Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 18.10 έως 24.10.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ειδησεογραφία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού να είναι ιδιαίτερα γεμάτη και ενδιαφέρουσα. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τα νεότερα για κάθε τμήμα.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Μια σπουδαία νίκη με 70-53 μέσα στην έδρα της Μπεσίκτας, πανηγύρισε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του Eurocup. Οι «ερυθρόλευκες» μετά την άνετη επκράτηση στην πρεμιέρα κόντρα στην Γκορζόβ διπλασίασαν τις νίκες τους και πέρασαν από μια παραδοσιακά δυνατή έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Πλέον, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με 4 βαθμούς στην κορυφή του ομίλου με την Ρίγα την οποία υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη (25/10) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας  για την 3η αγωνιστική του EuroCup. Από κει και πέρα ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έλεγξε το ματς έχοντας το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Κατά τα λοιπά ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έλεγξε το ματς έχοντας το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.
 
 
Μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε πρωτάθλημα και ΕuroCup με Παναθηναϊκό και Μπεσίκτας αντίστοιχα η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε εύκολα της Νίκης Λευκάδας με 67-53 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος που αγωνίστηκε χωρίς τις τραυματίες, Εβίνα Μάλτση και Αφροδίτη Κοσμά, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Λευκάδας και πλέον στρέφει εξ' ολοκλήρου την προσοχή του στο σπουδαίο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ρίγα. Η αναμέτρηση με την ομάδα της Λετονίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (25/10) και ώρα 18:00 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και εκεί ο Θρύλος θα διεκδικήσει την 3η νίκη του στη διοργάνωση που θα τον καταστήσει φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης. Από κει και πέρα όσον αφορά το ματς με τη Νίκη Λευκάδας οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα από την αρχή ως το φινάλε. Στο 1ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 24-13 και με το επιμέρους 13-11 πήγε με 37-24 μπροστά στο ημίχρονο. Το φινάλε της 3ης περιόδου βρήκε τις «ερυθρόλευκες» μπροστά στο σκορ με 51-39 για να έρθει το τελικό 67-53 στην τελευταία περίοδο.
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ της Ά κατηγορίας ο Ολυμπιακός γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 82-36 από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας μας είναι σε δυο εβδομάδες όπου θα υποδεχτεί, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (09:30, ΣΕΦ Β), την Τερψιθέα Γλυφάδας.

 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα βόλεϊ των Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 3-0 σετ του Ηρακλή στο πρώτο παιχνίδι του League Cup "Νίκος Σαμαράς". Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση και έκαμψαν εύκολα την αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πρώτος σκόρερ της αναμέτησης αναδείχθηκε ο Μίκκο Οϊβάνεν με 17 πόντους (13/20 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) και με διψήφιο αριθμό ακολούθησαν οι Γερούν Ράουβερντικ με 11 και Τόντρο Αλεξίεφ με 10. 
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, την πρόκριση στο Final 4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», εξασφάλισε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 3-0 σετ (25-20, 25-20, 28-26) της Κηφισιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Οι Πειραιώτες «ντούμπλαραν» τις νίκες τους και μετά την επικράτηση με 3-0 σετ κόντρα στον Ηρακλή την Παρασκευή, έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας των βορείων προαστίων.
 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α1 η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-0 σετ (15-25, 23-25, 17-25) του Α.Ο. Θήρας στη Σαντορίνη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Ο Θρύλος είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς πήρε με σχετική άνεση και 25-15 το πρώτο σετ ενώ το δεύτερο ήταν πιο κλειστό και οι δυο ομάδες κοντά στο σκορ. Ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του, το πήρε με 25-23 και έκανε το 2-0, φτάνοντας στη συνέχεια στην τελική επικράτηση με 3-0 σετ. Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Σάσκια Χίπε με 14 πόντους και ακολούθησε η Νιεμέρ με 11.
 

 
 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν από τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Τη δεύτερη νίκη του σε ισσάριθμα ματς στο πρωτάθλημα σημείωσε η πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε στο Παπαστράτειο με 16-7 του Εθνικού. Οι Πειραιώτες έκαμψαν εύκολα την αντίσταση του αντιπάλου τους επιβάλλοντας την κυριαρχία τους και διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Γιώργος Δερβίσης με πέντε τέρματα.
 
 
Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, ξεκινάει την Τετάρτη από τη Βαρκελώνη. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελονέτα (25/10) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του Champions League. Kόντρα στην ενισχυμένη φέτος και πιο επιτυχημένη Ισπανική ομάδα, η οποία είχε κατακτήσει το Champions League τη σεζόν 2013-14 και στη συνέχεια το Σούπερ Καπ Ευρώπης και διαθέτει στο παλμαρέ της 17 πρωταθλήματα Ισπανίας, 13 Κύπελλα και 13 Σούπερ Καπ, ο Θρύλος θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα. Στο ρόστερ της Μπαρτσελονέτα φέτος εντάχθηκαν οι Περόνε, Βρλιτς ενώ διαθέτει μια από τις ισχυρότερες έδρες στην Ευρώπη στην οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει δυο φορές μόνο η Προ Ρέκο. Την τελευταία τριετία ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε δυο φορές τη Βαρκελώνη, με απολογισμό μια ήττα (12-8, 2013-14) και μια ισοπαλία (7-7, 2014-2015).
 
 
 
Πόλο Γυναικών: Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο των Γυναικών ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 25-4 του Εθνικού στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής στο Παπαστράτειο. Οι "ερυθρόλευκες" έκαμψαν εύκολα την αντίσταση του αντιπάλου και ήταν κυρίαρχες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με πέντε τέρματα.
 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Τη νίκη με 32-17 κόντρα στο Καματερό εκτός έδρας σημείωσε η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.-Ομίλου Ξυνή σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου. Οι «ερυθρόλευκοι» προγραμμάτισαν το φιλικό τεστ, εκκμεταλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών. Ο Γιώργος Ζαραβίνας χρησιμοποίησε τους αθλητές που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ενώ δεν αγωνίστηκαν οι διεθνείς Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κανδύλας, Τζηράς και ο τραυματίας Ασβεστάς.
 
 
Από κει και πέρα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών στα πλαίσια του οποίου ο «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.»-Όμιλος Ξυνή θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονίκό στη Θεσσαλονίκη για την Α' Φάση στις 8 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των «16» οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΓΑΣ Κιλκίς και πάλι εκτός έδρας στις 20 Δεκεμβρίου.
 
 
Κολύμβηση: Κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο τριπλούν για το 2017 συνεχίζει να είναι αυτή του αθλητή του τμήματος Δημήτρη Τσιάμη σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 27 Μαϊου σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Καλαμάτα. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 

 
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: O Γιώργος Χριστοφοράκης μίλησε σε συνέντευξή του σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στις τελευταίες χρονικά αγωνιστικές των πρωταθλημάτων τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. 
 
 
Τα σημαντικότερα από τα λόγια του είναι τα εξής:
 
«Πάνω από όλα υγεία να έχουμε γιατί ουσιαστικά αυτό μας στοίχισε στις γυναίκες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Η καλή μας  ξένη ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να πετάξει, ώστε να μας βοηθήσει στις στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Τα κορίτσια που έμειναν το πάλεψαν, πήραν δυο νίκες και είμαστε ακόμα μέσα στη διεκδίκηση. Βέβαια χάσαμε στις λεπτομέρειες στο ντέρμπι με τον Ταύρο μετά από 3μιση ώρες αγώνα. Το παλέψαμε, και  δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα. Το μεγαλύτερο ατυχές αποτέλεσμα είναι στους άντρες που χάσαμε το αήττητο μετά από δυόμιση χρόνια. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, μπήκαμε μπροστά στο σκορ με 3-1 αλλά ατυχήσαμε να έχουμε το Γιαννάρα (Σγουρόπουλο) σε άσχημη μέρα και εκεί που είχε πέρυσι όλη τη χρονιά μόνο μια ήττα, έκανε δυο ανέλπιστες ήττες και το παιχνίδι πήγε οριακά. Η κλήρωση της σειράς των παικτών ήταν όπως τη θέλαμε. Κάναμε το 3-1 και μπορούσαμε να το τελειώσουμε στο παιχνίδι του Σγουρόπουλου με τον Αλεξανδρόφ. Δεν απογοητευόμαστε. Μπορούμε στο δεύτερο γύρο να κερδίσουμε και 4-0»
 
 
Ξιφασκία: Στο Κύπελλο Ελλάδας που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής ξιφασκίας του Ολυμπιακού Γιώργος Τσουρούτας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο 29χρονος αθλητής επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας λόγω χειρουργείου στο οποίο είχε υποβληθεί και η επάνοδος του είναι άκρως επιτυχημένη. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τέσσερις νίκες και μια ήττα στη φάση των ομίλων ενώ στη συνέχεια της διοργάνωσης στα νοκ-άουτ παιχνίδια επικράτησε με 15-7 του Γιαννακόπουλου (φάση των "32"), με 15-7 του Ζαραβέλη (φάση των "16") και με 15-12 του Σαρή για τα προημιτελικά φτάνοντας στα ημιτελικά όπου ηττήθηκε με 15-13 από τον Γιακουμάτο κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια διοργάνωση έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνες ανδρών οι Ιάσωνας Λεσγίδης, Κωνσταντίνος Μουμτζίδης, Παναγιώτης Πολυζωίδης και Γαληνός Χρήστου αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον. Επόμενη μεγάλη διοργάνωση-στόχος για τον Γιώργο Τσουρούτα είναι το παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.
 
 
 
Πυγμαχία: Εξαιρετική ήταν η παρουσία των αθλητών της Ακαδημίας Πυγμαχίας του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Παμπαίδων που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη της Καβάλας. Ο σύλλογος μας έλαβε μέρος με 6 αθλητές από την «ερυθρόλευκη»  Ακαδημία των Πολεμικών Τεχνών και ο απολογισμός ήταν εντυπωσιακός. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία των Παμπαίδων και τη δεύτερη στη Γενική Βαθμολογία χάρη στις επιδόσεις των αθλητών του Λευτέρη Λειβάδη. Η παρουσία των νεαρών αθλητών του Θρύλου σε μετάλλια μεταφράστηκε σε δυο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο και προέκυψε μέσα από μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων.

 
Πιο αναλυτικά στους Παμπαίδες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Γεμένογλου στην κατηγορία των 70 κιλών και ο Δημήτρης Μελάς στην κατηγορία των 75 κιλών, ενώ Δημήτρης Στεφανόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά από τραυματισμό στο χέρι. Στους Παίδες ο Κώστας Βασιλειάδης έφτασε και αυτός μέχρι τον τελικό κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο ενώ οι Σπύρος Κουράκος και Λιπαρίκ Λαραζιάν πλασαρίστηκαν στην 8άδα.
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Θετική ήταν η παρουσία του αγωνιστικού τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στις δυο διοργανώσεις που έλαβαν μέρος το Σαββατοκύριακο οι «ερυθρόλευκοι» αθλητές.Συγκεκριμένα 8ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu ο σύλλογος συμμετείχε με 12 αθλητές και ο απολογισμός ήταν 3 χρυσά μετάλλια, 1 χάλκινο μετάλλιο και 2 πέμπτες θέσεις.
 
 
Αναλυτικά: 
 
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σεμέλη Σούμπαση στα -49 kg μαύρων ζωνών,  η Ιωάννα Ντε Φάτζιο στα -44kg και η Λυδία Αληφαντάρου στα -41kg. Την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελπίδα Σεγρεδάκη στα -49kg έγχρωμων ζωνών ενώ οι αθλητές  Νίκος Λιακάκος και Μάξιμος Γεροντής κατέλαβαν την 5η θέση καθώς μετά από 3 αγώνες έχασαν στον αγώνα για τα μετάλλια.
 
Όσον αφορά το Serbia Open, ο σύλλογος μας μετείχε με τους Κυριάκο Πολουδούλη, Μπάτση Φώτη και τον προπονητή Γιώργο Κυρίτση. Η «ερυθρόλευκη« παρουσία σε ένα από τα πιο δύσκολα βαθμολογούμενα  πρωταθλήματα του εξωτερικού, ήταν αρκετά καλή και άπαντες πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, χάνοντας στις λεπτομέρειες.  Επόμενος στόχος για το αγωνιστικό τμήμα είναι η παρουσία στο  βαθμολογούμενο πρωτάθλημα της Ελλάδας G1 Greece Open!
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 8ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ισόπαλοι (1-1). Η ομάδα του Βασίλη Βούζα κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ ο οποίος βάσει της διάταξης του κατέβηκε στο Ρέντη για να παίξει αμυντικά και να μην χάσει το παιχνίδι. 
 
 
Όσον αφορά τους Κ15, σ'αγώνα της 3ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου Αθηνών και διπλασίασε τις νίκες του. Η ομάδα του Γιώργου Παπακωστούλη, χωρίς να πιάσει πολύ καλή απόδοση, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και πήρε άλλο ένα τρίποντο. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 7' με πλασέ ο Λιάτσος μετά από ασίστ του Φρέρη. Η ομάδα μας είχε και άλλες ευκαιρίες με πιο σημαντική εκείνη στο 79' όταν ο Συρμής έφυγε μόνος του στην κόντρα, σούταρε, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε με δυσκολία την μπάλα. 
 
 

 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ 

Νίκη. Αυτή είναι η λέξη που ακούστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη σημερινή εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Κάτι απολύτως φυσιολογικό ύστερα από ένα αγωνιστικό τριήμερο στο οποίο όλες οι ομάδες του Συνδέσμου σε όλα τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν πανηγύρισαν  νίκες! 
 
 
Στην ενότητα των συνεντεύξεων η «Μεγάλη μου αγάπη…»  φιλοξένησε τον προπονητή της ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος μίλησε για την εκτός έδρας πρεμιέρα του πρωταθλητή στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελονέτα και τον Κώστα Χριστοφιδέλη. Ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ ανδρών αναφέρθηκε στην πρόκριση στο F4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» αλλά και στους γενικότερους στόχους της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Μπορείτε να βρείτε και να δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο youtube και συγκεκριμένα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=OnbUjb1ddWE&feature=youtu.be.
 
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει δεκαπέντε (15) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu")
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Με τον Αχαρναϊκό θέλω να δω πιτσιρίκια και ρεζέρβες...
ΥΓ4: Και έρχεται από πίσω και ο Μιλτιάδαρος...
ΥΓ5: Ναι, αλλά πήραν ισοπαλία από την 11η ομάδα της Σέριε Α...
ΥΓ6: Δεν ήταν γόνατο ρε σεις. Πιο πλάγια τον βρήκε η μπάλα...
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

1. Για το 3ο υστερόγραφο, ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες τον Αχαρναϊκό με 3-0 στο γήπεδο του Ιωνικού στη Νίκαια με γκολ του Ζιλέ, του Αντρέ Μάρτινς και του Εμενίκε.

Εδώ οι ενδεκάδες:
http://us.soccerway.com/matches/2017/10/25/greece/cup/ao-acharnaikos-fc/...

Εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα:
https://www.youtube.com/watch?v=AgS8z1yAPLY

Στη σελίδα του RATM στο facebook γράφτηκε το εξής:
"Δεν είναι αγώνας για συμπεράσματα αλλά οι θεωρούμενοι αναπληρωματικοί έδειξαν διάθεση σε κακό αγωνιστικό χώρο."

2.Τελικά το τμήμα βόλεϊ ανδρών του πελάτη σ'όλα τα σπορ παντοτινού(του ΠΑΟ δηλαδή)θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών(της Volleyleague). Εδώ η ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας του τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού:
http://paovolleyball.gr/press.php?id=33

"Ανακοίνωση Παναθηναϊκού Α.Ο.
26/10/2017

Το Τ.Α.Π. Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει επισήμως τη συμμετοχή της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League. (Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν κάτι αυτονόητο, δυστυχώς όμως ως γνωστόν ο Σύλλογος δεν βιώνει κανονικές συνθήκες.)

Μετά την άδεια συμμετοχής που μας χορήγησε την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, εγκρίθηκε ο φάκελός μας και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε από σήμερα στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι (και) η φετινή χρονιά, θα είναι μια χρονιά ΜΑΧΗΣ. Αντικειμενικά, ο στόχος δυστυχώς δεν μπορεί παρά να είναι ένας: η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Όλοι μας ξέρουμε ότι αυτό δεν ταιριάζει με την Ιστορία του Ομίλου μας, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και με αυτήν πρέπει να παλέψουμε.

Σε αυτή τη μάχη χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το Σύλλογό μας συνολικά, ας έχουν όλοι οι Παναθηναϊκοί στο μυαλό και την καρδιά τους ότι η ομάδα βόλεϊ τους έχει και αυτή ανάγκη.

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, χρειαζόμαστε τη στήριξη σας, την παρουσία σας, το πάθος σας, την ψυχή και τη δύναμή σας, που όπως έχει αποδειχτεί τόσες φορές είναι όπλα με τα οποία η ομάδα μας μπορεί να κερδίσει και τις πιο αντίξοες μάχες!

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι:

Ο οικονομικός στόχος που έχει τεθεί για τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι το τμήμα να καταφέρει να καλύψει το σύνολο των αγωνιστικών και λειτουργικών του εξόδων για το πρωτάθλημα 2017-18 χωρίς να βγει ούτε ευρώ από το ταμείο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες. Στην προσπάθεια να πετύχουμε αυτόν το δύσκολο στόχο, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων όσων μπορούν να σταθούν δίπλα μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και χρηματοδότες του τμήματος!

Τα χρήματα που δόθηκαν και τα έσοδα που εκχωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες έναντι χρεών περασμένων ετών, ώστε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, επίσης προέρχονται από αυτοχρηματοδότηση και δεν επιβάρυναν το ταμείο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά και δημόσια τους πιστωτές μας, για την κατανόηση που έδειξαν και το σεβασμό τους στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η «εναλλακτική λύση» που υπήρχε, δηλαδή το να μην προσπαθούσαμε καν να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όχι μόνο θα αποτελούσε κηλίδα στην ιστορία του Συλλόγου και ασήκωτο βάρος στην Παναθηναϊκή συνείδηση όλων, αλλά και -λόγω των ισχυόντων στο βόλεϊ ανδρών- θα προκαλούσε σοβαρή επιπλέον οικονομική ζημία στο Σύλλογο.

Για να γίνει πιο σαφές αυτό, αναφέρουμε μόνο το εξής: Με τη συμμετοχή μας στο φετινό πρωτάθλημα και εφόσον ολοκληρωθεί ομαλά η χρονιά, ήδη σβήστηκαν, εξοφλήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν με εκχώρηση των φετινών εσόδων από την ΕΣΑΠ, χρέη συνολικού ύψους περίπου 55.000 ευρώ. Και αν εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας και στο επόμενο πρωτάθλημα, τότε σε αυτά θα προστεθούν τουλάχιστον και τα έσοδα από την ΕΣΑΠ της επόμενης περιόδου, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα το συνολικό κέρδος εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στις 85-90.000 ευρώ. Όλα αυτά πάνε σε σβήσιμο χρεών, χωρίς επιβάρυνση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ενώ, αντιθέτως, αν δεν συμμετείχαμε στο φετινό πρωτάθλημα, τότε τα παραπάνω ποσά χρεών θα βάρυναν το Σύλλογο –και μάλιστα, πολλά από αυτά αφορούν σε πολύ παλιές υποθέσεις με τελεσίδικες αποφάσεις και θα μπορούσαν να επιφέρουν βαρύτατες συνέπειες.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα –και με μεγάλη αλλά αναγκαστική χρονική καθυστέρηση- συγκροτήσαμε, με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, κατά τις τελευταίες μέρες της μετεγγραφικής περιόδου τη φετινή ομάδα μας. Ένα κράμα έμπειρων Ελλήνων αθλητών, ελπιδοφόρων ξένων που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και ορισμένων από τους πιο ταλαντούχους εφήβους του ελληνικού βόλεϊ, που όλοι μαζί κάνουν αυτές τις μέρες τις πρώτες τους προπονήσεις και ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη για τον Παναθηναϊκό μας, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και του βοηθού του και ακούραστου εργάτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μαρκάκη.

Αυτή η προσπάθεια, για να πετύχει, έχει ανάγκη τη συμπαράσταση όλων όσων αγαπούν τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλων όσων αγαπούν το ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό: φιλάθλων, παλαιών αθλητών, νυν και παλαιότερων παραγόντων, δημοσιογράφων. Θέλουμε τη βοήθεια, την κατανόηση και τη θετική στάση όλων.

Βέβαια, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, έχουμε το χρέος να εξάρουμε 4 σπουδαίες μορφές του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και 4 μεγάλους Παναθηναϊκούς: Τον ιστορικό μας Πρόεδρο κ.Βλάση Σταθοκωστόπουλο, που φέτος είναι πάλι δυνατά κοντά στο αγαπημένο του τμήμα. Τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, τον κόουτς μας Δημήτρη Ανδρεόπουλο, που η στάση του όλο αυτό το διάστημα είναι συγκλονιστική. Τον αρχηγό μας και κορυφαίο Έλληνα κεντρικό Σωτήρη Πανταλέοντα και το δεύτερο αρχηγό μας και καταξιωμένο διαγώνιο Χρίστο Μπέλο, που έδειξαν υπομονή και επιμονή επί τόσους μήνες, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν όσο τίποτα άλλο να μπουν ξανά στο γήπεδο με το τριφύλλι στο στήθος. Και βέβαια, δίπλα σε αυτούς, οφείλουμε να επισημάνουμε και την καθοριστική προσφορά του κ.Λεωνίδα Πολέμη, που είναι για άλλη μια χρονιά ο σημαντικότερος χρηματοδότης του τμήματος. Δεν μπορούμε –και, κυρίως, οι ίδιοι δεν το επιθυμούν- να πούμε δημοσίως όλα όσα έχουν κάνει όλοι τους για την ομάδα μας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να κατέβουμε στο φετινό πρωτάθλημα, αν αυτοί οι άνθρωποι συμβιβάζονταν με την ιδέα να διεξαχθεί η διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό…

Σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλα τα παιδιά της περσινής ομάδας που φέτος δεν θα συνεχίσουν μαζί μας, όχι μόνο για την αγωνιστική προσφορά τους αλλά και για την αντρίκια στάση τους όλο αυτό το διάστημα. Θάνο (που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι έπαιξες τόσα παιχνίδια τραυματίας), Δημήτρη, Άκη, Λούκας, Λάζαρ, Πέπε, Οσνιέλ, Ιωνά, Θωμά, Γιώργο και Πέτρο, να είστε πάντα καλά και καλή συνέχεια στις καριέρες σας.

Όσο για τον μεγάλο Παύλο Καραμαρούδη –άλλο ένα εμβληματικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού βόλεϊ- που φέτος δεν μπορούσε να κάθεται στον πάγκο μας, ξέρουμε ότι η πράσινη καρδιά του είναι μαζί μας και όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του θα έρχεται να μας βλέπει. Καλή συνέχεια και σε εσένα φίλε κι αδερφέ Παύλο. Εις το επανιδείν και σύντομα!

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους εργαζόμενους στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δουλεύουν με αγάπη και αυταπάρνηση όλες αυτές τις μέρες, ώστε να φανεί συνεπής η ομάδα μας σε όλες τις πιεστικές προθεσμίες.

Η πρώτη μάχη του πρωταθλήματος δίνεται την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 5 μμ. Η ομάδα μας αντιμετωπίζει για την 1η αγωνιστική τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και, αν και ανέτοιμη, είμαστε βέβαιοι ότι θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη νέα μας έδρα, το κλειστό του Μετς –αφού η παραμονή μας στο κλειστό της Κυψέλης ήταν αδύνατη λόγω των οικονομικών δεδομένων.

Το συντομότερο θα ενημερώσουμε και για τον τρόπο διάθεσης των καρτών διαρκείας.

Αυτή η ανακοίνωση δεν είναι φυσικά μια ανακοίνωση «πανηγυρική» επειδή καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Είναι απλώς μια ανακοίνωση με την οποία θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε με ειλικρίνεια τα πράγματα προς τον κόσμο της ομάδας μας. Και κυρίως, είναι ένα προσκλητήριο μάχης και αγώνα. Η χρονιά αρχίζει και θα είναι σκληρή. Όποιος θέλει και μπορεί, ας παλέψει μαζί με την ομάδα μας!"

Τώρα βέβαια, πως κατάφεραν να πάρουν άδεια συμμετοχής στην Α1 με τόσα οικονομικά προβλήματα που έχουν κι ενώ 2 τμήματά τους υποβιβάστηκαν(βόλεϊ γυναικών ΠΑΟ, πόλο ανδρών ΠΑΟ)και το μπάσκετ γυναικών παίζει με νεάνιδες, μια 30άρα και μια 40άρα, ένας θεός ξέρει. Προφανώς ο στόχος τους είναι η παραμονή στην κατηγορία και ο δικός μας στόχος οι 2 νίκες(εντός-εκτός έδρας) που θα αυξήσουν το σερί νικών μας με δαύτους. Ήδη βρίσκεται στο 31-0 μετά τη νίκη στο μπάσκετ γυναικών.

3.Μιας και αναφερόμαστε στο τμήμα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟ, ο πελάτης σε όλα τα σπορ παντοτινός έχασε από την Παναχαϊκή με 3-0 σετ και από τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ και αποκλείστηκε απ' το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ ανδρών. Και τα 2 ματς έγιναν στο Βραχάτι, έδρα του Παμβοχαϊκού.

Για το ματς με Παναχαϊκή:
http://paovolleyball.gr/news.php?id=790

http://www.leoforos.gr/panathinaikos/volley/story/120199/itta-apo-tin-pa...

http://www.volleyplanet.gr/article/niki-gia-panaxaiki-sto-braxati/

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/nikh-gia-olympiako-htta-gia-panathhn...

Για το ματς με Παμβοχαϊκό:
http://paovolleyball.gr/news.php?id=791

http://www.leoforos.gr/panathinaikos/volley/story/120252/ligk-kap-propon...

http://www.volleyplanet.gr/article/sefte-stis-nikes-gia-pamvochaiko-irakli/

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/o-ethnikos-aleksandroupolhs-petakse-...

4.Μιας και μιλάμε για το βόλεϊ ανδρών, ο ΠΑΟΚ έχασε στο Λιγκ Καπ απ' τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2 σετ και αποκλείστηκε απ' το Λιγκ Καπ. Το ματς έγινε στο Αιγίνιο:
http://www.volleyplanet.gr/article/itta-ke-apoklismos-gia-paok/

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/o-ethnikos-aleksandroupolhs-petakse-...

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Χόρχε Ελγκέτα απ' τον πάγκο του ΠΑΟΚ:
http://www.acpaok.gr/el/article/170-deltio-typoy-t.a.p.-paok
"Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοικώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Χόρχε Ελγκέτα και τον βοηθό του Φρέντι Μπρουκς.

Τους ευχαριστεί και τους εύχεται καλή συνέχεια."

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/telos-o-elgketa-apo-ton-paok.4906127...

Αβάσταχτος ο πόνος...

5.Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ γυναικών έχασε από την Ρίγα στη Γλυφάδα με 72-78 για το Eurocup στο μπάσκετ γυναικών, σε ματς που έδειξε σε Live Streaming ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέσα απ' το κανάλι του στο Youtube:
http://www.osfp.gr/content/mpasket-gynaikwn/8682-me-riga

http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/2610/Olympiacos-TTT-Riga

http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/ttt-riga-overcome-oly...

http://www.sport24.gr/Basket/Eurocup/h-riga-stamathse-to-ahtthto-toy-oly...

Εξωπραγματικό το ποσοστό της λετονικής ομάδας στα τρίποντα. 11/23 δηλαδή 47,8%
Η Ιέβα Κραστίνα έκανε τη ζημιά με 6/9 τρίποντα, 66.7% ευστοχία.

Η πρόκριση δεν χάνεται, η διαφορά δεν είναι απαγορευτική.

6. Στο πόλο ανδρών στην 1η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπαρτσελονέτα εκτός έδρας στην Καταλονία. Έφερε 7-7, αν και μπορούσε τη νίκη. Το ματς το έδειξε σε Live Streaming ο λογαριασμός της LEN(της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας)στο Dailymotion:
http://www.osfp.gr/content/polo-andrwn/8684-polo-andrwn-me-mpartseloneta

Δες τι λέει κι ο βάζελος ΑΡΔ Κώστας Χολίδης:
http://www.sport24.gr/Sports/Polo/efyge-me-ena-vathmo-apo-th-varkelwnh-o...

Και απ' το site ειδήσεων υγρού στίβου, το Aquafeed24:
http://aquafeed24.com/thrilos-atsali-barcelona/

7.Μιας και μιλάμε για το πόλο ανδρών του Θρύλου και τους αγώνες του στο Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ οι αντίπαλοι του.
http://to10.gr/sport/polo/2932/antipali-tou-olybiakou-sto-tsabions-ligk/

Α’ όμιλος

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Γιουγκ (Κροατία)
Μπαρτσελονέτα (Ισπσνία)
Ανόβερο (Γερμανία)
Ορβόσι (Ουγγαρία)
Μπρέσια (Ιταλία)
Παρτιζάν(Σερβία) (αν και θα έπρεπε να την πω ΠαρΤΟΥζάν)

8.Έλεος. Η ΕΡΤ αύριο στις 4 θα δείξει το ματς του συμπολίτη με το Παλαιό Φάληρο για το πόλο ανδρών στο Παπαστράτειο. Αντί να δείξει εμάς που παίζουμε με τον Πανιώνιο.
http://program.ert.gr/details.asp?pid=3548450&chid=49

9.Ο Θρύλος εχθές κέρδισε με 17-3 τη Γλυφάδα στο Παπαστράτειο και έκανε το 2 στα 2:
http://www.osfp.gr/content/polo-gynaikwn/8685-aneta-to-laquo-2x2-raquo-g...

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/to-apolyto-oi-prwtoporoi.4908775.html

Αναμενόμενη νίκη...

10.Αναμενόμενες οι νίκες ενάντια στον συμπολίτη Εθνικό. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και στο βόλεϊ ανδρών, τώρα που ανέβηκαν.

11.Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Αφροδίτη Κοσμά:
http://www.osfp.gr/content/mpasket-gynaikwn/8673-ypoblhthhke-se-epembash...

12.Πάμε στα φουλ επαγγελματικά αθλήματα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.
https://www.youtube.com/watch?v=0FnYmfAI4A4

Αβάσταχτος ο πόνος των βόρειων φυλλάδων.

-Βορειοελλαδίτικη Φυλλάδα Metrosport(του Παύλου Ανδρώνη και με διευθυντή τον Παοκτσή Στέλιο Γρηγοριάδη):
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171023/MetroSportI.jpg

https://protoselidaefimeridon.gr/efimerides/171023/metrosport.JPG

-Βορειοελλαδίτικη φυλλάδα Arena Press του Νίκου Πετρουλάκη(ή Πετρουλλλάκη):
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171023/ArenaPressI.jpg

https://protoselidaefimeridon.gr/efimerides/171023/arenapress.JPG

-Η παοκτσήδικη φυλλάδα "FORZA", που βγαίνει με μαύρα λεφτά απ' τον Ιβάν Σαββίδη:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171023/SForzaI.jpg

13. Μετά απ' την ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης, το κλίμα που έφτιαξαν, τον υιό του Ιβάν Σαββίδη και μέλος του Δ.Σ.της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργο Σαββίδη να τραγουδάει "Γαμώ το Σύνταγμα και το Πασαλιμάνι" μαζί με οπαδούς του ΠΑΟΚ και να το θάβουν αρκετά "αντικειμενικά" ΜΜΕ, την γλώσσα που έβγαλαν πριν το ματς...
ΤΕΛΙΚΑΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

14.Για το 4ο υστερόγραφο αναφέρεσαι στο ότι τους γαμάει ο Μαρινάκης κι έρχεται η σειρά του υιού Μιλτιάδη?
Για ρίξε λίγο υπότιτλους στο 6ο υστερόγραφο.

15.Για το 5ο υστερόγραφο, η ΑΕΚ έχασε με 1-0 απ'τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με γκολ του Νταουντά.
https://www.youtube.com/watch?v=g6fRUIesnOo

Ας δούμε την Ψ-Ώρα των Σπορ πριν το παιχνίδι:
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/10/23/23909216_193.jpg

Ας δούμε την Ψ-Ώρα των Σπορ μετά το παιχνίδι:
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/10/24/23912235_193.jpg

Δεν έγραψαν για την Αγιασοφιά, όπως περίμενα. Άρχισαν όμως με Κούρκουλο. Επίσης, λέγανε να μην τους τρελάνει το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ, που έπαιζε με την τουρκική Μπανβίτ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΕΚ-Μπανβίτ 70-74 για το Basketball Champions League:
http://www.championsleague.basketball/17-18/2410/AEK-Banvit

http://www.championsleague.basketball/17-18/news/banvit-hold-off-late-ae...

Πάει, στο Δρομοκαϊτειο πήγαν οι ΑΡΔ της Ψ-Ώρας των Σπορ.

16. το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός κέρδισε τα Τρίκαλα με 86-51. Αναμενόμενη νίκη, με καλύτερο παίκτη τον Αγραβάνη:
http://www.esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=BD8DCAA0&mode=2

Μεγάλη η νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με 69-68 για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.Ματσάρα έκανε ο τεράστιος Γιώργος Πρίντεζης.
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=19&seasoncode=E...

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=19&seasoncode=E2017#!report

17.Ο πελάτης σ'όλα τα σπορ παντοτινός έχασε με 81-63 απ' την ΤΣΣΚΑ. Αναμενόμενη η ήττα, αλλά δε θα αναφερθώ σε αυτό εδώ.

Αντιθέτως, θα αναφερθώ στις απολύσεις του ομίλου της DPG Media, που ανήκει στο αφεντικό της ΚΑΕ ΠΑΟ, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:
http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2017/10/dpg.html

Δεκάδες απολύσεις στη DPG του Δ. Γιαννακόπουλου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2017

«Σφαγής» συνέχεια στη DPG του μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αφού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μπαράζ απολύσεων και μειώσεων μισθών, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.
Μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν ότι θα «σώσει» ακόμη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τα χρέη, έχει απολύσει κάτι λιγότερο από 50 εργαζομένους, ήτοι σχεδόν το 1/3 του έμψυχου δυναμικού που απασχολούσε στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τη δικαιολογία μια οικονομικής “τρύπας” περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, που λέγεται ότι εμφάνισε η εταιρεία και ο ίδιος αρνείται να καλύψει.

https://1.bp.blogspot.com/-n63yHewKdts/WeipdXyzB4I/AAAAAAAAIvc/xxf4Y2PUw...
Η συλλογή αυτοκινήτων του Δ. Γιαννακόπουλου, όπως την πόσταρε ο ίδιος στο Instagram στις 6 Οκτωβρίου.

Μετά τις μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015, τις απολύσεις 6 δημοσιογράφων και 4 διοικητικών υπάλληλων τον προηγούμενο μήνα, νέο κύμα απολύσεων “σάρωσε” σχεδόν κάθε τμήμα της εταιρείας DPG την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε τουλάχιστον 44 από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για ακόμη μία φορά ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παρέμεινε αλώβητος, μιας και το βάρος της «εξυγίανσης» της επιχείρησης έπεσε στους εργαζόμενους των 600 και 800 ευρώ, κυρίως δημοσιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, λίγες ημέρες μόλις μετά την επίδειξη πλούτου του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μέσω Instagram.

Του ίδιου ανθρώπου, που την εβδομάδα που πετούσε 34 ανθρώπους στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έβγαινε και μιλούσε για τα χτυπήματα (των άλλων φυσικά) στην “πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια!”.
https://4.bp.blogspot.com/-dIURqMgOVXo/WenJKNIyFgI/AAAAAAAAIvw/ARlloADFh...

Αυτό βέβαια δεν θα το βρείτε σε κανένα "αντικειμενικό" αθλητικό ΜΜΕ, ούτε φυσικά στο SDNA. Αλίμονο, να αρχίσουν να βαράνε τα κουδούνια στο σπίτι των ΑΡΔ βραδιάτικα;

18. Απ' τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Γιώργο Σαββίδη. Ο Γιώργος Σαββίδης επιτέθηκε στους δημοσιογράφους.
http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1153386/epithesi-g-s...

"Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 - 08:59από Gazzetta team
Επίθεση Γ. Σαββίδη στους δημοσιογράφους (pics)
Ο Γιώργος Σαββίδης με διαδοχικά ποσταρίσματα, στο Instagram, αναφέρθηκε στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ, στο Λουτσέσκου, στον Ιβιτς, στο Λάμπρου, ενώ τα έβαλε και πάλι με τους δημοσιογράφους.

Η εμφάνιση του «Δικεφάλου» και κυρίως οι αποδοκιμασίες στο τέλος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Γιώργο Σαββίδη, που σχολίασε με τον δικό του τρόπο τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Καλαμαριάς και στον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος ελέγχει αυτήν την ομάδα (Απόλλωνα Πόντου), θέλατε να κερδίσουμε εκεί 5-0; Βέβαια και δεν μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε, αλλά στα @@ μου. Τρεις βαθμοί σε κάθε ματς ως το τέλος κάθε σεζόν, σε κάθε ματς!!Δεν χρειάζομαι περισσότερα από αυτούς!!!Γερά ΠΑΟΚΑΡΑ!!!».

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/sitefiles_2017-10/980071.jpg

Φυσικά για το γιο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ για τις εμφανίσεις της ομάδες έχουν ευθύνη οι δημοσιογράφοι τους οποίους χαρακτήρισε με το γνωστό σύνθημα και τη φράση «αλήτες, ρουφιάνοι», φροντίζοντας να πλέξει το εγκώμιο του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφήνοντας αιχμές για τον Βλάνταν Ιβιτς.

(εδώ το επίμαχο ποστάρισμα)
http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/sitefiles_2017-10/990062.jpg

«Όλοι όσοι μιλούν για τον Ραζβάν, ας σας υπενθυμίσω ότι την περυσινή σεζόν, αυτήν την περίοδο, ο ΠΑΟΚ ήταν ένατος. Καληνύχτα σε όλους", συνοδεύοντας μια φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα, ενώ θυμήθηκε και την περσινή βαθμολογία της ομάδας στο πρωτάθλημα το ίδιο διάστημα.

Τέλος είναι γνωστή η αδυναμία του προς το πρόσωπο του Λάζαρου Λάμπρου, που σκόραρε στον αγώνα του κυπέλλου με τον Άρη και αποθεώθηκε…"

Αν αυτά που κάνει ο Σαββίδης τα έκανε ο Μιλτιάδης Μαρινάκης(γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει κι αυτός λογαριασμό στο instagram)θα έσκουζαν οι "αντικειμενικοί"-αντιολυμπιακοί ΑΡΔ πάσης φύσεως και αποχρώσεως. Σήμερα, είναι Πέμπτη.

Επίσης, το SDNA δεν έγραψε ΤΙΠΟΤΑ για το ποστάρισμα και βεβαίως ούτε το Sport24.gr και το Contra.gr της 24 Media το σχολίασαν,ενώ είναι αθλητικογράφοι κι ο Γιώργος Σαββίδης βρίζει το σινάφι τους.:
http://www.sport24.gr/football/omades/Paok/ta-posts-toy-g-savvidh-gia-lo...

Για ευνόητους λόγους...

19. Ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι που αναφέρω παραπάνω? Δες το άρθρο μου:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171006/i-opsimi-eyaisthisia-...

20.Εδώ τα ενδιαφέροντα άρθρα του Σάββα:
http://www.redsagainsthemachine.gr/blog/savvas%20gridlock

Τα σχόλια σου για τα παραπάνω, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Εικόνα holland74

Όπως πάντα ευχαριστούμε Μάκη για την ενημέρωση..
Καλή επιτυχία σήμερα στο πόλο ανδρών και στο μπάσκετ γυναικών..

Εικόνα MakTheBet

Όντως πολύ νωρίς... Δεν ξέρω αν υπήρχε θέμα με τα φώτα του γηπέδου και γι' αυτό κανονίστηκε να γίνει νωρίς το ματς...

Εικόνα Γιάννης ο Red

21.Ξέχασα να πω ότι στο μπάσκετ γυναικών ο πελάτης σ' όλα τα σπορ παντοτινός έχασε απ' τον Ολυμπιακό Βόλου μς 70-53 στον Βόλο:
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Women/aneta-o-olympiakos-vol...

http://www.leoforos.gr/erasitexnhs/story/120288/50-treloi-toys-edosan-ko...

http://www.sportshero.gr/index.php/women-basket/item/16692-anoteros-o-ol...

http://www.taxydromos.gr/Sports/276490-prwth-nikh-gia-ta-koritsia-toy-ol...

http://www.basket.gr/eidhseis/7414-a1-gynaikon-apotelesmata-2is-agonistikis

22.Επίσης, έγινε η κλήρωση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο την επόμενη Κυριακή(5/11) στις 18.30:
http://www.basket.gr/eidhseis/7434-kypello-andron-to-programma-ton-imite...

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ζωογόνο φως που φωτίζει και διαλύει τις ζοφερές σκιές των καθικιών που μας έχουν ζώσει

ΥΓ: Με τον Αχαρναϊκό ρε γαμώτο γιατί 15:00; Κι υποτίθεται πήγε και στου Ιωνικού για περισσότερο κόσμο. Πολύ νωρίς, όμως...