ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ''ΟΡΘΟΤΗΤΑ''



Γράφει ο ''Κόκκινος Επιστήμονας''.
 
Ένας άγνωστος όρος για πολλούς και όμως εδώ στο ''Ελλάντα'' εμφανίζεται ΚΥΡΙΩΣ την τελευταία 20ετία σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Όλως τυχαίως αυτή η ''ορθότητα'' λυμαίνεται το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας απ'την περίοδο που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του, έχοντας στο τιμόνι του τον τεράστιο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ. Από τότε μέχρι και σήμερα το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα και τα ονόματα των τσάτσων δημοσιογράφων που μεθοδευμένα στοχοποιούν τον ηγέτη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Έχει σχέση η πολιτική ''ορθότητα'' με τη αντίστοιχη αθλητική στο χώρο της δημοσιογραφίας; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΈΙ. Τον αθλητικό ''ΑΡΔακα'' (από το ''Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι''=Α.Ρ.Δ.) στο ''Ελλάντα'' τον έχει γαλουχήσει ο πολιτικός ''ΑΡΔακας'', ο οποίος είναι και μέντορας του. Στοχευμένα άρθρα από πολιτικους ''ΑΡΔακες'' την τελευταία 20ετία, με στόχο το ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ και το ΒΑΓΓΈΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, έχουμε δει πολλάκις.
 
Για να είναι ένας δημοσιογράφος αθλητικά ή πολιτικά ''ορθός'', χρειάζεται μόνο ένα στοιχείο, τη ΔΗΘΕΝ αντικειμενικότητα. Αυτό είναι το τεράστιο δημοσιογραφικό του ''όπλο'', το οποίο αν το χρησιμοποιήσει σωστά, ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ. Ο δημοσιογράφος στο ''Ελλάντα'', ο οποίος πηγαίνει κόντρα στις υποδείξεις και στο ρεύμα, ο δημοσιογράφος ο οποίος δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δεν δέχεται να πασάρει στον ''κοσμάκη'' το ψέμα με αληθινό περιτύλιγμα, περιθωριοποιείται-συκοφαντείται-πολεμάται ανελέητα. Δεν τον θέλουν ούτε στο χώρο, αλλά ούτε και στο χορό.
 
Το μικρότερο κακό στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας γίνεται απ'τα οπαδικά sites και τις οπαδικές εφημερίδες. Όχι επειδή αυτοί δεν μπορούν να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο, ούτε επειδή δεν μπορούν να κάνουν το ψέμα-αλήθεια, αλλά επειδή ο εκάστοτε αναγνώστης που τα διαβάζει είναι σχετικά υποψιασμένος και προετοιμασμένος για την γραμμή που ακολουθείται απ'το εν λόγω έντυπο ή site. Το πρόβλημα είναι ότι τα μέσα τα οποία ανήκουν σ'αυτήν την κατηγορία έχουν πολύ μικρότερη απήχηση στο ευρύ κοινό απ'τα αντίστοιχα ''αντικειμενικά''. Αρκεί να τσεκάρετε ποιες αθλητικές εφημερίδες και ποια αντίστοιχα αθλητικά sites κυριαρχούν σε εμπορικότητα και θα το διαπιστώσετε.
 
Ο πραγματικός εχθρός, αδέρφια, στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας, είναι αυτά τα sites και αυτές οι φυλλάδες. Γιατί; Επειδή αυτά απευθύνονται και σε ''Ολυμπιακούς''. Ε και; Οι ιδιοκτήτες των αντιπάλων ''μεγάλων'' ομάδων γνωρίζουν πολύ καλά ότι ''στα ίσια'' δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, γιατί δεν αγαπάνε τις ομάδες τους ώστε να ρίξουν χρήμα σ'αυτές, όπως κάνει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Επιλέγουν λοιπόν τον ΤΣΑΤΣΙΚΟ τρόπο, μέσω της ξεφτιλισμένης ''ορθής'' δημοσιογραφίας, ώστε να κάνουν ζημιά στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Εδώ θέλω να πω κάτι που βλέπω ότι πολλοί δεν το καταγράφουν. Η επένδυση στη ΛΑΣΠΗ από Αλαφούζο, Σαββίδη και Μελισσανίδη, είναι δοκιμασμένη συνταγή. Ανατρέξτε στο παρελθόν και θυμηθείτε το δημοσιογραφικό πόλεμο εναντίον του ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.
 
Υπάρχει όμως μια διαφορά του τότε ''ορθού'' δημοσιογραφικού πολέμου με τον αντίστοιχο σημερινό. ΤΟΤΕ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΈΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.
 
Επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι είναι ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ο πόλεμος τον οποίο βιώνουμε αυτήν την εποχή σαν οργανισμός είναι χειρότερος και από εκείνο της Χουντικής επταετίας. Εχθρός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από ιδρύσεώς του είναι το ελληνικό κράτος (αυτό το διεφθαρμένο, χρεωκοπημένο και σάπιο κράτος). Αυτό το ''μπουρδέλο'' κράτος δεν αντέχει την ΥΓΈΙΑ σε κανέναν τομέα. Επειδή λοιπόν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποπνέει υγεία και καθαρότητα, πρέπει να πολεμηθεί.
 
ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΈΣ ΑΥΤΩΝ, ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙΤΈ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΤΗΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
 
Υ.Γ. Μήπως τελικά όπου ''ορθότητα'' ταιριάζει καλύτερα η λέξη ΑΝΩΜΑΛΙΑ;

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

'Ετσι είναι, σύγγαυρε, δυστυχώς. Γι' αυτό απαιτείται η
μέγιστη δυνατή συσπείρωσή μας, εγρήγορση, διαρκής
και μαζική αντίδραση στη δημοσιογραφική "ορθότητα"-
αθλιότητα και προσπάθεια ενημέρωσης και απεγκλωβισμού
κάθε γαύρου απ΄αυτή.

Εικόνα CEN-TAURUS

Όντως η μεγαλύτερη γάγγραινα είναι αυτή των δήθεν αποστασιοποιημένων ΜΜΕ. Μεγαλύτερη ξεφτίλα και πρόκληση από τα κρατικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, δεν μπορεί να υπάρξει. Καταφανής μεροληψία σε βάρος της ομάδας μας και αβάντα υπέρ των άλλων. Πραγματική φωλιά αντιολυμπιακών χωρίς κανένα πρόσχημα. Άντε επιτέλους να φύγει το καθεστώς και να κλείσει αυτό το ασεβές παραμάγαζο των προπαγανδιστών. Να πάει κι αυτός ο γραφικός μίνος επιτέλους στα κανάλια του αφεντικού του, γιατί δεν γουστάρω α συμμετέχω άλλο στο μισθό του. Βαρέθηκα.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Λίγο άσχετο, αλλά επίκαιρο:
ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΣΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ)!

Εικόνα takis xwsiar

"Αρρωστησαν" πρωτα την οξυδερκεια ,το πνευμα και την μορφωση του ελληνικου λαου(μετα από πολλα χρονια προσπαθειας),και τωρα οι ΑΡΔ δρουν σαν την αλεπου μεσα στο κοτετσι! Το θεμα είναι,ΣΚΥΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ? Οσο αφορα την ομαδα μας,πιστευω υπαρχει.