ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-0: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ



Δίχως πολλά λόγια, γιατί δεν χρειάζονται, η χθεσινή μας νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ανήκει πρώτα και κύρια στον προπονητή μας, τον Τάκη Λεμονή. Κατάλαβε γρήγορα, ευτυχώς, το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού, ότι δηλαδή λόγω της ανύπαρκτης προετοιμασίας από το Χάσι οι παίκτες δεν έχουν τρεξίματα και δεν άνοιξε το ρυθμό, ''μπείτε και πιάστε τους από το λαιμό''. Επέλεξε να ασκήσει πίεση για 20 λεπτά βαριά-βαριά συνολικά στο 90λεπτο στον ΠΑΟΚ, 10' στο πρώτο και 10' στο δεύτερο ημίχρονο, ποντάροντας στη λογική με την οποία πρέπει δυστυχώς να πάμε από εδώ και πέρα ως το τέλος της σεζόν.
 
ΣΦΙΧΤΑ ΠΙΣΩ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ''ΜΙΣΟ-ΜΗΔΕΝ''.
 
ΠρέπεΙ να το χωνέψει αυτό ο κόσμος μας και να μην διαμαρτύρεται για το κακό θέαμα που παρουσιάζει φέτος και έδειξε και χθες, παρά τη νίκη, ο Ολυμπιακός. Δεν μπορούν οι παίκτες μας να υπηρετήσουν κάτι άλλο, δεν έχουν δυνάμεις, η ζημιά της μη προετοιμασίας του καλοκαιριού δεν γίνεται να επιδιορθωθεί μέσα στη σεζόν. Κλείνοντας τους διαδρόμους πίσω, ποντάρουμε στις 2-3 φάσεις μπροστά, να κάνουμε ένα γκολ. Αν μπορούμε και δεύτερο, έχει καλώς, αλλά πρώτα και κύρια κοιτάζουμε πώς ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΜΕ, γιατί αν φάμε γκολ κόντρα σε αντίπαλο που κλείνεται (και δεν έχει την άμυνα στη σέντρα, όπως την είχε ο Γρηγορίου του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη), θα έχουμε δράματα και στην επίθεσή μας, αλλά κυρίως στην άμυνά μας, στις ''κόντρες'' του αντιπάλου. Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, καλό είναι να σταματήσουν οι θριαμβολογίες για την χθεσινή (όντως) μεγάλη νίκη, όπως να σταματήσουν και τα σενάρια ''μετά τη Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα, έχουμε εύκολο πρόγραμμα''.
 
ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ''ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΤΣ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
 
Πώς θα διασπάσουμε τις κλειστές άμυνες, που κατά κανόνα θα βρίσκουμε απέναντί μας στη Superleague; Σχέδιο υπάρχει, σε μια ομάδα αδούλευτη επιθετικά; Δεν φαίνεται να υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει τώρα, μέσα στη σεζόν, δίχως να ευθύνεται γι'αυτό ο Λεμονής πρώτα και κύρια, αλλά ο προκάτοχός του στη θέση του προπονητή μας. Ακόμη και με τον Πλατανιά, που λέει ο λόγος, η ορθή προσέγγιση του ματς εκ μέρους του Λεμονή θα πρέπει να είναι ''σφιχτά πίσω, 1-2 φάσεις μπροστά, να πάρουμε το 1-0''. Θα το καταλάβει αυτό ο Τάκης ή θα λυγίσει μπροστά στο ''ηρωικό'' μότο ''Θρύλος ίσον επίθεση''; Ο κόσμος του Ολυμπιακού, καλομαθημένος σε τεσσάρες-πεντάρες στο Καραϊσκάκη απέναντι σε τέτοιας εμβέλειας αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια, θα ανεχτεί να περιμένουμε π.χ. για 30 αγωνιστικά λεπτά τουλάχιστον πίσω από την μπάλα το Λεβαδειακό μέσα στο σπίτι μας; Δύσκολα πράγματα, αλλά ο Τάκης Λεμονής οφείλει να επιμείνει στο ''αντιτουριστικό'' αυτό στυλ παιχνιδιού. Δεν φταίει για ό,τι παρέλαβε, αλλά μπροστά του έχει μονόδρομο, τουλάχιστον μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μήπως και έρθουν 1-2 παίκτες να βοηθήσουν και σε άλλους τομείς, ώστε να υπηρετήσει η ομάδα μας και κάποιο διαφορετικό πλάνο πάνω στο χορτάρι από αυτό που τώρα μοιάζει ως το μόνο ενδεδειγμένο. Θα κριθεί σε αυτήν τη βάση και μόνον. Για χθες μπράβο του, γιατί εμπάθεια δεν υπάρχει από εμάς για έναν γνήσιο στρατιώτη του Ολυμπιακού.
 
Στα του ματς, από πλευράς ΠΑΟΚ δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από αυτά που περιμέναμε. Παρατάχθηκε όπως κάνει συνήθως επί Λουτσέσκου. ''Κρατάμε το μηδέν πίσω και μπροστά 1 γκολ, μα έτσι, μα αλλιώς, θα το βρούμε''. Εκτός έδρας ως τώρα στο πρωτάθλημα δεν έχει κερδίσει κανέναν, γιατί δεν γεμίζει όπως πρέπει την αντίπαλη περιοχή, αλλά ψάχνει τις ''κόντρες'' που υπολόγιζε ότι θα βρει στο Καραϊσκάκη, γι'αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε χθες στην αρχική 11άδα και Μακ και Βιεϊρίνια στις θέσεις των εξτρέμ. Επέλεξε να χτυπήσει στη δεξιά μεριά της άμυνας του Ολυμπιακού και όχι αριστερά που κάνουν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού φέτος, εξαιτίας του ευάλωτου αμυντικά Κούτρη, ποντάροντας στο ότι ο Λεμονής θα έβρισκε τρόπο να μασκαρέψει σε αυτό το ντέρμπι τη συγκεκριμένη αδυναμία του Ολυμπιακού. Δικαιώθηκε, γιατί με το Ρομαό να βοηθάει εκεί, αλλά και τους στόπερ του Ολυμπιακού να έχουν από κοντά τον Κούτρη, δεν υπήρχε χώρος για το Μακ και το Μάτος, ο οποίος Μάτος ερχόταν από πίσω και βρισκόταν μέχρι και σε θέση...αριστερού χαφ, για να μπερδέψει την αντίπαλη άμυνα και να βρει χώρο να απειλήσει. Στο πρώτο 25λεπτο ο Λουτσέσκου έστελνε το ''δεκάρι''-μεσοεπιθετικό του Ελ Καντουρί στην πλάτη του Ομάρ, με ταυτόχρονη εντολή για ανέβασμα των Λέοβατς-Βιεϊρίνια, ώστε να στηθεί ''υπεραριθμία'', να βρεθούν δηλαδή 3 παίκτες του ΠΑΟΚ με 2 του Ολυμπιακού από εκεί. Το πέτυχε, μέχρι να καταλάβει ο Λεμονής τι γίνεται και να δώσει εντολή στον Οφόε να προσέχει τον Ελ Καντουρί. Με το Ρομαό να  προσέχει Κούτρη και στόπερ και τον Οφόε να κλίνει προς την πλευρά του Ομάρ, αλλά και τους εξτρέμ του Ολυμπιακού Πάρντο-Ανδρούτσο να έχουν καλές επιστροφές στην άμυνα, ήταν σαφές πως στην επίθεση ο Ολυμπιακός δεν θα είχε τους πολλούς παίκτες ποσοτικά, αλλά και τους παίκτες με τις κατάλληλες ανάσες, να μην έχουν ''μπουκώσει'' όπως λέμε από το τρέξιμο, ώστε να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Γι'αυτό δείχναμε πάντοτε, όποτε φτάναμε με καλές προϋποθέσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ότι μας έλειπε ''ένα κλικ'' για να βγάλουμε τη μεγάλη φάση. Ένα ''κλικ'' που προερχόταν από αυτήν την υπερέκκριση γαλακτικού οξέως, από την κούραση δηλαδή, λόγω της μέριμνας και της ανάλογης υπερπροσπάθειας στην άμυνά μας από όλους σχεδόν τους παίκτες μας. Από την άλλη, βλέπαμε το ''δεκάρι'' του ΠΑΟΚ Ελ Καντουρί όχι απλώς να επιστρέφει στην άμυνά του να μαρκάρει, αλλά να κόβει ως...δεξί μπακ προωθήσεις του αριστερού μας μπακ Κούτρη, σημάδι πως ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να βρεθεί ''μπόσικος'' πίσω. Τέτοια παιχνίδια που προσεγγίζοναι και από τους 2 προπονητές με την ίδια αμυντικογενή νοοτροπία, κρίνονται σε μια ευκαιρία, συνήθως μάλιστα από στημένες μπάλες, φάουλ-κόρνερ. Την κάναμε εμείς αυτήν τη φάση, έστω με αρκετή δόση τύχης βάλαμε το γκολ, στις ψευτοευκαιρίες του ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε και το ματς τελείωσε.
 
Παρά τα όσα λένε διάφοροι ''φωστήρες'' από χθες το βράδυ, η τακτική που επέλεξαν και οι δύο προπονητές είναι η απολύτως ενδεδειγμένη για το ρόστερ που έχουν στη διάθεσή τους. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές σκάλες ανώτερο έμψυχο υλικό ποιοτικά από όλους τους αντιπάλους του στην Ελλάδα, αλλά είναι κακοπροπονημένο και αδούλευτο λόγω Χάσι. Ο ΠΑΟΚ πάλι δεν έχει κανένα χαφ και εξτρέμ να βάζει γκολ. Μιλάμε για γκολ με συνέπεια, όχι μια στο τόσο. Ο Λουτσέσκου κατάλαβε αμέσως ότι αν επιλέξει να έχει στο μεγαλύτερο διάστημα των περισσοτέρων ματς πρωταθλήματος τις γραμμές του ψηλά, πιέζοντας για το γκολ, θα την πατήσει όπως πέρυσι ο προκάτοχός του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς, που έμεινε νωρίς πολλούς βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι χαφ του ΠΑΟΚ είναι καλοί για να κυκλοφορήσουν μπάλα, να ''τρυπήσουν'' από το πλάι, αλλά είτε δεν πολυπατάνε περιοχή, είτε αν βρεθούν σε θέση βολής δεν σκοράρουν. Γι'αυτό και τα ετήσια συμβόλαιά τους είναι το πολύ 400.000-500.000 ευρώ. Αν έβαζαν και γκολ, θα ζητούσαν επταψήφια ποσά ετησίως. Αυτή είναι η εξήγηση για το ότι οι χαφ του Ολυμπιακού παίρνουν τα διπλά και τριπλά λεφτά από τους χαφ του ΠΑΟΚ. Με αυτό το δεδομένο, όποιος ζητάει από το χ,ψ Λουτσέσκου ''φτιάξε φάσεις, πίεσε ψηλά'', είναι σαν να του λέει ''να γίνει ό,τι πέρυσι'', με τον ΠΑΟΚ να φτιάχνει τελικές, καθαρές ευκαιρίες για γκολ, να πετυχαίνει ελάχιστα τέρματα συγκριτικά με την παραγωγή αυτών των ευκαιριών και να είναι ευάλωτος αμυντικά. Για παράδειγμα, στο φετινό ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός, ο ΠΑΟΚ έκανε 22 τελικές και ο Λεβαδειακός 1. Το ματς έληξε 2-1. Με τη λογική Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού θα χάνει πολύ σπάνια στα παιχνίδια του και αργά ή γρήγορα, όπως στη Λάρισα, 1 γκολ θα το βρίσκει ακόμη και εκτός έδρας. Τίποτε δεν τελείωσε χθες γι'αυτόν, εξάλλου πάλι πρώτος είναι στη βαθμολογία (έστω προσωρινά, περιμένοντας το σημερινό παιχνίδι Αεκ-Ατρόμητος) και σίγουρα 1 πόντο πάνω από εμάς.
 
Για τους δικούς μας παίκτες, να πούμε ότι ξέραμε από το καλοκαίρι πως ακόμη και οι θεωρητικά αναπληρωματικοί μας έχουν αρκετό ταλέντο και ποιότητα, για τα ελληνικά δεδομένα πάντοτε. Ο Σισέ απέδειξε χθες πως έχει την ποιότητα αν μη τι άλλο να είναι στο ρόστερ, ο Ένγκελς στέκεται άνετα στην άμυνα και βοηθάει με τις κεφαλιές του και στην επίθεση, ενώ ο Ανδρούτσος ως ακραίος χαφ μπορεί να στηρίξει τον μπακ πίσω του με καλές επιστροφές και στην επίθεση συγκλίνοντας να απειλήσει. ''Μαγιά'' υπάρχει, αλλά για να ''φουσκώσει'' και να δώσει το ''ψωμί'' που θέλουμε, απαιτείται προσεκτική διαχείριση, ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΙΚΗ. Για δεύτερη φορά τονίζω ότι ο Λεμονής πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στο περιβόητο και διαχρονικό ''πονάνε τα μάτια μας ρεεε, να δούμε λίγη μπάλα'', το οποίο ακούγεται ΚΑΘΕ χρόνο, ειδικά από οπαδούς του Ολυμπιακού (ακόμη και για προπονητές που τώρα που έφυγαν ''όλοι αγαπάνε'', όπως π.χ. το Βαλβέρδε...). Αν έχουμε κάποιες ελπίδες να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αυτές είναι μόνο με συντηρητική λογική και σωστή διαχείριση και αξιοποίηση όλου του ρόστερ. Να μην ''μπουκώσουν'' κάποιοι παίκτες, γιατί με την τραγική προετοιμασία Χάσι οι θλάσεις παραμονεύουν ακόμη και όταν πάνε για την ανάγκη τους στην τουαλέτα οι παίκτες. Πρώτος και καλύτερος, ο Οφόε, που αν φύγει από την 11άδα, θα έχουμε πρόβλημα στα χαφ. Στην επίθεση και δη στην Ελλάδα, ο Καρίμ είναι η καλύτερη επιλογή από τους άλλους 2 φορ που έχουμε, Τζούρτζεβιτς-Εμενίκε, γιατί είναι καθαρός στράικερ και μπορεί τις 1-2 φάσεις που θα του δοθούν, έτσι όπως πρέπει να παίζουμε από εδώ και πέρα, να τις κάνει γκολ. Στην Ευρώπη και στα όσα ματς απέμειναν για φέτος, ας παίζει όποιος να'ναι φουνταριστός, ο Μπεν όταν επιστρέψει καλή ώρα από τον τραυματισμό του...
 
Σχετικά με τη διαιτησία του Κομίνη, δεν είδαμε επίσης κάτι που δεν περιμέναμε. Δεν θα ρίσκαρε το χοντρό, κραχτό λάθος, για να μην τιμωρηθεί, αλλά θα έσπρωχνε όσο μπορούσε τον ΠΑΟΚ. Χαρίστηκε σε αποβολές παικτών του ΠΑΟΚ, 2 φορές στο Μάτος, 1 στον Τσίμιροτ και σφύριζε με ευκολία φάουλ που έκλειναν τον Ολυμπιακό στην περιοχή του, ενώ η αντίδρασή του στο γκολ του Ένγκελς είναι ''όλα τα λεφτά''. Κοίταζε με πόνο και παράπονο δεξιά στο βοηθό του, μήπως τον βγάλει από τη δύσκολη θέση να δείξει σέντρα, ανακαλύπτοντας ''κάτι''. Το πολύ χοντρό λάθος δεν το έκανε, γιατί δεν είναι ''ταλιμπάν'' της ''εξυγίανσης''. Σε όσους Ολυμπιακούς στράβωσαν χθες με τον Κομίνη, λέμε ότι υπάρχουν και ΠΟΛΥ χειρότερα στους φετινούς πίνακες διαιτησίας, από ΕΠΣ που συντηρούνται με χορηγίες ΟΠΑΠ και ΣΕΚΑΠ, οπότε να είναι προετοιμασμένοι για το τι σημαίνει το ''αυστηρό 50-50 από φέτος στη διαιτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γι'αυτό δεν έχει καμιά τύχη ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα'' που ευαγγελίζεται π.χ. το golendri-dna με τους διάφορους επιδοτούμενους με ρούβλια από ναρκωτικά και λαθραία παντός είδους Παπαθεοδώρου, Κόλκες και Κεφτετζόγλου. Ένα sdna που είδε χθες διαιτησία ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό από τον Κομίνη,
 
 
κάτι που ΔΕΝ είδε ο γιος του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', ο οποίος έκανε λόγο για ''δίκαιη ήττα του ΠΑΟΚ''.
 
 
Ακόμη και το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκου, δεν έκανε λόγο για διαιτησία.
 
 
Οι επιδοτούμενοι ΑΡΔ του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' αποδεικνύονται ''βασιλικότεροι του βασιλέως'', τιμώντας το μεροκάματο που παίρνουν, αυτό που βγαίνει από δεκάδες καραβιές των δεκάδων Golendri στις θάλασσες όλης της Γης. Το λέμε επειδή ο γιος του Ιγκνάτιεβιτς κάτι ψέλλισε χθες στο Ιnternet για ''ναρκωτικά'', με αφορμή το πανό εναντίον της οικογένειάς του στα ρωσικά στη Θύρα 7, την ώρα που τα λαθραία παντός είδους έχουν πνίξει την Ελλάδα, κυρίως τη Βόρεια, από το 2012 που μπήκανε οικογενειακώς στον ΠΑΟΚ...
 
Ξαναλέμε, η χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όσοι ονειρεύονται ''απογειώσεις'' από εδώ και πέρα, ας προσγειωθούν. Απαιτείται υπομονή από τον κόσμο, στήριξη στην ομάδα, συγκεκριμένη στρατηγική από τον προπονητή σε όλα τα ματς και ομοψυχία. Κάτι σαν κι αυτήν την εικόνα μετά το γκολ από τους παίκτες μας χθες, με τον τερματοφύλακα Προτό να ''γράφει σπριντ'' από τη μια εστία στην άλλη, για να ενωθεί με τους συμπαίκτες του και να πανηγυρίσουν παρέα.
 

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Μπράβο Σάββα, σεμιναριακή ανάλυση.
1.Ο Τάκης διαχειρίζεται συνετά την κατάσταση!
2΄Έχοντας και εγώ το ελάττωμα των γάβρων αναρωτιέμαι αν ήταν ενδεδειγμένη η αντικατάσταση του Ανδρούτσου από τον Μάριν. Βέβαια αν ο Μάριν είχε λίγο τσαγανό θα κάρφωνε ένα γκολάκι.
Μήπως έπρεπε να μπει πρώτα ο Ζντιέλαρ ?
3.Ακόμη να επισημάνω ότι περίπου 12-15 εκατομμύρια φετινές μεταγραφές έχουν προσφέρει ελάχιστα:
Εμενίκε(άραγε να περιμένουμε κάτι?), Καρσελά, Ζιλέ,Τζούρτζεβιτς,Βούκοβιτς(περίπτωση Μπουχαλάκη???) βάλε και τον Μποτία(τι τρέχει με το μυικό του?)Αν λέω αν αυτά τα χρήματα έπιαναν τόπο τότε θα βλέπαμε άλλη απόδοση.
4.Πάμε για νίκη με μισό μηδέν μέσα στα βαζελοχώραφα!
5. Ο νιαούριν τσακώνεται με την ΕΤΕΚΑ?
..................................................................................................

Ζήτω ο αιώνιος δαφνοστεφανωμένος Έφηβος!

Εικόνα takis xwsiar

Και με τον τροπο αυτό που λες σαββα,μην νομιζεις ότι δεν μπορεις να ριξεις 3αρες και 4αρες!Γιατι εξαρτάται πως θα σε παιξει και ο αντιπαλος.Απλα εμεις δεν πρεπει να μπαινουμε με το σκεπτικο από άλλες χρονιες!Το σημαντικο παντως είναι ότι το πιασε το νοημα ο Λεμονης.Μαγκια του!Θα ηθελα να δω,ολοι αυτοι που σφιχταγκαλιοντουσαν με τους παικτες μας πριν την εναρξη του αγωνα,θα κανουν το ιδιο στην Τουμπα με τους φιλαράκους τους τους καφρους,η θα πεφτει η μια μπουνια μετα την άλλη? Μαλλον το δευτερο!

Εικόνα dgkirle

Γειά σου Σάββα. Ωραία ανάλυση.

Δεδομένου ότι έχουμε αρκετούς παίχτες, ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε με τη κατάλληλη διαχείριση και χωρίς Ευρώπη για περίπου 2.5 μήνες τουλάχιστον(ακόμα και αν περάσουμε ουέφα) να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση και να προλάβουμε πιθανούς τραυματισμούς. Ήθελα να ήξερα δε βρέθηκε ένας άνθρωπος μέσα απο την ομάδα το να ενημερώσει εγκαίρως το Μαρινάκη ότι δε γινόταν προετοιμασία το καλοκαίρι με αυτό το τύπο που παρίστανε το προπονητή? Όλοι τα διαβάζαμε και τα βλέπαμε ρε γαμώτο.

Ο Τζακ Λέμον όμως το πάει καλά και για αυτό ξεκούρασε κάποιους παίχτες με τη μπαρτσελόνα.

Στα θετικά επίσης η προσήλωση που έδειξαν όλοι οι παίχτες χτες. Καιρό είχα να δω ντέρμπι στο καραισκάκη όπου όλοι οι παίχτες ήταν τόσο πορωμένοι.

Άντε να δούμε.

Εικόνα KCS

Σάββα συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα, εξαιρετική ανάλυση. Τα λέγαμε χτες στην 3 ψηλά που είμασταν, δεν μπορεί για παραπάνω η ομάδα αυτήν την εποχή, θα παίζουμε για το αποτέλεσμα και συντηρητικά. Η δική μου ερώτηση-απορία είναι: Ok, τρομερές αλλαγές στο θέμα φυσική κατάσταση τώρα είναι αδύνατον να δούμε αλλά μήπως μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από Γενάρη και μετά? Ας πούμε εκεί που τώρα πιέζουμε για 20-30 λεπτά να πιέζουμε για 40-50? Σκέφτομαι ότι δόξα τω Θεώ έχουμε μεγάλο ρόστερ και με το ροτέησιον (φαίνεται πως ο Τάκης έχει διορθωθεί σ'αυτό που ήταν απ'τα μειονεκτήματά του στην δεκαετία του 00) ίσως μπορούμε να έχουμε πιο φρέσκιες ενδεκάδες.

Εικόνα savvas gridlock

Το ιδιο πραγμα πιστευω, τον Ιανουαριο βελτιωση σε ολα τα επιπεδα, αλλα και μεταγραφες. Βλεπεις και την ΑΕΚ τωρα με Ατρομητο, πραγματικα ειναι κριμα να χαθει το φετινο.

Εικόνα andre

Μπράβο στην ομάδα για την νίκη χθες…. Τίποτε άλλο, τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες
(υ.γ. δεν μου άρεσε το πανό για τον Σαββίδη και δεν μου άρεσε το κορεό με το τρένο... πολυ άσχημο πράμα να πέφτεις στο επίπεδο των άλλων. Μαγκιά ειναι να ρίχνεις ξύλο εντός των 4 γραμμών του γηπέδου - οτιδήποτε εξω απ αυτο απλώς ΔΕΝ μου αρέσει και δεν με εκφράζει!!)

Εικόνα vagio

Το πανό ήταν καβλα φιλε.

Εικόνα savvas gridlock

Ενταξει, γηπεδικα σκηνικα που αφορουν πρωτα και κυρια την 7. Και το ξυλο που λες ειδικα στο τρενο δεν το προκαλεσαν αυτοι που το εριξαν, αλλοι ηρθαν σαν κονιορδοι και μετα ματωνανε οι γραμμες...

Εικόνα vagio

Σάββα τα έχουμε πει πολλές φορές για τ9ν Τάκη, πιστεύω πως όλους τους προπονητές της Α εθνικής τους έχει για τ’αρχιδια του. Όλους, και το Χιμένεθ. Μου αρέσει γιατί μεγαλώνοντας αποκτά σοφια στη δουλειά του δίχως να έχει επιμορφωθεί ιδιαίτερα. Χθες ήταν άψογος. Πιστεύω πως στην παρούσα φάση είναι η καλύτερη επιλογή για τον πάγκο μας και δεδομένου πως ξεγραφουμε την Ευρώπη.
Στη διαχείριση του ρυθμού, να πούμε κι ένα μπράβο στη θύρα 7 που συνέβαλε τα μέγιστα.

Εικόνα savvas gridlock

Μακαρι να συνεχισει ετσι ο Τακης.

Εικόνα μαουνιέρης

Εξαιρετική προσέγγιση - ανάλυση, σύγγαυρε Σάββα. Σε διάβασα δύο φορές προσεχτικά. Έτσι είναι.

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου Γιώργαρε.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Μετά τη χτεσινή φάπα, περιμένω και ευελπιστώ την επόμενη στο ζβέρκο του Βάζελου το Σάββατο.Εδώ και δύο εβδομάδες , για να μη πω και περισσότερο, ο αγώνας της λαγοφλώρου έχει αναδειχθεί από διάφορα πρασινοαρδάκια ως υψίστης σημασίας για το βάζελο ειδικά όσα δουλεύουν στα golendrομέσα.Είχαν μάλιστα υπολογίσει ότι κερδίζοντας τη Λαμία και νικώντας οι γύφτοι (έτσι τους αποκαλούν οι Αρειανοί και οι γριές), αυτοί με νίκη θα μας πέρναγαν στη βαθμολογία (τάδε έφη
Γουλής στο contra).Για να μην πω ότι αφήνουν και αιωρείται ότι ο Βαγγέλας φταίει που Ο Γιάνναρος τους εγκατέλειψε αφού και καλά τα βρήκαν μεταξύ τους.Πραγματικά πιστεύω ότι ο ρώσσος έχει υποσχεθεί χρήματα στα βαζέλια για να μας κάνουν ζημιά.Μια φάπα λοιπόν το Σαββάτο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα μιας και πιθανότατα ο αγώνας ΔΕΝ πρόκειται να τελειώσει ποτέ ή τελωσπάντων ΔΕΝ θα τελειώσει φυσιολογικά.

Εικόνα savvas gridlock

Ξεχασε το, ο Γιανναρος αποκλειεται να τακιμιασει με εναν υπηρετη του ΣΥΡΙΖΑ σαν τον Ιβαν.

Εικόνα Romain

Εξαιρετική ανάλυση οπως πάντα απο τον Σάββα και πολύ ενδιαφέρουσα.

Εικόνα el trick

Οι Μαρξ και Ενγκελς γράψανε για τον διαλεκτικό υλισμό. Οι Σισέ και Ενγκελς γράψανε για τον ποδοσφαιρικό ρεαλισμό.

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχα, ωραιος φιλε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είχα γράψει άρθρο κατά του Λεμονή την ημέρα της πρόσληψής του. Δεν έχει νόημα να πω ξανά τώρα τα τότε επιχειρήματά μου. Όμως, οφείλω να αναγνωρίσω ότι έδωσε στον Ολυμπιακό πολλά χαμένα στοιχεία. Πρώτα απ' όλα, δείχνει να κερδίζει το στοίχημα που ακούει στο όνομα "Φορτούνης". Ο παίχτης αυτός είναι ο ποιοτικότερος του ρόστερ. Όταν έχεις τέτοιο παίχτη, από αυτόν πρέπει να ξεκινάς το στήσιμο. Ο ίδιος ο παίχτης, όμως, αδικούσε τον εαυτό του. Και σίγουρα έχει τη δική του ατομική ευθύνη. Ευθύνη, ωστόσο, έχουν και όσοι προπονητές δεν κατάφεραν να πάρουν το μέγιστο από τον Κώστα. Και δεν εννοώ μόνο όσους δεν τον έβαζαν στην ενδεκάδα. Ο Μπέντο πέρυσι δεν τον έβγαζε από την ενδεκάδα ασχέτως του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος που είχε ο παίχτης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δουλειά ΚΑΙ του προπονητή να "κερδίσει" τον παίχτη. Ο Λεμονής φαίνεται να βρίσκει τον τρόπο. Χώρεσε στην ίδια ενδεκάδα Φορτούνη και Οφόε, κάνοντας το απλό: έβαλε στη θέση του αμυντικού χαφ τον Ρομαό, έναν παίχτη που κρατάει τη θέση του και δεν αφήνει έκθετη την ομάδα, όπως ο Ζιλέ. Έτσι, με ένα καθαρό εξάρι, ο Οφόε έχει χώρο να κουβαλήσει την μπάλα και να αμυνθεί δίπλα στον Ρομαό, όσο έχει δυνάμεις ο Οφόε δηλαδή. Την ίδια ώρα, ο Φορτούνης, στα ματς ελληνικού πρωταθλήματος, δεν έχει το τόσο μεγάλο άγχος να καλύψει χώρους όταν αμυνόμαστε, αφού η παρουσία Ρομαό-Οφόε εγγυάται σταθερότητα, κάτι που δεν ίσχυε όταν αμυντικό χαφ έπαιζε ο Ζιλέ. Όχι ότι φταίει το παλληκάρι, απλώς δεν ήταν η θέση του. Είναι απλή η συνταγή, λοιπόν, για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Και μιας και γίνεται λόγος για το τακτικό κομμάτι, αυτό που πιστεύω ότι είναι ιδανικό για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με βάση το υλικό που έχουμε, είναι η ίδια προσέγγιση με χθες, με τη διαφορά ότι πρέπει να παίζει ένας ακόμα κεντρικός χαφ (Ζντιέλαρ) αντί ενός εξτρέμ (Ανδρούτσος). Α λα Μίτσελ δηλαδή. Αυτό έκανε ο Λεμονής στην Μπαρτσελόνα, αλλά έκανε ένα βασικό λάθος: δεν υπήρχε παίχτης στην ενδεκάδα να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Από όσους έπαιζαν, μόνο ο Οφόε μπορούσε να κουβαλήσει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, αλλά αυτός έπαιζε επιθετικός και δεν είχε άτομα να σπάσει την μπάλα. Γι' αυτό τον είδαμε πολλές φορές να είναι μόνος και απελπισμένος ανάμεσα σε δύο και τρεις Καταλανούς, μην ξέροντας τι να κάνει την μπάλα. Συν ότι κουράστηκε νωρίς. Ο Μίτσελ είχε τον Τσόρι να βγάζει το επιθετικό transition και τον Μήτρογλου να κρατάει και να σπάει μπάλα, αλλά και να "σκοτώνει" για πλάκα. Τώρα δεν έχουμε Μήτρογλου στην ομάδα. Έξυπνη κίνηση ήταν να μπει ο Οφόε κορυφή, αλλά δεν υπήρχε παίχτης να αναπτύξει το παιχνίδι.

Επίδραση ο Λεμονής δεν είχε μόνο στον Φορτούνη, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ομάδα. Εγώ χθες είδα μία ομάδα ψυχωμένη. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε τσαμπουκάδες. Αυτό με ενδιαφέρει λιγότερο απ' όλα. Και το θεωρώ και άσκοπο, αν θέλετε τη γνώμη μου. Παρένθεση: όταν έπαιζα μπάλα στο ερασιτεχνικό, στον τόπο μου, είχα έναν συμπαίκτη ο οποίος δεν μιλούσε ποτέ στο γήπεδο και όποτε γινόταν παρεξήγηση, έφευγε από το σημείο. Σέντερ μπακ ήταν. Ε, στην επόμενη φάση, ο αντίπαλος "τσαμπουκάς" έφευγε με τα χέρια στο πόδι. Κόκκινη δεν έφαγε ποτέ. Είχε τον τρόπο του... Τέλος πάντων, κλείνει η παρένθεση. Εγώ, λοιπόν, αυτό που είδα ήταν μία ομάδα να βγαίνει πρώτη σε όλες τις μπάλες, κάτι που είχα χρόνια να το δω σε ντέρμπι. Και είδαμε νεοφερμένους παίχτες να πέφτουν στη φωτιά, όπως ο Σισέ, ο Ένγκελς, ο Κούτρης, ακόμα και ο 34χρονος Προτό. Και Έλληνες και ξένους. Και νέους και πιο μεγάλους. Αυτή η "πνοή" δόθηκε από τον Λεμονή και μπράβο του. Είχαμε ξεχάσει τη σπουδαιότητα του πάθους και της θέλησης. Του ειλικρινούς πάθους.

Η χθεσινή νίκη είναι η πλέον κομβική στα παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος επί προεδρίας Μαρινάκη, μετά, βέβαια, από το 2-1 επί του βάζελου το 2011...

Εικόνα savvas gridlock

Στη δευτερη παραγραφο διαφωνω μονο κι εκει θα εστιασω. Ο ρομβος ειναι παρα πολυ δυσκολο συστημα και προυποθετει κεντρικα χαφ που εχουν ικανοτητα τοποθετησεων, αρα μπορουν να ειναι ''εσωτερικοι'', αλλα εχουν και ταχυτητα να παιξουν στο ''ενας με εναν'' οταν βγουν στο πλαι, ειτε στην επιθεση ειτε οταν απαιτηθει να ντουμπλαρουν τον ακραιο μπακ πισω τους, οταν το αντιπαλο ταχυ μπακ ανεβαινει ψηλα. Στο ενδεχομενο να βγουν ας πουμε οι Ρομαο-Οφοε στα πλαγια σε αυτον το ρομβο που λες, ειτε ειναι οντως ρομβος ειτε ατυπα τον ονομασουμε ετσι για να συνεννοηθουμε, απεναντι στο Λιχτσταινερ, τον Ασαμοα και τους ακραιους μπακ της Σπορτινγκ, εγω βλεπω δραματα. Ο Παρντο ειναι ιδανικος για ματς Τσαμπιονς Λιγκ, ομοιως ο Σεμπα, κρατανε την γραμμη και βγαινουν ωραια στο χωρο, θελουν χωρο για να παιξουν, στην Ελλαδα δεν μπορουν γιατι δεν εχουν το ''ενας με εναν''. Δεν συμφωνω καθολου με την προσεγγιση οτι μπουκωνοντας με ''κοφτες'' κλεινεις τα κενα πισω. Πρεπει να ξερουν τι θα κανουν την μπαλα ολοι αυτοι, οταν την παρουν. Οι χωροι ειναι ηδη κλειστοι, στην Ευρωπη πισω εισαι ουτως η αλλως, αρα μετραει το να βγαλεις σωστα την μπαλα μπροστα. Γι'αυτο δεν θα κουραστω να το γραφω, η κορυφαια εμφανιση του Ολυμπιακου στο Τσαμπιονς Λιγκ, για'μενα τουλαχιστον, ηταν το πρωτο ημιχρονο με την Παρι το 2013 στο Καραισκακη, οπου μια ομαδα περιπου 500 εκατομμυριων ευρω εμοιαζε με συνονθυλευμα. Τα χαφ αξονα μας εκεινη τη μερα ηταν Σαμαρης-Μασαντο-Τσορι. Ολοι ξερανε μια στοιχειωδη μπαλα, με επιταχυνση με αυτην κουβαλωντας την, πολυ βασικο αυτο, κατι που εχουν και ο Οφοε και ο Φορτουνης. Καθαρους κοφτες, ''παραληλλοκοφτες'' που λεει ο Αλεφαντος, θες στην Ελλαδα, εκει που τελος παντων εσυ πρεπει να πιεσεις, να ανεβασεις ψηλα τις γραμμες σου, ωστε να μαζευουν γρηγορα τα ''σκουπιδια'' απο τις απομακρυνσεις της αντιπαλης αμυνας και να κρατανε στα καρε τους τους αντιπαλους, αυξανοντας τις πιθανοτητες να σκοραρουμε.

Εικόνα Nery Castilllo

Κομαντα μέχρι το τέλος της χρονιάς ομάδα και κόσμος.Μπαλα δε θα δούμε,στίχος μόνο οι νίκες.Χθες εμφανίστηκε στο γήπεδο επιτέλους ο Ολυμπιακός Πειραιως,η ομάδα που νιώθει άνετα και στο φυσικό της περιβάλλον όταν τα πράγματα είναι σκατα.

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι ακριβως.

Εικόνα Hako

Καλησπερα μαγκες,συμφωνω μετα περισσοτερα αλλα μια επισημανση και μονο.. Δεν θεωρω πως ειμαστε αδυναμοι απο την πλευρα του κουτρη τουλαχιστον οχι απεναντι σε οποιαδηποτε ομαδα στο ελληνικο προταθλημα αυτη τη στιγμη.. τον θεωρω καλο μπακ με τρεξιματα καλη (οσο γινεται) αντοχη και πολυ καλη σεντρα.. αντιθετα βλεπω εναν ομαρ φετος πιο αδιαφορο απο ποτε.. χθες ο παοκ εκανε παρτυ απο την πλευρα του και ο ιδιος δεν ετρεχε καν να καλυψει τα κενα.. ειδικα σε καποιες φασεις του πρωτου ημιχρονου ο παιχτης κυριολεκτικα περναει αποι μπροστα του και ο ομαρ δεν τρεχει καν να τον καλυψει με αποτελεσμα να πλαγιοκοπει ο ενγκελς.. θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στον ομαρ ο οποιος κατα τη γνωμη μου δεν θυμιζει σε τιποτα τον ομαρ της πρωτης χρονιας..

Εικόνα savvas gridlock

Ποτε δεν τον ειχα σε ιδιαιτερη εκτιμηση, π.χ. με την Αρσεναλ οταν χασαμε την προκριση στους 16 με το 0-3 στο Καραισκακη, και στα 3 γκολ μεσα ηταν. Απο εκει και περα παντως και μονο το γεγονος οτι ολοι οι αντιπαλοι προπονητες φετος στοχευουν την αριστερη πλευρα της αμυνας μας και οχι τη δεξια, κατι δειχνει. Ο Ομαρ αμυντικα ειναι πολυ πιο σταθερος απο τον Κουτρη, ο οποιος Κουτρης μπροστα με τα ανεβασματα του μπορει να μας βοηθησει.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα, συμφωνώ σε όλα και όσον αφορά στην ανάλυση της τακτικής των ομάδων..Επίσης να τονίσω πως ο Ανδρούτσος δεν είναι πλάγιος, χάνει πολύ σε απόδοση στις γραμμές, αλλά ξέρει μπάλα και μαρκάρει, βοηθάει τον Κούτρη...Εικάζω πως αν δεν ήταν τραυματίας ο Σεμπά, θα έπαιζε αυτός αντί του μικρού, που πάντως είναι πολύ καλός παίκτης...
Για τον Λουτσέσκου θεωρώ πως έκανε 1-2 πράγματα και βοήθησε, ας πούμε άργησε να βάλει τον Ολλανδό, ο οποίος είναι καλός παίκτης και δεν χρησιμοποίησε τον Πέλκα καθόλου που είναι πολύ πιο παραγωγικός από όλους αυτούς που έβαλε...
Στα του Λεμονή, νομίζω πως θα το πάει όπως λες, αφού η έλλειψη προετοιμασίας έκανε παίκτες που δεν το είχαν έτσι κι' αλλιώς το θέμα των τρεξιμάτων, να δείχνουν ακόμα χειρότεροι, όπως πχ ο Μάριν και ο Καρσελά, παίκτες που ξέρουν το τόπι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αν δεν ήταν ημιλιπόθυμοι πάνω στο μισάωρο..

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι ειναι, απο την κακη προετοιμασια πρωτα και κυρια την ''παθαινουν'' οι ποιοτικοτεροι παικτες, οι τεχνιτες, οι οποιοι συνηθως υστερουν σε φυσικα προσοντα.

Εικόνα john

Tροπος να διασπασουμε τις κλειστες αμυνες στα ευκολα παιχνιδια υπαρχει αρκει ο Φορτουνης να θυμηθει πως ειναι ποδοσφαιριστης. Μιλαμε για μια ιδιαζουσα περιπτωση ποδοσφαιριστη που ενω μπορει να τους γαμησει ολους μοναχος του, παρουσιαζει τρομακτια κενα στην αποδοση του, βαριεται να τρεξει (οχι χθες - γενικα- ) και παιζει οποτε γουσταρει. Την ιδια ηλιθια νοοτροπια παρουσιαζε και ο Κασαμι. Ο Κωστας πρεπει να αλλαξει, εαν φτιαξει την νοοτροπια του θα αφησει εποχη στον Ολυμπιακο.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν συμφωνω καθολου, απο τη σεζον του Μαρκο Σιλβα ακομη παλευε μονος του να συνδεσει τις γραμμες και να δημιουργησει ο,τιδηποτε καλο μπροστα, το οποιο περνουσε απο τα ποδια του, με δεδομενο οτι ακραιους που ''τρυπανε'' στο ''ενας με εναν'' δεν εχουμε. Ειναι η κολονα του Ολυμπιακου.