Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΤΟ 1972



Ιούνιος του 1972. Ο Ολυμπιακός του μέγιστου Νίκου Γουλανδρή αποφασίζει να προσλάβει ως προπονητή τον παλαίμαχο παίκτη και προπονητή του ΠΑΟ, Λάκη Πετρόπουλο. Ο Πετρόπουλος ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό πριν επιστρέψει στον Θρύλο ο Γουλανδρής, το Δεκέμβριο του 1970, διορισμένος από το ΓΓΑ της Χούντας Κώστα Ασλανίδη. Ο Γουλανδρής βρήκε στην ομάδα τον Πετρόπουλο, εντυπωσιάστηκε από τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά του, προσπάθησε να τον κρατήσει και δεν τα κατάφερε, επειδή δεν ήθελε ο ίδιος ο Πετρόπουλος (εκείνη την χρονική στιγμή, λόγω της κακής πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα της σεζόν 1970-71) και φυσικά επειδή δεν ήθελε ο Ασλανίδης να παραμείνει στον Ολυμπιακό αυτός ο προπονητής. Το καλοκαίρι του 1971 προσελήφθη ο Άγγλος προπονητής Άλαν Άσμαν, ενώ οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκίμαζαν τον Πετρόπουλο μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας, με πανό και συνθήματα ''όχι στον Πετρόπουλο''. Το καλοκαίρι του 1972 ο Γουλανδρής αποφάσισε κυριολεκτικά ''να τινάξει την μπάνκα στον αέρα'', κάνοντας μεταγραφές αξίας 16 εκ. δραχμών. Για να έχουμε μία εικόνα της αξίας αυτών των χρημάτων που ΞΟΔΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ο κυρ-Νίκος, ένα φύλλο μιας αθλητικής εφημερίδας τον Ιούνιο του 1972 κόστιζε 3 δραχμές. Ήρθαν στον Ολυμπιακό οι Μιγκέλ Νικολάου-Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Βιέρα-Λοσάντα-Γκλέζος-Κελεσίδης. Ο κυρ-Νίκος λοιπόν αποφασίζει να προσλάβει το Λάκη Πετρόπουλο. Με το που διαρρέει η είδηση στις εφημερίδες,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-6-1972
 
 
αρχίζουν οι αντιδράσεις του κόσμου. Πολύ έντονες και από οργανωμένους οπαδούς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-6-1972
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-6-1972
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-6-1972
 
 
Ο Γουλανδρής επέμεινε στην πρόσληψη Πετρόπουλου, 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-6-1972
 
 
αλλά αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού το ''κράτησαν μανιάτικο''. Κατά καιρούς ακούγονταν απαοδοκιμασίες, ειδικά μετά από αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού, ενώ είχαν κρεμαστεί μέχρι και πανό εις βάρος του Πετρόπουλου στο γήπεδο. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων ήταν μία ιστορία το Δεκέμβριο του 1973, όταν υπήρξε μία καθυστέρηση στις πληρωμές των παικτών επειδή απουσίαζε ο Γουλανδρής στο εξωτερικό (6 μήνες τον χρόνο ζούσε εκτός Ελλάδος) και ξαφνικά, με απλήρωτους τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, βρέθηκαν χρήματα για μία υποχρέωση του Δεληκάρη. Ο Πετρόπουλος δήλωσε αμέσως παραίτηση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΑΛΑ 11-12-1973
 
 
 
 
 
Ο Γουλανδρής δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση Πετρόπουλου και εξοφλεί πλήρως όλους τους παίκτες, αλλά αρκετοί οπαδοί μας βρίσκουν αφορμή να εναντιωθούν για μία ακόμη φορά στην παρουσία του Λάκη Πετρόπουλου στον πάγκο της ομάδας μας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-12-1973
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι Σύνδεσμοι οπαδών Ολυμπιακού Κερατσινίου, Αγίας Σοφίας Πειραιά, Αιγάλεω, Βύρωνα, Κυψέλης, Νέας Ιωνίας και Ευγενείας-Δραπετσώνας έκαναν λόγο για ''εσφαλμένη τακτική της διοίκησης'' στο θέμα προπονητή, που απομάκρυνε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού από το Στάδιο Καραϊσκάκη και προέβλεπαν ότι το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου στο Φάληρο θα διεξαγόταν ''μεταξύ συγγενών και φίλων''. Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον άτυχο ΠΑΟΚ με 3-0 σε ένα φλεγόμενο Καραϊσκάκη, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος (έναν πόντο πίσω από τον πρώτο ΠΑΟ, ισόβαθμος του ΠΑΟΚ, πριν από αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός)
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 17-12-1973
 
 
 
 
και 2 μέρες μετά ο Γουλανδρής έκανε τις παρακάτω ιστορικές δηλώσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-12-1973
 
 
 
 
 
 
Οι οπαδοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. Το ποιος δικαιώθηκε, το ξέρουμε όλοι. Με το Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο ο Ολυμπιακός έχτισε μία από τις μεγαλύτερες, ίσως τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του, με ρεκόρ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στην άμυνα (13 γκολ παθητικό τη σεζόν 1972-73) και στην επίθεση (102 γκολ τη σεζόν 1973-74), ρεκόρ που κρατάνε μέχρι σήμερα. Αν είχε ακούσει ο Γουλανδρής τον ''αγνό κόσμο'' κι έδιωχνε τον Πετρόπουλο, κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα ρεκόρ σήμερα δεν θα υπήρχαν. Ιστορίες από τα χρόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τότε που δεν υπήρχαν ΠΑΕ και δεν ήμασταν ''εταιρεία'', όπως λένε κάποιοι σήμερα...

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

"ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ". ΣΩΣΤΟΣ !!!!!!!

Εικόνα nmavronas

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ...

Εικόνα Romain

Οι οπαδοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.-

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

διάβασα με μεγάλη προσοχή τα αποκόμματα (με δέος θα τολμούσα να πω)και συγγνώμη, αλλά θα υπάρξω εκτός θέματος.

δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω την παράγραφο στην οποία ανέφερε ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού «παίζαμε με την αεκ στη λεωφόρο, γιατί κάτι έφτιαχναν στο γήπεδό της»

όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Αν και δεν έχω ζήσει την εποχή Γουλανδρή, θεωρώ πως μαζί με τον Σωκράτη μιλάμε για τους μεγαλύτερους προέδρους στην Ιστορία μας.
Η οποία επαναλαμβάνεται.
Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο για το προπονητή ακόμα, αν και είμαι αντίθετος στην επιλογή αυτή, όπως ήμουν και είμαι αντίθετος και στην επιλογή πορτογάλου προπονητή.
Ο καιρός θα δείξει.

Εικόνα matrasimca

Εκεινη την εποχη δεν ρωταγαμε αν θα κερδισουμε αλλα ποσα γκολ θα βαλουμε.
Ο Λακης Πετροπουλος ηταν ενας προπονητης που εκανε πολυ καλη δουλεια και εσπασε ολα τα ρεκορ αλλα ειχε παικταραδες το ροστερ.
Ειχε και βοηθο τον Μητσιωνη που ερχοτανε να πιει τον καφε του στο καφεζαχαροπλαστειο του Μπακοπουλου στα Καναρια Στην Ηλιουπολη.
Α ρε Νικολα Γουκανδρη αν ειχαμε αυτους τους παικτες σημερα με συγχρονα μεσα και προπονηση τουλαχιστον στους 4 θα φταναμε

Εικόνα Antreas7

Και ο Πετρόπουλος ήταν ο μόνος που δεν έφαγε ούτε πενηνταράκι από το Γουλανδρή. Όχι σαν κάτι Ολυμπιακάρες με δανεικά κι αγύριστα...

Εικόνα savvas gridlock

Mην τα γράφεις αυτά, θα τσαντιστούν οι αγαπητικοι του...