημοσιογράφους οι άλλοι σταθμοί.το ραδιόφωνο εχει την μεγαλύτερη διείσδυση.οι βουλευτές Πειραιά βρίσκονται σε ζωώδη κατασταση.τι να περιμένεις απο αυτα τα σκουπίδια;

Εικόνα nissios

Γεια σου, Ηλία. Από μιαν άποψη είναι καλό να δραστηριοποιούνται Έλληνες επιχειρηματίες εδώ, εντός των συνόρων, για να τρώει ψωμάκι κανένας άνθρωπος. Η ανεργία είναι η μάστιγα της εποχής και κυρίως νέους μαστίζει. Αλλά είναι τόσο ξεχαρβαλωμένη η χώρα, που όποιος μένει εδώ λερώνεται. Όπως ακριβώς το είπες: σκουπίδια.

Εικόνα Harry red logic

Δεν μπορώ να διαφωνήσω!
Τι γίνεται ρε παιδιά βρισκόμαστε στην Αβάνα το 1959? Θα περάσουμε τέτοια δοκιμασία?
Τί έχει πάθει αυτός ο λαός?συνήθισε τόσο πολύ την δυσωδία?Τρώει τόσο εύκολα κουτόχορτο απο νάνους που χαχανίζουν ναρκισσιστικα?Γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα!Θα ξυπνήσει ποτέ αυτός ο λαός η έστω ενα μεγάλο μερος του και κυρίως οι νέοι?
Όσο για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ζουν και αυτές στην εποχή του Μπατίστα στην Αβάνα!οπισθοδρομικές χωρίς φαντασία χωρίς όραμα και κυρίως χωρίς επαφή με τον σφυγμό του κόσμου, της νεολαίας.
Για τον Θρύλο μας δεν είμαι πολύ αισιόδοξος εκτός και αν Βαγγέλας κάνει κάτι εξωφρενικά μεγάλο,όχι τόσο αγωνιστικά αλλά εξωαγωνιστικά!γιατί εκεί θα παιχθεί το παιγνίδι τουλάχιστον στην ερχόμενη σεζόν!
οι οιωνοί πάντως δεν δείχνουν καλοί!

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε Χάρη (συγγνώμη αν δεν λέγεσαι Χάρης, αλλά έπρεπε κάπως να σε προσφωνήσω). Σου εξομολογούμαι και από εδώ αυτό που έγραψα στο άρθρο. Αυτά που γίνονται με ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο ως άνθρωπο, ως Έλληνα και ως δημοκράτη. Η ιδιότητά μου ως οπαδού του Ολυμπιακού έρχεται πολύ μετά. Μιλάμε για γενικευμένη σήψη που προσβάλλει πρώτα εμάς τους ίδιους. Ως πρόσωπα. Ανεξαρτήτως χρώματος κασκόλ.

Εικόνα Harry red logic

Καλημέρα φίλε μου είμαι στην ίδια συχνότητα!(κοντά είσαι στην προσφώνηση)
Η χώρα περνάει μια παρατεταμένη και πολύ οδυνηρή "εγκυμοσύνη"!
Το ιδανικό θα ήταν οι κόποι και οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο και ο τοκετός να φέρει "ένα υγιές παιδί".
Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος, φρέσκια ,ζωηρή δυναμική ελπιδοφόρα! .
Οι ελπίδες βέβαια δεν αρκούν.Χρειάζεται νέο όραμα μελετημένα σχέδια και στοχευμένες δράσεις από τους κάθε λογής, σε κάθε επίπεδο Ταγούς του τόπου!
Με πραγματικό ενδιαφέρον για την ευημερία του λαού!
Δυστυχώς δεν βλέπω … καλούς οιωνούς και νομίζω οτι δεν φταίει η όραση μου…
Υ.Γ. Για το Θρύλο μας επιθυμώ όπως όλοι μας πάντα την κορυφή, πάντα αξιοκρατικά!
Βέβαια οι εγχώριοι νεόκοποι μεγαλόσχημοι «μπαρμπέρηδες» και οι νέοι συνεργάτες τους από τα βορειοανατολικά άλλα μαγειρεύουν…θα τους χαλάσει η μαγιονέζα?

Εικόνα nissios

Ούτε κόμμα δεν πειράζω στο σχόλιό σου.

Εικόνα koropi48

Ο τόπος που χάνει το σεβασμό και την αφοσίωση στη συλλογικότητα, είναι καταδικασμένος, όπως είναι καταδικασμένος κι αυτός που ζούμε. Η πλήρης λατινοαμερικανοποίηση των πάντων είναι γεγονός και το μυρίζουμε παντού. Υπουργοί συναντιούνται συχνά με φυλακόβιους απατεώνες δήθεν επιχειρηματίες κι όταν το πράγμα βρωμάει πολύ, τότε ο υπουργός συναντά υπαλλήλους των επιχειρηματιών σε ταβερνάκια, για να κανονίσουν τη μπίζνα. Δικογραφίες πάνε κι έρχονται τηλεκατευθυνόμενες και κατά παραγγελία, στοχοποιούνται συμφέροντα από άλλα συμφέροντα, πολιτικοί εκμαυλίζουν το πόπολο με φιέστες και υποσχέσεις χτισίματος γηπέδων, αν κάτι δεν βολεύει τον προστάτη μας περνάμε νύχτα τροπολογία για να τον εξυπηρετήσουμε, ούτε νόμος ούτε θεσμός πάνω απ όλα να κονομήσει ο εσμός. Πρόσφατα είδαμε τους ροβεσπιέρους κατά του λαθρεμπορίου συριζανέλους, να προσπαθούν να καταργήσουν την υποχρέωση τοποθέτησης GPS στα βυτία καυσίμων!!! Ένας τσοχατζόπουλος έμενε στη στενή και φρόντισαν να τον βγάλουν κι αυτόν έξω. Κατά τα άλλα, κάνουν περήφανη κοινωνική πολιτική, μοιράζοντας 100άευρα σε εξαθλιωμένους, αλλοδαπούς κυρίως. Φοβάμαι ότι είμαστε στην αρχή του κατήφορου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με εθνική καταστροφή μεγάλης κλίμακας, την οποία προετοιμάζουν μεθοδικά τα ιβάνια και άλλοι πρακτορίσκοι, βάρουφες, τσίπρες και το κακό συναπάντημα.

Εικόνα nissios

Ούτε τα προσχήματα...

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ απολύτως, Νίκο. Απο τα καναλια μονο να χασει εχει ο προεδρος, λεφτα και φημη, θα του εβγαινε το ονομα ''διαπλεκομενος'' χωρις λογο. Ασε που πλεον κανεις δεν βλεπει τηλεοραση, αν θες να περνας την γραμμη σου, στησε ενα καλο site. Κι αυτο το θεμα δεν με αφορα κιολας αμεσα, αφορα τον προεδρο, δικα του ειναι τα λεφτα, αν θελει τα πεταει. Αν καποιοι τον εχουν ψησει οτι με το καναλι θα εξυπηρετηθουν καλυτερα τα συμφεροντα του, ας το κανει. Για το δευτερο ομως, με τη συναντηση με τους βουλευτες, επειδη ημουν παρων, πραγματικα καναμε μια τρυπα στο νερο. Δεν θελω να πω κατι παραπανω, ας το αφησουμε να περασει. Το μονο πραγμα που οντως θα βοηθουσε τον Ολυμπιακο και κατα την γνωμη μου θα επρεπε να μας απασχολει, ειναι η εξαγορα της Νοτιγχαμ. Αυτο ΜΑΚΑΡΙ να γινει...

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα επειδή το έχεις ξαναπεί οτι είναι προς όφελός μας η εξαγορά της Νότινγχαμ,μπορείς να το κάνεις πενηνταράκια για να καταλάβουμε?
Από τις σημερινές δηλώσεις του ΒΑΓΓΕΛΗ μοιάζει τελειωμένη υπόθεση
http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/marinakhs-kai-10-notigx...

τα σέβη μου συναγωνιστή nissie

Εικόνα nissios

Γεια σου, Ηλία παιχταρά.

Εικόνα savvas gridlock

Άλλα μπάτζετ, άλλη Εφορία, γίνεσαι πόρτα για πέρασμα στην Αγγλία, άρα προσελκύεις πιτσιρίκια από όλο τον κόσμο και διάφορα άλλα που δεν είναι να λέγονται ανοιχτά.

Εικόνα nissios

Γεια σου, γειτονάκι! Σχετικά με το κανάλι είχα πει κάποτε τη γνώμη μου, πριν το πράγμα καταλήξει στο φιάσκο που κατέληξε, και είχα διαφωνήσει με πολλούς φίλους μας, αλλά δεν έβαλα το σχετικό link στην ανάρτηση, γιατί δεν μου αρέσει να παριστάνω τον δικαιωμένο σαστάλεγα. Το βάνω εδώ στα σχόλια:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/160322/tilekontrol-anti-kaskol