ΤΩΡΑ, ΑΚΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ...



Απόγευμα βροχερής Κυριακής, εδώ που είμαι. Πίνω τον καφέ μου και η σκέψη μου πάει στην ομάδα. Πρωτότυπο, ε; Τί έχω δει απ΄αυτήν μέχρι τώρα και τί σκέφτομαι για το επόμενο ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ χρονικό διάστημα. Σε καμιά δεκαριά μέρες παίζουμε, πιθανότατα με την Παρτιζάν, ΙΣΩΣ τους δύο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ αγώνες της χρονιάς αναφορικά με την Ευρώπη. Δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα οικονομικό. Που είναι όντως πολύ σοβαρό. Είναι, για την γαυροψυχή, ζήτημα πρεστίζ, περηφάνιας, ψυχικής ευφορίας για μια ΚΑΛΗ συνέχεια, εμπιστοσύνης σε παίχτες και τεχνική ηγεσία, ατσάλωσης θάλεγα απέναντι σε πρόσωπα και ανήθικες μεθοδεύσεις που στοχεύουν ΟΧΙ το πρόσωπο, αλλά ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ αυτού που πλημμυρίζει τις καρδιές μας: τον ΘΡΥΛΟ, τον ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ, την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΙΔΕΑ, τον ΤΡΟΠΟ της αθλητικής μας ΖΩΗΣ...

Έγραψα ότι φέτος μου μοιάζει να γίνεται αλλιώτικη δουλειά στον Ολυμπιακό. Στην προετοιμασία του. Στοχευμένη. Εξειδικευμένη ως προς ένα σκοπό. Την πρόκρισή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ. Υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων ειδικών, με αντικείμενο την πραγμάτωση της επιθυμίας ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Τρισκελής: Μπαίνουμε στους ομίλους και γράφουμε καλή πορεία, κατακτούμε το πρωτάθλημα, παίρνουμε και το Κύπελλο. Μ΄έχει εντυπωσιάσει η εργατικότητά τους, η προσήλωσή τους, η επιμονή τους, ο πετυχημένος χειρισμός των όποιων παικτικών ζητημάτων προκύπτουν, ο επαγγελματισμός τους με μια λέξη. Και μαζί τους, μια υψηλής στάθμης τεχνολογία, βοηθός και οδηγός συνάμα περί του εκάστοτε πρακτέου.

Βλέπω απ΄την άλλη τους παίχτες μας. Εκτελούν, πετυχαίνουν, λαθεύουν, επαναλαμβάνουν, προσπαθούν, ιδρώνουν και ξεϊδρώνουν, αστειεύονται, γελάνε, συγκεντρώνονται, επιμένουν. Υπάρχει ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ κεντρικό πλάνο δράσης. Και δείχνουν πως ΑΡΧΙΖΟΥΝ να το υλοποιούν στην πράξη. Στους αγώνες. Στενά τα χρονικά περιθώρια. Θα φανεί, αν και πόσο... Διακρίνω ευχαριστημένους, ελεύθερους, έτοιμους, ανέτοιμους, αλλά και...υπερέτοιμους, σφιγμένους, ανοιχτούς, πιο κλειστούς, ξενερωμένους επί του παρόντος, άλλους σίγουρους για τον εαυτό τους, κάποιους όμως λίγο σκυθρωπούς, αμήχανους, μ΄ερωτηματικά... Φυσιολογικά όλα αυτά. Έρχεται όπου να΄ναι το ξεκαθάρισμα... ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΓΙΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...

Ας πάω στους σύγγαυρους τώρα. Απ΄τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξακολουθούν να συζητάνε αρκετοί ακόμα, για τον Ρισβάνη. Κάποιοι, λίγοι πια, για τον Γιαννιώτα. Το θέμα Ντα Κόστα έχει λήξει για όλους. Ο Μποτία "παίζει" κάπως, με άγνωστη εισέτι κατάληξη. Συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων για τους κομμένους, που΄ρχονται οσονούπω. Αλλά πάνω κάτω, όλοι συμφωνούν στο ποιοί θα΄ναι. Το πράμα μυρίζει, παρά τις όποιες διαφωνίες. Σ΄ένα συμφωνούν ΟΛΟΙ. Ομοφωνία πλήρης. Στο ότι οι αγώνες με την Παρτιζάν ( το πιθανότερο ), θα΄ναι ΝΤΕΡΜΠΙ. Και σκληρά ντέρμπι. Θα επανέλθω σ΄αυτό.

Τελειώνω με τους αθλητικογράφους. The same story... Ελάχιστοι οι σοβαροί. Υπάρχουν. Πολύ λίγοι πάντως. Δεν μπορεί π.χ. να προβάλλεις εμφαντικά με κάτι τίτλους νααααα στην πρώτη σου σελίδα ΚΑΙ στο οπισθόφυλλο την έλλειψη γκολ απ΄τον Ολυμπιακό χτες με τη Λόκερεν, ενώ ΜΕΣΑ στο κείμενό σου να γράφεις φαρδιά πλατιά και απ΄την αρχή κιόλας ότι "το σκορ ΟΜΩΣ του αγώνα ΕΛΑΧΙΣΤΗ σημασία έχει"... Δεν παντρεύονται αυτά. Κονταροχτυπιούνται. Και μιλάω για δική μας εφημερίδα. Με ιστορία. Απ΄την οποία περιμένω να σταματήσει το...ψάξιμο και να επανέλθει ΠΛΗΡΩΣ στις αρχές που την καθιέρωσαν στις γαυροσυνειδήσεις μας. ΑΝ μπορεί. Με τους απέναντι, δεν ασχολούμαι. Θα το κάνω μόνο σε εξαιρετική περίπτωση. Δεν ασχολούμαι ούτε με τις υστερικές κρίσεις τους, αν μια απόφαση π.χ. της δικαιοσύνης δεν είναι σύμφωνη με τα ύπουλα σχέδιά τους, ούτε με τις ηλίθιες συγκρίσεις αντιπάλων ομάδων μας ( ποιά είναι πιο...δυνατή κλπ ), ούτε με τις κωμικοτραγικές τους προσπάθεις να μας παρουσιάσουν το μεταγραφικό...σκατό για παξιμάδι, ούτε φυσικά με τη συνέχιση της ΓΕΛΟΙΑΣ πλέον ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ τους εναντίον ΜΑΣ. Αυτή την τελευταία πάντως, να το θυμούνται, θα την πληρώσουν στο τέλος πολύ ακριβά ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ οι εμπνευστές, υποκινητές, διευκολυντές, τροφοδότες, συντηρητές και εκτελεστές της.

ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ;

Διάβασα απόψε έναν πετυχημένο τίτλο κειμένου στο gavros.gr. "Τώρα τα κεφάλια μέσα". Συμφωνώ απολύτως. Πάει στους παίχτες μας βασικά, ετούτη η προστακτική. Το ρήμα, κρυφό. Είναι το "βάλτε". ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΙΝΑΝΕ, ΠΑΙΔΕΣ! Κουραστήκατε, προσπαθήσατε, η ουρά έμεινε. Σ΄αυτή τη φάση. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ, ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΠΛΗΡΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΜΑΣ: ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ. Το σύνθημα στη φωτογραφία του άρθρου, εμάς μεν μας εκφράζει απόλυτα και το γνωρίζουμε ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ καλά. Το ξέρουν και ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ βέβαια, επίσης καλά. Από σας όμως θέλουμε να το κάνετε πράξη μεθαύριο στους αγώνες ΚΡΙΣΗΣ που έρχονται και να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΤΕ, προχωρώντας σταθερά προς το ποθούμενο από κάθε μόριο της γαυροψυχής μας. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Αυτά για την ώρα....

Σχόλια

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Πιστεύω πως θα την ΜΑΜΙΣΟΥΜΕ την ΠΑΡΤΙΜΠΑΟΚ στα δύο ευρωπαικά που θα δώσουμε.
Θα κερδίσουμε ΚΑΙ στο Βελιγρανίκη και στον Περαία...

Κάτι ψέλισε το θλιβερό κοριτσάκι του Ρώσου αλλά, Δεν ακούω καλά κάτω από 1.20 ύψος...

Πάμε ρε ΘΡΥΛΕ...

Εικόνα manthos 956

Όπως πάντα εύστοχος, ενωτικός, σαφής, γλαφυρός ....
Στα "κεφάλια μέσα" όμως μου το χαλάσατε.
Είναι λάθος, που δυστυχώς επαναλαμβάνεται από πολλούς.
Τα κεφάλια "κάτω" είναι η σωστή παρότρυνση για μετριοπάθεια και συγκέντρωση.
Τα κεφάλια "μέσα" είναι από το γνωστό ανέκδοτο με τους κολασμένους μέσα στα βαρέλια με τις ακαθαρσίες, που όταν τελείωσε το διάλειμμα τους είπαν : "Διάλειμμα τέλος. Τα κεφάλια μέσα".
Δεν νομίζω πως το θέλουμε εμείς αυτό !!!
Καλή μας χρονιά !

Εικόνα apostolos gaganis

Ό,τι πεις, αδελφέ. Μea culpa... Με παρέσυρε ο...συρμός. Που το θέλει "μέσα". Κάτω, μέσα, σημασία έχει να την ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ. Το πιστεύω, Μάνθο.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καλησπέρα, σύγγαυρε Απόστολε!
θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα υγιούς κλίματος στον Ολυμπιακό.

στις γαυροπαρέες μου, πολλοί με άκιζαν, επειδή επέμενα να αναφέρομαι σε παίκτες καλού χαρακτήρα, με την ατάκα «ρε Αντώνη, για ποδοσφαιριστές τους θέλουμε, όχι για γαμπρούς !».
εγώ όμως έτι μία φορά θα επιμείνω στο ότι διακρίνω πως το ρόστερ της ομάδος μας διαθέτει καλά παιδιά κι ακόμη θα επιμείνω ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία κι επειδή «καλά παιδιά» σημαίνει «καλά αποδυτήρια» κι επειδή το «καλό παιδί» έχει φιλότιμο και θα δώσει ό,τι μπορεί για την ομάδα, είτε λόγῳ του ότι έχει συναισθηματικό σύνδεσμο μαζί της, είτε για να τιμήσει το ...παντεσπάνι που τρώει.

πάνω στο θέμα «καλού παιδιού» θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Αλαιξύ Ρομαό, ο οποίος ήρθε πέρυσι με γεμάτες σεζόν από την 3ετή παρουσία του στη Μαρσέιγ κι ένα ανώτερο Πρωταθλημα του ελληνικού, παραγκωνίστηκε χωρίς προφανή λόγο από τον αντιτουριστικό που καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, μ' όλα ταύτα όποτε χρησιμοποιήθηκε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό αγωνιστικά, πάντα έτρεχε στο γήπεδο να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του σε φιλονικίες κι εφέτος στην προετοιμασία έχει αγωνιστεί με απόλυτη συνέπεια, λες και δίνει επίσημους αγώνες και μάλιστα ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει να αποδείξει τίποτε. παγματικά τον χαίρομαι (όπως στο πρόσφατο παρελθόν τον Ιμπαγάσα και τον Μοντεστό για τους αυτούς λόγους).

άντε να ξεκινήσει κι επίσημα η σεζόν να χαρούμε τον Ολυμπιακό μας και να δούμε έκπληκτοι τι άλλο θα σκαρφιστούν οι «εξυγιαντές» αντάμα με την -προς το παρόν- κυβέρνηση...

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα apostolos gaganis

Οι σφυγμοί θ΄ανέβουν πολύ ψηλά και στους δύο αγώνες. Είναι σκληροτράχηλοι οι τύποι. Είμαστε όμως ποιοτικά ανώτεροι. Παλληκαριά θέλω από΄μας...

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

καλησπέρα σ όλους τους σύγγαυρους , εν πρώτοις να ευχηθούμε χρόνια πολλά στη Μαρίνα την διερμηνέα της θρυλικής μας ομάδας ,επί τη ονομαστική της εορτή .
δεύτερον θα λεγα πως η διοίκησή μας μέχρι στιγμής έδειξε πως τα περσινά δεν χρήζουν επανάληψης κι έκανε το χρέος της ,ικανοποιώντας όλες τις επιθυμίες του προπονητή και τώρα απομένει σ εκείνον και τους παλιούς και νέους παίκτες να δέσουν σαν ομάδα και να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή εικόνα γι αυτή την στιγμή ώστε να γίνει το πρώτο βήμα προς τον στόχο μας που είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Ch.L.
υπήρξαν βέβαια κάποιες καθυστερήσεις στην απόκτηση νέων παικτών και δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι έτοιμοι από αγωνιστικής πλευράς ν αποδώσουν σύμφωνα με τις ικανότητές τους ώστε να οδηγηθεί η ομάδα μας στα σαλόνια της ελίτ του ποδοσφαίρου της γηραιάς ηπείρου.
τρίτο και κυριότερο όλων είναι η ψυχραιμία που θα πρέπει να δείξουν οι οπαδοί μας σ όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας γιατί είδατε πόσο κυνήγι φάγαμε από το <<εξυγιαντικό>> σύστημα και τι προσπάθειες έκαναν να υποστούμε βαριές τιμωρίες για πράγματα που δεν έγιναν .

θα χουμε την ευκαιρία να τα λέμε , για την ώρα οι παίκτες κι οι προπονητές δουλειά και μόνο δουλειά κι εμείς να γεμίζουμε το γήπεδο σε κάθε αγώνα της ομάδας μας.
καλορίζικες οι νέες φανέλες .

Εικόνα apostolos gaganis

Δίνουν εξετάσεις σε λίγες μέρες. Συγκέντρωση, πίστη στην πρόκριση και κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ...

Εικόνα koropi48

Έτσι απόστολε. Αν θέλουν να ανέβουν οι μετοχές τους, να τους δουν ομάδες στο εξωτερικό, να πάρουν ψηλές εμπειρίες, η πρόκριση είναι μονόδρομος. Άσε που θα κονομήσουν από το Βαγγέλα καλό πριμ πρόκρισης! Όχι στο μιλητό, αλλά κασαδούρα από την κόκκινη τράπεζα. Αυτή που έχει μηδενικά ποσοστά καθυστερήσεων και ανακολουθίας τα τελευταία δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Από τις ελάχιστες στην ευρώπη. Στο χέρι σας είναι μάγκες. Περάστε στους ομίλους και μετά θα απολαύσετε μαγικές βραδιές, με τιγκαρισμένο γήπεδο, κορέο και άλλα μαγικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ απόλυτα.

Εικόνα holland74

Από τις πολλαπλές φορές που δεν έχει κανείς να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι...

Εικόνα apostolos gaganis

Όσο πλησιάζουν οι μέρες, Dutch....