ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 1985-86



Οπαδοί του ΠΑΟ, ηλικίας άνω των 45 ετών, μνημονεύουν συχνά σε συζητήσεις την ποδοσφαιρική σεζόν 1985-86 στην Α' Εθνική στην Ελλάδα. Το επιχείρημά τους είναι ''εμείς έχουμε το ρεκόρ εισιτηρίων σε μία χρονιά. Τον κόσμο που μαζέψαμε εμείς τότε, δεν τον έχει ξαναμαζέψει ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιούσαμε και όλοι το ΟΑΚΑ ως έδρα και φάνηκε το ποιος έχει τους περισσότερους οπαδούς''. Πράγματι, εισπρακτικά η σεζόν 1985-86 είναι η κορυφαία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός-ΠΑΟ-ΑΕΚ χρησιμοποιούσαν ως έδρα το ΟΑΚΑ και τελείωσαν το πρωτάθλημα με πάρα πολύ υψηλούς μέσους όρους εισιτηρίων, υψηλότερους από ποτέ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-5-1986
 
 
Ο ΠΑΟ λοιπόν είχε περίπου 45.000 εισιτήρια κατά μέσον όρο στα εντός έδρας παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 1985-86, ο Ολυμπιακός 42.500 και η ΑΕΚ πάνω από 30.000. Θα μπορούσαμε να πούμε ''τότε πήγαιναν όλοι γήπεδο και απλώς ο ΠΑΟ έκοψε λίγα παραπάνω εισιτήρια, επειδή έκανε το νταμπλ και συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο λόγω επιτυχιών'', γιατί η επίδοση των 42.500 εισιτηρίων αποτελεί ρεκόρ και για τον Ολυμπιακό και ποτέ δεν κατερρίφθη. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που χαλάει τη σούπα στους βάζελους. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου σε εκείνη τη σεζόν επισήμως ο ΠΑΟ φαινόταν να προηγείται στα εισιτήρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 8-1-1986
 

 
Ας δούμε την απάντηση ενός Ολυμπιακού μέσα από μία ''αντικειμενική'' και όχι ''φιλο-ολυμπιακή'' εφημερίδα, το ''ΦΙΛΑΘΛΟ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 9-1-1986
 

 
Με ΤΖΑΜΠΑ εισιτήρια της μαθητικής κερκίδας (τα οποία καταμετρούνταν, αφού τυπώνονταν), έγραψε το ''ιστορικό ρεκόρ'' της η ''Πανάθα''. Άλλη μία μούφα στην κάλπικη ιστορία του συγκεκριμένου σωματείου. Αναζητείται η οποιαδήποτε επιτυχία του, σε οποιοδήποτε σπορ, που ήταν γνήσια και όχι νοθευμένη...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Ακόμα και χωρίς να αναφέρουμε τα μαθητικά εισιτήρια, αν πάρουμε το γεγονός πως εμείς είχαμε τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία μας, τερματίσαμε στην 8η θέση και αν θυμάμαι καλά το τέλος του πρώτου γύρου μας είχε βρει στην προτελευταία θέση, ενώ ο βάζελος είχε την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του και μόλις έναν χρόνο πριν είχε φτάσει στους 4 του πρωταθλητριών, τότε καταλαβαίνουν όλοι ποιος σύλλογος έχει τον απόλυτο λαό...

Εικόνα ze ηλιας

Για τη μαθητική κερκίδα μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί έρχονταν ο ζαβραδινός στο σχολείο που τέλειωσα και μοίραζε τζαμπέ.
Όσο για εκείνα τα χρόνια να θυμίσουμε:
1.πήγαινε ο κόσμος γήπεδο έχοντας πλήρη άγνοια για τα πρωταθλήματα στο εξωτερικό λόγω μη κάλυψής τους.
2.ο βάζελος είχε να πάρει 7 χρόνια πρωτάθλημα και είχε μεγαλύτερη δίψα και λόγω ενασχόλησης βαρδινογιάννη
3.εμείς είχαμε πάρει 4 συνεχόμενα με Νταιφά ο οποίος έπνεε τα λοίσθια πια ,μή βάζοντας λεφτά(βλέπε βελτζ,βράμπλιτς κλπ)
4.το 85-86 έπαιζαν οι βάζελοι με ρότσα-ζάετς-σαραβάκο και σε μας ο μόνος λόγος για να πας γήπεδο ήταν ο Σέστιτς που με
τα υδραυλικά του ξεσήκωνε τον κόσμο(αλλα ως εκεί)