ΙVAN MEETS G.I JOE


Tags: -

"Μπλοκ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Σκέψεις για να αναλάβει ηγετικό ρόλο ο ΠΑΟΚ ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο φέρονται να υπάρχουν στον Δικέφαλο, με αφορμή τη διαιτησία στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα φαλτσοσφυρίγματα στον αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο που διαμόρφωσαν σε σημαντικό βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα, φαίνεται πως είναι η... απαρχή για τη λήψη «μέτρων» από τους βασικούς ανταγωνιστές των «ερυθρολεύκων». Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ, όπου μάλιστα φαίνεται ότι άρχισαν να υπάρχουν «φωνές» στις τάξεις του συλλόγου οι οποίες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο για να διασφαλιστεί το 50-50, σύμφωνα με το «Goal».

Εκείνο άλλωστε που φέρονται να τόνιζαν οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη μετά το σαββατιάτικο ματς, είναι ότι επιβεβαιώθηκε το παρασκήνιο που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, συζητώντας έτσι για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρθούν, με στόχο να φτιαχτεί ένα κοινό μέτωπο ομάδων που θα τεθεί κόντρα στη σημερινή κατάσταση. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έπεσαν στο τραπέζι, είναι να υπάρξει εισήγηση στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ για να αναζητήσει «συμπαίκτες» ανάμεσα στους 18 της νέας Σούπερ Λιγκ και να εξετάσουν από κοινού το πως μπορεί να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα.

Εκείνο που αρχικά εκτιμούν στον Δικέφαλο του Βορρά, είναι ότι μπορούν να προσεταιριστούν τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Απόλλων Σμύρνης και τον Ηρακλή (εφόσον τελικά ανέβει), με τον Ατρόμητο ωστόσο να αποτελεί ερωτηματικό. Ένα πρώτο βήμα εξάλλου μπορεί ήδη να θεωρηθεί πως έχει γίνει, με τη διπλή συνάντηση των Σαββίδη και Αλαφούζου πριν από μερικό διάστημα, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αντιδράσεις των ανθρώπων του Αστέρα, έπειτα από τον χαμένο τελικό."

(από τη σημερινή ειδησεογραφία)

Πριν απο μερικές δεκαετίες...

Τον Απρίλιο του 1945 συναντώνται στον ποταμό Έλβα, η 69η μεραρχία πεζικού του Αμερικανικού στρατού και η 58η μεραρχία τυφεκιοφόρων του Κόκκινου στρατού. Η συνάντηση των δύο συμμαχικών στρατών είναι ύψιστης ιστορικής σημασίας, καθώς διατρανώνεται η αποφασιστικότητά τους να ολοκληρώσουν την καταστροφή του Τρίτου Γερμανικού Ράιχ.

Λίγες δεκαετίες αργότερα...

Τον Μάιο του 2013, ο Στρατάρχης Άιβαν Σαββίδης, του Μπαοκικού στρατού αποφασίζει πως δεν αντέχει άλλο τα αίσχη και τις φρικαλεότητες του Χερ Βαγγέλερ και της Δεύτερης Ερυθρόλευκης Παράγκας του και προτείνει τη δημιουργία του Μετώπου των Άσπιλων, με στόχο την ανατροπή της.

Στην ομάδα των προθύμων να συμμετάσχουν στον Ιερό Πόλεμο που εξήγγειλε ο Στρατάρχης Άιβαν, προκειμένου να απελευθερωθούν οι χειμαζόμενες, εδώ και 17 χρόνια από τα κατοχικά ερυθρόλευκα στρατεύματα, επικράτειές τους φέρονται να είναι οι εξόριστοι πρόεδροι των ηρωϊκών Βαζελιστάν, Τριπολιτσάν, Ριζούπολαντ, Ηρακλιστάν και Πίτζονλαντ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που διαρρέουν από το επιτελείο του Μπαοκικού ανταρτικού στρατού, οι διαπραγματεύσεις για τη σύμπηξη της Ιεράς Συμμαχίας θα πραγματοποιηθούν σε μυστική τοποθεσία στα όρη του Κλαψουριστάν, ή, εξαιτίας της υπερβολλικής... υγρασίας που επικρατεί στην περιοχή αυτή του πλανήτη -κάτι που, ενδεχομένως, να πειράξει την ευαίσθητη κράση των εν λόγω ηγετών- κάπου στο γειτονικό Αδικιστάν.    

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ και...μη χειρότερα!

Εν όψει των ιστορικών αυτών εξελίξεων, τους αφιερώνω του στίχους των Clash...

He tried his tricks- that Ruskie bear
The United Nations said it's all fair
He did the radiation - the chemical plague
But he could not win - with a cossack spin

The Vostok Bomb - the Stalin strike
He tried every move - he tried to hitch hike
He drilled a hole - like a Russian star
He made every move in his repertoire

When Ivan meet G.I. Joe

Now it was G.I. Joe's turn to blow
He turned it on - cool and slow
He tried a payphone call to the Pentagon
A radar scan - a leviathan

He wiped the Earth - clean as a plate
What does it take to make a Ruskie break?
But the crowd are bored and off they go
Over the road to watch China blow!

When Ivan meets G.I. Joe

Aδάμ Αδαμόπουλος

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Τον έκανες και στρατάρχη. ''Ανθυποδεκανέας Ιβάν Σαββίδης, αγγαρεία στο ΚΨΜ 3-5. Γάντια και καθαριστικά στο γραφείο του ΑΥΔΜ''.

Εικόνα red apple

Ποιητική αηδία Σάββα!!!