ΕΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΣΚΑΛΙΑ Ν΄ΑΝΕΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...



Κατ΄ευθείαν στο θέμα, χωρίς προλόγους.

ΤΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΩΡΑ, ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ:

1. Αναμφισβήτητα η πρόκρισή μας αποτελεί σημαντικό επίτευγμα. Λαμβανομένων μάλιστα υπόψη της εποχής δηλ. του βαθμού ετοιμότητάς μας και της αντίστοιχης - αλλά και της ισχύος γενικότερα - του αντιπάλου. Ένα είναι γεγονός. Φέτος, δείχνουμε μέχρι στιγμής πως είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι.

2. Η Παρτιζάν αποδείχθηκε όπως την περιμέναμε. Δύσκολη, αθλητική, μαχητική, πεισματάρα, επικίνδυνη, ανταγωνιστική μέχρι πέρατος. Φιλότιμη. Και οι δύο αγώνες, έξω - μέσα, είχαν όντως χαρακτήρα ντέρμπι. Στις καθαρά θεωρητικές εντυπώσεις, όπως δήλωσε κι΄ο Τζούκιτς, υπήρξε πιθανότατα καλύτερη και στους δύο αγώνες, αλλά άπειρη συγκριτικά μ΄εμάς. Θα πρόσθετα και όσον αφορά ποιοτικά μερικές μονάδες, παρ΄ότι κι΄αυτή διαθέτει ορισμένους αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ.

3. Η ομάδα μου θα πρέπει ν΄ανεβεί αρκετά σκαλιά ακόμη προκειμένου να γίνει έτσι όπως την θέλουμε. Έλλογα κι΄όχι νεφελοβατώντας. Σύμφωνα με τις δυνατότητες που ΜΠΟΡΕΙ φέτος ν΄αποκτήσει, την ιστορία της, το μέγεθος του λαϊκού της ερείσματος, τις διοικητικές προσπάθειες και τ΄όνομά της πλέον στον ευρωπαϊκό χώρο. Χρειάζεται πρώτα απ΄όλα, και όλοι συμφωνούμε νομίζω σ΄αυτό, να γίνει ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΤΙΚΗ δουλειά τούτες τις 15 περίπου μέρες που μεσολαβούν μέχρι τους δύο καθοριστικούς, για την πρόκρισή μας στους ομίλους, αγώνες.

4. Χθες, φάνηκε επίσης και το αναμενόμενο ως προς τον ψυχολογικό παράγοντα. Το άγχος, το είχαμε εμείς. Εκείνοι, δεν είχαν τίποτα να χάσουν μετά το 1 - 3 στο Βελιγράδι κι΄έτσι κατέβηκαν ελεύθερα να τα δώσουν όλα κι΄ό,τι προκύψει. Και το΄καναν. Ο Ολυμπιακός εμφανίζει παγίως στους ευρωπαϊκούς του αγώνες ( γιατί εκεί είναι και τα "μανίκια" ) πρόβλημα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του σκορ, ΟΤΑΝ αυτό είναι ευνοϊκό για΄μας. Προηγείται κι΄ενώ όλα τον ευνοούν, δεν ξέρει πώς να το κρατήσει. Ψαρώνει συχνά, δέχεται γκολ, η εξέδρα μουδιάζει και τούτη η αρνητική της αύρα επαναφέρεται άμεσα στους παίκτες, που χειροτερεύουν σε απόδοση, για ν΄αρχίσει έτσι ένας ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΟΛΕΘΡΙΟΣ φαύλος κύκλος.  Όλοι το΄χουμε βιώσει αυτό το πράμα... Οι μεγάλες ομάδες ΞΕΡΟΥΝ πώς να κρατήσουν ( ή και ν΄αυξήσουν ) ένα σκορ θετικό γιαυτές. Δεν χαλαρώνουν, δεν πελαγώνουν, δεν τις πιάνει... θόλωση της διανοίας. Θέλει ΔΟΥΛΕΙΑ ετούτο το φαινόμενο για ν΄αντιμετωπιστεί. Και πάνω απ΄όλα, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Που σημαίνει σωστό κράτημα της μπάλας, έλεγχο της ΡΟΗΣ του παιχνιδιού και ιδίως αποφυγή λαθών. Το ξαναλέω: ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΑΘΩΝ. Χτισμένη πάνω στην προϊστορία μιας ομάδας, το ΚΥΡΟΣ της με μια λέξη, σε παίκτες ηγέτες με προσωπικότητα, σε πετυχημένες αλλαγές παιχτών και τακτικές από τον προπονητή. ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΠΟΛΥ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ.

5. Ας έρθουμε στα ονόματα τώρα...

Για τον Καπίνο, έχω εκφραστεί. Δεν θα τα λεω συνεχώς. Μπορεί σίγουρα να κάνει εξαιρετικές αποκρούσεις, διαπράττει όμως και σφάλματα που δεν θα΄θελα να γίνονται από έναν τερματοφύλακα του αναστήματος του Ολυμπιακού. Αλλιώς, θα΄χουμε εξακολουθητικά μία απ΄τα ίδια. Μόλις μας έγινε η...ευγενής προσφορά χθες απ΄τον αντίπαλο τερματοφύλακα, φρόντισε γοργά να την ανταποδώσει. Θυμάμαι το πρόσφατο άρθρο του Κώτση στο gavros.gr, με βάση το οποίο είχα γράψει εδώ σχετικά. Δεν προχωρώ.

Πλάγια μπακ. Χθες ταλαιπωρήθηκαν. Προτιμώ Ομάρ δεξιά. Να δούμε και τον Μίλιτς. Δεν λαμβάνω υπόψη μου "κρίσεις' που διαβάζω στο φατσοτέφτερο για τον Κροάτη, από...illuminati Ολυμπιακούς. Το χόρτο δείχνει. Πάντα. Τελεία.

Κέντρο άμυνας. Ο Βούκοβιτς με ικανοποίησε. Είναι ο ένας εκ των δύο στόπερ της ομάδας. Έμπειρος, ψύχραιμος, σίγουρος, την ξέρει καλά τη θέση. Η φυσική του κατάσταση να βελτιωθεί και ΓΡΗΓΟΡΑ. Στο δεύτερο γκολ των Σέρβων ( 6 λεπτά πριν το 90λεπτο... ), βρισκόταν έξω απ΄τον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρέτσος απ΄την άλλη, δεν ήταν κακός. Το θέμα είναι ότι η μαθητεία του κοντά σε κάποιον ΔΙΕΘΝΩΣ έμπειρο, ώστε ν΄αρχίσει να ευρύνεται το πεδίο των αγωνιστικών του εικόνων, θα εγκυμονεί αναπόφευκτα κινδύνους. Χθες, έκανε βέβαια το λάθος ο Καπίνο στο 1 - 1, αλλά ο Σουμά του ξέφυγε στο πιτς φυτίλι του Παναγιώτη κι΄ο μαυράκος "το΄γραψε". Γνώμη μου: να πουληθεί, ΑΝ όλα όσα γράφονται είναι αληθή, μ΄ένα καλό ποσό και με τα χρήματα αυτά να σκοπεύσουμε σε προσθήκες τις οποίες θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. Όπως φάνηκε το περασμένο βράδυ. Πιο κάτω, συγκεκριμενοποιώ. Ο ένας πάντως να είναι κάποιος στόπερ δυνατός, γρήγορος ( δεν χρειάζεται να είναι και Γιουσέϊν Μπολτ ), με τη σωματοδομή εκείνη που ΑΠΑΙΤΕΙ η θέση και μπαρουτοκαπνισμένος. Λέξη βεβαίως η οποία καθόλου δεν ταυτίζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με την έννοια του....Μαθουσάλα. ΚΑΘΟΛΟΥ. Συνεννοούμαστε.

Στη μεσαία γραμμή τώρα, είδαμε...πτωχεία. Ανέλπιστα για να΄μαι ειλικρινής. Γιατί και οι τρεις ήσαν κατώτεροι των προσδοκιών μας. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Ατυχής η βραδιά για τον Οφόε. Λάθη αβίαστα στις μεταβιβάσεις, βαρύς, αργός, να χάνει προσωπικές μονομαχίες, έκανε και την γκέλα του στο τέλος κι΄ευτυχώς που χάθηκε η ευκαιρία γιαυτούς, αλλιώς μπορεί να΄χαμε και τίποτα περιστατικά...παροξυντικής υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας απ΄την εξέδρα. ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. Θεωρώ τη χθεσινή του εμφάνιση, εξαίρεση. Κι΄ο Ρομαό όμως, δεν βρέθηκε στα συνήθη υψηλά του στάνταρ. Αφήνω τον Φορτούνη στο τέλος. Τεχνικά προσόντα, ως γνωστόν, άφθονα. Αλλά και πλαδαρότητα, νωθρότητα, έλλειψη δυνάμεων εμφανής ( ενδεχομένως να υπάρχουν δικαιολογίες γιαυτό, δεν είναι όμως η πρώτη φορά...), μέχρι και...φυγομαχία κάποτε κάποτε. ΟΜΩΣ. Το γκολ του, ήταν εκείνο που΄βαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των Σέρβων. ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Είναι, όπως και να το κάνουμε, απ΄τους παίχτες εκείνους που μπορεί να σέρνονται, ας πούμε, σ΄έναν αγώνα και με ΜΙΑ τους ενέργεια, σε κάποια στιγμή, να τον γείρουν αποφασιστικά ή και να τον "καθαρίσουν" εντελώς. Πρέπει να βελτιωθεί πάντως ΓΡΗΓΟΡΑ κι΄αυτός. Οι ανάγκες της ομάδας είναι μεγάλες, όπως κι΄οι απαιτήσεις μας απ΄τον συγκεκριμένο. Τα΄χουμε πολυτονίσει αυτά. ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ, ΤΟ - ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ 2 - 1...

Ως επωδό στα περί της μεσαίας γραμμής, θα επανατόνιζα την πρόταση της ασημαντότητάς μου: Πάρτε τον Ζιλέ  ή όποιον άλλο κρίνετε εσείς ως κατάλληλο για τη μεσαία μας γραμμή. Ας μη μας παρασύρει ο αριθμός των διαθέσιμων ονομάτων επί του προκειμένου στην ομάδα. Οι αποφάσεις οφείλουν να είναι στεγνές, χωρίς συναίσθημα. Ρεαλιστικές. Σκληρό, αλλ΄αναγκαίο για τον σκοπό μας. Γνώμονας το καλό της ομάδας και ΜΟΝΟ. Θέλουμε ολοκληρωμένο παίχτη στη μέση. Όχι υποσχόμενο. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. Υπάρχει κι΄ο Ταχτσίδης. Που σημαίνει αποχωρήσεις. Με μεταγραφή ή δανεισμούς. Ξεκαθάρισμα πάντως απ΄το...μποτιλιάρισμα. Ο Χάσι επιλέγει, αυτός έχει την ευθύνη.

Επίθετική γραμμή. Ο Μάριν δεν ήταν κακός, μου΄κανε εντύπωση ότι τον κράτησε τόσο, έκανε κι΄επιπολαιότητες όμως. "Τ΄άκουσε" μου φάνηκε στο τέλος απ΄τον προπονητή του. Η συνέχεια επί της οθόνης των...αποδυτηρίων και προπονήσεων. ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ. ΚΑΝΕΙΣ. Οπωσδήποτε είναι παίχτης που μπορεί με μια του ενέργεια ν΄αλλάξει το σκηνικό ενός αγώνα, όπως κι΄ο Τρικαλινός. Όσο για τον Καρσελά, ίσως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Μπάλα πολλή ξέρει, να΄ρθει αγωνιστικά στα νερά που πρέπει και νομίζω - αν και πολύ πρόωρο - πως βάζει υποψηφιότητα για αγαπημένος της εξέδρας. Εδώ θα΄μαστε. Είδα και κάτι...πράματα, πριν χτυπήσει το φάουλ που μπήκε. Κομπίνα με τον Φόρτου; Μμμμμ...μπορεί. Ο Σεμπά πάλε, πάντοτε...Σεμπά. Σταθερή αξία, όπως και να το κάνουμε, σε ειδικές κυρίως αποστολές, αρέσει δεν αρέσει. Μπεν; Δεε...μπεν χτες. Όχι με ευθύνη του βέβαια. Με τα λεφτά του Ρέτσου πάντως, αν και εφ΄όσον, θ΄αποχαιρετούσα τον Πέρση και θα κοίταγα για κάποιο φορ σαν τον Τζούρτζεβιτς. Του "πάει" του Ολυμπιακού, τέτοιος φορ. Τον Εμενίκε, περιμένουμε να τον δούμε. Και, ως συνήθως, βάζω φρένο σε υποθέσεις, προβλέψεις και τα τοιαύτα. Βλάπτουν.

6. Εκείνο που θέλω να επισημάνω, και να μην το ξεχνάμε, είναι ότι η χθεσινή μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στη μάλλον πτωχή απόδοση των περισσότερων παικτών του και ιδίως των ατού του. Οφείλεται ΚΑΙ στην Παρτιζάν. Που και καλή, το ξαναλέω, ομάδα είναι και πολύ μελετημένη για την ομάδα μας ήλθε στο Φάληρο. ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ, ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ -  ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ - ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ.

7. Ες αύριον τα σπουδαία. Η κλήρωση. Μεγάλα ονόματα δεν είναι. Θα΄ναι σκληροί όμως οι αγώνες, με όποιαν κι΄αν κληρωθούμε να παίξουμε. ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΧΟ, ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙ: ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ. Αν τώρα με ρωτάγατε ποιόν προτιμώ ως αντίπαλο, έχω γνώμη, ειλικρινά, όπως και ποιόν θα΄θελα ως τελευταία επιλογή να συγκρουστούμε. Δεν θα το πω όμως. Όποιος μου κάνει την τιμή να με διαβάζει καιρό, πιθανότατα θα το μαντέψει...

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πολύ εύστοχες τοποθετήσεις, κ. Απόστολε, και χωρίς μισόλογα.
Επαυξάνω για Καπίνο, Φορτούνη ο οποίος πρέπει να κάνει επειγόντως κάτι για την νωθρή εικόνα που βγάζει από πέρυσι.
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο γενικό για τις μεταγραφές μας. Υπάρχει σε σχέση με πέρυσι καλύτερο υλικό και περισσότερες λύσεις. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι οι επιλογές ακόμη και στις πιο κρίσιμες θέσεις του ρόστερ είναι από τη μέση περίπου του μεσαίου ραφιού. Δεν προεξωφλώ, μπορεί ο Οφόε και ο Καρσελά να βγούν πολύ καλές περιπτώσεις αλλά ούτε "Γκαλέτι" ούτε "Μέλμπεργκ" βλέπουμε τα τελευταία αρκετά χρόνια. Αναρωτιέμαι πόσοι από το ρόστερ μας, παλιοί και καινούργιοι, είναι σε θέση να καθαρίσουν, όπως λέμε- μόνοι τους κρίσιμα παιχνίδια. Είναι νωρίς ακόμα γι αυτό και δεν απαντώ στην ερώτηση αυτή, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.
Γενικά έχω την άποψη ότι οι πολλοί αλλά απλώς καλοί παίκτες, όσοι και να είναι, δεν μπορούν να κάνουν για την ομάδα αυτό που μπορεί να κάνει ένας εξαιρετικός. Το θεωρώ κανόνα.

Εικόνα KCS

Χαιρετώ και εγώ την παρέα του Ρατμ. Συμφωνώ σχεδόν με όλο το άρθρο. Κάποιες επιφυλάξεις ή μάλλον παρατηρήσεις για αυτά που γράφονται στο 5.

Ο λόγος για Καπίνο-Ρέτσο-Φορτούνη-Σεμπά. Ο Καπίνο για μένα είναι καλός και εξελίξιμος τερματοφύλακας αλλά όχι για τερματοφύλακας ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Ληγκ. Ο τερματοφύλακας ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Ληγκ δεν πρέπει να είναι απλά καλός. Απλά καλός ήταν και ο Μέγιερι και ο Κατεργιαννάκης. Πολύ καλός ήταν ο γίγαντας Ρόι Κάρολ που κάποτε μας πέρασε γύρο του ΟΥΕΦΑ μόνος του, να ναι καλά εκεί που βρίσκεται. Αλλά στο Τσάμπιονς Ληγκ για να διακριθεί ή έστω να αποφύγει τις βαριές ήττες μια ελληνική ομάδα, διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται τερματοφύλακα-ΣΩΤΗΡΑ-ΗΜΙΘΕΟ που να κατεβάζει ρολά και να "αλλοιώνει αποτελέσματα" όπως λέω εγώ. Τέτοιοι υπήρξαν ο Νικοπολίδης (και σε μας αλλά και πριν στο βάζελο), ο Ρομπέρτο στα καλά του, ο Ελευθερόπουλος ομοίως στα καλά του, ο Βάντσικ πιο παλιά στο βάζελο. Πάντοτε οι υπερβάσεις των ελληνικών ομάδων σ'αυτή τη διοργάνωση είναι στενά συνδεδεμένες με τις υπερβάσεις των τερματοφυλάκων τους. Είναι ο Καπίνο τέτοιο τέρμα? Ξεκάθαρα, όχι. Ωστόσο, στην καριέρα του έχει πετύχει προκλητικές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων 2 φορές, η μία ως αντίπαλός μας όταν έπαιζε με το βάζελο (το 1-1 εννοώ) και η 2η τώρα με την εθνική στο Βέλγιο(πάλι 1-1). Η εκτίμησή μου είναι πως στην καλύτερη εκδοχή ο Καπίνο θα γίνει σαν τον Ελευθερόπουλο. Που σημαίνει ,ρισκάρουμε, είτε τον κρατάμε για 1ον είτε παίρνουμε άλλον διότι, αν δεν μας βγεί η μεταγραφή κινδυνεύουμε να κάψουμε και τους 2. Πιστεύω να θυμάστε τον Κοστάντζο για να καταλάβετε τι εννοώ να μας βγει η μεταγραφή.

Για Ρέτσο, συναισθηματικά μιλώντας δε θέλω με τίποτα να φύγει, αν είχα τα λεφτά του Μαρινάκη Ελληνας παίκτης θα έφευγε μόνον εάν το ζητούσε ο ίδιος. Καθαρά ποδοσφαιρικά μιλώντας έχει ακόμα πολλά να μάθει αλλά είναι ο μόνος γρήγορος κεντρικός αμυντικός που έχουμε. Είναι τεράστιο ρίσκο να φύγει πριν περάσει η ομάδα στους ομίλους. Και κάτι τελευταίο, για τον ίδιο τον παίκτη το να φύγει πριν αυτή την σεζόν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την καριέρα του. Δεν το αναλύω άλλο, όποιος θέλει το συζητάμε.

Για Φορτούνη , είναι τεχνικά ο καλύτερος παίκτης μας (με εξαίρεση ίσως τον Καρσελά). Μειονεκτεί σαν νοοτροπία νομίζω. Πρέπει να δυναμώσει σωματικά και ψυχικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάψουμε έναν παίκτη που σε μια πολύ κακή του εμφάνιση έβαλε τέτοιο γκολ.

Τέλος για Σεμπά(και από σπόντα και για τον Μάριν). Για μένα, σε κάθε παιχνίδι με δύσκολο αντίπαλο μέσα ή έξω(περισσότερο έξω βέβαια)ο Σεμπά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Βουλώνει χίλιες τρύπες, είναι τα πάντα μέσα στο γήπεδο, εκτός από Βραζιλιάνος φανταιζί εξτρέμ... Ο Μάριν, κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να συνυπάρξει ποδοσφαιρικά με τον Φορτούνη, ιδιαίτερα σε παιχνίδια που δεν είναι ο αντίπαλος ταμπουρωμένος. Και οι δύο κινούνται στους ίδιους χώρους. Μάριν και Φορτούνης στην Ευρώπη στην ενδεκάδα γινόμαστε πολύ σοφτ και μπερδεμένοι ταυτόχρονα, αυτό νομίζω.

Πάντως, έχει η ομάδα χρόνο να δουλέψει και να εμφανιστεί καλύτερη στη συνέχεια. Ο προπονητής δεν ξέρω πόση μπάλα ξέρει αλλά κοινή λογική, ναι την έχει σίγουρα. Είμαι ελαφρά αισιόδοξος πλέον μετά από καιρό. Πάμε γερά. Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ !

Εικόνα apostolos gaganis

"Ελαφρά αισιόδοξος" εσύ, συγκρατημένα αισιόδοξος εγώ. Τα ίδια λέμε, με άλλη λέξη. Αυτό συγκρατώ, ως ρεζουμέ. Όσο για τα υπόλοιπα, μικροδιαφοροποιήσεις έχουμε σε ορισμένα, αν έχουμε, πλην Ρέτσου ίσως. Γρήγορος σχετικά, ναι, αλλά με λίγες παραστάσεις λόγω ηλικίας και σε θέση εξαιρετικά κομβική. Κι΄εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι θα φύγει, τουλάχιστον πριν από την ( ευκταία ) είσοδό μας στους ομίλους. Πρωτίστως, γιατί δεν πολυπιστεύω ότι θα δώσει κάποιος τόσα λεφτά που συζητιώνται για να τον πάρει. Ήδη σημειώνω μια...μεταπαρτιζανική σιγή σχετικώς, ενώ μας είχαν προϊδεάσει διαφορετικά. Τί θα σκάσει ομως και αν; Άγνωστο. VAMOS συνεπώς!

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου στην παρέα,

Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου Απόστολε, εκτός από το θέμα της μεσαίας γραμμής.
Σίγουρα χτες, Ρομάο & Οφόε ΔΕΝ πήγαν καλά και είχαν ΠΟΛΛΑ λάθη. Είμαστε ακόμα στην αρχή, και υπάρχουν Σιώπης, Ζντιέλαρ (βοήθησε ΠΟΛΥ) & Ταχτσίδης.
Το χτεσινό παιχνίδι, η ομάδα το πήγε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του αποτελέσματος του Βελιγραδίου και όχι στην ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Είναι ακόμα Αύγουστος, δεν γίνεται & ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ η ομάδα να βγάζει ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΛΑ παιχνίδια, αλλιώς πιθανότατα θα κρεμάσει ΝΩΡΙΣ & ΠΟΛΥ.
Η Παρτιζάν τώρα, μάλλον ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ από την απουσία του Λεονάρντο καθώς έγινε πιο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ. Έλειψε ΠΟΛΥ και το pressing του Σιώπη...
100% μαζί Απόστολε για τον Τζούρτζεβιτς.
Έχουμε μπροστά μας πλέον 2 εβδομάδες και έναν ακόμα αντίπαλο ΒΑΤΟ, που και στο 70% να είμαστε εμείς, περνάμε.
Ψυχραιμία χρειάζεται, η χρονιά προδιαγράφεται ΟΜΟΡΦΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ. Σε όλα τα επίπεδα.

Καλή συνέχεια σε όλους

Εικόνα apostolos gaganis

Καλή συνέχεια να΄χουμε, μπρο. Αν προσέξαμε, ας πούμε, 100 με την Παρτιζάν, με τον νέο μας αντίπαλο, όποιος και να΄ναι αυτός, θα πρέπει να προσέξουμε 200. Και τότε θα μπούμε στους ομίλους.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Γεια σας αδέρφια!

Συγχαρητήρια για την πρόκριση στην ομαδάρα μας, σε παίκτες και προπονητή και συνεχίζουμε γερά!
Πιστεύω ακράδαντα ότι αν συνέχιζε 2 λεπτά ακόμα θα το έτρωγαν και το τρίτο, όπως έφαγαν και τα άλλα. Εκεί που χρειάστηκε τους τον κόψαμε το βήχα. Άλλωστε όπως πολύ σωστά τους θυμήσαμε και στο πανώ: το ταξίδι τελείωσε στο Βελιγράδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Επίσης μπράβο και σε όσους ήμαστε χτες εκεί, Έλληνες και Σέρβους και βέβαια και στα παιδιά που επιμελήθηκαν του κορεό!
Ήμαστε πολύ δυνατοί χτες σαν κερκίδα. Ειδικά ανά στιγμές ούρλιαζα και δεν άκουγα όχι τον διπλανό μου, αλλά ούτε τον εαυτό μου. Αυτό είναι! Μπράβο, μπράβο και πάλι!
Θα το ξαναπώ:

ΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3 ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

Είμαστε ακόμα στην αρχή, έχουμε δρόμο. Εμείς ανήφορο, οι άλλοι κατήφορο, μη μπερδευόμαστε.
Είμαι, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι με βάση αυτά που βλέπουμε, ΠΟΛΥ αισιόδοξος για φέτος.
Εμείς, αδέρφια, εκεί: τίγκα ο Ναός και φωνή-φωνή-ΦΩΝΗ. Ιδανικά μέχρι και τα επίσημα θα έπρεπε να μπιστάνε!
Όποιος κι αν έρθει στην κλήρωση, καλώς να ορίσει να εισπράξει αυτά που πρέπει... ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ!

ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΧΑΤΗΡΙ,
ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΛΟ...

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ είμαι αισιόδοξος για φέτος, Ορέστη. Συγκρατημένα όμως. Το ΠΟΛΥ απέχει πολύ για να το πω. Θα εξαρτηθεί απ΄την πορεία.

Εικόνα REDNYC

ΣΩΣΤΟΣ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε και λοιποί σύγγαβροι.Θα ξεκινήσω ήρεμα με κάποιες διαπιστώσεις.Η Παρτιζάν ήταν μακράν η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να μας τύχει.Είναι ομάδα σχεδόν έτοιμη από πέρσι , η προετοιμασία της έχει ολοκληρωθεί αφού ήδη έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και κοντά στα άλλα είναι και οι μπουγατσοκέφαλοι της Σερβίας.Από την άλλη είμαστε εμείς με νέο υπό διαρκή κρίση προπονητή, νέους παίκτες στις περισσότερες θέσεις βασικών και σε φάση προετοιμασίας σε ισορροπία με την ανάλογη ετοιμότητα για την πολυπόθητη πρόκριση.Αυτό το τελευταίο για να επιτευχθεί (δηλαδή μοντάρισμα, κτίσιμο φυσικής κατάστασης αλλά ταυτόχρονα σχετική ετοιμότητα) είναι ιδιαιτέρως δύσκολο καθώς γίνεται επί της ουσίας σε νέα ομάδα.Οπότε είναι απολύτως φυσιολογικά και τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης τόσο της ομάδας όσο και ατομικά των παικτών (βλέπε Οτζίτζα όπου πριν μια βδομάδα ήταν ο παίκτης που μας έλειπε και από χτες μπορεί να είναι και λίγος για ορισμένους).Συνεπώς χρόνος χρειάζεται, δουλειά και φυσικά υπομονή και υποστήριξη από τον κόσμο.Κάνω λοιπόν αυτή τη γέφυρα στο πιο επιθετικό.Τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτήν τη γκρίνια?Στην αρχή φοβάστε οτί η ομάδα θα κλατάρει το Νοέμβριο, τώρα κάποιοι σκούζουν γιατί δεν είναι έτοιμη.Μετά αργεί ο Χοντρός να κάνει μεταγραφές και αφού τις κάνει να φέρει άλλους 5.Βρήκαμε καινούρια ιστορία τώρα με τον Καπίνο και τον Φορτούνη.Οι ίδιοι που τον βρίζανε στο πρώτο ημίχρονο , τον αποθεώσανε μετά το γκολ.Ξαφνικά όλοι οι γκρινιάρηδες έγιναν ειδικοί επί της ταχυδύναμης και των αντανακλαστικών (ρεφλέξ στα ελληνικά).Πέρσι είχαμε τον άμοιρο το Σεμπά , φέτος αυτοι οι δύο θα είναι οι νέοι love to hate (σαν τις Καρντάσιαν ένα πράγμα).Σκέφτηκε κανένας μήπως αν φωνάζατε λίγο παραπάνω υποστηρικτικά για την ομάδα δεν θα κόλλαγε τόσο πολύ ο εγκέφαλος των παικτών?Έχω πλέον καταλήξει ότι δεν πρόκειται για βαζελόγαβρους αλλά απλά για γραφικούς σαν τους παππούδες του Μάπετ Σόου.ΥΓ.Είμαι υπέρ της εποικοδομητικής κριτικής με στοιχεία χωρίς αφορισμούς αλλά και με εναλλακτικές λύσεις στα όποια προβλήματα.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ. ΥΓ2.Για όσους διαφωνούν με το όλο στήσιμο της ομάδας , μπορούν να θαυμάσουν σήμερα τα overlap της αρμάδας του νέου Γκουαρντιόλα.Ο Κουλιμπαλί κρατάει και αναπτήρα για να τον εντοπίζουν πιο εύκολα.

Εικόνα apostolos gaganis

Προσωπικά, Ευριπίδη, το ποτήρι δεν το βλέπω σήμερα που μιλάμε ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο. Το βλέπω απλά μισό άδειο και μισό γεμάτο. Μέχρι εκεί. Όχι μόνο στην μπάλα. Παντού κάνω έτσι. Και, ανάλογα, στην πορεία ρυθμίζω τον αρχικό χαρακτηρισμό μου. Διαπιστώνω έγκαιρα, σημαίνει αντιμετωπιζω έγκαιρα. Το ξέρεις καλά εσύ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Οντως το προλαμβανειν ειναι προτιμοτερο του θεραπευειν.Αλλα πεστε μου τι σχεση εχουν αυτα που γραφετε εσεις και αλλοι φιλοι ως προς το υφος και την ουσια με κατι οψιμες ολυμπιακαρες.ΥΓ.Αρχιζει και ιδρωνει η γλουτιαια σχισμη του Μαρινου

Εικόνα apostolos gaganis

Έχουμε μάθει να ζούμε παλαιόθεν με δαύτους. "Σκύμνοι ωρυόμενοι του αρπάσαι", όπως λέει κι΄ ο 103ος Ψαλμός στην έναρξη του κάθε Εσπερινού...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Οντως το προλαμβανειν ειναι προτιμοτερο του θεραπευειν.Αλλα πεστε μου τι σχεση εχουν αυτα που γραφετε εσεις και αλλοι φιλοι ως προς το υφος και την ουσια με κατι οψιμες ολυμπιακαρες.ΥΓ.Αρχιζει και ιδρωνει η γλουτιαια σχισμη του Μαρινου

Εικόνα REDNYC

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ, ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Εικόνα Harry red logic

Φίλτατε Σύγγαυρε δεν διαφωνώ με την άποψη σου για θετική και αισιόδοξη προσέγγιση,χωρίς ανώφελη γκρίνια η αδικαιολόγητη κριτική. Όμως ας αναλογισθούμε τα δυνατά χτυποκάρδια περάσαμε με τις χαμένες ευκαιρίες των Σέρβων απο το 84 και μετά!
Κατά την άποψη μου λοιπόν οι επισημάνσεις είναι αναγκαίες για την βελτίωση και αποφυγή λαθών η αδυναμιών που χθές δεν μας κόστισαν αλλά η ανεπιθύμητη μελλοντική επανάληψη τους μπορεί να κοστίσει ακριβά.
Χαιρόμαστε λοιπόν τις επιτυχίες αλλά και δεν εφησυχάζουμε.
Ο Θρύλος μας που ονειρευόμαστε και λατρεύουμε πρέπει να ανέβει ακόμα πολλά σκαλιά σε μια πανύψηλη σκάλα!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Δεν διαφωνω καθολου σε αυτα που λες φιλε harry .Αλλωστε εχθρος του καλου ειναι το καλλιτερο.Το σχολιο αναφερεται στους καθ'εξιν γκρινιαριδες της εξεδρας και του πληκτρολογιου.

Εικόνα Red Kokkinos

Αποστολε το σημειο 4. πετυχαινει διανα την κατασταση. Θα ηθελα επισης να υπογραμισω οτι πρεπει να παιζουμε παντα εν ...ψυχωσει! Τυφλα φανατιλα, αλλιως φιλε δε εχει ...τυρι

Εικόνα apostolos gaganis

Μου΄καναν εντύπωση η διστακτικότητα, η βραδύτητα στις παρεμβάσεις και στην προώθηση του παιχνιδιού, το χάσιμο πολλών προσωπικών μονομαχιών, τα αβίαστα λάθη ιδίως στις μεταβιβάσεις, τα πουλήματα της μπάλας ( θυμήθηκα σε ορισμένες στιγμές τις γιόμες του Ντα Κόστα ), το "ψάρωμα" σε ορισμένες φάσεις και γενικότερα η εμφανής έλλειψη αποφασιστικότητας ανακατωμένη με άγχος σε αρκετούς ποδοσφαιριστές μας. Άλλο αυτά και άλλο, διαχειρίζομαι ψύχραιμα και με ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ηρεμία το σκορ του πρώτου αγώνα. Μεγάλη η διαφορά. Στο Βελιγράδι βρισκόντουσαν σαφώς περισσότερο μεταξύ τους. Τότε είχαμε αυτοματισμούς, ενώ χθες δεν είχαμε; ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩ. ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σε αντίθεση με την Παρτιζάν, που έπαιξε σαν να μην ήτανε - καθόλου - χαμένη από χέρι. Και σωστά.

Η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού φέτος, παίζει και δεν παίζει μπάλα. Έτσι διαισθάνομαι. ΚΑΙ η διοίκηση ασφαλώς. Θα δούμε όμως. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ...

Εικόνα Red Kokkinos

Με βρισκεις απολυτως συμφωνο στην προσεγγιση σου αλλα και στην διαφοροποιηση "ελλειψη αποφασιστικοτητας" και (θα προσθετα) "εξυπνης διαχειρησης". Τελος παντων ελπιζω ο μαεστρος να εχει χρονοπλανο για το δεσιμο της Ομαδας.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα σε όλους..
Το ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον Απόστολο αναμενόμενο πια..
Κάποια γρήγορα σχόλια..
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ και χρόνια είναι πως δεν έχουμε χαφ ικανά να κρατήσουν την μπάλα και να πάνε σε transition..Ο Οφόε ήταν σε πάρα πολύ κακή μέρα αλλά περιμένω να τον δω και σε άλλα παιχνίδια.. Ο Ρομαό είναι για να κόψει, αλλά όχι για να ράψει, μόλις μπήκε ο πιτσιρικάς ο Σέρβος, αλλά και ο Σιώπης υπήρξε μία μικρή βελτίωση..
Στην τριάδα των μπαλαδόρων τώρα:
Ο Μάριν δεν μπορεί να παίζει πλάγια, επειδή δεν μαρκάρει, δεν θέλει, δεν έχει αντοχή, πάντως δεν μαρκάρει και εικάζω πως για αυτό τα άκουσε στην αλλαγή από τον Χάσι, επειδή άφηνε την πλευρά του εκτεθειμένη...Το ίδιο έκανε και ο Καρσελά και φυσικά και ο Φορτούνης.. Έχω την εντύπωση πως με τον Μάριν στη θέση του Φορτούνη και τον Σεμπά αριστερά ήμασταν πιο δεμένοι στο Βελιγράδι..
Πάντως όταν έρθουμε στο κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης, πιστεύω κάποια πό αυτά τα προβλήματα θα καλυφθούν με πρέσινγκ ψηλά..
Ζιλέ και κυρίως Ντεφούρ μπορούν να βοηθήσουν στη μεταφορά και θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να τους πάρουμε..
Ο Σέρβος μου άρεσε, είχε έξυπνες και σωστές τοποθετήσεις, ακόμα θέλει δουλειά για να φτάσει σε επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης..
Ξεκάθαρα Ομάρ για δεξιά..
Ο Καπίνο, εκτός από τις εξόδους, είναι καλός τερματοφύλακας και παρά τη χτεσινή του γκέλα τον θεωρώ λιγότερο γκελαδόρο από τον Ρομπέρτο, ο οποίος φυσικά είχε σαν τεράστιο προσόν το μέγεθός του, έκρυβε το τέρμα, ψάρωνε τον αντίπαλο..
Θα τελειώσω λέγοντας πως εγώ βρίσκω θετικό το γεγονός πως η ομάδα ψάχνεται ακόμα, θα ήταν αφύσικο για την εποχή να πετούσε..
Επίσης εξασφαλίσαμε ήδη 100% την παρουσία μας στους ομίλους του Γιουρόπα, ας μην ξεχνάμε πως πήγαμε παράταση με την Αρούκα, πριν μας ανακουφίσει ο Τσόρι..

Εικόνα apostolos gaganis

Υes sir... Θέλει πολλή δουλειά το πράμα και υπομονή σίγουρα απ΄τη μεριά μας. Αυτά που συζητάμε πάντως εμείς εδώ πέρα, τα βλέπω να επιβεβαιώνονται ΜΕΤΑ απ΄την πλευρά των αθλητικογράφων ως πληροφορίες, από διαρροές της ομάδας φαντάζομαι. Με απασχολεί κυρίως η σταθερότητα σε υψηλά στάνταρ της απόδοσης του κέντρου της άμυνας, η συνοχή, το ταίριασμα και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων στη μεσαία ζώνη ( υπάρχει ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ αλληλεφίππευση έργου και θέμα "χημείας" ίσως ίσως, ανεξάρτητα απ΄ό,τι μπορεί να "λέει" η θεωρία ) και ΚΑΠΩΣ το θέμα του γκολκήπερ. Στη θέση του στράϊκερ, θα τη βρούμε νομίζω τη...δουλειά όταν βελτιωθούμε πρώτα στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ φάσεων για γκολ.

Εικόνα George - Mati

Κάτι μου θυμίζει (αν δεν κάνω λάθος) αυτή η σκάλα...... Αγαπητέ Απόστολε εξαιρετική η ανάλυσή σου για το χθεσινό ματς !! Θα σταθώ στην (επαναλαμβανόμενη κατ' επανάληψιν) κακή διαχείριση της ομάδας μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όταν προηγείται στο σκορ.... Μάλλον αυτό είναι το βασικό αίτιο της μη (στο μέτρο του δυνατού) περαιτέρω πορείας.... Συνεχίζουμε !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Γιωργάρα, τα μάτια σου τέσσερα εσύ στην Αττικοανατολική γαυρακτή.... Περιμένω την αναφορά σου για τα τεκταινόμενα εκεί. Την έχεις...αργήσει μερικές μέρες!

Εικόνα CEN-TAURUS

Όλα καλά. Στους ομίλους και το μπαγιόκο στην τσέπη. Είναι νωρίς για την ομάδα. Παίχτες που ενσωματώθηκαν μετά τη βασική προετοιμασία, δεν έχουν δουλέψει πολύ μαζί, άλλοι δεν έχουν ακόμη φυσική κατάσταση. Θα πάρει λίγο χρόνο, θέλει και ξεσκαρτάρισμα θέλει και δύο προσθήκες, η μία στον άσο, το γράφω εδώ και καιρό. Απόστολε, συμφωνώ απόλυτα. Ο Ρ. να δοθεί χθες με τα λεφτά που λέγεται ότι δίνονται γιατί σιγά σιγα θα φορτουνέψει κι αυτός. Ο κωστάκης, ναι, την κατέχει την τέχνη, αλλά πολύ μπλαζέ ρε παιδί μου, πολύ σασκανωχάρη παιχνίδι. Σαν να παίζει και δεν το φκαριστιέται. Σαν τον καλό τραγουδιστή, που βγαίνει στη σκηνή με λίγους θαμώνες και λέει δυο τρία σουξέ μέχρι να την κάνει. Μου θυμίζει κάτι βεντέτες παλιότερων χρόνων, που μόλις σφύριζε ο διαιτητής, έπαιρναν τ΄αμάξι και σπίτι γρήγορα. Ούτε να πανηγυρίσουν με την κερκίδα, ούτε να ρίξουν τις φανέλες στον κόσμο, ούτε να χαρούν με τους συμπαίχτες τους. Διεκπεραιωτές και τίποτα άλλο. Κι αυτός σε συσκευασία δώρου με κόκκινη κορδέλα, σε οποιαδήποτε πρόταση πάνω από 5 μμύρια.

Εικόνα apostolos gaganis

Κένταυρε, θ΄ανεβάσει λέει πολύ θερμοκρασία την άλλη βδομάδα. Και ματς γιοκ, ρε γαμώ το... Πώς τη βγάζουμε, μου λες; Πφφφφφ....

Εικόνα John Zolo

Περαν του αρθρου και των σχολιων ολων μας, προσθετω το αρθρο του Καρπετοπουλου...δεν εχει αδικο...καθολου μαλιστα

http://www.karpetshow.gr/blog/i-omada-allazei-i-nootropia-oxi

Εικόνα apostolos gaganis

Εκτός απ΄το θέμα της νοοτροπίας, που θίγω κι΄εγώ εδώ με άλλα λόγια ( το αποκαλώ διαχείριση ευνοϊκής τροπής των πραγμάτων απ΄τον Ολυμπιακό ), σε αρκετά σημεία βρίσκω διαφορές ως προς την αντίληψη και οπτική μας. Μιλάω για το συγκεκριμένο άρθρο. Είναι έξυπνος αθλητικογράφος πάντως, συμφωνείς - διαφωνείς μαζί του. Δεν τον διαβάζω, αλλά οσάκις το επιχειρώ και ανεξαρτήτως απόψεων ( είναι πολύ μικρότερος μου ηλικιακά, μην το ξεχνάμε αυτό, δυστυχώς για...μένα ), το κάνω με ενδιαφέρον και ικανοποίηση.

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε , φίλτατοι Σύγγαυροι , έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα!
Δεν έχω παρά συναθροίσω και τις δικές μου επισημάνσεις συνοπτικά ως εξής:
1. Ενώ στο Βελιγράδι πήγαμε πολύ καλύτερα του αναμενομένου χθες στον ναό χειρότερα του αναμενομένου.
2. Αναμφίβολα έχουμε πολλά σκαλοπάτια να ανέβουμε για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε, με πολύ δουλειά και τα μυαλά όλων εκεί στου Ρέντη αλλά και εκτός, στο έδαφος (όχι πρόωρες υπερβολές και αιθεροπερπατήματα).
3. Η πρόκριση μας έχει μεγάλη αξία για τρείς λόγους:
α)Ανέτοιμη h ομάδα του Θρύλου -νέες μεταγραφές,
β)Η Παρτιζάν είναι καλή ομάδα πραγματικά ήταν δύσκολο εμπόδιο
γ)Φτιάξαμε καλή ψυχολογία αλλά και προσγειωθήκαμε χθες βράδυ ατενίζοντας την σκάλα προς τον ουρανό!
4. Ο Χάσι με θετικό πρόσημο αλλά χθες ίσως έπρεπε να διαχειρισθεί καλύτερα το κέντρο της ομάδας.
5. Έχουμε όντως δυσκολία να διαχειριστούμε το σκορ γιατί δεν έχουμε αρκετούς παίκτες να μπορούν να κρατήσουν η να κυκλοφορήσουν την μπάλα σε συνθήκες πίεσης. Η Παρτιζάν νομίζω ότι διαθέτει περισσότερους τεχνίτες .
6. Ό Οτζίτζα έχει πολυδιαφημισθεί, έχω επιφυλάξεις ,αναμένω να τον δούμε στα επόμενα δύσκολα παιγνίδια.
7. Ο Κωστάκης ο Τρικαλινός προτείνω να κάνει για κάποιο διάστημα προπόνηση… με Κενυάτες Μαραθωνοδρόμους! Είναι προφανές ότι δεν έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και διάρκεια για παιγνίδια υψηλής έντασης!
8.Ο Καπίνο είναι ολοφάνερο ότι έχει τεράστιο άγχος δεν ξέρω εκεί χρειάζεται κάτι..
9. Ο Καρσελά , έχει μεγάλη αξία και ποιότητα, εκτιμώ ότι θα φάει άγριο ξύλο και στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, να προσεχθεί!
10. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές μεταγραφικές ενισχύσεις θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι καλό ακόμη στα χαφ και στον σέντερ φορ! Είναι μακρύς και ανηφορικός ο δρόμος μπροστά μας!

Εικόνα apostolos gaganis

Ένα είναι σίγουρο. Μας έχει "ανοίξει" κάπως την όρεξη η ομάδα για κάτι καλύτερο φέτος. Στους περισσότερους τουλάχιστον. Γιατί...άρρωστοι, θα υπάρχουν πάντα. Η νίκη στο Βελιγράδι και μάλιστα με 3 - 1, το΄κανε αυτό. Θα δούμε όμως στη συνέχεια, Χάρυ. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μπορεί λοιπόν να έχω μια θετική αύρα μέσα μου, αλλά συγκρατούμαι και περιμένω να΄δω.

Εικόνα Mhtsaras

Μνια χαρά ήτονε η ομάς τέτγοια εποχή.Απλά όσοι λεζμονάτε θεμηθείτε τι και πώς παίζαμε πέρσι !Σίγουρα δεν έχωμε τους μεγάλους παίχτουρες που θα μας κάμουν στην Εβρώπη τη δγιαφορά αλλά εκειό που χρεάζεται τώρα ο Γάβρος είναι να γενεί ΟΜΑΣ με ούλη τη σεμασία της λέκσης !!!Ο Χάσης δε γκζέρει ακόμα την ομάς.Το ίδγιο και οι μισοί παίχτουρες !Δε γκζέρουν τι εστί Ολεμπιακός και Καραίσκος.Το θεργιό πρώτα το λαβώνεις και μετα το σκοτώνεις λαλούσε ο σχωρεμένος ο γέρος μου.Βήμα βήμα !Όλα θα γενώνε με υπομονή και καλή καρδγιά.Μεν λεζμονάτε ότι πριν ένα μήνα οι 9/10 οπαδούς βρίζανε τον Μαρενάκη για την επιλογή Χάσι !Τι να πεις ;Στον Ολεμπιακό θα πρέπει να μαντεύεις πράματα.Κι αν ειναι δενατόν να κάμεις και....μαγικά !!!Λοιπόν οι μάγοι τελειώσανε και τους πάτεπσε το τραίνο !Πάει !Σειρά τώρα έχει η δουλειά !Κάτου η κεφάλα και δουλειά.Γιατί αν με τη Μπαρτιζάνα θέλησες δέκα αφτοματεβμούς για να κερδέπσεις, με την επόμενη θα θελήσεις 100 !Κι άμανε με το καλό θα περάσεις στους όμιλες θα θελήσεις σε κάθε ματσάκι πάνω κι από 150 !Τεχαία τα νούμερα έτσα ;Εγω δέκα φάσεις μπάνισα πσες που θάπρεπε με κλειστά μάθκια να βρεθώνε οι παίχτουρες και δε γένηκε εφτούνο !Υπομονή όμως...Κι εγώ έβριζα...Έχωμε 15 μέρες ακόμα ομπρός μας και θα δουλέπσωμε κι άλλο.Το είπε και ο Χάσης και δεν έχω κανένα λόγο να μεν τονε πεστέπσω.Κι εφόσο ούλοι λαλούνε ότι δουλέβει σα το σκελί ο Χάσης εγώ δε βλέπω το λόγο να μεν τούχω εμπιστοσύνη.Και σαφτόνανε και σε ούλη την ομάς...Υπομονή....

Εικόνα apostolos gaganis

" Ήρθε μια γρια΄πτη μπόοολι κι΄εφερε το Χάση Χάααση, Παναγίτσα μου να Χάααση...". Είναι παράγματι Μπόρντερ Κόλι ο λεγάμενος. Έτσι δείχνει. Και η εποχή, αρχική. Και η υπομονή, η βασική λέξη που ταιριάζει στην περίπτωσή μας. Ενδεχομένως με κάποια κίνηση αποφασιστική. Γιατί διάβασα και τα...απαραίτητα απερίγραπτα χθες και σήμερα ανά τας ιντερνετικάς αγυιάς...

Εικόνα dimitrov7

Για αρχή θα σε μαλώσω λιγάκι ... ανέλπιστο το σκορ στο Βελιγράδι; Ντροπή.
Μα τα τελευταία χρόνια καλύτερα πας έξω παρά μέσα. Και σιγά την Παρτιζάν .... ένας ΠΓΣΣ(?) είναι με τους οπαδούς και το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Μη χέσω. Αν εγώ τους ρίχνω 5 με 2 επίσημα ματς κι αυτοί τρώνε 5 μετά από 7-8 επίσημα τι θα γινόταν αν τους συναντούσα Νοέμβριο; Πέντε λεπτά έπαιξες μπάλα, έβαλες το 2ο και τέλειωσε το πάρτι. Μισή ώρα μπάλα και θα είχε γράψει το κοντέρ.
Κι εδώ δυσκολευτήκαμε; Χαίρω πολύ. Νοοτροπία. Πέρα από τα άλλα. Κυρίως νοοτροπία.
Παιχτικώς στην Ευρώπη δεν χρειάζονται 3 δεκάρια. Μάλλον κι ο Χάσι έπεσε στην παγίδα κάπως. Χρειάζονται παιδιά που τρέχουν και δέρνουν. Όχι Οφόε και Μάριν π.χ. αλλά Σιώπη δίπλα σε Ρομαό και Σεμπά αριστερά. Περεπιπτόντως ο Χάσι ανακαλύπτει σιγά σιγά τη μαγεία του παίχτουρα. Του Σεμπά. Που να είχε και Φουστέρ στα καλά του.
Για το 3 και το 4 δλδ περί κόσμου και έδρας ... παραμύθια φούρναρης. Το Καραϊσκάκη δεν είναι έδρα και ο πύρινος λαός last year ... μας τελείωσε. Καλή φάση που ήρθε σχετικά πολύς κόσμος ... μπράβο μας ... αλλά τέτοιος ύπνος ..... ένα μάτσο "γέροι", "γρουσούζηδες" και "γκρινιάρηδες" που γαμάνε την ομάδα αντί να λυσσάνε και να την σπρώχνουν όπως παλιά. Να δώσω τον πόντο πως μας κοίμησε η ομάδα αλλά τέτοιο οπαδικό χάλι ..... δλδ τι περιμένατε; Να κεντάμε στο πλεχτό; Οκ ένα καλοκαίρι το έκανε ο Σόλιντ. Θυμάστε τι έγινε μετά;
Δε θέλω να προσβάλω κανέναν, να με συμπαθάτε αν κάποιος προσβάλεται, αλλά αυτό δεν είναι έδρα από πλευράς συμμετοχής των οπαδών. Όποιος αμφιβάλλει ας βάλει στο "εσύ σωλήν" το βίδεο με το μπασκετικό γήπεδο του Ερ.Αστέρα στο ματς μαζί μας, να τραγουδάνε "Είσαι στο μυαλό ...." και θα καταλάβει τι εννοώ.
Κρίμα που είχαμε χθες και το πολύ ωραίο κορεό.
Ελπίζω τουλάχιστον να κατάλαβε ο κόσμος πόσο σημαντικά είναι τα ευρωπαϊκά διπλά και πόσο σημαντικό ήταν το γκολ του Εμενίκε.

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πω; Με...μαυρισμένο μάτι απ΄τις μπουνιές που μου΄ριξες; Άλλοι καιροί τότε. Παλιά και παλιότερα. Αλλιώτικος σήμερα ο κόσμος, ραγδαία και συνεχόμενη η τεχνολογική εξέλιξη με τα καλοκακά της, άλλες οι αξίες, βομβαρδισμός η...επιστημονική προπαγάνδα των αντίχριστων, σίγουρα διαφορετικές οι προτεραιότητες και ακόμα πιο σίγουρα το αίσθημα της ΠΕΙΝΑΣ. Η πείνα για εγχώριους τίτλους. Επικρατούν πια, πολύ στις οπαδικές μας τάξεις, ο τιτλοκορεσμός ( επιπολής και εν τω βάθει ), η ονειροβασία για τις δυνατότητές μας στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ο πολιτικοκοινωνικός κομπλεξισμός, η οπαδική θηλεοποίηση, ο αβδηριτισμός κι΄ο συβαριτισμός. Ιδίως στα κερκιδικώς "καλά" και στα περιβόητα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκέφτομαι πια τί θύρα να διαλέξω, μήπως και...στιγματιστώ γαυρικώς. Άσεεε... Ο tempora o mores που λένε!

Εικόνα John Zolo

Θα συμφωνησω μαζι σου στο θεμα της "εδρας" γενικα...οχι μονον χθες ! Ειναι αρκετα χρονια που δεν εχουμε καυτη εδρα οπως παλια. Δεν ξεχνω 70000 γαυρους να ουρλιαζουν στο ΟΑΚΑ τα πετρινα χρονια. Τωρα πια μονο η Θ7 στο ενα πεταλο, αντε λιγο και στο αλλο...οι δυο κεντρικες κερκιδες ειναι εκκλησιες. Οποιος εχει παει ή εχει δει Γερμανικα γηπεδα και οχι μονο...καταλαβαινει εδρα. Ξερουμε τους λογους...αλλος περισσοτερο αλλος λιγωτερο...

Εικόνα John Zolo

Καλησπέρα Απόστολε. Περιεκτικότατη η ανάλυση και ταυτίζομαι 100%. Ειλικρινά δεν περίμενα καλό παιχνίδι διότι υπάρχει, πέραν των άλλων, το άγχος που προκαλεί ο ...Θρυλικός οπαδός ! Οι παίκτες το νοιώθουν. Έχουμε ακόμη να δούμε τον Μίλιτς. Την καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης και βέβαια πρέπει κάποιος (ποιός ;) να αναλάβει την εμψύχωση της ομάδας. Υποτίθεται ότι θα ήταν ο Φορτούνης, ως αρχηγός. Φοβάμαι όμως ότι είναι λίγος...εκ χαρακτήρος. Όπως σωστά του γράφει κάποιος δημοσιογράφος σήμερα σε ανοιχτή επιστολή πρέπει να αναλάβει πολλά βάρη και δεν νομίζω ότι έχει τον χαρακτήρα, ρε Αποστόλη... Αυτό τον αγχώνει και δεν τον απελευθερώνει ώστε να αποδώσει...καταλαβαίνεις τι εννοώ...!
Όσο για Καπίνο...τα'χουμε ξαναπεί πολλές φορές...ο Γιαννιώτης μου φαίνεται καλύτερος, αν όχι... θα βγουν για άλλον...δεν είμαστε μόνο εμείς που τα βλέπουμε αυτά...
Πάντως ως αποτέλεσμα είμαστε μέσα στους στόχους μας και πάμε γερά...!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. "Είμαστε μέσα στους στόχους μας και πάμε γερά". Έτσι!