ΡΙΕΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΠΑΡΤΙΖΑΝ;



Ριέκα, δηλαδή άλλη μια δόση Παρτιζάν; Πιθανώς. Μέλλει να δούμε. Κατά τα γνωστά λοιπόν. Ούτε υποτίμηση ούτε υπερτίμηση. Κατ΄ευθείαν κοίταγμα στο μεσόφρυο και αντιμετώπισή της στις σωστές της διαστάσεις, με προσοχή, αποφασιστικότητα και ρεαλισμό. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς μεγαλύτερος σαν όνομα, αλλά η ποδοσφαιρική πρακτική είναι γνωστό το τί διδάσκει. Στον πίνακα π.χ. της ΟΥΕΦΑ, η Ριέκα καταλαμβάνει την 125η θέση, κάτω απ΄τον Αστέρα Τρίπολης ( 124ος) και πάνω από τον Βάζελο ( 127ος ), που και οι δυο - μιας και μιλάμε με αριθμούς - δεν είναι καθόλου εύκολοι αντίπαλοί μας, είτε έξω είτε μέσα στο Καραϊσκάκης. Και μέχρι εκεί οι συγκρίσεις και συσχετίσεις... Έτσι, τίτλοι όπως "Από τους Σέρβους στους...γούρικους Κροάτες" ή "Τρόμος πάνω απ΄την Κροατία" ή " Όταν οι Κροάτες χρίζουν φαβορί τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν πως ο Θρύλος έχει μεγάλη διαφορά απ΄την ομάδα τους", συνιστούν δημοσιογραφία επιπόλαιη τουλάχιστον, κακώς αποκοιμιστική έως και...της πλάκας. Ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο κατά συνέπειαν το ποτήρι. Όσοι μπορεί να΄χουν υπεύθυνη άποψη ( Χάσι, Κάναντι, Ίβιτσα Όσιμ, Μίλιτς ), μίλησαν και όλοι συμφώνησαν. Δύσκολη ομάδα, σε ανοδική πορεία, απέκλεισε την Σάλτζμπουργκ, πολύ πειθαρχημένη, συνεκτική, δεν δέχεται εύκολα γκολ, κλέβει την μπάλα και φεύγει γρήγορα στο τρανζίσον στο στιλ της Ατλέτικο Μαδρίτης κ.α. Μου θύμισαν όλα αυτά, τα περσινά κάπως με την Μπερ Σεβά, που μας τόνιζαν ο Σουμ κι΄ο Παπαδόπουλος ότι είναι δύσκολοι οι Ισραηλίτες κι΄εμείς νεφελοβατούσαμε επηρμένοι, για να την πληρώσουμε βεβαίως βεβαίως τελικά τη νύφη. Φέτος όμως είν΄αλλιώς....

Ας την γνωρίσουμε:

Η Ριέκα ιδρύθηκε το 1946 και είναι η ομάδα της ομώνυμης κροατικής πόλης, στις ακτές της Αδριατικής θάλασσας. Έχει στο δυναμικό της 30 ποδοσφαιριστές, μ.ο. ηλικίας τους τα 25.1 έτη, οι ξένοι της είναι 16 ( 53% ), οκτώ παίχτες της είναι εν ενεργεία διεθνείς, η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 24,10 εκατ, ευρώ ( Παρτιζάν 18,95 και Ολυμπιακός 78,90 ) και παίζει στο παραθαλάσσιο Στάδιο Ρουγιέβιτσα 8.136 θέσεων, μέχρις ότου επανακατασκευαστεί η ιστορική της έδρα, το Στάδιο Καντρίντα, και το παρόν να χρησιμοποιηθεί πλέον για προπονήσεις. Από έδρα επομένως, κλασικού επαρχιακού τύπου...

Χρώματά της είναι το άσπρο και το γαλάζιο και προπονητής της από το 2013 ο 55χρονος Σλοβένος Ματίας Κεκ,  με συμβόλαιο μέχρι το 2020. Λέει κάποια πράγματα σημαντικά, αυτό... Πέρσι πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα εδώ και 13 χρόνια, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Κροατίας ( συνολικά 4 ). Ανήκει από το 2012 κατά 70% στον Ιταλό επιχειρηματία Γκαμπριέλε Βόλπι, έχει κοντά στα 7000 μέλη, ενώ οι περισσότεροι θεατές της έχουν διαρκείας ( φέτος 5500 ). Η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση στην ιστορία της ήταν όταν έφτασε στους 8 του Κυπέλλου κυπελλούχων 1979 - 80, για ν΄αποκλειστεί απ΄την Γιουβέντους, ενώ η μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν η νίκη της με 3 - 1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1984 - 85. Το πρωτάθλημα στη χώρα της, με 10 ομάδες,  έχει ήδη αρχίσει και η Ριέκα προηγείται με 3 νίκες σε 3 αγώνες, 9 βαθμούς και τέρματα 8 - 1, δεύτερη η πολύ γνωστότερη διεθνώς Δυναμό Ζάγκρεμπ ( 18 πρωταθλήματα ) και τρίτη η...άσπονδη εχθρά της Χάϊντουκ Σπλιτ ( οι αγώνες μαζί της αποτελούν το "ντέρμπι της Αδριατικής" ). Για ν΄αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, απέκλεισε τους Νιου Σεντς της Ουαλίας και τη γνωστή αυστριακή Σάλτζμπουργκ με 1 - 1 εκτός και 0 - 0 εντός τη δεύτερη.

Πάμε στους παίχτες της τώρα...

Διάλεξα όσους έχουν χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ:

1. Αντρέϊ Πρισκάλο, τερματοφύλακας, 30 ετών, 1,10 εκατομ. ανερχόμενη.

2. Γιόζιπ Ελέζ, στόπερ, 23 ετών, 1,25 εκ. ανερχόμενη.

3. Λέοναρντ Ζούτα, στόπερ, 24 ετών, 1 εκ.ανερχόμενη.

4. Στέφαν Ριστόβσκι, δεξί μπακ, 25 ετών, 2,5 εκ. ανερχόμενη, Σκοπιανός, ο ακριβότερος παίχτης της ομάδας.

5. Μάρκο Βέσοβιτς, δεξί μπακ, 25 ετών, 1 εκ. ανερχόμενη.

6. Φιλίπ Μπράνταριτς, 6/8ρι, 25 ετών, ψηλό αθλητικό παιδί, Κροάτης, είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό, 2 εκ. ανερχόμενη.

7. Μάτε Μάλες, 8ρι, 28 ετών, 1,5 εκ. ανερχόμενη.

8. Γιόζιπ Μίσιτς, 8ρι, 23 ετών, 1,5 εκ. ανερχόμενη.

9. Φλορεντίν Ματέϊ, 10ρι, 24 ετών, 1 εκ.

10. Αλεξάντερ Γκόργκον, δεξί εξτρέμ, 28 ετών, Αυστριακός, 2 εκ. ανερχόμενη. Και,

11. Μάριο Γκαβράνοβιτς, δεύτερος σέντερ φορ, 27 ετών, Ελβετός, 2 εκ. ανερχόμενη.

Από αυτούς όλους, τα πρώτα ονόματα και με βάση το Tranfermarkt, είναι οι διεθνείς Ριστόβσκι, Μπράνταριτς, Γκόργκον και Γκαβράνοβιτς, δηλ. η δύναμη της ομάδας βρίσκεται κυρίως στην μεσοεπιθετική της γραμμή. Τους γνωστούς περιορισμούς κλπ των αριθμών, τους έχουμε συζητήσει. Όσο για βίντεο των ποδοσφαιριστών, οι φιλομαθείς ή/και περίεργοι στο Γιουτιούμπ.

Το πρώτο παιχνίδι μαζί τους θα γίνει στο Καραϊσκάκης στις 16 Αυγούστου και το δεύτερο στη Ριέκα στις 22 του ίδιου μηνα.

ΩΣ ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:

- Θέλω νίκη οπωσδήποτε εδώ και χωρίς να φάμε γκολ. Ειδικά πρώτοι, κατά τα...δυστυχώς ειωθότα, όταν έρχονται στο Φάληρο ομάδες που παίζουν ταμπούρι με επιθέσεις στην κόντρα. Κι΄έτσι περιμένω να παίξουν μ΄εμάς στο Καραϊσκάκης οι τύποι. Πώς μεταφράζεται αυτό; Προσοχή, ιδίως στην ανασταλτική μας λειτουργία. Μέσα - έξω.

- Περιμένω μεταγραφική κίνηση για ενίσχυση της κεντροαμυντικής μας λειτουργίας. Μένω στη μία, χωρίς ν΄αποκλείω εντελώς και τίποτα άλλο αιφνιδιαστικό. Εξαρτάται τί συζητάνε εκεί στο Ρέντη...

- Περιμένω να δω σαφή βελτίωση της φυσικής κατάστασης ορισμένων βασικών παιχτών μας, χωρίς γαστρεντερίτιδες, εκτός αν αυτές κριθούν...σκόπιμες. Μέσα - έξω.

- Ιδίως περιμένω απόλυτα διαφορετική - προς το καλύτερο - εικόνα της ομάδας μας στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση της δοκιμασίας, καλή ώρα όπως το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Χωρίς...μπερδεψοδουλειές, όσο γίνεται τέλος πάντων, στο κέντρο της ομάδας, μεταξύ Μάριν - Φορτούνη. Ξέρουμε ότι, καθόλου σπάνια, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. ΓΝΩΜΟΝΑΣ, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ΄ΑΝ ΔΕΝ...ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΜΕ ΠΕΡΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Θα΄ναι σίγουρα σκληροτράχηλοι αυτοί, οπότε να ετοιμαζόμαστε ανάλογα, χωρίς καθόλου...ραθυμίες και τα συναφή. Ούτε να το σκέφτομαι κάτι τέτοιο θέλω, αν και δεν το πιστεύω πως θα΄χουμε μια απ΄τα ίδια τα...Φαληρικά. Υπάρχει το τσοπανόσκυλο, ο Μπέσνικ, άλλωστε στο μαντρί.

- Περιμένω, στην ευκταία ( και πιθανότερη ασφαλώς ) περίπτωση κατά την οποία η ροή των πραγμάτων ΣΥΝΟΛΙΚΑ μας ευνοεί, να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση, χωρίς τα...συνήθη νοσηρά συμπτώματα του ιστορικού μας. Ενδεχόμενα οπαδικά....καρδιαγγειακά επεισόδια, θα πρέπει να τελειώνουν πριν ξεκινήσουν κι΄όσο βέβαια επιτρέπει αυτό το πράμα που λέγεται ποδόσφαιρο. Οι τακτικές και οι σχεδιασμοί προς τούτο καλές είναι, αλλά η ουσία βρίσκεται ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ των παιχτών. Κι΄εκεί θέλει δουλειά πολλή. Την ίδια, ίσως και περισσότερη απ΄τα γιλεκάκια, τα βίντεο, τις ασκήσεις και τα συνήθη ρέστα.

- Κλείνω, για την ώρα, με δυο παρατηρησούλες. Η μία έχει να κάνει με την φρασεολογία που πήρε το μάτι μου για κάποιον γνωστό παίχτη μας, σε δικό μας σάϊτ. Εννοώ, φίλα προσκείμενο στην ομάδα. Ενώ δεν έπαιξε γενικώς και αδιαμφισβήτητα καθόλου καλά, είδα πρόταση "είναι αλήθεια, ότι δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του"... Οποία αβρότης(!) και μάλλον βλαπτική. Δεν λέω να καταραστείς, αλλά να μιλήσεις καθαρότερα. Εμένα έτσι μ΄αρέσει η αθλητικογραφία. Υπάρχουν θεμιτές σκοπιμότητες, ναι, υπάρχει όμως και το ΜΕΤΡΟ. Και η δεύτερη παρατήρηση αφορά σε κάποιον άλλο, που ακόμα δεν έχει πάρει - όπως περιμένουμε και ανάλογα με το πανάκριβο συμβόλαιό του - καν μπρος ( με μια εξαίρεση ) και πήγε για...κούρεμα. Δικαίωμά του απόλυτο βεβαίως το τελευταίο, αλλά άρχισε κιόλας να μας βομβαρδίζει στο Ίνστγκραμ με βίντεο της όλης διαδικασίας... Θέση μου: Παίξε μπάλα πρώτα, γιατί μας ήρθες προφανώς εντελώς ανέτοιμος και σε...μοντάρουμε συνέχεια, βάλε καμιά 20ριά γκολ στη χρονιά ( τόσα περιμένουμε φιλάρα κανονικά από σένα, όχι...καρντόζικα πράματα ) και μετά δείξε μας ΚΑΙ την τακτοποίηση του τριχωτού της κεφαλής σου. Τα υπόλοιπα, μάλλον κακό σου κάνουν. Γκε γκε; Εδώ καράβια χάνονται και το...κουρεύεται. Μην με πιάσει και το πολύ γκρινιάρικό μου, τώρα που πήρα φόρα, κι΄αρχίσω να σχολιάζω λ.χ. κάτι ειδησάρες που διάβασα στα...Μέσα, όπως τ΄ότι ο Ντε Βινσέντι δεν μας ευχήθηκε, λέει, καλή επιτυχία στην Ευρώπη, ενώ το΄κανε για τις άλλες ελληνικές ομάδες ή για το σε ποιά ομάδα θα παίξει - επί τέλους - ο...Παρέδες.  ΕΛΕΟΟΟΣ...

Άντε να ετοιμαζόμαστε για κανα μπανάκι τώρα...

Σχόλια

Εικόνα giorg7

Χαίρε Απόστολε
Πληροφοριακά οι Κροάτες αποφάσισαν να πουλήσουν το βασικό δεξί μπακ Στέφαν Ριστόβσκι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Η μεταγραφή ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ριέκα Νταμίρ Μίσκοβιτς.
Κατά τα άλλα από τον Ολυμπιακό εξαρτάται η πρόκριση.
Όσο για τη μεταγραφική ενίσχυση με 11 μέρες να απομένουν για το πρώτο ματς αμφιβάλω κατά πόσον θα είναι χρήσιμη σε αυτό το στάδιο. Για τους ομίλους θα έρθει όποιος κι αν έρθει.
Αν και μεσοαμυντικά που γράφεις πως περιμένεις ενίσχυση θεωρώ πως είμαστε καλυμμένοι με Ρομαό, Σιώπη, Ζντιέλαρ στο 6
και Οφόε, Ταχτσίδη, Ανδρούτσο στο 8.
Απλά οι υπάρχοντες χρειάζονται χρόνο και αγώνες για να δέσουν και να μάθουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου στο χόρτο.
Παίχτη στη θέση του Μποτία έχει ανάγκη η ομάδα. Εκεί πονάει.

Εικόνα PGK

Συγγνώμη που επιμένω αλλά βασική προϋπόθεση είναι να παίζει ο ΘΡΥΛΟΣ με 11 παίκτες και όχι με 10. Και πάλι ο νοών νοήτω.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν έχουμε, σ΄αυτή τη φάση ειδικά, την πολυτέλεια του χρόνου, αδελφέ. Τον Ζιλέ, που μάλλον τον παίρνουμε, τον θέλει ο Χάσι για 6ρι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι ισοδύναμος ή και καλύτερος απ΄τον Ρομαό. Ο τελευταίος υπολογίζεται ΚΑΙ για στόπερ. Θεωρώ ότι ο Βέλγος, αν αποκτηθεί, μπορεί να παίξει αμέσως. Είναι έτοιμος. Μπορεί να τον δούμε στις 4μ.μ. και σήμερα εναντίον της Λιλ. Τον Ρέτσο, τον βλέπουν ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και θέλουν μάλλον να τον κρατήσουν μέχρι και ΜΕΤΑ τους ομίλους ( αν και εφ΄όσον...), για να πιάσουν τα λεφτά που ζητάνε και που τώρα δεν.. Θα γράψω, λέω, σήμερα ένα άρθρο γιαυτά και κάτι άλλα...

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Η κλήρωση σε αυτή τη φάση μας έφερε έναν αντίπαλο μάλλον ευκολότερο από την Παρτιζάν. Στη θεωρία πάντα.
Απο κει και πέρα, τα πάντα είναι στο χέρι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όπως ακριβώς και με τις μπουγάτσες Σερβίας.
Αν η ομάδα παρουσιαστεί όπως ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ, θα έρθει μια μάλλον εύκολη πρόκριση. Το 70% που σου είχα πει με την Παρτιζάν, ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ.
Η ομάδα έκανε φέτος ΟΛΕΣ τις ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ κινήσεις ΕΓΚΑΙΡΑ, όποτε δεν υπάρχει λόγος σοβαρής ανησυχίας. Ψυχραιμία και σοβαρότητα χρειάζεται, όπως αυτή που δείξαμε ΗΔΗ στο Βελιγράδι.
Παραγγελίες & προβλέψεις σκόρ, καλό είναι να αποφεύγονται γιατί η μπάλα είναι λίγο απρόβλεπτη αυτή την εποχή. Μπορεί να φας γκολ εδώ και να νικήσεις εκεί. Ποιος περίμενε 1-3 στο Βελιγράδι (σε πολύ πιο ΔΥΝΑΤΗ έδρα)?

ΥΓ Κάπου εδώ παρακάτω, διάβασα ότι παίζουμε με 10. Φίλε που το έγραψες, έκανες ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Ειδικά εδώ μέσα, παίζουμε με 12, αν μετρήσεις και τον ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ στην εξέδρα. Συν ότι αυτός που εννοείς ότι δεν παίζει, σκόραρε με την Παρτιζάν εδώ...

Εικόνα apostolos gaganis

"Το παν αριθμός", που΄χε πει και μια ψυχή... Ειλικρινά δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι ανώτερη ή κατώτερη η Ριέκα της Παρτιζάν. Εκείνο που μ΄ενδιαφέρει όμως και ΘΕΛΩ, είναι να΄ναι ο Ολυμπιακός ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απ΄ότι με την Παρτιζάν, ειδικά στο Καραϊσκάκης. Ευελπιστώ ως προς αυτό και περιμένω. Εν τω μεταξύ, διάβασα ότι ο Ριστόβσκι φεύγει από Ριέκα για Σπόρτινγκ. Πουλάει δηλ. η κροατική ομάδα. Ενδιαφέρον... Δεν ξέρω, αν θα κάνει καμιά αντιρροπιστική κίνηση ο Ιταλός επιχειρηματίας που την έχει...

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε, Χαίρε.

Διαφωνώ Συμφωνόντας όπως πάντα, έχοντας 2 παρατηρήσεις...

1. Εχουμε 435 χάφ... τα μισά αμυντικά, ΠΟΣΑ να έχουμε πια ????
Να πάρουμε κι άλλον κι άλλον κι άλλον πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτούς που έχουμε ήδη...
Το κλασικό όσοι παίζουν είναι ΠΑΝΤΑ χειρότεροι όσων ΔΕΝ παίζουν ή ΔΕΝ είναι στην ομάδα... Ελεος!
Κάποτε πρέπει να κλείσει όμως το ρόστερ.
Μη φτάσουμε Χριστούγεννα και προσπαθούμε να μοντάρουμε την ομάδα σε κάνα κενό λόγω Εθνικής...

ΠΑΡΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ !&^%@!@#$%^&

2. Εχει αρχίσει να φουντώνει δειλά δειλά, ένα κύμα δυσαρέστειας εναντίων του Φορτούνη (οι Ταρπαζωγράφοι
υποβοηθούν επίσης, σιγά που θα έχαναν ευκαιρία.) Ας κάνουμε λίγο υπομονή, με ποιοτικότερους παίχτες
δίπλα του, δεν θα έχει 2 - 3 αντίπαλους ή 1 μαν του μαν πάντα κολλημένους πάνω του, και θα τον δούμε
πιστεύω ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερο. Αν και φέτος με αυτή την ομάδα κάνει τα περσινά.. ΤΟΤΕ και γω μέσα στο
φατούρο...

Αυτά τα ολίγα.

Υ.Γ. Για τα ΑΚΡΙΒΗ σκορ των αγώνων με τη Ριέκα σε επόμενη ανάρτηση... Με τη Παρτιζάν είμασταν κοντά, θα βάλω τα πιο σκουρόχρωμα φύλλα στο μίγμα...

Εικόνα apostolos gaganis

Χειρίσου τα πράγματα, όπως νομίζεις. Μιλάω για τα σκορ των δύο αγώνων. Κάνε σέρβις στ΄αυτοκίνητο και ξεκίνα για τους...Δελφούς. Όλα σε περιμένουν, εκεί, στα βράχια. Έτοιμα... Για τον Φορτούνη, ναι, θα δούμε. Χαφ έχουμε σε αριθμό, αλλά όλοι οι καλοί χωράνε. Εξάλλου βλέπω ένας δυο απ΄τους ήδη υπάρχοντες ν΄αναχωρούν. Και τερματοφίσκουλες, τρεις έχουμε, αλλά όλο και μουρμουράμε. Είναι και το...γαυρογονίδιο, βλέπεις. Τον Ζιλέ θα τον ήθελα. Κάτι να πάθει π.χ. - ο μη γένοιτο - ο Ρομαό, μετά; Ταχτσίδης; Ερωτηματικό για μένα. Ούτε Σιώπης ούτε Ζντιέλαρ. Ρομαό - Ζιλέ, αν θέλουμε να ενισχύσουμε το αμυντικό κυρίως σκέλος της μεσαίας γραμμής. Έχουμε ευρωπαϊκά ματς μπροστά μας, ούτως ή άλλως ( εύχομαι, ούτως ). Κάτι καλύτερο λοιπόν μας πρέπει. Τώρα...οι έχοντες ως γνωστόν τα ΓΕΝΙΑ, έχουν και τα χτένια. Το τσοπανόσκυλο επιμένει πάντως για τον Βαλόνο. Άρα ΚΑΤΙ θα βλέπει...

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε ,όπως πάντα ακάματος εργάτης και πρωτοπόρος Απόστολος(στην κυριολεξία) της Ολυμπιακής Θρησκείας!
Κατατοπιστική ενημέρωση με εύστοχες παρατηρήσεις.
Να επαναλάβω και υπογραμμίσω και εγώ ορισμένα κατά την άποψη μου κρίσιμα στοιχεία που θα κρίνουν και την πρόκριση.
1.Tεράστια προσοχή στην αμυντική λειτουργία. Στον Ναό απαγορεύεται να φάμε γκολ!
2. Νίκη στον ναό με 1-0 καλή , 2-0 πολύ καλή, 3-0 άριστη. Το 0-0 το απεύχομαι ,είναι όμως καλύτερο από το 1-1=κάκιστο!
3.Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε δυο ποιοτικές λύσεις τώρα!
-Ενα χαφ τύπου Ιμπαγάσα να οργανώνει και να δημιουργεί!
Συγνώμη αλλά ούτε ο Μάριν ούτε ο Φορτούνης μπορούν να παίξουν με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ αυτό τον ρόλο, παρότι είναι χρήσιμες μονάδες και μπορούν να γίνουν και πολύτιμες αν αναβαθμίσουν την αντοχή τους και το πάθος τους για την δοξασμένη ερυθρόλευκη φανέλα!
Δεν ξέρω αν ο Ζιλέ μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο(Ιμπαγάσα!)
-Ένα ακόμη γκολτζή-φορ εκτός και αν ο Εμενίκε μας εκπλήξει ευχάριστα! Πάλι συγνώμη αλλά είμαι επιφυλακτικός με την ευχή να διαψευσθώ πανηγυρικά. Πάντως ούτε Ο Πέρσης έχει την αποτελεσματικότητα του φορ επιπέδου ΘΡΥΛΟΥ
4.Ο Οτζίτζα , ο Βούκοβιτς, ο Ρομαό, ο Ρέτσος και τα πλάγια μπακ να είναι 100% έτοιμοι με πολύ καλή απόδοση για γύρει η πλάστιγγα με το μέρος μας.
5. Καρσελά και Πάρντο σε πλήρη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα.
6 και ο Καπίνο χωρίς λάθη! Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει μεγάλες αποκρούσεις δεν είμαι όμως βέβαιος ότι δεν θα κάνει καμιά έξοδο του Μεσολογγίου….
7.Το πιο ουσιαστικό: Μιλάμε για τον Θρύλο του C.L,συνεπώς πρέπει να περάσει την Ριέκα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ούτε Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ούτε Γιουβέντους ούτε Αρσεναλ…
Αντιληπτόν κύριοι κύριοι στην Πλατεία Αλεξάνδρας και στου Ρέντη?Πράξτε τα δέοντα στον αγωνιστικό και στον ψυχολογικό τομέα!

Υ.Γ Οι Γιάνκοβιτς και Τζούρτζεβιτς της Παρτίζαν είναι πολύ ακριβοί για τον Θρύλο? Τον Θρύλο των ομίλων
Cmampions League?

Εικόνα apostolos gaganis

Τον Γιάνκοβιτς τον είχαμε για καιρό, τον γυρίσαμε τελικά πίσω, τέρμα. Σ΄εμάς έμαθε μπάλα και δεν τον είχε πάρει κανείς μας ( υποθέτω ) χαμπάρι. Κρίθηκε καθώς φαίνεται ανεπαρκής, γιαυτό και δεν άκουσα κιχ όταν τον διώξαμε στην ουσία. Είχα γράψει θυμάμαι εδώ για τον παίχτη "πιστεύω να μην...", εννοώντας να μη μας κάνει καμιά ζημιά και ήταν τελικά ο καλύτερος ίσως της Παρτιζάν. Ευτυχώς που προς το τέλος του αγώνα δεν...θυμήθηκε φαίνεται τη θητεία του στον Θρύλο. Τον Τζούρτζεβιτς πάλι, όλοι φαντάζομαι πως τον καλοβλέπουμε. Ταιριάζει το στιλ του στον Θρύλο και θεωρώ πως θα γουστάριζε κι΄ο ίδιος να μας έρθει. Όσο για τ΄άλλα που γράφεις, όλα πάνω-κάτω στριφογυρίζουν στα κεφάλια μας. Να δούμε τί θα κάνει το "τσοπανόσκυλο" κι΄ο πρόεδρας. ΑΥΤΟΙ είναι που καθαρίζουν σε όλα. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ!

Εικόνα Romain

Γειά σου Απόστολε, αυτή είναι ανάλυση. Όχι τα αρδάκια που το κάνουν ότι θέλουν και φέρνουν την σύγκριση εκεί που βοηθάει την αγαπημένη τους ομάδα.
24 εκ. -vs- 79 εκ.
Στα συν για τους Κροάτες είναι

*** ότι εχουν τους μισούς περίπου παίκτες σε -ιτς και -σκι ,

*** προπονητή long term

*** ομάδα την ίδια και συμπαγή και με παιχνίδια στα πόδια

Και τα πλην ειναι

*** έχασαν τον πρώτο τους σκόρερ

*** απειρία σε Ευρώπη και λιγότερη ποιότητα

Ειναι ένα μείγμα, όπως το αναφέρεις αδελφέ, Παρτιζάν - Μπερ Σεβά, και ίσως περσινού Πανιωνίου.

Με Παρτιζάν δυσκολευτήκαμε περισσότερο απ ότι δείχνει το 5-3, και αν δεν μας κάτσει το ματς με τους Κροάτες ίσως δυσκολευτούμε περισσότερο.

Θα πρέπει να μπούμε όμως στους ομίλους του τσου-λου και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Δεν θα είναι εύκολο.

Εικόνα apostolos gaganis

Προσυπογράφω.

Εικόνα PGK

Να προσθέσω και ένα άλλο στα συν της Rijeka. Παίζουν με 11 παίκτες και όχι με 10 όπως ο Ολυμπιακός. Και ο νοών νοήτω.

Εικόνα dimitrov7

Τα είπες όλα ... και μιας και τα παιδιά από κάτω το πάνε παραπέρα λαμβάνω θάρρος και δίνω δική μου 11άδα. Καπίνος, Ομάρ δεξιά, Λεονάρδος αριστερά. Νέος -ιτς με Ρομαό στα στόπερ. Μπροστά τους Ταχτσίδης και παρέα ο Σιώπης. Δεξιά ο Καρσελάς που είναι μπαλαδόρος και δέρνει και αριστερά ο Σεμπάς που δεν είναι μπαλαδόρος αλλά κι αυτός τρέχει και δέρνει. Κορυφή εννοείται ο Μανίκης αλλά να τρέχει και να δέρνει. Παρεάκι ο Οφόες. Αλλά δεν θα με χάλαγε κι ο Βοσνιογερμαναράς. Ο Ζντιέλαρ πάλι και μέσα κάνει και στον πάγκο κάνει. Παναγιωτάκης στον πάγκο αβλεπί.Τον πολύτιμο Πάρδο τον κρατάω για να μπει όταν πρέπει, ομοίως και τον Μπεν. Γενικώς προτιμώ να παίξουν - ειδικά - εδώ τα παιδιά που τρέχουν και δέρνουν. Πρέπει να κρατήσουμε το 0 στην άμυνα!!!! Γκολ θα βάλουμε. Τουλάχιστον 1.
Η διοίκηση έδωσε το καρότο. Τουτέστιν το πριμ πρόκρισης. Τώρα το μαστίγιο. Μήπως να κατέβει ο Βαγγέλας να τους γαμήσει - συγγνώμη ... ήθελα να πω να τους παρακινήσει να τα δώσουν όλα για την πρόκριση και να τους υπενθυμίσει πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και υποτίμηση του αντιπάλου. Μην έχουμε πάλι τις ραθυμίες που είχαμε με τις μπουγάτσες Σερβίας.

Εικόνα apostolos gaganis

Κοινό είναι το ΠΝΕΥΜΑ μας. Υπάρχει κλίμα αναμονής στον γαυρολαό για καλύτερο πρόσωπο του Ολυμπιακού, ειδικά ( όχι βέβαια μόνο ) στην έδρα μας και παρά την πρόκριση και ειδικά για ορισμένους παίχτες μας. Τα ξέρουν αυτά στο Ρέντη. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ Μ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ ΚΙ΄ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ. Είμαστε Ολυμπιακός και ζητάμε όλοι, ΟΛΟΙ, οι ποδοσφαιριστές μας να δουλέψουν σαν ΣΚΥΛΙΑ για τον συγκεκριμένο σκοπό. Τα ρέστα ανήκουν σε προπονητή, διοίκηση, οπαδούς. Κι΄αυτοί θα το κάνουν το ΚΑΘΗΚΟΝ τους.

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

χαιρετώ όλους τους σύγγαυρους κι εσέ Αποστόλη

με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα όσα έγραψες σχετικά με την ομάδα μας και νομίζω πως στις 11 μέρες που απομένουν μέχρι το πρώτο ματς η τεχνική ηγεσία κι οι παίκτες πρέπει να χουν το κεφάλι κάτω ,κουρεμένο ή ακούρευτο και να δουλέψουν σκληρά και μεθοδικά για να είμαστε σχεδόν έτοιμοι ή καλύτερα πιο ΄καλά οργανωμένοι ως ομάδα γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως ενδιάμεσα στους αγώνες με την Ριέκα θα υπάρχει κι η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος .

καλό Σαββατοκύριακο σ όλους μας !

Εικόνα apostolos gaganis

Χαίρε, Ρούγκο! ΝΑΙ.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Απόστολε...
Όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο, δεν ήθελα Ριέκα και Μπερ Σεβά, ομάδες συμπαγείς σφιχτές που πορούν να πρεσάρουν και ψηλά, έχουν τσαγανό και δεν φοβούνται το ελληνικό ποδόσφαιρο..
Η Μακάμπι ας πούμε έχει πετάξει έξω σε νοκ άουτ Ολυμπιακό, ζέλα, μπουγατσοκιμά και ιστορικό...Γενικά οι Ισραηλινοί μας έχουν πελατάκια...
Η Ριέκα περιμένω πως θα είναι πιο δυνατή και από την Παρτιζάν..
Θετικό είναι πως με τις κροατικές ομάδες τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά στο παρελθόν....
Κλειδί το ματς στο Φάληρο...Πιστεύω θα σκοράρουμε, το ζήτημα είναι να μη δεχτούμε γκολ...
Θεωρώ πως για τα 2 συγκεκριμένα παιχνίδια δεν χωράνε και Μάριν και Φορτούνης μαζί..Προτιμώ ξεκάθαρα τον Μάριν..Και οι δύο μαζί συν Καρσελά κλπ θα χρειαστεί να παίξουν μαζί σε καμιά 1α-12αριά παιχνίδια στο Φάληρο με ομάδες που θα ταμπουρώνονται και θα κάνουν 1-2 επιθέσεις σε όλο το ματς...Τώρα βέβαια αν μπορούσαν να εκπληρώσουν και τα ανασταλτικά τους καθήκοντα, θα ήταν ευλογία..Τώρα δεν ξέρω αν το κάνουν από ραθυμία και καβάλημα του καλαμιού ή είναι μισοπλέμονοι που θα έλεγε και ο Γεωργίου...Εδώ Απόστολε θα θέλαμε τις επιστημονικές σου γνώσεις, ξέρεις, όπως είχες κάνει για τον Καρντόσο....
Διαβάζω πως θα έρθει άμεσα ο Ζιλέ...Μακάρι να ερχόταν και ο Ντεφούρ, παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που είχε ο Μίλι...

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένω κίνηση απ΄τον Μαρινάκη. Kαι περιμένω να δω απ΄τον Χάσι διαφορετικό Ολυμπιακό. Για τους δύο που αναφέρεις, βλέπω μέσα απ΄τη γυάλινη σφαίρα μου κάτι γράμματα. Είναι θολά. Δεν είμαι σίγουρος. Α! Σαν να την είδα τη λέξη! Γιατί μιλάμε για ιδιάζοντες χαρακτήρες και των δύο. Δεν θα την πω όμως. Τώρα. Συχνή στους αθλητές γενικά με ταλέντο. Ιδίως στους ποδοσφαιριστές. Ο Κοσοβάρος είναι γάτα κι΄έχει και γατόνια γύρω του. Την ξέρουν καλά, αυτοί. Δική του συνεπώς δουλειά να το στρώσει το πράμα. Συντηρητικά ή...εγχειρητικά. Θα το αντιμετωπίσει. Είμαι σίγουρος. Αυτά, φίλε Dutch...