Δήμαρχος Λευκάδας: «ήρθαν ανενόχλητοι και με τα πόδια»



Διαβάζουμε στο sport24.gr
 
Μέσω  της σελίδας του στο Facebook, ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής (20/3), αφήνοντας αιχμές για την στάση της αστυνομίας που δεν έκανε την δουλειά της όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να συμβούν έκτροπα. Μάλιστα, έκανε και καταγγελία ότι η μισή αστυνομική δύναμη αποχώρησε από τη Λευκάδα το βράδυ της Παρασκευής, μετά το φινάλε των ημιτελικών.
 
"Μια μέρα που ξεκίνησε άσχημα τελειώνει με ανάμεικτα συναισθήματα. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα, οι αθλήτριες προσέφεραν θέαμα και άξια κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου που τις τίμησε δίνοντας το παρόν και στην απονομή του τίτλου. Συγχαρητήρια σε όλες. Η διοργάνωση ήταν, σύμφωνα και με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οργανωτικά εξαιρετική. Όμως… η γιορτή πληγώθηκε. Από κάποιους λίγους, από κάποιους που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός μας ενώνει -όπως λέει το σύνθημα που επιλέξαμε για το Final Four.
 
Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει. Οι επίσημες ενέργειες θα γίνουν και οι ευθύνες που η Λευκάδα έμεινε χωρίς προστασία τις πιο κρίσιμες ώρες, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθούν. Μιλώντας ως άνθρωπος και όχι ως δήμαρχος, ακόμη εν θερμώ, δεν μπορώ να μην μοιραστώ μια κάποια απογοήτευση. Από κάποιους που δεν περίμεναν ούτε να ολοκληρωθεί η διοργάνωση, να διασφαλίσουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν, για να βγουν σχεδόν… πανηγυρίζοντας. Αισθανόμενοι δικαίωση (;). Το διάστημα της προετοιμασίας ακούσαμε φοβερές υπερβολές. Λάβαμε υπόψη μας τους κινδύνους και απευθυνθήκαμε σε όλους τους αρμόδιους για την ασφάλεια της περιοχής ζητώντας να μας πουν υπευθύνως αν η ΕΛΑΣ μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή.
 
Αν δεν υπήρχαν εγγυήσεις, δεν θα προχωρούσαμε στην ανάληψη. Αλλά… Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα της Λευκάδας θα προστατεύεται νυχθημερόν. Διάολε, ένα νησί όπως η Λευκάδα δεν είναι τόσο δύσκολο να προστατευτεί. Κι όμως, ήρθαν ανενόχλητοι και με τα πόδια…. Γιατί πως εξηγείτε ότι ενώ είχε ζητηθεί αυξημένη δύναμη από την Τοπική Αστυνομική Δ/νση για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η μισή από την αστυνομική δύναμη που είχε έρθει την Παρασκευή, πρώτη μέρα των αγώνων, από γειτονικές περιοχές απεχώρησε το ίδιο βράδυ;
Κατά κύριο λόγο, την πλήρωσε το ΙΟΝΙΑΝ STAR που είχε το θάρρος να αναλάβει την φιλοξενία λιγοστών οπαδών. Λυπάμαι ειλικρινά. Λυπάμαι για όσα έγιναν, αλλά και για τον τρόπο που έγιναν -ένας τρόπος που ήταν 100% ελέγξιμος εάν τηρούνταν τα συμφωνημένα.
Ευτυχώς, τα έκτροπα σταμάτησαν εκεί και έστω πληγωμένη, η γιορτή ολοκληρώθηκε. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί, ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους. Δεσμεύομαι ότι θα απαιτηθούν ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν.
 
Επειδή αναλάβαμε ένα Final Four στο γυναικείο μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε φοβικοί. Αυτός ο φόβος δεν μας οδηγεί πουθενά. Εκτός κι αν από φόβο αύριο πούμε να μην συμμετέχουμε και στα πρωταθλήματα της Α1 στο μπάσκετ γιατί και εκεί γίνονται επεισόδια. Ή στο ποδόσφαιρο και τον στόχο της Γ’ εθνικής γιατί επίσης γίνονται… Και αν σήμερα δεν διεξάγονταν οι τελικοί αυτό θα ήταν νίκη του φόβου, νίκη του χουλιγκανισμού.
Τα υπόλοιπα αύριο, επισήμως. Σήμερα, επαναλαμβάνω, μιλάω ως άνθρωπος προς όσους δεν κουράστηκαν να διαβάσουν τις σκέψεις και την μικρή μου κατάθεση… Καλό βράδυ σε όλους".
 
 
Τι λέει ο Δήμαρχος; 
Οι ΛΑΓΟΙ πήγαν  ανενόχλητοι και με τα πόδια! Η μισή από την αστυνομική δύναμη που είχε έρθει την Παρασκευή, πρώτη μέρα των αγώνων, από γειτονικές περιοχές απεχώρησε το ίδιο βράδυ!
 
Κοντονή που χάθηκες ρε ψυχή; ΟΛΑ ΚΑΛΑ; Αυτά που περιγράφει η GOAL δε σου μοιάζουν με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; Αυτά που λέει ο Δήμαρχος; Θα τα περάσεις ΝΤΟΥΚΟΥ κι αυτά; Οταν πρόκειται για βαζελάκια, χανουμάκια και μπουγατσάκια χάνεσαι .... Τσίπρα θα ασχοληθείς με τα ΕΝΣΤΟΛΑ ΒΑΖΕΛΙΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ; ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!
 
ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΟΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!
ΘΑ ΠΟΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!
 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Η κυρίαρχη φιλοσοφία των επαγγελματιών μπαχαλάκηδων είναι απλή: Ό,τι και να κάνει σ΄εμάς και στην ομάδα μας ο Κοντονής, στ΄αρχίδια μας! Εμείς θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε κι αποφασίζουμε, όπως και να΄χει! Γιατί σ΄εμάς μπροστά, δε βγαίνει ΚΑΝΕΙΣ! Θα τα κάνουμε ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΚΑΥΛΩΝΕΙ! Όσον αφορά το ενδεχόμενο του "στησίματος", για να χτυπηθεί στην "καρδιά" του ο Ολυμπιακός, το θεωρώ σοβαρό.

Την ευθύνη έχουν οι Διοικήσεις του ΠΑΟ, πρωτίστως, και του ΠΑΟΚ βεβαίως. Η ΑΕΚ...βραδυπορεί κάπως, γιατί έχει συμφέροντα. Ο ΠΑΟ διοικείται από έναν σαφώς παράφρονα. Το΄χω πει από καιρό και η διάγνωσή μου είναι οριστική. Ο ΠΑΟΚ, από έναν παρορμητικό ημιπαράφρονα με "φωτεινά" ενίοτε διαλείμματα. Η ΑΕΚ από έναν τύπο οπορτουνίστα, δευτεροκλασάτο και ψευτοτσαμπουκά, νοοτροπίας "εμείς δέρνουμε άμα λάχει, να πούμε"... ΟΛΟΙ αλληλοϋποβλέπονται, ανεξαρτήτως της ( αναγκαστικής ) συμμαχίας των. Η Πολιτεία από την άλλη, έχει κι αυτή τις ευθύνες της. Αστυνομία και Κοντονής. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Και δεν επεκτείνομαι.

Ο σύλλογός μας είναι σε αυνεχή και λυσσασμένο ΠΟΛΕΜΟ με το γνωστό τρίο των τροπαιολιμασμένων. Γηπεδικό ( το ελάχιστο ) και εξωγηπεδικό ( το μέγιστο ). Δυστυχώς, αυτή είναι η κατανομή. Εμείς, κραταιά ομάδα. Οι άλλοι, κραταιό ΑΡΔοΜεΜΕδικο οπλοστάσιο. Το πρώτο σκέλος, το φροντίζει ο πρόεδρος και θα εξακολουθήσει εντονότερα. Έχω σιγουριά. Το δεύτερο, της αντιμετώπισης της λάσπης τους, θέλει - εκ των ων ουκ άνευ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Υπάρχει γενική απαίτηση των γαύρων για κάτι τέτοιο.

ΑΝΑΜΕΝΩ, ΠΡΩΤΑ, ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ, ΔΥΟ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΕΔΩ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ...

Εικόνα tsalouxidis

Ως ντόπιος βεβαιώνω ότι το σκηνικό δε βρωμάει απλώς αλλά ζέχνει και προκαλεί ασφυξία λόγω αναθυμιάσεων. Όλη τη βδομάδα κουβεντιάζαμε ότι θα γίνουν φασαρίες και μας λέγανε ότι έχουν έρθει ΜΑΤ και ΟΠΚΕ από αλλού. Όντως είδαμε και τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ ήδη απ'την Παρασκευή και δύο περιπολικά, το ένα τζιπ, στημένα νυχθημερόν στην είσοδο της πλωτής γέφυρας, την οποία αρκεί να γυρίσεις στο πλάι για να αποκλείσεις την είσοδο διά παντός άλλου τρόπου πλην κολυμβήσεως.
Κυριακή πρωί μαθαίνουμε ότι
1. περιπολικό στη γέφυρα δεν υπήρχε
2. όλοι οι διασκεδάζοντες στην παραλία γνώριζαν απ'τις 3.30 ήδη ότι επίκειται μπραφ και τηλεφωνούσαν συνεχώς στην αστυνομία
3. όλες οι δυνάμεις που ήρθαν για ενίσχυση, διανυκτέρευσαν στη Νικιάνα Λευκάδας μαζί με τις αποστολές των ομάδων 15 χλμ μακριά απ'την πόλη
4. ενώ το σκηνικό κράτησε αρκετή ώρα, στο χώρο έφτασαν δύο περιπολικά με μοναδικό ρόλο να παρακολουθούν από απόσταση τα τεκταινόμενα.
Ουδεμία περίπτωση υπάρχει να μην ήταν στημένο το σκηνικό. Βρωμάει ο τόπος απ'αυτά που γίνονται και κλίνω στην εκδοχή που ανέφεραν άλλοι φίλοι ότι προβοκάρουν για να δικαιολογήσουν τις γελοίες αποφάσεις του δικηγορίσκου Κοντονή.

Εικόνα thita

δεν είναι μόνο ο κοντονής εξαφανισμένος, είναι όλος ο κρατικός μηχανισμός και κάθε αρμόδιος, ιδίως στελέχη της αστυνομίας και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (υπουργείο προστασίας του πολίτη)

απίστευτα πράγματα έχουν ειπωθεί, ανατριχιαστικά, έπαιρναν λέει την αστυνομία τηλέφωνο και τους έλεγε είτε ότι ήταν υπό έλεγχο το περιστατικό, είτε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν έχουν δυνάμεις, κλπ.

αν κάποιος κάτοικος λευκάδας έβγαινε έξω π.χ. με καραμπίνα, τι θα γινόταν?

ναι, ο κοντονής φυσικά δεν κάνει τίποτα αφού εμπλέκεται ο σωλήνας και όχι η επο, παρά ταύτα ήδη καλλιεργείται το κλίμα που λέει ένας φίλος πιο κάτω για συχνά και εκτεταμένα φαινόμενα βίας που δικαιολογούν τάχα την διακοπή του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, κλπ.

όπως ακριβώς καλλιεργείται και ένα κλίμα πως για επεισόδια άλλων φταίει ο Ολυμπιακός (?!), αφού σε αντικειμενικά βεβαίως βεβαίως σάϊτ στυλ σδνα γράφουν πολλοί ότι φασαρίες γίνονται όπου παίζει ο Θρύλος, τυχαία άραγε? (άρα ο Θρύλος φταίει) κι όλα αυτά ενώ δεν κρύβουν πλέον καν ότι οι τρεις (αεκ-παο-παοκ) είναι σε συνεννόηση και συντονισμό

ποτέ πιστεύω στην ιστορία του αθλητισμού δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο το "μόνοι μας και όλοι σας ρε"

ο μεγάλος κοντονής να ετοιμάζεται να διακόψει και μπάσκετ εάν από τα play-offs φανεί ότι το σηκώνει ΚΑΙ ΕΚΕΙ ο Θρύλος, στο μπάσκετ βλέπετε δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον σωλήνα, ούτε προσφυγή σε ΣτΕ, fiba, κλπ., αν δεν παίρνει τίτλο η πανάθα

Εικόνα holland74

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν, πράγματι είναι τραγικό αν το σκεφτεί κανείς, φανταστείτε ότι η ψήφος αυτών των μονοκύτταρων οργανισμών μετράει όσο και η δική σου, η δική μου κλπ....

Εικόνα Chief Bromden

Βρωμάει στήσιμο το σκηνικό της Λευκάδας. Μετά το τελεσίγραφο από FIFA και UEFA προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις έντασης για να δικαιολογήσουν ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι λόγω των συνθηκών κλπ κλπ...
Για ποιο λόγο δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη από τον Κοντονή; Επειδή η διοργάνωση ήταν ευθύνη του Φάρου του Βασιλακόπουλου και όχι της κακιάς ΕΠΟ; Δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά πως παίζει το παιχνίδι τους. Αν πάλι έγιναν όλα αυτά από αμέλεια τότε μιλάμε για έγκλημα και πρέπει να παραιτηθούν πολλοί. Αν δει κανείς το σημείο που άφησαν τα αυτοκίνητα τους και την απόσταση που διένυσαν πεζοί μέχρι το ξενοδοχείο μιλάμε για ιδανική κατάσταση για να τους αποκόψουν και να τους πιάσουν όλους. Ένα σημείο διαφυγής υπήρχε και αυτό ήταν η γέφυρα...
Εμετό επίσης προκαλεί η προσπάθεια των γνωστών ΑΡΔ να παρουσιάσουν μια ύπουλη εγκληματική επίθεση στις 4-5 το πρωί ως ραντεβού. Ποιο ραντεβού ρε ξεφτιλισμένοι; Με τους συγγενείς των αθλητριών και μερικούς οπαδούς του Ολυμπιακού; Γύρω από τα αυτοκίνητα τους θα κανόνιζαν να τα «σπάσουν»;
Το σκατοdna έβγαλε το πόρισμα περί ραντεβού στηριζόμενο σε μαρτυρία μιας αθλήτριας της τοπικής Νίκης Λευκάδας που έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, γκαραντί!!!

Μετά την καθιέρωση της διεξαγωγής των final four των ερασιτεχνικών στην επαρχία δεν υπάρχει νησί, βουνό και κάμπος που δεν τους τον έχουμε φορέσει...

Εικόνα red apple

Αφού μας γράφουν στ' αρχίδια τους, τους γράφω κι εγώ

Φοβερή η εναέρια φωτογραφία της λιμανάρας μας!!!

Εικόνα aris belem

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ΣΤΟΧΟΣ μοναδικός και απόλυτος, είναι ο ΘΡΥΛΟΣ μας, σε οποιοδήποτε άθλημα, όπου και να παίζει, πλανάται πλάνην οικτρά! Έχουν αγριέψει τα πράγματα μάγκες, πλέον δεχόμαστε επίθεση αλήτικη και μπαχαλάδικη με την πλήρη κάλυψη -μην πω και την προστασία - της πολιτικής συμμορίας που βάλλει εναντίον μας. Ξεκίνησαν σήμερα τα ΑΡΔ μια επιχείρηση συγκάλυψης, με αερολογίες και εκθέσεις ιδεών περί χουλιγκανισμού, μιλώντας για "στρατούς που συντηρούν οι αιώνιοι" (πάλι ίσα κι όμοια οι θύτες με τα θύματα, το πιάσατε μάγκες;) για επεισόδια όταν παίζει ο....Πανναξιακός, οι ομάδες της Γ' και των τοπικών, καταλήγοντας και σε...ψυχογραφήματα των χουλιγκάνων! Παπαριές καμαρωτές!
Πού είναι τώρα ρε ξεφτιλισμένοι τα αντανακλαστικά του Κοντονή να μας πει για τον..."φάρο" του Βαζελακόπουλου; Όλοι αυτοί οι...θιγμένοι που κόπτονται για το καλό του αθλητισμού, πού στα τσακίδια είναι; Απλά τα πράγματα μάγκες, ΟΛΑ αυτά τα τσουτσέκια ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ, περιμένοντας την αγανάκτηση του κόσμου μας να ξεσπάσει. Κι αν αυτό συμβεί σε τελικό του Ερασιτέχνη, θα χαρούν διπλά γιατί ο Ερασιτέχνης τους ΠΟΝΑΕΙ! Τους πονάει η ανυπαρξία τους, η ανικανότητα τους, η ΣΑΦΗΣ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ! Μας την έχουν στημένη και μας περιμένουν και σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασής μας, τα...αντανακλαστικά της κυβέρνησης θα ξεπεράσουν και το ρεκόρ του Μπολτ!