ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΦΩΣ'' ΤΟ 1999



Με αφορμή τη συνέντευξη ενός παρανοϊκού, φρενοβλαβούς καθηγητή στην εφημερίδα ''ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ'' την παραμονή του παιχνιδιού μας με την Μπαρτσελόνα, έτσι, για να γίνει άνω-κάτω η ομάδα και να ικανοποιηθούν οι φίλοι των περισσοτέρων δημοσιογράφων του υποτιθέμενου ''ευαγγελίου'' του κόσμου του Ολυμπιακού στα διάφορα ΜΜΕ που συντηρούνται από τις καραβιές του Golendri, τα 24 και τα dna,
 
 

 
όπου διαβάσαμε με λίγα λόγια ότι ευθύνεται μόνο η διοίκηση του Ολυμπιακού για όλα τα στραβά της ομάδας, κανένας άλλος και ευθύνεται επειδή ''αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σαν εμπορική επιχείρηση, στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των πάντων'', άρα εφόσον εξ ορισμού ο σκοπός της λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι το κέρδος, με εύσχημο τρόπο διαβάσαμε ένα ακόμη αγέρωχο ''παντελονιάζει ο χοντρός'' από την εφημερίδα ''του Ολυμπιακού'', ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΧΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΟΝΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, η ΠΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
 
«Η κριτική είναι πάντα αποδεκτή και γόνιμη όταν γίνεται καλοπροαίρετα. Όταν γίνεται όμως με στόχο να πλήξει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα πρέπει τα πράγματα -επιτέλους- να λέγονται με το όνομα τους.
Η εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ και οι ιδιοκτήτες της, διαχρονικά, αποκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δισεκατομμύρια δραχμές πριν την έλευση του ευρώ, από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δεν πρόσφεραν ποτέ ούτε μια πορτοκαλάδα, ούτε ένα ευρώ για τον Σύλλογο, ούτε καν για τον Ερασιτέχνη.
Μόνο κριτική με τη λογική του αυτόκλητου διαχειριστή της ομάδας. Μπορεί όμως η κριτική να είναι καλόπιστη όταν την εφημερίδα ΦΩΣ “διοικούν”, τον τελευταίο καιρό, δυο φανατικοί Παναθηναϊκοί;
Μπορεί η κριτική να είναι καλόπιστη όταν μέγας (και μόνος εκτός από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ) χορηγός της εφημερίδας είναι ο ΟΠΑΠ, μέσω και ως συνέχεια της στενής σχέσης με τον Δ. Μελισσανίδη;
Μπορεί να θεωρηθεί καλόπιστη κριτική η χολή κάποιων καθηγητών και «ειδικών» που είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και εμφανίζονται σαν σαλιγκάρια (μόνο) μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα; Σίγουρα οι «επιστήμονες» των «πέτρινων χρόνων» ήταν πολύ πιο σοβαροί και πολύ πιο σχετικοί με το αντικείμενο από τους συγκεκριμένους και κατ’ επιλογήν επιστήμονες-κριτικούς του Φωτός.
Η εφημερίδα ΦΩΣ μένει αδιάφορη στο λυσσαλέο πόλεμο που γίνεται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τη διοίκησή του τα τελευταία χρόνια και προτιμά να έχει στενές οπαδικές και οικονομικές σχέσεις με τους αντιπάλους μας.
Ούτε ένα άρθρο, ούτε μια θέση της εφημερίδες για τα χτυπήματα στον Σύλλογο.
Δυστυχώς κάποιοι έχουν μπερδέψει το «φως» με το «σκοτάδι»...»
 
Έκτοτε χάθηκε η μπάλα ΤΕΛΕΙΩΣ, με δεκάδες άρθρα ''συμπαράστσης προς τη βαλλόμενη πανταχόθεν δημοσιογραφία'' να ξεπηδούν ''αυθόρμητα'' σαν μανιτάρια, με το golendri-dna βεβαίως του Λαλάκη να σηκώνει τη σημαία της ''αντίστασης στο φασισμό του Μαρινάκη, που δεν ανέχεται διαφορετική άποψη''. Οι ''τοίχοι'' αρκετών ''γνήσιων και απροσκύνητων'' Ολυμπιακών στο facebook γέμισαν με τσιτάτα αφοσίωσης προς το ''ευαγγέλιο του Ολυμπιακού'' κι εκεί άρχισαν οι συγκρίσεις, όπου πλέον περάσαμε με τη μία στο Δρομοκαϊτειο. ''Ο Κόκκαλης δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, σεβόταν, δεν είναι Μαρινάκης''.
 
ΖΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ''ΦΩΣ'' ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ''ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ'', ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΦΩΣ.
 
Η μαλακία έχει κατακυριεύσει το λαό του Ολυμπιακού, έχει απλωθεί στα πάντα και θα μας πνίξει όλους. Δεν είναι ότι γράφει κάποιος, κάτι, κάπου και εμείς για παράδειγμα ''ξεσηκώνουμε τον κόσμο υπερβάλλοντας''. Εδώ μιλάμε για ομαδική τρέλα, ομαδική απώλεια μνήμης, ομαδικό αυνανισμό, προχωρημένη ανωμαλία, μικροφαλλία και αγαμία. ''Ντου'' όλοι μαζί ''να φάμε τη διοίκηση Μαρινάκη'', υιοθετώντας ό,τι ειπωθεί εναντίον της από τον οποιονδήποτε, δίχως να μας νοιάζει τι είναι αυτό, αν στέκει, ποιος το λέει και πώς επιχειρηματολογούμε στηρίζοντάς το, αν υποχρεωνόμαστε σε κωλοτούμπες για παράδειγμα. Η ''Θύρα 7'' είχε για 15 χρόνια στο επίσημο site της φόρουμ με thread αποκλειστικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ''ΦΩΤΟΣ'' και πρώην μέλη της, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 50 και έχουν κάψει τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα που και παλαιότερα ήταν ενεργά σε αυτούς, δεν ανέχτηκαν ''τον πόλεμο κατά του ΦΩΤΟΣ, του ευαγγελίου μας, χθες''. Και δώσ'του πάλι τα ''πού'σαι Σωκράτη'', με το Σωκράτη να βλέπει το ματς με την Μπαρτσελόνα δίπλα στον πρόεδρο. Ε αφού λοιπόν θέλουν Σωκράτη, θα πάρουν Σωκράτη. Βγάλαμε πρώτα στο facebook ένα παλιό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας SPORTIME του 1995, με την ΠΑΕ του Κόκκαλη να επιτίθεται στο ''ΦΩΣ'' επειδή αυτό ασκούσε δριμεία κριτική στον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, τον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς. Εδώ θα δούμε κάτι άλλο. 4 χρόνια αργότερα, με τον ''ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ'' να κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα και να παίρνει αναγνώστες από το ''ευαγγέλιο'', η κόντρα Κόκκαλη-''ΦΩΤΟΣ'' έχει ενταθεί. Στις 11 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς ο Κόκκαλης πουλάει το Γεωργάτο στην Ίντερ, με την ΠΑΕ να βάζει στα ταμεία της περίπου 2,5 δισ. δραχμές (250 δραχμές κόστιζε τότε μία αθλητική εφημερίδα, που σήμερα κοστίζει 1-1,3 ευρώ, άρα μιλάμε για περίπου 10 εκ. ευρώ, ίσως και παραπάνω, ''αγοραστική δύναμη''=αξία των 2,5 δισ. δραχμών του 1999 στο σήμερα). Το ''ΦΩΣ'' αντιδρά στην πώληση φέρνοντας ως συνήθως την καταστροφή και την επόμενη μέρα η ΠΑΕ εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση, με προσωπική δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 13-8-1999
 
 
«Στη χώρα μας οι εκ του ασφαλούς τιμητές περίσσευαν ανέκαθεν και για τούτο δεν μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η απρεπής επίθεση της εφημερίδας που εκδίδει ο κ. Νικολαϊδης. Η αισθητική και το ήθος μίας εφημερίδας άλλωστε αντανακλά το δικό τους επίπεδο, για να αναλωθώ σε οποιαδήποτε υπόδειξη ή παρατήρηση.
Υποδείξεις, ωστόσο, δεν δέχομαι. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γνωρίζουν -και μάλιστα πολύ καλά- όλα αυτά τα χρόνια ποιοι δεν φείδονται προσωπικού κόπου και χρημάτων για το μεγαλείο του συλλόγου τους και ποιοι εκ του ασφαλούς -χωρίς να δαπανήσουν μία δραχμή- επενδύουν ή εμπορεύονται την αγάπη τους για την πιο λαοφιλή ομάδα της χώρας.
''Κατανοώ'' επίσης βαθύτατα όσους, απομονωμένοι σε έναν παρωχημένο κόσμο, αδυνατούν να αντιληφθούν τις σύγχρονες εξελίξεις και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος, επί των ημερών μου τουλάχιστον, να βλέπει πάντα μακριά και να σχεδιάζει τις κινήσεις του σε αντιστοιχία με αυτές των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, γεγονός που δεν πρόκειται αλλά ούτε με ενδιαφέρει να κατανοήσει ο κ. Νικολαϊδης. Η σιωπή ενίοτε είναι χρυσός, όταν μάλιστα αντικαθιστά την οπισθοδρομική και εκτός πραγματικότητας φλυαρία».
 
Αν βάλουμε δίπλα την παλιά αυτή ανακοίνωση του 1999 από την ΠΑΕ του Κόκκαλη με την πρόσφατη της ΠΑΕ του Μαρινάκη, τι βλέπουμε;
 
- Κριτική σε όσους δεν καταλαβαίνουν ότι το ''λειτουργείς σαν επιχείρηση'' ΔΕΝ είναι κάτι κακό και μάλιστα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από τις εξελίξεις, αν θες τουλάχιστον να στοχεύεις σε κάτι σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. ΔΙΧΩΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν έχει νόημα να το εξηγήσουμε περαιτέρω, να δούμε δηλαδή ότι τα έσοδα που έχει μία αγγλική ομάδα, για παράδειγμα, ''δεν μπορεί να τα δει ούτε στον ύπνο της'' μία ελληνική, άρα είναι μονόδρομος οι πωλήσεις για εμάς εδώ, μπας και σταθούμε κάπως ανταγωνιστικά κόντρα σε αυτούς εκεί. Δεν εξετάζουμε τώρα τα οικονομικά δεδομένα των ελληνικών και των άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Εξετάζουμε την στάση του Κόκκαλη σε σχέση με την στάση του Μαρινάκη απέναντι στην ίδια εφημερίδα. Ο Κόκκαλης λοιπόν έλεγε ότι όσοι αντιτίθενται στις πωλήσεις παικτών, ζουν απομονωμένοι σε έναν παρωχημένο κόσμο και αδυνατούν να αντιληφθούν τις σύγχρονες εξελίξεις και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς, με τον Ολυμπιακό επί των ημερών του να είναι καταδικασμένος να σχεδιάζει τις κινήσεις του σε αντιστοιχία με αυτές των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Όλα αυτά για τα οποία κατηγορούν σήμερα το Μαρινάκη οι ''απροσκύνητοι'' και ''αγνοί'' τραχανοπλαγιάδες Ολυμπιακοί, τα έλεγε αυτός που τώρα αγαπήσανε ξαφνικά, αλλά τότε έβριζαν ομαδικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης.
 
- Βλέπουμε μία επίθεση στην εφημερίδα ''ΦΩΣ'' και από τον Κόκκαλη, που έλεγε ότι ''δεν έχει δαπανήσει μία δραχμή για το μεγαλείο του Ολυμπιακού και επενδύει και εμπορεύεται την αγάπη της για την πιο λαοφιλή ομάδα της χώρας'', αλλά και από το Μαρινάκη, με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ να καταλογίζει στο ''ΦΩΣ'' και στους εκδότες του ότι ''αποκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δισεκατομμύρια δραχμές πριν την έλευση του ευρώ, από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δεν πρόσφεραν ποτέ ούτε μια πορτοκαλάδα, ούτε ένα ευρώ για τον Σύλλογο, ούτε καν για τον Ερασιτέχνη''. Τα ίδια πράγματα.
 
Καλούμε λοιπόν τους ''αγνούς'' Ολυμπιακούς που θίχτηκαν από την ανακοίνωση της ΠΑΕ του Μαρινάκη και διακηρύσσουν δεξιά κι αριστερά πως ''δεν ανεχόμαστε πόλεμο στο ευαγγέλιό μας, το ΦΩΣ'', συγκρίνοντας αυτήν την ενέργεια της ΠΑΕ με το ''τι θα έκανε ο μεγάλος Σωκράτης'', να βάλουν δίπλα-δίπλα τις 2 ανακοινώσεις κι αφού τις συγκρίνουν, να τις βάλουν μετά και στον πάτο τους, και τις 2 ταυτόχρονα, μπας και ικανοποιηθεί η ανωμαλία τους και ησυχάσουμε από τη μαλακία τους, η οποία ξεχείλισε και μας πνίγει. Ειδική μνεία θα κάνουμε σε αυτήν εδώ τη ρόμπα, το Σόμογλου του golendri-dna, μεγάλος Ολυμπιακός αυτός (μνημονεύεται και από ''απροσκύνητα'' οπαδικά group ''τεράστιων Ολυμπιακών'' του τίποτε, φίλοι του είναι ορισμένοι ''τίμιοι'' οπαδοί που τα αρπάξανε και ξεκουμπίστηκαν...), ο οποίος με ελεεινό θράσος κούνησε το δάχτυλο στην ΠΑΕ λέει επειδή ''έκραξε την εφημερίδα των παιδικών μας αναμνήσεων''.
 
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΟ ''ΦΩΣ'' ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ Η ''SPORTIME'', ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΥΛΛΑ,
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΚΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ, ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ; ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1994-2001 Η ''SPORTIME'' ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΞΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ''ΦΩΣ''; ΟΤΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ''ΦΩΣ'', ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ''ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ'' ΣΟΥ; ΤΙΣ ΕΨΑΧΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΟΑΝΗ;
 
Όσο για το ''ΦΩΣ'', με τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που δουλεύουν εκεί, κάθε άλλο παρά πρόβλημα υπάρχει, από εμάς εδώ. Αν όμως θέλουν να διατηρήσουν την εφημερίδα ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι να την μετατρέψουν σε ένα πιο ''κόκκινο'' ας πούμε sport24, λέμε τώρα, καλό θα είναι να προσέχουν να μην δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Και οι συγκρίσεις με το ένδοξο, πραγματικά, παρελθόν της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας όλων των εποχών στη χώρα, δεν είναι υπέρ τους. Ας ανατρέξουν στους τόμους με τα αρχεία των παλαιών τευχών, εκεί στο ισόγειο του κτιρίου της Καβάλας, για να δουν το πόσες φορές έτρεχαν στα δικαστήρια συντάκτες της εφημερίδας τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80, επειδή αποκάλυπταν τις βρομιές του Μαντζεβελάκη, της βαζελο-Χούντας και των Βαρδινογιάννηδων. Σήμερα το ''ΦΩΣ'' κάνει το ίδιο ή προστατεύει τον Ατρόμητο και τις ομάδες της ΕΠΣΑ και της Β' Εθνικής, για να πουλάει φύλλα στην Περιφέρεια Αττικής και στην επαρχία;
 
Υ.Γ. 1 Η ανωμαλία θα τελειώσει. Δεν θα εξαπλωθεί άλλο. Δεν γίνεται να παίρνεις αποτέλεσμα από την Μπαρτσελόνα του Μέσι και εδώ μέσα να πηγαίνει η μίρλα σύννεφο. Το χώρο δεν τον φτιάξαμε για να βρουν φωλιά οι μουρλοί. Οι μουρλοί ας πάνε στο Δαφνί. Μόνοι τους, γιατί αν τους πάμε εμείς, δεν θα τους αρέσει.
 
Υ.Γ. 2 Επιλέξαμε να μην βάλουμε πολλά αποκόμματα με τον πόλεμο στο ''ΦΩΣ'', γιατί νομίζω ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν κακό αυτήν τη φορά όσοι ''τρέχουν'' την εφημερίδα (δεν αναφέρομαι στο Σινάνογλου), τους ξέφυγε. Ενδεικτικά όποιος θέλει ας δει κι αυτά παρακάτω και να ξέρει ότι έχουμε και από πολύ παλαιότερα. Μέχρι κι από το 1956, όταν η διοίκηση Ανδριανόπουλου έβγαζε ανακοινώσεις για να αγοράζουν οι Ολυμπιακοί την ''Ηχώ'' και όχι το ''ΦΩΣ''. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να τα βάλουμε ποτέ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει χαθεί η μπάλα με όσους ''τρέχουν'' τώρα την εφημερίδα, μετά το θάνατο του κυρίου Θόδωρου. Υλικό πάντως υπάρχει ΑΠΕΙΡΟ...
 
 

Σχόλια

Εικόνα dimitrov7

Έτσι, έτσι .... χώστα .... έχουμε γεμίσει . . . να μην πω τι. Ανελέητη αποδόμηση και ντου με επιχειρήματα στους παλαβούς και τους στημένους. Φωτιά και τσεκούρι οι αναλύσεις να είναι στα κεφάλια των ανώμαλων.

Εικόνα el trick

Η προσέγγιση αυτή του Κόκκαλη στις πωλήσεις ήταν πρωτοποριακή για την Ελλάδα. Φυσικό και επόμενο να μην μπορούν να ακολουθήσουν ή να ξενίζει σε όσους όχι μόνο ΖΟΥΣΑΝ από τον ΘΡΥΛΟ αλλά και ΠΑΝΤΑ προσπαθούσαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
Την κόντρα Ανδριανόπουλων με ΦΩΣ δεν την πρόλαβα (ηλικιακά), όμως μου έχει χαραχθεί στη μνήμη το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το ΦΩΣ προσπαθούσε να ασκήσει διοίκηση στον ΘΡΥΛΟ του γίγαντα ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, όπως επίσης και ότι το ΦΩΣ ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΟ με την ανάληψη της ηγεσίας του ΘΡΥΛΟΥ (μέσω προσωρινών διοικήσεων) από τον ΚΟΚΚΑΛΗ ( πολύ "σωτήρας" εντός εισαγωγικών έπεφτε). Ειδικά στο τελευταίο μέσα έπεσε γιατί πράγματι ο τιτανοτεράστιος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ είναι κυριολεκτικά ο ΣΩΤΗΡΑΣ του ΘΡΥΛΟΥ (χωρίς εισαγωγικά) και ο άνθρωπος που ώθησε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στα επίπεδα των ΜΕΓΑΛΩΝ ευρωπαϊκών ομάδων.

Εικόνα Warrior 7

Οι σχολιαστές στην εφημερίδα και οι αθλητικογράφοι της δεν έχουν άποψη για τη συμμορία που έχει συσταθεί με μοναδικό σκοπό να καταστρέψει τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του; Πώς είναι δυνατόν να απομονώνουμε το αθλητικό κομμάτι και να κάνουμε κριτική μόνο σε αυτό χωρίς να βλέπουμε τη συνολική εικόνα; Εάν κάποιος άλλος βρισκόταν στη θέση του Μαρινάκη θα έριχνε λεφτά στην ομάδα για ΑΜΚ και μετεγγραφές ή θα έλεγε στο σύστημα "άντε ρε γαμηθείτε, εγώ σηκώνομαι και φεύγω"; Για το "δώσε το Μαρινάκη" δεν είχαμε κανένα αφιέρωμα, αλλά από την άλλη πλευρά στηλιτεύουν με περισσή ευκολία τις κινήσεις μιας διοίκησης στην οποία έχουν στήσει πλεκτάνη και από την οποία περιμένουν σε τέτοιο περιβάλλον να τα κάνει όλα σωστά.

Έστω και όλα λάθος να τα έκανε ο Μαρινάκης και η διοίκηση, ο κόσμος θα όφειλε να είναι συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα για να δώσει χρόνο, ηρεμία και καθαρό μυαλό στη διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει. Όταν όμως η διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, ένα μάτσο δημοσιογραφικά απόβλητα και μια σημαντική μερίδα του κόσμου μας, τότε πώς περιμένουμε με τέτοια πίεση να τα κάνει όλα σωστά;

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Πρέπει να έχει κανείς βαθειά αρρωστημένη στον πυρήνα της ψυχή και ψυχοσύνθεση λέιντιμπόυ μέσα του για να είναι καθ' έξιν αναγνώστης οποιουδήποτε εντύπου (ηλεκτρονικού, ή μη) δεν στάζει Γαβρίλα από παντού.
Ποια αντικειμενικότητα;

...ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΡΙΓΕ

Εικόνα holland74

- Κριτική σε όσους δεν καταλαβαίνουν ότι το ''λειτουργείς σαν επιχείρηση'' ΔΕΝ είναι κάτι κακό και μάλιστα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ από τις εξελίξεις, αν θες τουλάχιστον να στοχεύεις σε κάτι σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. ΔΙΧΩΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Με αφορμή αυτό θέλω να κάνω έναν παραλληλισμό, μπας και καταλάβουν όλοι οι νεόγαυροι τι σημαίνει επιχείρηση:
Δουλεύω σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία εισερχόμενου τουρισμού, κατεβάζουμε μισό μύριο κόσμο το χρόνο...Κύκλος εργασιών 42 μύρια...Κέρδη ΠΡΟ φόρων περίπου 2 μύρια...Καταλαβαίνετε;;; 40 μύρια έξοδα για μία εταιρεία που είναι μία τρίχα από τα αρχίδια του Ολυμπιακού...Μπορεί να διανοηθεί κανείς τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός;;; Σε μία αγορά όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τα έσοδα είναι απειροελάχιστα όποιος ασχολείται με την μπάλα και βάζει τα λεφτουδάκια του εκεί είναι τρελός...Πηγάδι, μαύρη τρύπα...

Όποιος λέει λοιπόν πως ο Σωκράτης ή ο Βαγγέλας ΄΄παντελονιάζουν'' είναι είτε εντελώς ηλίθιος είτε εγκάθετος...

Εικόνα savvas gridlock

Οπως τα λες ειναι, φιλε. Αλλά ατομα που ειναι ειτε συνταξιουχοι, ειτε ΔΥ, ειτε ανεργοι, ειτε μαθητες-φοιτητες, που μηνας μπαινει-μηνας βγαινει δηλαδη εχουν εξασφαλισμενο εισοδημα απο το Κρατος ή απο μαμα-μπαμπα, πού να καταλαβουν το τι γινεται εκει εξω. Βγαινει χθες εκθεση της Παγκοσμιας Τραπεζας

http://www.kathimerini.gr/932647/article/oikonomia/epixeirhseis/oi-foroi...

''Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που στην περυσινή έκθεση ήταν 50,7%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι 40,1%.''

11,5% πανω στην Ελλαδα, πληρωνεις φορους για να συντηρεις τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ και το λοιπο ''εθνικο μας πλουτο'' κοπροσκυλων διορισμενων. Ο πιτσιρικας ομως μεχρι 25, μην πω 30, στα αρχιδια του, δεν τον νοιαζει, μπορει να κανει κανα μεροκαματο σε καφε-φουρνο-ντελιβερι, να παρει 200-300 ευρω, θα τσονταρουν μαμα-μπαμπας-παππου-γιαγια, λιγο χορτο, πρεζα, αραλικι σε σπιτια φιλων, διακοπες οπου κατσει, μια χαρα γουστα θα βγαλει. Και μετα οταν θα φτασει 35 χρονων, θα κοπουν αυτα γιατι παραμεγαλωσε και θα φτασει σε ''απογνωση'', θα γινει ''αγανακτισμενος'' στο Συνταγμα...

Εικόνα Kratistos_

Ειναι τέτοιο το ιστορικό μέγεθος του Ολυμπιακού που η μοίρα του είναι να το συνοδεύει πάντα ένα "ΦΩΣ". Ανεξάρτητα από τις απώτερες επιδιώξεις της εφημερίδας "ΦΩΣ" (η χρονική συγκυρία εν προκειμένω φαντάζει ύποπτη) η πραγματικότητα είναι πως η κάθε είδους κριτική, ο πολεμος αν θελετε, κρατάει τον οργανισμό σε εγρήγορση, ανανεώνει την ενέργειά του και τον σπρώχνει σε νέες επιτυχίες. Πόλεμος πατέρας πάντων κατά την προσφιλή ρήση, πόλεμος αυτός που γεννά λύσεις, αλλά και απώλειες (ελπίζω αυτό το τελευταίο να γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί).

Μπορεί ο Κόκκαλης να είχε δίκιο όταν το ΦΩΣ του επιτέθηκε για την πώληση Γεωργάτου, αλλά η ιστορία έγραψε ότι εκείνη τη χρονιά που έφυγε ο Γεωργάτος και έσπασε το πυρηνικό δίδυμο στα αριστερά η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα. Ο Κόκκαλης δεν αναπλήρωσε το κενό (ο Γκεό ήρθε την επόμενη χρονιά πίσω!), αλλά βέβαια έφερε Τζιοβάννι και Ζάχοβιτς. Αυτή η αλληλουχία γεγονότων δείχνουν ότι όλοι ενθεν κακειθεν έχουν τις δικές τους προθέσεις, σκέψεις και σχέδια, γνώμες και στρατηγικές, και ότι το τέλος κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει.

Ο πρόεδρος έκανε λάθος με το Σίλβα, ο ίδιος το παραδέχθηκε. Φέτος, αφού έκανε δημόσια αυτοκριτική, προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, έκανε μεταγραφές που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την ποιότητα. Το αποτέλεσμα όμως μέχρι στιγμής είναι αντικειμενικά χειρότερο από πέρυσι. Δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε ότι δεν προσπάθησε. Μάλιστα υποστήριξε πλήρως τις επιλογές του προπονητή και αυτό γιατί είχε κάνει ακριβώς το ανάποδο με το Σίλβα. Είναι πιθανόν, όμως, ότι αν υπήρχε στην ομάδα έστω ένας Μιραλάς, κανένας δεν θα έβλεπε ως πρόβλημα τη συνεχή αλλαγή παικτών, πολλοί απο τους οποίους έρχονται για να πάνε αλλού.

Έχω γράψει και μια αλλη φορά ότι είμαστε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που επιχειρεί να ισορροπήσει στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς ποδοσφαίρου. Δεν είναι αυτονόητο και πως θα τα καταφέρουμε. Το να έχουμε οικονομική ευρωστία, αλλά και το να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας θα είναι ένας μακρύς αγώνας. Αλλά πώς να διατηρηθεί η ταυτότητά μας όταν εμείς οι ίδιοι γεμίζουμε το γήπεδο με τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι με τον Πλατανιά; όταν θέλουμε να δούμε τον παγκόσμιο σταρ Μέσι, αλλά όχι την επιθετικά αδούλευτη ομάδα του Παράσχου (πάει αυτός..) που δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα;

Τέλος, νομίζω καλώς αντέδρασε ο πρόεδρος, ωστόσο νομίζω ότι ως έξυπνος που είναι (περιέγραψα παραπάνω την αλλαγή στη σκέψη του από πέρυσι σε φέτος) εν τέλει θα επιχειρήσει να ισορροπήσει τα πράγματα.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν χασαμε κανενα πρωταθλημα οταν εφυγε ο Γεωργατος το 1999, το πηραμε. Επισης, δεν υπαρχει κανενα λαθος του προεδρου με το Σιλβα, ο αλλος ανακοινωσε οτι φευγει μια μερα πριν αρχισει η προετοιμασια. Εννοειται οτι πρεπει να ψωνιζουμε παικτες ξενους που θα μας βλεπουν ως σκαλοπατι για να πανε αλλου, φιλοδοξους, τι να παιρνουμε, τελειωμενους 35αρηδες; Ή μηπως να μην παιρνουμε καθολου ξενους;

Εικόνα john

«ο αλλος ανακοινωσε οτι φευγει μια μερα πριν αρχισει η προετοιμασια.»

Αν θυμαμαι καλά ο Σιλβα εφυγε γιατι δεν εγιναν δεχτες οι εισηγήσεις του για την νέα σεζον (παραμονη ερνανι, μεταγραφη αντερλαν σαντος κλπ.). Οι εισηγήσεις του εκεινη την περιοδο κριθηκαν (σωστά) υπερβολικές ειδικά για παραμονή του μαλάκα ερνάνι, αλλα νομιζω πως η ιστορια εδειξε πως ειναι καλο να κάνεις δεκτές όλες τις εισηγήσεις ενός πετυχημένου προπονητή, γιατι διαφορετικά θα χάσεις πολλά περισσότερα απο αυτά που θα κερδίσεις.

Εικόνα john

Φίλε δεν χάσαμε το πρωτάθλημα οταν έφυγε ο Γεωργάτος. Το κατακτήσαμε (με δυσκολία ) και ήταν ενα απο τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της αυτοκρατορίας μας

Εικόνα REDNYC

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΘΕΩΡΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΔΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ / ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΑΒΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΝΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΦΥΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΡΩΣΟΣ ΒΥΖΕΜΠΟΡΑΣ Η' Ο ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΓΑΒΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.

ΡΑΤΜ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Η 7!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ!

Εικόνα john

Έτσι μπράβο. Το ΦΩΣ καιρό τώρα δεν μας τα λέει τόσο καλά. Ο Μανώλαρος Γαβαθιώτης ξέρει καλά τους λόγους και όποιος θέλει να τους ψάξει περαιτέρω ας αρχίσει να τον διαβάζει.

Πέρα από αυτό βέβαια πιστεύω πως η εφημερίδα ΠΡΕΠΕΙ να στηριχτεί από όλους μας. Συνεχίζει να αποτελεί το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ του Ολυμπιακού, οπότε καλό είναι η διένεξη ανάμεσα στην ΠΑΕ και στην εφημερίδα να σταματήσει εδώ. Αν τρωγόμαστε μεταξύ μας αυτες τις κρίσιμες ώρες, δεν υπάρχει σωτηρία.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ και να ενημερώνονται ΜΟΝΟ απο δικούς μας ρεπόρτερ (Βερβελές, Σαμοθράκης,κλπ.)

ΥΓ. Σαββα το ΦΩΣ ειχε φάει ενα ανεξήγητο ΚΟΛΛΗΜΑ υπερ του Μπαγεβιτς την σεζον 2004-2005 όταν και δεν του ασκουσε ΠΟΤΕ κριτική ουτε μετά την ξεφτίλα με τον Εργοτέλη. Η αναταραχή που προέκυψε τον Φλεβάρη του 2005 στην εκπομπή της Θυρας 7 οπου αναγκάσε και τον ΚΟΚΚΑΛΗ να βγει στον αέρα της εκπομπής για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους είχε να κάνει και με την στάση του ΦΩΤΟΣ απέναντι στον Μπάγεβιτς (και για να γινω λιγο πιο πονηρός με την στάση του Νικολακόπουλου απέναντι του που αν θυμάμαι καλά δεν του ασκούσε σχεδον ποτε κριτική? )

Εικόνα savvas gridlock

2 κομμάτια ήμασταν τότε, οι ''κοκκαλικοι'' με τον ''Πρωταθλητή'' κόντρα στον Μπάγεβιτς και οι ''μπαγεβιτσικοί'' με το ''ΦΩΣ'' κόντρα στον Κόκκαλη και στους ''υπαλλήλους'' του.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Φανταστειτε αδερφια να υπηρχε τοτε φουμπου και πιο εκτεταμενη χρηση internet.

Εικόνα john

Μπορω να θυμηθω αντίστοιχα σχολια κλαψομουνίασης στο tv magic. Είχε φρικάρει ο Σαμοθράκης με την μιζέρια που έδερνε κάποιους ηλίθους Ολυμπιακούς. Δεν έχουμε άμυνα, ο Ανατολάκης και ο Κωστούλας δεν κάνουν, ο Τζολε παίζει οποτε γουστάρει, η διοίκηση δεν έχει ευρωπαϊκό όραμα, ο Οκκας και ο Κωσταντίνου είναι αμπαλοι «που πάμε με αυτούς» κλπ.. Μετα την ήττα απο την Ροζενμποργκ με 1-3 βγηκαν στα τηλέφωνα κάτι γκρινιάρηδες και έλεγαν τον Σαμοθράκη «γλύφτη του Κόκκαλη».

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ.. Δεν βαριέσαι..