ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ''DEEEE-FEN-CE'' ΚΑΙ ΤΟΥ ''I LOVE THIS GAME''...



Επειδή διάφορα ''αγοράκια'' με μεγάλο στήθος έχουν μάθει τον ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' από τα διάφορα αφιερώματα που ξεπατικώνουν από το Internet και βέβαια από το youtube, εφόσον αρέσκονται στο να διαβάζουν άρθρα για τον Θρύλο του παρελθόντος, εμείς από σήμερα θα τους βάζουμε και ένα σχετικό απόκομμα εφημερίδας από το παρελθόν. Το ''σχετικό'' πάει σε όσα σούρνουμε εμείς σε αυτούς και αυτοί μας βρίζουν (με τα σουτιέν προτεταγμένα), κραυγάζοντας την αγάπη τους για ένα άθλημα που ανδρώθηκε στα γκέτο των ΗΠΑ και το έχουν κάνει τη χαρά του κάθε ανώμαλου μπούλη. Επιστροφή στο 1993.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 20-9-1993
 

Στον προτελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου της μπασκετικής σεζόν 1992-93 Λάρισα-Ολυμπιακός, ο διαιτητής Γιώργος Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη άκουσε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού Γιάννη Ιωαννίδη να του λέει ''δεν θα ξανασφυρίξεις ποτέ στην Α1''. Βγήκαν οι πίνακες των διαιτητών λοιπόν για την επόμενη σεζόν, 1993-94 και ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στην...Α2. 

Οι οπαδοί του ''deee-fen-ce'' και του ''μόνο μπάσκετ'', παρέα με κάποιους αποτριχωμένους ''αντιστασιακούς'' του κώλου ''Ολυμπιακάρες'' που έχουν πάρει πόδι με τις κλοτσιές από το πέταλο στο Καραϊσκάκη και πλέον βαφτίζουν ό,τι γίνεται στο τμήμα μπάσκετ μας ''υγεία'', μπορεί να ντρέπονταν σήμερα αν διάβαζαν αντίστοιχη κίνηση από τον εν ενεργεία προπονητή του τμήματος. Σήμερα εξάλλου ο ''Έλληνας Πατ Ράιλι'' (που διέλυσε τον Κολοσσό και τον Πανιώνιο) αλλά εμάς ''μας ανέβασε επίπεδο'' δεν ανέχεται οι παίκτες του να διαμαρτύρονται στους διαιτητές και στέλνει τον Παπανικολάου στα αποδυτήρια επειδή τόλμησε να δυσφορήσει για απόφαση διαιτητή σε ματς με το βάζελο...
 
Η ιστορία του τμήματος είναι αυτή. Κι εμείς που το παρακολουθούμε 30 ολόκληρα χρόνια, από την εποχή του Τζίμαρου του Μανιάτη στου Παπαστράτου, είμαστε περήφανοι γι'αυτήν. Την γνήσια ιστορία του, όχι την αδερφίστικη των ''μάχιμων'' φόρουμ και γκρουπ του facebook, που επειδή τους χαλάμε τη σούπα μας βαφτίζουν ''υπαλλήλους του χοντρού'' (''χοντρός'' γι'αυτούς ο Μαρινάκης, μάλλον έχουν πρόβλημα μαζί του...). Και για πολλοστή φορά,
 
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ. ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ. ΤΑ 160 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ ΜΑΣ Ε-Μ-Ε-Ι-Σ  Ε-Δ-Ω  Τ-Α  Α-Ν-Α-Δ-ΕΙ-Ξ-Α-Μ-Ε  ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
 
Να διοικήσουν αλλιώς λέμε, κάτι που από το 2014 είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν, αλλά ξαφνικά άρχισαν να ακούνε τους αποτριχωμένους ''μπασκετικούς υγιείς φιλάθλους'' (oh yeah...) και ορισμένους ''ολυμπιακάρες'' στο περιβάλλον τους. ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΠΟΝΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Και την στοχοποίηση που τρώμε προσωπικά από τα ΜΜΕ του dpg7000 για το καλό του τμήματος την τρώμε, αλλά πού να τα καταλάβουν αυτά τα παιδιά με τα σουτιέν που μαζεύονται πάνω από τη φυσούνα του ΣΕΦ. Αφού δεν καταλαβαίνουν με άλλο τρόπο, θα έχουμε μαθήματα ιστορίας από εδώ, όσο το δυνατόν συχνότερα (μην πούμε τίποτε άλλο πάλι και αφηνιάσουν στο twitter, πατώντας με δύναμη τα πλήκτρα τα ''μαχίμια''...). Να δούμε αν ''νιώσουν'' έστω και τώρα τι τους λέμε κι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Δεν ξέρω το παρασκήνιο, αλλά από αυτά που γράφεις, φίλε Σάββα, αλλά και άλλοι φίλοι, μπορούν να κάνουν πράγματα οι Αφοί για να αλλάξει η κατάσταση και δεν τα κάνουν. Εννοείται ότι δεν ζητάμε να φύγουν, είναι μεγάλη τύχη που τους έχουμε, αλλά να σκεφτούν και αυτοί ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια εταιρία τους που την γουστάρουν τρελά, είναι εκατομμύρια κόσμου και ένδοξης Ιστορίας. Όταν βλέπεις ότι ο τρόπος σου δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, στην Ελλάδα περισσότερο, κοιτάς να αλλάξεις τρόπο, δεν λες στον κόσμο <<αυτός είναι ο τρόπος μας και σε όποιον αρέσει>>... Πείσμα έχουν, τι στο καλό συμβαίνει, ξεροκέφαλοι είναι και δεν βλέπουν τα οφθαλμοφανή; Δεν πήγαμε, λέει, στην κλήρωση του Κυπέλλου...Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αντί να μπουκάρουν να τα κάνουν λαμπόγυαλο(γενικά μιλάω και για άλλες φορές), να σφίξουν τα γάλατα; Πραγματικά δεν τους καταλαβαίνω, μπορεί τα λεφτά τους να μην τα λυπούνται, αν το λες κι εσύ, εμείς σκάμε περισσότερο που πάνε χαμένα, αλλά εδώ υπάρχει το ανθρώπινο στοιχείο, δεν είναι δυνατόν να κρατάμε στην ζωή με τα σωληνάκια τους πεθαμένους και να τους ανασταίνουμε κάθε τρεις και λίγο. Και αυτό το πράγμα που ακόμα δεν άρχισε η χρονιά γίναμε νοσοκομείο, πότε θα αλλάξει; Έχουμε χάσει πολλούς τίτλους, ευρωπαικούς και ελληνικούς και από αυτό, δεν είμαι γιατρός, αλλά τόσα χρόνια η ίδια σύμπτωση, άσε που λένε ένα μήνα έξω και μετά χάνουν τη (μισή)χρονιά...Τέλος πάντων, ας ακούσουν κάποιους που ξέρουν, εμείς είμαστε απλοί οπαδοί, λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αλλά αν μπορούν να αλλάξουν πράγματα, και σχετικά εύκολα, όπως αφήνεται να εννοηθεί, και δεν το κάνουν, να το ξέρουμε να μην σκάμε και μεις με αυτά που βλέπουμε...

Εικόνα holland74

Ο Ιωαννίδης ήταν νομίζω ο προπονητής που ταίριαξε καλύτερα από όλους όσους θυμάμαι με την ιδιοσυγκρασία του Συνδέσμου...Μακάρι αν βρίσκαμε ξανά έναν τέτοιον...

Εικόνα savvas gridlock

Εσπασε το καλουπι φιλε. Ιωαννιδης μεχρι το 200 δεν ξαναβγαινει παγκοσμιως. Μετα το 2000 εχει γινει ενας λαπας και μισος.

Εικόνα Ze Elias

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ προφανώς και ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Το ερώτημα είναι το εξής: Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση?

Εικόνα savvas gridlock

Tωρα αν απαντησω για το παρασκηνιο θα μπλεξουμε, οποτε ασ'το φιλε, ουτε καν αυτο που λες...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ θα πω και κάτι άλλο, Σάββα, το οποίο έχει πειράξει πολλούς σύγγαυρους γενικά. Είναι δυνατόν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός να δηλώνει στην ΚΕΔ ότι "με τέτοιες συμπεριφορές θα διώξετε τους Αγγελόπουλους και τον Γιαννακόπουλο από το μπάσκετ"; Είναι δυνατόν να δηλώνει κάτι τέτοιο και να μην κουνιέται φύλλο; Οι Αγγελόπουλοι τι λένε επ' αυτού; Κι αυτό στο ντούκου θα περάσει; Οι δημοσιογράφοι δεν το σχολιάζουν καθόλου; Δηλαδή, αν έβγαινε ο Σάββας Θεοδωρίδης και δήλωνε ότι "μ' αυτά και μ' αυτά θα διώξετε τον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη", τι θα γινόταν; Να πω εγώ τι θα γινόταν: κατάρες και βρισιές. Τώρα τι γίνεται, ρε μάγκες; Μιλάμε για τον Σταυρόπουλο, ο οποίος κάθε φορά που πάει στην ΚΕΔ τρομάζει τους πάντες με τον δυναμικό του χαρακτήρα. Λοιπόν, πέρα από την πλάκα, Αγγελόπουλοι, τελειώστε τώρα από την ΚΑΕ αυτό το ΝΟΥΜΕΡΟ.

Εικόνα savvas gridlock

Σταματα να μιλας ετσι για εναν θρυλικο παραγοντα ενος θρυλικου τμηματος μιας θρυλικης ομαδας των Θρυλων, legendary team, yeah.

Εικόνα Eleni

http://www.gazzetta.gr/basketball/euroleague/article/1147914/olympiakos-...

Aυτό τα λέει όλα.Ζήτω μας και στο μπάσκετ.

Εικόνα savvas gridlock

Σκεψου τωρα Ελενη να ειχαμε αλλη νοοτροπια γενικα, να ειχαμε 2-3 ευρωπαικα και 5-6 πρωταθληματα ακομη τουλαχιστον, δεν θα ημασταν καλυτερα; Δεν διαολιζεσαι οσο τα σκεφτεσαι αυτα, οτι θα φυγουν οι Σπανουλης-Πριντεζης-Παπανικολαου με μια συγκομιδη τιτλων της πλακας για τα δικα τους κυβικα, επειδη κανουμε το δυσκολο και τα χαλαμε στο πανευκολο;

Εικόνα ven7

Το είδες πουθενά δημοσιευμένο σε καμιά από τις εφημερίδες μας αυτό;

Δεν θα έπρεπε να ήταν ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ;

Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η ΠΙΟ ΕΠΙΥΧΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠH για 10 ΧΡΟΝΙΑ;

Το λένε οι ξένοι αυτό!! Παντού!!!

Και αυτή την ομάδα εμείς οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ την λέμε....λούζερ!!!!!!!!!!!

Δεν πειράζει...τουλάχιστον κάνουμε τον Γιαννακόπουλο να χαίρεται και να περνιέται για μάγκας..

Εικόνα savvas gridlock

Αν κουνηθουν οι αφοι, λιγο το δαχτυλακι τους να απλωσουν, ο dpg7000 θα εξαυλωθει.

Εικόνα ze ηλιας

Θα πω κάτι χοντρό και στ αρχίδια μου αν με κράξουν.
Για να είμαι εντάξει όμως πρέπει πρώτα να αναφερθώ στους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και κυρίως σ αυτά που δεν Θα ξεχάσω ΠΟΤΕ.
. Πήραν την ομάδα κυριολεκτικά απ τα σκουπίδια που την παράτησε ο ΣΩΚΡΑΤΕΣ
. Το αυτονόητο για τα λεφτά που σκόρπισαν και σκορπάνε
. Την αρρώστια πούχουν με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και το χρόνο που διαθέτουν γι αυτό
. Τις μοναδικές χαρές που μας έδωσαν(βγήκα με τα σώβρακα βραδυάτικα δις στο Πασαλιμάνι και μια στο ΣΕΦ)
Να πω επίσης για την πάρτη μου πως στηρίζω απ΄το "93 ανελλιπώς την ομάδα με διαρκείας (πηγαίνω στα πιο πολλά ευρωπαικά και στα τελικά play off) και οτι λόγω δουλειάς γνωρίζω πάρα πολλά για το παρασκήνιο του εν λόγω αθλήματος.
Κοιτώντας λοιπόν μπροστά και θεωρώντας δεδομένο ότι:
.Κούπα ευρωλίγκας δεν πρόκειται να δει ελληνική ομάς για τα επόμενα 10 χρόνια(χαώδης η διαφορά από τους χώνοντας €)
.Ο "τρόπος διοίκησης" από τους αφούς δεν πρόκειται ν αλλάξει(είναι σα να ζητάς από βύντρα να σεντράρει σωστά ή από γκούμα να στρίψει)
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ.
Αν συμβεί αυτό
1)γλυτώνουν οι άνθρωποι τα λεφτάκια τους και τα εμφράγματα
2)εμείς παύουμε να είμαστε μονίμως δεύτεροι και μονίμως συφιλιασμένοι
3)έτσι απαξιώνεται και αποδομείται σταδιακά το συγκεκριμένο άθλημα (που δε θα είμαστε πρωταγωνιστές) και περνάει στα
αζήτητα της επικαιρότητας (θυμηθείτε οτι στο προσκήνιο βρισκόταν ΜΟΝΟ όταν ασχολούμασταν εμείς οι ΓΑΒΡΟΙ)
4)παρότι προσωπικά μου αρέσει το σπορ(βλέπω NBA λόγω νον πιασμάν διαιτητών) είναι απίστευτα τρωτό στο οτι η διαιτησία καθορίζει το αποτέλεσμα(πολύ πιο εύκολα μεταξύ ανταγωνιστικών ομάδων) με τρόπο που δεν το αντιλαμβάνεται ο μέσος θεατής.
ΟΣΟ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
καληνύχτα

Εικόνα savvas gridlock

Αν κουνησουν λιγο το δαχτυλακι τους οι αφοι, αυτοι που τωρα βριζουν το ''σωληνα'' πισω απο την πλατη του, θα τον καταπιουν με τη μια. Σε μια μερα. Μιλαω για ολη την ΕΟΚ και την ΚΕΔ. Πιστεψε με, τα πραγματα ειναι πολυ απλα, καθολου βαρυγδουπα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να ξεφύγω λίγο από την εσωστρέφεια (κατά τα άλλα συμφωνώ και λίγα λες),να επιστήσω την προσοχή σε όλους στο παιχνίδι που πάει να παιχτεί στην πλάτη μας στο θέμα που λέγεται ποδοσφαιρικός βάζελος.Εδώ και δύο βδομάδες υπάρχει εν ενεργεία προσπάθεια να βοηθηθεί κυβερνητικά και να μην υποβιβαστεί.Η προσπάθεια δεν γίνεται κρυφίως (γίνεται να κρύψει η πουτάνα τη χαρά της?), από ότι φαίνεται βοηθά το δεξί αρχίδι του πορδηπουργού (ο Νικολάκης ντε) και σιγοντάρουν τα μέσα του λαθρέμπορα ρώσσου (του στυλ μην αφήσετε τη δεκο να σκάσει γιατί θα έχετε πρόβλημα τώρα που είστε σε προεκλογική περίοδο).Η πλάκα μάλιστα είναι ότι τους λένε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν με τα χρέη(ατελείωτος γέλωτας και δυστυχώς γιατί αν κρίνω από την περίοδο του Γιάννννη θα τα αύξαναν).Δηλαδή πως μπορούν να βοηθήσουν?Περιμένω απαντήσεις....

Εικόνα savvas gridlock

Εγω στηριζω Γιανναρο, φιλε. Νυχτα-μερα βλεπω ΣΚΑΙ, ειμαι συνδρομητης εδω και χρονια στην Καθημεριναρα, δεν μπορω να κανω κατι αλλο.