O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Tags: -

Kάποτε, λένε οι μύθοι, το πρόβατο θα καταδιώκει τον λύκο και η γαζέλα την λέαινα. Κάποτε, το φεγγάρι θα επισκιάσει τον ήλιο και θα υπάρξει επί Γης ειρήνη. Κάποτε, ακόμη και η φαντασία θα ωχριά μπρος στην πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζω για τα πρώτα τρία, αλλά, αυτό το τελευταίο συνέβη! Σας το ορκίζομαι!

Ο Ολυμπιακός ξήλωσε τα νήματα της φαντασίας υπερέβη κάθε κανόνα αποστόμωσε Πυθίες και Κασσάνδρες και ύφανε μια νέα διάσταση στο μύθο του.

Αναδύθηκε από το Βαθύ Λιμάνι, όπου αναπαυόταν σαν Θεός Ποσειδών, τόσα χρόνια και αναγορεύτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Διέρρηξε τα σύνορα της πραγματικότητας και εισέβαλε σε ένα νέο κόσμο, όπου η φαντασία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ο άθλος, στη γη της Μπριτάνιας ταρακούνησε συθέμελα κι αυτές τις Ηράκλειες Στήλες...

Η ανθρώπινη υπόσταση των παιδιών που φορούν τα ερυθρόλευκα υπέστη μια αφάνταστη μετάλλαξη. Από απλοί μπασκετμπολίστες γίνηκαν πολεμικές μηχανές. Άλλος δόρυ, άλλος σπαθί, άλλος πολιορκητικός κριός, άλλος ασπίδα κι άλλος τοξοβόλος και πελταστής.

Ο Θεός του Πολέμου ζήλεψε τα αστραφτερά όπλα και κατέβηκε, κουτρουβαλώντας από το στρατόπεδο του Ολύμπου για να γίνει απλός συμμαχητής μιας ομάδας που θέλησε να γίνει ο Θρύλος του Θρύλου.

Μόνο που ο διάδοχος Θεός του Πολέμου δεν τρέφεται, πια, από το αίμα των εχθρών αλλά από το διψασμένο αίμα που σα χείμαρρος, κατάστεγνος το καλοκαίρι, αναζητά μια στάλα βροχής και μια πλημμύρα για νάβρει τη διέξοδο από τις Συμπληγάδες Πέτρες, για να ανασάνει τα μόρια της δόξας που τον προσμένουν.          

Ο Ολυμπιακός του μπάσκετ δεν είναι μονοκυτταρικός οργανισμός. Ούτε καν έμβιο ον. Είναι εκτόπλασμα που παίρνει υπόσταση από τη μοναδική ανίκητη δύναμη σε αυτή τη Γη, σε τούτη τη Ζωή. Την αγάπη που του τρέφουμε.

Και είναι τόση η αγάπη και η αφοσίωσή μας σε Αυτόν, επειδή Κόκκινη φανέλα φορεί, του πάθους, με Λευκές ρίγες από φως, με κατακόκκινα αιμοφόρα αγγεία που σπαράζουν για τη ΔΟΞΑ και με κατακόκκινα κύτταρα που πολλαπλασιάζουν ιλλιγγιωδώς, σαν την Γέννηση, τους τρελούς, τους πιστούς και απίστευτους Γαύρους.

Εμάς.

Αδάμ Αδαμόπουλος

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Τι έγραψες ρε πούστηδε. Άντε να βάλω και το χαλί.

http://www.youtube.com/watch?v=CjpAgWLyqkI

Εικόνα red apple

Kαι τί χαλί... Βρώμικο !!!!!!
Ο Θρύλος είναι τρελή έμπνευση Σάββα μου, παιχταρά μου

Εικόνα Mhtsaras

Και όχι μόνο εφτούνο Αδάμη...
Τους γάμεπσε και τα πρέκια ο θεός του πολέμου, τους τσεμπούκωσε χονδρά και απλά εκειδά που ούλοι τονε είχανε τελεβμένο έγινε ο ανασκωλοπιζμός !
Γιατί πώς να το κάμουμε ρε μάγκες ;Άλλο το να σε καρφώσω με το δόρυ μου κι άλλο το να στο βάνω στο μπάτο !Πράσενα Σκουλήκια παιδγιά της απακσίωσις...κουφάλες να κλάφσετε και να οδερθείτε !Πουθενά να μεν βρίσκετε ησυχία να κλάφσετε ήρεμοι !Παντού να υπάρχει το κόκκενο θεργιό !
Ο ΚΟΚΚΕΝΟΣ ΑΡΑΠΗΣ !
Που θα σας κάμει να σκέφτεστε μέρες και νύχτες πόνου ,δυσωδίας και αισχρού χαμουρέματος ,χερότερου κι από το βιαζμό !Καβλάντα και πόνος !Μέρα και νύχτα !Δγυάλεπσις και συμμάζεμα !Κλανιά και δγιάρρεα !Πίπα κώλο εμπλοκή !
Εφτούνα θέλει να είπει γενικά το κέιμενο του φίλου Αδάμη...εφτούτο είναι και η κεντρικιά ιδέα...
ΑΠΑΝΤΕΠΣΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟ ΒΑΖΕΛΟ ΠΟΥ ΜΝΟΥΠΕ ΟΤΙ ΔΑΦΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΚΟ....

Εικόνα red apple

Τούπες να πάει να το ζυγίσει;

Εικόνα ΔΙΑΣ

αδαμη ακομα κι ο Διας ανατριχιασε ρε!

Εικόνα red apple

Δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιό σου...

Μπήκες μέσα στο πνεύμα