ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...



Σήμερα και πριν από λίγο πάτησα κάποιο πλήκτρο απ΄την κούρασή μου, άθελα, και έχασα ένα κείμενο-σεντόνι λίγο πριν το τελειώσω, που είχα αρχίσει να γράφω απ΄τις 6 το πρωί. Δεν μπορώ να το ανακαλέσω. Κι΄αυτό, γιατί έχω το κακό συνήθειο να γράφω χωρίς να αποθηκεύω. Απευθείας. Και να το ανεβάζω. Εκτός λοιπόν από στενοχωρημένος για χθες, είμαι και πολύ στενοχωρημένος για τούτο το σημερινό συμβάν. Το΄χω πάθει κι΄άλλες 3 - 4 φορές, αλλά δεν βάζω μυαλό. Ήταν ένα κείμενο μακροσκελές, με φωτογραφίες, αφορούσε δηλώσεις με την πάροδο του χρόνου, κατά, υπέρ, μετά ξανά κατά του Χάσι, αφορούσε το...δάσος δηλ. τους άλλους χθεσινούς αγώνες του Τσουλού, παρατηρήσεις μου πάνω στ΄αποτελέσματά τους και μετά ερχόμουν στο...δέντρο, δηλ. στον χθεσινό δικό μας αγώνα στο Φάληρο. Εκεί ανέλυα τα των παικτών μας, τα του Χάσι και φυσικά τα αφορώντα στην Σπόρτινγκ. ΚΑΤΕΛΗΓΑ δε, με το ότι οι Πορτογάλοι ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα απ΄τον Ολυμπιακό, το΄δειξαν γιατί τους το επιτρέψαμε ΕΝ ΜΕΡΕΙ, επέριπτα τις ευθύνες, ειδικά για το τραγικό πρώτο ημίχρονο ( όπου εκεί τέλειωσε ουσιαστικά ο αγώνας και πιθανότατα και η πρόκριση στο Γιουρόπα ), ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ κατά την γνώμη μου κι΄εκεί...ΤΣΑΚ! Συνέβη εκείνο που πολύ με κατέθλιψε, από ευθύνη και ξεροκεφαλιά μου...

Είναι αδύνατον να ξαναγράψω παρεμφερές κείμενο. Αν ήταν μικρότερο, θα το επιχειρούσα, όπως το΄χω κάνει στο παρελθόν. Επειδή όμως ξέρω καλά πως περιμένετε να γράψω κάτι, να το διαβάσετε και να τα πούμε, ορίστε, αφού σας ζητήσω συγνώμην για την ουσιαστική απουσία άρθρου σήμερα, μετά μάλιστα από ένα τόσο σημαντικό αγώνα, σας κάνω πάσα ΤΩΡΑ για συζήτηση σε ό,τι επιθυμείτε, υποσχόμενος να ανταποκριθώ.

ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΤΤΕΣ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Κ.Απόστολε,
Προβληματιζόμαστε με την κούλα. Πήρε το διπλό με την την Ριέκα,δεν έπαιξε άσχημα και ανεβαίνει το ηθικό τους!
Με τι ρόστερ? Τι budget μεταγραφών? Δεν ξέρω αλλά κάτι με τρώει μέσα μου.
Υποψιάζομαι το ίδιο συμβαίνει με πολλούς σύγγαυρους.Περιμένω να ωριμάσουν οι συνθήκες και θα επανεκτιμήσω τις πρώτες μου σκέψεις!
Πάντως το ξέρετε καλύτερα :«κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»
Οι Στρατηγοί πρέπει να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις πριν ο αντίπαλος κατακτήσει κρίσιμα εδάφη!

Εικόνα apostolos gaganis

Την είδα. Μ΄άρεσε. Γιαυτό κι΄έγραψα πριν ότι θα΄ναι δύσκολο το παιχνίδι μαζί της και θα κρίνει πολλά για τα μετά σ΄εμάς. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΨΕΙ ΠΟΛΥ. Έξω ( γνωστόν ) ΚΑΙ εδώ. Χρειάζεται συναγερμός...

Εικόνα KCS

Καλησπέρα κι από μένα. Ας γράψω κι εγώ την γνώμη μου. Συμφωνώ ότι υπήρξε λάθος τακτική από τον προπονητή, λάθος επιλογή ενδεκάδας και πολλά ατομικά λάθη από τους παίκτες. Δυστυχώς υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου -ακόμα και από τον κόσμο, εξ ου και το κορεό αλλά και το απαράδεκτο φαινόμενο της πρόωρης αποχώρησης κάποιων.

Λάθος τακτική: Tα αργά σέντερ μπακ ανέβαιναν ψηλά με αποτέλεσμα εύκολες αντεπιθέσεις για τον αντίπαλο. Φορτούνης Μάριν δεν πάνε μαζί απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο.Ας διαλέξει ο προπονητής έναν απ'τους δύο,όποιον κρίνει πιο κατάλληλο κάθε φορά. Σεμπά, εκτός ,αν είναι δυνατόν σε τέτοιο ματς, με αποτέλεσμα να χάνουμε όλες τις κόντρες και να είμαστε δεύτεροι στα μαρκαρίσματα. Το 1ο γκολ ξεκινά από το αχρείαστο φάουλ που κάνει ο Μάριν μη μπορώντας να ανακόψει αλλιώς τον αντίπαλο. Αν ήταν ο Σεμπά εκεί θα την έπαιρνε την κόντρα ο Σπορτιγκίτης να βγει στην αντεπίθεση?Πολύ αμφιβάλλω.

Ζιλέ, δεν μπορεί 2 ματς τη βδομάδα ξεκάθαρα. Δεν έπρεπε να τον βάλει, πηγή κινδύνων για την ομάδα. Ηθελε καθαρό αμυντικό χαφ που να κόβει και τέτοιος δυστυχώς είναι μόνον ο Ζντιέλαρ (και ο Ρομαό).

Ενγκελς, ελπίζω την άλλη φορά καλύτερα, έχει ελαφρυντικά. Πάντως πολύ πιο αργός του Ρέτσου. Δεν ήτανε βλάκες οι Γερμανοί.

Το πολύ άσχημο είναι πως η κάκιστη εμφάνιση έδωσε ελπίδες στους αντιΟλυμπιακούς. Και το ντέρμπι με την ΑΕΚ πλησιάζει. Με τέτοια εμφάνιση και τακτική δεν μας βλέπω καλά ούτε εκεί και μακάρι να κάνω λάθος.

Υπάρχει και άδικη στοχοποίηση ορισμένων παικτών από ορισμένους. Καπίνο, Φορτούνης, Μάριν, Ρομαό φταίνε πολύ λιγότερο απ'όσα έχουν ακούσει. Καπίνο έχει μερίδιο ευθύνης στο 1ο γκολ αλλά έχει εγκληματίσει πριν όλη η άμυνα. Φορτούνης Μάριν δεν μπορούν μαζί παρά μόνον απέναντι σε πολύ αδύναμους αντιπάλους κλεισμένους πίσω. Αλλιώς, εκτίθενται. Πόσο μάλλον που έλειπε και ο σκύλος ο Σεμπά να βοηθά στα μαρκαρίσματα στο χώρο τους. Ρομαό, δεν είναι δυνατόν να διακρίνεται πάντα παίζοντας σε άλλη θέση από τη δική του, το ίδιο και ο Φιγκέιρας.

Ελπίζω να βάλουν όλοι μυαλό και να δουλέψουν για να αλλάξουν τα πράγματα. Είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο που είχαμε ποτέ αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΛΕΤΑΙ να παλέψουν με όλη τους τη δύναμη για να πάρουν βαθμούς και αποτελέσματα, με όποιον αντίπαλο. ΚΑΙ ΟΧΙ "ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ". Με ανώτερους αντιπάλους πρέπει αν χρειαστεί να καταστρέψεις και να κλέψεις. Δυστυχώς ο προπονητής και η βελγική παροικία στην ομάδα παρά είναι του φαιρ πλέι...πρέπει να αλλάξουν μυαλά τάχιστα αλλιώς δεν τους βλέπω καλά ούτε αυτούς ούτε την ομάδα.

Η βελτίωση είναι δυνατή. Ρόστερ αξιόλογο υπάρχει. Μέχρι τώρα, ο προπονητής έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη του, ελπίζω να το συνεχίσει αυτό.

Και πάνω απ'όλα, ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ !

Εικόνα apostolos gaganis

Είπε κάτι σε δηλώσεις του προ ημερών ο Χάσι: "Δεν ξέρω πού θα είμαι σε δυο βδομάδες από σήμερα". Το ματς με την ΑΕΚ, σε πρώτη φάση, θα κρίνει αρκετά... Την βλέπω την προσφυγοπούλα με την Ριέκα. Έχει ομάδα γυμνασμένη, πεισματάρα, που τρέχει και πιέζει. Θα΄ναι δύσκολο το παιχνίδι μαζί της εκεί πάνω. Το θεωρώ από τα σημαντικά κριτήρια της περαιτέρω διαδρομής του, αλλά ΚΑΙ παιχτών...

Εικόνα Warrior 7

Καλησπέρα σε όλους,

Θα συμφωνήσω μαζί σου Απόστολε σε λιτά έγραψες στο σχόλιό σου αλλά και σε απαντήσεις σου σε άλλες απόψεις. Νομίζω ότι το στήσιμο της ομάδας ήταν λανθασμένο και ο Χάσι όπως φαίνεται υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της ομάδας αυτή την περίοδο. Το σκορ είναι πλασματικό και η τελική γεύση σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους είναι ότι χάσαμε με αρκετά μεγάλη διαφορά τερμάτων. Είμαι και εγώ της άποψης ότι ακόμα και με διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα λογικά θα χάναμε, εκτός βέβαια εάν το αγωνιστικό πλάνο περιείχε διαφορετική διάταξη, κάτι απίθανο βέβαια εφόσον ουσιαστικά είχαμε ένα μόνο καθαρό σεντερ μπακ.

Από τη μία πλευρά θέλω να πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ματς θα γίνει οδηγός για τη συνέχεια, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη και ο προπονητής θα διδαχθεί από τα λάθη του, αλλά από την άλλη θα έπρεπε να είναι πιο συντηρητικός εφόσον είχε παρόμοια εμπειρία και λιγότερη τύχη πριν από ένα χρόνο με τη Λέγκια στον ίδιο θεσμό. Νομίζω ότι ο συνδυασμός της αγωνιστικής του φιλοσοφίας και του έμψυχου δυναμικού της ομάδας μας θα παράξει καλύτερο θέαμα κυρίως με ασθενέστερους αντιπάλους στην Ελλάδα, αλλά η απαρέγκλιτη τήρηση τού ίδιου πλάνου στην Ευρώπη θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Με βάση το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, στα ματς με τους θεωρητικά ισχυρούς του ομίλου επιβάλλεται η χρησιμοποίηση όχι μόνο διαφορετικών προσώπων αλλά και διαφορετικής διάταξης με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και διπλή ζώνη άμυνας, κάτι το οποίο δεν ξέρω αν είναι εφικτό όχι μόνο λόγω προπονητή αλλά επίσης και λόγω έλλειψης διαθέσιμων κεντρικών αμυντικών.

Τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα προχτές. Με αρκετή δόση τύχης αποφύγαμε σκορ που θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην ομάδα, αλλά από την άλλη ήταν ένα καλό reality check. Ελπίζω ο προπονητής να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Με βάση το παρελθόν δεν είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει.

Εικόνα apostolos gaganis

Λέω να το φιλοσοφήσουμε, κομμάτι. Έτσι για το...self preservation, που λέγαμε παιδιά στην Άλλη Μεριά... Ξεκινώντας απ΄το ότι στον συγκεκριμένο όμιλο, το ξέραμε, και με βάση την ισχύ των 4 ομάδων, πως το αναμενόμενο λογικά θα΄ναι να έλθουμε τελευταίοι. Ε, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε... Τα διάφορα, που βασανίζουν όμως, "γαμώ το" είναι:

- Πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Σπόρτινγκ. Είχαμε καταβάλει στο Φάληρο μεγαλύτερα ονόματα. Φυσικά, δεν παίζεις με το...ατομικό αναμνηστικό. Έχουμε πάθει άλλωστε και νίλες εδώ μέσα.. Δεν περιμέναμε όμως να είναι ΤΟΣΟ καλοί.

- Ξέραμε ότι ήταν πολύ δυνατοί στην κόντρα. Και κατεβήκαμε σαν ξυπόλητοι στ΄αγκάθια, με συνέπεια το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, την διακινδύνευση να υποστούμε ΙΣΤΟΡΙΚΟ κάζο μεσ΄στο σπίτι μας και τη μεγέθυνση της υπάρχουσας βέβαια ατομικής και ως συνόλου ποιοτικής διαφοράς μας. Πρώτη φορά τόσα χρόνια που βλέπω μπάλα κοίταγα γεμάτος με τέτοια απορία, μη μπορώντας να πιστέψω. Μου φαινόταν ότι ζούσα μια μοναδικά αρνητική εμπειρία. Τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά και τόσο δυνατή η σφαλιάρα στο σβέρκο μου. Κι΄όχι μία...

- Ξέρεις ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος του κερατά απ΄το πρώτο δευτερόλεπτο. Και τρώς γκολ, βλακώδες για μια σοβαρή ομάδα, στο 1,5 λεπτό στην έδρα σου. Δεν πρόκειται ασφαλώς για θέμα σχήματος και τακτικής εδώ. Με ό,τι σημαίνει σε ψυχολογικό αντίκτυπο, αρνητικό και θετικό, αυτό. Και στο 13΄τρως και δεύτερο γκολ. Τελειώνεις επομένως άδοξα, τραγικά και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ στο φινάλε τον αγώνα, πριν καν αρχίσει καλά-καλά. Πώς να το καταπιείς ετούτο το πατατράκ; Σε συντρίβει. Σε κάνει να παρακολουθείς πια μηχανικά σχεδόν. Ανήκουστο. Και αφόρητο για τον ποδοσφαιρικό γαυρεγωϊσμό μας...

Θα μπορούσα να γράψω άρθρο τώρα.. Άναψα. Δεν ωφελεί όμως. Ό γέγονε γέγονε. Εξ΄ου και το αρχικό...philosofare. Aς συμμαζευτούν λοιπόν εκεί ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ στο Ρέντη, ας δείξουν έμπρακτα στα δύσκολα που μας περιμένουν ότι "τα΄πιάσαν" τα επώδυνα μηνύματα, κι΄εμείς, άλλο τι δεν έχουμε, ας σταθούμε δίπλα στην ομάδα ευελπιστώντας σε καλύτερη συνέχεια. Όσο γίνεται, ρε αδελφέ. Η γη θα εξακολουθεί να γυρίζει. ( Είδες; Το "φιλοσοφείν" το΄κανα ατάκα πράξη... χα! ).

Εικόνα Warrior 7

Η πίστη για νίκη οφείλετο κυρίως στο ποδοσφαιρικό μέγεθος του αντιπάλου σε συνάρτηση με τους άλλους δύο του ομίλου, αλλά επίσης και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν όπου η προσέγγιση των ευρωπαϊκών αγώνων ήταν διαφορετική σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της εποχής Κόκκαλη. Οι περισσότερες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων είχαν επιτευχθεί με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του αντιπάλου σε πρώτη ευκαιρία. Από την άλλη, το θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα στην Ελλάδα είχε αρκετές διακυμάνσεις και υπήρχαν περίοδοι όπου αυτό ήταν μέτριο, ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο Χάσι θεωρητικά μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που να προσφέρει θέαμα και γκολ με αδύναμους αντιπάλους στο πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη να βλέπουμε με μεγάλη συχνότητα τα σκορ που φέρναμε στα πρώτα εκτός έδρας ματς του ΤΣΛ. Κάτι που φυσικά δε μπορεί ο κόσμος να ανεχθεί, τη στιγμή μάλιστα που επί εποχής Μαρινάκη έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο όχι μόνο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ αλλά και στην προσέγγιση των αγώνων.

Δεκτή η παράκληση περί συμμαζέματος στο Ρέντη, αλλά δεν ξέρω αν ο προπονητής θα πάει κόντρα στη φιλοσοφία του ώστε να κατεβάσει την ομάδα με μια πολύ συντηρητική διάταξη που θα μειώσει τις πιθανότητες για ένα μεγάλο καζο. Ενδεχομένως, ο τρόπος που μπορεί να αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια που υπάρχει είναι η αλλαγή κάποιων προσώπων, οι ατομικές παρατηρήσεις και η μεγαλύτερη έμφαση στην αφομοίωση της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, κάτι το οποίο βέβαια δε θα βοηθήσει στη δραματική βελτίωση της εικόνας που είδαμε με τη Σπόρτινγκ.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο όμιλος είναι ο χειρότερος δυνατός για το Χάσι με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μακροημέρευσή του στον πάγκο της ομάδας. Άρα επειδή ο ποδοσφαιρικός γαυροεγωισμός μας είναι ισχυρός μόνο με θαύμα θα παραμείνει ο Χάσι μετά το Δεκέμβριο. Αν αυτό συμβεί θα είναι είτε λόγω αρκετής δόσης τύχης, μεγαλύτερης από αυτή που είχαμε προχτές, είτε λόγω προπονητικής του μετάλλαξης κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο σε αυτή τη φάση...

Εικόνα takis xwsiar

Ο γεγονε γεγονε-"τα πιασαν" τα επώδυνα μηνυματα. Αυτές οι 2 φρασεις είναι το ζουμι,φιλε Αποστολε σε ολο το σκηνικο που μας προβληματιζει κυριως!Εαν ισχειη το δευτερο(τα πιασαν τα επώδυνα μηνυματα),τοτε για μενα,ο γεγονε γεγονε.Ολοι οι ανθρωποι εχουν το δικαιωμα "αστοχιας",(ακομα και τα υλικα!).Εγω είμαι προθυμος μετα από 2,3 εβδομάδες,να αποθεωσω τον Χασι επειδή θα μου δειξει ότι καταλαβε τι παει στραβα,πηρε "τα μετρα του",και η ομαδα κάθε εβδομαδα δειχνει καλυτερο προσωπο.Αρα ερχομαστε σε κατι που εχεις τονισει και συ!ΥΠΟΜΟΝΗ!!Μακαρι όλα αυτά που λεμε οι περισσοτεροι εδώ,να ηταν τελικα λογια στηγμιαιας απογοήτευσης και ανυσηχιας.Υγεια να εχουμε να τα δουμε όλα στην πορεια.

Εικόνα matrasimca

Αγαπητε Αποστολε και φιλοι,
Για να μπορει να αντεπεξελθει οποιοσδηποτε οργανισμος σε οποιαδηποτε κατασταση χρειαζεται ισορροπία.
Αυτο δεν συνεβη προχτες στην ομαδα μας γιατι λογω Χασι η ομαδα ηταν κομμενη στα 2, δεν υπηρχαν αμυντικα χαφ.
Σε ενα ομιλο τον πλεον δυσκολο που πεσαμε δεν μπορουμε να παμε με συστημα φουλ επιθεση.
Χρειαζονταν ενα ενισχυμενο αμυντικογενες συστημα οπως το 3-5-2 που κανει το κεντρο μπετον αρμε και αντεπιθεσεις αν μπορεις.
Επισης δεν υπαρχει σωστη αξιολογηση παικτων, ο Παρντο του Τσαμπιονς Λιγκ σκοραρει, δεν το ηξερε αυτο ο Χασι?
Αυτα που γραφω τα εγραφα και εδω μεσα πριν ον αγωνα, οπως και αλλοι, δεν υπαρχει ομως λογικη.
Δεν δικαιολογω με τιποτα τον κατατρεγμο του Σιωπη λογω της φτηνης δικαιολογιας του υψους, πεστε μας ενα καλυτερο κοφτη Ελληνα σημερα. Και αυτον ο Χασι τον ξαπεστειλε, οπως και τον Ρισβανη απορριπτωντας ολη την περυσινη του αποδοση. Ο Μεσι γιατι παιζει δηλαδη με τετοιο υψος κ. Χασι?
Ο ανθρωπος αυτος πεταει στα συνεφα νομιζοντας οτι θα παιξει στο τσαμπιονς λιγκ με φουλ επιθεση.
Στο πρωτο ημιχρονο πραγματικα ντραπηκα.
Κατι αλλο επισης, ειναι εμφανες οτι ο Καπινο εχει συγκεκριμενα προβληματα εκτιμησης στις εξοδους οταν η μπαλα ειναι ψηλα, θα συνεχιστει για πολυ ακομα αυτη η κωμωδία?
Ολοι πλεον γνωριζουν αυτην την αδυναμια.
Την εμπειρια του Προτο γιατι την αγορασαμε?
Αυτα καλοι μου φιλοι και περαστικα μας.
Για την τραγωδια του να χανεις την δουλεια σου κοιτα πως να κανεις autosave στο word: https://www.youtube.com/watch?v=hCZrz5RYFs8
Χαιρετω

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνούμε στο ακατανόητο του σχήματος, από κακή εκτίμηση, που κατέβασε. Για τον Σιώπη, επίσης, όπως και για τον Καπίνο. Την πολύ δύσκολη συνέχεια στην Ευρώπη σκέφτομαι... Όσο για τα καθ΄ημάς, ίδωμεν.

Σ΄ευχαριστώ. Δεν είναι ότι δεν το ξέρω. Είναι ότι ΔΕΝ το κάνω. Γιαυτό θέλω ξυλιές..

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνούμε στο ακατανόητο του σχήματος, από κακή εκτίμηση, που κατέβασε. Για τον Σιώπη, επίσης, όπως και για τον Καπίνο. Την πολύ δύσκολη συνέχεια στην Ευρώπη σκέφτομαι... Όσο για τα καθ΄ημάς, ίδωμεν.

Εικόνα takis xwsiar

Είναι και κατι άλλο Αποστολε,που εχει ψιλοφανει στο εσωτερικο της ομαδας,αλλα νομιζω ότι θελει αρκετη υπομονη από εμας για να το θιξουμε,γιατι εκει αμα φυγει ο ελεγχος,την κατσαμε!Οι της ομαδας όμως,ελπιζω να εχουν το νου τους!

Εικόνα apostolos gaganis

Ό,τι πεις, Τάκη. Εσύ θα κρίνεις πότε θα είναι σκόπιμο και αν.

Εικόνα NIKOSSPIN

Καλησπέρα και από μένα.
Δυστηχώς το χτεσινό παιχνίδι μας προσγείωσε με το χειρότερο τρόπο όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας στο CH.L. .Τα συμπεράσματα που έβγαλα από την χτεσινή εμφάνιση της ομάδας μας ήταν τα εξής :
1) Mεταγραφές από το πάνω ράφι αποδείχτηκαν τελικά απελπιστικά κατώτερες να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τέτοιου είδους παιχνιδιών (ΖΙΛΕ, ΚΑΡΣΕΛΑ).Ο ΟΦΟΕ κατά την γνώμη μου είναι μία καλή προσθήκη αλλά δεν μπορεί και να κόβει και να δημιουργεί. Δεν υποστηρίζεται από την υπόλοιπη ομάδα και δυστηχώς η καλή κίνηση που έχει με την μπάλα μένει ανεκμετάλλευτη.
2) Η άμυνα είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει μόνη της, γρήγορες επιθέσεις, τόσο συνολικά (ως λειτουργία) όσο και μεμονομένα όταν χρειάζεται να παίξουν στο ένας με έναν. Ειδικά ο ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ το έχει σύστημα να κρύβεται και να αφήνει το Χαφ που παίζει μπροστά του να μαρκάρει αυτός τον αντίπαλο επιθετικό. Τα στόπερ μας είναι ψηλά κορμιά, βαριά, και δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ταχύτητα να ακολουθήσουν τον επιθετικό όταν η μπάλα βγαίνει στην πλάτη τους. Δυστηχώς αν και στήριζα την επιλογή του Χάσι, ο Ρομαό ο οποίος είναι λίγο πιο ταχύς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του στόπερ.Τι περιμένει ο κ. Σάββας από την επιστροφή του Μποτία, του Σισέ και του Βούκοβιτς; Toν Νέστα, τον Μπαρέζι ή τον Μαλντίνι. Με κορμιά 1.90 και βάλε, γρήγορη άμυνα δεν μπορείς να έχεις .Φρόντισε τουλάχιστον ο ένας στόπερ να είναι ταχύς και ας μην έχει τόσο μεγάλο μπόϊ . Δεν θες, δεν μπορείς να βρεις, είναι πολύ ακριβοί τέτοιου είδους αμυντικοί και δεν έχεις να τα δώσεις, τότε παίξε με 3 πίσω. Αυτό το χτικιό τόσα χρόνια να παίζουμε με δυο γομάρια πίσω, ζώνη, και ψηλά την άμυνα, μας έχει στοιχίσει του κόσμου της ήττες και από αντιπάλους εμφανώς υποδεέστερους (βλ. ΑΕΚ πέρυσι). Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν ως πλούσια σωματικά προσόντα όταν παρουσίαζαν τον Μποτία, τον Ντα Κόστα ή φέτος τον Βούκοβιτς και αυτόν τον ΣΙΣΕ . Δυο μπράβοι της νύχτας έχουν περίσσοτερα σωματικά προσόντα και είναι και πιο φτηνοί. Η καλύτερα πάρε τρεις τέσσερις φωτομοντέλες βάλε τις πίσω και άντε μετά να ξεκολλήσουν οι αντίπαλοι επιθετικοί από πανω τους. Ας το σκεφτούνε για τον Γενάρη.
3) Αυτοματισμοί βγαίνουν πολύ λίγοι. Αλληλοκαλύψεις ελάχιστες. Κίνηση χωρίς την μπάλα σχεδόν μηδενική. ΧΑΣΙ όλο το καλοκαίρι τι έκανες;
4) Η αγωνιστική ταχύτητα της ομάδας είναι εμφανώς κάτω του μετρίου για αυτό το επίπεδο. Είναι σαν να βάλεις ένα πενηντάρη να κυνηγάει τον Γιούσειν Μπολτ. Χτες ειδικά παρατήρησα και κάποια θεματάκια με την φυσική κατάσταση. Εύχομαι να είμαι λάθος.
5)Αν είναι να μάθει και ο Χάσι κοουτσάρισμα πάνω στην καμπούρα μας, τουλάχιστον να εισπράτουμε αντί να πληρώνουμε από τους προπονητές. Σχολη προπονητών CHAMPIONS LEAGUE έχουμε γίνει. Έλεος με το στήσιμο χτες. Και τελοιόφοιτο των ΤΕΦΑΑ να έβαζες χτες στον Πάγκο καλύτερα θα έστηνε την ομάδα. Τί σκάταουτινγκ έκανε αυτός και το επιτελείο του. Μάλλον δεν έκανε. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ .

ΥΓ 1 :Κακό συνήθειο έχει γίνει πια από δημοσιογράφους μας και διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ να δημιουργούν εντυπώσεις για παίκτες που έρχονται την περίοδο των μεταγραφών και τελικά αυτές να καταρρέουν ως χάρτινοι πύργοι . Αντιθέτως αν κάποιος ψελίσει ή ακόμα περισσότερο γράψει κάτι μη άρεστο για κάποιον νεοφερμένο παίκτη αμέσως τον στέλνουνε στο πυρ το εξώτερο.
ΥΓ2 : Κωστάκη (Φορτούνη) κρίμα, πολύ κρίμα. Δεν μαθαίνεις και αυτό θα σου στοιχίσει μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και αρκετά χρήματα για σένα και την ομάδα. Άλλαξε το όσο είναι και καιρός, κάθε μέρα να βάζεις πριν την προπόνηση και τον αγώνα το χτέσινο παιχνίδι, για να σου υπενθυμίζει πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο . Αλλιώς θα καταλήξεις και εσύ ως ένα ταλέντο που έμεινε απλά ταλέντο.
YΓ3:Πρόεδρε είναι κρίμα και άδικο τέτοιες εποχές κρίσης και ένδοιας να διαβάζουμε για εξωφρενικά ποσά σε συμβόλαια και αγορές παικτών που ούτε σε ομάδες της FOOTBALL LEAGUE δεν αξίζουν να παίζουν. Είναι κρίμα για ΕΣΕΝΑ πρώτα από όλα, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεις τον Ολυμπιακό μας, που δέχεσαι ανελέητο πόλεμο από στημένους δημοσιογραφίσκους, ΜΜΕ, πολιτικούς, να ξοδεύεις τόσα χρήματα χωρις την ανάλογη ανταποδοτικότητα σε αγωνιστικό επίπεδο και ειδικά στην Ευρώπη. Έχεις κάνει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή πριν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχεις βάλει τον σύλλογο στα σαλόνια της Ευρώπης και παίζει δυναμικά σε όλο αυτό το σύστημα που απαρτίζει το διεθνές ποδόσφαιρο. Δεν αξίζεις εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως το χτεσινό.Δεν ξέρω τι ή ποιος φταίει άλλα κάθε μεταγραφική περίοδος φορτωνόμαστε και δυο τρία παλτά.

Συγνώμη για την πολυλογία αλλά το χτεσινό μου έκατσε πολύ βαρύ. Δεν είναι η ήττα που με πόνεσε, είναι η εμφάνιση η οποία είναι μακράν η χειρότερη μέσα στο Καραϊσκάκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκό .
Ευχαριστώ

Εικόνα apostolos gaganis

"Συγνώμην για την πολυλογία αλλά το χτεσινό μου έκατσε πολύ βαρύ. Δεν είναι η ήττα που πόνεσε, είναι η εμφάνιση". Σ΄αυτά τα λόγια, πράγματι, συνοψίζεις το κυρίαρχο αίσθημα όλων απ΄τον προχθεσινό αγώνα. Εκεί θα σταθώ. Στα υπόλοιπα που γράφεις, με άλλα συμφωνώ και με άλλα έχω διαφορετική άποψη. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει οι αρνητικές διαπιστώσεις που έγιναν να οδηγήσουν σε σωστές αποφάσεις και δράσεις απ΄τους υπεύθυνους, γιατί η συνέχεια θα είναι πολύ σκληρή και απαιτητική. Μπορούν;

Εικόνα apostolos gaganis

ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΤΟ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΣΙ ΚΛΠ ΣΤΟ GAZZETTA. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΚΡΙΝΙΕΣ...

Εικόνα takis xwsiar

Εντωμεταξύ (στο χωριο μας),μας εβαλαν να παιξουμε πριν το ματς με την Γιουβεντους,Κυριακη και όχι σαββατο όπως κανουν άλλες ομοσπονδίες στα πρωταθλήματα των ομαδων τους,στην Ευρωπη.

Εικόνα Marios

Χαιρεται κ Αποστολε,πραγματικα κριμα για αυτο που εγινε με το κειμενο σας.Εχω διαβασει πολλες και διαφορες αποψεις σημερα,πολλα κατηγορω στον Χασι,ειδικα αμα διαβασετε το αρθρο του Καρπετοπουλου μιλαει οτι ο Ολυμπιακος κινειται χωρις κανενα πλανο απο τον προπονητη του.Βλεποντας την ιστορια του σημερινου προπονητη μας βλεπω οτι το χθεσινο το εχει παθει και περσι,με την Λεγικα εναντια στην Ντορτμουντ,απλα περσι εφαγε 6 χωρις να προσπαθησει να το μαζεψει με τις αλλαγες του.Ο ανθρωπος στην συνεντευξη τυπου πριν το παιχνιδι ειπε ολα αυτα που βλεπαμε ολοι για την Σπορτινγκ δηλαδη οτι ειναι μια ομαδα που στο χωρο σε διαλυει.Δυστυχως εδειξε μια αμετροεποια με μια δοση απιστευτης αμελειας,θεωρω οτι η κριση του ηταν ποδοσφαιρικη,δηλαδη σκεφτηκε θα περιορισω τις αντεπιθεσεις τους κρατωντας την μπαλα,καλο σαν σκεψη δυσκολο σαν εκτελεση,με παικτες σοφτ και μια ομαδα μη συγκεντρωμενη που δεν τρεχει οσο ο αντιπαλος της οδηγησε σε ναυαγιο.Αυτη η ποδοσφαιρικη του λογικη ειναι ακολουθο της σχολης που υπηρετει και της χωρας που δουλεψε,ηλπιζα ως Βαλκανιος που ειναι να δειξει μια μεγαλυτερη πονηρια,αλλα μαλλον τυφλωθηκε απο την ζαλη της επιτυχιας με κυριαρχικο ποδοσφαιρο.Με ανησυχει ιδιαιτερως το καθολου απολογητικο του υφος στην συντευξη τυπου μετα το παιχνιδι,δεν μπορω να τον ψυχολογησω καθολου.Ο Ολυμπιακος μας δεν γινεται να ειναι τα τσικο της Μπαρτσα,να παιζουμε με εναν συγκεκριμενο τροπο και οσα βαλουμε οσα φαμε,υπαρχουν αγκαθια στον δρομο μας,δεν γινεται να κανουμε πως δεν τα βλεπουμε.Καταλαβαινω οτι ειναι νωρις ακομα για την ομαδα που λογικα θελει να παρουσιασει,αλλα χωρις σοβαροτητα δεν πετυχαινεις τιποτα και συγνωμη που το λεω αλλα στην ομαδα γινεται διαγωνισμος λαθων,δεν φταιει μονο το οτι ειναι νεα η ομαδα ή το οτι προσπαθει να παιξει κυριαρχικα γιατι τα λαθη γινονται σε ολο το γηπεδο,αντε στο 1/3 του αντιπαλου να κανεις λαθη,αλλα εμεις με μια μετρια πιεση χανουμε την μπαλα στην δικη μας περιοχη,οι λαθος πασες απο τα σεντερ μπακ μας ειδικα τεινουν να γινουν αναποσπαστο κομματι της <<ομαδικης λειτουργιας>>.Ποια η κριση ολων θα γινεται πιο αυστηρα,χθες παιχτηκε η υστεροφημια της ομαδας,κατι ανεπιτρεπτο για τον συλλογο που αγαπαμε.Τουλαχιστον ελπιζω ολοι να καταλαβαμε οτι ολες αυτες οι ομαδες παιζουν ξεκαθαρο σε υψηλοτερο επιπεδο απο εμας και το για να της παιξεις στα ισια πρεπει να τις σεβεσαι,κατι που παει κυριως στον κοσμο.Ειπαν καποιοι φιλοι πιο κατω και καποια πιο ειδικα πραγματα για τον κοσμο.

Εικόνα apostolos gaganis

Ελπίζω προπονητής και παίχτες να πήραν τα μηνύματα που ΕΠΡΕΠΕ απ΄το χθεσινό δράμα. Το σκορ, το γράφω επανειλημμένα εδώ, είναι απολύτως πλασματικό λόγω της μεγάλης χαλάρωσης των Πορτογάλων στο β΄και ειδικά προς το τέλος του. Θα δούμε στη συνέχεια κατά πόσον και σε ποιό βαθμό τα παραπάνω χωνεύτηκαν. Εδώ θα΄μαστε, Μάριε. Όσο για τον Χάσι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά αν όχι παραφροσύνην πάντα, οπωσδήποτε όμως ένα μίγμα θόλωσης της διανοίας και πεισματικής εμμονής σε - ανεπιτυχείς τελικά - επιλογές, προκειμένου αυτές να δικαιολογηθούν. Του δίνω αυτό το...ελαφρυντικό για την ώρα. Υπήρξε μεγάλη ποιοτική απόσταση πάντως, σε σύγκριση ατομική παικτών ένας προς ένα και στα δύο σύνολα βεβαίως.

Εικόνα Pipis

Δεν θα μακρηγορήσω , απλά απορώ...

Όταν έχεις φάει τόσες φάσεις, πανομοιότυπες, με ομάδες όπως Παρτιζαν, Ριέκα αλλά και Λαμία και Ξάνθη, ομάδες σαφώς υποδεέστερες αλλά και πιο αργές από την Σπορτινγκ, τότε η εξήγηση για το χθεσινό, εφιαλτικό, τρομακτικό για μένα 20 λεπτό βρίσκεται στο ότι η ομάδα στήθηκε και πάλι λανθασμένα για ένα ακόμα παιχνίδι.

Εικόνα apostolos gaganis

Κάνε τον κόπο, αν θέλεις, να διαβάσεις μερικά απ΄τα κάτω σχόλια και αντισχόλια. Αυτά συνιστούν το σημερινό άρθρο, άλλωστε. Θα βοηθήσουν, νομίζω, Πίπη.

Εικόνα takis xwsiar

Δεν πειραζει φιλε,νασαι καλα και όλα τ αλλα τα βρίσκουμε!Εγω φιλε εχω εντονη ανυσηχια για την ομαδα μας,και δεν εχει να κανει με τους παικτες η τις ενεργειες της διοικησης.Οι παικτες εχω την αποψη ότι και ποιοτητα εχουν και εμπειρια για να παιξουν σε μια ομαδα σαν τον Ολυμπιακο.Η διοικηση απ την άλλη εκανε αυτό που επρεπε και του ζητηθηκε από τον προπονητη και το τεχνικο επιτελειο της ομαδας.Αυτο που δεν μου αρεσει,ειναι ότι ο Χασι δεν εχει ασχοληθει καθολου απ ότι φανηκε πλεον ξεκάθαρα,με την αμυντικη διαταξη της ομαδας.Και δεν εχει δουλεψη σε αυτό ουτε στην προετοιμασια της ομαδας ολο το καλοκαιρι!Και όταν δεν εχεις κανει αυτό,δεν εχει καμια σημασια αν παιζει πισω ο Μποτια η ο Ρετσος η ο Ενγκελς!Και δεν φτανει αυτό,δεν εχει βοηθεια η αμυνα ουτε από τα χαφ.Πολυ φοβάμαι ότι είναι προπονητης από αυτους που σκέφτονται "ας βαλω εγω 5,κιας φαω 4.Μα ετσι δεν θα μπορεις ουτε μπροστα να εισαι καλος,και γιαυτο η ομαδα ουτε επιθετικα είναι όπως πρεπει.Και τι βγαινει και δηλωνει? "φιλοσοφια μου είναι να παιζουμε επιθετικα και δεν θα αλλαξει ουτε στο champions league!" Δηλαδη ΑΡΒΑΛΕΣ!,δεν εχει καταλαβει τιποτα!Εχω όμως και μια άλλη ανυσηχια,οι υπολοιποι στο τεχνικο επιτελειο τι ρολο παιζουν?Μιλανε με τον προπονητη?,και αν ναι,μετραει η γνωμη τους?Εχουν αποψη?,συνεργάζεται όπως πρεπει,προπονητης-Ουσιγιος-καρεμπε,κτλ η ο καθενας λεει στα "ευκολα" τι γνωμη του,και όλα καλα?Δεν γνωριζω πως εχει εκει το πραμα,απλα ανυσηχια εχω,μπορει όλα να είναι καθως πρεπει και να το διαπιστώσουμε στο μελλον.Αυτες φιλε είναι οι σημαντικοτερες ανυσηχιες μου,γιατι βλέποντας αυτό το παιχνιδι(που εκει πλεον,τα δειχνεις ΟΛΑ),καταλαβα γιατι η ομαδα μας εχει δεχθεί τοσες πολλες επιθεσεις από αντιπαλλους κατωτερους.Αυτα όλα που "λεω" δεν εχουν σχεση με οποιεσδηποται συμπεριφορές "κραξίματος" όταν η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ αγωνιζεται στο ΝΑΟ ΜΑΣ!!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!! Εάν και όταν πρεπει να γινει "κατι",εχουμε ανθρωπο ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να κανει αυτό που είναι το συμφέρον της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ,ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Μόνο ένα θα δείξει για όσα σε προβληματίζουν: Η συνέχεια και τίποτα άλλο. Θεωρώ ότι εισπράχθηκαν από΄κείνους που ΠΡΕΠΕΙ όσα μηνύματα βγήκαν για΄μας απ΄τον χθεσινό αγώνα. Εδώ θα΄μαστε να το δούμε. Δεν σου κρύβω πάντως, απ΄ό,τι είδα χθες, ότι το άμεσο μέλλον και μιλάω κυρίως για την Ευρώπη αλλά και για τα εγχώρια, με κάνει σκεπτικό. Τουλάχιστον. Και περίεργο πολύ για τη συνέχεια.

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε, αγαπητοί Σύγγαυροι, μεγάλη πίκρα ,μεγάλη στενοχώρια αλλά η ζωή συνεχίζεται , δεν σκύβουμε το κεφάλι ,αναλογιζόμαστε , αν θέλετε διαλογιζόμαστε! Σε κάθε περίπτωση πρέπει μαθαίνουμε από τις αποτυχίες και να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.
κ.Απόστολε ,σας καταλαβαίνω απόλυτα με την απώλεια του κειμένου την έχω και εγώ πατήσει αρκετές φορές.
Τώρα σε αυτά πού γράφονται από ειδικούς και μη , από καλόβουλους και μη, να προσθέσω και τις δικές μου κρίσεις ,βασισμένες στις γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες 5 δεκαετιών με επικοδομητική διάθεση, να συνεισφέρουμε στην διόρθωση αδυναμιών και όχι να γκρεμίσουμε ότι καλό υπάρχει!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Οι αιτίες της χθεσινής «άτυχης εμφάνισης»
Συνοπτικά (συγνώμη δεν έχω ακόμη μεγάλη διάθεση για εκτενείς αναλύσεις)
10 αιτίε:

1. Στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα αυτό που διακρίνει τις μεγάλες ομάδες είναι η ΤΑΧΥΤΗΤΑ και η ΔΥΝΑΜΗ και φυσικά η ποιότητα των παικτών
2. Η Sporting ήταν χθες τουλάχιστον δυο κλικ πάνω από τον Θρύλο μας σε ταχύτητα και δύναμη.
3. Το κάκιστο στήσιμο της ομάδας.
4. Ο Ρομαό δεν είναι λίμπερο και μάλιστα επιπέδου C.L. Δεν εννοώ ότι φταίει αυτός αλλά ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα από την φυσική του Θέση ως αμυντικός χάφ.
5. Χρειαζόταν ειδικά χθές άλλο ένα αμυντικό χάφ. Ο Ζντιέλαρ μπορούσε να ξεκινήσει και να έμενε έξω ένας από τους Φορτούνη η Μάριν
6. Ο Φορτούνης , Μάριν, Καρσελά , πολύ ποιοτικοί παίκτες αλλά δεν βοηθάνε στην αμυντική λειτουργία.Νομίζω ότι δεν έχουν την ενέργεια –φυσική κατάσταση για να καλύπτουν και χώρους στην άμυνα.
7. Στα γκόλ, στα δοκάρια κλπ η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν για τα πανηγύρια.
8.Ο Φορτούνης έχει ταλέντο αλλά δεν το αξιοποιεί, με ευθύνη του, δεν έχει αναπτύξει την φυσική του κατάσταση στο επίπεδο που απαιτείται και νομίζω έχει και φουρτουνιασμένη συναισθηματική κατάσταση που στέκεται εμπόδιο την απόδοση του.
9. Ο Καπίνο,δυό γκόλ σώζει ,δύο τρώει! Εχει πρόβλημα στις εξόδους και τεράστιο άγχος που τον καθηλώνει
10. Η ΑΙΤΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΒΑΡΎΤΗΤΑΣ:
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΧΑΣΙ! χθές ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, ΣΕ ΚΑΚΙΣΤΗ ΦΟΡΜΑ, ΚΑΚΙΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ,ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ-ΑΜΥΝΑ.
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ!(θα δείξει τους προσεχείς 3-4 αγώνες. )
ΤΟ ΛΑΝΘΑΝΕΙΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ-ΤΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙΝ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ.......................

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
-Ο Θρύλος έχει καλό υλικό αλλά τώρα θα φανεί αν έχει και καλό Αρχιτέκτονα –Προπονητή ,για να το αξιοποιήσει κατάλληλα.
-Φυσικά υπάρχουν και Ελλείψεις . Ενας ακόμη καλός αμυντικός, από το πάνω ράφι(δεν ξέρω τι θα γίνει με Βούκοβιτς , Μποτία.Μπορούν?????? και ένα καλό αριστερο μπακ!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Σύγγαυροι ψηλά το κεφάλι , κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική, αλλά ενωμένοι στηρίζουμε την ομάδα!
Ο Πρόεδρος και μπορεί και θέλει! είμαστε δίπλα του!

Εικόνα apostolos gaganis

Τα΄χουμε πει πολλές φορές οι δυο μας, αδελφέ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, είναι η δική μου απάντηση. Όλοι κρίνονται. Όλοι. Ένα μόνο θα προσθέσω. Είναι η τραγική εικόνα του α΄ημιχρόνου εκείνη που βάρυνε πάνω απ΄όλα το χθεσινό σκηνικό. Αν το σκορ ήταν έστω το ίδιο, αλλά με διαφορετική εικόνα και εξέλιξη, και το κλίμα σήμερα θα΄ταν πιθανότατα διαφορετικό. Εκείνο το δυνητικό 7 - 2, ας πούμε, ρίχνει βαριά τη σκιά του... Δεν ήμασταν το φαβορί, άλλο αν πολλοί δεν το πίστευαν από άγνοια κινδύνου αυτό, αλλά όχι κι΄έτσι. Με την συγκεκριμένη εικόνα του α΄ημιχρόνου. ΑΥΤΟ μας ζεμάτισε και μας έχει βάλει σε σκέψεις και ανησυχία για τα περαιτέρω. Αν θέλεις, πήγαινε στο τέλος, στο σχόλιό μου στον φίλο john, απ΄όπου άρχισα απ΄το απόγευμα νωρίς να γράφω...

Εικόνα Marios

Τα ειπες ολα,αμα επιμεινει ειναι επικινδυνος,δεν πηρε ομως τα μηνυματα και απο Ριεκα και απο Λαμια και απο Ξανθη,ομολογω αρχιζω να ανησυχω,οφειλεις να προφυλαγεσαι οσο καλος και αν νομιζεις οτι εισαι..θα δειξει!

Εικόνα Romain

Απόστολε γειά σου. Το έχω πάθει και γώ γράφοντας όχι τόσο μεγάλα κείμενα και συνεχιζω και γράφω απ ευθείας χωρις να κάνω αποθηκεύω.

Θα συμφωνήσω ότι η Σπόρτινγκ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά έχει και τον Χεσούς που είναι στον 2ο του χρόνο αλλά γνωρίζει την ομάδα του εδώ και χρόνια αφού εργαζόταν στην Μπενφίκα.

Ο Χάσι απο την άλλη είναι καινούργειος στον Ολυμπιακό αλλά και στην Ελλάδα.

Υπάρχει ένα learning curve για τον Χάσι που χρειάζεται να περάσει, και τέτοια ματς τον βοηθάνε να γίνει καλύτερος. Βέβαια το πρώτο ημίχρονο ήτανε disaster όπως και η όλη προετοιμασία του παιχνιδιού.

Δεν θέλω να παριστάνω τον προπονητή γιατί δεν είμαι ούτε και γνωρίζω αυτή τη δουλειά. Ομως δεν μπορείς να δέχεσαι τόσες φάσεις από Λαμία και Ξάνθη και να έχεις την ίδια περίπου ενδεκάδα με την Σπόρτινγκ και την ίδια στρατηγική. Η οποία έριξε 5άρα εκτος εδρας στην Στεάουα.

Λογικά φέτος σε τέτοιο όμιλο, ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρείες μας είχαν από την αρχή φαβορί για την 4η θέση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία αυτή για να βελτιωθούμε σαν ομάδα και σαν οργανισμός καταβάλλοντας βέβαια μεγάλη προσπάθεια.

ΚΑΙ ΣΕ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΤΤΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

"Λογικά σε τέτοιο όμιλο, ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρείες μας είχαν από την αρχή για την 4η θέση". Και οι στοιχηματικές εταιρείες, προσθέτω, μόνο με συναισθηματισμούς ασφαλώς δεν κρίνουν. Το ένα. Και το άλλο: "Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία αυτή για να βελτιωθούμε σαν ομάδα και σαν οργανισμός, καταβάλλοντας βέβαια μεγάλη προσπάθεια".

Προσυπογράφω και τα δύο.

Εικόνα Βαγγέλης

Μετά από μια τέτοια ντροπιαστική εμφάνιση, θα ήταν λάθος την ευθύνη να την χρεωθεί μόνο ένας.
Η ευθύνη πρέπει να βαρύνει όλους, από το κεφάλι μέχρι τις παρανυχίδες.
Το κουφό είναι ότι σήμερα το πρωί ξύπνησα με μια τρομερή αισιοδοξία.
Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.
Άς αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους κι ας παίξουν ΜΠΑΛΛΑ από δω κι εμπρός και όχι μόνο στο Τσ. Λίγκ αλλά πρωτίστως στο πρωτάθλημα όπου μας περιμένουν όλοι να μας ''αγαπήσουν'' ειδικά τώρα πού κατάλαβαν το αμυντικό μας χάλι.
Προσοχή γιατί θα φάμε πολλές κηδείες αν δεν σοβαρευτούμε ...
Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Βαγγέλη, το μήνυμά σου είναι ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ. Συμφωνώ.

Εικόνα redterror

Λάθος στήσιμο
Λάθος τακτική
Λάθος κατάρτιση βασικής ενδεκάδας
Λάθος ψυχολογία κόσμου (περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρίν το ματς,ποιά σπορτινγκ κτλ.)
Πώς να κερδίσεις αγώνα ch.l????ακόμα και ελληνικού πρωταθλήματος λεω εγώ...
Η ομάδα είναι καινούργια αμοντάριστη ακόμα και παίχτες βασικοί τραυματίες,το πρωτάθλημα παίζεται παρ ολα αυτά...
Αφήνουμε τα ρόστερ τα λογιστικά τα ο μπαοκ δε μπορεί τα ο μελισσανιδης δε βάζει λεφτά και κοιτάμε μόνο την
ομαδάρα μας!!κάθε αγωνιστική είναι πόλεμος!
και κάτι τελευταίο,ΠΑΊΖΟΥΜΕ 20 ΧΡΌΝΙΑ CH.L πότε θα καταλάβουμε οτι τη διαφορά τη κάνει το σύνολο και οχι
οι παίχτες?πότε θα καταλάβουμε οτι ο σεμπά είναι πιο χρήσιμος απο το μάριν κι ας ξέρει ο μαριν 10 φορές τη
μπάλα του σεμπά?ρητορική ερώτηση.

Εικόνα apostolos gaganis

Σοβαρό σχόλιο. Προβληματίζει. Ένα μόνο να προσθέσω. Μια ματιά και στον αντίπαλο... Γιατί ο απογοητευμένος ( και πανικοβλημένος στο εξής ) οπαδός, έχει τη μόνιμη τάση στις αποτυχίες ν΄αναφέρεται μόνο ή κατ΄εξοχήν στα μείον, τα σφάλματα, τις ελλείψεις κλπ της ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ και να παραβλέπει ή εν πάση περιπτώσει να μη αναφέρεται παρά ελάχιστα στην ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ του αντιπάλου. Γιατί πονάει κάτι τέτοιο. "Veritas odium parit"... Έπαιζαν λοιπόν χθες ΚΑΙ οι Πορτογάλοι. Και καλή μπάλα. Τέτοια, που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. ΕΚΕΙ για μένα βρίσκεται το κουμπί της χθεσινής νύχτας. Το σκορ, είναι πλασματικό. Θα μπορούσε να ήταν και 7 - 2 ακόμα. Και δεν το πολυείδα αυτό γραμμένο πουθενά. Που σημαίνει ότι, ναι μεν δεν παραταχθήκαμε κι΄εμείς όπως πιθανότατα θα΄πρεπε, με άγνωστα πάντως αποτελέσματα-απλώς υποθέτουμε, αλλά κυρίως ότι ο αντίπαλός μας χθες τουλάχιστον απείχε πολύ ποιοτικά από εμάς, ατομικά σε όλες τις θέσεις ΚΑΙ ως σύνολο...

Εικόνα redterror

Καλημέρα Απόστολε κι ευχαριστώ για την απάντηση στο σχόλιο μου.Οταν έγραψα ποιά σπόρτινγκ που άκουγα απο δω κι απο κει αυτό ακριβώς εννοούσα ότι δε ζυγίσαμε τον αντίπαλο όπως έπρεπε απο τον κόσμο μέχρι τον προπονητή.Παίζουν κι αυτοί και ρίχνουν χρήμα!Να σου πω όμως κάτι δε θέλω να κερδίσω,θέλω να φύγω απο το γήπεδο περήφανος!όπως τότε που έφαγα 4 απο την παρί αλλά πάλεψα!όπως στο emirates που έχασα αλλά με φοβηθήκανε καταλαβαίνεις...
επειδή στο γήπεδο κάθομαι ψηλά έβλεπα το πως είχε στηθεί η σπορτινγκ και θαύμαζα πραγματικά.παρ ολα αυτά νομίζω οτι αδικούμε τους εαυτούς μας,γι αυτό κατα την ταπεινή μου άποψη επισήμανα τα λάθη μας.Συνεχίζω να πιστεύω στην ομάδα και όταν πάμε εκεί θα τους γ@μηθει ο κ@λ@ς!!!ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Εικόνα Kratistos_

Γεια σας!

Πρέπει να ευχαριστούμε την καλή μας τύχη για ό,τι έγινε χθες βράδυ. Και τούτο διότι διέπραχθη ύβρις πολυεπίπεδη. Πρώτα πολιτισμική και ιστορική στην εξέδρα, στη συνέχεια ποδοσφαιρική στο γήπεδο, και τέλος επικοινωνιακή μετά τη λήξη του αγώνα.

Όπως ωραία επεσήμανε ένας φίλος πιο πριν, το κορεό που τάχα δήθεν θα θαύμαζε όλη η Ευρώπη ήταν ύβρις προς τη φανέλα και την ιστορία των ομάδων εκείνων που συνέβη να νικήσουμε σαν ίσος προς ίσο. Οι ομάδες αυτές, αλλά και όλες οι ομάδες με τις οποίες συν-αγωνιζόμαστε στον ίδιο θεσμό πρέπει να είναι αποδέκτες σεβασμού και θαυμασμού και όχι το αντίθετο. Είναι ασεβεια και προς τη δική μας ιστορία. Είναι ασέβεια γιατί ο πατέρας μου μού έχει μιλήσει τόσο πολύ για τις νικες επί της Κάλιαρι και της Σέλτικ και τη μεγάλη Μπαγερν και τον Άγιαξ που ήρθαν στον Πειραιά, ακόμα και τη Λιντς.. Όλες αυτές οι ομάδες είναι στοιχεία του Ολυμπιακού Θρύλου και όχι της βλαχομάγκικης αντίληψης που φαίνεται ότι υποβόσκει στη Θ7.. Συμπεριφερθήκαμε σαν παοκάκι της ευρώπης, και τα λέω έτσι σκληρά γιατί ακόμα και το σύνθημα δεν μου δίνει περιθώρια για κάτι άλλο.. "Οbey your master", που στα ελληνικά σημαίνει προσκυνήστε/πειθαρχήστε τον αφέντη σας, με ξεκάθαρα σεξουαλικό περιεχόμενο (τί λέω τώρα)..

Αυτή η μικρομεγαλοντική αντίληψη της εξέδρας διαχύθηκε και μέσα στο γήπεδο.. (Βέβαια διάβασα σχόλια στα σάιτ περί πολιτισμένων οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά μάλλον περί αποσβωλομένων θα επρόκειτο, τουτέστι ως μη δρώντων δεν μπορεί να τους αποδοθεί κανένα εύσημο.. ) Μία ομάδα ανερμάτιστη, φλαμανδικά ψηλομύτικη.. Συγγνώμη κύριε Χασι αλλά οι Βρυξέλλες (Βρυξελλιώτης είναι ο άνθρωπος και όχι Κοσοβάρος όπως νομίζουμε) δεν είναι, ούτε ήταν το κέντρο του κόσμου, παρά μια επαρχία του κόσμου ανατολικά της Κίνας και της Ρωσίας, και φυσικά οι Μπρoυξελουά (οι κάτοικοί της δηλαδή) δεν είναι οι πιο γαμάτοι και πιο έξυπνοι
που υπάρχουν. Γιατί και η κακόμοιρη η Σπόρτιγκ είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος ίσος και ίσως μεγαλύτερος από τον δικό μας..
Χάσι, Καραπαπα και άλλοι του επικοινωνιακού που διαβάζετε αυτό το φόρουμ, που ελπίζω ότι αφουγκράζεστε, αποφασίστε: θα κινηθούμε ποδοσφαιρικά ή μανατζερίστικα; Αυτό είναι το δίλημμα της φετινής αλλά και των επόμενων χρόνων.. Και λέω των επόμενων χρόνων γιατί έκατσα να δω τον αγώνα νέων με τη Σπόρτιγκ και έφριξα.. καλά πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζεται τέτοιο θέαμα, τί παίκτες είναι αυτοί; Μας έπαιξαν όπως η πρώτη ομάδα τους.. Ποιός είναι αυτός ο αριστερός μπακ ο Ράμα που σε κάθε επαφή του με τη μπάλα έπεφτε κάτω; Ή αυτό ο Βοϊλης ο φορ της ομάδας, ψηλός, αλύγιστος και αργός..;; Πάλι καλά τα δύο στόπερ μας (νομίζω Αγιώτης και Λάμπρου, ο δεύερος αρχηγός και σκόρερ) είναι πολύ καλές περιπτώσεις που θα συνεχίσουν την παράδοση Ρέτσου..

Τέλος, επικοινωνιακά μετά το τέλος του αγώνα δεν άκουσα μία συγγνώμη προς τον κόσμο.. Μία για δείγμα.. Παρά βγαίνει ο Χάσι και μας λέει ότι το πλανο δεν μπορούσε να βγει λόγω του γκολ που φάγαμε νωρίς.. Ωραία λογική.. Μονο ο Θεοδωρίδης ψέλλισε μιά μικρή απολογία αλλά είχε πει τόσα πολλά που έτσι απομειώθηκε η αξία της.

Η ύβρις αυτή νομίζω ότι αποτυπώνεται και στη φωτογραφία που ανεβάσατε, ξεκάθαρα πράγματα..

Τί μενει τώρα; Μένει να αποφευχθεί η ξεφτίλα των μηδέν βαθμών στον όμιλο.. Το ιστορικό χαμηλό μας είναι οι 4 πόντοι και να δούμε από που θα μαζευτούν.. Και μηπως η Θ7 να κάνει κατι χρήσιμο και να παει απο του Ρέντη ενόψει ΑΕΚ και Γιουβέντους; Αντε να δούμε..

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Αφήνω τους συρρατμίτες μου, να πουν τα δικά τους...

Εικόνα Red Kokkinos

Ολοσωστος Κρατιστε!
Δεν ξερω αν ειναι τοσο δυσκολο να κατανοηθει οτι τετοιες συμπεριφορες και προσεγκισεις, χωρις σεβασμο, χωρις μετριοπαθεια, μας καθιστουν το λιγοτερο ψευτικους, αλαζονες και απρεπεις. Το εμβλημα μας, ο χαμηλοβλεπων δαφνοστεφανωμενος μας, το ομορφοτερο εμβλημα στον πλανητη, μας διδασκει αλλα.

Εικόνα holland74

1000+ από μένα αδερφέ, συμφωνώ απολύτως...

Εικόνα John Zolo

ΥΒΡΙΣ : Συμφωνω απολυτα...και να ηταν το μονο...απο την αλλη ποσοι απο αυτους ξερουν την "υβρι" κλπ. Αλλα στην προκειμενη μην αρχιζουμε να μπλεκουμε το θεμα με την παιδεια και την κουλτουρας μας διοτι δεν θα βγαλουμε ακρη...
ΧΑΣΙ : Εφερε εις περας την δουλεια για την οποιαν τον πηραν...τους εφερε +25000000 €...αυτο τους φτανει. Ελπιζω να κανει παρελαση...γιατι φοβαμαι τις "Ξανθες"...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Ειμαστε επιλεγμενη ομαδα απο μανατζερς για παρκαρισμα παικτων και αλλες δουλειες...φαινεται αυτο. Εχουμε καλη οργανωση. Καλες υποδομες. Γνωση του αντικειμενου...Οποτε...μη ζητας παρα πολλα. Δυστυχως εχουμε χασει πια την ουσια του ποδοσφαιρου.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ο Σαββας εχει γινει πια γραφικος...
ΦΙΛΑΘΛΟΙ : Χειροκροτουσαν στο τελος απο ανακουφιση γιατι γλυτωσαμε την 5αρα αλλα και τον Παρντο για την προσπαθεια του

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Αδερφέ σε αρκετά δε θα διαφωνήσω, αλλά μια διόρθωση:
Δεν χειροκροτούσαμε στο τέλος μόνο - γιατί είχαμε κάψει τα λαρύγγια μας πριν το πρώτο και μέχρι και μετά το τελευταίο σφύριγμα.
Και δεν χειροκροτούσαμε γιατί γλιτώσαμε τίποτα εμείς, αλλά γιατί μέσα σε 5' κοντέψαμε να φέρουμε τούμπα ένα χαμένο παιχνίδι που είχαμε μείνει πίσω στο σκορ με 3 γκολ.
Έχει μεγάλη διαφορά...

Εικόνα John Zolo

Εστω...δεν διαφωνω

Εικόνα Red Kokkinos

Αποστολε,
κατ' επαναληψη εχω αναφερθει στα τρεξιματα και στην αγωνιστικη ορεξη της αγαπημενης μας Ομαδας. Θα ηθελα αλλη μια φορα να υπογραμμισω την ελλειψη αγωνιστικης διαθεσης, αυτοπεποιθησης, μαχητικης συμμετοχης κλπ κλπ. Υπνοτισμενοι, ανευροι, στα χαμενα, ασχετοι χωρου, χρονου, στοχου και καταστασης.... Μα κανενας τους δεν συνειδητοποιησε οτι επαιζαν τσου λου και οτι θα πρεπει να εναι απο την πρωτη στιγμη στην τσιτα, οτι πρεπει να βγαλουν τα πνευμονια στο χορταρι, οτι πρεπει να πεθανουν για τον στοχο. Θα ηθελα να ηξερα αυτα δεν τους τα λεει κανεις....? Δεν τους εφιστει κανεις την προσοχη σε αυτα, αδιανοητον. Μπαινουν σαν υπνοτισμενοι, χαμενοι, ανευροι, χωρις στοχο στο παιχνιδι, χωρις εμπεριστατομενη γνωση θα ελεγα για το τι πρεπει να επιτευχθει... Αδιανοητον. Εχουμε στην συνεχεια τις φυλλαδες μας που αποπροσανατολιζουν και χαϊδευουν αυτια με "επαθε πλακα ολη η Ευρωπη με το κορεο", "αν παιζαμε οπως στο δευτερο το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο", "δεν ειμαστε συγκεντρωμενοι", "οι επομενοι αγωνες θα ειναι αλλιως" κλπ κλπ σανοθρεμα και αποβλακωση. Πρεπει να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και να κατανοησουν οτι παιζουν στους ομιλους τσου-λου και οτι πρεπει να ειναι στην ΤΣΙΤΑ, τεντωμενα νευρα και σε απολυτη εγρηγορση. Ολα τ' αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε

Εικόνα apostolos gaganis

Νομίζω ότι θέλουν αλλά δεν μπορούν, ειδικά μπροστά σε αντιπάλους με ποιοτική απόσταση από΄μας. Που αναδεικνύουν, φέρνουν έντονα στο φως, μεγεθύνουν κατά πολύ, τις γνωστές αδυναμίες σου. Έχουμε ένα ορισμένο εκτόπισμα στην Ευρώπη. Μεσαίο. Κι΄έρχονται μεγαθήρια, οπότε μας περιμένουν μεγάλες δοκιμασίες φέτος. Όντως η χειρότερη δυνατή κλήρωση. Σε τέτοια "σαλόνια", καλό αποτέλεσμα μόνο κατά - σπανίαν - εξαίρεσιν. Για να το λέμε στα παιδιά μας. Βλέπε Αθλέτικο, Μάν. Γιουνάϊτεντ κλπ. Η Σπόρτινγκ, το γράφω κι΄αλλού, πολύ καλύτερη απ΄ό,τι την περίμενα. Θα μου πεις, όταν οι Καρβάγιο και Μάρτινς έχουν χρημ/κή αξία 45 εκατ., δηλ. τα 2/3 εκείνης ΟΛΟΥ του Ολυμπιακού κι΄ο δεύτερος έχει ρήτρα 100 εκατ. ευρώ(!), προβληματίζεσαι θες δε θες...

Εικόνα holland74

Καλησπέρα σε όλους..
Απόστολε, το έχω πάθει αρκετές φορές και εγώ....
Το έγραψα σε 2-3 χρονικά σημεία πριν τον χτεσινό αγώνα πως θα έπαιζα και στα 6 παιχνίδια του ΤΣΟΥ.ΛΟΥ με 3-5-2, 5-4-1, 5-3-2 δηλαδή με 3 στόπερ. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιζα με 3 στόπερ και 3 αμυντικά χαφ...Επίσης είχα τονίσει πως καθαρόαιμο 6άρι δεν υπάρχει και θεωρώ ακατανόητη την απομάκρυνση του Σιώπη....Όλα τα χαφ που έχουμε είναι 8αράκια, ακόμα και ο Ζντίελαρ...Είχα γράψει πως όταν σου κάνει 15 φάσεις η Ριέκα και 15 φάσεις η Λαμία, η Σπόρτινγκ και η Μπάρτσα αλλά και η Γιούβε θα σε κόψουν εύκολα σαν να είσαι μαλακό βούτυρο..Είχα γράψει μετά την κλήρωση πως με τέτοια αμυντική λειτουργία το κοντέρ θα γράψει πολλά, ειδικά Βαρκελώνη...Η αμυντική βέβαια λειτουργία δεν έχει να κάνει με πρόσωπα..Δηλαδή αν έπαιζε ο Μέλμπεργκ αντί του Ένγκελς, νομίζει κανείς πως θα άλλαζε κάτι;;
Αν όμως μαζί με Ένγκελς έπαιζε ας πούμε ο Σισέ και στα χαφ είχες Σιώπη, Ρομαό, Ζντίελαρ, Οφόε, Πάρντο και έπαιζαν οι γραμμές κοντά, τότε ναι πιστεύω το αποτέλεσμα θα ήταν διαφοερετικό, η Σπόρτινγκ έβαλε 5 εκτός στη Στεάουα αλλά στη Λισσαβώνα έμεινε στο 0-0!!!
Άρα την παίζεις κλειστά..ΚΛΕΙΣΤΑ!!!!!Δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτης, τα έλεγε και ο Απόστολος χθες πριν το ματς...
Εξοργίζομαι όχι επειδή κάτι που είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ σε όλους που ξέρουν λίγο το τόπι, δεν ήταν προφανές στο Χάσι...Έδειξε τεράστια ΑΦΕΛΕΙΑ, αδικαιολόγητη αλαζονεία απέναντι σε μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα, εκτός και αν δεν την είχε δει να παίζει, που αυτό είναι ΑΜΕΛΕΙΑ...
Μόλις είδα τη σύνθεση είπα στην παρέα: Μάγκες την ήπιαμε...
Και παρόλο που είμαι μετριοπαθής και η φιλοσοφία μου είναι στήριξη σε διοίκηση και προπονητή, στήριξη στην ομάδα, δεν μπορώ να μην κάνω κριτική, επειδή ΤΡΟΜΑΖΩ με αυτά που μπορούν να συμβούν προσεχώς σε Καταλονία, Τορίνο, Λισσαβώνα κλπ. η χθεσινή αντιμετώπιση μου θυμίζει την 7άρα στο Τορίνο, και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να έχουμε κατάρριψη του ρεκόρ...

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν έχω να πω τίποτα, αδελφέ. Επανέρχομαι μόνο σε κάτι που΄γραψα στον φίλο από κάτω. Καλύτερη απ΄ό,τι την περιμέναμε, πολύ, η Σπόρτινγκ. Βοηθήσαμε κι΄εμείς σ΄αυτό; Πιθανώς. Έτσι θεώρησε ο Χάσι, ρίσκαρε, έχασε. Δεν θα του πάρουμε και το κεφάλι. Βρισιές, έπαινοι, ξανά βρισιές κ.ο.κ. Έλεος πια! Πάντως, καλύτεροι αυτοί πολύ. ΣΕ ΟΛΑ. Αν θέλεις, πήγαινε και στο τέλος, στο σχόλιό μου σε απάντηση εκείνου του john. Ανώμαλη προσγείωση χθες βράδυ. Το σκορ, πλασματικό...

Εικόνα haunted1

Καλημέρα και από εμένα
Διάβασα τις αναρτήσεις σας και σίγουρα θα επακολουθήσουν και άλλες πολλές, σημαντική η ζημιά, δυστυχώς το όνειρο του CL πιθανότατα τελείωσε από τον πρώτο αγώνα και μάλιστα από το δεύτερο λεπτό του πρώτου αγώνα.
Σίγουρα θα ακολουθήσει σκληρή κριτική στον Χάσι επικεντρωμένη σε θέματα ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας μας, φυσικής κατάστασης, αλληλοκάλυψης, επιλογών στα εξτρεμ και άλλων ζητημάτων για τα οποία πολλοί απ όσους έγραψαν και απ όσους θα γράψουν έχουν πολύ καλύτερες γνώσεις από εμένα. Συμφωνώντας εν μέρει με την όποια κριτική θα ήθελα να θέσω μερικές παραμέτρους κάτω από το πρίσμα των οποίων θα πρέπει να δούμε τις επιλογές του προπονητή και να ασκήσουμε την όποια κριτική.
1. Το παιχνίδι κατά τη ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να κερδηθεί και με τέτοιο προσανατολισμό έπρεπε να κατεβεί η ομάδα. Ισοπαλία (εντάξει, είναι σίγουρα καλύτερη από ήττα) δεν επαρκούσε δεδομένου πως αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές οι Πορτογάλοι και εμείς δε θα μαζέψουν τίποτα σημαντικό απέναντι στους δύο μεγάλους και συνεπώς τη τρίτη θέση θα την καθορίσουν τα μεταξύ μας παιχνίδια. Ο Χάσι λοιπόν αν κατέβασε επιθετική ενδεκάδα κατ εμέ καλά έκανε, τώρα αν ήταν η ιδανική κατόπιν εορτής πολλά τραγούδια εύκολα λέγονται.
2. Η ομάδα είναι εμφανώς αδούλευτη και ανομοιογενής, πως να μην είναι άλλωστε με 6-7 νέους παίκτες σε κάθε παιχνίδι? Και αν οι αυτοματισμοί και οι κομπίνες που δεν βγαίνουν στην κόντρα είναι θέμα η έλλειψη ομοιογένειας σταθερότητας και σιγουριάς στην άμυνα είναι καταδικαστική. Τη γλυτώσαμε με τη ριέκα στο παρά ένα με το γκολ στις καθυστερήσεις που μας γλύτωσε από το να πάμε και να πρέπει να σπάσουμε ένα ταμπούρι στη Κροατία αλλά εχθές με μιά ομάδα επιπέδου CL δεν είχαμε την ίδια τύχη. Η ανομοιογένεια όμως οφείλεται σε προσθήκες που αναγκαστικά έπρεπε να γίνουν και καλά έκαναν οι διοικούντες και τις έκαναν. Δηλαδή οι αδυναμίες του τώρα εν πολλοίς οφείλονται σε περυσινά λάθη και παραλείψεις που θέλουν χρόνο για να διορθωθούν.
3 Ατομική κριτική: Εδω και αν είναι που καθένας από εμάς μπορεί να πει πολλά. Να κατηγορήσει τον προπονητή για τις επιλογές του αλλά και παίκτες για την μη αναμενόμενη απόδοσή τους. Εγώ θέλω να σταθώ σε τρία ονόματα. Καπίνο: Ακατάλληλος και Επικίνδυνος. Από το τερματοφύλακα σου περιμένεις καταρχήν σταθερότητα ώστε να καθαρίζει όλες τις φάσεις που "πιάνονται" και από εκεί και πέρα να κάνει και το κάτι παραπάνω όποτε και άν μπορέσει. Επιμένω και τονίζω: ΟΛΕΣ τις φάσεις που πιάνονται, είναι η μόνη θέση που λάθη σε "φυσιολογικές" φάσεις δε συγχωρούνται. Ο εν λόγω παίκτης μας ενώ έχει ικανότητες είναι ασταθής και επιρρεπής σε εύκολα λάθη. Τι στην ευχή έξοδο έκανε χτες? Και πως έφαγε το γκολ από κλειστή γωνία στα προκριματικά και κόντεψε μόνος του να μας αποκλείσει από το CL? Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει πως αν δεν είχαμε δεχτεί το πρώτο γκολ χτες θα είχε την εντελώς άλλη μορφή ο αγώνας γιατί δε θα αναγκαζόμαστε να ρισκάρουμε τόσο. Φορτούνης: Δεν είμαι ψυχολόγος ώστε να του κολλήσω το εγωπαθής ή το ναρκισσιστής η το αιθεροβάμων. Βλέπω πάντως πως ενώ οι ατομικές του ενέργειες είναι (όποτε βέβαια του βγαίνει κάποια) πολύ καλές αντιθέτως η ομαδική προσφορά του είναι απαράδεκτη. Οι φίλοι μας ας συγκρίνουν το Τσόρι και την ηρεμία και οργάνωση που έδινε στο παιχνίδι μας (όταν ήταν βέβαια στην ηλικία να μπορεί να βγάλει αγώνα) με τον ατομικισμό και την έλλειψη ηγετικής ικανότητας του φορτούνη. Νομοτελειακά το ρόλο του συντονιστή καλούνται να τον καλύψουν ο Οφόε και ευκαιριακά τα άλλα αμυντικά χαφ αλλά έτσι απλά τρύπες μπαλώνουμε. Ζιλέ: πολύ μέτριος παίκτης τεχνικά και απορώ γιατί φαγώθηκε ο Χάσι να τον φέρει. Στην ηλικία δε που είναι ούτε σα τρεχατζής δε κάνει, τι στην ευχή δηλαδή κάνει ο εν λόγω παίκτης καλύτερα από το Σιώπη που σωστά έφυγε καταλαβαίνοντας πως δε θα έπαιζε σχεδόν ποτέ? Και μη μου πείτε για σωματικά προσόντα, ο ένας έχει ύψος ο άλλος είχε εκρηκτικότητα... Για μένα και οι τρεις προαναφερθέντες δεν έχουν θέση στη φετινή ομάδα παρά μόνο όταν το rotation το απαιτεί και βεβαίως σε μη σημαντικά παιχνίδια.

Συγνώμη αν σας κούρασα, μοναδικό μου μέλημα είναι να βοηθήσω την κριτική που σίγουρα θα ασκηθεί προς όλους και σε όλα. Αρκεί η κριτικά αυτή να βοηθήσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ και όχι να δράσει απαξιωτικά και διαλυτικά.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "WE RULE THIS LAND" KAI ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΠΥΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ (ΞΑΝΑ)ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ

Θρύλε Θρησκεία και στη Μακεδονία

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ ωραίο σχόλιο, σωστή γλώσσα, βγάζει μια ευγένεια και μια καλά δομημένη σκέψη, ανεξάρτητα του πόσο πολύ και σε ποιά σημεία μπορεί να΄χει κανείς κάποια διαφορετική άποψη. Τον Ζιλέ π.χ. δεν θα τον καταδίκαζα από τώρα. Ούτε τον Φορτούνη, παρά τα παράπονά μου για την απόδοσή τους. Θα περίμενα. Για τον Σιώπη, συμφωνώ. Χρήσιμος και κακώς μάλλον έφυγε. Δεν έβγαινε ο λογαριασμός; Σε παίχτες εννοώ. Ούτως ή άλλως για φέτος τουλάχιστον μόνο το "We rule this land", μας έχει λογικά απομείνει. Η γνώμη μου για τις επιλογές έχει διατυπωθεί σε προηγούμενα σχόλιά μου εδώ και στο ερώτημα τί φταίει περισσότερο, οι επιλογές και η συνακόλουθη τακτική του Χάσι ή η ποιοτική, ατομική και ομαδική, απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων, θα πω: Πολύ καλύτερη η Σπόρτινγκ απ΄ό,τι την περιμέναμε. Πολύ. Συνέτρεξε ο Ολυμπιακός σ΄αυτό; Κατά τη γνώμη μου, όχι ΤΟΣΟ όσο κυκλοφορεί στον κυβερνοχώρο από χθες μετά τον αγώνα. Θα χάναμε, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Έτσι νομίζω. Αυτά..

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

παιδιά , Ολυμπιακός στα εύκολα και ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ στις δύσκολες στιγμές !
δεν αξίζει να τρωγόμαστε μεταξύ μας ... όλα θα πάρουν το δρόμο τους , όντως στενοχωρηθήκαμε πολύ χτες αλλά να μην βρίζουμε παίκτες και προπονητή ...
δεν θα αφήσουμε να χαίρονται οι αντίπαλοί μας από την εσωστρέφεια που βγαίνει από χτες !

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Ούτε κόμμα δεν αλλάζω. Τα δύσκολα, φέρνουν ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ τον ένα με τον άλλο και πεισμώνουν ταυτόχρονα εμάς τους γαύρους. Εύχομαι το ίδιο και τους παίχτες μας...

Χτες, συνολικά - με εξαίρεση φυσικά το Καραϊσκάκη - ήταν περισσότεροι αυτοί. Πέντε εκατομμύρια εμείς κι΄ αυτοί όσοι είναι, συν πέντε εκατομμύρια αντιΟλυμπιακοί...

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Πρώτο νομίζω πάει αυτό.

Αν βοηθάει, δεν έχω καν γνωρίσει άνθρωπο που να σώζει ενδιάμεσα τα κείμενά του, Απόστολε. Αλλά την ουσία την έγραψες στην τελευταία πρόταση!

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι για να λέμε και πολλά. Πιστεύω ότι όπως όλοι, έτσι κι ο προπονητής μας είδε τι έφταιξε και τι -δυστυχώς για εμάς- δραματικά λάθη έγιναν στο στήσιμο του α' ημιχρόνου και θα τα αποφύγει στο εξής. Γι' αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Γιατί η ομάδα ΜΠΟΡΕΙ.

Υπάρχει πίκρα; ΝΑΙ
Αλλά πάνω απ' όλα, υπάρχει και μια ΚΑΥΛΑ από εδώ μέχρι τον ουρανό:
- Γιατί μόνο ΕΜΕΙΣ παλεύουμε μέχρι τέλους κι ας χάνουμε όσο χάνουμε (1' ακόμα και θα τρώγανε 3 στο 5λεπτο)
- Γιατί μόνο ΕΜΕΙΣ ακόμα και με 0-3 δεν αρχίσαμε τα πούστικα στην κερκίδα, αλλά τους ξυπνήσαμε, κλείνοντας τα λαρύγγια μας κι ας είμαστε με τη νοηματική σήμερα
- Γιατί μόνο ΕΜΕΙΣ τέτοια κερκίδα
- ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΗ

Ο Φελίπε στο Περιστέρι μετά το τέλος του αγώνα, είχε έρθει προς κερκίδα μεριά και μέσα στο χειροκρότημα και τις επευφημίες, σαν να μας υποσχέθηκε κάτι... και το έκανε. Και αποθεώθηκε μέσα στο Ναό, όσο λίγοι μετά τον Ζίο. Γιατί έπαιξε σαν γαύρος σκύλος του πολέμου κι έβαλε γκολάρες.

Ρε τι πήγε να γίνει στο τέλοοος... Ακόμα εκεί θα ήμαστε...

ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟΟΟ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΑΑΑΤΡΕΥΤΩΩΩ

Εικόνα apostolos gaganis

Ωδή Ολυμπιακής ψυχάρας, το σχόλιό σου. Επευφημώ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!