ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΔ?



Σε λίγες ώρες παίζουμε στο βόλεϊ με τους νεόπλουτους της δόξας και μετά θα΄χουμε φιέστα στο Καραϊσκάκη για το πανάξια κατακτημένο 44ο και 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Ας βάλω πρώτα την sc.f. κεντρική φωτογραφία του άρθρου, όπως είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ:

Και ας βάλω κι΄άλλη μια sc.f. φωτογραφία απ΄τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης, σωστότερα της "κατάκτησης", του χθεσινού επάθλου:

Με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ, βέβαια, να είναι αυτή:

ΜΟΥ΄ΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ  ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΙΓΚΝΑΤΙΕΒΙΤΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 1.5 ΜΕΤΡΟ ΟΦΣΑΪΝΤ, ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΔ? ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ΄ΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ  ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ΄ΑΝ ΘΑ΄ΤΑΝ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ....

Διάβαζα το πρωί διάφορα στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, "αντικειμενικών", οπαδικών αεκ και βάζελου και φυσικά της μπαοκάρας, όπως ( δεν χρειάζεται να εξηγώ ποιά έγραφε τί, τα ξέρετε ή τα καταλαβαίνετε ): Σπουδαία κίνηση από τους παίκτες του Ίβιτς να αφιερώσουν το τρόπαιο στον Νάσο Κωνσταντίνου ( σ.σ. δεν ξέρω κατά πόσον το άτυχο αυτό παιδί θα΄θελε πράγματι έναν τίτλο ύστερα από 14 χρόνια, μ΄ένα ΚΑΡΑΚΑΛΠΙΚΟ γκολ...), Πάνω από 50 τραυματίες στο νοσοκομείο, Αγώνας που δεν έπρεπε να διεξαχθεί, Χρυσό γκολ του Ενρίκε που δεν έπρεπε να μετρήσει, Ντρόπαιο, αλλά και...Παοκ σε έκσταση, Τελειώστε τους ( με ένα αντιΟλυμπιακό touch πάντως ) και Φτου σας, Αιμα, βία και νοθεία, Σφαγή χωρίς αναισθητικό ( και με άλλη μια - απαραίτητη - αντιΟλυμπιακή νύξη ), και βέβαια τα βορεινά φύλλα με τίτλους του τύπου Δικέφαλε τρελαίνομαι, Πανάξιος Κυπελλούχος 2017 ο Παοκ, Ο νέος βασιλιάς του ποδοσφαίρου, Συγκλόνισαν ομάδα/λαός με ( σ.σ. προσέξτε...) ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, Μεγάλε Παοκ τρέμουν ( σ.σ. με κόκκινα γράμματα το "τρέμουν"...) το όνομα σου - Παροξυσμός στη ασπρόμαυρη οικογένεια κ.λ.π.

Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι έτσι. Οι περισσότεροι όμως είναι. Πώς και τί υπηρετουν; Εν προκειμένω και επιγραμματικά, δυο χαρακτηριστικές ρήσεις:

" ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ( Ονορέ ντε Μπαλζάκ ), και Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΕΡΠΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ. ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ( Χάντερ Τόμπσον )".

Έχουν ΠΟΛΥ μεγάλη ευθύνη οι δημοσιογράφοι, ή αν θέλετε ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι, τόσο για την κατάντια του ποδοσφαίρου όσο και την γενικότερη της χώρας....

Ας πάμε να γιορτάσουμε τώρα το πιο παλικαρίσιο ίσως πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ιστορία μας....

Σχόλια

Εικόνα Warrior 7

Αφού Απόστολε το έχουν παραδεχτεί ξεκάθαρα ότι κρίνουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αλλιώς αντιμετωπίζουν εμάς και αλλιώς τις ομάδες των αφεντικών τους για τα ίδια περιστατικά. Οι ίδιοι τα λένε...

Το πιο πιθανό θα ήταν να έγραφαν για υποβιβασμό και στο τέλος για "σκάνδαλο" που αφαιρέθηκαν μόνο βαθμοί!

Εικόνα Fotiadko7

Καλησπερα και συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σας στο σαιτ. Σας παρακολουθω πολυ καιρο και αποφασισα να επικοινωνησω γιατι η οργη μου πλεον για αυτα που συμβαινουν στο κακομοιρο ποδοσφαιρακι, εχει ξεχειλισει! Πιστευω οτι η κατασταση θα χειριτερεψει αν δε φυγει αυτη η κυβερνηση, δυστυχως! Το σημερινο με την απαντηση του Μαξιμου σε στιλ γραφειο τυπου Σαββιδη με ξεπερναει! Ο Ολυμπιακος θα πρεπει να μη δεχτει καν να ξεκινησει στο νεο πρωταθλημα αν δε φυγουν αυτη η προσωρινη διοικηση της ΕΠΟ και αυτη η απαραδεκτη ΚΕΔ!Ο Ρωσος δειχνει διατεθημενος να εκμεταλλευτει στο επακρο την αβαντα των Συριζανελ και δε θα αφησουν την ομαδα μας σε χλωρο κλαρι. Και κατι τελευταιο, επιτελους βρε προεδρε Βαγγελη κανε βρε ανθρωπε ενα τεραστιο ραδιοτηλεοπτικο μεσο να προβαλλονται Ολυμπιακα ολες οι θεσεις και ολοι οι αγωνες και τα νεα των τμηματων του Ερασιτεχνη μας, δεν επιτρεπεται ενας αθλητικος οργανισμος σαν τον Ολυμπιακο να μην εχει την φωνη του! Υ.Γ: Κριμα για το βολλευ και πιο κριμα για τα επεισοδια στο τελος, πρεπει να μαθουμε να χανουμε οταν χανουμε τοσο δικαια!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, ο τελικός θα ήταν "ντροπή και αηδία, δεν πάει άλλο". Τώρα που ήταν ο ΠΑΟΚ, ο τελικός ήταν "ντροπή, πάμε παρακάτω".

Εικόνα red apple

δημοσιογράφος ων θα συμφωνήσω με τα αποφθεύγματα περί της αθλιότητας του συναφιού. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 γεμίσαμε ανώριμα παιδάκια με εμμονές και τουπέ, που αποδείχτηκαν βούτυρο στο ψωμί όλων όσοι απεργάζονταν το σχέδιο της εξόντωσης του χώρου μας από τους ανθρώπους-πολίτες-δημοσιογράφους με ποιότητα και συνείδηση. Ύστερα από λίγα χρόνια είχε ήδη εφευρεθεί ο όρος ΑΡΔ που απεικόνιζε στην εντέλεια και οι "συνάδελφοι", τρόμαζες να τους αναγνωρίσεις και να τους εντοπίσεις. Επικράτησαν οι σαλτιμπάγκοι και οι "υπάλληλοι". Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε με αφορμή τη στημένη οικονομική κρίση. Οι εργολάβοι βρήκαν την αφορμή που γύρευαν και εξόντωσαν χιλιάδες δημοσιογράφους με ήθος και εργατικότητα. Το έργο τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σήμερα, πλεόν, ζούμε τις συνέπειες εκείνων των πράξεων.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Το καλάθι, έχει γεμίσει σχεδόν από ΣΑΠΙΑ μήλα. Περνάμε μεγάλη και ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ κρίση. Ως χώρα. Ηθική και οικονομική. Η πρόγνωσή μου, με κατατάσσει στους απαισιόδοξους. ΕΝΑ πράγμα είναι βασικά υπεύθυνο για τούτο το χάλι. Έτσι πιστεύω, και σταματώ εδώ.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

κατ' εμέ ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να κάνει καμία κίνηση για τιμωρία του ποακ, ας τα βρουν μεταξύ τους τα δύο κοτόπουλα και οι ...εντιμότατοι ηγέτες τους.

η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αποτύχει επικοινωνιακά τα τελευταία χρόνια, όμως εφέτος και ουσιαστικά στα εξωαγωνιστικά (και στο βόλλεϋ ανακλήθηκαν αποφάσεις ώστε να μην αλλάξει η ώρα παρά την επιθυμία του τηλεοπτικού παρόχου και την έγκριση της τριμελούς επιτροπής).

στα του βόλλεϋ είχαμε deja vu από πέρυσι, ενώ κερδίσαμε και τα δύο Κύπελλα, απωλέσαμε το Πρωτάθλημα διαθέτοντας ομάδα μεγαλύτερης χρηματικής αξίας.

τα έκτρωπα είναι καταδικαστέα και μετά από ήττες (ειδικά όταν έρχονται με κατεβασμένα τα χέρια) πρέπει να ψάχνουμε τις ευθύνες μας ώστε να βελτιωθούμε (έχουμε ήδη αποτύχει τρις).

υ.γ.
7° ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΑΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας φέτος και ΟΜΩΣ χάσαμε ΔΥΟ φορές στην έδρα μας. Μόνο τυχαίο επομένως δεν ήταν το γεγονός της απώλειας του πρωταθλήματος. Αυτό λέει πολλά. Κάτσε να δούμε πάντως και την τιμωρία μας για όσα ακολούθησαν. Είμαι πολύ σκεπτικός και συγκρατημένος...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

*έκτροπα

Εικόνα apostolos gaganis

MΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ. ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ 3 - 1 ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΖΟΥΓΚΛΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΦΗΒΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!

Εικόνα matrasimca

Αποστολε ετσι ακριβως.
Μας νικησαν παλικαρισια εμεις ειχαμε κιτρινισει.
Εξαφανιστηκαν οι παικτες προσωπικοτητες.
Θεε μου γιατι να μην εχω παλι τον Ιβαν Μιλκοβιτς??
Η ομαδα μας ενω τεχνικα ειναι καλυτερη απο αυτους στους τελικους για τριτη χρονια λιωνει.
Εγω αυτο το μεταφραζω ως ελλειψη ψυχης κατι που οι αντιπαλοι μας ειχαν.
Το δεχομαστε και κτιζουμε κατι καλυτερο του χρονου.
Για να κερδιζεις πρωτα πρεπει να μαθεις να χανεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Κατ΄εμέ, είναι απλό. Ενισχύεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ την ομάδα, με ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Τις αδυναμίες, τις είδες ξεκάθαρα φέτος. Σβύνεις λοιπόν και ξαναγράφεις σε ΛΕΥΚΟ ΠΙΑ χαρτί, γνωρίζοντας ότι το κάνεις για λογαριασμό ενός ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ συλλόγου. ΜΠΟΡΕΙ να το κάνουν οι υπεύθυνοι γαυτό στον Ολυμπιακό. Έτσι πιστεύω. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΕΝΝΑΙΑ, Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΝΑΣ. Τον οποίον ΟΛΟΙ, έστω κι΄αν κάποτε τον κριτικάρουμε και έντονα ακόμη, οφείλουμε να τον αναγνωρίζουμε για την πολλαπλή συμβολή του στο μεγαλείο του Θρύλου ΓΕΝΙΚΑ και να τον σεβόμαστε. Η φετινή ήττα μπορεί τελικά ν΄αποβεί πολύ χρησιμότερη από μια ενδεχόμενη νίκη μας. Που θα καθησύχαζε ίσως, θα κοίμιζε και θα οδηγούσε σε λάθη.

ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑ. Να κοιτάξουνε να διδαχτούνε όσοι κάνουν εκεί πέρα τα κουμάντα...

Εικόνα nissios

Ευρηματικότατο αυτό με τις φωτογραφίες. Καθόλου δεν ακυρώνω τα εξίσου εύστοχα λόγια του άρθρου αλλά και από μόνες τους οι φωτογραφίες...

Εικόνα apostolos gaganis

Μου΄ρθε, όταν τις είδα... "Φουσκωμένος" κι΄απ΄όσα έχουν προηγηθεί μ΄εμάς αυτόν τον καιρό...

Εικόνα koropi48

Θα καταθέσει ο ΘΡΥΛΟΣ αυτοτελή αγωγή ή θα κάνει επικουρική παρέμβαση, προκειμένου να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει οι δολοφόνοι της φωτογραφίας με τα αυλακωτά στιλέτα καθώς και οι προστάτες τους που πανηγυρίζουν για τον υπέροχο αυτό λαό;

Εικόνα apostolos gaganis

Οψόμεθα.

Εικόνα savvas gridlock

Πολυ ωραιο αρθρο, Αποστολε.

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ Σάββα.

Εικόνα Chevalier de Balibari

τον φετινο τιτλο τον συγκρινω μονο με εκεινον του 82 στο βολο με τον παοβ
και τοτε ειχαμε ενα ολοκληρο κρατος εναντιον μας , το πατσοκ (νεοπαγες ΚΑΘΕΣΤΟΣ οπως καιη πρωτη φορα αριστερα)με τον κιμωνα...
ααα και τον ρουμπη και τον μπουμπλη...
τιμωρια και ξετιμωρια με το σκανδαλο...
ειμασταν μικροι αλλα τα θυμομαστε...
την ιδια χρονια ειχαμε κ το σκανδαλο του αιωνα , αγωνας κυπελου με βαζελο
3 μαιμου πεναλτι ακυρωθεν ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ με το τριο...
μπελκαντο να διευθυνει ...

Επομενως ναι μονο με του 82 συγκρινεται.

Εικόνα apostolos gaganis

Ήταν πράγματι στριμόκωλη χρονιά...