Τα...αφρίδια του Θρύλου


Tags: -

Σε λίγες ώρες από τώρα, η ομάδα θα έχει γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσοι έχουμε εμποτιστεί με την αγάπη μας για τον Θρύλο ευχόμαστε να μην είναι μια σελίδα που θα θέλαμε να έχουμε σκίσει...Αλλά, σαν γνήσιοι συμπλεγματικοί Έλληνες οπαδοί αντιμετωπίζουμε την αναμέτρηση με την Σάλκε σαν μια ακόμη ευκαιρία για να βγάλουμε τα σώψυχά μας, τις πικρίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες μας... να  προβάλλουμε το θέλω μας, λησμονώντας, σχεδόν πάντα, ορισμένα αυταπόδεικτα πράγματα.

Η Σάλκε έφθασε στον Πειραιά με τον αέρα της ανωτερότητας να ξεχειλίζει,όπως έδειξε και η στάση του προπονητή της, ο οποίος απαξίωσε να ασχοληθεί με τον αντίπαλο. Όπως έκανε, άλλωστε, πέρυσι και η αποστολή της Ντόρτμουντ. Όπως έκαναν στο παρελθόν οι αποστολές της Λεβερκούζεν, της Χέρτα και της Βέρντερ. Όπως κάνουν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού όταν καταφθάνουν στην Ελλάδα, βέβαιοι πως οι... πουθενάδες της Ευρώπης, Έλληνες, θα προσκυνήσουν την Θεία Χάρη και Ισχύ τους! Οι εταιρείες στοιχήματος συμμετέχουν ομοθυμαδόν στο γαϊτανάκι της απαξίωσης και προσφέρουν τον γηπεδούχο Ολυμπιακό με "ταπεινωτικές" αποδόσεις, θεωρώντας εκ προοιμίου οτι οι Γερμανοί κυρίαρχοι του ποδοσφαιρικού σύμπαντος θα λάμψουν, μόνο και μόνο για να τους δουν να επιστρέφουν στις πόλεις τους με τις βαλίτσες βαριές και ασήκωτες: 6 και 4 και 3 και 3 =16!

Αλλά κανείς δεν έχει βάλει μυαλό! Οι πάντα "αντικειμενικοί", με τον Ολυμπιακό, δημοσιογράφοι παρουσιάζουν την ομάδα μας στα πρόθυρα της πεντάρας, προβάλλοντας μια σειρά "ψαγμένων" αιτιολογιών και συμπαρασύρωντας στον χειμαρρώδη βόθρο τους πολλούς απο τους δικούς μας οπαδούς. Ο Βαλβέρδε που λείπει, ο Μιραλάς που λείπει, ο Μέλμπεργκ που λείπει, ο Ζαρντίμ, ο έτσι, ο αλλιώς... Όμως, αυτό δεν είναι ανάλυση. Είναι επικήδειος!

Και λέω εγώ, με το πτωχό μου μυαλό... Πέρυσι δεν είχαμε, μήπως μία από τα ίδια; Δεν μας είχαν ζαλίσει με τις βοθροστόχαστες αναλύσεις τους για την απειρία του Βαλβέρδε στο Τσάμπιονς Λιγκ; Για τη φυγή-παντελόνιασα τα λεφτά -του Ριέρα; Για τον Αμπντούν, τον Μαρκάνο, τον Ορμπάιθ; Για την πρωταθλήτρια Ντόρντμουντ που... "δεν είναι Βόας, δεν είναι Κροταλίας";

Κυρίες, Κύριοι και καλά μου παιδιά... ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!

Η αλεπού των ΜΜΕ τα έκανε κρεμαστάρια, αλλά ο Ολυμπιακός τους κρέμασε! Με την απόδοσή του στο γήπεδο. Με την ψυχή και την ορμή του. Με όλους εμάς δίπλα του!
Κανείς, ποτέ δεν πρόκειται να το αναγνωρίσει. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Το σύστημα Ζει από τα αποκαίδια της απαξίωσής μας. Όπως και να έρθουν απόψε τα πράγματα, ό,τι αποτέλεσμα κι αν φέρει ο Ολυμπιακός με τις...σνομπαρίες τους Γερμανούς, εμείς ξέρουμε...

Τα... αφρίδια και η ιστορία της ομάδας είναι Θρυλικά!

Αδάμ Αδαμόπουλος

ΥΓ. Ο τίτλος και η φωτοσόπια είναι έμπνευση και εκτέλεση του ιθύνοντος νού μας, Hank -the Man!