ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ...



Πρώτον, δεν κωλώνω με τίποτα. Όποιος με ξέρει, το ξέρει. Δεύτερον, όποιος δε με γουστάρει, ας μη με διαβάζει. Δεν ψάχνω καταξίωση μέσα απ΄τα γραφτά μου στο RATM. Το ξαναλέω: το κάνω για την οπαδική μου καύλα και μόνο. Και κουράζομαι να ψάχνω, να βρίσκω, να διαβάζω, να τσεκάρω, να διασταυρώνω, να...ζωγραφίζω ηλεκτρονικά και να γράφω. Ξέρω πού τ΄απευθύνω αυτά. Και τρίτον, ΕΠΕΙΔΗ από χθες γίνεται της πουτάνας στο Ίντερνετ και πρακτικά όλοι ζητάνε, πλην ελαχίστων, να τσακιστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Χάσι και να ξεκουμπιστεί από΄δω πέρα, το δηλώνω με παρρησία: τα γραπτά, επειδή manent, ΑΥΤΑ θα βάλω να μιλήσουνε. Αδιαφορώντας για το...ρεύμα. Το πιο εύκολο πράγμα άλλωστε, και ευχάριστο, είναι να πηγαίνεις σύμφωνα με την κατεύθυνσή του... Α! Μην το ξεχάσω. Είδα από χθες, να ζητάνε μπόλικοι σερ Τάκη. Αυτόν, τον είχα προτείνει να συνεχίσει σ΄εμάς, εδώ και πολλούς μήνες. Μην το ξεχνάμε. Και μας ήρθε ο Κοσοβάρος... Στο τέλος, θα επισημάνω ό,τι θεωρώ πως ΠΡΕΠΕΙ. Πάμε λοιπόν!

Τα πρώτα φίδια είχαν αρχίσει να με ζώνουν, ήδη απ΄το παιχνίδι με τη Λαμία. Ίσως και λίγο πιο μπροστά. Εικοσι έξι Αυγούστου. Πήραμε τελικά την ισχνή νίκη και είπα τότε μέσα μου "άστοοο, μην το σκαλίσεις από τώρα...". Είχε μόλις προηγηθεί κι΄η υλοποίηση του πρώτου μεγάλου στόχου της ομάδας, η πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ και υπήρχε ακόμα μια σχετική ευφορία... Στις 9/9 έγινε ο αγώνας με την Ξάνθη κι΄έσκασε το πρώτο χινάρι 1 - 1, με τον τρόπο που έσκασε. Στις 10/9, την επομένη, έσκασα κι΄εγώ μύτη εδώ με το άρθρο "Εκεί στα Άβδηρα, αφήσαμε δυο βαθμούς...". Είχα εισαγάγει τον όρο ΑΒΔΗΡΗΤΙΣΜΟΣ, δηλ. ηλιθιότητα, επιπολαιότητα, για να περιγράψω μονολεκτικά τον τρόπο με τον οποίο αφήσαμε τα δυο βαθμάκια εκεί πάνω. Μετά τον αγώνα, ο Βαγγέλας είχε δηλώσει τηλεοπτικά: "...Πάντως να ξέρει ο κ, Τσίπρας και οποιοσδήποτε άλλος, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει και το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Σίγουρα. Πρέπει όμως να δουλέψουμε, να παλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας". Χθες διάβασα στο a sports, ότι ήθελε λέει μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα να μπουκάρει έξαλλος στα αποδυτήρια των παικτών και τον συγκρατήσανε πυροσβεστικά ο Θεοδωρίδης με τον Δουρέκα... Θα λείψει κιόλας τώρα για δουλειές στο εξωτερικό. Προχωράμε...

Στις 13/9, θυμίζω 12/9 ήταν το ματς με την Σπόρτινγκ, σε άρθρο μου με τίτλο " Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση..." καθώς και σε σχόλιά μου, έγραφα μεταξύ άλλων:

- "Το πράγμα έχει σοβαρέψει πολύ. 'Εξω και εδώ, χρειάζεται ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ".

- "Το ματς με την ΑΕΚ, θα κρίνει αρκετά".

- "Ελπίζω προπονητής και παίκτες να πήραν τα μηνύματα που ΕΠΡΕΠΕ απ΄το χθεσινό δράμα".

- "Δεν σου κρύβω πάντως ότι το άμεσο μέλλον, απ΄ό,τι είδα χθες, και μιλάω κυρίως για την Ευρώπη αλλά ΚΑΙ τα εγχώρια, με κάνει σκεπτικό. Τουλάχιστον.

- "Την ήξερε ο Χάσι τη Σπόρτινγκ. Ή νόμιζε ότι την ήξερε. Χειρότερο πολύ. Και ρίσκαρε. Κατέβασε ομάδα επιθετικογενή. Για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο; Ίσως. Αιφνιδίασε όντως, αλλά δραματικά. Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές μας; Μπορεί. Λάθος του. Σκέφτηκε πιθανώς υπερβολικά φιλόδοξα; Τυχοδιωκτικά θα΄λεγα; Κακώς. Δεν είμαι μέσα στο κεφάλι του. Και την πάτησε. Εφιαλτικά για΄μας, ειδικά στο α΄ημίχρονο". Προχωράμε...

Στις 15/9 και στο άρθρο μου "Έχω θυμό μέσα μου...", αλλά και στα σχόλιά μου, σημείωνα:

- "Προβληματισμός λοιπόν, που έχει μετατραπεί πλέον σε οργή, αυτοελεγχόμενη βέβαια αλλά ενυπάρχουσα, ιδίως από χθες ( είχα δει το Ριέκα - ΑΕΚ ), με συνέπεια στο εξής την ΑΔΗΜΟΝΙΑ.

- "Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα, καθόλου δεν μας ικανοποιεί. Καθόλου. Μετριότατες οι σουπερλιγκάτες εμφανίσεις μας. Ραθυμία, έλλειψη νεύρου, ταχύτητας, δύναμης, φαντασίας, αποτελεσματικότητας, δεσίματος, ρυθμού, τα πάντα. Με τα απαραίτητα φυσικά κενά στην άμυνα, την επιθετική στειρότητα και τα τσάμπα γκολάκια. ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ; Πόσο θα συνεχιστεί αυτό το χτικιό; ΚΟΜΜΕΝΗ! Κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά αυτό το θέατρο σκιών που μας παρουσιάζετε μέχρι τώρα, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!".

- "Έξω οι τεμπέληδες! Γράφουνε τα φύλλα. Έξαλλος ο Μαρινάκης κλπ.".

- "Σοβαρευτείτε. Κατεβείτε από το άρμα των επαιρόμενων, δες τε τί κάνουν οι άλλοι με ελάχιστα χρήματα ( προσθέτω: 5,7 - 1,7 - 1,7 v/s 24 για μεταγραφές ), πάρτε αποφάσεις-τομές οι υπεύθυνοι, σφίχτε γερά τα λουριά σε όσους το χρειάζονται και κοιτάξτε να τιμήσετε τις γενναίες απολαβές σας. Τη δουλειά την καταφέρνουν ΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΙ΄ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΕΣ ΚΙ΄ΟΙ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ. Υπομονή έχουμε, αλλά όχι απεριόριστη. Συνέλθετε επομένως τάχιστα, γιατί σας περιμένουν δύσκολα πολύ και αποδείξτε επί τέλους ότι μπορείτε να φτιάξετε μια ομάδα που να΄ναι αντάξια των προσόντων σας, των απαιτήσεών μας και του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της χώρας. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ...".

- "Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός με την πάροδο του χρόνου χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Περιμένω λοιπόν να γυρίσει φύλλο σβέλτα, γιατί δεν πάει άλλο έτσι. ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Το ξέρουν κι΄εκεί κάτω. Ε, περιμένουμε τα μέτρα που θα πάρουν. Δεν χωράνε συγγνώμες πια. Ν΄αλλάξει γοργά και προς το καλύτερο αυτή η εικόνα. Το ποτήρι δεν το βλέπω ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο. Το βλέπω μισό άδειο και μισό γεμάτο. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΤΑ. Η έγκαιρη προειδοποίηση, η έκκληση για συναγερμό και το χτύπημα της καμπάνας, δεν αποτελούν διαλυτικές πράξεις. Το αντίθετο. Είναι γερά τσιγκλίσματα και μόνο, για ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ της ομάδας στον υπέρτατο βαθμό, σκληρή δουλειά και άμεση λήψη σωστών και ουσιαστικών αποφάσεων, μιας και το άμεσο μέλλον προβάλλει δυσκολότατο. Άλλωστε η σημερινή αθλητική ειδησεογραφία, κινείται στο ίδιο απολύτως πνεύμα. ΔΕΙΧΝΕΙ να το΄χουν πιάσει στο Ρέντη. Ε, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ".

- "Έρχεται κάποια στιγμή που θα πρέπει να προειδοποιήσεις ΕΓΚΑΙΡΑ. Στα σχόλιά μου χθες (14/9) μίλησα για ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. Σήμερα, χτυπάω την ΚΑΜΠΑΝΑ. Το ίδιο διαπίστωσα πως κάνει το πρωί και η ειδησεογραφία των δικών μας φύλλων. Γενική απαίτηση λοιπόν: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΡΟΠΑΡΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

- Θα εξακολουθώ να στηρίζω τον Χάσι, ΕΦ΄ΟΣΟΝ βλέπω απ΄την ομάδα ΚΑΙ θέαμα ΚΑΙ ουσία. Μιλάω βασικά για το πρωτάθλημα. Είδα είσοδο στους ομίλους του Τσ.Λ. και τον συνεχάρην. Παρατηρώ όμως έκτοτε σταθερή ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ στην απόδοση της ομάδας. Χτυπάω έτσι την καμπάνα του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα τον κράξω. Για πόσο διάστημα το χρονικό τράτο που του δίνω; Εξαρτάται από την εικόνα που θα παρουσιάσει στο ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ μέλλον η ομάδα. Σταδιακή βελτίωση αναμένω. Εμφανή και σταθερή. Και την Προσφυγοπούλα ΘΕΛΩ να την πάρω. ΑΥΤΟ. Γυρίστε λοιπόν φύλλο σβέλτα! Όχι συγγνώμες, ξαναλέω, όχι υποσχέσεις. Πράξεις θέλουμε! ΑΥΤΟ είναι το νόημα της σημερινής ανάρτησης. Και προχωράμε...

Στις 16/9, χθες το πρωί συγκεκριμένα δηλ. πριν απ΄τον αγώνα με τον Αστέρα και στο άρθρο μου "Ας συνοψίσουμε, για να΄χουμε μια αφετηρία από πού ξεκινάμε...", σουμάριζα όλα τα προηγούμενα. Υπενθυμίζω εδώ τα υπ΄αριθ. 3 και 5

- " 3. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει σύμφωνα με όσα αναμέναμε απ΄αυτούς, είτε καθόλου για διάφορους λόγους είτε μέτρια είτε απαράδεκτα. Παίκτες στους οποίους περιμέναμε και περιμένουμε να στηριχθούμε.

- 5. Το πρόγραμμα των αγώνων τους οποίους έχουμε μπροστά μας, είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Και η απόδοση σ΄αυτό θα κρίνει ΠΡΟΣΩΠΑ και ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Αστέρας, Αστέρας, ΑΕΚ, Γιουβέντους. Καθολική απαίτηση να συνέλθει γρήγορα ο Ολυμπιακός και ν΄αντιμετωπίσει τις προηγούμενες ομάδες, ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΜΕ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ... Κύριοι, ιδού η Ρόδος! ".

Ποιος φταίει λοιπόν; ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΙ. Οι παίκτες το παραδέχθηκαν ήδη με χθεσινές δηλώσεις τους. Θα παραθέσω μερικές πιο κάτω. Και ο Κοσοβάρος φυσικά, αφού ΕΣΥ είσαι ο τελικός υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδας την οποία κοουτσάρεις. Και σου πήραμε και όποιον ζήτησες... ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΤΟ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. Ο Χάσι, μίλησε για μεγάλη πίεση που νιώθει κλπ. Σωστό, φυσικά. Γιαυτό τον είχα μεταμφιέσει, όταν πρωτοήρθε, σε...Iron Μan. ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΑ΄ΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΤΟ. ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ! Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ΄ΡΘΕΙ. ΓΑΥΡΟΝΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ Θ΄ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ. ΕΚΤΟΣ, ΣΕ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Ο Χάσι, εξ΄αρχής ήταν ουσιαστικά ένας προπονητής που στη συνείδηση των περισσότερων είχε ΑΠΟΛΥΘΕΙ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ! Και σήμερα η αρά εναντίον του βοά. Από οπαδούς και αθλητικογράφους. Να το το ΡΕΥΜΑ, που λέγαμε στην αρχή. Σουτάρετέ τον λοιπόν! Τί περιμένετε; Τα πρωτοσέλιδα, οσμιζόμενα το "αίμα" σαν τις ύαινες, χτυπάνε τα τύμπανα της επικείμενης καρατόμησης του. Ο.Κ, μας έβαλες στους 32, γιαυτό και σ΄είχαμε πάρει, αλλά έτσι όπως τα κατάφερες, ΑΛΒΑΝΕ, πάρε πόδι τώρα! Διαβάζω ας πούμε: "ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΧΑΣΙ...ΕΧΑΣΕΣ -  ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ο ΧΑΣΙ - ΩΣ ΕΔΩ! - ΤΑ΄ΧΕΙ ΧΑΣΕΙ... Επ! Μη μου διαφύγει! Λένε και σε πλάγιο του δευτέρου πάντως και κάτι για τους παίκτες, όπως ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ... Καλά δεν συζητάω τα οπαδικά ποσταρίσματα σε φουμπού και αθλητικές ιστοσελίδες...

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ; ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ; ΚΙ΄Ο ΚΥΡ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ; Για να ρίξουμε μια ματιά. Χωρίς σχόλια...

- Ανδρούτσος: "Ν΄αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι".

- Καπίνο: "Κόστισε το ματς με τη Σπόρτινγκ, αλλά ήτανε ΚΑΘΑΡΑ θέμα των παικτών ( Σ.Σ. η χθεσινή γκέλα ). Έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ματς και σ΄αυτά που ΜΑΣ ΕΙΠΕ ο προπονητής μας. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ο Χάσι μας είπε τί θα κάνει ο Αστέρας, όμως δεν τα καταφέραμε. Έπρεπε να μπούμε στο ματς και το μάτι να γυαλίζει και να καθαρίσουμε από νωρίς την αναμέτρηση, προκειμένου να κοιτάξουμε και τον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα. Η ομάδα, είναι αλήθεια ότι έχει κάνει ΚΟΙΛΙΑ μετά την πρόκριση και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ."

- Μποτία: "Πρέπει ν΄αναλάβουμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ. Έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια και πρέπει ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ".

- Κυρ Σάββας: "Όποιος δεν δίνει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του, δεν κάνει για την ομάδα. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ. Ο πρόεδρος έχει επενδύσει τόσα πολλά σ΄αυτούς τους παίκτες, ώστε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στενοχωρεί τον κόσμο του Ολυμπιακού και ειδικά τον πρόεδρό του..."

Μπερδεμένη κατάσταση βλέπω...

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΥΝΗΘΩΣ.... ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ. ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ Ν΄ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΑΥΡΟΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

Υ.Γ.  Αν αρχίσω τα ονόματα παικτών και γιατί δεν έβαλε αυτόν κι΄έδιωξε τον άλλο ή γιατί έδιωξε εκείνον και κράτησε ετούτο τον άχρηστο κι΄εκείνος είναι αργός, ακούνητος, κοιμίσης, χοντρός, άσχετος ή είναι 8ρι ο άνθρωπος ή 10ρι ή 6ρι κι΄όχι μπακ ή εξτρέμ κλπ, θα γράφω μέχρι το πρωϊ. Ωρα ν΄αποχαιρετίσω λοιπόν. Κι΄αύριο μέρα είναι...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

Αποστολη καλημέρα.Περιμενουμε να μας τσιγκλισεις,και να μας πεις τις αποψεις σου για την εικονα της ομαδας.Βεβαια το πραγματικο τεστ θα είναι την Κυριακη με τους ζητιάνους.Εκει θα φανει αν "συνηλθε" ο προπονητης,αλλα και το πολυάριθμο γκρουπ των τεχνικων συμβουλων του!(Αν υπαρχει).Πολύ καλη εντυπωση μου εκανε η εμφανιση του Εμενικε(ο οποιος δεν είναι καθαρο σεντερ φορ!).Γρηγορος,σωματωδης,εχει ασιστ,βαζει και γκολ!Απορια μεγαλη μου προξενισε η συμπεριφορα και η αποδοση,του ΟΜΑΡ!Μηπως κατι παιζει με το συμβολαιο του,λογο του ότι ακούγεται ότι ενδιαφέρεται για την παρτι του ο Σιλβα και λοιποι αλλοι?Ξερουμε ποσο παραξενοπαιδι(μη πω τιποτα χειροτερο)είναι σε αυτά ο Ομαρ,απο περυσι!Μπεν και Μαρτινς σιγουρα εχουν να δωσουν πολλα στην ομαδα.Κατα τη γνωμη μου αν δειξει τα "καλα" του ο Τζουρτζεβιτς,μπροστα με τριαδα αριστερα εμενικε,φορ ο Τζουρτζεβιτς και δεξια Παρντο η καρσελα,ειμαστε μια χαρα.Και αν πισω από αυτους ειμαστε ΧΩΡΙΣ 2,3 ΔΕΚΑΡΙΑ,τοτε ειμαστε και χωρις "δυο τρομαρες"!Και με αμυντικούς στις κανονικες τους θεσεις,φυσικα!Χαιρετω,τα λεμε!

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Τα σχόλια τα δικά μου είναι:

1. Από την προετοιμασία είχα πει (scripta manent) Σισέ και Σιώπης, Ρομαό (6αρι) ΠΡΕΠΕΙ να είναι Η ΒΑΣΗ της
εντεκάδας και η ομάδα δε θα έτρωγε ούτε 1 φάση στην άμυνα. *** Ο Σιώπης ΠΡΕΠΕΙ να γυρίσει πίσω τον
Γενάρη ***
2. Ο Αντρούτσος είναι ακόμα παιδάκι και δε νομίζω πως κάνει για την πρώτη ομάδα... Δε λέω να τον
πετάξουμε...
3. Ο Νικολάου είναι αρκετά καλός αλλά πρέπει και αυτός να μάθει να μη φοβάται με τη μπάλα στα πόδια...
4. Προτιμώ τον Μπεν για εξτρεμ μαζί με εμενίκε η τζόρτζεβιτς μπροστά
5. Η ομάδα παίζει πολύ απλωμένη με συνέπεια σε κλειστές άμυνες να μη μπορεί να βγάλει 1 - 2 να διασπάσει
και παίζει αναγκαστικά από τα πλάγια με σέντρες ενώ ΔΕΝ έχει κάποιον σέντερ φορ περιοχής να σκοράρει με
το κεφάλι και γι αυτό ΔΕ βγάζει φάσεις, γιατί αυτοί που παίζουν εξτρέμ πλην του Καρσελά ΔΕΝ μπορούν να
ντριπλάρουν για να απειλήσουν (Πάρντο, Σεμπά, Αντρούτσος) ή είναι πολύ αργοί (Μαριν)
6. Η ομάδα έχει ένα και μοναδικό επιθετικό πλάνο (Πάσες οι αμυντικοί μέχρι να φτάσει η μπάλα σε ένα εξτρέμ,
συνήθως μονόπατα, και μετά σέντρα)... Δυστυχώς.

7. Τέλος αναγκαστικά πάλι θα πω κάτι για τον Φορτούνη, γιατί κάποιοι ΔΕ βάζουν μυαλό ή είναι "Ολυμπιακάρες"
Ο παίχτης αυτός είναι μεγάλος μπαλαδόρος ΟΠΩΣ και αν φαίνεται απ' έξω. Και μόνο η κάθετη μπαλιά στον
Εμενίκε για το 2ο φτάνει και ας μην είχε κάνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο σε όλο τον αγώνα (τουλάχιστον άλλες 3 κάθετες
προς γκολ...). Επίσης το γεγονός ότι ΔΕΝ τον προστατεύει η Διαιτησία και τρώει τις κλωτσιές και μπουνιές
της ζωής του από καθίκια δήθεν "ποδοσφαιριστές" όπως αυτός ο Ιγκλέσιας και ΔΕ μιλάει κανείς... Οτι τον
παίζουν Μαν2μαν 1 ή και 2 αντίπαλοι Μόνιμα και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα με το που πάρει την μπάλα
του κάνουν φάουλ συνέχεια αλλά προφανώς οι Διαιτητές έχουν εντολή να μη του δίνουν φάουλ αν δε σπάσει
κανα πόδι η βγάλει αίμα...
Επιτέλους Ελεος με τον Φορτούνη... ΜΗ παίζεται το παιχνίδι των κάθε λογής Ταρπαζωγράφων που προσπαθούν
ΠΑΝΤΑ και σε μόνιμη βάση να δημιουργήσουν προβλήματα και διχόνιες στην ομάδα.

Ευχαριστώ για το χώρο.

ΖΗΤΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Κάποια γρήγορα συμπεράσματα:
- Ξεκινάω από τον Σισέ. Αν αυτό που είδαμε χθες δεν ήταν κάποια αναλαμπή, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξανακαθήσει πάγκο. Είναι γρήγορος και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Πρέπει να δέσει με τον Ένγκελς και να τελειώνουμε επιτέλους.
- Παρ' όλο που υπήρχε διάθεση, δεν υπάρχει σύστημα και αυτοματισμός για να βγουν επιθέσεις. 6 τελικές χθες σε εντός έδρας μονότερμα κάτι λέει.
- Εμενίκε. Αφήνω έξω τα γκολ και την εξαιρετική εκτέλεση στο 2ο. Με εξέπληξε η ταχύτητα και η τεχνική του. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια.
- Τι συμβαίνει με τον Ομάρ; Αγνώριστος.

Και ένα γενικό συμπέρασμα: Αυτό το γαμημένο το γκολ, πόσο σημαντικό είναι. Ακόμα και να σέρνεσαι, όταν έχεις κάποιον εκεί μπροστά που να μπορεί σε λίγες φάσεις να το παστελώσει αλλάζουν τα πάντα. Γι αυτό και ο καημός μου είναι να βρεθεί επιτέλους ένας πιστολέρο (κατά προτίμηση με μακρύ νοτιοαμερικάνικο μαλλί α λα Φούνες και Κέμπες, γρήγορος και δυνατός, να μη μασάει και να παρασύρει τους στόπερ στο πέρασμά του :))
Καλή μας μέρα σύγγαυροι!

Εικόνα matrasimca

Σισε μαγκες μου το μεγαλο κερδος μια και ψαχναμε για σεντερ.
Αρχοντικος πανυψηλος γρηγορος ανικητος.
Μου αρεσαν πολυ οι μακρυνες μπαλιες του Ανδρουτσου, εχει ακριβεια. Το μονο που του χρειαζεται ειναι να δεσει γιατι στα τζαρτζαρισματα χανει ευκολα την μπαλα.
Αν δουλεψει λιγο το κορμι του θα ανεβει επιπεδο.
Το ροτεσιον εβγαλε ενεργεια για την ομαδα.
Τον χειμωνα ελπιζω να φερει Μιραλας να ξετρυπαει κλειστες αμυνες.
Τετοιο εξτρεμ δεν εχουμε.
Για σου Αποστολε και συγγαυροι

Εικόνα el trick

Ο Φορτούνης είναι ποδοσφαιριστής;;;;;
Είναι και παίκτης του ΘΡΥΛΟΥ;;;;
Αν ναι και στα δύο χρειάζομαι ΚΑΤΑΝΑ.

Εικόνα PGK

ΟΣΦΠ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1ο ημίχρονο τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Αγαπητέ Απόστολε δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν βλέπεται πάλι. Ένας Ομάρ για κλάμματα και ο αδιόρθωτος Φορτούνης να σέρνεται κυριολεκτικά. Τέτοιο θέαμα δεν αντέχεται. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, το οποίο είναι δημιούργημα αυτού του Φλαμανδόφωνου Βέλγου με το Κοσοβάρικο όνομα.

Εικόνα Chevalier de Balibari

βλεπουμε οτι γινονται εκκαθαρισεις στο βαζελα φμ αρκετοι την πουλεψαν αντιπαθεις ολοι
πλην του τσαμπρα,παντως τον τζοκευ ασβεστα δεν τον αγγιζουν
ο φαπαθεοδωρου τον πουλο
ο τζοκευ εκει σταθερος
να λασπολογει
να μιλα για θρασος ολυμπιακου που επισκεπτεται συνεχεια την νεα
ηγεσια της διατησιας, διοτι κατα τον τζοκευ ειναι θρασος
και μη ανοχη στο 50- 50 ...
Ναι αυτο εχουμε και απλα προκειται για ανικανοτητα διαιτητικη
οχι νεα παραγκα...

Εικόνα koropi48

Επειδή δόθηκε τεράστια σημασία στα ματς για πρόκριση στους ομίλους, πάθανε ό,τι παθαίνει η μπουγάτσα κάθε που μας κερδίζει: ξεφουσκώνει και χάνει τους στόχους. Τα λεφτά επίσης χαλάνε τη νοοτροπία της ομάδας. Οι κινέζοι λένε: αν σκύψεις ξαφνικά και δεις να κρέμονται τέσσερα αρχίδια από κάτω σου, δεν έγινες περισσότερο άντρας, αλλά το πιθανότερο είναι κάποιος να σε γαμάει. Έτσι και μεις. Δώσαμε ακριβά, πήραμε ακριβά, ήρθε εδώ και το χάρβαρντ και το χέσσεξ και νομίσαμε ότι είμαστε ανευ αντιπάλου.
Την ίδια ώρα, οι άλλοι δίνουν ευρωπαϊκό σήμα σε έναν άγνωστο διαιτητή Γ΄εθνικής και αμέσως τους δίνει πέναλτι έξω από την περιοχή. Ταυτόχρονα, από άουτ γύρισμα στην περιοχή μας, ο αντίπαλος κερδίζει πέναλτι και παίρνει κεφάλι στο σκορ, όταν η ομάδα φαίνεται χωρίς στόχους, ξέπνοη. Δυο γκέλες εσύ μια νίκη ο αντίπαλος. Αποτέλεσμα; Κεφάλι στη βαθμολογία. Παράλληλα, δουλεύουν το κυβερνητικό κομμάτι κατά πώς ξέρουν. Μέχρι και ανύπαρκτος μπασκετικός πρόσφυγας-αεκ ανακοίνωσε ότι μίλησε λέει με το βασιλειάδη τον πειραιώτη και του είπε λέει ότι θα του ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ έκταση να φτιάξει λέει κλειστό και εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Φυσικά, το κόστος δεν θα βγει από τσέπες, δεν γίνεται να βγει. Θα πάρει τηλέφωνο ο φλάμπουρας κανένα δυο διευθυντές τραπεζών και... να τα δάνεια από τις βουλιαγμένες τράπεζες. Σε λίγο κι αυτά θα μπούνε στο χρέος της χώρας όπως και τα άλλα 220. Ούτε γι αστείο να σκεφτούμε κάποια διευκόλυνση για μας.
Ο σύλλογος πήρε το κεφάλι της πορείας αντίδρασης στη λαίλαπα των λαθρεμπόρων και των μπροστινών τους, των πιο διεφθαρμένων συστημάτων εξουσίας και μαφίας που γνώρισε ο τόπος μετά το 1821. Αυτό το θεωρώ τίτλο τιμής, θα γραφτεί στην ιστορία μας και θα έχει όμως κόστος, που εγώ τουλάχιστον το αποδέχομαι. Ό,τι μας αφορά, ξέρω ότι θα εξετάζεται με απόλυτη αυστηρότητα κι ας είμαστε ο οργανισμός με τη μεγαλύτερη εισφορά στα δημόσια ταμεία σε φόρους και οικονομικό κύκλο από πέντε βιομηχανίες μαζί. Χούντα είναι και θα περάσει. Ούτε πρωτάθλημα θα πάρουμε, ούτε κύπελλο, ο ναός θα τιμωρηθεί πολλές φορές με πρόστιμα και αποκλεισμούς (έγιναν λέει συμπλοκές στο περιστέρι από αγνούς οπαδούς της εξυγίανσης, ακούσατε τίποτα;). Το αποδέχομαι. Και μια ομάδα που κάνει κάθε χρόνο 15 προσθήκες και αποχαιρετά άλλους 12, είναι μοιραίο να μη βρίσκει εύκολα χημεία. Σιγά- σιγά και βλέπουμε. Δεν θέλει πανικό. Το πάν είναι ο αγώνας να ξεκουμπιστεί τούτη η χολέρα των φανατικών αντιολυμπιακών.
ΥΓ. Κοντεύει να αλλάξει ο χρόνος και ο κουρουπλής με τον πουτσακαλώτο ακόμα να ανακοινώσουν ποιανού 'ναι τα τσιγάρα στη σούδα και ποιανού οι νταλίκες πήγαν να τα φορτώσουν. Σκότος. Ούτε αν τα τσιγάρα είχαν ως προορισμό το Μαυρομούνιο ή την Παραμυθοχώρα, μέσω Πράσινου Ακρωτηρίου και Γης του Πυρός. Σιγή. Από ανθρώπους που έχουν τα εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες (τσακαλώτος κλπ) και κάνουν το μάγκα παίζοντας με τις λίγες αποταμιευμένες οικονομίες μας. Αλλά σε τέτοιο μαλάκα λαό, τέτοιοι και χειρότεροι αξίζει να τον κυβεράνε.

Εικόνα Βαγγέλης

όλα σωστά ειδικά αλλά όλα τα λεφτά οι 2 πρώτες σειρές μπράβο ...

Εικόνα Harry red logic

1.Σύγαυρε μην συγχύζεσαι …απλά να παίζεις Τζόκερ…έχει κάθε 5 Κυριακές τζακ ποτ, μοιράζει μεγάλα κέρδη… στον …πάνσοφο λαό!
2. Ο κ. Σάββας γιατί πηγαίνει και βλέπει τον Αρχιδιαιτητή Περείρα?
νομίζει ότι αυτός κάνει κουμάντο? Τον Ιωσήφ Κοντονοσβίλι τον ρώτησε?
3. Καλά ο Φλαμανδός δεν ξέρει από χτίσιμο και αμυντική λειτουργία ομάδων,ο Χουσίγιος, Ο Καρεμπέ και τα άλλα σαίνια τι συμβουλεύουν τον Πρόεδρο?να αγοράσει τον Μίλιτς?
4.Ο Πασαλίδης του Αστέρα είναι χειρότερος από τους δικούς μας αμυντικούς η ο Ζιβκοβιτς της Ξάνθης από τους κήπερ μας?
Απορίες έχω!

Εικόνα Βαγγέλης

κι εγώ τις ίδιες απορίες έχω αλλά πού να τις πω. βαζελόγαυρο θα με πούν ...

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε χαιρετώ σε και όλους τους γαύρους,

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, οι παίχτες ΔΕΝ έχουν μέσα τους τσαντίλα, ΔΕ φαίνεται να τους έχει εξηγήσει κάποιος σε τι πρωτάθλημα παίζουν και με τι αντιπάλους.
Αυτό διακρίνω απο τη συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο.

Πολλά τα προβλήματα αλλά πιστεύω πως θα δούμε σταδιακή βελτίωση (ελπίζω...)

Καλή τύχη απόψε.

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε , σας ευχαριστώ πολύ , είχα μελετήσει και προγένεστερη ανάρτηση σας σχετικά με τις θλάσεις.
Εμείς νοιαζόμαστε για την επιμόρφωση μας, ελπίζω και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν την κατάσταση!

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ Χάρυ. Για τις θλάσεις πάντως, ειδικότερος από΄μένα ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.

Εικόνα jole11canezza

βγηκε η ανακοινωση για τα εισητηρια και μεγαλη στεναχωρια. Απ οτι φαινεται δεν παιζει για τορινο. Συνεχιζω θα βρω ακρη μωρη Θρυλαρα

Υ.Γ. Μονο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα Ψηλός

Γιατρέ μου, η ομάδα πάει στραβά, αυτό δε σημαίνει ότι χάθηκαν όλα. Τη σαιζόν πού 'χαμε το Μίτσελ, το '14-15 αν δεν κάνω λάθος, ήμασταν στον Α' γύρο 8 (ΟΚΤΩ) βαθιμοί πίσω από το ΜΠΑΟΚ και τελικά το πήραμε "αέρα".
Δεν ανησυχώ μήπως δε στρώσει η ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα στρώσει. Κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται. Μάιο - Ιούνιο ψωλαρμενίζουμε, Ιούλιο - Αύγουστο διώχνουμε το 80% της βασικής 11άδας και του ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς και φέρνουμε άλλους τόσους καινούργιους, άμα το Σεπτέμβρη κάτσει καμιά γκέλα ψαχνόμαστε, Οκτώβρη με Δεκέμβρη φορτσάρουμε, παίρνουμε αβαντάζ πόντων και με το έμπα του νέου έτους βάζουμε αυτόματο, χάνουμε στα εκτός έδρας ντέρμπυ, αποκλειόμαστε με κάτω τα χέρια από τους 32 του ΟΥΕΦΑ (συνήθως) και στο Κύπελλο μια στο καρφί και μια στο πέταλο... Μήπως να την ψάξουμε αλλού τη δουλειά;
Για τη Σπόρτινγκ 2 κουβέντες: τρως γκολ στα 70", έχασες το μισό παιχνίδι. Το γυρνάς σε γιουρούσα, έχασες και το άλλο μισό. Ο Πορτογάλος ο τρεχαλατζής θα σε χτυπήσει στην αντεπίθεση σαν κόμπρα. Κακή νύχτα, χάσαμε, γυρνάμε σελίδα, πάμ' παρακάτω. Σας λέω ότι στα 4 ματς μέσα κι έξω με Μπάρτσα - Γιούβε θα πάρουμε τουλάχιστον μια ισοπαλία κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.
Καμιά από τις 2 γκέλες δε θά 'πρεπε να μας ανησυχεί, αν ήμασταν (έχω καταντήσει γραφικός, αλλά θα το ξαναμαναεπαναλάβω) ΨΥΧΩΜΕΝΟΙ. Αλλά, όταν βλέπεις ότι στην Ξάνθη κάνει χέρι ο Σαλιγκάρης και δεν κουνιέται φύλλο, μόνον ο Φορτούνης ψελλίζει στο διαιτητή κάτι σαν: "Ψήνεσαι να το σφυρίξεις, ή μπαα;..." και φτάνεις στο σημείο να νοσταλγείς το μπαρμπα-Γιώργη τον Ανατολάκη, τότε την ψυλλιάζεσαι ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός.
Κομβικής σημασίας το ματς με την ΑΕΚ. Αν χάσουμε πάμε στο -5. Αυτοί θά 'ναι παθιασμένοι, θα φτιάξουν ένα "κατάμεστο" (κατ' αυτούς) ΟΑΚΑ με 45.000-50.000 μάξιμουμ, ο διαιτητής θα παίξει έδρα και τους δικούς μας δεν τους βλέπω να 'χουνε διάθεση να ματώσουνε. Υπό αυτές τις συνθήκες, επιβάλλεται ο πρόεδρας να πάει στου Ρέντη ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ να τους ταρακουνήσει. Αν αληθεύει ότι φεύγει έξω για δουλειές και θα γυρίσει μετά το ματς, τότε κάκιστα δεν πήγε στα αποδυτήρια με την Τρίπολη να τους ξεχέσει.
Όσο για το Χάσι, και τον κάθε Χάσι, αν ο Ολυμπιακός δεν αποφασίσει κάποια στιγμή να αφήσει έναν προπονητή να δουλέψει σαν άνθρωπος τουλάχιστον για μια 3ετία (κάτι τέτοιο έχει να γίνει από την εποχή του Μπάγιεβιτς) και να δέσουν οι παίχτες μεταξύ τους και να φτιάξουν ένα βασικό κορμό που να εμπλουτίζεται στην πορεία με τις κατάλληλες προσθήκες, δεν πρόκειται να αποκτήσει ομοιογένεια και να γίνει ευρωπαϊκή ομάδα και να κάνει την υπέρβαση, δηλαδή να φτάσει στους προημιτελικούς του Τσουλού ή, έστω, του ΟΥΕΦΑ.
Άμα δε μας κάνει, ας μην το φέρναμε, ας παίρναμε άλλονε. Μια ζωή τα ίδια, κάθε καλοκαίρι, διώχνουμε 20, φέρνουμε 20, κοτσαίρνουμε κι έναν ταλαίπωρο να κάνει τον προπονητή και του λέμε "Πάρ' τους νεοσύλλεκτους και φκιάχ' τους ΛΟΚατζήδες μες σε 1 βδομάδα!" και με την πρώτη στραβή τον διώχνουμε; Αυτά είναι χωριατιές. Αν τελικά τον διώξουμε (γιατί είμαστε ανίατη περίπτωση) ας φέρουμε τον καλύτερο διαθέσιμο κι ας τον αφήσουμε να δουλέψει σαν άνθρωπος 5 χρόνια και να χτίσει ομάδα ή, αν δε βρούμε κάτι καλό αυτή τη στιγμή, ας καταφύγουμε σε λύση ανάγκης ως το τέλος της σαιζόν, τύπου Λεμονή ξέρω 'γώ και μετά το Πάσχα να φέρουμε έναν πρωτοκλασάτο και μέσα Ιουλίου στη χειρότερη να έχει κλείσει το ρόστερ. Έτσι στήνονται οι σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες, όχι στο "άρπα - κόλλα".
Εύχομαι η ανυπόφορη μουρμούρα μας να διαλυθεί από τον αχό μιας εμφατικής νίκης επί της ΑΕΚ.-

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ ωραίο σχόλιο ( ως συνήθως ), Ψηλέ. Μια παρατηρησούλα μοναχά: "Ας φέρουμε τον καλύτερο διαθέσιμο για 5 χρόνια... ή να φέρουμε έναν πρωτοκλασάτο μετά το Πάσχα...". Υπάρχει, αναρωτιέμαι, τέτοιο πράμα για τον σημερινό γαύρο; Ειδικά τον ιντερνετόγαυρο, αλλά όχι μόνο; Κι΄αν υποθέσω, άντε, ότι τον φέραμε αυτόνα, υποθέσω λέω, για πόσο καιρό θα΄ναι τέτοιος άραγε, αφού με την πρώτη...ισοπαλία ( ειδικά στο Φάληρο ) θ΄αρχίσουν πάλι οι συζητήσεις για την...παρέλαση κι΄αν αυτός θα τη δει ή όχι... ΑΝΙΑΤΗ, ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Με απασχολεί ΠΟΛΥ αυτό το - σημαντικότατο - ζήτημα. Από ΕΝΑΝ εξαρτάται η λύση του. Πρέπει να πάει κόντρα στους πολλούς όμως...

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε,
Ενώ η ωρολογιακή έχει πυροδοτηθεί(?) και όλοι οι εκλεκτοί σύγγαυροι καταθέτουν τις απόψεις τους που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ,θα ήθελα να φωτίσουμε περισσότερο το θέμα της φυσικής κατάστασης των αστεριών μας καθώς και των τραυματισμών!
Τι συμβαίνει? Τις πταίει?
Οι εξειδικευμένες επιστημονικές σας γνώσεις στα ιατρικά ζητήματα, καθώς και κάθε άλλου επαΐοντα στο θέμα, πιστεύω ότι μπορούν να μας λύσουν πολλές απορίες!
Υ.Γ. Γιατί όχι και να συμβουλεύσουν τους καθ’ ύλην αρμοδίους!
--Άλλωστε σε αυτό τον ερυθρόλευκο ιστότοπο αρθρογραφούν σπουδαίοι γάβροι με αξιοθαύμαστες γνώσεις και εμπειρίες σε μεγάλη γκάμα θέματων!

Εικόνα apostolos gaganis

Από μακριά, δεν μπορεί παρά να κάνει κάποιος μόνο εικασίες. Είναι φανερό ότι αρκετοί βασικοί παίκτες μας είναι καταπονημένοι, εξαιτίας της συνεχούς - κακώς όπως αποδείχθηκε - χρησιμοποίησής τους από τον Χάσι. Λόγω ηλικίας και κράσης. Και απ΄τους δεύτερους, άλλοι είναι σκυλιά με μεγάλες εφεδρείες και άλλοι όχι. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι υπάρχει έμπειρο εξειδικευμένο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ προσωπικό στον Ολυμπιακό, συνεργαζόμενο καθημερινά με τον Κοσοβάρο, που παρακολουθεί ΣΥΝΕΧΩΣ τους ποδοσφαιριστές μας και σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίον διαθέτει ( όπως τα περιβόητα "γιλεκάκια" ) είναι υποχρεωμένο να προειδοποιεί έγκαιρα τον προπονητή ( το βλέπουν άλλωστε και με το μάτι οι έμπειροι, τόσο από τις προπονήσεις όσο και από τους αγώνες ) για το ότι ένας παίχτης είναι κοντά σε οριακό σημείο αντοχής σε αυξημένες απαιτήσεις. Υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ δείκτες, σχετικά. Εκφράζω συνεπώς το ερώτημα: είχαν προειδοποιήσει αυτοί τον Χάσι για τις αντοχές π.χ. του Οφόε ή του Ζιλέ ή του Εμενίκε ή του Μάριν και τους αγνόησε ή όχι; Έτσι το βάζω...

Υ.Γ. Άσχετο ίσως, αλλά ενδεικτικό. Δείχνει πόσο βαραίνει στην κρίση του κόσμου, το να σ΄έχει πάρει από καλό ή κακό μάτι. Δύσκολο πολύ να το αλλάξεις αυτό. Έτσι, παρά το ότι ο Ρομαό έκανε ένα εντελώς ξαφνικό, μη αναμενόμενο, αχρείαστο, "κρύο" και θα΄λεγα τελικά γελοίο για το επίπεδό του πέναλτι σε βάρος μας με τον Αστέρα, δεν έτρεξε τίποτα. Όλοι συγκεντρώθηκαν στο αν το γύρισμα της μπάλας απ΄τον παίχτη του Αστέρα ήταν μέσα ή έξω από τη γραμμή. Αν το΄κανε όμως, ας πούμε, ο Ζιλέ ή ο Σεμπά ή ακόμα και ο Ένγκελς, θα "τ΄ακούγανε" μάλλον...

Εικόνα ThomasK

Γι' αυτό, Απόστολε, χρειάζεται και ένα βλακόμετρο
στον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Για παίχτες,
προπονητές και λοιπούς υπεύθυνους και συνεργάτες
του προέδρου. Ειδικά κάποιοι παίχτες εμφανίζουν
συμπτώματα επίκτητης βαριάς ηλιθιότητας,
επιστημονικώς βαριάς ή διάχυτου επιπέδου
υποστήριξης νοητικής υστέρησης :)

Εικόνα Aprosarmostos17

Δεν ξέρω για σας, αλλά έχω μια διαίσθηση ότι το ΟΑΚΑ το Σάββατο θα ζήσει άλλη μια έκθεση με 50.000 αγάλματα.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δούμε.

Εικόνα apostolos gaganis

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΜΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΓΑΥΡΟΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΪΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ. ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΣ ΑΥΤΟ! ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Εικόνα jole11canezza

Εγώ σας ευχαριστώ κυρ Απόστολε, μετά από ήττα το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να μπω εδώ να δω να πιάσω Ολυμπιακό σφυγμό από όλους σας...μετά από νίκη εδώ για να γουστάρω ακόμα πιο πολύ!!! Ξέρω ότι βρίσκω γνήσια ολυμπιακή φωνή από ανθρώπους δεν γνωρίζω αλλά αγαπάνε τον Έφηβο και με γεμίζει!!! Εγώ ευχαριστώ!!!!

Εικόνα Falcon7

Αγαπητέ Απόστολε, δύσκολα θα διαφωνίσει κάποιος μαζί σου. Όμως για τον κ.Χάσι, η δήλωση σε Βέλγικα Μέσα ότι 'δεν φανταζόταν ότι είναι ικανός για τον Ολυμπιακό' ήχησε πολύ άσχημα στ' αυτιά των περισσοτέρων μας. Όταν ο ίδιος δηλώνει περίπου ανεπαρκής τότε εμείς σαν ομάδα πως πρέπει να το χειριστούμε; Μήπως θυμίζει λόγο Κάτανετς η ιστορία; Μήπως τελικά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος με το ΑΕΚ θα πρέπει να αντικατασταθεί ο κ.Χάσι με κάποιον που αποδεδειγμένα έχει το πακέτο που χρειάζεται αυτός ο Τεράστιος Σύλλογος;

Εικόνα apostolos gaganis

Ντεν ξέρει, αντελφέ... Τί να σου πω, Γεράκι; Αυτός ο σύλλογος πια...

Εικόνα jole11canezza

Καλησπέρα κυρ Απόστολε, συνεχίστε γιατί εγώ γουστάρω να διαβάζω τα άρθρα σας!!! Κανείς δεν έχασε η κέρδισε πρωτάθλημα από 17/09, δίνουμε χρόνο στην ομάδα που είχε φορμαριστεί για να μπει στα αστέρια!!! Ελα, άντε, μην πέφτουμε σε παγίδες!!!!

Υ.Γ 10 χρόνια από την κορυφή ρε μουνια!!! 10 !!!! Άντε γαμηθειτε Τούρκοι
Υ.Γ2 ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σκέφτομαι και το Τορίνο. Δεν έχω πάει...

Αμετανόητος. Χαχαχχ!

Εικόνα jole11canezza

Εγώ κυρ Απόστολε ψάχνομαι αλλά δεν έχω απάντηση για εισιτήριο!!! Αν έρθετε να μου το πείτε να βρεθούμε

Υγ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Προσπαθώ να πείσω τη γυναίκα μου, αλλά θέλει Φλωρεντία... Το παλεύω, Τζόλεεε.... χεχε!

Εικόνα μαουνιέρης

Απόστολε, το ξέρεις ότι δεν έχω κολλήματα με κανέναν κανονικό επαγγελματία, απ' οπουδήποτε και αν κρατάει η σκούφια του. Μια χαρά ήταν ο αείμνηστος Λάκης Πετρόπουλος. Μέγας ο Αντώνης Νικοπολίδης, όπως και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μόνο καλά λόγια έχω για τον Γιαννάκη Οκκά και για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Έχω όμως με τους υβριστές και τους εχθρούς του Θρύλου μεγάλο κόλλημα. Σιγά μη αποδεχτούμε και τον Πάμπλο Γκαρσία ή οποιονδήποτε άλλο καταπιεσμένο αντιολυμπιακό στον Ολυμπιακό... Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μπορεί να "αγοράζει" όποιον αυτός κρίνει - δεν θα μας ρωτήσει κιόλας. Ναι, αλλά μη μας ζητηθεί (σκόπιμη η παθητική σύνταξη) να τα αποδεχτούμε όλα. Κάποια πράγματα δεν γίνονται. Χαίρε!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συμφωνώ με όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχει ο μποξέρ-οδός με τον θρύλο?Επειδή δεν καταλαβαίνω και πιθανώς κάτι παραπάνω ξέρεις , δε μας το λες μπας και προλάβουμε το κακό?

Εικόνα μαουνιέρης

Το παράδειγμα με τον Γκαρσία είναι μεν αυθαίρετο, αλλά καθόλου τυχαίο. Ακούγεται μετ' επιτάσεως το όνομα του Βλάνταν Ίβιτς. Τώρα είναι πιο καθαρό αυτό που ήθελα να πω. Μακάρι να πρόκειται για μπούρδες παραδημοσιογραφικών κύκλων. Χαιρετώ σε.

Εικόνα apostolos gaganis

Εμ, κάποιος συρρατμίτης μας, το μαρτύρησε εδώ... Με τα αρχικά Β.Ι., αδερφός του Ι.Ι. και επάγγελμα τραυματίας...ηθοποιός. Ωρέ πού πάααμε ωρέ, πού πάααμε;

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ή όπως έλεγε ένας άλλος μεγάλος γαύρος ο Νίκος ο Σταυρίδης στα κίτρινα γάντια, δεν θα τα πάμε καλά,καθόλου καλά.

Εικόνα apostolos gaganis

Τον θυμάμαι Ευριπίδη παλιά με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, νίκη μας με 1 - 0, που μπήκε κουστουμάτος μ΄ένα κωμικό τρεχαλητό και φίλαγε τον ξαπλωμένο ανάσκελα σκόρερ Γιώργαρο Σιδέρη, μετά το γκολ του στο β΄ημίχρονο. Τί φιγούρες και οι δυο, τί φιγούρες... Κι΄εμείς οι γαύροι στην εξέδρα, εκείνο τ΄απόγευμα, να ουρλιάζουμε από ενθουσιασμό και να γελάμε μαζί ξεκαρδιστικά για το θέαμα...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλά ρε παιδιά, ποιός τον γαμοσυμβουλεύει για αυτά τα πράγματα?Αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τρολάρισμα, τον Ουσίγιος τι τον έχει πάρει?Για να αυτοεπιβεβαιώνεται ότι έκανε ότι μπορούσε?Ελπίζω και εγώ να είναι τίποτε μανατζεριλίκια που παίζουν γιατί μυρίστηκαν αίμα.Πραγματικά δεν του το έχω του Βαγγέλα για τέτοια μαλακία.Εκτός πάλι και αν είναι κόλπο κανενός φωστήρα στην ΠΑΕ 'οπως εκείνο το αλησμόνητο καλοκαίρι με το Μαρίνο, δηλαδή ρίχνω άσφαιρα για να αφουγκραστώ το κλίμα.Πάντως , οι προπονητές που προσπάθησε να φέρει το καλοκαίρι τα πάνε αρκετά καλά με τις ομάδες τους με καλλίτερο , μέχρι στιγμής, τον Σακριστιάν της Σοσιεδάδ.Ο Σετιέν δυσκολεύεται λίγο στη Μπέτις.Και ο ξινός ο Γάλλος ακόμη άνεργος.Απο΄τέτοιους λοιπόν προπονητές να καταλήξεις (αν χρειαστεί φυσικά) σε Βλάνταν ή κάτι αντίστοιχο ,το βλέπω λίγο χλωμό και άτοπο.Αντιχαιρετώ σε.

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

καλησπέρα σ όλους σας και καλή εβδομάδα .
διάβασα με πολλή προσοχή και το άρθρο του Αποστόλη αλλά κι όλα τα σχόλια των σύγγαυρων που φιλοξενούνται σ αυτή τη σελίδα . πιστέψαμε κι εμείς πως μόνο οι μεταγραφές νέων παικτών αρκούν για να ρθει το 8ο κατά σειρά πρωτάθλημα στον Πειραιά ,όπως λέγανε κάποιοι άλλοι πρωταθλητές καλοκαιριού προηγούμενα χρόνια;μάλλον όχι,ενθουσιαστήκαμε όμως από την πρόκριση της ομάδας στους χρυσοφόρους για την διοίκηση ομίλους του CL και στα σαλόνια της Ευρώπης για μας τους αγνούς οπαδούς που αγαπάμε παθολογικά τον Θρύλο και χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να παίζει και να κερδίζει ομάδες παγκόσμιας κλάσης .
δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είδαμε ωραία μπάλα αλλά αντίθετα παίκτες σαν να ναι πολύ κουρασμένοι , κανένα φρεσκάρισμα στη ομάδα , ένα παραγκωνισμό κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών ,παρατεταμένη διάρκεια αποκατάστασης των τραυματιών και η απορία μας είναι με τέτοιο ρόστερ δεν μπορούμε να νικήσουμε τον ουραγό Αστέρα Τρίπολης;
δεν έχω απαντήσεις , αύριο θα μαι κανονικά στη θέση μου στην κερκίδα κι εύχομαι ολόψυχα να δω αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε ,θέλουμε μια εμφατική νίκη για ν ανέβει και το ηθικό των παικτών μας .
ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ κανονικά θα είμαι. Τα ξαναλέμε...

Εικόνα Chief Bromden

Ένας προπονητής, όταν μάλιστα είναι και καινούργιος δεν πρέπει να κρίνεται από την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάζει η ομάδα του τα μέσα Σεπτεμβρίου. Μπορεί όμως να κριθεί για τις επιλογές του, τόσο για αυτές των προσώπων όσο και για αυτές των συστημάτων. Στον τομέα αυτό δεν χρειάζεται καμία πίστωση χρόνου. Αν η ομάδα δεν τσουλάει αλλά βλέπεις από την πλευρά του προπονητή ορθολογικές επιλογές τότε κάνεις υπομονή για να δεις στην πορεία το αποτέλεσμα βάση της δουλειάς που έκανε ο ίδιος το καλοκαίρι αλλά και στην συνέχεια μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Όταν βλέπεις όμως ακατανόητες αποφάσεις και επιλογές πως μπορείς να είσαι αισιόδοξος και υπομονετικός πως αυτός ο προπονητής με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιώσει την ομάδα; Γιατί εγώ (όπως και ο περισσότερο κόσμος) δεν έχω εικόνα τι γίνεται στου Ρέντη. Δεν γνωρίζω αν η ομάδα το καλοκαίρι φορμαρίστηκε για τα προκριματικά ή αν τώρα παίζουν το πουλί τους ή χύνουν τόνους ιδρώτα (αυτά τα μαθαίνουμε πάντα εκ των υστέρων). Μπορώ όμως να βγάλω τα συμπεράσματα μου αν π.χ δω απέναντι σε μια φούλ επιθετική στην κόντρα ομάδα όπως η Σπόρτινγκ σύστημα με τέσσερα οχταροδεκάρια στο κέντρο (με τα δύο να μαρκάρουν με τα μάτια) και τον Ζντιέλαρ στο πάγκο και στον επόμενο αγώνα με τον Αστέρα βασικό τον Ζντιέλαρ και στον πάγκο τον Φορτούνη...
Στηρίζουμε όσο δεν πάει, ακόμα και αν μείνει ο Χάσι γιατί βλέπουμε τι γίνεται από τους απέναντι και περιμένουμε...

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς τον Τσίφη. Δεν νομίζω ότι χάσαμε απ΄την Σπόρτινγκ, επειδή δεν έπαιξε ο Ζντιέλαρ ή/και ο Σεμπά και δεν κερδίσαμε τον Αστέρα, επειδή δεν έπαιξε ο Φορτούνης. ΟΛΗ η ομάδα πάσχει. Το παραδέχθηκαν άλλωστε κι΄οι ίδιοι οι παίκτες στις δηλώσεις τους. Αυτό μου φτάνει. Αδειάσανε ΟΛΟΙ μετά την είσοδό μας στους 32. Άλλη ομάδα ήταν στις αρχές ο Ολυμπιακός κι΄άλλη ομάδα είναι τώρα. Αν αύριο, ΑΝ, π.χ. παίξουμε καλά καθώς και με την Κούλα, δεν πρέπει να ενοχοποιηθούν οι παίκτες για όσα βλέπουμε τώρα και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό; Τον Χάσι, δεν τον ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού απ΄την αρχή. Τον είχε απολύσει, ΠΡΙΝ καν αυτός υπογράψει. Το γιατί, το καταλαβαίνεις. Όταν εγώ διαβάζω ποστ π.χ. που γράφει: "Μα Αλβανός; Αφού δεν υπάρχει αλβανική σχολή ποδοσφαίρου. Έναν Αλβανό έφερα΄γω στο σπίτι μου για πλακάκια, και μου τα΄βαλε ανάποδα...". Και είναι πολλοί του είδους του. Μη γελιέσαι.. Και αποτέλεσμα να πάρει σ΄αυτούς τους δυο αγώνες ο τύπος, η ωρολογιακή βόμβα του πετάματός του έξω απ΄την ομάδα, έχει ενεργοποιηθεί. Άσε που ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ, με το που πρωτοπάτησε το πόδι του στο Ρέντη, η οθονίτσα πάνω της μετρούσε ανάποδα. Υπάρχει μια ΑΓΡΙΑ χαρά, γιατί οι άπειροι υβριστές και διώκτες του, επαληθεύτηκαν. Το τί γράφεται σχετικά, το ξέρεις. Δεν είναι ασφαλώς προπονητάρα, αλλά όταν κατάφερε και μας έβαλε στους ομίλους ( όπου εκεί όντως είχαμε τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δυνατή κλήρωση ), οι μεν ΑΡΔ είχαν ΟΛΟΙ κωλοτουμπιάσει, οι δε διώκτες του, είχαν λουφάξει. Τσιμουδιά, εκτός από κάτι λίγους, που αρχίζανε κλασικά τα ποστ τους με τη φράση "Κοίτα να δεις, ρε, που ΑΥΤΟΣ θα μας κάνει κλπ". Τί ψάχνεις; Μπλέξαμαν. Μπορούμε να ξεμπλέξουμε όμως. Κατ΄εμέ, σίγουρα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Βαγγέλαααα!....

Εικόνα dimitrov7

Έτσι είναι Απόστολε. Η κατάσταση θυμίζει έντονα Τιμούρη. Και τότε ο κόσμος δεν τον ήθελε εξ αρχής. Κι αυτός μας πέρασε στους ομίλους με 4 νίκες όλες στο 2-0. Και μαγκιά του που ήταν τυχερός στις κληρώσεις. Κι αυτός έφυγε με 2 νίκες και 1 ισοπαλία αν θυμάμαι καλά.
Και μια και μιλάω για τότε και ήδη πακετάρουμε τον Χάσι να θυμηθούμε πως μετά ήρθαν ο Ζίκος και ο Μπάντοβιτς και τα κάνανε σκατότερα.
Πιστεύω πως η ομάδα με τα του Τιμούρη πήγαινε στον 1ο γύρο τότε και πήγαινε καλά. Η δουλειά Ζίκο-Μπάντοβιτς φάνηκε στην διάλυση του 2ου γύρου! Δεν μου βγαίνει από το μυαλό πως αν έμενε θα ήμασταν τουλάχιστον ομάδα καλή και οργανωμένη.
Αυτό σκέφτομαι και λέω ... είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να φύγει ο Χάσι;
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάρει την απόφαση ο Βαγγέλας τώρα. Απόψε κιόλας. Ή τον διώχνει ή τον κρατάει μέχρι τέλους. Κι όλοι μας λουζόμαστε την όποια επιλογή. Καλός προπονητής δεν υπάρχει ελεύθερος τώρα για μένα. Αν πάλι θέλουμε Τάκη ή Αναστό να αποδεχτούμε την επιλογή και να μην κάνουμε γούστα μετά. Κι εμείς θα ευθυνόμαστε.
Αλλά και του Χάσι πρέπει να του πουν ... Λεβέντη μου ψυχραιμία. Το και το είναι εδώ. Συμμαζέψου, συγκεντρώσου και παίξε σωστά με όλο το ρόστερ. Και κοι Παίκται εδώ έχουμε πόλεμο. Πρωτάθλημα θέμε. Τέλος. Η Ευρώπη τελείωσε με την είσοδο στους ομίλους. Το παραπάνω εκεί είναι για τη δόξα και το κέφι. Για να ξεδίνουμε από την μπόχα της εξυγίανσης.
Έτσι λέω περίπου.
Και βέβαια εμείς ιώβειο υπομονή. Ας μαζάμε τις μπλούζες μας. Ο ένας το κομπολόι του άλλουνού. Ας βριζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά σιωπηρώς. Να μην το καταλάβουν αι παίκται. Αι παίκται μόνο θετικό motivation. Στη λήξη του ματς με τη σπόρτινγκ χάρηκα την αποθέωση Πάρδο και το χειροκρότημα στην ομάδα.
Έτσι πρέπει. Τι να κάνουμε? Αυτούς έχουμε. Με αυτούς θα πορευθούμε. Μην τους τρελάνουμε. Είναι ήδη στα σχοινιά. Ας τρελάνουμε τους άλλους. Τους απέναντι.
Κι ας φτιάξουμε ομάδα.
Αύριο τα λέμε στο γήπεδο.

Εικόνα apostolos gaganis

Τέλειος.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Καταθέτω και μια γνώμη ακόμη, αν μου επιτρέπετε σύγγαυροι, σχετικά με τα διαρκείας, σχετικά με το πάω δεν πάω στο γήπεδο κλπ.
Η εικόνα της ομάδας είναι αντικίνητρο για να πάει κανείς στο γήπεδο.
Προσωπικά δεν έχω την ευτυχία να μπορώ τόσο συχνά να βλέπω τον Θρύλο λόγω απόστασης. Χάσαμε και τον Πανθρακικό...
Κατεβαίνω όμως κάθε χρόνο σε κάποια παιχνίδια, είτε ντέρμπυ είτε Ευρώπης (1 εισιτήριο αγώνα + αεροπλάνο + ξενοδοχείο= ένα διαρκείας).
Στην παρούσα φάση θα ευχόμουν να μπορούσα να είμαι από κοντά για να έχω ακόμη καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Είναι αλλιώς να είσαι μέσα στο γήπεδο. Θα το ήθελα πολύ επειδή με καίει και θα πήγαινα με Λεβαδειακό, με Λαμία, με οποιονδήποτε αν έμενα κάπου εκεί κοντά, θα πήγαινα παρ' όλη την απογοήτευση. Ή για να το πω πιό σωστά, τώρα με τη ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση θα ήθελα να είμαι εκεί και να βλέπω ιδίοις όμασι τι παίζει.
ΔΕΝ θα πήγαινα να δω την Μπαρτσελόνα, αλλά τον θρύλο εναντίος της ομάδας αυτής. Και με την ίδια λογική σήμερα, όσο θα ήθελα να πάω και να δω ένα ευχάριστο ματσάκι με άνετη νίκη απέναντι στην α ή β ομάδα, άλλο τόσο θα ήθελα να παω και να δω τι είναι αυτό που μας έχει φέρει εκεί που βρισκόμαστε σήμερα.
Γενικά είναι κακός σύμβουλος η (δικαιολογημένη) απογοήτευση, αλλά το διακύβευμα για την ομάδα μας είναι η επόμενη μέρα και όχι το παρελθόν.

Εικόνα gavrina

Καλησπέρα σύγγαυρε! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτό που λες για το γήπεδο, θεωρώ άκρως σημαντική την προσέλευση του κόσμου στα παιχνίδια τα "αδιάφορα" πάρα με Μπαρτσελονα, Γιουβε κλπ.Εγω έχω διαρκείας και για τα μονα ματς που μπορώ να σου εγγυηθώ οτι θα είμαι σίγουρα εκεί ειναι με τους λεγόμενους μικρούς. ΕΙΔΙΚΑ τώρα με τις χθεσινές μεθοδεύσεις, όχι οτι δεν το περίμενα, η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερο.

Εικόνα takis xwsiar

Ακριβως αυτό φιλε μου!Βγαλμενο απ την ψυχη του κάθε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!Καποτε φιλε μου πηγαίναμε γηπεδο,περιπου από Ευθημιου και μετα,βλεπαμε τον θρυλο με Σαλιαρελιδες κτλ,και παρολες τις δυσκολιες και τις στεναχωριες που "τρωγαμε",δεν λειπαμε ΠΟΤΕ από το Καραϊσκάκη!Παντα διπλα στην ομαδα με οραμα και ελπιδα για το καλυτερο!Γιαυτο τωρα,αυτοι που τα εχουν ζησει όλα αυτά,προσεχουν τα λογια τους όταν η ομαδα αντιμετωπιζει προβλήματα.Εχουν δει τι σημαινη αδυναμια!

Εικόνα yiannis thinkfree

Καλημέρα,
για όσους καταλαβαίνουν ήταν αυτοσκοπός η είσοδος στους ομίλους, όπως επίσης και η πώληση του Ρέτσου στα 20Μ.
Καλώς ή κακώς [καλώς για εμένα προσωπικά] σύμφωνα με τον τρόπο που έχει δομηθεί το ''μαγαζί'' - στην Μαρινάκεια εποχή - αποτελεί μονόδρομο η επίτευξη [κάθε χρόνο] συγκεκριμένου Οικονομικού Στόχου [κύκλος εγασιών - κερδοφορία]. Επίσης, ξεφεύγοντας από τα Ελληνικά δεδομένα και μπαίνοντας σε ΄΄υψηλούς κύκλους'' του Ευρωπαικού Ποδοσφαίρου, αντιλαμβάνεστε οτι πρέπει και εκεί να σταθούμε στο ''ύψος μας''. Θεωρήσαμε λοιπόν [λανθασμένα] οτι δεν υπήρχε λόγος να σχεδιάσουμε μια καλή ομάδα [μετά το περσινό φιάσκο] η οποία να περάσει τα προκριματικά και να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και στο CL. Αφού το πρωτάθλημα τους το πήραμε με τον Μπέντο και με την Κ17. Τι κάναμε λοιπόν, πήραμε προπονητή για το καλοκαίρι, προφανώς δεν θα δέχτηκε κάποιος άλλος σοβαρός βλέποντας την λογική μας. Το κύκλωμα με τους μανατζαραίους το έχουμε, για να φέρουμε γρήγορα παίχτες οι οποίοι κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο πήγαιναν κατευθείαν στην βασική 11αδα και αυτοί βέβαια ''ειδικού σκοπού''. Είπαμε, όλοι εξυπηρετούσαν την ανάγκη του καλοκαιριού. Προφανώς και δεν έγινε κανονική προετοιμασία ομάδας. Είναι σίγουρο οτι ο Χάσι δεν ασχολήθηκε με αυτό. Γιατί να ασχοληθεί με τους παίχτες που υπήρχαν? Αφού άλλη δέσμευση είχε αναλάβει και γι 'αυτόν τον λόγο του έγιναν τα ΄΄χατήρια'' που όλοι τώρα ισχυριζόμαστε. Βεβαίως και δεν μετακόμισε με την οικογένειά του, αφού ήταν ξεκάθαρη η ''σύμβαση ορισμένου χρόνου'' που είχε υπογράψει. Έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα θα το πέρναμε δια περιπάτου με τον Χάσι ή χωρίς. Ποιός προπονητής μπορεί να παρουσιάσει Σύνολο και ΟΜΑΔΑ όταν ήταν τέτοια η λογική των μεταγραφών? Οι παίχτες που ήρθαν μπορεί να είναι καλοί αλλά χωρίς προγραμματισμό. Όποιος κανονικός προπονητής και να έρθει τώρα, δεν πρόκειται να σώσει κάτι. Μάλλον διαχειριστή χρειαζόμαστε, μήπως και σώσουμε την χρονιά και άλλον εκτός του Λεμονή δεν βλέπω.
Μην παραμυθιαζόμαστε οτι αν νικήσουμε την ΑΕΚ τότε θα γυρίσει το πράγμα. Είναι στρεβλό το φετινό οικοδόμημα. Στην πορεία πάλι τα ίδια θα έχουμε. Ψυχραιμία χρειάζεται και κάποιον να κάνει τα αυτονόητα. Ίσως σταθούμε τυχεροί, στο τέλος.
Α μην το ξεχάσω, αυτά τα περί έξαλλου Προέδρου που τον κράταγαν να μην κάνει ''ντα'' τους υπαλλήλους του που ''κ...βάραγαν'' εν ώρα εργασίας, μόνο γέλωτα προξενούν. Εγώ, όσα χρόνια δουλεύω, ξέρω οτι το αφεντικό πρώτα τους Διευθυντάδες ''...μάει''. Και μην μου πει κανένας οτι εννοώ τον προπονητή.

Εικόνα Kratistos_

Συμφωνώ φίλε μου. Με μια διορθωση: δεν ειναι στρεβλό μόνο το φετινο οικοδόμημα αλλά η όλη λογική του που ξεκίνησε από το 2014 και μετά.. ΜΕτατράπηκε η ομάδα σε selling club, που σημαίνει ότι ο Θρύλος ακολουθώντας τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς (ο Μαρινάκης είναι εφοπλιστής εξάλλου) συνδέθηκε με την παγκόσμια οικονομία του ποδοσφαίρου, "πουλώντας" την ψυχή του. Αυτό είναι το οικονομιστικό-μανατζεριστικό μοντέλο που ζει από το δούναι και λαβείν σε τεραστιες κλιμακες. Αυτή είναι η διαφορά μας τα τελευταία χρόνια από τους άλλους.

Το μοντελο αυτό ο πρόεδρος θελει να το αναπτύξει περισσότερο. Θέλει να διασυνδέσει ομάδες όπως ο Θρύλος, η Νόττιγχαμ ή η Ντεμπρετσένι ή η Μπάνια Λούκα σε ένα σύνολο που θα λειτουργεί σαν γραμμή παραγωγής. Τελευταία, δε, ακούμε για ανοίγματα στην Κίνα, για το ενδεχόμενο να έρθει στην ομάδα Κινέζος παίκτης κοκ. Βεβαια, όλη αυτή η λογική έχει και κάποια κατάλοιπα παραγοντίστικης συμπεριφοράς, όπως το να πηγαίνει στα αποδυτήρια ή στου Ρέντη, δηλαδή ο πρόεδρος έχει κρατησει λίγο από την παλιά μαγεία και μαγιά.

Δεν ξέρω αν για όλο αυτό μπορεί να κατηγορηθεί ο πρόεδρος. Ζουμε στη νέα παγκόσμια εποχή, και η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την ιδέα. Ή μάλλον ιδέα είναι η ανάγκη. Απλά πρέπει να το συνειδητοποιησουμε ως οπαδοί-πελάτες (η εμμονη με τα διαρκείας δεν δείχνει τόσο την αγάπη για την ομάδα όσο τον αυτοσκοπό των καλων πωλήσεων όπως απαιτεί κάθε μεγάλο κλαμπ-επιχειρηση) για να μην αγχωνόμαστε άδικα..

Εικόνα George_Str

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ?ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΕΝΝΟΩ ?ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΓΗΠΕΔΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε.Εσείς καλά τα λέτε στη σύνοψη αλλά κάνοντας και εγώ μια σύνοψη για μένα , δε σας κρύβω ότι αισθάνομαι στο τέλος ολίγον μαλάκας.Ξεκινώντας από τα προ της προσλήψεως Χάσι, όλοι λίγο πολύ (κόσμος, θ7 που πέσανε να τη φάνε κλπ.) αμφισβητήσαμε το επιτυχές της επιλογής.Μετά μας προέτρεψαν (τους αμφισβητίες) να στηρίξουμε.Στήριξα λοιπόν.Ακόμη και όταν κάποιοι άρχισαν τη γκρίνια από τα φιλικά (με Αστέρα ) και αργότερα που άρχισαν τα πράγματα να ζορίζουν (βλέπε Λαμία και εντεύθεν) συνέχισα να στηρίζω (εννοείται την ομάδα και ναι και το Βαγγέλα) συνέχισα να στηρίζω δυσαρεστώντας ενίοτε κάποιους σύγγαυρους με τα σχόλια μου.Όταν τα πράγματα έγιναν στριμόκωλα ( Σπόρτινγκ και εντεύθεν) αρχίζω και διαβάζω σχόλια του τύπου (όχι από εσάς) εσείς που στηρίζατε γιατί δεν μιλάγατε και εμείς τα λέγαμε αλλά δεν μας ακούγατε (από αμφισβητίες και εδώ αλλά και στο fb).Tελικώς, αποφάσισα καλλίτερα λίγο ως πολύ μαλάκας και να ΣΤΗΡΙΖΩ την ομάδα μου.Προφανώς δεν είμαι βόδι για να τρώω αμάσητα αυτά που λένε και γράφουν, αλλά πάνω από όλα είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ασκώ κριτική σε προπονητή και παίκτες με επιχειρήματα και όχι αφορισμούς.Βαζελόγαύρος να ξινίζω με το παραμικρό δεν γίνομαι και όποιος δεν γουστάρει την κατάσταση στην ομάδα ας μην πηγαίνει στο γήπεδο.Άμα έχει και διαρκείας ας το δώσει σε κανέναν άλλο.ΥΓ1.Ο Χάσι έχει απωλέσει όλα τα ερείσματα στον κόσμο του Ολυμπιακού και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι λίγος για την ομάδα (το έγραψα το καλοκαίρι αυτό).Ανεξαρτήτως αποτελέσματος την Κυριακή θα πρέπει να ψαχτούν στη διοίκηση για άλλον όσο γελοίο και αν ακούγεται αλλαγή προπονητή για νιοστή φορά σε 15 μήνες.ΥΓ2.Ορισμένοι για να συνέλθουν, θα έπρεπε να έχουμε για πρόεδρο κανέναν τύπου ρουμπίνια και Μπανασάκη .ΥΓ3.ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΙΤΕ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ.ΘΡΥΛΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.