ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ


Tags: -

         Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε αγωγή στο sdna.gr. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έγραψε ένα οιονεί άρθρο, με το οποίο θεωρούσε ότι απαντά στην αγωγή του Μαρινάκη. Ιδού το παπαθεοδώρειο άρθρο, το τόσο ορθά διαρθρωμένο που μας αφήνει άναρθρους:

http://www.sdna.gr/gr/gnomes/vasilis-papatheodorou/article/45254/mia-apadisi-stin-agogi-marinaki/

            Όμως η συντακτική ομάς του sdna.gr δεν καλύφθηκε από την αποστομωτική επιχειρηματολογία του εκλεκτού της μέλους. Κι έτσι o Τζόνι ο scarface ανέλαβε να γράψει κι εκείνος ένα άρθρο με αφορμή την αγωγή Μαρινάκη. Στο εν λόγω κείμενο -λέμε τώρα- ο αρθρογράφος -ξαναλέμε τώρα- καμώνεται ότι απαντά στον συνάδελφό του, ενώ στην πραγματικότητα απαντά –ξαναματαλέμε τώρα-  στην αγωγή του Μαρινάκη, και μάλιστα με... χιούμορ -τίποτε άλλο δεν κάνουμε παρά να λέμε τώρα.  Να ο Τζόνι:

Και να και το άρθρο του:
http://www.sdna.gr/gr/gnomes/aulakiotis/article/45483/mia-apadisi-stin-apadisi-tou-sdnagr/
 
            Να ξεκινήσουμε σχολιάζοντας το avatar του Τζόνι:Το πιο σύντομο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι η λαϊκή παροιμία «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Τι επιδιώκει ο ευρηματικός Τζόνι επιλέγοντας για avatar την αστεία πλην συμπαθητική φατσούλα του τυπάκου με το πλατύ χαμόγελο, τα μεγάλα γυαλιά και τα σηκωμένα αφτιά;

Πρώτο τρυγόνι: Στέλνει το μήνυμα ότι η δική του η στήλη δεν θα είναι σαν τις άλλες. Όχι, ποτέ σαν τους άλλους ο Τζόναρος. Αυτός δεν θα γράφει συμβατικά, ανιαρά, κοινότοπα. Αυτός θα είναι ο ανατρεπτικός, ο σπιρτόζος, ο χιουμορίστας! Τα άρθρα του –πάντα ισχύει το «λέμε τώρα»- θα βγάζουν μια ιλαρότητα σαν αυτήν που εκλύεται απ’ τη μουτσούνα του τυπάκου. Μπράβο, Τζόνι. Άσε τους άλλους να το παίζουν σοβαροί. Τι καταλαβαίνουν; Εσύ, όμως, έχεις πλήρη συνείδηση του πόσο ακαταμάχητο όπλο είναι το χιουμοράκι. Μόνο στα δικά σου τα πονήματα θα γράφουν οι σχολιαστές του ΣΚΑΪ τα διάφορα «αχαχα», «lol», «θεός», «απόλαυση» κτλ.  Κι εσύ θα βλέπεις πόση χαρά προσέφερες και θα μονολογείς αυτάρεσκα: «Πάλι κατέπληξα τα πλήθη! Πάω ντουγρού για το Νόμπελ. Μήπως ο Αλμπέρ Καμύ που το πήρε από δημοσιογράφος δεν ξεκίνησε; Και να μην πάρω το Νόμπελ, το Πούλιτζερ το ’χω σιγουράκι». Μεταξύ μας, Τζόναρε: αν, αντί για το Πούλιτζερ, πάρεις μόνο το Πουλ, μη σε πάρει από κάτω. Έχει παντού πλοκάμια η παράγκα του χοντρού.
Δεύτερο τρυγόνι: Ακόμη και οι επισκέπτες του sdna, των οποίων η συμποσούμενη ευφυΐα δεν υπερβαίνει την αντίστοιχη ενός γυμνοσάλιαγκα που, καίτοι φύσει ερμαφρόδιτος, καταφέρνει να τρώει χυλόπιτες, ε ακόμη κι αυτοί μπορούν να καταλάβουν ότι το πρόσωπο του avatar δεν είναι το δικό σου. Εσύ δεν πιάστηκες μαλάκας σαν τον Θωμαΐδη, που έβγαλε φάτσα κάρτα τη σάρκινη γραβάτα του, και κρύφτηκε ο ήλιος να μη βλέπει. Όχι. Εσύ είσαι όμορφος. Είσαι καλοσχηματισμένος. Και πού ξέρεις; Μπορεί να μασήσει καμιά τσακωμένη με τη γεώτρηση που να το ’χει χτισμένο και να σου ζητήσει ραντεβού στα τυφλά, να κάνεις κι εσύ σεφτέ, να περάσεις τον Ρουβίκωνα, να δεις τι είναι τέλος πάντων αυτό για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος... Πάρ’ τα κάτω και τα δύο τρυγονάκια. Κακούργεεε.

           Πάμε και στο άρθρο –λέμε τώρα-. Εσύ, Τζονάρα, θα γράφεις με ορθή γραφή κι εγώ θα σχολιάζω με italics. Φύγαμε.
           

 Έχει και το θράσος τα όρια του φίλοι μου. Διάβασα την απάντηση του Παπαθεοδώρου στην πολύ σωστή αγωγή του Ολυμπιακού (και λίγα του ζήτησε) και δεν πίστευα στα μάτια μου. Αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη, πέρασε και στην αντεπίθεση με στιλ χιλίων Σαντάνα. Πρόεδρε φώναξε εμένα στο δικαστήριο να τα πω χύμα και τσουβαλάτα να στον κλείσω μέσα για 30 χρόνια τον παλιοτεντιμπόη. Έχω επιχειρήματα καλύτερα και απ’ του Σοφού. 

Δεν σας ζήτησε κανείς να ζητήσετε συγγνώμη, παιδιά. Η συγγνώμη είναι για τους αρσενικούς. Αυτό που σας ζητήθηκε ήταν να μην υποδύεστε τους αμερόληπτους δικαστές, ενώ είστε μεροληπτικοί δημοσιογράφοι. 

Διαβάστε και εσείς την απάντηση του Παπαθεοδώρου να βγάλετε καντήλες: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε αγωγή λοιπόν, και ζητάει 300 χιλιάρικα από τον υπογράφοντα ως Διευθυντή Σύνταξης, άλλα τόσα από τον Άρη Ασβεστά και άλλα τόσα από το SDNA. Το σύνολο, εννιά κατοστάρικα. Σε αυτή την αγωγή». Χαρίζει ο πρόεδρος γιατί είναι large.  Κανονικά 1.500.000 έπρεπε να ζητήσει. Ένα ευρώ δηλαδή για κάθε μοναδικό χρήστη που έχει μπει στο sdna.gr της λάσπης και της ακολασίας (ούτε εξορκισμός από τον Άγιο-Σεραφείμ δεν τους σώζει από το Βελζεβούλ). «Γιατί λέτε ότι κατέθεσε αγωγή ο Μαρινάκης στο SDNA; Γιατί αναφέραμε το όνομά του ως κατηγορούμενος της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δημοσιεύσαμε τη φωτογραφία του. Γιατί αναφέραμε περιεχόμενο των καταθέσεων μαρτύρων ή κατηγορουμένων. Γιατί “θίγουν βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, πλήττοντας παράλληλα το κύρος που απολαμβάνω σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, τόσο ως άνθρωπος και οικογενειάρχης, όσο δε και ως επαγγελματίας…”». Μια ζωή η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και με τον Κολοκοτρώνη τα ίδια κάναμε. 

Δώσε βάση. Κατ’ αρχάς, 300 χιλιάρικα και 300 χιλιάρικα και 300 χιλιάρικα δεν μας κάνουν εννιά κατοστάρικα. Είναι βασικά μαθηματικά αυτά, δημοτικού. Ο πρόεδρος είναι όντως large από κάθε άποψη. Επιπλέον, μεταβίβασε στον συνάδελφό σου τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τα αμίμητα γλωσσικά επιτεύγματά του στη φράση «...το όνομά του ως κατηγορούμενος της εγκληματικής οργάνωσης». Υποκλίνομαι, πες του. Ενημερωτικά το λέω και στους δυο σας, ότι αυτό που θέλατε να πείτε είναι  «... το όνομά του ως κατηγορουμένου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης». Για να μη σας μπλέξω με πολλά και κάψετε καμιά φλάντζα, θα σας το πω υπεραπλουστευμένα: η λεξούλα που μπαίνει μετά το «ως» πρέπει να βρίσκεται στην ίδια πτώση με τη λεξούλα που μπαίνει πριν το «ως». Λέμε, λόγου χάρη, «μίλησε με την ιδιότητά του ως πρυτάνεως», όχι «ως πρύτανις», γιατί το «πρυτάνεως» συνάπτεται με το «του» που προηγείται. Θα σας φέρω κι άλλο παράδειγμα, πιο κοντινό στις προσλαμβάνουσες παραστάσεις σας: «Υποδύθηκε τον ρόλο του ως μίσθαρνου καριολόπουστα», όχι «ως μίσθαρνος καριολόπουστας». Δες, ας πούμε, παρακάτω, στο κείμενο της αγωγής, τη σωστή χρήση του «ως»: «... το κύρος που απολαμβάνω (εννοείται: εγώ)... ως άνθρωπος και οικογενειάρχης...ως επαγγελματίας» Ο άνθρωπος και ο οικογενειάρχης και ο επαγγελματίας μπήκαν σε ονομαστική, γιατί σε ονομαστική βρίσκεται και το «εγώ». Έτσι πάνε αυτά. Επίσης, το νόημα που προκύπτει απ’ τη σύνταξη «κατηγορούμενος της εγκληματικής οργάνωσης» είναι ότι η εγκληματική οργάνωση τον κατηγορεί. Συντακτικώς η γενική «της εγκληματικής οργάνωσης» είναι ετερόπτωτος προσδιορισμός στη λέξη «κατηγορούμενος» και, ειδικότερα, γενική υποκειμενική. Ρε σεις, ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε; Και ναι, ρε Τζόναρε, η Ελλάδα τα τρώει τα παιδιά της, γιατί την ώρα που εσείς αρθρογραφείτε –λέμε τώρα-, μιλιούνια νέοι που ξέρουν πολύ περισσότερα πράγματα απ’ το πόσο κάνει 3 Χ 300 χιλιάρικα  και απ’ το πώς συντάσσεται το γαμημένο το «ως» είναι άνεργοι. Εκεί να δεις χαμένα Πούλιτζερ, Τζόναρε. Με τη σέσουλα τα χαμένα Πούλιτζερ. 

Αντί να προστατεύουμε τα ελληνόπουλα που κάνουν διεθνή καριέρα στο εξωτερικό όπως ο πρόεδρος και η Άντζελα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να τα ξενερώνουμε. Να πάρει ανάποδες και να κατέβει του χρόνου με το Πακιστάν στη Eurovision η Άντζελα, να σας πω εγώ. 

Τώρα, Τζονάκο, θα σου πω την ιστορία του μέσου αναγνώστη σου. Μεγάλωσε στου Γκύζη, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, σ’ ένα δυάρι με θέα το απέναντι δυάρι. Ο υποτιθέμενος μπαμπάς του ήταν ένας απ’ αυτούς που πρώτα κάνανε γύρους περιμετρικά του λαγουμιού, για ζέσταμα, και μετά παίζανε σφαλιάρες με τους συνοπαδούς τους για το ποιος θα καβαλήσει πρώτος τα τουρνικέ της 13, να μπει στη σιγουράτζα, να σωθεί. Αυτός ο μπαμπάς, λοιπόν, έπλενε στο πεζοδρόμιο το autobianchi, όταν η σύζυγός του, που ήταν πιο χοντρή κι απ’ τον Βαγγέλη, έστελνε τον ανήλικο τότε αναγνώστη σου να τον φωνάξει, γιατί η ρεβιθάδα ήταν έτοιμη. «Μπαμπά, η μαμά λέει να έρθεις να φάμε». Ο μπαμπάς απαντούσε: «Ναι, μη χάσω τα ρεβίθια της κλώσας. Σαββατιάτικο, ρεβίθια πάλι, πότε θα τη στείλω στη μάνα της να ησυχάσω, γαμώ τον γαύρο μέσα... Έρχομαι, πες της, τα πατάκια κάνω κι έρχομαι». Μόλις ο αναγνώστης σου πήγαινε να πει στη μαμά του ότι ο μπαμπάς έρχεται, εκείνη τον ξαναέστελνε στον καθαριστή του autobianchi, αυτή τη φορά με την εντολή να τον ρωτήσει αν είχε μεριμνήσει για την βραδινή οικογενειακή ψυχαγωγία, δηλαδή αν είχε πάρει καμιά ελληνική απ’ το γειτονικό video club. (Να σε ενημερώσω εδώ, Τζόναρε, ότι τα βίντεο club φυτρώνανε σαν τα μανιτάρια τότε, γιατί η δορυφορική ήταν άγνωστη λέξη και ο ελληνικός κινηματογράφος έγραφε σελίδες δόξας με τον Ψάλτη, τον Μιχαλόπουλο, τον Γαρδέλη, τον Στηβ Ντούζο και άλλους τιτάνες της έβδομης). Ο μπαμπάς έλεγε στον υποτιθέμενο γιο του ότι είχε ξεχάσει να πάρει κασέτα, και όταν ο αναγνώστης σου μετέφερε το απογοητευτικό πατρικό μήνυμα στη μαμά, που εκείνη την ώρα έστρωνε το τραπέζι με τη ρεβιθάδα, αυτή χάιδευε το κεφάλι του μικρού και του ψιθύριζε με κάποια αγανάκτηση: «Αν περίμενα προκοπή απ’ τον αχαΐρευτο, ούτε εσένα δεν θα ’χα». Τότε η μαμά έστελνε τον μελλοντικό σχολιαστή του sdna.gr, που του είχε ήδη βγει η γλώσσα απ’ τα συνεχή πέρα δώθε, να πάει αυτός να πάρει μια ελληνική. Ο μικρός υπάκουε, και το βράδυ, μετά τη ρεβιθάδα, η οικογένεια γελούσε με τις ατάκες του Ψάλτη. Στην πραγματικότητα μόνο ο αναγνώστης σου γελούσε, γιατί ο μεν μπαμπάς δεν είχε κουράγια ούτε να γελάσει μετά τον εξαντλητικό καθαρισμό του autobianchi, η δε μαμά δάγκωνε τα χείλια της από τη λύσσα, γιατί είχε καταλάβει ότι ο προκομμένος της σύζυγος καυλάντιζε με τη Βίνα Ασίκη. Αυτή που λες, Τζονάρα, ήταν η πρώτη γνωριμία του μέσου αναγνώστη σου με αυτό που λέμε «χιούμορ». Μετά ήρθε η δορυφορική, τα κανάλια πλήθυναν, και τα video club τα πήρε ο διάολος. Ο αναγνώστης σου ξέχασε τι είναι το γέλιο. Άκουγε δεξιά αριστερά διάφορους να γελάνε με διάφορα, αλλά εκείνος δεν μπορούσε να αντιληφθεί πού ήταν το αστείο. Και κάπου εκεί εμφανίστηκες εσύ, σπιρτόζε, και πετάς μια αναφορά στη eurovision και σκάει το χειλάκι του για χρόνια αγέλαστου Γκυζιώτη. Σε ευχαριστεί από καρδιάς. 

«Προσέξτε τώρα: Δύο μέρες πριν ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο του κ. Ανδρεάδη προκειμένου να απολογηθεί ως βασικός κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στέλνει αγωγή σε ένα Μέσο Ενημέρωσης επειδή τον αναφέρει ως κατηγορούμενο, επειδή φέρνει στο φως ντοκουμέντα και μόνο. Δεν υποστηρίζει, ο Μαρινάκης, πως γράφουμε ψέματα, ούτε τα ντοκουμέντα αμφισβητεί. Απλά θεωρεί πως δεν έπρεπε να γράφεται το όνομά του ή να δημοσιεύεται η φωτογραφία του». Και πολύ σωστά το θεωρεί. Γιατί αν είχαμε λίγη τσίπα πάνω μας, κανονικά θα δημοσιεύαμε τη φωτογραφία του προέδρου, με μωσαϊκό στο πρόσωπο. Απ’ το σώμα, αποκλείεται να καταλάβαινε κανείς ποιος είναι. Οι μισοί θα νόμιζαν ότι είναι κάποιος πολίστας. 

Εδώ, Τζονάρα, ήθελες να αναφέρεις κάποιον με καλαίσθητο και γραμμωμένο σώμα, για να βγάλεις γέλιο απ’ την αντίθεση με τον τροφαντό –και κάτι παραπάνω η αλήθεια είναι- σωματότυπο του Μαρινάκη. Τι επιλογές είχες; Αμέτρητες. Μπορούσες να αναφέρεις έναν αθλητή, ας πούμε, του στίβου, ή έναν πρωταγωνιστή ταινιών δράσης, ή ένα μοντέλο, ή..., ή..., ή.... Όμως, το μυαλό σου δεν έφτασε μέχρι εκεί, και ανέφερες τον πολίστα. Έβαλες, δηλαδή, στη συζήτηση το πόλο. Το σπορ στο οποίο η αγαπημένη σου ομάδα είναι η μοναδική, στο δικό μας τουλάχιστον ηλιακό σύστημα, που καταφέρνει να τον τρώει ...στεγνά! Πώς το κάνετε αυτό; Στεγνά! Στο πόλο! Έβαλες στην κουβέντα το σπορ όπου μετά  τα μεταξύ μας παιχνίδια στέλνουμε κάποιον να ενημερώσει τους παίχτες μας ότι ο αγώνας έληξε και ότι όλη την προηγούμενη ώρα έπαιζαν επίσημο ματς και όχι δίτερμα για να περάσει η ώρα! Το σπορ που μας έχει κάνει να θέλουμε να βάλουμε αχινούς στον πυθμένα της πισίνας, για να κοιτάμε μετά τα πέλματά σας και να εξακριβώνουμε αν... πατώνατε! Ρε συ Τζονάρα, πρόσεχε, ρε! Το Πούλιτζερ απομακρύνεται. 

Λίγο πιο κάτω ο Παπαθεοδώρου το τερμάτισε: «Το θέμα “ελληνικό ποδόσφαιρο” είναι μείζον, αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και δεν αποτελεί ζήτημα επίλυσης προσωπικών διαφορών για να μένουν τα έγγραφα στα δημοσιογραφικά συρτάρια. Αν ο Μαρινάκης δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρά κακουργήματα αντιμετωπίζει και αν δεν αποτελεί λόγο δημοσίου συμφέροντος η πληροφόρηση του κοινού, τότε η επιστήμη και η Νομική σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Προφανώς ο Μαρινάκης θα καταθέσει μηνύσεις, αγωγές σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν αναφέρει το όνομά του, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε να στραφούμε εμείς σε νομικές κινήσεις». Και σε αυτή τη συκοφαντία υπάρχει απάντηση. Κύκλοι του Ολυμπιακού τονίζουν ότι τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά και με το νόμο το όνομα του Μαρινάκη. Το έχουν πάρει δανεικό από τον Εργοτέλη. «Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί πως “αδικείται” ή πλήττεται η φήμη του και το αναγνωρισμένο, ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, κύρος του, πήρε τη σωστή απόφαση. Η Δικαιοσύνη πρέπει να λύνει τέτοια ζητήματα. Υπάρχουν επιχειρηματίες σχετιζόμενοι με το ποδόσφαιρο που στο παρελθόν έβαζαν μπράβους να ξυλοκοπήσουν δημοσιογράφους, που απειλούσαν, εκβίαζαν, στοχοποιούσαν ή καμιά φορά απέλυαν κιόλας ανθρώπους των ΜΜΕ». Έλα, δεν το πιστεύω. Δεν έχει όρια το θράσος του. Αν έχει μείνει όρθιο έστω και κάτι σ’ αυτόν τον τόπο θα πρέπει αύριο κιόλας εκτός από τον Ολυμπιακό να στείλει και η Superleague αγωγή στο sdna.gr επειδή ο Παπαθεοδώρου «φωτογράφισε» τίμιους επενδυτές της, θίγοντας βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή τους και προσβάλλοντας την προσωπικότητά τους, πλήττοντας παράλληλα το κύρος που απολαμβάνουν σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, τόσο ως άνθρωποι όσο και ως πρόεδροι-επενδυτές. Η δημοκρατία δεν θα περάσει. 

Να σου πω πρώτα, Τζονάρα, ότι στη φράση «κανονικά και με το νόμο» ξέχασες ένα «ν». Το σωστό είναι «κανονικά και με τον νόμο». Αν δεν βάλεις το «ν», θα νομίσουν οι οξυνούστατοι (με χάνεις;) αναγνώστες σου ότι ο νόμος είναι ουδέτερο. Και θα γίνει ακόμη πιο στρεβλή η εντύπωση που έχουν για το τι περίπου είναι ο νόμος. Μην ξεχνάς ότι ένα απ’ τα πολλά που κάνετε στον υπέροχο ιστότοπό σας είναι ότι παραδίδετε μαθήματα δικονομίας. Από σας περιμένει ο Γκυζιώτης να μάθει τι είναι η «ανάκριση», τι  η  «τακτική δικάσιμος», τι η «ακροαματική διαδικασία» και όλα αυτά τα για τους άλλους ακαταλαβίστικα. Η δημοκρατία δεν θα περάσει; Αφού δεν πέρασε, πάει, τέλειωσε. Αν είχε περάσει, θα περνούσαν και οι θεσμοί της, άρα και η δικαιοσύνη. Τώρα μιλάει ο Κυριάκος με την ενσωματωμένη γραβάτα, τι να την κάνουμε τη δικαιοσύνη; Το πε η Α.Τ.; Είναι νόμος! 

«Την Πέμπτη το SDNA θα καλύψει την απολογία του κατηγορούμενου ως “διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης”, Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ευελπίδων με σεβασμό προς τον ίδιο και τους αναγνώστες του, δηλαδή καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα θα συμβούν στο Ναό της Δικαιοσύνης. Η κάλυψη θα είναι συνεχής. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες». Καλύτερα να τον ντύνεις, παρά να τον αφήνεις να γράφει φίλοι μου. Δυο παραγράφους αν έγραφε ακόμα, εμείς θα πληρώναμε το Ρομπίνιο και τον Καρίγιο. Για να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται αποφάσισα ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα. Από σήμερα σε όλα τα άρθρα του sdna, που έχουν να κάνουν με την εγκληματική οργάνωση, δεν θα ξαναμπεί φωτογραφία του προέδρου. Θα βάζουμε αυτήν που βλέπετε με το μωσαϊκό στο πρόσωπο για να ‘μαστε καλυμμένοι. Βλέποντας τον αφαλό και το μαύρο πέτσινο οι περισσότεροι θα μπερδευτούν. Θα νομίζουν ότι είναι ο Τραβόλτα στο «Grease». 

Κατ’ αρχάς, να πούμε μπράβο, που στη φράση «την απολογία του κατηγορούμενου ως ¨διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης¨» την πετύχατε την ορθή χρήση του «ως». Τυχαίο; Ναι. Γιατί, αν δεν ήταν τυχαίο, τότε θα πετυχαίνατε και τη θέση του τόνου στη λέξη «κατηγορούμενου». Η μετοχή αυτή, παιδιά, δεν συνοδεύει εδώ κάποιο ουσιαστικό. Δεν είπατε, λόγου χάρη, του «κατηγορούμενου πολίτη». Αφού η μετοχούλα είναι μόνη της, ουσιαστικοποιείται η ίδια και κλίνεται ως ουσιαστικό: ο κατηγορούμενος > γεν: του κατηγορουμένου. Ψιλά και ψηλά γράμματα αυτά για τους έγκριτους γραφιάδες. Αλλά εκεί στο τέλος, μάλλον, Τζονάρα, κατάλαβες την γκάφα με τον πολίστα και θέλησες να τον αντικαταστήσεις με ηθοποιό. Ρε Τζονάρα, έτσι θα το πάρεις το Πούλιτζερ, ρε; Από τα τέλη του 19ου, οπότε έκανε τα πρώτα της βήματα η έβδομη τέχνη, μέχρι τους χαλεπούς καιρούς μας έχουν βγει εκατομμύρια ταινίες, ρε χριστιανέ. Το «Grease» βρήκες να αναφέρεις πανάθεμά σε; Μπορούσες να πεις για τον συνονόματό σου Τζόνι Βαϊσμίλερ στον «Ταρζάν», ή για τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στο «Οργισμένο Είδωλο» (πριν αρχίσει τα ξίδια), ή για τον Έντουαρντ Νόρτον στα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας». Όχι, εσένα το μυαλό σου στα grease, και στα λιπαντικά και στις βαζελίνες. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά πάει το Πούλιτζερ. 

Αλλά, επειδή σε συμπάθησα, θα σου μιλήσω και για μουσική. Έτσι, τσάμπα, γιατί είσαι εσύ και γιατί ξέρω ότι σ’ αρέσουν οι αφαλοί. Το σωτήριον έτος 1973 κάτι τυπάκια απ’ το βιομηχανικό Birmingham της Αγγλίας έβγαλαν έναν δίσκο που είχε τον τίτλο «On The Third Day». Μέτριοι οι ELO ως συγκρότημα, μέτριο και το συγκεκριμένο άλμπουμ. Αλλά το εξώφυλλο θερίζει:

ΥΓ: Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν σημασία. Καμία. Απλώς έψαχνα αφορμή για να πω αυτό που πραγματικά θέλω να πω. Αύριο ένα εκλεκτό μέλος της ρατμικής συντροφιάς αφήνει την εργένικη ζωή. Η σεμνότητά του είναι τόση, ώστε είμαι βέβαιος πως δεν θα ένιωθε βολικά εάν ανέφερα το όνομά του. Αλλά, επειδή εδώ μέσα γνωριστήκαμε, από εδώ μέσα θα του στείλω και τις ευχές μου. Να είσαι πάντα καλά, ήπιε εσύ, ευγενικέ και φύσει πολιτισμένε,  και να μείνεις σε όλη σου τη ζωή η νηφάλια φωνή που σκεπάζει τις κραυγές.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γεια σου, ρε Νικόλα!!! Να ευτυχήσει το φιλαράκι, αν και διάλεξε δύσκολο δρόμο... Πλάκα κάνω, έτσι; Μας δείχνει το δρόμο και όλοι εκεί θα πάμε σύντομα...

Εικόνα nissios

Κανονικά, Θωμά, έπρεπε να πνιγούμε στα τσίπουρα απόψε. Αλλά ας όψονται αφενός η αφραγκίτιδα και αφετέρου η απόσταση...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα γίνει κι αυτό.

Εικόνα ΔΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=-Lxu1WKJq2M

Αφου το αποφασισες ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.....

ΥΓ. sorry μαγκες .. αλλο το πνευμα της αναρτησης, αλλα ειμαστε οικογενεια και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Το υστερογραφο εκρυβε ολη την ουσια και μαλλον πολλοι απο εμας το προσπερασαμε.
Στο εκλεκτο μελος του RATM που εγκαταλειπει την εργενικη ζωη εχω να πω τα εξης:

Καποιος αδεκαστος ανακριτης και καποιος αδεκαστος εισαγγελεας θα του προσαψουν σοβαρες κατηγοριες σε βαθμο κακουργηματος γιατι εγκατελειψε..αβοηθητη την εργενικη ζωη.

Επισης θα του επιβληθουν οι εξης περιοριστικοι οροι:
-Απαγορευση ενασχολησης με το οφθαλμολουτρο.
-Υποχρεωτικη παρουσια καθε 1η και 15η σε πεθερικα και λοιπους συγγενεις.
-Βαρυ προστιμο που θα περιλαμβανει ολα τα εξοδα του γαμου,γιατι απο την αρση του τηλεφωνικου του απορρητου αποδειχτηκε οτι πηγε να παζαρεψει με εγκληματικο τροπο τα εξοδα της ορχηστρας.

Περα απο την πλακα,να ευχηθουμε καθε ευτυχια στο αδερφο μας,να ναι παντα καλα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ενταξει.... παραδινομαι!
παντως δεν ακουσε αυτους που ακολουθησαν την πεπατημενη και προχωρησε στο απονενοημενο... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!

Εικόνα nissios

Χαχαχα! Η σειρά μου τώρα να βγάλω την μπύρα απ' τη μύτη...

Εικόνα CVRED

Εγώ ένα θα πω. Καλό είναι "κύριοι" του SDNA, του ΣΚΑΪ και του Sport-FM (που ξέρω οτι διαβάζετε RATM), να κοιτάζετε πίσω σας απο εδώ και πέρα.

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Ντροπη CVRED...Δεν ειναι σωστο να θιγεις το "πισω" των βαζελοαρδ..
Δειξε λιγη ανθρωπια...
Δες εδω απο τι πασχουν μερικοι ομοιοι τους

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150505/i-sygxroni-antimetopi...

Αν το "πισω" τους ειχε μετρητη επισκεψιμοτητας θα ειχαν γινει πλουσιοι απο τη google adsense.

Εικόνα ΔΙΑΣ

δε χρειαζεται φιλε να κοιτανε πισω τους. ετσι κι αλλιως το "ευρος" το γνωριζουν. Οχι μονο δεν πρεπει να τους ενοχλήσει κανείς, αλλά πρέπει και να τους προσέχουμε. Πρεπει να τους παρακαλαμε να γραφουν. ΣΥΧΝΑ. ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ. Προσφερουν γέλιο με ρυθμούς που ο Σεφερλής αγκομαχάει να παρακολουθήσει. Ξερεις τι είναι να γελάς σαυτες τις δυσκολες και σκληρες εποχές? ΒΑΛΣΑΜΟ!

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Γεια σου φιλαρακι μου!
Στο σημειο με τη χοντρη,τη ρεβιθαδα και τον Γαρδελη με τον Ντουζο μου εφτασε η μπυρα στη μυτη απο τα γελια!
Να σαι παντα καλα και να μας κανεις να ξεχνιομαστε απο αυτα τα καργιολια που εχουν ανεβασει την πιεση με την πουστικη προπαγανδα που μονο λοβοτομημενα προβατα μπορουν να δεχτουν.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα nissios

Γεια σου, Σακαφλέουρα, σκυλί μαύρο! Σ'έχασα, ρε γίγαντα, γαμώ το ίντρενε μέσα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

για το κειμενο τι να σχολιασω? ας σχολιασει ο σκαρφεις
στο συγκροτημα που ανεφερες προσθετω ενα "y" και το αφιερωνω στον αυλακωμενο

https://www.youtube.com/watch?v=VLJvO9y9ayM

ΥΓ. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ αυλακωμενε και βαζελακια εχει ως εξης : ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ....

Εικόνα nissios

Γκρουπάρα απ' τις λίγες οι Γερμανοί, νεφεληγερέτα:
https://www.youtube.com/watch?v=90JaaHLQ1cg

Εικόνα akis

μην βάζετε λινκς και παίρνουν επισκέψεις οι εκφυλισμένοι , μονο φτύσιμο και απαξίωση στα νόθα του Πατερα

Εικόνα markonis

Ο χαβαλές και το χιούμορ έχουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα εμετικά κείμενα του #skatodna όπως επίσης και στις χολερικές στήλες «Στις γρήγορες» και slo-gun του #vazeletta.

Οι μόνοι που γελάνε διαβάζοντας αυτούς τους οχετούς είναι κάποιοι απελπισμένοι περιθωριακοί,που έχει γίνει το γκρόβερ τους κουλούρι από τις ατελείωτες διεισδύσεις.

Το επίπεδο των επισκεπτών και σχολιαστών της σελίδας του καρκίνου είναι απελπιστικά χαμηλό,οπότε σιγά μην καταλάβουν πότε μπαίνει και πότε όχι το τελικό (ν).Αυτά είναι ψιλά γράμματα γι αυτούς.

Κλείνοντας να πω ότι ποτέ δεν θα μπορούσα και νομίζω ουδείς Ολυμπιακός θα μπορούσε να στηρίζει αποκλειστικά και μόνο τις ελπίδες του να παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ από το παράθυρο,επειδή θα έχει αποβληθεί ο αιώνιος.

Τόσο χαμηλά έχουν πέσει και αναμένεται να πέσουν κι άλλο.

Εικόνα apostolos gaganis

Tώρα μ΄αυτά που γράφεις, με κάνεις να θέλω να μπαίνω πιο συχνά σ΄αυτή τη χολερική...διπλή έλικα των Watson και Crick και να τους διαβάζω. Εγώ όμως...βράχος. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ... Όσο και να με σπρώχνει προς τα΄κει το κείμενό σου. Προσέχω βλέπεις αρτηριακή πίεση, ρυθμό και συχνότητα καρδιάς. Μία την έχουμε... Σου την ΄΄έδωσε΄΄ ε; Μιλάω για τον Τζόνι. Πες μου αλήθεια, ξέρεις αν ο Τζόνι κι ο Λαλάκης είναι το ίδιο πρόσωπο; Γιατί έτσι ψυθιρίζεται... Πάντως θα σου πω τη γνώμη μου σταράτα: Το παρα...τίμησες με το γραφτό σου αυτό το σίχαμα... Στο λέω επειδή σε ξέρω κι έχω διαβάσει και κάποια κείμενα αυτουνού του τύπου στο παρελθόν. Σε καταλαβαίνω όμως. Το ανέφερες κιόλας. ΄΄Εψαχνα αφορμή για να πω αυτό που πραγματικά θέλω να πω΄΄. Και σε δικαιολογώ στο φινάλε απόλυτα. Πρέπει καμιά φορά να΄χεις σπάγγους στη θέση των νεύρων για να συγκρατηθείς και να μην ξεσπάσεις με κάτι τύπους σαν και δαύτον... Κι αυτό που θέλεις να πεις, και το΄πες Νικόλα τελικά, είναι όντως πολύ σημαντικό γιαυτόν τον συρρατμίτη - κόσμημα της γαυροφωλιάς μας...

Εικόνα nissios

Η θυμική παρόρμηση ήταν να κάνω μια ανάρτηση μόνο για τον φίλο. Αλλά με φρέναραν, και ορθά, γιατί δεν ταιριάζει σ' ένα οπαδικό site να μπλέκουμε τα προσωπικά κάποιου μέλους. Πολύ λιγότερο, όταν ο περί ου τα λεγόμενα είναι τέτοιας ηθικής ποιότητας, ώστε να του λες ένα απλό "είσαι καλός άνθρωπος" κι εκείνος να κοκκινίζει.

Εγώ δεν μπαίνω εκεί, Απόστολε. Μπήκα ειδικά για την περίσταση και βρήκα τον πρώτο που βρήκα. Σιγά μην τους αυξάνω και την "επισκεψιμότητα"...