Γιατί έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ....



Όταν γράφουμε ένα άρθρο εδώ, θα πρέπει πριν το αναρτήσουμε, να το ταξινομήσουμε. Να το εντάξουμε δηλαδή στα ποδοσφαιρικά, στα μπασκετικά, στον ερασιτέχνη κ.α. Εγώ αυτό το΄βαλα στα "ΓΕΝΙΚΑ" και όχι στα μπασκετικά, παρ΄όλο που αφορά στον Πρίντεζη. Και δεν χρειάζεται, γιατί. Βγάζει μάτια, το γιατί. Γιατί ό,τι συνέβη στον Γιώργο, αποτελει μνημείο επίδειξης και απόδειξης ΓΑΥΡΟΣΥΝΗΣ. ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΓΑΥΡΟΣΥΝΗΣ. Την υψηλότερη τιμή που υπάρχει, το κορυφαίο μετάλλιο για κάποιον Ολυμπιακό, είτε οπαδό είτε παράγοντα είτε αθλητή του ΑΙΩΝΙΟΥ, ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ, ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΦΗΒΟΥ.

Τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, ως καλαθοσφαιριστή και αθλητή. Κάποτε μόνο με είχε "στραβώσει" λίγο με κάτι δηλώσεις που΄χε κάνει για΄μας τους οπαδούς του Θρύλου, αλλά...μου πέρασε. Σαν ιωσούλα. Κι΄άλλες φορές έχει δακρύσει ο συγκεκριμένος με και για τον Ολυμπιακό. Τούτη τη φορά όμως, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΔΑΚΡΥ, αλλά ξέρουμε υπερσίγουρα ότι τον έπνιξε η συγκίνηση λέγοντας τα λόγια του τίτλου στους αθλητικούς ρεπόρτερ μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα, ένιωσα διαφορετικά απ΄ό,τι ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τον τις προηγούμενες φορές. Με συγκίνησε βαθιά η αντίδρασή του. Για να μη φανεί η συναισθηματική του έκρηξη, με το που τέλειωσε τη φράση "...θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ", ΠΗΡΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΡΟΜΟ, ΜΠΗΚΕ ΜΕΣ΄ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ...

Όπως αισθανθήκαμε όλοι... Παραδεχτήκαμε το πόσο μεγάλος γαύρος είναι, μένοντας στην ομάδα και περιφρονώντας τα περισσότερα από τους καιροφυλακτούντες, μας γέμισε βαθιά ικανοποίηση και περηφάνια το γεγονός, πολλούς μας βούρκωσε και τον καμαρώσαμε που θέλει να τελειώσει αθλητικά στην ομάδα της καρδιάς του, της καρδιά μας.

Δεν έχω ξαναζήσει, και νομίζω όλοι, παρόμοιο συμβάν με άλλον αθλητή του συλλόγου μας, ανεξαρτήτως αθλήματος. Να συγκινηθεί δηλ. τόσο βαθιά, με την ανανέωση του συμβολαίου του. Πιθανότατα και άλλοι να έχουν νιώσει παρόμοια συναισθήματα σε αντίστοιχη στιγμή, άλλα δεν θυμάμαι να τα΄χει "βγάλει" κανείς ή καμιά, ΕΤΣΙ. Τραυματισμένα κεφάλια, παλιά, με επιδέσμους, θυμάμαι, μα όχι κάτι σαν κι΄αυτό. ΓΑΥΡΟΣΥΝΗ... Λέξη ακατάληπτη για όλους τους απέναντι. ΟΛΟΥΣ. Συνώνυμά της θα΄βαζα την γενναιότητα, τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά, τη ντομπροσύνη, την ειλικρίνεια, την απάρνηση του στενού συμφέροντος για κάτι που γεμίζει την ψυχή σου και σε κάνει να νιώθεις περήφανος για την επιλογή σου... Τί απόλυτη αντίθεση με την συμπεριφορά, ας πούμε, του Μπουρούση (ιδίως ), του Παπά, του Φώτση, του Καλάθη, ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο επινίκιο γλέντι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ΄την ομάδα τους. Όταν έβριζαν εν χορώ ΧΥΔΑΙΑ τον Ολυμπιακό... Ούτε κάτι τέτοιο θυμάμαι να΄χει γίνει αντίστροφα ποτέ. Απο΄μας σ΄αυτούς. Δεν μιλάω για οπαδούς. Μιλάω για επαγγελματίες κορυφαίους αθλητές και συμπαίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπάσκετ της ΧΩΡΑΣ. Κόμπλεξ, ρε, απέναντί μας, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ! Πιο τρανταχτή απόδειξη ΚΟΜΠΛΕΞ απέναντί μας απ΄αυτή την σκύλευση που επιχείρησαν στον ΗΤΤΗΜΕΝΟ αυτά τα 3 - 4 παλιόπαιδα, δεν υπάρχει. Πράξη ατιμωτική στην αρχαιότητα. Και θα πρόσθετα το ΓΙΑΥΤΟΥΣ, όχι για΄μας, όπως νόμιζαν οι γελοίοι. Αλλά είπαμε: Ακόμα και σε τούτο το άθλημα, όπου κυριαρχούν, το κόμπλεξ τους απέναντι στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ - ΣΥΝΟΛΙΚΑ - ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ΄ΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ ΕΦΗΒΟ, δε λέει - ούτε πρόκειται - να τους εγκαταλείψει ποτέ. ΠΟΤΕ!

Γιώργο Πρίντεζη, από χτες σ΄έχω σε ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχωριστή θέση μεσ΄στην καρδιά μου. Εύχομαι το δάκρυ σου, η συγκίνησή σου αναφέροντας τις λέξεις "θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ" ( ξέρω τί σημαίνει τέλειωμα καριέρας ), να γίνουν το θεμέλιο και το παράδειγμα πάνω στα οποία θα χτίσουν οι συμπαίκτες σου στον Θρύλο, ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΜΑΣ, κατά τη νέα σεζόν. ΣΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΧΩΝ.

Υ Γ. Σήμερα είδα στο ΦΩΣ, στο πρωτοσέλιδό του, ότι βρίστηκε στα πράσινα επινίκια και η γυναίκα του Σπανούλη, καθώς κι΄ότι αυτό τον έχει κάνει έξω φρενών. Δεν ξέρω τί θα κάνει ο Βασίλης και ασφαλώς δεν μου πέφτει λόγος. Θα πρέπει να υπάρχει, φαντάζομαι, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό ή/και μαρτυρες. Ξέρω τί θα έκανα εγώ, νομικά, αν συνέβαινε σ΄εμένα κάτι τέτοιο. Αλλά και το βρισίδι του κουαρτέτου στον Θρύλο, δεν θα τ΄άφηνα έτσι...

Σχόλια

Εικόνα LaM

Βάλτε δίπλα δίπλα πρόσωπα και καταστάσεις, και αυτό το κοντράστ δώστε το σε κάθε πιτσιρικάκο που ψάχνεται να καταλάβει τι εστί Ολυμπιακός και παναθηναϊκός. Κατ’ αρχήν θεωρώ δεδομένο, ότι στην ζωή έχεις αυτό που σου αξίζει. Από τους πολίτικους που εσύ διαλέγεις, από τους φίλους που εσύ διαλέγεις, μέχρι τον πρόεδρο της ομάδας που σε εμπνέει και τον ανέχεσαι και υποστηρίζεις.
Με λίγα λογία από την μια πλευρά έχεις:

Ένα μοσχοαναθρεμμένο 45αρη που ο μπαμπάς και ο θείος του έφτιαξαν φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα και έσκασαν στο χρήμα από το πιο βρώμικο τομέα της οικονομίας που απομύζησε το κρατικό χρήμα μετά τον πόλεμο. Το παιδί αυτό –παρόλο το ατέλειωτο χρήμα του- έχει καταλήξει να είναι λιωμένο στα ναρκωτικά και να κυκλοφορεί σαν τραμπούκος τρώγοντας από τα έτοιμα χρήματα που βρήκε, και βρίζει αγέννητα παιδιά, μάνες, και εύχεται καρκίνους σε μωρά. Από την άλλη έχεις τους Αγγελόπουλους που είναι οι χρηματοδότες του πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης εδώ και 40 χρόνια.

Από την μια πλευρά έχεις έναν παίχτη που έκλαψε επειδή θα τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε (!) και πέρσι (το ξεχάσαμε αυτό;;) έβαλε τα κλάματα πάλι σηκώνοντας την κούπα για τον νεκρό πατέρα του. Από την άλλη πλευρά έχεις ανθρώπους που 2 μήνες πριν το αφεντικό τους τους εξευτέλιζε σε όλη την Ευρώπη γυρίζοντας με πούλμαν, και τώρα λέει ο Μπουρου ότι «πέρασαν καλά στο πούλμαν» και βρίζουν εν χορώ μια γυναικά και μητέρα 5 παιδιών.

Το κλάμα του Πριντ έδειξε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Εγώ θυμάμαι και κλαίω τον Παππού μου λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει που καθόμουν δίπλα του στο κρεβάτι και βλέπαμε ολυμπιακό, να μην μπορεί να μιλήσει, αλλά να τινάζει το πόδι του σε κάθε ευκαιρία που έχανε η ομάδα μας. Θυμάμαι να με πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα γιατί «Παππού θέλω να δω τα μεγάλα ψάρια» και έβλεπα δίπλα στην ελληνική, την σημαία του Θρύλου στα καΐκια.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω στον μέσο βάζελο τι εστί Ολυμπιακός. Οποίος έχει ελάχιστο μυαλό, ΙΣΩΣ θα αντιληφθεί κάτι από το κλάμα του Πριντ. Για τους υπόλοιπους απλά λυπάμαι. Μιλάμε άλλη γλώσσα, ζούμε σε άλλους κόσμους.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι. Όπως τα λες, φίλε LaM...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μετά από το ευρωπαϊκό του '13, αν δεν κάνω λάθος, τραγουδούσε ο Τόμιτς, στα επινίκια έξω από το ΣΕΦ, "τώρα τα βαζέλια είναι τάβλα, πω πω καύλα" και πέσανε όλοι πάνω του να τον φάνε. Γιατί; Επειδή είπε ότι τα βαζέλια είναι τάβλα... "Βαρείς" χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε... Τώρα που τέσσερις βάζελοι έβριζαν τον Ολυμπιακό μπροστά σε κόσμο ξέμπαρκο (μέσα στο μαγαζί) και όχι μπροστά σε οπαδούς του ΠΑΟ, δεν άνοιξε μύτη. Αυτή είναι η αθλητική Ελλάδα και δημοσιογραφία.

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς. Περιμένω να δω τί θα κάνει ο Μαρινάκης, με την ευκαιρία, ( και )σ΄αυτό το θέμα.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΜΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ,ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ.
ΓΝΗΣΙΟΙ ΒΑΖΕΛΙΝΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ-ΦΩΤΣΗΣ -ΠΑΠΠΑΣ ΚΛΠ.(από τον τελευταίο είχα λόγους να μην περιμένω τέτοια συμπεριφορά)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Ο.Κ. Ό,τι πεις. "Κρείττον το σιγάν"...

Εικόνα Spiros Legend

Καλησπέρα Απόστολε, προσωπικά, δεν συγκινήθηκα ιδιαίτερα χτες, απλά χάρηκα για την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ανανέωση συμβολαίου και την χαρά του ίδιου του Γιώργου, που έλαμπε από ευτυχία και περηφάνια, πριν τον πάρουν τα... ζουμιά. Είχα συγκλονιστεί πέρυσι, που ανήμερα του πρώτου τελικού έχασε τον πατέρα του και παρολαυτά, όχι απλά έπαιξε κανονικά, ήταν και ο μακράν καλύτερος παίχτης και σε αυτό και στο επόμενο ματς, στο ΟΑΚΑ, την επαύριο της κηδείας. Αυτά δεν γίνονται, αγγίζουν τα όρια του ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΥ, πρέπει να αγαπάς πάρα πολύ την ΙΔΕΑ Ολυμπιακός, για να σταθείς στα πόδια σου σε τέτοια θλιβερή συγκυρία... Συγκεκριμένα, ακόμα πιο πολύ και από το ότι αγωνίστηκε, είχα ανατριχιάσει από κάτι που διάβασα τότε, ότι ΔΕΝ τον ξύπνησαν μέσα στην νύχτα να του πουν οι δικοί του το μακάβριο νέο, τον άφησαν να κοιμηθεί κανονικά, ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Δηλαδή δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής, αψυχολόγητη, το να κατέβει να παίξει, γνώριζαν και οι δικοί του ότι ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ, αυτές τις δύσκολες ώρες, να παίξει με τον Ολυμπιακό του... Μετά από αυτά, το χτεσινό μου φάνηκε φυσιολογικότατο και ας έγινε πρώτη φορά, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες... -------- Επειδή δεν θέλω να λερώσω αυτό το σχόλιό μου με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, παραθέτω το link http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170610/orgia-anastopoyloy-po... παραμονή του τελευταίου τελικού, όπου μαζί με την... υπόλοιπη γκρίνια μου, εξανίσταμαι για το θέμα των ύβρεων στην Ολυμπία και πόσο επηρρεάζει και αγωνιστικά τον ίδιον και την ομάδα, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ από την ομάδα να ασχοληθεί με το θέμα... Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι, σε όλα.

Εικόνα Romain

Αυτό που γράφεις Απόστολε, τα λέει όλα :

"Δεν έχω ξαναζήσει, και νομίζω όλοι, παρόμοιο συμβάν με άλλον αθλητή του συλλόγου μας, ανεξαρτήτως αθλήματος. Να συγκινηθεί δηλ. τόσο βαθιά, με την ανανέωση του συμβολαίου του. Πιθανότατα και άλλοι να έχουν νιώσει παρόμοια συναισθήματα σε αντίστοιχη στιγμή, άλλα δεν θυμάμαι να τα΄χει "βγάλει" κανείς ή καμιά, ΕΤΣΙ."

Και αυτή η συμπεριφορά του Πριντεζη είναι η φυσική, η πραγματική, και ειλικρινής. Είναι η ακριβώς η συμπεριφορά ενός γνησιου Γαύρου.

Αντίθετα με τις πουστιές και τις μπιχτες κάποιου βαζελου. π. χ., Κατσουράνη. Όταν μιλά ο τύπος αυτός τύφλα να χουν οι πολιτικοί και οι διπλωματες.

Εικόνα apostolos gaganis

Λες ε; Και νόμιζα ότι είναι απλησίαστοι οι τελευταίοι...

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ναι, Απόστολε συμφωνώ, βλέπεις και συγκρίνεις παίκτες ανθρώπους συναθλητές,του ελειεινού βάζελου απ τη μια μεριά και του ΘΡΥΛΟΥ μας απ την άλλη.Τα σιχαμερά πανυγήρια τους οφείλονται 100 τοις 100 στο τρισάθλιο γελοίο υποκείμενο,που εχουν για αφεντικό.Αυτός ειναι η μεγαλύτερη αιτία.Οπως κατα καιρούς προέδροι του ποδοσφαιρικού τους τμήματος,σε γλέντια σε αποδυτήρια και αλλου, έδιναν το έναυσμα για χοντρά μπινελίκια για τον ΘΡΥΛΟ μας και τους παίκτες του. REDS against all.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Γιώργη...

Εικόνα George - Mati

Φίλτατε Απόστολε δεν μας συγκίνησε μόνο ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ με το δάκρυ του μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον δαφνοστεφανωμένο. Μας συγκίνησες και ΕΣΥ με τον ορισμό (όπως πάντα με εξαιρετικό τρόπο) της γαυροσύνης !!!! Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα , Απόστολε ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΕ της γαυροσύνης !!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄όμως. Υπήρξε άνθρωπος(;) που μ΄έβρισε σήμερα στο face. Δεν ξέρω για ποιό άρθρο μου. Τον έψαξα, αλλά δεν τον βρήκα. Εξαφανίστηκε. Ψεύτικο νικ...

Εικόνα holland74

Τα είπες όλα Απόστολε....
Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα......

Εικόνα apostolos gaganis

Το καλάθι του στο τέλος με την ΤΣΣΚΑ θα μείνει στην ιστορία του μπάσκετ, Dutch...