ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ...



Αύριο ξεκινάει το Τσάμπιονς Λινγκ στον όμιλο με τον ΑΓΩΝΑ ( όχι το παιχνίδι ) μας κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στο Καραϊσκάκη. Έχουμε ορισμένα δεδομένα μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό, όπως και για την πορτογαλική ομάδα. Με βάση λοιπόν αυτά, ας κάνουμε μερικές σκέψεις. Αύριο διακυβεύονται ΠΟΛΛΑ. Και για τους δύο αντιπάλους. Το κυριότερο - και λογικότερο - είναι η πρώτη καλή δρασκελιά προς την κατάκτηση της τρίτης θέσης και συνακόλουθα η συμμετοχή στο Γιουρόπα. Η εξακολούθηση της ευρωπαϊκής πορείας. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι λοιπόν:

1. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στα προκριματικά για την είσοδό μας στους ομίλους του Τσ. Λ, καλά τα πήγαμε. Με την Παρτιζάν, νίκη με 3-1 εκτός, ισοπαλία 2-2 στο Φάληρο και με τη Ριέκα, δύο νίκες, 1-0 εκτός και 2-1 στο Φάληρο. Απ΄την άλλη, στη Σούπερ Λίγκα έχουμε δώσει μέχρι τώρα 3 αγώνες. Στο Καραϊσκάκη με άδειες κερκίδες 4-1 τη Λάρισα, στο Περιστέρι 1-0 τη Λαμία και στην Ξάνθη ισοπαλία 1-1 με την τοπική ομάδα. Δύο νίκες, μια ισοπαλία, 7 βαθμοί, κι΄έχουμε βάλει 5 γκολ συνολικά εκ των οποίων τα 2 με πέναλτι και το ένα μετά από κόρνερ, ενώ έχουμε φάει 2.  Σε τελικές προσπάθειες, έχουμε κάνει 35 και έχουμε δεχθεί 25, απ΄τις οποίες οι 22 ήταν από Λαμία και Ξάνθη. Πολλές... Δεν τη λες επομένως και τόσο καλή τη συγκομιδή. Έτσι, συμπερασματικά: Η καλή και υποσχόμενη εικόνα της ομάδας στα προκριματικά για την είσοδό μας στους ομίλους του Τσ.Λ, δεν συνεχίζεται μέχρι στιγμής όπως περιμέναμε και θα θέλαμε στο πρωτάθλημα. Παρά τις ενισχύσεις, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για οριστικότερες αξιολογήσεις.

Παρατηρώ και θετικά και προβληματικά στοιχεία, μέχρι τώρα. Λογικό. Κανείς δεν είναι τέλειος κι΄είναι νωρίς ακόμα. Πολλοί οι νέοι παίχτες, διαφορετικά ο βαθμός ετοιμότητας, τα προσόντα και οι αδυναμίες του καθενός, δεν γνωρίζονται καλά καλά μεταξύ τους, θέλει χρόνο για να τους τσεκάρεις, τους φέρεις εκεί που πρέπει, να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ν΄αφομοιώσουν τα προπονητικά "θέλω", να δέσουν μεταξύ τους και να ρολάρει τελικά με αυτοματισμούς κλπ η ομάδα. Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Απαιτείται συνεπώς υπομονή. Από όλους. Και δουλειά συνεχής και έντονη. Έλα όμως που οι καιροί δεν περιμένουν;

Στα θετικά, θα βάλω αναμφισβήτητα το καλύτερο ποιοτικά έμψυχο δυναμικό που έχουμε φέτος, σε σχέση με πέρσι. Παίχτες σαν τον Οφόε, τον Καρσελά, τον Ζιλέ, δεν είχαμε. Περιμένω από Ένγκελς και Τζούρτζεβιτς πολλά. Το ίδιο κι΄από Βούκοβιτς. Για τον Εμενίκε, τα΄χω πει. Το ίδιο και για τον Κούτρη. Δεν θα επεκταθώ. Άλλο θετικό, την οριστικότερη εκτίμηση του οποίου θα δούμε προσεχώς, αλλά με βάση τα μέχρι τούδε δεδομένα, είναι ο προπονητής. Ο Χάσι. Κι΄αφήνω κατά μέρος ασχολίαστα, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, τα διάφορα σχόλια που διαβάζω από μερικούς, ακόμα, γιαυτόν. Υπάρχουν και οι διαταραχές της προσωπικότητας... ΣΤΗΡΙΖΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΝ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΡΩ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΩ ΕΠΑΡΚΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΩ. Έτσι έχω μάθει εγώ.

Στα προβληματικά έως τώρα δεδομένα, θα΄βαζα κυρίως εκείνο του τερματοφύλακα, του αριστερού οπισθοφύλακα και του σέντερ φορ. Ελπίζω ο Καπίνο να σταθεροποιηθεί σε απόδοση, εφ΄όσον μπορεί, ο Προτό να βοηθήσει, ο Φιγκέϊρας να καλύψει επαρκώς το αμυντικό κενό που αναμφισβήτητα έχουμε πίσω αριστερά και ο Τζούρτζεβιτς - στον οποίον πιστεύω - να προσαρμοστεί γρήγορα, ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΣ κατάλληλα από τους συμπαίχτες του. Γκολ να πετύχει χρειάζεται και θα πάρει αέρα... Άλλο στοιχείο, συναφές προς το αμέσως προηγούμενο, είναι γενικά η έλλειψη σκοραρίσματος, ενώ δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. ΛΕΙΠΕΙ -ΑΚΟΜΑ- Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΑΝΕΤΟ, αφού ούτε ο Μάριν, ούτε ο Καρσελά, ούτε βεβαίως ο Σεμπά είναι σκόρερς. Δεν το΄χουνε εύκολο το γκολ. Ο Φορτούνης πάλι, βρίσκεται σε εμφανή πτώση. Του λείπουν δυνάμεις, πέρα από κάθε αμφιβολία. Και ενδιαφέρον; Δεν το πιστεύω.  Άλλα πάντως αναμέναμε απ΄αυτόν. Ποιοτικά επαρκής, ναι. Αλλά δυστυχώς έως σήμερα, μέχρις εκεί. Περιμένουμε πια ως μάνα εξ ουρανού στη διάρκεια ενός αγώνα, πότε θα ευδοκήσει και θα κάνει καμιά ενέργεια απ΄αυτές που κάποτε είχαμε συνηθίσει απ΄τον παίχτη. Μ΄έχει κάνει σκεπτικό... Και στο σημείο αυτό, θα βάλω ένα όνομα: Πάρντο. Ο Χ factor... Όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά συνολικότερα. Τί γίνεται μ΄αυτόν; Έναν παίχτη, που σε καλή μέρα και κατάσταση ( την οποίαν έχει εξ΄όσων γνωρίζουμε ) μπορεί να προσφέρει ΑΡΚΕΤΑ πράγματα. Ο προπονητής ξέρει, αυτός έχει τον λόγο. Ο τραυματισμός επί πλέον του Βούκοβιτς, στον οποίον επίσης πιστεύω, μας πρόσθεσε σκοτούρες. Ο Ρομαό είναι αμυντικός χαφ. Παίζει ΚΑΙ στόπερ. ΚΑΙ... Για τον Μποτία πάλι, που θα μπορούσε κάτι να προσφέρει, δεν έχω τίποτα να προσθέσω πέραν των όσω έχω πει. Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος; Έχουν θέση, αλλά σε ειδικές περιστάσεις. Δεν θα ξεκίναγα αύριο με κάποιον απ΄τους δύο. ΞΕΚΙΝΑΓΑ. Εκτός εάν ο Κοσοβάρος εκπλήξει. Στο θέμα αλληλεφίπευση αρμοδιοτήτων τέλος, που έθιξα χθες, από τους Φορτούνη, Μάριν, Οφόε, με συνέπεια την παρατηρούμενη επιθετική δυσλειτουργία, δεν θα επανέλθω. Μίλησα για the second best solution. Για...θυσία δηλαδή, μπρος στο γενικό καλό της ομάδας. Πιθανόν να δούμε κάτι σχετικό αύριο...

2. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν - και νοητό -  να ξέρω πολλά πράγματα. Θα παραθέσω μόνο μερικά στοιχεία, κάνοντας και τις όποιες σκέψεις μου. Έχω γράψει άλλωστε γιαυτήν εδώ στο RATM, απλώς προσθέτω και ορισμένα άλλα.

Είναι μια ομάδα ιστορική, μία από τις 3 μεγάλες της Πορτογαλίας μαζί με την Μπενφίκα και την Πόρτο. Έχει κατακτήσει 46 τίτλους συνολικά στο ποδόσφαιρο, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1963, έχει 160.000 μέλη, γήπεδο 50.000 θέσεων, έχει βγάλει απ΄τις ακαδημίες της παίχτες όπως οι Φούτρε, Σιμάο, Νάνι, Κουαρέσμα, αλλά και Κριστιάν Ρονάλντο και Φίγκο, ενώ διατηρεί 32 συνολικά αθλητικά τμήματα, ορισμένα με σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Η χρηματιστηριακή αξία των παιχτών της ανέρχεται σε 159 εκατομ. ευρώ ( του Ολυμπιακού σε 75 εκατομ.), είναι 53η στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και απέκλεισε με 0-0 εντός και 1-5 εκτός τη Στεάουα Βουκουρεστίου για να μπει στους 32 του Τσ. Λ. Στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι 1η μαζί με την Πόρτο και πάνω απ΄την Μπενφίκα, έχοντας 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 15 βαθμούς. Έχει βάλει μέχρι τώρα 12 γκολ κι΄έχει φάει 3. Ντέρμπι με τις άλλες δυο μεγάλες, δεν έχει δώσει. Η δύναμή της βρίσκεται κυρίως μεσοεπιθετικά, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι είναι μπάτε σκύλοι αλέστε πίσω. Αντίθετα. Απλώς, συγκρίνοντας τις δυο ζώνες της. Για τους παίχτες της κλπ, έχω γράψει.

Τί να περιμένουμε απ΄αυτήν; Λογικά, να παίξει στην αρχή προσεκτικά, σφυγμομετρώντας μας, πιθανότατα και φοβισμένα κάπως απ΄το εναρκτήριο βουρ των γαύρων, σφιχτά, δυνατά και ψύχραιμα όσο μπορεί, με αμυντικό βασικά προσανατολισμό ώστε να μη φάει νωρίς γκολ και να χτυπήσει σαν την κόμπρα στην κόντρα, μόλις της δοθεί η ευκαιρία. Και ΕΧΕΙ τους κατάλληλους παίχτες για κάτι τέτοιο. Αν τώρα διαπιστώσει εκ μέρους μας με την πάροδο του χρόνου αδυναμίες, δυσρρυθμίες, ασυνενοησίες, δισταγμούς, νευρικότητα ή φόβο ακόμη και τα ρέστα, την περιμένω να πάρει το κέντρο και να πιέσει, με σαφή στόχο την νίκη. Το ίδιο, την περιμένω δηλ. ν΄αντιδράσει πιέζοντάς μας, και αν προηγηθούμε. Όλα δείχνουν επομένως ότι θα΄ναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, που χρειάζεται εκ μέρους μας ένα πλάνο δράσης το οποίο να τηρήσουμε πιστά. Όχι άκαμπτα, δεδομένου ότι οι συνθήκες σ΄ένα αγώνα - ιδίως όπως αυτός - είναι ρευστές, αλλά με προσήλωση στις εκάστοτε οδηγίες του Χάσι. Θα πρέπει να παραταχθούμε, κατά την ταπεινή γνώμη ενός απλού οπαδού που απλώς τυχαίνει να ΒΛΕΠΕΙ την ομάδα πάνω από 6,5 δεκαετίες ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, με πρώτιστο στόχο να ΜΗ φάμε γκολ. Ειδικά πρώτοι και ειδικότερα γρήγορα. Γιατί αλλάζει ο ψυχισμός των παιχτών ( και του κόσμου βεβαίως ), οπότε στη συνέχεια όλα μπορεί να πιθανολογηθούν. Και ΑΝ συμβεί - ο μη γένοιτο - κάτι τέτοιο, να βρουν τη δύναμη οι ποδοσφαιριστές μας να μη χάσουν την αυτοκυριαρχία τους, να μην απογοητευθούν και τους πάρει η κάτω βόλτα, αλλά να συνειδητοποιήσουν αμέσως ότι πρέπει πλέον ν΄αντιδράσουν γρήγορα και ψυχωμένα  - με τη βοήθειά μας βέβαια - ώστε ν΄ανατραπεί το δυνατόν ταχύτερα το αρνητικό σκηνικό. ΑΡΑ: Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ Ή ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ. ΧΑΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ -ΚΑΙ- ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙ΄ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΡΙΟ...

3. ΕΜΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ;

Χα! Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Δουλειά του Χάσι αυτή κι΄όχι δική μας. Εμείς...καφενειολογούμε. Και λέμε τα δικά μας, όπως συνηθίζουμε. Εδώ, σε ΤΟΥΤΟ το μετερίζι. Χωρίς πάθος δηλαδή, ειρωνίες του κώλου, αφορισμούς, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και βωμολοχίες ( ειδικά αυτές ), εξαλοσύνες, εμμονές, κακίες, κόμπλεξ και μαλακίες, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, που βλέπω άφθονες αλλού. ΑΦΘΟΝΕΣ. Ευτυχώς, ετούτη η παρέα δεν είναι και δεν σηκώνει και τέτοια... Έχει χαρακτήρα γαύρικο: λέει τα σύκα-σύκα, ντόμπρα, σταράτα, έλλογα κι΄οχι λόγια του αέρα, και κόσμια - που καθόλου δεν σημαίνει φλώρικα - χωρίς να το παίζει illuminati, πολύξερη ή...Ολυμπιακάρα. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Θα΄λεγα επομένως και ανοίγοντας τον...χορό: Φόρτωμα του κέντρου με στόχο πρωτίστως να μη φάμε γκολ και βεβαίως να μη χάσουμε. Του κέντρου, έτσι, ώστε να ενισχυθεί η αμυντική λειτουργία μας, που μέχρι τώρα δεν είναι το δυνατό μας χαρτί. Το μηδέν στην άμυνα λοιπόν, πάση θυσία, και νίκη έστω με 1 - 0. Κι΄αν όχι αυτό, νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ΑΛΛΑ ΝΙΚΗ. Σε ονοματολογία παιχτών, του λόγου μου, δεν θα μπω. Εσκεμμένα. Αν θέλει κάποιος βέβαια που θα σχολιάσει, φυσικά και μπορεί. Κουβέντα να γίνει και θ΄ανταποκριθώ. Ως γενικό κανόνα μονάχα, θα "πρότεινα" ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. Θ΄αποτολμούσα 2 με 3 αλλαγές σε σχέση με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλάτη στο Φάληρο, ομαδάρες πολύ μεγαλύτερες από τη Σπόρτινγκ. Αρκεί να παίζει ΣΑΝ Ολυμπιακός. ΑΥΤΟ είναι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ζητούμενο για μένα αύριο βράδυ. Αν το μπορέσουνε, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, οι παίχτες μας, και ιδίως αν έρθει ένα γκολ νωρίς, οι Πορτογάλοι θα φύγουν ηττημένοι απ΄το Καραϊσκάκη. Έχει ξαναγίνει αυτό εδώ μέσα, με τη άλλη, την πρώτη, απ΄τις τρεις μεγάλες της χώρας αυτής. Και με βαρύ σκορ. Έχει γίνει παλιότερα στο ΟΑΚΑ και με τη δεύτερη. Ε, Η ΤΡΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ; ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

Σχόλια

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Παραδίδονται μαθήματα οπαδικού φρονήματος στην εξέδρα στον χώρο μας, ή αν μας επιτραπεί η μετακίνηση, στον δικό σας

ΕΙΣΑΙ - ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα matrasimca

Τελικα Αποστολε επειδη τα γραπτα μενουν εδω μεσα που τα γραφουμε, δεν με προβληματισετο 2-3 αλλα το οτι ο προπονητης δεν βλεπει απλα πραγματα που βλεπουμε και γραφουμε εμεις.
Μιλησαμε και οι δυο για κεντρο και κεντρο δεν ειδαμε.
Ολοι βλεποθμε πως Φορτου και Μαριν μαζι δεν γινεται
Ο Χασι εβαλε τριες τεχνιτες μαζι, Φορτου - Μαριν Καρσελα ΕΛΕΟΣ
Δεν εβαλε τον Προτο ενω παντου ολοι βλεπουμε την πρωτη μεγαλη γκαφα του Καπινο σχεδον σε ολα τα παιγνιδια.
Η εισοδος Σντιελαρ εφερε ισοροπια σε ενα τελειωμενο παιγνιδι.
Εγραψα εχτες για εκπληξη Παρντο που βαζει γκολ στα παιγνιδια του Τσαμπιονς λιγκ, τον εβαλε πολυ αργα και του εβαλε δυο.
Οι δυο μπροστα θα μπορουσαν να ειναι ο Ουρος και ο Εμενικε και αναφερομαι στο 3-5-2 με το οποιο επρεπε να παιζει σε αυτον τον ομολο που κληρωθηκαμε.
Γιατι δεν επαιξε ο σκυλος Σεμπα σε τετοιο παιγνιδι?
Εδω και δυο μηνες φωναζα για την αναγκαιοτητα του Σιωπη για αυτα τα παιγνιδια και αυτος εξαποσταλλη στον Πανιωνιο.
Στο Τσαμπιονς Λιγκ δεν παιζεις ετσι γιατι εκει δεν εχει ουτε Απολλωνα ου τε Προοδευτικη, και το παιγνιδι δεν το εχασε η ομαδα αλλα ο Χασι.
Με 3-5-2 και δυο γερους κοφτες που αναφεραμε εχτες στο αρθρο σου δυο απο εμας πιστευω οτι θα ηταν αδυνατο να χασουμε.
Κριμα γιατι το τραινο περασε και εμεις κατσαμε απ εξω.
Για χαρα Αποστολε και σε ολους τους φιλους που λυπηθηκαν γιατι η ομαδα αδικησε τον εαυτο της.
Αν στηνομασταν σωστα και χαναμε απο μια καλυτερη ομαδα δεν θα στεναχωριωμουνα αλλα ΟΧΙ ΕΤΣΙ...

Εικόνα apostolos gaganis

AΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΣΚΟΝΗ. ΔΙΑΥΓΑΖΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΟΛΛΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ. ΠΟΤΕ. ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ. ΤΑ΄ΧΩ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ. ΒΟΛΤΑΡΩ ΣΤΟ ΦΟΥΜΠΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΒΛΕΠΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΛΠ ΚΑΙ Μ-Ε-Τ-Α ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

Εικόνα John Zolo

- Σκορποχωρι
- Τουρλουμπουκι
- Μια του κλεφτη Χασι (Λαμια), δυο του κλεφτη Χασι(Ξανθη), τρεις και η κακη του Χασι ημερα...2-3 !!!

Υγεια να εχουμε και τα υπολοιπα αυριο...!!!

Εικόνα REDNYC

ΓΥΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ, ΦΑΓΑΜΕ ΠΙΚΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΝΤΟΥΜΠΙΑ Η ΜΠΡΟΥΝΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ, ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 3-2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΥΛΑ, ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΑ, ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ, ΑΛΛΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΦΑΝΗΚΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΑΡΧΗ ΕΡΙΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο-Μ-Α-Δ-Α.

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

ΘΡΥΛΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Εικόνα John Zolo

Θα μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου αλλα γιατι πρεπει να "φανταστω ποσο ευκολα θα εχαναν οι ανυπαρκτοι..." ;
Πρεπει να συγκρινουμε τον Θρυλο με αυτους ; Αλλοιμονο μας !! Υποτιθεται οτι παμε για κατι ανωτερο...την Κουλα και την Μπουγατσοβαζελα θα κοιτταω ;
Ψυχραιμια και υπομονη, λες..., συμφωνω διοτι η πραγματικοτητα ειναι αμειλικτη και αναγκαστικα θα κατσω "ψυχραιμα" στην γωνια μου...Οι αλλοι τρεις ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ .- (τελεια και παυλα)
Αρα, πηραμε τα χρηματα απο το pool, θα κανουμε ο,τι μας φωτισει ο Θεος και παμε να τα βαλουμε με τους οχτρους για να παρουμε το πρωταθλημα των παρακατιανων...!! Αν περασουμε την επομενη "Ξανθη" και αν μας αφησει η Κυβερνηση κλπ.
Μακαρι να γινουμε ομαδα το γρηγοροτερο...διοτι βλεπω τον Οκτωβριο να πλησιαζει και εχει παρελαση τοτε..

Εικόνα PGK

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ηρεμία και υπομονή. Ελπίζω και ο προπονητής να κατάλαβε κάποια πράγματα σήμερα. Αυτά τα έχουμε αναπτύξει εδώ στο RATM κατ' επανάληψη. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να στρώσει και κάποιοι θεοποιημένοι τύποι να βάλλουν τα πολιτικά τους ρούχα και να βλέπουν την ομάδα από την κερκίδα. Ο νοών νοήτω. Όποιοι δεν ματώνουν την φανέλλα με τον δαφνοστεφανωμένο ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ.
Ζήτω ο Θρύλλος.

Εικόνα ThomasK

Εφιαλτικό τουρλουμπούκι...

Εικόνα NovoCeLats

Που θα πάει Απόστολε... θα πετύχω ένα ...

Εικόνα NovoCeLats

2 - 0

ΠΑΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ... ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ

Εικόνα George_Str

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ,ΕΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ,ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΗΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΙΟ CL.ΑΔΕΡΦΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ , ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ .ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΘΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.ΓΙΑΤΡΕ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ,ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, αδέρφι! Το ποδόσφαιρο είναι πάθος, είναι λατρεία, είναι μαγεία! Ας το απολαύσουμε λοιπόν απόψε, κι΄ό,τι προκύψει. Με νίκη, θα το γλεντήσουμε. Με άσχημο αποτέλεσμα, θα λυπηθούμε. Αλλά: ΑΥΡΙΟ ΘΑ΄ΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ Ή ΧΑΜΕΝΟΥΣ.

Εικόνα Romain

Συμφωνώ σε όλα, Απόστολε.

Ελπίζω η ομάδα μπροστά στο κοινό της να μεταμορφωθεί και να μην φανουν οι προσωρινές (αλλά ελλείψεις) σε στόπερς, η μη συμμετοχή των σέντερ φορ στο σκοράρισμα, και η αστάθεια Καπίνο.

Η Σπόρτινγκ είναι δυνατή ομάδα με ποιότητα και προπονητή που γνωρίζει καλά την ομάδα του (2ος του χρόνος) και αυτή τη διοργάνωση.

Η νίκη δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω τις pessimistic προβλέψεις που συνήθως κάνει ο καλός reporter Νικολακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Tις ξέρουμε όλοι τις αδυναμίες μας. Έχουμε όμως και θετικά στοιχεία. Ας αγωνιστούμε λοιπον με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΨΥΧΗ, κι΄ας έρθει ό,τι έρθει...

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ! ΚΙ΄ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Εικόνα John Zolo
Εικόνα apostolos gaganis

Tώρα αυτό τί μου το δείχνεις; Και μάλιστα χωρίς σχόλια... Μάλλον δεν συνεννοούμαστε τελικά. Τί θες να πεις δηλαδή; Για να καταλάβω. Δεν μας λέει και τίποτα καινούργιο, η αυθεντία που μου πασάρεις. Να΄ρθει να κάνει ο τύπος τότε, τον προπονητή στον Ολυμπιακό... Τα ξέρουμε αυτά. Ε, για τα περισσότερα λοιπόν υπάρχει ΚΑΙ αντίλογος, αλλά ΑΠΟΨΕ δεν είναι - ΚΑΘΟΛΟΥ - ώρα για ανάλογες συζητήσεις. Ό,τι ήταν το΄θιξα στο άρθρο. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. Άσε που δεν τις γουστάρω, γιατί και ανώφελες είναι ( άλλοι αποφασίζουν στην ομάδα ), και χρόνο διαθέσιμο - κυρίως - δεν έχω. Να τελειώνουμε. ΑΠΟΨΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ! ΑΥΤΟ Μ΄ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙ΄ΟΧΙ ΟΙ...ΥΨΗΛΟΦΡΟΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΤ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ. ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ! ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ.

Δεν θα επανέλθω σε τέτοια.

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε,
Χωρίς πολλά πολλά, αφού με ΚΑΛΥΨΕΣ με την τοποθέτησή σου.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ.

ΥΓ Να είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι η ισοπαλία του Σαββάτου, θα έχει ΘΕΤΙΚΗ επίδραση στο αποψινό παιχνίδι. ΣΙΓΟΥΡΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Το βράδυ κληρώνει...

Εικόνα dimitrov7

Αυτό με την δύναμη των Πορτογάλων μεσοεπιθετικά μου ξυπνάει μνήμες ανακατοσούρας στομαχικής. Με Μπενφίκα νίκη 1-0. Γκολ ο Μανωλάς στο 15΄και στο β΄ το ματς ήταν Ρομπέρτο vs Μπενφίκα. Ήμουν μέσα. Ακόμα ζητάω σακούλα όταν θυμάμαι πως χόρευαν οι μπενφίκες στο κέντρο. Θα έβαζα Προτό.

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό το παιχνίδι θα΄ναι, αν αγωνιστεί, κομβικό για τον Καπίνο...

Εικόνα KCS

Καλησπέρα κι από μένα. Αύριο τέτοια ώρα η ομάδα μας θα δώσει μια ποδοσφαιρική μάχη. Οπως εξελίχθηκε η κλήρωση, το αυριανό ματς μπορεί να κρίνει το αν θα παίζουμε το Μάρτη Ευρώπη. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του προπονητή μας, η επιλογή της ενδεκάδας θα είναι δύσκολη. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι όποιοι επιλεχτούν να παίξουν θα τα δώσουν όλα, σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν ψιλοαδιάφοροι.

Πάμε γερά ρε ΘΡΥΛΕ ! Οσοι πάμε γήπεδο , παίζουμε κι εμείς, φωνή και συμπαράσταση, αφήστε τις γκρίνιες στα καφενεία και τους καναπέδες! Μακάρι αύριο τα μεσάνυχτα να πανηγυρίζουμε μια ακόμα Νίκη στο Καραϊσκάκη! ΖΗΤΩ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

Εικόνα apostolos gaganis

Μαζί σου. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Εικόνα takis xwsiar

ΣΥΓΝΩΜΗ που γραφω κατι ασχετο με το θεμα μας,να δειτε παιδια μια διαιτησια στο απολλων-μπαοκ,για γελια.Εβγαλε ένα χαφ του Απολλωνα μεσα σε 3 λεπτα με κοκκινη χωρις κανενα λογο!Θελω να δω ο γνωστος "Απολλωνιστης",Γεωργιου θα βγει να φωναζει?

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Απόστολε,
ίσως λόγω ηλικίας, είμαι και παλαιάς κοπής, ταυτίζομαι σχεδόν πάντα με τη γνώμη σου, εκπροσωπείς τη γνήσια γαύρικη ψυχή..
Η Σπόρτινγκ είναι ένα πιο έτοιμο πρότζεκτ, δουλεύεται από τον Ζεσούς 2 χρόνια τώρα, ενώ ο Θρύλος είναι μία ομάδα που τώρα χτίζεται..Συμφωνώ πως θα έπρεπε να θωρακιστεί η άμυνα...
Γνώμη μου πως και στα 6 παιχνίδια πρέπει να παίξουμε με 3 στόπερ, ένα 5-3-2, και να χτυπάμε στην κόντρα...Και στα 6 παιχνίδια...Προτιμώ βέβαια το ποδόσφαιρο κυριαρχίας με ασφυκτική πίεση ψηλά, αλλά ρεαλιστικά και οι 3 ομάδες είναι πιο ποιοτικές από εμάς και στόχος για φέτος είναι να χτιστεί μία πολύ καλή ομάδα με προοπτικές για τις επόμενες σεζόν...
3 στόπερ, η μισητή Γιουβέντους(την οποία όμως σέβομαι ποδοσφαιρικά όσο λίγα κλαμπ στον πλανήτη) έπαιζε έτσι τα τελευταία χρόνια που είχε τους BBC...Τώρα βέβαια που έφυγε ο ένας Β, ίσως αλλάξει στυλ, αλλά για μας είναι μονόδρομος..

Εικόνα apostolos gaganis

Ταυτιζόμαστε. Ποδοσφαιρικά, έχουμε 99% "ιστοσυμβατότητα". Δεν είναι μόνο η ηλικία, πιστεύω. Είναι ΚΑΙ αυτή βέβαια...

Εικόνα PGK

Κι εγώ μαζί σας παιδιά. Έτσι είναι Απόστολε δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά κοινής λογικής. Μακάρι να κάτσει ο Χάσι κάποια χρόνια για να δούμε επί τέλους την ομάδα να βγάζει φωτιές. Ευχαριστούμε για τις θέσεις Απόστολε.

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να με σχολιάζετε με τόσο εύστοχα και προσεγμένα κείμενα.

Εικόνα takis xwsiar

Εγω συγαυροι αυριο περιμενω μια ξεγυρισμενη 3αρα,4αρα από τον ΘΡΥΛΟ,παιζοντας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,και δεν επηρεάζομαι από την "μαλακισμενη"(αλλα με πολλα καλα διαστήματα ωραιου,γρηγορου και μοντερνου ποδοσφαιρου στο πρωτο ημιχρονο),εμφανιση μας στην Ξανθη.Αυριο είμαι σιγουρος ότι θα "γυαλιζει" το ματι των παικτων μας,και θα καταλαβουν οι Λισσαβωνιοι,με ποιον εχουν να κανουν!Αυτο δεν το πιστευω επειδή τους υποτιμω,αλλα επειδή εχω πιστη στον φετινο Ολυμπιακο.Το ασχημο για μενα δεν είναι το να χασουμε,αλλα το να μην παιξουμε καλο ποδοσφαιρο και να χασουμε.Η να κερδίσουμε και μετα να δουμε αδιαφορες εμφανισεις με Αστερα και κουλα.Αυτο για μενα θα είναι επισης ασχημο! ΦΟΡΤΣΑ ΘΡΥΛΕ!!!! ΥΣ.1 Περιμενω απ τον Τζουρτζεβιτς αυριο να τους ζαλισει τους ψηλους της Σπόρτινγκ! ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Μακάρι. Όλα παίζουν στο μυαλό των γαύρων. Και στο δικό μου. Ποικίλλουν τα σενάρια. Σε άλλοτε άλλο βαθμό, ένταση. Απ΄το στόμα σου λοιπόν και στου Θεού το...ακουστικό νεύρο.

Εικόνα matrasimca

Αποστολε και καλη παρεα σας χαιρετω.
Πιστευω πως την Σπορτινκγ την εχουμε, γιατι οι Πορτογαλοι παντα βγαζουν ενα φοβο για τους Ελληνες.
Περιμενω λοιπον ξερο άσσο.
Τωρα επειδη συνεχως κατακρινουν ολοι τον Φορτουνη ας μην λησμονουμε οτι η ομαδα δεν παιζει καλα με 2 μαεστρους οι οποιοι τωρα εχουν γινει τρεις με την προσθηκη του Οφοε.
Αυο δημιουργει χαος καθοτι Μαριν και Φορτουνης δεν εχουν ξεκαθαρα στο μυαλο τους [οιος ακιβως ειναι ο ρολος τους στο παιγνιδι.
Ειναι θεμα Χασι λοιπον να ξεκινα με εναν απο τους δυο, έτσι ώστε να απελευθερωνεται η δημιουργικοτητα.
Τριτον ο Φορτουνης εκανε την δουλειά στην Ξανθη, κερδισε πεναλτι και την αποβολη του Λυσγαρα, ασχετο αν ο Καλογριοπουλος δεν εδωσε τιποτα απο τα δυο. Αν τα ειχε δωσει ο Φορτουνης θα ειχε βαρεσει το πεναλτι και με αλλη ψυχολογια θα ηταν ο MVP.
Αν φοβαμαι καποιον ειναι ο Καπινο ο οποιος θα κανει μια γκαφα γκολ ανα παιγνιδι, αν και οπως ειδα κατοπιν ανετα την φαση απο τον καναπε, ειδα πως ελειπε η αμυνα απο την μιση πλευρα της μεγαλης περιοχης. Βελτιωσε ομως το να δινει την μπαλα γρηγορα για αντεπιθεση στο τελευταιο παιγνιδι. Παιζει λοιπον να παιξει ο Προτο, ας μην παραξενευτει κανεις οταν παιζονται εκατομυρια.
Επειδη ο Παρντο του Τσαμπιονς λιγκ εχει ρεντα εγω θα τον σκεφομουν αν ειναι καλα.
Φορτωμα του κεντρου λες Αποστολε? Καποτε ο Αλεφαντος εδειξε ενα πολυ δυνατο συστημα, 3 σεντερ μπακ, 5 στο κεντρο και Ουρο, με τον μακρυμανικη μπροστα, δεν μπορει θα σκοραρουμε και με τους δυο μαζι, να γελασει και το πικραμενο χειλακι μας απο την αφλογιστια των χαμενων ευκαιριων της Ξανθης.
Επειδη ομως ειναι ο Χασι που κανει κουμαντο και οχι εμεις η ο κυρ' Νικος ο Αλεφαντος ας δουμε τι θα σκεφτει αυτος.
Παμε γερα και Ολυμπιακα, οταν εχεις παρει την Ατλετικο και την Ματζεστερ δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.

Εικόνα apostolos gaganis

Πάμε λοιπόν στην ονοματολογία. Επειδή ξεκινώ τα σχόλιά μου από σένα. Τον Φορτούνη αύριο και παρά το όσα του ψιλοσέρνω στο άρθρο, θα τον εμπιστευόμουν περισσότερο για ξεκίνημα από τον Μάριν στο Καραϊσκάκη. Για τον Προτό, θα το σκεπτόμουν επίσης. Δεν ξέρει μεν τους συμπαίκτες του, αλλά έχει τεράστια πείρα κι΄αν βρεθεί σε μέρα...Ρομπέρτο στα καλά του. Θα το ζυγίσει ο Κοσοβάρος, είμαι βέβαιος. Πάρντο; Πιστεύω ότι κάποια στιγμή είναι πιθανόν να τον δούμε. Όπως και τον Ζντιέλαρ ή τον Ανδρούτσο. ίδωμεν.

Εικόνα μαουνιέρης

Αντιγράφω: "Το μηδέν στην άμυνα λοιπόν, πάση θυσία, και νίκη έστω με 1 - 0. Κι΄αν όχι αυτό, νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ΑΛΛΑ ΝΙΚΗ."

Εικόνα apostolos gaganis

Χαίρε, μεγάλε. Με τιμάς.

Εικόνα John Zolo

Αποστολη γεια. Ειμαι πολυ επηρεασμενος ακομη απο το αποτελεσμα του Σαββατου. Δεν μπορω να δεχθω το αποτελεσμα αυτο λεγοντας οτι "ειναι ακομη νωρις" ή οτι φταιει ο διαιτητης...Δηλ. τι πρεπει να πουν οι αλλοι που δεν εκαναν τιποτε απο μετεγγραφες και δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν...;
Καλυτερα λοιπον να μη σχολιασω. Θα το κανω αυριο την νυχτα αργα ή την Τεταρτη το πρωϊ.
Ελπιζω και ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην διοτι ο προεδρος εκανε την υπερβαση φετος (και 2.5 εκατ. μπονους) !!
Παμε γερα ρε Θρυλε...

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄αυτό σου το σχόλιο δείχνεις δύο πράγματα. Πως λατρεύεις ασφαλώς τον Θρύλο, μα και πως έκανες ήδη ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην κριτική ματιά σου. Βήμα ωριμότητας. Άφησες την πατάτα να κρυώσει κάπως πριν την πιάσεις πάλι, δίνοντας έτσι μια χρονική παράταση στο να συνεχίσεις την έκφραση των όσων σου΄ρχονται στη γλώσσα μετά από την γκέλα. Περιμένεις να δεις τί θα γίνει κι΄αύριο. Δεν άφήνεις λοιπόν το - απόλυτα κατανοητό - αρνητικό συναίσθημα, να σε καπελώσει ΚΑΙ για τα μέλλοντα. Το΄βαλες στην μπάντα. Πολύ σημαντικό. Έτσι... Ελπίζω μόνο να το διατηρήσεις, γιατί αυτό υποτροπιάζει συχνότατα κι΄ο αθλητισμός έχει τις δύσκολες στιγμές του. Κι΄η Ολυμπιακάρα μας, δεν ξεφεύγει απ΄τον κανόνα...

Εικόνα vagio

Ήμουν στη Λισαβώνα για επαγγελματικούς λόγους, πιάνοντας κουβέντα με τον μπάρμαν του ξενοδοχείου ο οποίος τυγχανε και φίλος της σπορτινγκ μπόρεσα να αλιευσω μόνο πως η σπορτινγκ δεν τρομάζει στην παρούσα περίοδο (they don't make fear, όπως μου είπε σε άπταιστα αγγλικά). Και πως παίζει καλά την κόντρα.
Βέβαια ούτε εμείς είμαστε κανα θηρίο αυτή τη στιγμή. Δύσκολο οπωσδήποτε ματς, θα συμφωνήσω με την προσέγγιση σου. Προσεκτικά και βλέπουμε. Και κυρίως ο κόσμος δίπλα χωρίς μουρμούρες.
Στα υπόλοιπα δεν θα κρατηθώ και θα εκφράσω την απογοήτευση μου για το Φορτούνη. Πέρα από τα θέματα νοοτροπίας που έχει, έχει σταματήσει να δουλεύει κι απ'ο,τι φαίνεται ούτε το καλοκαίρι δουλεψε. Απροπονητος, αποφεύγει τη σωματική επαφή, κάτι που ΘΑ τον έκανε να ξεχωρίσει από παικτακια τύπου Μάνταλου.
Θα περιμένω λίγο ακόμα να με διαψεύσει. Ακόμα και σ'αυτη την περίπτωση όμως, νομίζω πως πρέπει να φύγει με μια καλή πρόταση, είτε Δεκέμβρη είτε το επόμενο καλοκαίρι.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι, Συμφωνώ. Στο πρώτο σκέλος. Θα την δούμε και την Σπόρτινγκ και τους δικούς μας αύριο. Για τον Φορτούνη, δεν ξέρω, διαισθητικά το λέω, ΑΝ τον βάλει ( και πιστεύω ότι θα το κάνει τελικά, μολονότι είναι πολύ...Μπόρντερ Κόλι ο Κοσοβάρος ), νομίζω πως θα τους την κάνει τη ζημιά. Είναι παίχτης 100% ψυχολογίας. Και παίζουμε στο...γαυροπήγαδο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΥ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΧΟΣ. ΑΥΤΟΙ, ΦΟΒΟ. Ας περιμένουμε αύριο το βράδυ...

Εικόνα PGK

Καλημέρα Απόστολε,

Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά σήμερα. Το έχει ανάγκη η ομάδα από τον Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο σύγγαυρο.

Όσον αφορά στο ψυχογράφημα όπως λες συμφωνώ και επαυξάνω. Κάποιος σύγγαυρος με έκρινε ως αφοριστικό στις κρίσεις μου. Απλά στην δική μου εκπαίδευση (κτηνίατρος δημόσιας υγείας) και εμπειρία δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και η ορθή παρατήρηση είναι το Α και το Ω για την διάγνωση. Εγώ απλά παρατηρούσα και έκρινα. Με χαρά βλέπω ότι το πρόβλημα το έχουν δεί και άλλοι σύγγαυροι και έχουν αρχίσει να μιλούν και τα γιουχαΐσματα δυστυχώς έχουν ήδη ξεκινήσει σιωπηρά. Ο κόσμος του Θρύλλου έχει δείξει καταπληκτική υπομονή αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο απαιτούνται τρία βασικά πράγματα, ταχύτητα, δύναμη και ομαδικότητα. Κανένα από αυτά δεν χαρακτηρίζει τον Φορτούνη. Αν εδώ και κάμποσο καιρό έχει ψυχικά προβλήματα ή προβλήματα νοοτροπίας και προσωπικότητας, μικρομεγαλοντισμού όπως ορθά αναφέρει κάποιος σύγγαυρος ή η εν γένει συμπεριφορά του τροφοδοτείται από ένα ναρκισσιστικό ποδοσφαιρικό εγώ, θέλω να πω ότι ο Θρύλλος δεν είναι ψυχιατρική κλινική αλλά ΠΑΕ και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις απόδοσης από αυτούς που χρυσοπληρώνει όχι για να κουρεύουν το χορτάρι αλλά να παίζουν μπάλλα συμμετέχοντας ενεργά στο σύνολο.

Όμως αρκετά η μεμψιμοιρία. Καιρός να σκεφθούμε θετικά και να δούμε σήμερα ένα Θρύλλο όπως τον θέλουμε όλοι. Και αν παίξει ο Κωστάκης να είναι αυτός που όλοι ευχόμαστε να είναι και να τον σηκώσουμε (έστω και νοερά) στα χέρια γιατί όντως το αξίζει αρκεί να θέλει.

Με το καλό για την σημερινή νίκη !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν αλλάζω κόμμα. Θα το...χαλούσα.

Εικόνα Kratistos_

Καλημέρα σας!

Αύριο πιστεύω θα δούμε μία τελείως διαφορετική εικόνα, με περισσότερη ενέργεια, διαύγεια και αυτοσυγκέντρωση. Η ομάδα γενικότερα έχει δείξει καλό πρόσωπο στη διαχείριση αμφίρροπων καταστάσεων, χωρίς το παιχνίδι με Ξάνθη να μπορεί να αλλάξει την εικόνα αυτή.

Δύο σημαντικές κατά τη γνώμη μου παρατηρήσεις, σε προεκταση της δικής σας σκέψης, ειναι οι εξης:

α) Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει ανυπομονησία και ροπή προς τη γκρίνια. Ειναι βούτυρο στο ψωμί των ΑΡΔ. Θέλω να θυμήσω ένα ιστορικό στοιχείο που πάντα έχω στο μυαλό μου, ότι η ομαδα μας έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές σε ισοβαθμία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει νίκες ψυχραιμίας και στην Ευρώπη. Ψυχραιμία σημαίνει υπομονή σε μεγάλη διάρκεια. Με τον εναν ή τον άλλον τρόπο οι εμφατικές και πανεύκολες κατακτησεις πρωταθλημάτων των τελευταίων ετών απειλούν το στοιχείο της υπομονής πάνω στο οποίο χτίστηκε η αυτοκρατορία του Θρύλου. Το χαρακτηριστικό αυτό έρχεται ως απόρροια της γενικότερης στάσης που ορθώς επισημάνατε, και ειναι η δεύτερη παρατήρηση.

β) Πρέπει, γενικότερα στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, να είμαστε συντηρητικοί. Διότι έτσι προστατεύουμε ό,τι έχουμε κερδίσει και με κάποια ασφάλεια (όσο την επιτρέπουν οι καταστάσεις) προχωράμε σε νέες προκλήσεις και νέους πήχεις. Ας μην ζητάμε πολλά, αφού η ομάδα είναι νέα και οι παίκτες θελουν χρόνο να βρεθούν. Ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλοι, π.χ. Πάρντο όπως είπατε.

Τέλος για το Φορτούνη, νομίζω το προβλημα είναι νοοτροπίας και προσωπικότητας, θα πρέπει να ονομάζεται μικρομεγαλοντισμός. Εχω την εντύπωση ότι ο Φορτούνης δεν τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό για τους συμπαίκτες του, από άποψη ποδοσφαιρική. Κάποια στιγμή είχε μιλήσει κατά του Μίτσελ (οταν ειχε αυτος φυγει) ο οποίος χρησιμοποιούσε ως βασικό τον Τσόρι στα καλά του (!!!). Τροφοδοτείται αυτη η αντίληψη από ένα ναρκισσιστικό ποδοσφαιρικό εγώ, το οποίο καλλιεργεί ο οικογενειακός και φιλικός του περίγυρος, αλλά σίγουρα και η ομάδα. Δεν ξεχνάω την αναστάτωση που είχε προκαλεσει με Βίκτορ για την αλλαγή του συστηματος το οποίο δεν τον χώραγε όπως αυτός θα ήθελε. Ο Φορτούνης δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί και ζει με την ονειρική εικόνα ότι "όταν μεγαλώσω θα με πάρει η Ρεάλ". Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή όμως, θα παίζει όσο κάνει τη δουλειά, και οταν την κάνει θα την κάνει χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες.

Αυριο όλοι οι σύγγαυροι που θα πάμε στο γήπεδο να οραματιστούμε τη νίκη και η νίκη θα έρθει!!

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαιρετικό το ψυχογράφημα του Φορτούνη. Μίλα μου στον ενικό, Κράτιστε. Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Προσθέτει πολλά στην όλη εικόνα τούτης της γαυροφωλιάς...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συμφωνώ κ.Απόστολε και ευτυχώς που έχουμε αγώνα αύριο γιατί δεν θα την πάλευα άλλο με τόση μίρλα για ένα ατυχές αποτέλεσμα όπως το προχτεσινό (όχι από εσάς).Να προσθέσω απλώς ότι σε σύγκριση με πέρσι τέτοια εποχή η ομάδα παίζει καλλίτερα , παράγει περισσότερες ευκαιρίες και όσον αφορά τη γαμημένη άμυνα να μην ξεχνάνε ορισμένοι ότι άμυνα παίζει όλη η ομάδα και επίσης έχουμε δυο αμυντικούς τραυματίες.Δεν φαίνεται λογικό σε κάποιους η όποια αστάθεια στην αμυντική λειτουργία σε νέα κατ΄ουσίαν ομάδα?Θα ήθελα επίσης να επιστήσω λίγο την προσοχή όσον αφορά το θέμα των Καπίνο και Φορτούνη γιατί καλή η κριτική αλλά έχω την εντύπωση ότι το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει και δεν θα αργήσουν τα γιουχαίσματα και αν αρχίσουν για αυτούς δεν θα αργήσει να παίρνει και άλλους η μπάλα (δικαίως και αδίκως) σε ενδεχόμενα άσχημα αποτελέσματα (ναι υπάρχουν και αυτά στο ποδόσφαιρο).Για εμένα η όποια αξία της ισοπαλίας με την Ξάνθη ήταν η ομάδα μπορεί (και θα βάζει ) πολλά γκολ και η εχθρότητα της διαιτησίας.Αυτά και πάμε για άλλα.Έχουμε αγώνα αύριο, ΣΤΗΡΙΞΗ από όλους με φωνή και ΥΠΟΜΟΝΗ ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΚΑΤΙ.

Εικόνα apostolos gaganis

Γένοιτο, Ευριπίδη...