Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων για το «γήπεδο Μελισσανίδη»



Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Προχθές γράφαμε ότι ο Σπίρτζης ζήλεψε τη «δόξα» του Καμμένου και του Κοντονή.  Χθες ΕΣΚΑΣΕ μηνυτήρια αναφορά. Επαναλαμβάνουμε : δεν λυπόμαστε τους "Υπηρεσιακούς παράγοντες" που υπάκουσαν σε πολιτική εντολή και έβαλαν υπογραφή. Ας πρόσεχαν....
 
 
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 27-6-2017
 
Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων για το «γήπεδο Μελισσανίδη»
 
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γεράσιμος Λιόντος (δημοσιογράφος της εφημερίδας «Κόντρα») και ο Πέτρος Γιώτης (εκδότης-διευθυντής της ίδιας εφημερίδας) κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, καθώς και των διοικούντων την εταιρία «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ, για σωρεία αδικημάτων (απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία σ’ αυτή κτλ.).
  
Η μηνυτήρια αναφορά ασκείται απ’ αφορμή την απόφαση έγκρισης της υψομετρικής μελέτης των δύο αδιάνοικτων πεζοδρόμων του γηπέδου και αφορά τη δόλια νομιμοποίηση της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, ως φορέα υλοποίησης του έργου.
  
Σύμφωνα με το μακρύ ιστορικό της υπόθεσης, που περιγράφεται στις έντεκα σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και τεκμηριώνεται με σωρεία εγγράφων, το ζήτημα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ τέθηκε ήδη από τον Αύγουστο του 2014, όταν η εν λόγω εταιρία υπέβαλε αίτηση για Εγκριση Δόμησης στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το δικαίωμα ενός κερδοσκοπικού νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, να ανεγείρει γήπεδο σε ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, και επομένως αποτελεί πράγμα εκτός συναλλαγής (που απαγορεύεται να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε τρίτον) αμφισβητήθηκε.
  
Το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, στο οποίο τέθηκε το σχετικό ερώτημα, ουδέποτε γνωμοδότησε θετικά υπέρ της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ.
   
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει από το 2006 σε παρεμφερή υπόθεση (απόφαση 112 Β’ Τμήματος) ότι αυτού του τύπου τα ακίνητα είναι πράγματα εκτός συναλλαγής που δεν μπορούν να εκχωρηθούν σε τρίτους.
  
Στο μεταξύ, η υπόθεση αυτή εκκρεμεί και δικαστικά, μετά από αγωγή μελών του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ κατά της παραχώρησης του οικοπέδου στην «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ. Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 2.3.2017, και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
  
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Δημήτριος Τασιόπουλος (προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών) και Εμμανουήλ Παπαδόπουλος (προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών) δεν περιορίστηκαν σε έγκριση της υψομετρικής μελέτης των δύο αδιάνοικτων πεζοδρόμων του γηπέδου (που και αυτή πάσχει διοικητικά), αλλά προχώρησαν σε νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου.
  
Πρόκειται για παράνομη πράξη, που προκαλεί βλάβη και στο Ελληνικό Δημόσιο και στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ. Εγινε δε με δόλο, γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν ενημερωθεί και προειδοποιηθεί από εμάς, και προφορικά και εγγράφως.
 
Αναλυτική ενημέρωση για την αιτιολογική βάση της μηνυτήριας αναφοράς μπορείτε να δείτε σε δημοσίευμά μας στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 24.6.2017 (δείτε εδώ).
  
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται επίσης κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας aek365.com, για συκοφαντικό, υβριστικό και απειλητικό δημοσίευμα κατά του Γεράσιμου Λιόντου.
  
Ως νομικό παραστάτη μας σ’ αυτή την υπόθεση έχουμε διορίσει τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη (Κυρίλλου Λουκάρεως 11 – 1ος όροφος, τηλ. 210 - 3834545 και 6937- 068612).
  
Περιττεύει να σημειώσουμε πως είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για κάθε παραπέρα διευκρίνιση, παροχή αποδεικτικού υλικού κτλ.
 
Γεράσιμος Λιόντος 
Πέτρος Γιώτης 
 
 
Στο ιστολόγιο ΚΡΙΣΕΙΣ… ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, που κρατά ο Μανώλης Καμπούρης, ένας αγωνιστής για την προστασία του Αλσους και των συμφερόντων των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και των γύρω περιοχών, που δέχτηκε όχι μόνο φραστική αλλά και σωματική βία από τις ορδές των τραμπούκων χούλιγκαν, δημοσίευσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα ανάλυση απ’ αφορμή την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της εφημερίδας μας κατά Σπίρτζη και συνενόχων, για την παράνομη νομιμοποίηση της συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του γηπέδου της ΑΕΚ.
 
Αναδημοσιεύουμε την ανάλυση του Μανώλη Καμπούρη και τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια. Με την ευκαιρία, ευχαριστούμε και όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν την αλληλέγγυα διάθεσή τους.
 
Μεταβάλλονται ριζικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο οι ισορροπίες στην εξέλιξη κατασκευής του γηπέδου Μελισσανίδη...
 
Δικαίως ενισχύθηκε ο πανικός στη πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, μετά τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το δημοσιογράφο Γεράσιμο Λιόντο, και τον εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ», Πέτρο Γιώτη.  
 
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά, του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και των υπαλλήλων του υπουργείου του που έβαλαν τις τζίφρες τους στα υψόμετρα των μισών δρόμων του γηπέδου, της «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ», αλλά και κατά του aek365.com για συκοφαντικό, υβριστικό και απειλητικό δημοσίευμα κατά του Γεράσιμου Λιόντου. Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά που πολιτικά πρόσωπα, εμπλέκονται νομικά στην υπόθεση του ιδιωτικού γηπέδου.
 
Δικηγόρο τους έχουν το γνωστό αγωνιστή και μάχιμο δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος έχει ένα βαρύ βιογραφικό επιτυχιών σε υποθέσεις που αφορούν κυρίως υπεράσπιση του κινήματος και αγωνιστών του. Έχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Ήταν  ο δικηγόρος εκείνων που με επιτυχία προσέφυγαν ενάντια στο εμπορικό κέντρο - γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό. Και μάλιστα ήταν μόνος του απέναντι στην αφρόκρεμα του νομικού και καθηγητικού κατεστημένου, που είχαν επιστρατεύσει τα αντίστοιχα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τους κέρδισε κατά κράτος!
 
Ενόψει των βέβαιων προσφυγών που θα ακολουθήσουν το ενδεχόμενο έκδοσης οικοδομικής άδειας, η παρουσία του σε αυτή την υπόθεση αποχτά άλλη βαρύτητα… Γιατί μη ξεχνάμε πως είναι άλλο η κρίση του νόμου, κι άλλο η κρίση διοικητικών πράξεων σε εφαρμογή νόμου που μπορεί και να κρίθηκε συνταγματικός.
 
Αναμενόμενα επίσης αντίστοιχα θα σκαλώσουν τα παράλληλα συνδεόμενα επιχειρηματικά σχέδια που είναι και τα μείζονα, τα οποία ως τώρα κρύβονται πίσω από το ιδιωτικό γήπεδο. Κι αυτά είναι το εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο στη Ριζούπολη, κι η τσιμεντοποίηση μερικών στρεμμάτων από τη μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, στην Ηρακλείου  δίπλα στο σταθμό του Περισσού. Μπορεί να μην ομολογείται, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως αυτά πάνε πακέτο, και επιδιώκεται να προχωρήσουν παράλληλα για να αλληλοτροφοδοτούνται πελατειακά. Στόχος είναι η συγκέντρωση της εμπορικής και ψυχαγωγικής κίνησης στο τρίγωνο, γήπεδο – Περισσός – Ριζούπολη. Που σημαίνει τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας και λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής (Πατήσια – Ν. Ιωνία - Ν. Φιλαδέλφεια κλπ).
 
Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε ως τώρα. Αποτελεί κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα, που μεταφέρει βάρος, καταρχήν στο κορυφαίο πολιτικό προσωπικό. Το τι θα ακολουθήσει είναι άγνωστο… Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς θίγει την ουσία, κι από εκεί πηγάζουν τα ποινικά αδικήματα που περιγράφει. Πιο πρακτικά σημαίνει πως αναμενόμενα, το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα (Σπίρτζης) θα οδηγηθεί στη βουλή. Υπάλληλοι και λοιποί θα έχουν τη τύχη που αντιστοιχεί σε μη πολιτικά πρόσωπα. Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα αποφασίσει η παρούσα σύνθεση της βουλής. Όσο σημασία έχει πως θα αποφασίσει η επόμενη, της οποίας η σύνθεση είναι άγνωστη. Για παράδειγμα σε ότι αφορά το Βατοπαίδι, δυο χρόνια πριν γίνει είδηση στα συστημικά ΜΜΕ, φώναζαν οι πολίτες και το κίνημα για όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν. Δε τους έδινε σημασία κανείς. Μέχρι τη στιγμή που τα αόρατα κέντρα, αποφάσισαν πως θέλουν να αξιοποιήσουν το θέμα.
 
Με το ΣΥΡΙΖΑ και το Σπίρτζη δεν έχει πρόβλημα το σύστημα, όπως δεν είχε με τη ΝΔ, το Καραμανλή, το Ρουσσόπουλο, το Βουλγαράκη κλπ. Μέρη του συστήματος είναι, και παρόλα αυτά τους στραπατσάρισαν. Δεν έχει πρόβλημα το σύστημα λοιπόν με τα «γρανάζια» του που πρόθυμα καθίστανται δέσμιοι… όπως ο Χ. Σπίρτζης. Το αντίθετο. Αποτελεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα πολιτικά πρόσωπα να είναι ευάλωτα, καθώς έτσι γίνονται ακόμη πιο συνεργάσιμα και υποταχτικά. Δεν έχει πρόβλημα επίσης να τα στείλει στην ανακύκλωση, να τα περιθωριοποιήσει και να τα αντικαταστήσει με άλλα. Και δέκα χρόνια μετά εφόσον συνεχίζουν να δείχνουν καλή διαγωγή, να τους… αποκαταστήσει δικαστικά τουλάχιστον, όπως έγινε με την υπόθεση Βατοπαιδίου. Στο μεταξύ άλλοι περιφερειακοί του συστήματος όπως ο Εφραίμ, έμειναν αρκετό καιρό στη «στενή», κι άλλοι κατάστρεψαν τη προσωπική ή πολιτική τους ζωή για πολλά χρόνια.
 
Αυτοί οι όμηροι είναι χρήσιμοι και για άλλους λόγους. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και το Γιάννο Παπαντωνίου. Οι ίδιοι οι σύντροφοί τους, αλλά και οι άλλοι… τους οδήγησαν και τους οδηγούν εκεί που βρίσκονται. Παρότι τον ίδιο πυρήνα πολιτικών υπηρέτησαν και υπηρετούν. Αυτού του τύπου οι όμηροι χρειάζονται για να κρύβεται η πραγματικότητα. Είναι ο φερετζές που προβάλλει υποτιθέμενες διαφορές, ή δήθεν ιστορίες αυτοκάθαρσης τους συστήματος, για να κρύψει την αλήθεια που είναι πως στα ουσιαστικά δεν έχουν καμιά διαφορά.
 
Για τους υπάλληλους που αγνόησαν τις αποφάσεις των επαγγελματικών τους οργανώσεων και υπόγραψαν, δε το συζητώ. Εκτός άλλων δυσμενών υπηρεσιακών ζητημάτων, στη καλή περίπτωση εξασφάλισαν απασχόληση για μια 10ετία. Ανήσυχο ύπνο ίσως πρέπει πλέον να κάνουν κι άλλοι. Που ήδη έχουν βάλει υπογραφές, και οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν στην αναζήτηση ευθυνών σε όσα προηγήθηκαν… Κι αυτό μπορεί να αφορά εκτός από υπαλλήλους, και πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί στη κοινωνία, το κοινοβούλιο, τα διάφορα όργανα, είναι μεταβαλλόμενοι, και οι καιροί ασταθείς. Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει πως οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να κινούνται αδιατάρακτα κι ευθύγραμμα. Οι συνθήκες και οι συγκυρίες λένε μάλιστα πως πρέπει να αναμένουμε το αντίθετο.
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ χτες δεν είπε τίποτα ευθέως, «διέρρευσε» όμως τι θα ήθελε να πει. Η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει. Με παρόμοιο τρόπο εκκίνησε πριν δυο μέρες τη δαιμονοποίηση του αγωνιστή και μάχιμου δημοσιογράφου Γεράσιμου Λιόντου. Μετά τη νέα εξέλιξη όμως, η πίστα και ο βαθμός δυσκολίας αλλάζουν. Ο κυνηγός γίνεται κυνηγημένος, και καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστωτικό ΜΜΕ κι ένα ελεγχόμενο δημοσιογράφο, η εξέλιξη είναι απρόβλεπτη...  
 
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν ως φιλέτο τη περιοχή μας, συνηθίζουν να εκφράζονται από διαφορετική πηγή και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Πότε εμφανίζεται ο λεγόμενος πρότζεκτ μάνατζερ, πότε η ΠΑΕ, πότε η κατασκευαστική, πότε το αφεντικό που δεν έχει καμιά ιδιότητα, πότε ο «στρατός», πότε κάποια οπαδικά ΜΜΕ, πότε διάφοροι άλλοι προσαρτημένοι. Κάτι ανάλογο ας πούμε με ότι συμβαίνει με γνωστό τηλεριάλιτι, όπου έχουμε το μάνατζερ ράγκμπι, το παραγωγό, το παρουσιαστή, τη παρουσιάστρια της παραεκπομπής, το καναλάρχη, την υποστηρικτική ομάδα για τα γυρίσματα και τις προβολές κλπ.
 
Στα όσα αποδίδονται ως απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, σημειώνω πως δεν έχουν καμιά ουσία. Έχουν χαραχτήρα στήριξης του ηθικού των οπαδών που εδώ και 4 χρόνια γήπεδο ακούν και γήπεδο δε βλέπουν. Επιδιώκουν κυρίως στη παρούσα φάση, να μη χάσουν τους ζεσταμένους οπαδούς – πελάτες τώρα που είναι έτοιμα για κυκλοφορία τα διαρκείας. Και τι... σύμπτωση πρόκειται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια μετά μόνο 4 χρόνια.
 
Οι διατυπώσεις είναι κατά βάση συμβολικού και συνθηματικού περιεχομένου. Κλασσικά προσπαθούν όπως καθένας στη θέση και τις επιδιώξεις τους θα έκανε, να ταυτίσουν την ΑΕΚ με τα δικά τους συμφέροντα και να ισχυριστούν πως εκπροσωπούν το σύνολο των αεκτζήδων. Λες και δε ξέρουμε τι λένε οι γνήσιοι αεκτζήδες, και πόσο δε στηρίζουν τα συγκεκριμένα σχέδια τους που κάνουν την ερασιτεχνική ΑΕΚ φουκαρά, και τα τμήματα της μόνιμα πρόσφυγες.
 
Ακούγεται αστείος ο ισχυρισμός που αναφέρεται ως απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά, πως "Η ΑΕΚ δεν απειλείται και δεν εκφοβίζεται". Μα φυσικά δεν απειλείται και δεν εκφοβίζεται. Ποιος ισχυρίστηκε τέτοιο πράγμα; Όλοι για το ακριβώς αντίθετο μιλούν… Που ξανακούστηκε ο μπαμπούλας να λέει με απειλούν και φοβάμαι;
 
Σε ότι αφορά το πανικό που αναφερθήκαμε στην αρχή, η εκτίμηση οφείλεται στην ομολογημένη γνώση ότι ο Γεράσιμος Λιόντος και η «ΚΟΝΤΡΑ», συστηματικά ασχολούνται με το θέμα εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα του αρχικού δημοσιεύματος του aek365.com που άνοιξε το δρόμο στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, και το οποίο έγραφε:
 
«Ο κ. Λιόντος δεν είναι... νέος πολέμιος του γηπέδου της ΑΕΚ. Οι πληροφορίες τον θέλουν να «ασχολήθηκε» και με την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, κάνοντας ανάλογες κινήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών (οι οποίες έπεσαν στο κενό), ενώ στο παρελθόν είχε... εμπλακεί και στο θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ».
 
Καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι αυτή τη φορά ο πανικός περισσεύει, γιατί αφού ασχολήθηκε και τις άλλες φορές ανεπιτυχώς, και τώρα εκφράζεται η ίδια πίστη, προς τι το δημοσίευμα;
 
Δεκτή και η ερμηνεία πως στον ακαμάτη χρειάζονται δικαιολογίες. Ποτέ δε θα πει δε μπορώ, δε τα καταφέρνω, δε βρίσκω τα λεφτά. Πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα φταίει για την ανημπόρια του… Το ίδιο ισχύει για όποιον ανεξαρτήτως αιτίας δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ότι έχει υποσχεθεί, ή δεν έχει σκοπό να το κάνει. Ποτέ δε θα το παραδεχτεί. Θα επικαλεστεί δικαιολογίες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή τη φορά το εξιλαστήριο θύμα αντέδρασε απροσδόκητα, και είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να πάρουν απρόσμενη τροπή…
 
Για το βαθμό δυσκολίας που απόχτησαν τα πράγματα, είναι επίσης χαρακτηριστική η συνεσταλμένη απάντηση του aek365.com, το ύφος και το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται στον αντίποδα του αρχικού δημοσιεύματος την οποία επίσης δημοσιεύουμε παρακάτω. 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Φρέσκα κουλούρια απ'την εφημερίδα "Κόντρα":
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον
Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και συνεργών Πανικός στα επιτελεία…

Οι τακτικοί αναγνώστες της «Κόντρας» πρέπει να το υποψιάστηκαν από το δημοσίευμα του προηγούμενου φύλλου με τίτλο «Σπίρτζης και υπηρεσιακοί παράγοντες πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη - Ποιος έχει σειρά;». Ηταν γραμμένο σε «στιλιζαρισμένη» νομική γλώσσα, που παρέπεμπε σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.

Πράγματι, την περασμένη Τρίτη, 27.6.2017, η εφημερίδα μας, διά των συντρόφων Γεράσιμου Λιόντου και Πέτρου Γιώτη, υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και κατά των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων Δημήτριου Τασιόπουλου (διευθυντή) και Εμμανουήλ Παπαδόπουλου (τμηματάρχη) για σωρεία αδικημάτων (απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος κτλ.), κατά των υπευθύνων της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας aek365.com για συκοφαντικά, υβριστικά και απειλητικά δημοσιεύματα σε βάρος του συντρόφου Γεράσιμου Λιόντου.

Ως νομικό μας παραστάτη ορίσαμε τον γνωστό δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, ενώ τη μηνυτήρια αναφορά συνοδεύσαμε με πλήθος ντοκουμέντων (πάνω από 120 σελίδες), που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μας για την παράνομη και βλαπτική για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ συμπεριφορά των αναφερόμενων στην μηνυτήρια αναφορά και παντός άλλου υπευθύνου. Πλέον, περιμένουμε τον εισαγγελέα, είτε να ασκήσει κατευθείαν ποινική δίωξη (αφού διαχωρίσει την κατά Σπίρτζη υπόθεση και τη διαβιβάσει αμελλητί -μέσω του Αρείου Πάγου- στη Βουλή) είτε να διατάξει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ποινικός πυρήνας της μηνυτήριας αναφοράς είναι αυτός που περιγράψαμε στο προηγούμενο φύλλο. Ο Χ. Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες προχώρησαν σε νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ το θέμα εκκρεμεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο άσκησαν αγωγή μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, και ενώπιον της νομικής υπηρεσίας του ΥΠΕΝ (Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου), που μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε νομιμοποίηση της εν λόγω εταιρίας, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί. Ο υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενήργησαν με δόλο, διότι είχαν πλήρη πληροφόρηση -προφορική και γραπτή- από εμάς για την ουσία του ζητήματος.

Αυτή τη φορά, το «σύστημα Μελισσανίδη» αντέδρασε αστραπιαία (και πανικόβλητα). Ελάχιστες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από εμάς (με Δελτίο Τύπου) ότι υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, η «ναυαρχίδα» των διαδικτυακών οπαδικών Μέσων (aek365.com) ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο «Νέο χτύπημα κατά του γηπέδου από Λιόντο». Σύμφωνα μ' αυτό, ο δημοσιογράφος της «Κόντρας» «επιχειρεί ουσιαστικά να “τρομοκρατήσει“ τους υπαλλήλους του υπουργείου περιβάλλοντος και θεωρεί έτσι ώστε θα κερδίσει χρόνο και θα βάλει εμπόδια στην ΑΕΚ». Και κατέληγε: «Τέτοιες κινήσεις δεν τρομάζουν ούτε την ΑΕΚ, ούτε τον υπουργό αλλά ούτε και τους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Αφού όλα είναι «σύμφωνα με τη νομοθεσία» προς τι ο εκνευρισμός και ο… υπαινιγμός ότι ο δημοσιογράφος μας «θέλει με αυτό τον τρόπο να καθυστερήσει όσο γίνεται την έκδοση της άδειας»; Είναι δυνατόν, όταν όλα είναι νόμιμα, όταν υπάρχει ένας καπιταλιστικός όμιλος, όταν έχει στο πλευρό του την κυβέρνηση (με δημόσιες δηλώσεις υπουργών), να καθυστερήσει μια διοικητική διαδικασία; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και τον αποκάλυψαν μόνοι τους!

Μια μέρα μετά, με τον πανικό να χτυπάει -προφανώς- «κόκκινο», έβγαλε ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δε θα σχολιάσουμε τις σε βάρος μας ύβρεις, γιατί κατανοούμε τη σύγχυση. Θα μείνουμε στην ουσία. Για πρώτη φορά από την πλευρά των διάφορων «ΑΕΚ», που υπηρετούν το «πρότζεκτ Μελισσανίδη», γίνεται λόγος για το ιδιοκτησιακό. Με μια επιεικώς βλακώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να πείσουν ότι η «Δικέφαλος 1924» είναι νομίμως ο φορέας υλοποίησης του γηπέδου. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί δεν παίρνει την άδεια; Γιατί δεν πείστηκε το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου να δώσει την πολυπόθητη νομιμοποίηση και να λήξει το θέμα; Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα σέρνεται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Αυτοί προσπαθούσαν να το κρύψουν. Εκαναν τη μεθόδευση με τον Σπίρτζη κι όταν μπήκαμε στη μέση καταγγέλλοντας την παρανομία (τους πιάσαμε «με τη γίδα στην πλάτη», όπως γράψαμε), άρχισαν να συζητούν γι' αυτό το ζήτημα. Σύντομα θ' αναγκαστούν να παραδεχτούν την αλήθεια που επί τριετία έκρυβαν προσεκτικά.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον
Σύννεφο πάει το παραμύθι
«Ο συγκεκριμένος νόμος 4277/2014 του ελληνικού Κράτους σε ξεχωριστό άρθρο προβλέπει με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία που στην προκειμένη περίπτωση είναι η “Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ“». (Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ, 28.6.2017).

«1. Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου (…) παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως» (…) για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της παραγράφου 1 και των ειδικότερων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με τη σύμβαση της παραγράφου 3, το τελευταίο δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1». (Νόμος 4277/2014, άρθρο 42).

Βλέπετε να προβλέπει πουθενά ο νόμος «με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία», όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΑΕΚ; Αμα ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει εδώ και τρία χρόνια και οι δικές μας προσπάθειες θα είχαν πέσει στο κενό. Η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία θα είχε πάρει την άδεια και οι οπαδοί θα είχαν δει επιτέλους τον… αναθρώσκοντα καπνό από τις μπουλντόζες.

Εκδίδοντας ανακοίνωση για να μας πει «πρώτα να διαβάσουμε τον νόμο, αν διαθέτουμε δυνατότητα κατανόησης», η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν απευθύνθηκε σ' εμάς. Ξέρει πολύ καλά ότι εμείς έχουμε διαβάσει τον νόμο και τον έχουμε κατανοήσει τέλεια. Οπως τον έχουν κατανοήσει και οι υπηρεσίες. Γι' αυτό και το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ ουδέποτε νομιμοποίησε τη «Δικέφαλος 1924» ως παραχωρησιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου. Γι' αυτό ζήτησε από τον Σταθάκη να υποβάλει Ερώτημα στο ΝΣΚ. Για τον αντίθετο λόγο ο Σταθάκης αρνήθηκε να υποβληθεί Ερώτημα. Γιατί ήξερε πολύ καλά (τον ενημέρωσαν οι νομικοί του σύμβουλοι) πως το ΝΣΚ θα γνωμάτευε ίδια κι απαράλλαχτα με το 2006 (Γνωμοδότηση 112): το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε ένα αθλητικό σωματείο είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο. Οπότε… πάπαλα η άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που κατέλαβε τους ανθρώπους του Μελισσανίδη. Πήγαν να κάνουν τη «δουλειά» με τον Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες και τώρα οδηγούνται όλοι μαζί στην ποινική δικαιοσύνη. Οπότε αυτή η εξέλιξη δρα αποτρεπτικά για άλλους επίδοξους επίορκους. Γι' αυτό και δεν απαντά σ' εμάς η πανικόβλητη ΠΑΕ ΑΕΚ. Στους οπαδούς της ΑΕΚ απαντά. Είναι και τα διαρκείας που βγήκαν και πρέπει να πουληθούν. Και για να πουληθούν πρέπει να τυλιχτούν με τη ζάχαρη του γηπεδικού νόστου. Πρέπει οι οπαδοί να φαντασιωθούν ότι βλέπουν καπνό αναθρώσκοντα από τις εξατμίσεις των ερπυστριοφόρων. Κι ας μην τον δουν ποτέ. Σημασία έχει να πουληθούν τα διαρκείας, όπως πέρσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι.

Εμείς θ' απευθυνθούμε στους οπαδούς της ΑΕΚ για να τους πούμε τη μεγάλη αλήθεια που τους κρύβουν.

Ο νόμος 4277/2014 είναι ένας απαράδεκτος περιβαλλοντοκτόνος και δασοκτόνος νόμος. Εκοψε ένα κομμάτι από το Αλσος για να το δώσει στο γήπεδο. Μετά από δύο προσφυγές (μία πολιτών και μία του Δήμου), που κατά τη δική μας γνώμη έγιναν πρόωρα και διευκόλυναν το σχέδιο του Μελισσανίδη, το ΣτΕ έκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 42) του νόμου συνταγματική. Γιατί δε βγήκε η άδεια για το γήπεδο, μολονότι πέρασαν τρία χρόνια από την ψήφιση του νόμου, αφού όλα ήταν τόσο ξεκάθαρα; Η άδεια δε βγήκε και δεν πρόκειται να βγει, γιατί ο Μελισσανίδης θέλει το γήπεδο ιδιοκτησία για μισό αιώνα (όσο θα διαρκέσει και η ζωή του) μιας δικής του εταιρίας και όχι της ΑΕΚ. Ελα, όμως, που αυτό απαγορεύεται!

Στην αρχή σας είπαν ότι έφταιγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που «κωλοβάραγαν». Μετά σας είπαν ότι έφταιγαν αυτοί που έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Λαφαζάνης που δεν υπέγραφε την έγκριση της ΜΠΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Βασιλόπουλος που δεν ενέκρινε τα υψόμετρα. Τώρα ποιος φταίει; Φταίμε εμείς που κάναμε μηνυτήρια αναφορά! Αν όμως ήταν όλα εντάξει, όλα καθαρά, όλα νόμιμα, η δική μας μηνυτήρια αναφορά δε θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοση της άδειας. Θα ήταν μια μηνυτήρια αναφορά «στον αέρα». Η υστερική αντίδραση των «υπαλληλικών» Μέσων και της ΠΑΕ θα έπρεπε να σας έχει «ψυλλιάσει» ότι η μηνυτήρια αναφορά μας ήρθε να αποκαλύψει μια παρανομία (από το υπουργείο Υποδομών) και να καταστήσει προσεκτικούς εκείνους που πιέζονταν να ολοκληρώσουν την παρανομία εκδίδοντας την άδεια (στο υπουργείο Περιβάλλοντος).

Αν η οικοδομική άδεια εζητείτο στο όνομα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, θα είχε εκδοθεί προ πολλού. Κακώς κατά τη γνώμη μας, επί τη βάσει ενός περιβαλλοντοκτόνου νόμου, αλλά θα είχε εκδοθεί. Γιατί, λοιπόν, ο «μεγάλος ΑΕΚτζής» δε βγάζει την άδεια στο όνομα της Ερασιτεχνικής, αλλά θέλει να τη βγάλει στο όνομα μιας δικιάς του εταιρίας; Για σκεφτείτε το λίγο και θα καταλάβετε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον «μεγάλο ηγέτη» είναι να προωθήσει τη μεγάλη μπίζνα του real estate, από το άλσος της Φιλαδέλφειας και το γήπεδο, μέχρι την περιοχή του Προμπονά, όπου έχει αγοράσει κάμποσα στρέμματα μέσω εταιριών συμφερόντων του. Επειδή συνεχίζεται η προσπάθεια να βγει μια παράνομη άδεια, άδεια δε βγαίνει. Οσο για εμάς, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, είμαστε ταυτόχρονα ο καθρέφτης που σας δείχνει την αλήθεια.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Πάμε και στα του Noor 1(Νούρ Ουάν ή Νουρ 1)
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Ενας στο απυρόβλητο (μέχρι τώρα)

«Γιαννουσάκης: Μου κάνει εντύπωση ρε φίλε που έχω πει - και δεν μιλάω για σένα τώρα, μιλάω για τον Καμμένο και τον Μελισσανίδη. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο Μαρινάκης είναι αθώος. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ. Τους ενδιαφέρει μόνο να τον γαμήσουνε. Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, ρε φίλε» (…)

Χριστοφορίδης: Ρε, τρελά οικονομικά συμφέροντα και τρελά πολιτικά συμφέροντα, είναι συμφέροντα, ρε Μάκη. (…)

Γιαννουσάκης: Ρε μαλάκα, δίνω τους χρηματοδότες και η νομοθεσία τι λέει; Δώσε ότι είναι χρηματοδότης ο Μαρινάκης για να βγεις; Αυτό λέει ο νόμος; Τι λέει; Οχι, να σου πω τι λέει. Οτι θέλει ο Μελισσανίδης και ο Καμμένος να τον γαμήσουν λέει. (…)

Χριστοφορίδης: Δικαστικός είναι η Τζίβα. Δεν είναι ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε ο Καμμένος, ούτε κανένας. Αυτοί βοηθάνε…

Γιαννουσάκης: Ο Μελισσανίδης κουνάει τα νήματα όμως τώρα, μην τρελαθούμε (…)

Χριστοφορίδης: Δεν έχεις καταλάβει το εξής: εσύ είσαι το πιόνι. Δεν το καταλαβαίνεις τι αντίκτυπο έχει και πόσο μεγάλος είναι, είναι τεράστιος ο πόλεμος. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πολιτικοί, μια μέρα πάνε με το μέρος του ενός, μία με το μέρος του άλλου.

Γιαννουσάκης: Μαλάκα, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, το πιστεύεις;

Χριστοφορίδης: Ο Μελισσανίδης…

Γιαννουσάκης: Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος.

Χριστοφορίδης: Τι σου λέω; Ο Μελισσανίδης με τον Ιβάν τον Σαββίδη ήτανε φίλοι. Τώρα πλέον, βλέπει ο ένας τον άλλο και αλλάζει στενό. (…) Δηλαδή αν ο Μελισσανίδης έμπαινε φυλακή με κάποιον τρόπο, θα ήταν ίδια η θέση του; Θα πει εσύ είσαι φυλακή, αυτός είναι; Αυτός μια χαρά περνάει, δεν έχει θέμα. Να μπει ο Μαρινάκης φυλακή; Ναι. Θέλει να τον βάλει. (…)

Γιαννουσάκης: Ακου τι τραβάω. Με πήρε του Μελισσανίδη ο Κώστας ο αγγελιοφόρος, με ρώτησε… Δεν ξέρω αν πήγε, τον είδε, τι έγινε. Με ρώτησε αν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτόν, τον αγγελιοφόρο δηλαδή, να πάρει τα 10.000.000 αυτός. (…) Κι ο Μελισσανίδης δίνει 10.000.000 για να τον καταστρέψει;

Χριστοφορίδης: Δεν ξέρω τι… ».

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τον φερόμενο ως τηλεφωνικό διάλογο μεταξύ του ισοβίτη Γιαννουσάκη και του αξιωματικού του Λιμενικού Χριστοφορίδη, που δημοσίευσε (το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση) το Unfollow. Η προσπάθεια του Γιαννουσάκη (που καταγράφει τη συνομιλία) να βγάλει «καθαρό» τον Μαρινάκη και τους άλλους ότι προσπαθούν «να τον χώσουν στη φυλακή» είναι παραπάνω από προφανής. Ομως, εκτός από τον Καμμένο, τον Κοντονή και την εισαγγελέα Τζίβα, ο Γιαννουσάκης λέει ότι στο «στήσιμο» πρωταγωνιστεί και ο Μελισσανίδης, που ρίχνει και χοντρά λεφτά, μάλιστα. Ο Χριστοφορίδης όχι μόνο δε φαίνεται να τον διαψεύδει, αλλά συγκατανεύει κιόλας.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά αξιολόγηση των όσων φέρονται να λένε οι Γιαννουσάκης-Χριστοφορίδης. Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι ο Μελισσανίδης έχει μείνει μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στη Βουλή από τους νεοδημοκράτες. Ούτε ο Μαρινάκης εξαπέλυσε κάποια επίθεση εναντίον του από τα Μέσα που ελέγχει. Το σημειώνουμε απλά και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Πάμε και στον Αεκτζή εκβιαστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο(ή Ζούγκλα):
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Χέρι-χέρι με τον Ζούγκλα

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον γνωστό Ζούγκλα (κατά κόσμον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) για πολιτικό εκβιασμό με μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου και «βρόμικο πόλεμο, με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (υποψήφιου δημάρχου Αθήνας) και ανακοίνωνε -διά στόματος Νίκου Βούτση- προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Μόλις τρία χρόνια. Περασμένα-ξεχασμένα! Τώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος είναι ένας μαχόμενος δημοσιογράφος, χάρη στον οποίο προσεγγίστηκε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης και άρχισε να «ξερνάει» την αλήθεια για το «Noor 1», εμπλέκοντας τον Μαρινάκη.

Δεν τόλμησε, βέβαια, κανένας συριζαίος να αναφέρει το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Κι ο Βούτσης, μολονότι προκλήθηκε από τον Γεωργιάδη, που του θύμισε τις δηλώσεις του την περίοδο που ο Ζούγκλας είχε στοχοποιήσει τον Σακελλαρίδη, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος. Ο Καμμένος, όμως, δεν φείστηκε επαινετικών αναφορών στον Τριανταφυλλόπουλο, ενημερώνοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος υπήρξε και μάρτυρας υπεράσπισής του σε δικαστική αντιδικία με τον Κουρτάκη.

Είναι ο Τριανταφυλλόπουλος αναξιόπιστος; Λάθος ερώτηση. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που είναι και δε χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ένας υπουργός (Καμμένος) φτιάχνει τρίγωνο με αυτόν τον δημοσιογράφο και μ' έναν ισοβίτη, δρώντας στο παρασκήνιο. Ακόμα και αλήθεια να είναι όσα λένε για τον Μαρινάκη, πλέον φρόντισαν να τα «κάψουν» δημιουργώντας την καλύτερη υπεράσπιση γι' αυτόν.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Άνοιξε το καπάκι του βόθρου

Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί». Ο Καμμένος πήγε στη Βουλή για ν' απαντήσει στην ερώτηση του Γεωργιάδη για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Noor 1», με την ψυχολογία του κατηγορούμενου που παραδέχεται ένα μέρος από τα πραγματικά περιστατικά και προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν διέπραξε αδίκημα. Είχε έτοιμη την απολογία του, γραπτή, και μεγάλο μέρος απ' αυτή αναφερόταν σε ζητήματα Ποινικής Δικονομίας, σημάδι του ότι είχε συνεργαστεί με δικηγόρο. Οπως όμως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι και τόσο… ικανός, διέπραξε ένα χοντρό σφάλμα, που οι αντίπαλοί του το άφησαν να περάσει στο ντούκου, είτε για-τί κι αυτοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι είτε γιατί ήθελαν να επικεντρωθούν περισσότερο στην πολιτική και όχι στην ποινικοδικονομική διάσταση (εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν πολιτική υπεραξία).

Είπε ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ενήργησε νόμιμα: «Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Οταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του».

Από αναφορά εισερχομένων κλήσεων της COSMOTE, που δημοσιεύτηκε από το Unfollow, φαίνεται ότι είναι ο Καμμένος εκείνος που τηλεφωνεί τρεις φορές στις 17.1.2017 το βράδυ στον Γιαννουσάκη και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο. Δεν έχουμε αναφορά εξερχόμενων κλήσεων, για να δούμε αν και ο Γιαννουσάκης τηλεφωνούσε στον Καμμένο στο ίδιο χρονικό διάστημα (μεταξύ 9:00 και 9:40 το βράδυ). Αυτή όμως θα έπρεπε να την δώσει ο ίδιος ο Καμμένος. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά στις συνεχείς προκλήσεις του Γεωργιάδη να «ανοίξει» το τηλέφωνό του για να φανεί με ποιους και πότε έχει τηλεφωνηθεί, έκανε το κορόιδο (πράγμα ασυνήθιστο για τον Καμμένο).

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ξεχνώντας τι του είχε πει ο δικηγόρος του να πει, ο Καμμένος παραδέχτηκε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και του ανέφερα και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα». Το αμείλικτο ερώτημα δεν το είπε (εν τη ρύμη του λόγου του το… ξέχασε), όμως αυτή η εκδοχή ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, ότι του τηλεφωνούσε ο ισοβίτης για να του εκφράσει την αγωνία του πότε θα πάει ο εισαγγελέας να καταθέσει, επειδή φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και κάτι ακόμα. Ο ισοβίτης τελικά δεν κατέθεσε. Δεν «έδωσε» τον Μαρινάκη. Η εισαγγελέας Τζίβα ξεσπιτώθηκε νυχτιάτικα και έσπευσε στη φυλακή του Αυλώνα, κάθησε τρεις ώρες, αλλά κατάθεση δεν πήρε. Αυτό «κουμπώνει» με τον ισχυρισμό του Γιαννουσάκη ότι ο Καμμένος τον πίεζε να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη και όχι με τον ισχυρισμό του Καμμένου, ότι τον έπαιρνε με αγωνία ο Γιαννουσάκης και τον ρωτούσε πότε θα πάει η εισαγγελέας για να της δώσει κατάθεση.

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο Κοντονής απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ, ο Καμμένος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, διακόπτοντας τον Παπαθεοδώρου για να πει: «Είπα ότι ειδοποίησα τον υπουργό Δικαιοσύνης για να έρθει εισαγγελέας!».

Ο Κοντονής, μάλλον χωρίς να το καταλάβει, «έδωσε» τον Καμμένο: «Επομένως, ο υπουργός Αμυνας στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Το καθήκον του, όμως, σαν υπουργός και σαν πολίτης το έκανε. Του είπε “δώσε στη δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα“ και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει». Και αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι ο Καμμένος τηλεφωνούσε στον Γιαννουσάκη και του ζητούσε να καταθέσει και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο για να του στείλει εισαγγελέα να καταθέσει και να έχει προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μείναμε πολύ σ' αυτή τη λεπτομέρεια γιατί είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει επικρατήσει στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με «μάρτυρα» έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, με ενδιάμεσο έναν «δημοσιογράφο» σαν τον Τριανταφυλλόπουλο και με… «ντετέκτιβ» τον Καμμένο, προσπάθησαν να «βάλουν στο χέρι» τον Μαρινάκη. Μόνο που τους «έβαλε στο χέρι» αυτός.

Ολα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δείχνουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει 2,5 τόνους ηρωίνη (η πρώτη και τελευταία φορά ήταν άραγε;) να δείχνει τρομερή ευαισθησία και εντιμότητα. Δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου έναν αθώο, είναι το «ρεζουμέ» στις τοποθετήσεις του, και στην μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, και στην αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στη συνέντευξη που έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο του Unfollow! Πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τόση ευαισθησία έναντι της ενοχοποίησης του Μαρινάκη; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φυσικά. Ομως σημασία δεν έχει τι πιστεύει καθένας από εμάς, αλλά τι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης. Ο Γιαννουσάκης είναι καμμένο χαρτί για το στήσιμο κατηγορίας κατά Μαρινάκη. Στον Τριανταφυλλόπουλο εμφανίστηκε πρόθυμος να «δώσει» τον Μαρινάκη, μετά όμως «έστησε» κανονικότατα τον Χριστοφορίδη, τον Καμμένο και όποιον άλλο ανακατεύτηκε. Ποιο δικαστικό συμβούλιο, λοιπόν, μπορεί ν' απαγγείλει κατηγορία κατά Μαρινάκη, με βάση αυτόν τον -τουλάχιστον αναξιόπιστο- μάρτυρα; Οσο για τα έγγραφα από το Ντουμπάι, άμα δείτε τίποτα να μας… τηλεφωνήσετε. Αλίμονο αν μια από τις κυριότερες διαμετακομιστικές βάσεις του κάθε είδους λαθρεμπόριου (όπλα, ναρκωτικά, καύσιμα κτλ.) χορηγούσε στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις. Θα έχανε την αξιοπιστία της έναντι της… εκλεκτής πελατείας της.

Ο Κοντονής μάλλον τα ξέρει όλ' αυτά, γι' αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν άφησε την παραμικρή αιχμή κατά του Μαρινάκη. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι «όλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Αντίθετα, ο ασυγκράτητος Καμμένος είναι σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάει για τον Μαρινάκη: «φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου», «εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος “μαύρου“ χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου», «υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκαλόπουλο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κυρία Ρουσσέα που αναλάβανε, έχουν δηλώσει αποχή»!

Για να δώσει, μάλιστα, μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, επικαλέστηκε «το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone», θυμίζοντας ότι «είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ» (!!), για να υποστηρίξει ότι «το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»! Και κάνοντας ένα άλμα από το Ιράν στην Τουρκία, ανέφερε ότι «εμπλέκονται στην υπόθεση τούρκοι έμποροι ναρκωτικών». Κι επειδή, όπως είπε «από την εποχή του Χουσεΐνογλου τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα», πρόκειται για «μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Ακούγοντάς τα αυτά στο Μαξίμου πρέπει σίγουρα να πήραν… ηρεμιστικά. Οχι μόνο γιατί ο Καμμένος «εφοδίασε» το οπλοστάσιο της τουρκικής διπλωματίας με επιχειρήματα, αλλά και γιατί ομολόγησε ότι ανακατεύτηκε με την υπόθεση (και δεν την παρέπεμψε απλώς στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης) υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Αμυνας. Μόνο που γι' αυτά τα ζητήματα αρμόδια είναι η ΕΥΠ/ΚΥΠ που δεν υπάγεται στον υπουργό Αμυνας. Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι ενήργησε έξω από κάθε θεσμικό και δικονομικό πλαίσιο. Γι' αυτό σας λέμε ότι εκείνος που πανηγυρίζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Μαρινάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία ότι ενεργεί σαν συνήγορος υπεράσπισης του Μαρινάκη. «Εάν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης –επειδή μας είπατε ότι δεν μιλάμε με ονόματα- είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή» είπε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γεωργιάδης, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό άλλοθι, επειδή ήταν γνωστές οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργούν σαν άνθρωποι του Μαρινάκη. Ο Καμμένος, αφού είπε για τον Μαρινάκη αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, κατέληξε: «Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ». Ο Κοντονής υπήρξε πιο… ευαίσθητος έναντι του… τεκμήριου αθωότητας του Μαρινάκη: «Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ακριβώς ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου!».

Από πότε υπάρχει η παραφιλολογία για εμπλοκή του Μαρινάκη με την υπόθεση του «Nour 1»; Από την πρώτη στιγμή. Εμπόδισε μήπως αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδεχτεί τον Μαρινάκη ως εκπρόσωπο της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που μπαίνοντας στο χώρο των ΜΜΕ θα εκτοπίσει τους παλιούς μιντιάρχες της διαπλοκής; Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «Nour 1» πέθαναν ενόσω ήταν κρατούμενοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε καμιά ευαισθητοποίηση από πλευράς κυβέρνησης; Είδατε τίποτα αποστάσεις από τον Μαρινάκη; Ο Μαρινάκης επισκεπτόταν το Μαξίμου και ο Παππάς συνέτρωγε μαζί του.

Τι έγινε και «άλλαξαν τα κόζα»; Απομακρύνθηκε ο Παππάς από το Μαξίμου και «πήραν κεφάλι» άλλοι παράγοντες της μικρής ηγετικής ομάδας, που επέλεξαν στρατόπεδο αντίθετο απ' αυτό του Μαρινάκη; Πολλές σκέψεις και βάσιμους συλλογισμούς μπορεί να κάνει κανείς, όμως χωρίς ασφαλή δεδομένα θα καταλήξει στη σεναριολογία. Μένουμε, λοιπόν, στο βασικό -και αναντίρρητο- συμπέρασμα. Ανοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της διαπλοκής κατακλύζει τον αστικό κόσμο. Καπιταλιστές, αστικά κόμματα και πολιτικοί, μιντιάρχες, μαφιόζοι, έγιναν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ετσι ήταν πάντοτε, αλλά τώρα τους βλέπουμε.

ΥΓ. Ποιοι υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Μαρινάκη; Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φυσικά, που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με τον Λαγό. «Υιοθετώ τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη. Είναι γεγονός αυτό!» είπε ο Λαγός. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ' άλλο;
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Για το τελευταίο υστερόγραφο.Προφανώς ο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Κόντρα"δεν διάβασαν το άρθρο του Σάββα:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141103/xrysi-aygi-kata-marin...

Εικόνα CEN-TAURUS

Άρχισαν τα όργανα, σήκω απ τη θέση σου
βραχιολάκια φόρεσε και σχοινί στη μέση σου
αχ βρε υπουργάρα μου πήρες στο λαιμό σου τα λιμά
κάτι υπαλλήλους που θα τους αλέσουν σαν κιμά

Σπίρτζη σου ετοιμάζουνε φάκελο με Αττικής,
Καλογρίτσα, Αγιασοφιά και θα γίνει της τρελής
ποιος θα σε γλυτώσει δόλιε όταν οι προστάτες σου χαθούν
κι ούτε στο τηλέφωνο δεν σου απαντούν

Όποιο παιδάκι βάζει υπογραφούλες σε παράνομα χαρτάκια, νομίζοντας ότι το ελεεινό μαφιόζικο καθεστώς θα είναι αιώνιο, θα την πάθει όπως οι δοσίλογοι στην κατοχή. Φορούσαν την κουκουλίτσα και έδειχναν με το δαχτυλάκι για να κερδίσουν την εύνοια αυτών που πίστευαν ότι θα καταχτήσουν όλο τον πλανήτη. Δεεεεεεεεν ήρθαν έτσι τα πραγματάκια όμως! Τελείωσαν όπως θα τελειώσουν και τούτες εδώ οι ψευτοαριστερές μαριονέτες, που κουνιούνται σε όποιον τους δώσει περισσότερα. Και τότε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, κακόμοιρα υπαλληλάκια της συμφοράς. Πού είσαστε και αεκάκια και νομίσατε ότι θα μείνετε στην ιστορία, αν νομιμοποιήσετε την καραμπινάτη απάτη της δουροαρένας. Ούτε σύνταξη δεν θα πάρετε στο τέλος. Τότε να πάτε στον νιάου της νίκαιας να σας τη δώσει, που είναι και ανοιχτοχέρης.