20.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια για το Γήπεδο του Μελισσανίδη. Όχι για δήθεν έργα γύρω από το γήπεδο. Πείτε και καμιά αλήθεια ρε σεις…



Γράφει ο Κακός ο Γαύρος
 
Αφού εξασφάλισαν την άδεια δόμησης ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ,  τώρα έχουμε περάσει σε επόμενη φάση ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας (ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ) που θα διατεθούν για την κατασκευή του γηπέδου, με απόφαση αρχικά του Σγουρού και στη συνέχεια της ροζ «επαναστάτριας» Δούρου.
 
Τι μας λένε τα ΑΡΔακια του τίγρη των φρίσκις (και του Κώστα Τσίλη του «αντικειμενικού» περιλαμβανομένου); Τα 20.000.000 ευρώ της περιφέρειας δεν πάνε για το γήπεδο, αλλά για έργα πέριξ του γηπέδου, για έργα υποδομής π.χ. Τώρα ποια έργα περιφερειακά κοστίζουν 20.000.000 ευρώ, μόνο οι ΨΕΥΤΕΣ ΑΡΔ της κούλας ξέρουν, αλλά και οι ΡΟΖ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ που τους δασκαλεύουν.
 
Και καλά τα κιτρινόμαυρα ΑΡΔακια, ότι τους λένε γράφουν για κανα δεκάευρο. Αλλά και το ΦΩΣ;
Σε σημερινό (30/7/2017) ρεπορτάζ κάποιου Γιάννη Μαραζιώτη στη σελίδα 4, αναπαράγεται ΑΤΟΦΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΚΑΠΗΛΩΝ και των ΡΟΖ ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ.
 
 
Καλά ρε σεις στο ΦΩΣ; Δεν ελέγχετε τίποτα; Δεν λέμε να λογοκρίνετε τον ρεπόρτερ σας. ΛΕΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ !! Να δείτε πώς έχουν τα γεγονότα. Αλλά εδώ και τρία χρόνια δεν βρήκατε τίποτα «περίεργο» στις διαδικασίες ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ του γηπέδου στον Μελισσανίδη, ούτε στις διαδικασίες εκπόνησης της άδειας. ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΑΣΦΑΝΗΚΑΝ; Τίποτα δεν βρήκατε που να είναι έστω περίεργο ή μη σύνομο να το πούμε κουλτουριάρικα;
 
 
 
Προυπολογισμός Έτους 2016. Σελίδα 9
 
ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΑΕ 9777.01.21 : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 20.000.000
 
Το διαβάζετε ΨΕΥΤΕΣ; ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ. Ξέρετε τι σημαίνει ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ; Οι επιβλέποντες του sport 24 που χτες έκαναν ΑΥΤΟΨΙΑ τρομάρα τους, μπορούν να μας εξηγήσουν τίποτα;  ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Το ξαναγράφουμε να σας ΜΠΕΙ στο μυαλό και να σας ΜΕΙΝΕΙ.  Δεν απευθυνόμαστε στα πρόβατα που νομίζουν ότι η ΚΟΥΛΑ είναι προσφυγικό σωματείο και καταπίνουν ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΣΑΝΟ. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι νοήμονες ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ  Έλληνες θα ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΟΥΝ με τη διάθεση των κόπων τους υπέρ μιας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
 
Ας δούμε τι έγραφαν το 2013 για την υπόθεση τόσο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου, όσο και το ΒΗΜΑ (του Ψυχάρη τότε). Όχι τίποτα γαυροφυλλάδες. ΝΤΡΟΠΗ δεν αισθάνεται κανείς σας είμαστε σίγουροι. δημοσιογράφοι, πολιτικοί και λαθρέμποροι είστε άλλωστε.
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 
 
Με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και την ερασιτεχνική ΑΕΚ, για την κατασκευή του γηπέδου της ιστορικής ομάδας, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης και ύστερα από εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.
 
Ο κ. Σγουρός, κατά την εισήγησή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως νομάρχης Αθηνών είχε υποσχεθεί ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ κάλεσε και τη Γενική Γραμματεία, αλλά και το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας να συνδράμουν οικονομικά.
 
Επίσης, σημείωσε ότι «ο χώρος του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα το ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και περιέχει ένα ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε». Και υπογράμμισε ότι «ενδεχόμενη κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης».
 
Τέλος, ο κ. Σγουρός είπε: «Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς. Πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».
 
 
ΒΗΜΑ
 
Γιάννης Σγουρός: €20 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια
Κατά πλειοψηφία απόφαση από την Περιφέρεια Αττικής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  21/06/2013 06:27
 
Την απόφαση να ενισχύσει με 20 εκατομμύρια ευρώ τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ έλαβε η Περιφέρεια Αττικής. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη (20.6.2013) εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση της πίστωσης για το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, φτάνοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο κ. Σγουρός επανέφερε το ζήτημα του γηπέδου, αυτή τη φορά, ως περιφερειάρχης θέλοντας, όπως ανέφερε, να κρατήσει την υπόσχεση την οποία είχε δώσει παλαιότερα από τη θέση του νομάρχη Αθηνών ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Το έργο, όπως τόνισε, μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις.
 
Βέβαια, όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός , «θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».
 
Η Περιφέρεια αναμένει από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση «με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες», υπό την αίρεση, όπως επεσήμανε ο κ. Σγουρός, η μελέτη και ο σχεδιασμός να μην αντιπαρατίθενται με χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μας μνήμη και την κληρονομιά που μας έδωσαν οι απερχόμενες γενιές, και να την παραδώσουμε ακέραιη στους νεότερους από εμάς», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Μέσα στη μιζέρια των καιρών, δεν μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον αθλητισμό, την προστασία της νεότητας και τα πρότυπα που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αναγκαιότητα».

Σχόλια

Εικόνα Anepisimos

Και το επιχειρηματικό σχέδιο της ίδιας της παε κούλας, που έχει δημοσιευθεί αναφέρει πού πάνε τα 20,2 εκ. ευρώ από το κράτος.
Θα πάνε στη 2η φάση(από τις 3) της κατασκευής που περιλαμβάνει Ηλ. και Μηχ. Κατασεκυές/Εργασίες, Αγωνιστικός χώρος, Αρχιτεκτονικές εργασίες οικοδομής !

Βέβαια στο επιχ. σχέδιο δεν αναφέρεται πουθενά κάτι για τα δημόσια έργα πέριξ του γηπέδου όπως υπογειοποίηση, κτλ. που θα γίνουν φυσικά με λεφτά του κράτους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το συνολικό ΦΠΑ καθώς στο επιχ. σχέδιο το εκτιμώμενο κόστος των 65 εκ. είναι χωρίς ΦΠΑ!

Εικόνα REDHERAKLIO

Απο σήμερα το ΦΩΣ για εμένα τελέιωσε.Χθες αγόρασα το τελευταίο φύλλο .Αρκετά ανεχθήκαμε.Ας ζούν οι Μαραζιώτηδες με τα λεφτά του Μελισσανίδη και όχι τα δικά μου.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο Γιάννης Μαραζιώτης είναι ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο ΦΩΣ. Μέχρι πριν λίγο καιρό έγραφε στο "αντικειμενικό" onsports.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

http://www.onsports.gr/podosfairo/superleague/story/559636/h-proseggisi-...

Ο Κώστας Τσίλης ΔΕΝ είναι αντικειμενικός.Ούτε "αντικειμενικός"(δηλαδή το παίζει ενώ δεν είναι), ούτε το παίζει. Είναι Αεκτζής ΑΡΔ, βαμμένος, γράφει στην Ψ-Ώρα των Σπορ, το sport24(έχοντας και ραδιοφωνική εκπομπή στο Sport24 Radio 103.3)και την ανεπίσημη διαδικτυακή Ψ-Ώρα των Σπορ, το enwsi.gr.

http://www.enwsi.gr/author/tsilis/

http://www.sport24.gr/Columns/kostas-tsilis/

Εικόνα Γιάννης ο Red

Οπότε ο Γιάννης Μαραζιώτης, όντας ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο ΦΩΣ ,δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα κιτρινόμαυρα ΑΡΔάκια που ό,τι τους λένε γράφουν για κάνα δεκάευρο ή για κάνα σουβλάκι.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο λαθρέμπορας Μελισσανίδης ευχαρίστησε Φλαμπουράρη-Σπίρτζη για το γήπεδο! Τσακίζουν την διαπλοκή οι Συριζαίοι!
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/astrapse-o-melissanidis-tha-kr...

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος (που δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βγει γρήγορα η οικοδομική άδεια), ενώ ενδιάμεσα παρενέβη εκ νέου ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να εξάρει τη συμβολή του Αλέκου Φλαμπουράρη λέγοντας:

«Συγγνώμη και θα ήταν και παράλειψη να μην αναφερθώ και στον μεγάλο αγώνα και την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός, ο κ. Φλαμπουράρης. Τεράστια προσπάθεια, που αν δεν ήταν αυτός, όχι άδεια δεν θα μας είχαν δώσει, αλλά θα μας είχαν πάρει και το χωράφι. Τεράστια προσπάθεια. Και θέλω όλη η οικογένεια της ΑΕΚ να το ξέρει. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Σπίρτζη ο οποίος ενέργησε γρήγορα και μας έβγαλε τις υψομετρικές διαφορές. Και τα λέω αυτά γιατί θέλω ο κόσμος της ΑΕΚ να ξέρει ποιοι πραγματικά βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα».