ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΦΗ-ΠΑΟ ΤΟ 1981



Ποδοσφαιρική σεζόν 1981-82. Πριν την έναρξή της, τον Αύγουστο του 1981, ο ΠΑΟ κατεβαίνει στο Ηράκλειο για ένα φιλικό ματς με τον ΟΦΗ. Προπονητής της κρητικής ομάδος είναι ο Νίκος Αλέφαντος. Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά φιλικό θα αποδειχθεί, με τους παίκτες του ΠΑΟ να αποχωρούν αρχικά από τον αγωνιστικό χώρο, τελικά να επανέρχονται μόνο και μόνο για να τελειώσει ο αγώνας, τον ΟΦΗ να κερδίζει με σκορ 3-1 και την αποστολή του ΠΑΟ να φεύγει από το γήπεδο συνοδεία Χωροφυλακής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-8-1981
 

 

 
Το πρωτάθλημα αρχίζει, ο ΟΦΗ δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά και μετά από μια εκτός έδρας ήττα στην Καστοριά με σκορ 3-0, για την 6η αγωνιστική, ο Αλέφαντος απολύεται. Την επόμενη μέρα, δημοσιεύονται οι παρακάτω δηλώσεις του Αλέφαντου στην ''Ελευθεροτυπία''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30-10-1981
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η καταγγελία του Αλέφαντου ότι τον πήρε τηλέφωνο ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης και του ζήτησε να χάσει ο ΟΦΗ στο καλοκαιρινό φιλικό από τον ΠΑΟ, με τον ίδιο να αρνείται και τους παράγοντες ΟΦΗ-ΠΑΟ να του το κρατούν ''μανιάτικο'', ψάχνοντας αφορμή να τον απολύσουν, ήταν πολύ σοβαρή και φυσικά επενέβησαν οι αθλητικές Αρχές. Η τότε διοίκηση του ΟΦΗ προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με επίσημες διαψεύσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 31-10-1981
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Νίκος Δουλουφάκης, τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, για την ταμπακέρα του ''ποιος ελέγχει τις μετοχές της ΠΑΕ ΟΦΗ;'' δεν είπε κουβέντα. Ο Αλέφαντος συνεχίζει τις καταγγελίες, ενώ ο Αθλητικός Δικαστής Ρουμπής ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπόθεση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3-11-1981
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 6-11-1981
 

 

 

 
Στις 20 Νοεμβρίου 1981, η Τριμελής Ανακριτική Επιτροπή απαλλάσσει τους Βαρδινογιάννηδες από κάθε κατηγορία σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας. Αξίζει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-11-1981
 

 
α) Στο τηλεφώνημα που έκανε ο κ. Βαρδινογιάννης στον κ. Αλέφαντο σχετικά με τον αγώνα ΠΑΟ-ΟΦΗ: Σ'αυτό, ναι μεν ο κ. Βαρδινογιάννης είπε στον κ. Αλέφαντο να χάσει η ομάδα του με 1-0, αλλά δεν επιθανολογήθη ότι ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης υποσχέθηκε στον προπονητή του ΟΦΗ ή σε κάποιον άλλο, δώρο ή χρήματα. Επομένως δεν ισχύει το σχετικό άρθρο του νόμου 665)1977 που ορίζει ότι δια να υπάρχει το στοιχείο της δωροδοκίας, πρέπει να συντρέχει η υπόσχεσις δώρων ή ωφελημάτων, πράγμα που δεν απεδείχθη μετά τις σχετικές ανακρίσεις που διενήργησε η Τ.Α.Ε..
β) Μετά τις καταθέσεις ορισμένων μαρτύρων διαπιστώθηκε ότι οι αδελφοί Βαρδής και Γεώργιος Βαρδινογιάννης δια φιλικών τους προσώπων, εκτός από την ΠΑΕ Παναθηναικός έχουν και την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ και επομένως ελέγχουν και αυτήν. Όμως δεν διαπιστώθηκε ότι κάποιος από αυτούς μέσω του προέδρου του ΟΦΗ κ. Δουλουφάκη υποσχέθηκαν πριμ στους παίκτες του ΟΦΗ για νίκη τους στον αγώνα με την ΑΕΚ.
 
Η υπόθεση όμως, όπως είδαμε πιο πάνω, έχει περάσει και στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή, του διαβόητου από το σκάνδαλο Μπουμπλή Ρουμπή. Ο Ρουμπής τιμωρεί τον Αλέφαντο με 7μηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Ας δούμε τμήματα της κατάθεσης Σαρρή, του φερομένου ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΟΦΗ, στο Ρουμπή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 29-12-1981


 

 
Έχω υπαλληλική σχέση με τη Μότορ Όιλ. Είμαι διευθυντής των υποκαταστημάτων Κρήτης, αμείβομαι με μισθό, πόρους έχω τη σύνταξή μου και το μισθό μου. Οσάκις μπορώ, ενισχύω οικονομικά τον ΟΦΗ. Η Μότορ Όιλ δεν ενίσχυσε, ούτε ενισχύει τον ΟΦΗ. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεν ενισχύει τον ΟΦΗ, εκτός από παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Τα χρήματα με τα οποία ενισχύω την ΠΑΕ ΟΦΗ, δεν προέρχονται από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Από όσα χρήματα έχω δώσει -και είναι αρκετά, περίπου 38 εκ. δραχμές- έχω πάρει πίσω μόνο 1,5 εκ. δραχμές.
Με τη Μότορ Όιλ συνεργάζομαι 6 χρόνια. Προηγουμένως ήμουν συνταξιούχος αξιωματικός. Κωλύομαι να σας απαντήσω για τις αποδοχές μου από τη Μότορ Όιλ.
 
Ξαναλέμε, όλα τα παραπάνω είναι καταθέσεις των εμπλεκομένων σε επίσημες Αρχές το 1981. Και παρ'όλα αυτά, η ιστορία της συνιδιοκτησίας ΠΑΟ-ΟΦΗ κράτησε συνολικά περίπου 30 χρόνια...

Σχόλια

Εικόνα thita

Είμαι έκπληκτος!!! Γίνονται τέτοια πράγματα? αφού όλοι ξέρουμε πως δόξα Δράμας,προοδευτική,αθηναϊκός,κλπ.,δεν είχαν καμία σχέση με τους βαρδινογιαννηδες, ο δε ΟΦΗ είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι παράρτημα του γαύρου,το λέει κι ο παπαθεοδωρου ρε παιδιά,δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανείς...