Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 03.05 έως 16.05.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε για ακόμα μια φορά πολλά και ενδιαφέροντα! Σπουδαίες εμφανίσεις, μεγάλες νίκες, κατακτήσεις ομαδικών τίτλων, ατομικές διακρίσεις και πολλά ακόμα...
 
Πάμε λοιπόν να δούμε όλοι μαζί την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας... 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Αγωνιστικά νεότερα φυσικά δεν υπάρχουν, καθώς η ομάδα μας τελείωσε τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο αήττητο νταμπλ. Παρ'όλα αυτά το ενδιαφέρον μονοπώλησαν δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που αφορούν μια πρόσληψη και μια ανανέωση στο stuff της ομάδας. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά.
 
Τη Δευτέρα 15 Μαϊου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου στο χώρο Κου Κωνσταντίνου Μίσσα, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία του με τον κ. Κωνσταντίνο  Μίσσα, ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα Μπάσκετ Γυναικών"
 
 
Στις πρώτες του δηλώσεις στο osfp.gr ο κ. Κωνσταντίνος  Μίσσας ανέφερε τα εξής: 
 
«Καταρχήν πρέπει να πω πως είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και ευθύνη η συνεργασία με τον Ολυμπιακό στο πόστο του τεχνικού διευθυντή στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Θεωρώ ότι είναι δεδομένο και σίγουρο ότι σε αυτή την απόφαση είναι το μεγάλο μέγεθος του συλλόγου τόσο αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει έτσι ώστε να δημιουργήσουμε, να στήσουμε και να έχουμε μια συνέχεια σε μια ομάδα η οποία έχει ήδη κάνει πολύ μεγάλα βήματα και έχει μια κυριαρχία στο Ελλαδικό χώρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική και παράλληλα όμως να έχουμε και μια έντονη παρουσία όσων αναφορά και τον Ευρωπαϊκό χώρο. Πάντα ακολουθώ μια συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή τρία στοιχεία, «γίνομαι ομάδα», «διεκδικώ» και «κατακτώ». Υπάρχει μια συνέχεια συγκεκριμένων δεδομένων και πραγμάτων τα οποία πρέπει να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις, ώστε να μπορέσεις να ολοκληρώσεις υψηλούς στόχους. Σίγουρα η Ευρώπη είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και η δική μας λογική είναι να στήσουμε μια τέτοια υποδομή, στην γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να μπορεί όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να κατακτά».
 
Σύντομο βιογραφικό
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Μίσσας, διετέλεσε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΣΕΦΑΑ) επί 35 χρόνια. Διδάσκει στη Σχολή Προπονητών της FIBA Europe (FECC) . Έχει διατελέσει προπονητής σε πολλές ομάδες της Επαγγελματικής Λίγκας (Α1) και Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και της Εθνικής Νέων Ανδρών. Έχει σχεδιάσει και επιμελείται το πρωτοποριακό πρόγραμμα μικρών ηλικιών (ΝΟΥΣ) του Προμηθέα Πατρών. Στην πολυετή καριέρα του έχει εργαστεί επίσης ως:
 
- Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων.
- Διευθυντής της Σχολής Γ’ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Πάτρα.
- Έχει γράψει δυο βιβλία με θέματα το Μίνι-Μπάσκετ και «Φιλοσοφία Προπονητικές Κατευθύνσεις».
- Αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό του προγράμματος ενημέρωσης και επιμόρφωσης Γονέων, παραγόντων, αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την δημιουργία αθλητικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.
 
Μία μέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με την αρχιπροπονήτρια της ομάδας Κα Ελένη Καπογιάννη.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την προπονήτρια του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών, Ελένη Καπογιάννη".
 
Μετά την ανανέωση της συνεργασίας η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: 
 
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που παραμένω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη για να διεκδικήσει και πάλι το νταμπλ στην Ελλάδα και να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη για να δώσουμε ξανά χαρά στο φίλαθλο κόσμο μας.  Η προσθήκη του Κώστα Μίσσα στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, θα βοηθήσει πάρα πολύ και θα δώσει το κάτι παραπάνω με τη γνώση και την εμπειρία που έχει από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τέλος  είμαι αισιόδοξη για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας για τη σεζόν 2017-2018».
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, πλήρωσε τα σκαμπανεβάσματα στον 5ο και τελευταίο τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να κατακτήσει το 28ο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο κατάμεστο Ρέντη, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν, αφού όλα τους πήγαν στραβά σε κρίσιμα σημεία, για να ολοκληρώσουν ιδανικά τη σεζόν.


 
Λίγες ώρες μετά την απώλεια του Πρωταθλήματος, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έβγαλε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση την οποία και αξίζει να αναφέρουμε.
 
Η ανακοίνωση λέει τα εξής:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α.  συνεδρίασε έκτακτα σήμερα στις 15:00 με αποκλειστικό θέμα την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος.
 
Μετά από αναλυτική συζήτηση μεταξύ των μελών Διοίκησης αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
 
1. Να αποδοθούν δημόσια συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην ιστορία  του, στην ΕΣΑΠ για τη διοργάνωση και στους διαιτητές του αγώνα. Η νίκη του ΠΑΟΚ οφείλεται μόνο στη δική μας απαράδεκτη αγωνιστική απόδοση, λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, πάθους και αγωνιστικότητας των αθλητών μας.
2. Άμεσα θα αναζητηθούν , σε κάθε επίπεδο εντός της ομάδας, οι ευθύνες που για μια ακόμη χρονιά χάνεται το πρωτάθλημα, με ανεξήγητα αθλητικά ερμηνεύσιμα κριτήρια. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.
3. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π θα επιστρέψει από την επόμενη σεζόν στο θρόνο του Αυτοκράτορα του αθλήματος, ο οποίος είναι στολισμένος με τους εξής 52 τίτλους: 27 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 17 Κύπελλα Ελλάδας,  Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, Τop Teams Cup, 4 League Cup, 2 Σούπερ Καπ Ελλάδας.
4. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την λήξη του αγώνα και ενώ κατά τη διάρκεια του  δεν είχε συμβεί το παραμικρό, αμαυρώνοντας την όμορφη εικόνα της εξέδρας σε όλο το ματς! 
Οι ελάχιστοι οπαδοί μας, με αυτές τις ενέργειες, «τιμώρησαν» ουσιαστικά αυτό που υποτίθεται ότι αγαπάνε! Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η ασπίδα του συλλόγου και όχι ο τιμωρός της"
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε "χορό" ανακοινώσεων από πλευράς Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων που πραγματοποιήθηκαν.
 
Η αρχή έγινε με την Στέλλα Χριστοδούλου


 
Ακολούθησε η Κατερίνα Γιώτα


 
Στη συνέχεια σειρά πήρε η Αρέτα Κονόμη


 
Ενώ ο πρώτος κύκλος ανανεώσεων έκλεισε με την παραμονή και της σπουδαίας Σάσκια Χίπε


 
Εκτός αυτών πάντος, είχαμε και την ανακοίνωση μιας αποχωρήσασας, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της Αρετής Τέζα και την αποχαιρέτησε με μια σύντομη αλλά περιεκτικότατη ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:
 
"Η οικογένεια του Ολυμπιακού εύχεται στην Αρετή Τέζα καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής της καριέρας και την ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο σύλλογο μας στα 5 χρόνια παραμονής της στην ομάδα βόλεϊ Γυναικών.  Στο διάστημα αυτό συνέβαλλε στις διακρίσεις του τμήματος με την κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων, 5 Κυπέλλων και του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του Challenge Cup."

 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα μπιτς βόλει του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος μπιτς βόλει του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή Γιάννη Μαμάη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που βρίσκονται στην πλαζ Βοτσαλάκια. Οι επίσημες διοργανώσεις αργούν ακόμα μιας και είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι, επομένως φανταζόμαστε πως θα ξαναασχολοηθούμε με αγωνιστικά νέα μόνο σε περίπτωση που διοργανώσει ή συμμετάσχει σε κάποιο τουρνουά.

 
 
Πόλο Ανδρών: Την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 31ου συνολικά ή αλλιώς του 17ου στα τελευταία 19 χρόνια, πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.  Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού και της Υδατοσφαίρισης διεύρυνε την εντός συνόρων κυριαρχία του συνοδεύοντας παράλληλα με το αήττητο για 4η διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα με 12-3 της Βουλιαγμένης στον 3ο τελικό των πλέι οφ (προηγήθηκαν δύο άνετες νίκες) και πλέον προετοιμάζονται για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού στο Final Six της Βουδαπέστης.


 
Όσον αφορά μάλιστα το Final-6, σήμερα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τα εισητήρια και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. 
 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ενημερώνει τους φιλάθλους του, ότι μετά από παράταση που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN), θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας η διαδικασία των προεγγραφών, για την αγορά των εισιτηρίων του Final Six του LEN Champions League, που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη, το διάστημα 25-27 Μαΐου.
 
Οι προεγγραφές συνεχίζουν και πραγματοποιούνται καθημερινά από το Τμήμα Μελών και Φιλάθλων στο «Γ. Καραϊσκάκης» και από τα γραφεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ώρες 10:00 - 18:00.Για την ολοκλήρωση της προεγγραφής απαιτείται η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας - Διαβατηρίου και το αντίτιμο του εισιτηρίου. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη της προσωρινής απόδειξης σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:  20€, 26€, 33€"
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Παίδων της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, συνεχίστηκαν το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή σε δυο Τουρνουά που διεξήχθησαν σε Πάτρα και Λουτράκι αντίστοιχα.  Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 2ο Εαρινό Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης που διοργάνωσε η Ν.Ε.Πατρών με τον Αριστείδη Χαλυβόπουλο να αναδεικνύεται καλύτερος παίκτης του Τουρνουά. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έλαβαν μέρος στο Τουρνουά Λουτρακίου όπου κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

 
 
Πόλο Γυναικών: Το 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 8ο συνολικά έπιασε Λιμάνι! Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε την θρυλική ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη, φέρνοντας και πάλι το πρωτάθλημα στον Πειραιά!  Οι φιναλίστ της Ευρώπης, επιδεικνύοντας τεράστια  ψυχικά αποθέματα, σημείωσαν στον 5ο τελικό την 3η διαδοχική νίκη τους κόντρα στη Βουλιαγμένη με 13-8 και κατέκτησαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα μέσα στο κατάμεστο Παπαστράτειο από τον κόσμο του Θρύλου που έδωσε δυναμικό παρών! Έτσι ολοκληρώθηκε μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν κατά την οποία οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν μέχρι τον τελικό της Euroleague στην τρίτη σερί παρουσία τους στο Final 4 της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ διεύρυναν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα!

 
 
Κολύμβηση: Σημαντικές διακρίσεις κατέγραψαν στο ενεργητικό τους οι κολυμβητές του Ολυμπιακού που έλαβαν μέρος με την ελληνική αποστολή στους Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθησαν στη Σόφια της  Βουλγαρίας. Ο απολογισμός της παρουσίας τους ήταν εξαιρετικός μιας και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η Ελληνική αποστολή να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Γενική Βαθμολογία και τη δεύτερη θέση στην Κατηγορία Εφήβων και των Νεανίδων. Μάλιστα, από τα 31 μετάλλια της Ελληνικής αποστολής, τα 10 ήρθαν από τους αθλητές μας και συγκεκριμένα 8 ασημένια και 2 χάλκινα.


 
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού στο διεθνές κολυμβητικό Grand Prix «Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α.. Ο σύλλογος μας έλαβε μέρος με 34 αθλητές-τριες και ο απολογισμός ήταν 32 μετάλλια εκ των οποίων 13 χρυσά, 6 ασημένια και 13 χάλκινα.  Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Μπολάνος ξεχώρισε με την παρουσία του καθώς στα τρία αγωνίσματα του υπτίου στα οποία συμμετείχε εξασφάλισε όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ (28/6-2/7). Επίσης ο Απόστολος Χρήστου ο οποίος είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκριση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στην Βουδαπέστη, έπιασε το όριο και στα 50μ. ελεύθερο.


 
Τέλος, σε καλή κατάσταση ενόψει της συμμετοχής τους στους Θερινούς Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών που θα διεξαχθούν το διάστημα 3-4/6, έδειξαν ότι βρίσκονται οι κολυμβητές της προαγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού, με την παρουσία τους στα «Ρέστεια». Στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Αλίμου, με διοργανωτή τον Α.Ο.Π. Φαλήρου ο απολογισμός ήταν 27 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 9 ασημένια, 10 χάλκινα.

 
 
Στίβος: Οι επιτυχίες για το τμήμα Στίβου του Ολυμπιακού, συνεχίστηκαν με την εντυπωσιακή παρουσία στη Β’ Φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.  Ο Θρύλος συγκέντρωσε 370 βαθμούς στους Άνδρες και Γυναίκες έναντι των 270 βαθμών της Γλυφάδας και των 234 του Πανιωνίου. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την κορυφή της Γενικής Βαθμολογίας


 
Σε ατομικό επίπεδο, οι αθλητές μας κατέκτησαν 10 ατομικούς τίτλους και συγκεκριμένα:
 
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 100μ Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 200μ Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Τριπλούν Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σφαιροβολία Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Μήκος Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Ακόντιο Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σκυταλοδρομία Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 4Χ400 Ανδρών
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Γυναικών
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.

 
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Κανόε Καγιάκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 

 
 
Πινγκ Πονγκ: Έναν ακόμα τίτλο πρόσθεσε στον ενεργητικό της  η  ομάδα Ανδρών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού.  Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και το Κύπελλο Αττικής κάνοντας το… νταμπλ αφού έχουν πανηγυρίσει ήδη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Χριστοφοράκη νίκησε στον τελικό την Πεύκη με 4-0. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε τους Τάσο Ρηνιώτη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο και Γιάννη Νικολουδάκη.

 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.

 
 
Πυγμαχία: Οι επιτυχίες για τους αθλητές του τμήματος Πυγμαχίας των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, συνεχίστηκαν με την εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας που διεξήχθη στην Άρτα και την Φιλιππιάδα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Φώτης Τζώτζος στην κατηγορία των 75kg επικρατώντας στον τελικό του αθλητή του Παναθηναϊκού, Νικόλαου Κατή με 5-0. Ο αθλητής του Ολυμπιακού με απολογισμό 4 νικών σε 4 αγώνες ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στην διοργάνωση.  Παράλληλα εξίσου, εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του Άκη Λατσώνα ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αν και αγωνίστηκε τραυματίας στον μικρό τελικό στην κατηγορία των +91kg και ολοκλήρωσε με απολογισμό 2 νικών σε 3 ματς. Επίσης ο Κυριάκος Πούμπουρας στάθηκε καλά στον αγώνα που έδωσε και ηττήθηκε στα σημεία όπως και ο Γιάννης Λουκάς. Τέλος κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης βραβεύτηκε ο πυγμάχος του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Τσανικίδης για τις επιτυχίες του στο άθλημα.
 
 
Ταε Κβο Ντο: Eντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Ακαδημίας Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο 7ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu που διεξήχθη  στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια.  Η ομάδα μας έλαβε μέρος με 11 αθλητές κατακτώντας 3 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Όλοι οι αθλητές του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και επιβεβαίωσαν τη σωστή δουλειά που γίνεται καθημερινά στις Εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών.  Εκτός από τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια όλοι οι υπόλοιποι έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση.

 
 
Κικ Μπόξινγκ: Δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο την εβδομάδα που μας πέρασε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις καθιερωμένες προπονήσεις τους εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.

 
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης". Θυμίζουμε πως οι προπονήσεις είναι μονόωρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (16:00-17:00) με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν κανονικά ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμει την εγγραφή του.

 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών:  Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά. 

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' εξ αναβολής αγώνα της 16ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από τον Αστέρα. Η ομάδα μας που κατέκτησε και φέτος το Πρωτάθλημα, δεν είχε χάσει για 29 αγώνες ηττήθηκε στον τελευταίο της και έτσι συγκέντρωσε 77 βαθμούς έχοντας σε 30 αγώνες, 24 νίκες, 5 ισοοπαλίες και μια ήττα. 


 
Σ' αγώνα της 28ης και τελευταίας ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης και κατετάγη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 57 βαθμούς σε 28 αγώνες ενώ ο Αστέρας Τρίπολης μάζεψε 58.

Στον όμιλο του Βορρά ο ΠΑΟΚ κατετάγη πρώτος με 68β και η Ξάνθη τον ακολούθησε με 64. Η ομάδα μας θα παίξει έτσι στον ημιτελικό του Final-4 της Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θ' αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Οι δυο ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο "Θ. Κολοκοτρώνης" την Πέμπτη 18 Μαϊου και ο Τελικός το Σάββατο 20 Μαϊου. 

 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Τις δύο περασμένες Δευτέρες πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι καθιερωμένες εκπομπές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, όπου ακούστηκαν και πάλι πολλά και ενδιαφέροντα. Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις εκπομπές.

 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών
· Λιγκ Καπ Βόλεϊ Ανδρών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών
· Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Κύπελλο Αττικής Πινγκ Πονγκ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Πειραιά - Δυτικής Αττικής
· Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (άτυπος)
Επιπροσθέτως, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τίτλους σε επίπεδο υποδομών:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Superleague Κ20
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Κορασίδων Β'
· Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Παίδων
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Α' 
· Πρωτάθλημα Βόλει ΕΣΠΕΔΑ Κορασίδων Γ' 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Εφήβων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νεανίδων 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Νέων
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει εξήντα δύο (62) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Κύπελλο Ελλάδος Τάε Κβο Ντο Κορασίδων 44kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Κατηγορίας Star
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -47kg Κορασίδων 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο Ν.Ελλάδας -49kg Παίδων
· Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Τάε Κβο Ντο -59kg Εφήβων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων Β' 60μ Ύψος
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Διπλό Σκιφ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Κορασίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Ατομικό Παίδων
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 60μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 400μ Γυναικών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Απλό Ατομικό Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Πυγμαχίας Ανδρών 75kg 
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Ύπτιο Ανδρών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ύπτιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Ανδρών (50-54 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 1500μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Προσθιο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 50μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (55-59 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Μεικτό Ατομικό Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (25-29 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Ελεύθερο Ανδρών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 200μ Πρόσθιο Ανδρών (35-39 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 100μ Πεταλούδα Ανδρών (30-34 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 800μ Ελεύθερο Γυναικών (40-44 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters 400μ Ελεύθερο Γυναικών (60-64 ετών)
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απλό Ομαδικό Κορασίδων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 100μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 200μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Τριπλούν Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σφαιροβολία Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Μήκος Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Ακόντιο Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής Σκυταλοδρομία Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 4Χ400 Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Συλλόγων Πειραιά-Δ.Αττικής 400μ Γυναικών
· Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κορασίδων
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 100μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Τριπλούν Ανδρών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σφαιροβολία Ανδρών 
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ 400μ Γυναικών
· Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Α/Γ Σκυταλοδρομία Ανδρών
Επίσης, έχουμε κατακτήσει τριάντα (30) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Genzin Gollu Volleyball Cup (Βόλεϊ Γυναικών)
· ZarkoPetrovic Volleyball Tournament (Βόλεϊ Ανδρών)
· Nicosia International Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
· Golden Splash Water Polo Mini Tournament (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Πόλο Νεανίδων)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Nike Premier Cup U14 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό "League West Attica" Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Eidyliakos Tournament Προ Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Christmas Football Tournament Boca Sport U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Πασχαλινό Τουρνουά Σοφικού Κορινθίας Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Bambini (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 8X8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Junior 9X9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Acropolis Christmas Football Tournament Παμπαίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Annandale Premier Cup U18 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Τζούνιορ (Ποδόσφαιρο Νέων)
· 6ο Acadimies Golden Cup Προ Παίδων (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Vikos Coca Cola Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U10 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Kivotos Cup U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Respect Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Πόλο Μίνι Παίδων)
· Τουρνουά Κολύμβησης "Πρώτα Αθλητές, μετά Πρωταθλητές" (Κολύμβηση)
· Otocec Table Tennis Tournament (Πινγκ Πονγκ)
Ενώ τέλος, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει εκατόν εξήντα (160) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κανόε Καγιάκ-Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κωπηλασίας (Τα κατέκτησαν στα διπλά σκιφ οι Βένια Χατζή-Μαρία Σταματέα στις γυναίκες και οι Ηλίας Ευκαρπίδης-Κωστας Κοντραφούρης στους άνδρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας που διεξήχθησαν στον Πόρο)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στον τρίτο αγώνα του "Star Sailors League" που διεξήχθη στην Ιταλία)
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαυλας στο "1ο Διεθνές Μάστερς Μίτινγκ Κολύμβησης Κύπρου")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους και η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στα Χανιά) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιώργος Σταματούρος στους Έφηβους, η Μάλαμα Παπαδημητρίου στις Κορασίδες και η Έλσα Τέρπου στις Νεανίδες, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη στην Πάτρα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που διεξήχθη στον Κορέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Τάε Κβο Ντο (Το κατέκτησε η Αλίκη Καραμαργιού στο «6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο "Grand Prix Χριστουγέννων" για το 2016)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου σε διεθνες Κολυμβητικό Μίτινγκ που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄& Β' που διεξήχθησαν το Ο.Α.Κ.Α.)
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για το 2017)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ευκαρπίδης στο Σκιφ Εφήβων στους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)
· 17 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων/Εφήβων/Νεανίδων  που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 35 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο τουρνουά κολύμβησης "Πρώτα αθλητές, μετά Πρωταθλητές")
· 4 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο "Irish Open Masters Championships 2017")
· 2 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στον Καρέα)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Α.Ε. «Αθηνά» Μαγκουφάνα στην Πεύκη)
· 7 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες 9 - 12 ετών, που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού στο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών που διεξήχθη στη Φλώρινα)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο 7ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu που διεξήχθη  στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια)
· 13 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο διεθνές κολυμβητικό Grand Prix «Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α.) 
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στα "Ρέστεια", διοργάνωση που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Αλίμου, με διοργανωτή τον Α.Ο.Π. Φαλήρου)
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα...

Σχόλια

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Μάκη άψογη δουλειά.
Ένα τεράστιο μπράβο στις κοριτσάρες μας στο πόλο και ευχαριστίες σε όλα τα τμήματα για αυτά που μας προσφέρουν.
Για μένα το σημαντικότερο είναι να αυξηθούν τα μέλη στον Ερασιτέχνη.
Και αν κάποιος έχει τη παραμικρή αμφιβολία ας κάνει μια αναδρομή στα 3 τελευταία χρόνια για να δει τα αποτελέσματα της συνδρομής των 10 ευρώ ετησίως.
Καλή επιτυχία στην ΘΡΥΛΙΚΗ ομάδα μπάσκετ στη Πόλη.

Εικόνα holland74

Συγχαρητήρια στις κοριτσάρες μας σε πόλο, βόλλευ, μπάσκετ, το πόλο ανδρών μπορεί να μας φέρει τη μεγάλη κούπα,στο βόλλευ ανδρών ήταν μάλλον θέμα ψυχολογικό...
Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, το μεγαλύτερο σωματείο στον πλανήτη...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη,όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.Έχω καιρό να σχολιάσω σε άρθρο σου.

1.Συγχαρητήρια κι από εδώ στους κορίτσαρους του Θρύλου στο πόλο για την μεγάλη ανατροπή,μιας και βρισκόντουσαν πίσω στις νίκες με 0-2.Και έκαναν 3 συνεχόμενες νίκες.Η καρδιά του πρωταθλητή,που δεν τα παρατά ποτέ.Τα συγχαρητήρια φυσικά στον κόουτς Χάρη Παυλίδη.Που θα σήκωνε και ένα ακόμα ευρωπαϊκό εάν οι πουλημένοι διαιτητές της LEN δεν το έδιναν με το έτσι θέλω στην διοργανώτρια του Final 4,Κίνεφ απ'την Ρωσία.

2.Ο Ολυμπιακός με το φετινό πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών ισοφάρισε την Γλυφάδα σε κατακτήσεις(έφτασε τις 8).Στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να ξεπεράσει την Βουλιαγμένη σε κατακτήσεις

https://en.wikipedia.org/wiki/A1_Ethniki_Women%27s_Water_Polo

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό...

3.Το κόμπλεξ που έχει η Βουλιαγμένη για τον Θρύλο είναι μεγάλο.Τους έφταιγε η διαιτησία,ενώ η Αλεξία Καμμένου έδωσε συγχαρητήρια στον Θρύλο!!!:
https://twitter.com/redsagainst/status/863703158589198336

4.Μιας και αναφέρθηκα στην Βουλιαγμένη,αυτή τη φορά θα αναφερθώ σε ένα θέμα που δεν το έθιξες εσύ,αλλά το έθιξε και με το παραπάνω ο Σάββας.Το κωλοδάχτυλο του Αεκτζή υπουργού άμυνας(τρομάρα του)Πάνου Καμμένου προς τους οπαδούς του Θρύλου στον 4ο τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού,καθώς και το ότι θα τους πάει φυλακή,κάνοντας τη γνωστή χειρονομία.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170512/i-xeironomia-toy-pano...

Δες βεβαίως πως τον υπερασπίστηκε ο συριζαίος Παύλος Πολάκης(που λέει ότι είναι κι Ολυμπιακός,τρομάρα του)
https://twitter.com/redsagainst/status/863705445390790656

και βεβαίως,ο αρχισυντάκτης της Αυγής,ο Πέτρος Κατσάκος(δες κα το σχόλιό μου εκεί)
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170513/petros-katsakos-kolod...

Μα τόση μανία έχουν οι τσάτσοι του Σαββίδη με τον Θρύλο?

5.Μιας και αναφέρθηκα πριν σε τσάτσους του Σαββίδη

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170513/opoios-spernei-anemoy...

Σου προτείνω να διαβάσεις 2 άρθρα του Σάββα με μεγάλο ενδιαφέρον:

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170428/o-aleksis-tsipras-ype...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170426/o-syriza-o-olth-kai-i...

6.Αλήθεια,γιατί η Εισαγγελία φέρεται με 2 μέτρα και 2 σταθμά σε Ρέντη και Βόλο,με τα αίσχη που έγιναν στον τελικό του κυπέλλου με τους οπαδούς των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ?
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170508/eisaggelia-epi-syriza...

Και προφανώς,τα επεισόδια που έγιναν στον 5ο τελικό είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα

7.Οι κινήσεις που γίνονται στο βόλεϊ γυναικών είναι εξαιρετικές.Κερδίζοντας το πρωτάθλημα του χρόνου,ο Θρύλος θα είναι μόνος δεύτερος στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων

https://en.wikipedia.org/wiki/A1_Ethniki_Women%27s_Volleyball

Δυστυχώς,έχουμε πάρα πολύ χρόνο μέχρι να ξεπεράσουμε τον πελάτη σ'όλα τα σπορ παντοτινό σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

8.Μιας και αναφερθήκαμε στον πελάτη σ'όλα τα σπορ παντοτινό,είναι προφανές πως υπήρχε όντως κρυφή εντολή να μη μας ξαναπετύχουν πουθενά μέχρι να μπει ο Τράκης Γιαννακόπουλος μπας και δυναμώσουν.
Στο μπάσκετ γυναικών έχασαν από τον Αθηναϊκό στον ημιτελικό,μιας και είχαν χάσει και τα 2 παιχνίδια στην κανονική περίοδο.
Στο βόλεϊ ανδρών πέρασαν με το ζόρι στα ημιτελικά(αποκλείοντας στο 3ο παιχνίδι τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ),όπου και έχασαν και τα 3 ματς απ'τον ΠΑΟΚ.
Στο βόλεϊ γυναικών αποκλείστηκαν με 2 ήττες απ'τον Πανναξιακό.
Στο πόλο ανδρών αποκλείστηκαν στα προημιτελικά απ'τον ΠΑΟΚ με 2 ήττες.
Μόνο και μόνο για να μην αντιμετωπίσουν τον Θρύλο.Γιατί εκεί ξέρουν ότι σίγουρα θα χάσουν.Έχουν δώσει νέο ορισμό στη λέξη ΞΕΦΤΙΛΑΣ.

9.Άλλα 8 χρόνια συνεχόμενων πρωταθλημάτων θέλουμε στο πόλο ανδρών και ξεπερνάμε σε κατακτήσεις τον συμπολίτη Εθνικό.Πράγμα διόλου ανέφικτο
https://en.wikipedia.org/wiki/A1_Ethniki_Water_Polo

10.Προβλέπεις να τερματίζεται σύντομα το αήττητο στο μπάσκετ γυναικών?Εγώ όχι.Δεύτερο "πόλο ανδρών θα γίνει":
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Women%27s_Basketball_League

3 κατακτήσεις ακόμα και θα είμαστε οι πολυνίκεις του θεσμού:
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Women%27s_Basketball_Cup

11.Άραγε η ΕΣΗΕΜ-Θ βλέπει το μέλος της,τον παοκτσή ΑΡΔ Σταύρο Κόλκα,που βρίζει σαν κοινός χουλιγκάνος?

https://twitter.com/Kolkas4/status/861284544686813184

"Δεν είναι ΟΥΦΟ αυτό που πετάει πάνω από του Ρέντη. Το π@π@ρι του Ντάντε είναι"

12.Η απάντηση του RATM προς τον βάζελο ΑΡΔ του Sport24,Κώστα Χολίδη.
https://twitter.com/redsagainst/status/862998381651734528

Υπήρχε και μια λεκτική αντιπαράθεση στο fb του RATM με την Αεκτζού ΑΡΔ Αργυρώ Γιαννουδάκη του Gazzetta,η οποία λύθηκε με την παρέμβαση του Σάββα.Πάνω κάτω είχε γράψει τα ίδια με τον Χολίδη

13.Πως η "αντικειμενική"L

Εικόνα Γιάννης ο Red

(συνέχεια από πάνω)Πως η "αντικειμενική"Live Sport τον 4ο και τον 5ο τελικό στα πρωτοσέλιδα της στο βόλεϊ ανδρών:
https://twitter.com/redsagainst/status/862977122725396481

Το πόσο λαλίστατοι ήταν στο βόλεϊ,έναντι της προσπάθειας των κορίτσαρων του πόλο για την Ευρωλίγκα:
https://twitter.com/redsagainst/status/862976030780387328

Συν το ότι μαζί με την φυλλάδα Κοντομηνά(Sportday)έκρυψαν τις χειρονομίες Καμμένου:
https://twitter.com/redsagainst/status/862972801350852609

Ούτε μια αναφορά για τον 2ο τελικό,μια γραμμή που για την δεις,χρειάζεσαι μεγεθυντικό φακό την επομένη του 1ου ευρωπαϊκού τελικού για το βόλεϊ γυναικών:
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/04/18/23257336_6067.jpg

http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/04/13/23245318_6067.jpg

Αντικειμενικά αντιολυμπιακοί

14.Με την ΑΕΚ δεν πρόκειται να ασχοληθώ,οι άνθρωποι είναι ανύπαρκτοι στα τμήματα του Ερασιτέχνη.

15.Μιας και αναφέρθηκα στην ΑΕΚ,θα αναφερθώ στο ρεσιτάλ ψεύδους και κόμπλεξ της Ψ-Ώρας των Σπορ.13/5/2017,κάτω αριστερά.Μόνο και μόνο επειδή είναι αντιολυμπιακός ο Καμμένος και Αεκτζής,γι'αυτό τον στηρίζουν.ΜΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΛΟ ΡΕ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ?ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΑΡΔ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ?
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/05/13/23350238_193.jpg

Τόσο πολύ σας πονάει ο Θρύλος,τόσα ψυχολογικά σας έχει δημιουργήσει...

16.Ο συμπολίτης Εθνικός ανέβηκε στην Α1 βόλεϊ ανδρών,όντας αήττητος:
http://www.volleyleague.gr/index.php/component/k2/item/5693-o-ethnikos-p...

Ο συμπολίτης Πορφύρας ανέβηκε στην Α1 βόλεϊ γυναικών μετά από 1 χρόνο:
http://www.sport24.gr/Sports/Volley/anevhkan-sthn-a1-porfuras-hraklhs-kh...

(Ηρακλής Χαλκίδας και Παναχαϊκή παρέμειναν στην κατηγορία.Η Κύζικος υποβιβάστηκε)

17.Περί Ιβάν και Πλατανιά...
https://twitter.com/RWBDTrashtalker/status/861559106460667904

18.Εδώ ταιριάζει γάντι η φράση του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία «ο Ατσίδας» - "Είμαστε μια ωραία (πράσινη) ατμόσφαιρα":
http://www.onsports.gr/spor/story/566525/d-giannakopoylos-stoys-yponomoy...

"Onsports team
11 Μαίου 2017, 16:46
ΣΠΟΡ / Παναθηναϊκός

Δ. Γιαννακόπουλος: «Στους υπονόμους κερδίζουν πάντα οι αρουραίοι»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αποφασίσει για τα φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου και μέχρι τότε αποσύρει την κίνησή του για τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά:

«Η απόφαση που πήρα να βάλω ακόμα ένα ακόμα εκατομμύριο ευρώ ετησίως στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ώστε να βγάλω τον Ερασιτέχνη από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έγινε από την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και την προσωπική αντιπαράθεση μου με τον Μπαλτάκο, αλλά με μοναδικό σκοπό οι Παναθηναϊκοί να είναι ξανά υπερήφανοι για τον Σύλλογο μας.

Με κορύφωση τη σημερινή προσπάθεια συκοφάντησης μου αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο Μπαλτάκος-και οι φίλοι του λιβελλογράφοι στο SDNA και στον ΣΠΟΡ FΜ- έχει συνειδητά επιλέξει να φτάσει στον πάτο του βαρελιού με τα σκατά ώστε να με οδηγήσει να αποσύρω την κίνηση μου για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη. Αυτός ήταν εξαρχής ο μοναδικός σκοπός του. Δεν περίμενα όμως ότι αυτός θα τρυπήσει ακόμα και τον πάτο...

Εξυπακούεται ότι η αξιοπρέπεια μου είναι πάνω από την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και τον εγωϊσμό μου στις προσωπικές μου κόντρες. Η πορεία μου ως οικογενειάρχης και επιχειρηματίας, σε αντίθεση με τον άεργο υιό, δεν μου επιτρέπει να μπω στο βούρκο που κινείται ο Μπαλτάκος. Στους υπονόμους κερδίζουν πάντα οι αρουραίοι.

Ως εκ τούτου και μέχρι ο κόσμος του Παναθηναϊκού να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου στα κοινά του Συλλόγου, αποσύρω την κίνηση μου για τον Ερασιτέχνη. Όταν ο Σύλλογος καθαρίσει από «ποντικούς», είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα έχω πει για τον Παναθηναϊκό μας.

Ελπίζω μάλιστα μέχρι τότε να έχει γίνει και το γήπεδο στο Γουδή ώστε εγώ να μην χρειαστώ…

ΥΓ. Κομήτες πέρασαν πολλοί από τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννακόπουλοι ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρόντες.

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»."

Εμένα δεν με νοιάζει καθόλου είτε μπει είτε δεν μπει στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ..

Τα σχόλια σου για όλα τα παραπάνω,όπως πάντα,ευπρόσδεκτα.Ζητώ συγγνώμη για τα σχόλια-μαμούθ