ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΓΚΟΝΤΑ



Συνεχίζουμε από εδώ, για να εξετάσουμε την προσφυγή των 4 διαιτητών της Ευρωλίγκας στο ΑΣΕΑΔ, ώστε να τους επιτραπεί να πάρουν μέρος στους αγώνες της ελληνικής Α1. Υπέρ τους κατέθεσε ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος
 
τους χαρακτήρισε πετυχημένους διαιτητές και ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να σφυρίζουν στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Στο υπόμνημα ανέφερε επίσης, ότι το συγκεκριμένο θέμα συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και ότι σε όλη την Ευρώπη οι ρέφερις της Ευρωλίγκας διευθύνουν χωρίς πρόβλημα τα ματς στα εγχώρια πρωταθλήματα. Σε αυτό το σημείο ο ένας από τους δύο δικηγόρους της ΕΟΚ (ο άλλος ήταν ο Κόνιαρης), Καραχάλιος, ανέφερε ότι η ΦΙΜΠΑ έχει προσχωρήσει την ευθύνη των διαιτητών στις εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίοι αποφασίζουν για τους ρέφερις. Ο Σπύρος Γκόντας, μάλιστα, παρενέβη και επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας: "Είναι απόλυτα σωστό αυτό που είπε ο κ. Καραχάλιος, γι' αυτό και η ΕΟΚ μας συμπεριέλαβε στους καλύτερους Έλληνες διαιτητές στη λίστα που έστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Άρα, έλαβε την απόφασή της για μας...".
 
Στο πλευρό των διαιτητών και ο Βορεάδης, ο οποίος
 
αφού πρώτα επισήμανε ότι οι διαιτητές είναι επαγγελματίες και αρκετοί ζουν την οικογένειά τους, τόνισε ότι κόβουν τιμολόγια, πληρώνουν φόρους και λαμβάνουν συντάξεις από τη διαιτησία. "Τριάντα παιχνίδια σφυρίζουν το χρόνο, αμείβονται κανονικά και κυρίως πολλοί δεν έχουν άλλο επάγγελμα, πλην της διαιτησίας. Ως εκ τούτου, είναι επαγγελματίες διαιτητές και πληρώνουν τους φόρους. Υπήρχε και στο παρελθόν αυτή η συμπεριφορά από πλευράς της ΕΟΚ, ωστόσο, μόνο οι Γκόντας, Κορομηλάς, Φούφης και Παπαπέτρου αποφάσισαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους."
 
Η στάση του Γκόντα προκάλεσε εκνευρισμό στην ΕΟΚ, με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη, να συγκεντρώνει τα βέλη όλων, επειδή πήγε να πετάξει το μπαλάκι στην ΚΕΔ για το μη ορισμό των 4 διαιτητών στα ματς της ελληνικής Α1.
 
Ο Τάκης Τσαγκρώνης έχει πάρει επ' ώμου το θέμα των διεθνών διαιτητών και τις ενέργειες για τη σύγκρουση με τους Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου και όπως καταλαβαίνετε, η δυσαρέσκεια είναι έντονη. Η υπερασπιστική γραμμή της ΕΟΚ μπάζει από παντού και η παρουσία του Καραχάλιου δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αφήστε που ο Κόνιαρης, γνώστης των αθλητικών και δη των μπασκετικών θεμάτων, δεν μίλησε στην ακροαματική διαδικασία στο ΑΣΕΑΔ, προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως με τον Καραχάλιο. Οι Μαύρος και Μαρακάκης κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Ανώτατο Συμβούλιο και αποτέλεσαν το ιδανικό δίδυμο υπεράσπισης των διαιτητών. Ήδη, υπάρχει αναβρασμός στην ομοσπονδία από τη χθεσινή έκβαση της υπόθεσης, ενώ τα περισσότερα στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση και τις ενέργειες του γενικού - γενικώς. Το αίτημα αναβολής δεν κερδήθηκε και αυτό αποτέλεσε μια σοβαρή ήττα. Η κίνηση των διεθνών να αποσπάσουν την προσωπική τοποθέτηση του Χρήστου Χριστοδούλου και να την καταθέσουν σε υπόμνημα είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο γι' αυτούς για τρεις λόγους:
Είναι ακόμα εν ενεργεία διαιτητής και γνωρίζει εκ των έσω όλα τα θέματα, ενώ ανέφερε ότι οι ρέφερις είναι επαγγελματίες. Να θυμίσουμε μάλιστα, ότι για περίπου τρία χρόνια ο Χριστοδούλου εργάζονταν αποκλειστικά και μόνο στο χώρο της διαιτησία.
Ουδέποτε έχει εκδηλωθεί υπέρ ή κατά της ΕΟΚ και γενικά θεωρείται ένας άνθρωπος που δεν δίνει λαβές για σχόλια με τις κινήσεις και τα λεγόμενά του.
Είναι Πατρινός και συντοπίτης του Τσαγκρώνη.
 
Ακόμη και το παλαιότερο μέλος της ΚΕΔ, ο Συμεωνίδης, έβγαλε την ουρά του απ'έξω.
 
Ο Στέλιος Συμεωνίδης, ο γενικός συντονιστής της ΚΕΔ, αναφέρθηκε στη διαμάχη της ΕΟΚ με τους Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα δυσάρεστο συμβάν. Είναι βέβαιο ότι η πενταμελής επιτροπή διαιτησίας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, λόγω του δρόμου που επέλεξαν οι δύο πλευρές. Κοινώς, έχουν γίνει ...σάντουιτς, πολύ περισσότερο μετά τις δημόσιες δηλώσεις του Τάκη Τσαγκρώνη, σύμφωνα με τις οποίες η ΚΕΔ έλαβε τις αποφάσεις για τη μη συμμετοχή των διαιτητών τόσο στην Α1 όσο και στη ρωσική λίγκα!!! Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι δεν είναι έτσι... «Είναι δυσάρεστο γεγονός να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους μας, αλλά επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ανεξάρτητη λειτουργία της επιτροπής και τους κανόνες λειτουργίας μας» δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, στην εφημερίδα "Καθημερινή" και στην έντυπη έκδοση.
 
Ο Γκόντας ''εκτάκτως'', τώρα που προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, κλήθηκε σε απολογία από την Ομοσπονδία Διαιτητών, την ΟΔΚΕ. Φυσικά κι εκεί τους τα είπε όπως τους άξιζαν.
 
Ο Σπύρος Γκόντας έχει μάθει για τα καλά τα νομικά ζητήματα, τα καταστατικά θέματα και γενικά κινείται και σε άλλους τομείς, πλην της διαιτησίας. Την Παρασκευή τον κάλεσε για εξηγήσεις η πειθαρχική επιτροπή της διαιτησίας, αποτελούμενη από τους Παπαδόπουλο, Δούκα και Μιναρετζόπουλο και ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Του είπαν για τα τουϊταρίσματα για τον Κώστα Κορομηλά κι αυτός απάντησε ότι αν κάποιος θίγεται από τα γραφόμενα, ας ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία. "Με καλέσατε αυτεπάγγελτα, αλλά γιατί δεν έκανε καταγγελία ο θιγόμενος", αναρωτήθηκε όπως βέβαια, και για ποιο λόγο συνέβη δύο μήνες αργότερα. "Γιατί δεν με καλέσατε όταν συνέβη και το κάνατε τη δεδομένη χρονική στιγμή; Μήπως λόγω της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ;", τους είπε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του δόθηκε ένα έγγραφο να υπογράψει, σύμφωνα με το οποίο δεν έθιξε κανέναν από το χώρο της διαιτησίας κι αν το έκανε, ζητάει συγνώμη. Δεν το υπέγραψε, αν και το είπε προφορικά. Η τριμελής επιτροπή θα εξετάσει το θέμα, θα συναντηθεί ξανά, θα στείλει την πρόταση στη διοίκηση της ΟΔΚΕ και η οποία θα την επικυρώσει.
 
Ο δικηγόρος του ενός εκ των 4 διαιτητών, του Ηλία Κορομηλά, ο Γιάννης Μαρακάκης, με παρέμβασή του στην εκπομπή ''είναι να γελάει κανείς'' (''θρυλική'', την ακούμε σκληρά κάθε μέρα...) με τους Παντελή Βλαχόπουλο-Γιώργο Συρίγο την Πέμπτη στον Sport24 Radio 103.3 FM, κονιορτοποίησε κυριολεκτικά το ΒαΖΕλακόπουλο και τη γελοία ΕΟΚ.
 
Στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τον Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (10/11) ο Γιάννης Μαρακάκης με αφορμή τη δικαστική διαμάχη τεσσάρων διαιτητών της EuroLeague με την ΕΟΚ. Ο έμπειρος νομικός σχολίασε, ως νομικρός εκπρόσωπος του Ηλία Κορομηλά, όσα έχουν γίνει στην υπόθεση κι αυτά που ακολουθούν στις δικαστικές αίθουσες.
"ΕΟΚ και λογική δεν υπάρχει. Η κάλυψη και η αφορμή και η πλατφόρμα που προσπαθεί να δικαιολογήσει η ΚΕΔ και η ΕΟΚ αυτή την ιστορία, είναι παντελώς προσχηματική και δεν έχει να κάνει με διατάξεις που αφορούν το μπάσκετ και ο νοών νοείτω. Δεν υπάρχει πιο αστεία αφορμή να πούμε σε κάποιον που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, ότι τέσσερις διαιτητές, επιστήμονες της διαιτησίας να μη σφυρίζουν. Χθες ο Κορομηλάς έπαιξε στο Μακάμπι - Ρεάλ και δεν τον αφήνουν να σφυρίζει στο Κολοπετινίτσα - Ατρόμητος.
Είναι εκτός κάθε λογικής, και μετά παράνομο, αντιαθλητικό αντισυμβατικό και ποινικώς κολάσιμο το γεγονός ότι τέσσερις από τους κορυφαίους στην Ευρώπη Έλληνες διαιτητές, επειδή είχαν την κατάρα να γεννηθούν Έλληνες και είχαν την κατάρα να θητεύσουν κάτω από αυτή τη διοίκηση της ΕΟΚ, δεν μπορούν να βγάλουν το ψωμί τους στην Ελλάδα και να δώσουν τα φώτα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι και υποβαθμισμένο. Η ΕΟΚ προσπαθεί να καλυφθεί από μια λινάτσα που λέει ότι υπάρχει μια ντερεκτίβα της FIBA, που λέει ότι δεν αποδεχόμαστε την EuroLeague και το EuroCup", σημείωσε αρχικά για να προσθέσει αμέσως μετά:
"Η ίδια η FIBA από τον Ιούνιο του 16 επίσημα λέει ότι αναγνωρίζω ως αξιόλογες τις Ευρωλίγκα και Γιούριοπκαπ και δεν αποδέχομαι παραφωνίες, σε σχέση με αυτά που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν κάποιοι προς όφελος τους και εννοώ τις ομοσπονδίες. Στην Ιταλία επειδή ξέφυγε η υπόθεση και υπάρχει δεδικασμένο στα δικαστήριο έχει προσκομιστεί αυτή η απόφαση και στην εδώ ομοσπονδία και στο εξωτερικό".
Ακολούθως στάθηκε σε όσα έγιναν την Πέμπτη (9/11) με την απόρριψη της αίτησης αναβολής στην εκδίκαση της υπόθεσης από την πλευρά της ΕΟΚ: "Υπήρχε ένα παρασκήνιο χθες. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι η ομοσπονδία ήρθε με τρομερή ασφάλεια να ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης, με πρόσχημα τη δήθεν πειθαρχική δίωξη των διαιτητών αυτών, οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά επειδή κατέθεσαν προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.
Επειδή άσκησαν ως τελευταίο όπλο, ως τελευταίο οχυρό το νόμιμο δικαίωμά τους να προσφύγουν σε μια απλή επιτροπή όχι στα δικαστήρια, για να πούνε σας παρακαλούμε κάντε μια παρέμβαση γιατί εμείς παίζουμε το ψωμί μας. Πρέπει να παίζουμε 23 με 30 ματς το χρόνο και οι άνθρωποι αυτοί μας αφήνουν εκτός. Έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε στείλει διαβήματα, έχουμε βάλει να παρέμβουν άνθρωποι από τη ΦΙΜΠΑ, έχουμε βάλει να παρέμβει ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας, ο γενικός γραμματέας, έχουμε κάνει προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και τους επικεφαλείς είναι σαν να μιλάμε στον βρόντο.
Χρησιμοποιήθηκε ως τελευταίο μέσο η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, για να πάρει θέση ένα όργανο που πρέπει να έχει θέση. Ακριβώς γι' αυτό τους καλούν σε πειθαρχικό. Τα έχετε ξανακούσει αυτά πουθενά; Όχι τα έχετε ξανακούσει στη Βενεζουέλα. Δύο ομοσπονδίες της χώρας που συμπεριφέρονται έτσι. Την πρώτη την ξέρουμε έχουμε ασχοληθεί και η δεύτερη είναι η ΕΟΚ".
Για να ολοκληρώσει τα λεγόμενά του, επισημαίνοντας πως "πρέπει να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι είτε ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους, είτε ότι πρέπει να φερθούν… Αν έχεις συνηθίσει να διοικείς το μαγαζί σου διαφορετικά αν αλλάξει αυτό, δεν σου φαίνεται καλά και δεν μπορείς να αφομοιώσεις καινούργια μοντέλα. Δεν τους αδικώ αυτούς, όμως εδώ Βενεζουέλα δεν θα γίνει. Θεωρούσαν δεδομένα ότι θα πάρουν αναβολή. Εγώ που είμαι έτοιμος να κάνω μήνυση σε όλα τα μέλη της ΚΕΔ, για παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων, τι θα πω; Ότι θα αναβληθεί η υπόθεση μέχρι να αποφασίσει ο Εισαγγελέας αν θα τιμωρήσει με ποινή δίωξη ή φυλάκιση αυτούς; Δεν με νοιάζει… Έχουμε εμπιστοσύνη στο ΑΣΕΑΔ και προσωπικά έχω μεγάλο σεβασμό προς τους Έλληνες δικαστές γενικότερα.
Η FIBA παρά τις διαφορές που μπορεί να υπήρχαν πριν από 15 χρόνια με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τους εκπροσώπους της αντίστοιχης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γιατί πάντα ξέρουμε ότι υπάρχει εκεί ένα πολιτικό παιχνίδι, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό ντεφάκτο, τι θα πάρω ότι παίζεται πολιτικό παιχνίδι εις βάρος των διαιτητών και δεν πειράζει; Καμία ντιρεκτίβα δεν υπήρχε από τη ΦΙΜΠΑ. Αντιθέτως αναγνωρίζουν αυτές τις ομοσπονδίες και αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν και παράλληλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είπαν μην πυροδοτείται τέτοιες καταστάσεις οι εγχώριες ομοσπονδίες. Αυτό το έγγραφο δεν δόθηκε ποτέ στους Έλληνες διαιτητές. Το έγγραφο που ήρθε από τη FIBA εμείς το προσκομίσαμε στο ΑΣΕΑΔ.
Δεν αμφισβητεί κανένας την αξία και τη διαδρομή του Βασιλακόπουλου. Είναι δεδομένο, όμως όταν κάποιος κάνει φάουλ δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα".
 
Ειλικρινά, αν δεν επιστρέψουν οι 4 διαιτητές στην Α1, θα μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο, που ακουμπά και την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού στο ΑΣΕΑΔ υπάρχουν τακτικοί δικαστές. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο λόγος που ασχολούμαστε με την υπόθεση, είναι αυτά που λέει ο dpg7000=Δημήτρης Γιαννακόπουλος της ΚΑΕ ΠΑΟ.
 

Σχόλια

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εγώ πάντως θέλω να δω τι θα γίνει μετά την επιστολή των διεθνών για μη συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου.Μέγιστη ντρίμπλα η συνυπογραφή από Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ.Επίσης μέχρι στιγμής μόνο οι δικοί μας είχαν τα cohones να τα πουν ξεκάθαρα χωρίς μου σου του.

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι, σωστος.