Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας έως 12.09.2017



Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Καταρχήν, να (μας) ευχηθώ καλή και ερυθρόλευκη χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και τίτλους! Στον Ερασιτέχνη μας, μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τα επίσημα παιχνίδια σε εγχώριο επίπεδο, ωστόσο τα περισσότερα τμήματα έχουν ήδη κάνει την πρώτη τους συγκέντρωση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με το χάντμπολ μάλιστα να έχει ήδη δώσει τους πρώτους αγώνες της χρονιάς!... Θα τα δούμε όλα αναλυτικά στη συνέχεια όμως...
 
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από αυτό εδώ το βήμα θα παρέχουμε ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Τρίτη) για ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...
 
Φύγαμε λοιπόν!
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Απών από το πρώτο ραντεβού ήταν ο επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου Κώστας Μίσσας ο οποίος θα βρίσκεται μαζί με την ομάδα μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ομάδα Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη σεζόν 2017-2018 με νέα πρόσωπα τις Ελληνίδες διεθνείς  Κατερίνα Σωτηρίου, Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου, αλλά και τον Αντώνη Κουμούλη που εντάσσεται από φέτος στο τεχνικό επιτελείο. Παράλληλα επανήλθε η Ανθή Μπαλτά μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού της στον Αθηναϊκό. Το παρών έδωσαν επίσης οι: Εβίνα Σταμάτη, Αφροδίτη Κοσμά, Τάνια Χαλιβέρα και Όλγα Χατζηνικολάου (η οποία μετά τη δικαίωση της, επανέρχεται στην διάθεση του προπονητικού επιτελείου).


 
Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου και τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τις: Βικτόρια ΜακΚόλι, Ιβόν Άντερσον και Μίρνα Μάζιτς, οι οποίες πέρασαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
 
Τέλος, να πούμε πως η κλήρωση για το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδα έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Η κλήρωση έγινε παρουσία εκπροσώπων σχεδόν όλων των ομάδων, αλλά και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Από τον Ολυμπιακό, το παρών έδωσε team manager Εύη Δημητράτου και η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κ. Τσιλιγκίρη, η οποία παρέλαβε και τα τιμητικά διπλώματα του νταμπλ που πέτυχε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. την περσινή αγωνιστική σεζόν. Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, το παρών έδωσαν για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Γενικός διευθυντής κ. Σταυρόπουλος και ο διευθυντής Επικοινωνίας και δημόσιων σχέσεων κ.Μπαφές. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών στις 15 Οκτωβρίου οι νταμπλούχες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

 
Σε επίπεδο ακαδημιών, να πούμε πως στις αρχές του μήνα ξεκίνησαν την προετοιμασία τους οι μικρές αθλήτριες μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ., όπου το παρών έδωσαν η Γενική Γραμματέας κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του συλλόγου μας κ. Σπύρος Μπιτσάκης και έδωσαν τις κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας την νέα σεζόν, ο οποίος θα είναι διαφοροποιημένος σε σχέση με πέρσι. Το φετινό πρόγραμμα προπονήσεων θα είναι ενισχυμένο στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ακαδημίας η οποία μεγαλώνει με την ένταξη νέων ηλικιακών γκρουπ και τα οποία είναι τα εξής: Μίνι, Παγκορασίδες, Κορασίδες Α’ και Β’, Νεανίδες. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται υπό τις οδηγίες της Μάρθας Αργυρίου η οποία πανηγύρισε φέτος την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδος Κωφών Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 
Βόλεϊ Ανδρών: Η προετοιμασία της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018, ξεκίνησε την Δευτέρα 28 Αυγούστου στο Ρέντη. Το παρών στην πρώτη προπόνηση που διεξήχθη υπό τις οδηγίες του β’ προπονητή Αντώνη Βουρδέρη, έδωσαν οι εξής 10 αθλητές: Kώστας Χριστοφιδέλης, Γιώργος Στεφάνου, Γιώργος Πετρέας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Μίκο Οϊβάνεν, Κώστας Στιβαχτής, Άκης Δαρίδης, Νίκος Ζουπάνης, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Παρασκευάς Τσέλιος. Πριν την έναρξη του προγράμματος ο team manager Νίκος Μαντούβαλος καλωσόρισε τα μέλη της ομάδας και τους ευχήθηκε καλή χρονιά τονίζοντας στη συνέχεια τα εξής: «Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε η διοίκηση είναι πολύ καλές και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αξιόλογο και ικανό έμψυχο δυναμικό για την πραγματοποίηση όλων των στόχων. Τρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για τον σύλλογο για αυτό πρωταρχικό μας στόχο αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος».   Από κει και πέρα ενημέρωσε τους αθλητές για το οργανόγραμμα της προετοιμασίας και την άφιξη του προπονητή Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και των υπόλοιπων ξένων αθλητών.  Εκ μέρους της διοίκησης παρευρέθηκε στην πρώτη προπόνηση το μέλος του Τ.Α.Α. κ. Παντελής Ταρνατώρος τονίζοντας τα εξής: «Εύχομαι σε όλους σας καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία και επιτυχίες.  Η διοίκηση έκανε τα πάντα για να συγκεντρωθούν οι καλύτεροι αθλητές, Έλληνες και ξένοι, το καλύτερο επιτελείο στον πιο οργανωμένο σύλλογο. Οι στόχοι μας είναι προκαθορισμένοι, ωστόσο αυτό που προέχει είναι το πρωτάθλημα. Οι παλιοί παίκτες να βοηθήσουν τους καινούργιους να ενσωματωθούν γρήγορα στην ομάδα».  

 
Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, οι προπονήσεις γίνονται πλέον υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την δουλεία με τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της νέας σεζόν. Τις επόμενες ημέρες ενσωματώθηκαν και οι ξένοι διεθνείς Χερόεν Ράουβερντικ, Φαμπιάν Ντριζγκά και Τόντορ Αλεξίεφ, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει πλέον όλα τα ... όπλα στη φαρέτρα του και να ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν!

 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Παρασκευή 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-18. Ο Θρύλος ξεκίνησε την προετοιμασία του με όνειρα και φιλοδοξίες για μια χρονιά εξίσου πετυχημένη με την περσινή που ήταν η καλύτερη σεζόν στην ιστορία του τμήματος. Η διεύρυνση της κυριαρχίας στην Ελλάδας με κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή διάκριση που ήρθε πέρσι με την συμμετοχή στον τελικό του CEV Challenge Cup αποτελούν τους στόχους ενόψει της νέας χρονιάς. Από κει και πέρα το παρών στην πρώτη προπόνηση που διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, έδωσαν συνολικά 7 αθλήτριες και συγκεκριμένα οι: Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Ειρήνη Κοκκινάκη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Έλενα Μιλεντίγεβιτς με νέα πρόσωπα την Κατερίνα Ζακχαίου και την Χαρά Παπαδοπούλου. Η Αμερικανίδα ακραία Στέφανι Νιεμέρ, έφτασε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στη χώρα μας, ενώ τις επόμενες ημέρες ενσωματώθηκαν και οι Ελληνίδες διεθνείς: Κατερίνα Γιώτα, Αρέτα Κονόμη, Τζίνα Λαμπρούση, Μαρία Νομικού και Αλίκη Κωνσταντινίδου, η οποία επέστρεψε φέτος στην ομάδα μας.  Τελευταία προσθήκη θα είναι της Φραντζίσκα Πολ που αναμένεται τέλη Σεπτεμβρίου αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με την Εθνική Γερμανίας.

 
Σε επίπεδο ακαδημιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/9 η ετήσια πρώτη συνάντηση της Ακαδημίας Βόλεϊ στην Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας . Στην συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών μας καθώς και οι γονείς τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών μας την νέα περίοδο καθώς και για τα προγράμματα όλων των τμημάτων.  Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Σπύρος Μπιτσάκης και ο έφορος της Ακαδημίας βόλεϊ Μανώλης Τσιρογιάννης παρουσίασαν  το  πλάνο το οποίο ολοκληρώνεται πλέον και  βάσει του οποίου οι βοηθοί προπονητές  της ομάδας βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών αναλαμβάνουν την εποπτεία και την τεχνική καθοδήγηση των μεγαλύτερων ηλικιακών τμημάτων (Εφήβων-Παίδων, Νεανίδων-Κορασίδων).  Επί της ουσίας αυτό θα συμβεί από φέτος με τον β’ προπονητή της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Αντώνη Βουρδέρη ο οποίος θα προπονεί τα τμήματα των Εφήβων και Παίδων. νώ ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια με τα κορίτσια για την τεχνική καθοδήγηση των οποίων, είναι υπεύθυνος ο βοηθός προπονητή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών Σπύρος Σαραντίτης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του στόχου να έχουν οι πρώτες ομάδες άμεση επαφή με τις Ακαδημίες. Παράλληλα μαζί με τον Αντώνη Βουρδέρη παρουσιάστηκε η Κάταλιν Κις που θα προπονεί τα τμήματα Παγκορασίδων Α’, Προαγωνιστικό Τζούνιορ (επίλεκτο τμήμα της Ακαδημίας), Τζούνιορ Α’.

 
Μπιτς Βόλεϊ: Ξεκίνησαν από τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
Πόλο Ανδρών: Ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018 με προπόνηση στο κολυμβητήριο Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Το πρώτο ραντεβού των «ερυθρόλευκων» δόθηκε την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και η πρώτη επίσημη συγκέντρωση με όλους τους πολίστες, πραγματοποιήθηκε μια μέρα αργότερα υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου. Το παρών έδωσαν όλοι οι πολίστες του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Άντρο Μπούσλιε, Αλέξανδρος Γούνας, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Στέφανος Γαλανόπουλος, Στέλιος Αργυρόπουλος, Μανώλης Πρέκας, Γιώργος Δερβίσης, Δημήτρης Νικολαΐδης.


 
Στο μεταξύ, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης, έκανε γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού LEN Champions League, στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου με τους ερυθρόλευκους να φιλοξενούνται στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελονέτα. Στην συνέχεια και στις 8 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο πρώτο του παιχνίδι εντός έδρας απέναντι στην Δυναμό Μόσχας. Στα επόμενα άρθρα θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα πράγματα και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

 
Πόλο Γυναικών: Στο Κολυμβητήριο του Α.Ν.Ο.Γ., υπό τις οδηγίες του Χάρη Παυλίδη, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (11/9) η προετοιμασία της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018. Το παρών στην πρώτη συνάντηση έδωσαν οκτώ αθλήτριες και συγκεκριμένα οι: Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τζούλια Έμολο, Χριστίνα Τσουκαλά και Ξένια Πέττα. Οι διεθνείς με την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών, Ελευθερία Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Βάσω Πλευρίτου, Ιωάννα Σταματοπούλου που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο και η Καναδέζα Κριστίν Ρόμπινσον θα ενσωματωθούν την επόμενη εβδομάδα στην προετοιμασία του Θρύλου.


 
Σε επίπεδο ακαδημιών, την περασμένη χθες ξεκίνησαν οι προπονήσεις της Ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. 
 
Το πρόγραμμα είχε ως εξής:
 
ΤΜΗΜΑ  ΑΡΧΑΡΙΩΝ  18.30-20.00
ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΕΣ  18.30-20.00
ΜΙΝΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 18.30-20.00
ΠΑΙΔΕΣ –ΕΦΗΒΟΙ –Ν. ΑΝΔΡΕΣ  21.30-23.00
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ –ΝΕΑΝΙΔΕΣ 21.30-23.00
 
Παράλληλα στον χώρο της γραμματείας πραγματοποιήθηκαν και εγγραφές των νέων αθλητών και αθλητριών.
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Στις 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. – Ομίλου Ξυνή, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Εκ μέρους της διοίκησης το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές καλωσόρισε στον σύλλογο η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Οι παίκτες που έδωσαν το παρον και θα απαρτίζουν φέτος το ρόστερ μας είναι οι: Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης, Αναστάσιος Τσακνής, Αλέξανδρος Αλβανός, Πέτρος Κανδύλας, Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης, Αντώνιος Λεωνίδας, Αναστάσιος Παπαδιονυσίου, Αντώνιος Χάλαρης, Βασίλειος Λιόλιος, Γρηγόριος Σανίκης, Φώτης Μισαηλίδης, Δημήτριος Τζηράς, Παντελής Κωστακίδης, Αργύρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Στούμπης, Νικόλαος Λιάπης και Φίλιππος Φάμπας. 


 
Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της Handball Premier,  από την οποία προέκυψε το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν 2017-18. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Ανδρών που ορίστηκε για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον Πανελλήνιο ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας (30/9).
Η ομάδα χάντμπολ έπρεπε να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία της ελέω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων απέναντι στην Τάλεντ Πλζεν για το ΕHF Cup. Πριν το ματς με την Πλζεν, η ομάδα μας έδωσε δύο φιλικά, αρχικά με τον Δούκα (ήττα με 24-25) και στη συνέχεια με τον Διομήδη Άργους (νίκη με 28-27). 
Την 1η του Σεπτέμβρη λοιπόν, η oμάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή, στο πρώτο ιστορικού χαρακτήρα παιχνίδι που έδωσε στα πλαίσια του 1ου γύρου του EHF Cup, αναδείχθηκε ισόπαλη, 21-21, με την Τάλεντ Πλζεν στην Τσεχία. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν για λογαριασμό του Ολυμπιακού οι Αλέξης Αλβανός, Τάσος Παπαδιονυσίου, Παναγιώτης Στούμπης και ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης. Το σκορ άφησε περιθώρια για ελπίδες, ωστόσο όλοι γνωρίζαμε πως η πρόκριση θα ήταν δύσκολη αφού αφενός η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά, ενώ παράλληλα το δεύτερο ματς θα γινόταν και αυτό στην έδρα της. Πράγματι, λίγα 24ωρα αργότερα, οι παίκτες μας ηττήθηκαν στον επαναληπτικό -και μόλις 2ο επίσημο φετινό αγώνα- του 1ου γύρου του EHF Cup από την Τάλεντ Πλζεν στην Τσεχία και δεν θα συνεχίσουν στην διοργάνωση. Μετά την ισοπαλία με 21-21 στο πρώτο ματς που επίσης διεξήχθη στην έδρα της Τάλεντ Πλζεν, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σημαντικά προβλήματα της τελευταίας  στιγμής με τις  απουσίες του βασικού αριστερού ίντερ Γρηγόρη Σανίκη λόγω υψηλού πυρετού που τον ταλαιπώρησε από το Σάββατο, ενώ στο 25ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε στο γόνατο ο βασικός δεξιός ίντερ Αλέξης Αλβανός, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει.


 
Οι παίκτες της ομάδας Χάντμπολ του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π»-Ομίλου Ξυνή, μετά τις δυο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με αντίπαλο την Τάλεντ Πλζεν συνέχισαν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας σεζόν δίνοντας άλλα δύο φιλικά παιχνίδια, ένα με τον Δούκα (νίκη με 26-22) κι άλλο ένα με τον ΓΑΣ Καματερού (νίκη με 26-16). Τέλος, το πέμπτο φιλικό στο διάστημα της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν θα δώσει αύριο η ομάδα μας, που θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη Άργους. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί στο Ρέντη με ώρα έναρξης στις 19:30.
 
 
Κολύμβηση: "Επίσημη" πρώτη συγκέντρωση δεν είχαμε ακόμα όσον αφορά το τμήμα κολύμβησης, ωστόσο μέσα στον Αύγουστο είχαμε δύο πολύ σημαντικές ατομικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, η αθλήτρια του συλλόγου μας  Γεωργία Χατζηγεωργίου, συμμετείχε  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters της Fina (12.000 συμμετοχές) το οποίο διεξήχθη από 13-18 Αυγούστου στη Βουδαπέστη και κατέκτησε δυο ασημένια μετάλλια, ένα χάλκινο και μια τέταρτη θέση.
 
Πιο συγκεκριμένα  :
 
Δεύτερη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 1'.00".45
Δεύτερη θέση στα 200 ελεύθερο με χρόνο 2'.13".43
Τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 27".81
Τέταρτη θέση στα 200 μέτρα μικτή ατομική με χρόνο 2'.34".01
 
Οι χρόνοι της αποτελούν Παννελήνια ρεκόρ στην κατηγορία της!

 
Εντυπωσιακή όμως ήταν η παρουσία και του Παναγιώτη Μπολάνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την 15η θέση στα 50μ ύπτιο, με τον κολυμβητή του Ολυμπιακού να τερματίζει στη κούρσα του ημιτελικού σε χρόνο 26.36.Στα προκριματικά είχε αγγίζει το ατομικό του ρεκόρ (26.24), σταματώντας το χρονόμετρο στο 26.27.  Για την είσοδό του στον τελικό έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του με τον Αμερικανό, Νίκολας Αλμπιέρο να παίρνει το 8ο «εισιτήριο» με επίδοση 25.90.
 
 
Στίβος: Πρώτη συγκέντρωση δεν είχαμε ούτε στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν το αγωνιστικό αλλά και το προαγωνιστικό τμήμα του στίβου μας συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα εν'όψει της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται. Για άλλη μια χρονιά επικεφαλής προπονητής του τμήματος θα επιτελεσει η Στέλλα Νικολαϊδου (η οποία έχει αναλάβει και το πόστο της γραμματειακής υποστήριξης), ενώ έφορος του τμήματος θα συνεχίσει να είναι ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Παναγιώτης Βεντίκος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο τμήμα εδώ και 64 χρόνια(!).

 
Κανοέ Καγιάκ-Παρακανόε-Κωπηλασία-SUP: Tην 1η Σεπτεμβρίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με τα Ναυταθλητικά τμήματα της ομάδας μας, η οποία ανέφερε τα εξής:
 
"Τα Ναυταθλητικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. σας εύχονται  καλή σχολική χρονιά σας καλούν να ενταχθείτε στο δυναμικό του συλλόγου μας. Οι προπονήσεις ξεκινούν για τα γκρουπ στις 9/9/2017. Οι σχολές μας απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών 
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Σ.Φ.Π. εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη του για τα παιδιά και τον αθλητισμό. Οι ακαδημίες του στο Καγιάκ και την Κωπηλασία για δεκαετίες τώρα διαπλάθουν την προσωπικότητα και το αθλητικό ταλέντο των παιδιών μας.Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους μικρούς φίλους μας να ασχοληθούν με το καγιάκ και την κωπηλασία, μέσα από επιλεγμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες, έχουμε στόχο να αναδείξουμε την προσωπικότητα τους και το αθλητικό τους ταλέντο. Πρόκειται για αθλήματα τα οποία έχουν ευεργετικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό με αποτελέσματα την άριστη φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία. Τα παιδαγωγικά μαθήματα γίνονται στις Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις στην Καστέλα. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του καγιάκ και της κωπηλασίας του Θρύλου.Η ηλικία των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν είναι από 6χρ. και ανω.Η προπόνηση γίνεται με ειδικά σκάφη και όλος ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν.Εκτιμούμε ότι μέσα από την καλή συνεργασία στο μέλλον θα έχουμε ακόμη καλύτερους μαθητές και αθλητές. Σας παρέχουμε τέσσερα εκπαιδευτικά μαθήματα δωρεάν ως γνωριμία με το άθλημα.
 
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΓΙΑΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ .Σ.Φ.Π
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΗΛ: 2104190902 — 3 ΦΑΞ: 2104111692 και μέσω Εφόρου Κου Βουγίδη Τάσου στο τηλ.  6941587777"

 
 
Ιστιοπλοϊα: To τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. άνοιξε... πανιά για τη νέα αγωνιστική περίοδο το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο. 
Εγγραφές νέων παιδιών (από 6 ετών και άνω) πραγματοποιούνται καθημερινά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και η πρώτη γνωριμία του προπονητή με τους αθλητές και τους γονείς τους.
 
Πληροφορίες για τις προπονήσεις και τις εγγραφές : 
Γραμματεία Ο.Σ.Φ.Π. : τηλ 210 4190903-4 (καθημερινά 10.00-18.00) 
Τηλ. Ομίλου :210-4134654 (Σάββατο/Κυριακή 10.00πμ -17.00μμ)

 
Πινγκ Πονγκ: Πρώτη συγκέντρωση δεν είχαμε ούτε στο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν το αγωνιστικό αλλά και το προαγωνιστικό τμήμα του πινγκ πονγκ μας συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα εν'όψει της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται. Για άλλη μια χρονιά επικεφαλής προπονητής του τμήματος θα επιτελεσει ο Γιώργος Χριστοφοράκης, ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε δεκάδες τίτλους σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο.

 
Ξιφασκία: Σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη τον Αύγουστο στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ. ο πρωταθλητής ξιφασκίας του Ολυμπιακού Γιώργος Τσουρούτας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η συμμετοχή και η διάκριση του 29χρονου αθλητή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, διότι έρχεται μετά ακριβώς την ολοκλήρωση της αποθεραπείας του από το χειρουργείο που είχε υποβληθεί τον περασμένο Αύγουστο στο αριστερό γόνατο. Το πάθος του για την επιστροφή δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους που βρέθηκαν στον δρόμο του και χαρακτηριστική ήταν η επικράτηση του στον τελικό κόντρα στον Σέρβο Σρέσκοβιτς, με σκορ 15-7. 


 
Με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διεθνές Τουρνουά ο Γιώργος Τσουρούτας δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου πέρυσι, όμως τώρα νιώθω πιο δυνατός, πιο έμπειρος και πιο ικανός από ποτέ να διεκδικήσω τους στόχους μου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Αυτή η διάκριση ας είναι η πρώτη από μια σειρά που ξεκινάει για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του Θρύλου που με τόνωσε ψυχολογικά όλο αυτό το διάστημα με μηνύματα του».
 
 
Πυγμαχία - ΤαεΚβοΝτο - Κικ Μπόξινγκ - Καποέϊρα: Οριστικοποιήθηκε το νέο πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 για τα τμήματα των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού (Πυγμαχία, Ταε Κβο Ντο, Κικ Μπόξινγκ, Καποέιρα) που στεγάζονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» κάτω από τις θύρες 18, 19 και 20, ακριβώς απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Φαλήρου.
Παράλληλα οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά (17:00 με 21:00) στη γραμματεία των Πολεμικών Τεχνών.


 
Παρακάτω, ακολουθούν φωτογραφίες με το πρόγραμμα κάθε τμήματος ξεχωριστά

   

 

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Η ομάδα Κ20 έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο αγώνες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της superleague. Αρχικά επικράτησε στις 27 Αυγούστου με 0-3 της Λαμίας, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου ηττήθηκε από την Ξάνθη με 1-0 εκτός έδρας. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 17 Σεπτεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης.
Στα της Ευρώπης, στον αγώνα της 1ης ημέρας του Δ΄ ομίλου του UEFA Youth League που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα, στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία (2-2) στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία για μεγάλο μέρος του αγώνα και όλοι διαπίστωσαν ότι με σκληρή δουλειά αυτή η ομάδα είναι ικανή για σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη και αυτή την αγωνιστική περίοδο. 


 
Περνάμε στην Κ17, όπου στον αγώνα της 1ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Κ-17 που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Βοιωτίας ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Τάσου Θέου απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχε ευκαιρίες να πετύχει τα διπλάσια γκολ! Το 1-0 σημείωσε στο 26' με πλασέ ο Ντούλος ενώ στο 56' το 2-0 έκανε ο Φέκκας με πέναλτι, το οποίο έχασε αρχικά, αλλά στην επαναφορά της μπάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 ήρθε στο 77' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Γεωργαντή. 


 
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Superleague U15 θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Όπως πιθανόν να παρατηρήσατε, φέτος θα έχουμε ειδησεογραφία για 22(!) ερασιτεχνικά τμήματα. Κουράγιο να έχουμε να γράφουμε...
ΥΓ4: Καλή και ερυθρόλευκη χρονιά λοιπόν, με υγεία, ευτυχία και πολλούς τίτλους στην ομαδάρα μας...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

1. Μεγάλη δικαίωση(ως προς το θέμα του ντόπινγκ) για την Όλγα Χατζηνικολάου, στην οποία βέβαια κανείς ΑΡΔ δε ζήτησε συγγνώμη. Έχασε ένα Ευρωμπάσκετ στο οποίο η Εθνική έγραψε ιστορία φτάνοντας στην 4η θέση(κάνοντας μια υπέρβαση) χωρίς καμία βοήθεια ή στήριξη από την μούμια, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο(ΕΟΚ)και τους αυλικούς του.

2. Ίσως καλύτερα που ο Μίσσας δεν είναι προπονητής στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, αλλά τεχνικός διευθυντής. Αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Εδώ ο Μπαζάρεβιτς είπε:«Ευχαριστώ την Ελλάδα που έπαιξε με πέντε παίκτες σε όλο το ματς» για το χθεσινό παιχνίδι με τη Ρωσία.

3.Στο πόλο γυναικών δεν ανέφερες ότι επέστρεψε στον Θρύλο η Καναδέζα Μόνικα Έγκενς, παίκτρια την οποία ξέρει πολύ καλά(όπως και την Ρόμπινσον)ο κόουτς Χάρης Παυλίδης από την εθνική ομάδα του Καναδά(όντας κόουτς εκεί), όπου στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στη Βουδαπέστη κατέκτησε την 4η θέση. Στα συν η παραμονή της Έμολο. Θα ήθελα να έμενε κι η Μπιανκόνι.

4.Στο πόλο ανδρών, στα συν η προσθήκη του Δημήτρη Νικολαϊδη στον Θρύλο. Οι προσθήκες των ξένων, εξαιρετικές.

5.Πάμε στο βόλεϊ ανδρών. Τα τρία αρχίδια έφυγαν. Και δη ο ένας το έπαιζε και "Ολυμπιακάρας" τρομάρα του.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-0/p480x480/20615761_2812005...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201708/1727643__.jpg?0.195...

http://paokvoice.com/wp-content/uploads/2017/08/filipov-paok-savvidis.jpg

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΝΤΙΜΑ.

6.Πάμε στον πελάτη σ'όλα τα σπορ παντοτινό. Ο Μπαλτάκος έφυγε απ'τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ και ο Παναθηναϊκός λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει διοίκηση πρωτοδικείου. Το τμήμα βόλεϊ γυναικών του βάζελου υποβιβάστηκε(και δεν θα παίζει σε καμία κατηγορία!!), το τμήμα πόλο ανδρών υποβιβάστηκε στην Α2 ενώ είναι άγνωστο το μέλλον του τμήματος βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟ(μάλλον θα υποβιβαστεί). Βέβαια στο μπάσκετ γυναικών ο "πρωταθλητής σ' όλα τα σπορ παντοτινός" θα συμμετάσχει στην Α1, αλλά με έφηβες και νεανίδες(μαζί με 1-2 τριαντάρες).Οπότε οι συντριβές θα πάνε σύννεφο.
Οι ξεφτιλισμένοι για να μη γράφουν ήττες από τον Ολυμπιακό κατεβάζουν τα τμήματα σε χαμηλότερες κατηγορίες.Αν είναι δυνατόν.Φέτος θα έχουμε -4 σίγουρες νίκες.

7. Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά τα μπλουζάκια(δώρο της Μπύρας 13) που φόραγαν οι παίκτριες του ΠΑΟ μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησαν το 2009 έναντι του Θρύλου στο βόλεϊ γυναικών που έλεγε "ΤΣΟ & ΛΟ ΘΥΡΑ 13", δηλαδή πούτσο και ξύλο(στον πουσταρά τον Θρύλο, σύμφωνα με το σύνθημα της Μπύρας 13).Και με τα οποία βγήκαν να πανηγυρίσουν.

http://media.interactive.netuse.gr/filesystem/images/20090508/low/goalne...

ΑΝΤΙΟ ΑΝΤΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α2. ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ Η ΖΩΗ, ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

8.Εδώ το βαζελοσαϊτ Panathinaikos Press αναφέρεται στον Θρύλο του χάντμπολ:
http://www.panathinaikos-press.com/2017/06/sinexizei-na-tima-tin-anithik...

"Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017
Συνεχίζει να τιμά την ανήθικη ιστορία του ο Ολυμπιακός: Αγοράζει την πρωταθλήτρια ομάδα χάντμπολ!

Η συνταγή του 2015 με την αγορά της πρωταθλήτριας ομάδας στο γυναικείο μπάσκετ συνεχίζεται στον Ολυμπιακό και δύο χρόνια μετά είναι έτοιμος να αγοράσει την πρωταθλήτρια ομάδα του χάντμπολ αντρών!

Σεβόμενη την ανήθικη ιστορία τους, οι διοικούντες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ήρθαν σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας χάντμπολ ΙΕΚ Ξυνή, ώστε του χρόνου το σωματείο του Πειραιά να εμφανιστεί στα παρκέ του αθλήματος από το πουθενά και ξεκινώντας σαν φαβορί για το πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα που ξεχνά σε χρόνο dt και οι ηθικές αξίες πάνε περίπατο, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγοράζει ομάδες και πρωταθλήματα με μοναδικό του στόχο να πιάσει σε τίτλους τον πολυνίκη του Ελληνικού Αθλητισμού, Παναθηναϊκό και να αλλάξει την ιστορία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς ίχνος ρομαντισμού και ευθιξίας ο Ολυμπιακός έχει λεφτά και δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να χτίσει ομάδες. Τις αγοράζει απευθείας και δίνει μια άλλη διάσταση στο «ευ αγωνίζεσθαι».

ΥΓ: Δύο χρόνια μετά το πρώην Ελληνικό είναι αήττητο εντός συνόρων στο γυναικείο μπάσκετ. Δύο χρόνια μετά οι νίκες και οι τίτλοι πιστώνονται στον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά κανένας δεν θυμάται. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός που έχτιζε το ρόστερ του και με προσεγμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος και άξιος διεκδικητής του πρωταθλήματος, βρέθηκε το 2015 να χάνει το πρωτάθλημα για ένα λάθος σφύριγμα και λίγους μήνες μετά από φαβορί έγινε αουτσάιντερ έξαιτίας μια νέας ομάδας που εμφανίστηκε από το πουθενά.

Σήμερα, κάποιοι γκρινιάζουν που ξεφτιλιζόμαστε από τον Ολυμπιακό στο γυναικείο μπάσκετ. Αύριο κάποιοι άλλοι θα γκρινιάζουν που ο Ολυμπιακός σηκώνει πρωταθλήματα και στο χάντμπολ.

Προσωπικά κάτι τέτοια με κάνουν να νιώθω περήφανος που είμαι Παναθηναϊκός. Είπαμε...ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο που έχει σαν στόχο του να είναι πρωταθλητής με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Είναι πολλά παραπάνω. Τέτοιες πρακτικές να μας λείπουν..."

Και οι ανακοινώσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ για το τμήμα ποδοσφαίρου Σάλας του:
http://panathinaikos1908.gr/anakoinosis.php?id=421

http://panathinaikos1908.gr/deltia_typou.php?id=214

Ενώ μας κράζουν για τη συγχώνευση με το Ελληνικό και τον Δικέα για μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών αντίστοιχα, μια χαρά τους φάνηκε η δική τους συγχώνευση-απορρόφηση με την Αθήνα 90' στο ποδόσφαιρο σάλας(futsal). Μούγκα βέβαια εκεί. Για να μην σχολιάσουμε τις δήθεν Παναθηναϊκές αξίες σε αρκετά αθλήματα(πυγμαχία, μπεϊζμπολ κλπ.)

9.Το sdna για τον Ολυμπιακό ήταν λαλίστατο:
http://www.sdna.gr/alla-spor/xantmpol/article/342893/episimo-olympiakos-...

"Αυτό που είχε βγει ως φήμη τα τελευταία χρόνια είναι πλέον πραγματικότητα με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει την... συγχώνευσή του με το τμήμα χάντμπολ του ομίλου Ξυνή και να μπαίνει στο χώρο. Στο δρόμο που χάραξε το γυναικείο μπάσκετ και η προ διετίας εξαγορά του Ελληνικού από τον Ολυμπιακό μπαίνει πλέον και το χάντμπολ."

Για τον ΠΑΟ ουδέν σχόλιο. Κατάπιαν τα πληκτρολόγια τους οι τσάτσοι χρηματοδοτούμενοι απ'τον Ιβάν ΑΡΔ του sdna:
http://www.sdna.gr/alla-spor/article/360985/sto-podosfairo-salas-o-panat...

Ανώνυμα, βεβαίως-βεβαίως...

10. Αρκετοί ξεχνάνε ο Σπάρτακος Γλυφάδας έγινε παράνομα ΠΑΟ στο μπεϊζμπολ

http://www.sport-fm.gr/article/polemos-ari-panathinaikou-sto-mpeizmpol/3...

"Για την ένσταση που έγινε απ’ τον Άρη κατά του Παναθαναϊκού: «Μετά την ένσταση του Άρη στον ΑΣΕΑΔ, αποσυρθήκαμε εμείς και το Μαρούσι, όμως το πρωτάθλημα συνεχίστηκε κανονικά. Η ένσταση έγινε για ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα αλλά με τους διοικούντες τους, Δεπούτη και Μαζαράκη, οι οποίοι διαχειριστήκαν την ομάδα χωρίς να έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά ο Σπάρτακος Γλυφάδας. Οι παίκτες του Σπάρτακου, χωρίς να γίνει συγχώνευση, άνοιξαν δελτίο στον Παναθηναϊκό. Επίσης, κοινοτικοί παίκτες αγωνίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ζητήσαμε να δούμε τα χαρτιά τους, είπαν ότι δεν υπάρχουν. Η ένσταση απορρίφθηκε απ’ τον ΑΣΕΑΔ, χωρίς όμως να έχουν απαντήσει σ’ αυτά που καταγγείλαμε. Θα προχωρήσει το θέμα στα πολιτικά δικαστήρια. Μάλιστα, ζητούσαμε το φύλλο αγώνα του ματς απ’ την ομοσπονδία, το οποίο δεν μας έδιναν. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Το όφελος είναι ηθικό».

Πάμε στο σημαντικό κομμάτι.

"Ο Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά ο Σπάρτακος Γλυφάδας. Οι παίκτες του Σπάρτακου, χωρίς να γίνει συγχώνευση, άνοιξαν δελτίο στον Παναθηναϊκό. Επίσης, κοινοτικοί παίκτες αγωνίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ζητήσαμε να δούμε τα χαρτιά τους, είπαν ότι δεν υπάρχουν. Η ένσταση απορρίφθηκε απ’ τον ΑΣΕΑΔ, χωρίς όμως να έχουν απαντήσει σ’ αυτά που καταγγείλαμε."

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141108/apates-kai-sto-mpeizm...

Αυτά δεν θα τα βρείτε στο sdna.

11.Μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τμήμα βόλεϊ γυναικών και χάντμπολ ανδρών μέσα απ'την ιστοσελίδα της ΙΔΙΑΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία δεν αναφέρει κανένας.

http://www.aek.gr/volley-gunaikon

"Η ομάδα ξεκίνησε την λειτουργία της το 2000-2001, όταν και εξαγοράστηκε η ομάδα της Καλογρέζας. Για πολλά χρόνια βρισκόταν συνεχώς στο μεταίχμιο της Α1 και της Α2. Όσες χρονιές κατάφερε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία,την επόμενη χρονιά ξαναέπεφτε στην Α2."

http://www.aek.gr/handball

"Το τμήμα Χάντμπολ της ΑΕΚ δημιουργήθηκε το 2005 επί διοίκησης Αχιλλέα Κουρέπη. Η ομάδα προήλθε από συγχώνευση(και απορρόφηση) με τον Γ. Σ. Ηλιούπολης και έτσι αγωνίστηκε άμεσα στο πρωτάθλημα της Α1."

Κατά τα άλλα, ειρωνεύονται εμάς τα χανούμια. Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ...

(Aυτό δεν θα το βρείτε στο sdna κλπ.)

12.Το ανενεργό τότε τμήμα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ συγχωνεύτηκε με τον Φιλαθλητικό Θεσσαλονίκης το 2003 και τη σεζόν 2003-2004 έπαιξε στην Α1 βόλεϊ γυναικών ως Φιλαθλητικός/ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν ο Φιλαθλητικός ανεξαρτητοποιήθηκε και διαλύθηκε το 2006.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0.%CE%91.%CE%9F.%CE%9A._(%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7_%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD)

Κουβέντα βέβαια για την συγχώνευση με Φιλαθλητικό Θεσσαλονίκης στο site του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ:
http://www.acpaok.gr/tmimata-akadimies/petosfairisi/petosfairisi-ginaikon

Τα σχόλια σου για τα παραπάνω, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Εικόνα MakTheBet

Σχολίασα στο νεότερο άρθρο φίλε... Όπως πάντα κάνεις κι εσυ εξαιρετική δουλειά...

Εικόνα holland74

όπως πάντα χορταστικότατος..
Αισιοδοξώ για τα τμήματά μας φέτος, ειδικά για το βόλλευ, πιστεύω ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στον θρόνο μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, ελπίζω τα τμήματα πόλο ανδρών και γυναικών να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και καλορίζικο το τμήμα Χάντμπολ...

Εικόνα MakTheBet

Τα είπες όλα σε λίγες λέξεις... Στο βόλει ηρθαν καλύτεροι παίκτες και πιο έμπειρος προπονητής... Η λογικη λεει πως θα τα πάμε καλύτερα από πέρυσι... Στο πόλο δε μας φοβάμαι...Πέρυσι κάναμε μια ήττα μετά από 4 χρόνια και μάλιστα σε τελικό, ε άλλα τόσα χρόνια θα πάρει για να ξαναχάσουμε... Όσο για το χάντμπολ, η ΑΕΚ είναι αρκετά δυνατή, όπως και ο ΠΑΟΚ... Θα γίνουν ματσάρες...

Εικόνα MakTheBet

Το κακό είναι ότι ο ΠΑΟ θα κατεβάσει λιγότερα τμήματα φέτος με αποτέλεσμα να μη διευρυνθεί κατά πολύ το μεταξύ μας σκορ στις συνεχόμενες νίκες....Του περιμένουμε να ανέβουν (αν ανέβουν)...

Εικόνα holland74

Χαχαχαχαχα...Λαγοί έγιναν Μάκη ε;;;

Εικόνα MakTheBet

Δεν προλαβαίνω να διαβάζω για τμήματα που πέφτουν...