"ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο Θρύλος δεν μάσησε στο καμίνι του Περιστερίου. Τί κι αν απέναντί του βρήκε τους γνωστούς κάφρους που ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι και πάση θυσία, τί κι αν τον σφύριζαν κόντρα οι κόρακες, ο Ολυμπιακός αντέταξε την τσαμπουκαλεμένη λιμανίσια ψυχή του και πήρε πανάξια την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Μαζί του και πάνω από 1500 τρελόγαυροι που κατέλαβαν το ένα πέταλο του γηπέδου και στήριξαν με τη φωνή και τα συνθήματα την προσπάθεια των παικτών.

Με το 0-0 στην πλάτη, από την πρώτη αναμέτρηση στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ήξερε πως έπρεπε να σκοράρει απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει, τα τελευταία δυό χρόνια πως είναι η δεύτερη πιο ανταγωνιστική ομάδα στην Ελλάδα, κάτι που το απέδειξε τόσο στα μεταξύ μας παιχνίδια για το πρωτάθλημα, όσο και στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο. 

Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα με τον Μέγιερι στο τέρμα, Σαλίνο- Μπονγκ- Μανωλά-Μαρκάνο στην άμυνα, Εντινγκά-Μανιάτη στο κέντρο, Ντομίνγκεζ σε ρόλο οργανωτή και Πέρεζ- Κάμπελ και Ολαϊτάν στην επίθεση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να ακολουθεί το πλάνο με το οποίο είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και στον αγώνα του πρωταθλήματος. Πολλή πίεση, μαζεμένες γραμμές και πολύ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ κλωτσήδι.

Το πρώτο πρόβλημα από την πίεση του Ατρομήτου εκδηλώθηκε στην άμυνα, μιας και στο κέντρο, Μανιάτης-Εντινγκά και Τσόρι έμοιαζαν αποσυντονισμένοι και αναλώθηκαν σε  αρκετές παράλληλες και άστοχες μπαλιές από τις οποίες προέκυψαν οι πρώτοι σοβαροί κίνδυνοι για τον Μέγιερι. Η χρησιμοποίηση του ταχύτατου Ναπολεόνι στον "ασβέστη" αποδείχτηκε σωστή, για τον Γιώργο Παράσχο, με τους αμυντικούς μας να τον χάνουν σε μια-δυό περιπτώσεις. Ό,τι προβλήματα κι αν προέκυψαν, όμως, στο μεσοαμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα εξισορροπήσει με την εξαιρετική, από την αρχή, επιθετική παρουσία του Ολαϊτάν, κατά πρώτο και των Κάμπελ-Πέρεζ, κατά δεύτερο. Ο Μάικλ ήταν όλα τα λεφτά, χτες, στο Περιστέρι και μόνο η ασυνήθιστη για ...Σηφάκη, εκπληκτική απόδοση με τις απίστευτες αποκρούσεις που έκανε, εμπόδισαν τον πιτσιρικά να σκοράρει.

Αυξάνοντας την πίεση, στο κέντρο και κλέβοντας πολλές μπαλιές, χάρη στα πολλά και επιτυχημένα, κατά κόρον, τρεξίματα και τοποθετήσεις των δύο αμυντικών μας χαφ, το γήπεδο άρχισε να γέρνει προς την πλευρά του Σηφάκη. Στο 15’ ο Ολαϊτάν έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 20' ο Ντομίνγκεζ τοποθέτησε λάθος το σώμα του και δεν κατάφερε να βρει εστία από το το ύψος του πέναλτι. Ο Μπονγκ, που μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα φάνηκε να ανταποκρίνεται σωστά στο αμυντικό κομμάτι έκανε μπάσιμο απο τα αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολαϊτάν ελίχτηκε, για άλλη μια φορά, καταπληκτικά από τα αριστερά και μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που εξαπέλυσε προσέκρουσε στα πόδια του Σηφάκη που είχε πάει για... χόρτα. Ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι, μετά το δεκάλεπτο ξέσπασμα του Ολυμπιακού, χάρη στο ασφυκτικό μαρκάρισμα στους ακραίους μας, αλλά και με το man to man στον Ντομίνγκεζ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το πιο πιθανό θα ήταν να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός ήρθε η φάση του 42', με τον Ατρόμητο να σκοράρει με τον Ταυλαρίδη. Από τραβηγμένο από τα μαλλιά, φάουλ που σφυρίχτηκε σε βάρος του εξαιρετικού, χθες, Σαλίνο, ο Μέγιερι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα την οποία έστειλε στα σώματα των αμυνομένων που βρίσκονταν σε απόσταση ενός μέτρου. Από την κόντρα επωφελήθηκε ο Ταυλαρίδης ο οποίος, από θέση οφσάιντ έσπρωξε, με προβολή, τη μπάλα στα δίκτυα. Ωστόσο, το ημίχρονο, που έληξε με την κατοχή της μπάλας να βρίσκεται στο 55%-45% για τους νταμπλούχους, επεφύλασσε μια ακόμη "κακιά στιγμή", για τους διαιτητές, καθώς σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα βρήκε εμφανώς το απλωμένο χέρι του Γιαννούλη, χωρίς να υποδειχτεί το πέναλτι. Αλλά για τη διαιτησία και για τα όσα εξωαγωνιστικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, δεν θα γράψω λέξη παραπάνω καθότι υπάρχει, από τα χτες, το πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο του Σάββα το οποίο καλό θα είναι να διαβάσετε, αν δεν το έχετε κάνει, ήδη!

Σε γενικές γραμμές, στο πρώτο ημίχρονο εκτυλίχτηκε η πιο ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική μάχη που έχουμε δει σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, εδώ και τουλάχιστον μια τριετία, υπό την έννοια ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακός, μια πραγματικά ποιοτική ομάδα, έπαιξε τη μπάλα της, όσο της το επέτρεψε ο Ολυμπιακός με τις διακυμάνσεις στην απόδοσή του, κάτι που πέραν από τα όσα υπαγορεύει το καθαυτό και απολύτως θεμιτό οπαδιλίκι, καλό θα είναι να βλέπουμε πιο συχνά.   

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γήπεδο να παίρνει, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, τη γνώριμη κλίση που βιώνουν όλοι οι αγωνιστικοί χώροι, όταν πατάει το γκάζι, ο Θρύλος! Το τί θα επακολουθούσε στο διάστημα έως το 90', το είδαμε χαραγμένο στο αγριεμένο βλέμμα του τεράστιου μαγγίτη των πάγκων, από την Καστίλλη. Γυάλιζε, κυριολεκτικά, το μάτι του! Φανταζόμαστε το τί θα έγινε στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα...

Η πίεση εντάθηκε στον ύψιστο βαθμό και οι Περιστεριώτες πάσχιζαν να διώξουν τη μπάλα κι όπου πάει...Στο 52' ο Σηφάκης μεταμορφώθηκε σε... Λεβ Γιασίν όταν έβγαλε, κυριολεκτικά από το Γάμα της εστίας του τρομερή κεφαλιά του Εντινγκά. Η πίεση απέφερε το ένα κόρνερ μετά το άλλο και σε ένα από αυτά, στο 56' έγινε η ...περιβόητη, για όλους εκείνους που είχαν κλείσει τα μάτια και ονειροβατούσαν πως θα δουν τον Θρύλο να ηττάται και να αποκλείεται, φάση του πέναλτι με το χέρι του Μπάλα -είχε αντικαταστήσει προ πενταλέπτου, τον τραυματισθέντα Καραμάνο. Ο Τσόρι έστησε το τόπι στα 11 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Σηφάκη για το 1-1!  

Το γκολ της ισοφάρισης ανέβαλε τις αλλαγές που είχε αποφασίσει ο Μίτσελ, αφού προτίμησε να συνεχίσει με τους μπαρουτοκαπνισμένους στα κλωτσήδια, παίχτες της αρχικής ενδεκάδας. Η πίεση συνεχίστηκε, ο Ατρόμητος έπαψε να είναι πια επικίνδυνος -μια κεφαλιά όλη κι όλη, του Ούμπιδες, στο 82' που έβγαλε με εκτίναξη ο Μέγιερι - αλλά και ο Ολυμπιακός φάνηκε άστοχος σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις, στην περιοχή του Σηφάκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν και οι αλλαγές του Σάμαρη με τον Κάμπελ και του Τσόρι με τον Σαβιόλα που δεν επηρέσαν, όπως ήταν επόμενο, την εξέλιξη του αγώνα.  

Ύστερα κύλησε ο χρόνος, ο κόραξ σφύριξε τη λήξη, οι παίκτες πανηγύρισαν την πρόκριση στο πέταλο, με τους οπαδούς μας, ο κόσμος έφυγε, τα φώτα σβήσανε και ΠΟΝΟΣ ΒΟΥΒΟΣ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και ...ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!

ΜΕΓΙΕΡΙ: Και μόνο η φάση του γκολ, τον κατατάσσει στα τάρταρα της κριτικής. (3)
ΣΑΛΙΝΟ: Άρχισε να θυμίζει τον Σαλίνο του Τσάμπιονς Λιγκ! Τρελά τρεξίματα, τρελά ανεβάσματα στην επίθεση, αν και δεν απέφυγε τα λαθάκια. (7)
ΜΠΟΝΓΚ: Το παιδάκι είναι περιορισμένων επιθετικών δυνατοτήτων, αλλά άμα έχει καλή "ψυχολογία" παίζει σκυλίσια άμυνα. Εξακολουθεί να χρειάζεται να μάθει το πώς να καλύπτει καλύτερα τους χώρους. (6)
ΜΑΝΩΛΑΣ: Σοβαρός και αποφασιστικός, ως συνήθως, με ελάχιστες αρνητικές στιγμές (7.5)
ΜΑΡΚΑΝΟ: Έφαγε μια "ποδιά" από τον Ναπολεόνι, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σοβαρός. (7)
ΕΝΤΙΝΓΚΑ: Παιχνίδι το παιχνίδι δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει πολύ στο αμυντικό κομμάτι στο κέντρο μας. Ακούραστος, με καλό άλμα, λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ.(7.5)
ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ο γνωστός σκύλος στο κέντρο, αλλά δίχως σωστή πάσα γίνεται, στιγμές- στιγμές, επικίνδυνος. (6.5)
ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ: Ξεκίνησε με τρεις λάθος παράλληλες μπαλιές. Ξεπέρασε γρήγορα το μουδιασμένο ξεκίνημα για να αποτελέσει το βαρόμετρό μας. (8)
ΚΑΜΠΕΛ:
Τον κλείσανε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να βοηθήσει, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. (6.5) 
ΠΕΡΕΖ: Ο Ερνάν φανερώνει, παιχνίδι με το παιχνίδι, πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Άρχισε, ήδη, να κάνει και ορισμένα "υδραυλικά". (6.5)
ΟΛΑΪΤΑΝ: Ίσως το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο, επιθετικά παιχνίδι του Μάικλ. Τρομερές δυνατότητες και, κάτι που ελπίζω να είδατε και εσείς, δεν μάσησε στους τσαμπουκάδες του Ταυλαρίδη... (8.5)
ΜΙΤΣΕΛ:... (10), γιατί έτσι γουστέρνουμε!

Αδάμ Αδαμόπουλος

   

   

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

H Σταθια η Ταυλαριδη τι ζορι τραβαει με το θρυλο? Εχθες εδειχνε τη φανελα αφου εβριζε στον παγκο μας. Περσι αν θυμαμαι καλα ειχε γυρισει προς την 7 κι εκανε χειρονομιες.Μηπως ειναι χολωμενος, επειδη καποια στιγμη που εβαλε λυτους και δεμενους για να ρθει στο θρυλο δεν μασισαμε και τελικα καθισε στο παγωτο? Η μηπως θελει να τον ρωτησουμε απο κοντα τι συμβαινει και ν αρχισει τα " με λενε ριζο κι οπως θελω τα γυριζω" κι αυτος?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Την ιστορία την είχε ξεκινήσει όταν έπαιζε στην Σεντ Ετιέν και παίξαμε στο Ουέφα. Προκαλούσε συνεχώς και έκανε και χειρονομίες. Δεν έχει κάτι διαφορετικό από τη μισή Ελλάδα. Μισεί τον αιώνιο βιαστή του, τον Ολυμπιακό. Δεν τον κατηγορώ. Ποιος δε θα μισούσε τον κατ' εξακολούθηση βιαστή του;;;

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Θα διαφωνήσω όσον αφορά τη διαιτησία. Το χέρι του Γιαννούλη είναι ο ορισμός του ακούσιου. Δεν το επιδιώκει και δεν μπορεί να το προβλέψει αφού είναι με την πλάτη και η μπάλα προέρχεται από μια μικρή αλλαγή πορείας. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσε να πει κάποιος και να έχει και δίκιο ότι είναι πέναλτι. Αυτό θα ίσχυε μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιεί το χέρι του ως προέκταση του κορμιού του για να του αποφέρει πλεονέκτημα. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν υφίσταται. Ως εκ τούτου, δεν είναι πέναλτι για μένα. Αν το έδινε δε θα τον κατηγορούσε κανείς. Είναι παρόμοια περίπτωση με το χέρι του Τοροσίδη στο "ντέρμπι της ντροπής" με τον βάζελο το 2011. Κατά τ' άλλα, οφσάιντ του Ταυλαρχίδη και πέναλτι του μαγκίτη Μπάλλα.

2) Λέγεται ότι οι φωνές του Μίτσελ στο ημίχρονο ακουγόταν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων...

3) Οι μπουγατσο-πουτσοκέφαλοι απογοητεύτηκαν στην ισοφάριση. Γιατί; Δεν πιστεύουν στην ομαδάρα τους;;;

4) Σωστός ο βαθμός του Μέγιερι, ωστόσο υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά και... ρεαλιστικά στοιχεία που τα παραθέτει πολύ ωραία ο Περπερίδης στο redplanet. Απραξία - για αναπληρωματικό δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε τέρμα ανάλογου επιπέδου με Ρομπέρτο - καλή αντίδραση μετά το λάθος. Συνεχίζουμε...

5) Θεωρώ ότι ο Εντινγκάς ήταν αρνητικός χθες. Αν χάναμε θα ήταν ο μοιραίος παίχτης αφού δεν κατάφερε να κάνει γκολ σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις. Και αν για την κεφαλιά δε φέρει ευθύνη (φοβερή απόκρουση από... Γιασίν), για τα υπόλοιπα φέρει απόλυτη ευθύνη. Τρία σουτ από το ύψος του πέναλτι, τρία σουτ ανενόχλητος, τρία σουτ στο γάμο του καραγκιόζη. Και έκανε και λάθη σε πολλές πάσες στο κέντρο.

6) Δώσε ρε τσιγκούνη Αδάμ κάτι παραπάνω στον Ολαϊτάν! Πάντως, πέρα από την πλάκα, έδειξε χθες τεράστια κλάση. Η διάθεσή του ήταν δεδομένη, χθες ανακαλύψαμε ότι η ποιότητα του είναι μεγαλύτερη από αυτή που μας είχε δείξει. Θαύματα κάνει ο Μίτσελ και ο Βαγγέλας. Βλέπω του χρόνου να μοσχοπουλιέται για 15 μύρια κι' αυτός!

7) Ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη ονείρωξη να βρούμε τον βάζελο στον τελικό...

Εικόνα savvas gridlock

1) Όταν η μπάλα έρχεται από τα 30 μέτρα και βρίσκει το απλωμένο χέρι σου, δεν υπάρχει η έννοια ακούσιο. Τι πάει να πει ''είχε πλάτη''; Ας μάζευε το χέρι του. Η μπάλα δεν βρήκε απλώς το χέρι του. Υποδοχή σε βόλλεϋ έβγαλε.

4) Δεν κάνει το παιδί, μην το κουράζουμε τζάμπα. Ώρες ώρες μου δίνει την εντύπωση πως δεν ελέγχει το χώρο πίσω του. Δεν καταλαβαίνει πού είναι το τέρμα, τις διαστάσεις του. Κάτι σαν μείξη Τοχούρογλου-Γκαλίνοβιτς.

5) Ο Εντινγκάς αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός, στα ντουμπλαρίσματα στα στόπερ πάνω στο Ναπολεόνι. Ακόμη και στον πολύ καλό Ούμπιντες όποτε έβγαινε, του'κοβε την ανάσα. Σε αυτό το κομμάτι είναι μια χαρά κόφτης. Παραγωγικά υστερεί.

Εικόνα red apple

ΆΡΙΣΤΑ 10 και στις τρεις παρατηρήσεις σου

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και μία μικρή μικρή παρατήρηση. Ο Μπρίτο κάνει την κεφαλιά στο 82'.

Εικόνα red apple

Aν σου πω πως είχα γράψει ΜΠΡΙΤΟ και έπειτα πέρασα σε φάση trans και ξαναγράφω ΟΥΜΠΙΔΕΣ θα το πιστέψεις;
χιιχιιι

Ο Μέγιερις τάχει κάνει αυτά και μας έχει κάψει και δίχως να έχει χαμηλό χρόνο συμμετοχής. Ο Εντιγκάς κάνει σχεδόν όλα τα σουτ με πολλά κορμιά μπροστά του. Δεν τον κρίνω βάσει της "αστοχίας" του αλλά βάσει της αμυντικής συνεισφοράς του

εντάξει κύριε αβέρτε Θωμά; χαχαααααααα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εντάξει ρε Σκωτσέζε! χοχοχο!!!

Ο Μέγιερης μας στέρησε μία πορεία στην Ευρώπη πρόπερσι. Αυτό δεν ξεχνιέται δυστυχώς. Αλλά δε μου πάει η καρδιά να τον κακολογήσω ρε Αδάμ. Βλέπω και την καύλα που έχει για τον σύλλογο και μ' αρέσει. Πάει στο μπάσκετ, δε δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα, ανεβάζει συνεχώς ποσταρίσματα που δείχνει την αγάπη του για τον Θρύλο και μ' αρέσει αυτό. Αλλά, αλλά... Ίσως (προφανώς-σίγουρα) πρέπει να αναθεωρήσει ο Μίτσελ και να βάλει τον Ρομπέρτο με τον ΠΑΟΚ.

Εικόνα red apple

Μα κύριε Πρέσβη δεν το κακολόγησα το παιδί...Απλά μια ...αυστηρή κριτική έκανα για να τον συνετίσω!

χοχοχο (έχω υιοθετήσει πλήρως το γέλιο του Σώκρατες, όπως έχεις αντιληφθεί)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι μωρέ, αλίμονο. Άλλωστε όλοι μας έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους παίχτες μας. Και μια μικρή ιστοριούλα.
Κοιτούσα τη φιέστα του 2006 -νομίζω- μαζί με τον ξάδερφο-φίλο μου τον Γιάννη, ο οποίος είναι πιθανό να διαβάζει αυτές τις σειρές, όταν είδα τον γίγαντα Έρβιν Λέμενς να χοροπηδάει σαν τρελό κατσίκι από τη χαρά του. Γέλασα και τον ειρωνεύτηκα με στυλ "εντάξει μωρέ πώς κάνει έτσι; Λες και συνέβαλε καθόλου στον τίτλο". Αρπάζεται ο Γιάννης και μου λέει "γιατί ρε μαλάκα; Ένα χρόνο πέρασε με τα υπόλοιπα παιδιά στα αποδυτήρια, τη φόρμα του Ολυμπιακού φορούσε, προπονήθηκε, ταξίδεψε...", εκεί τον διακόπτω "εντάξει, εντάξει δικαιολογείται ο Λέμενς". Ο Γιάννης είναι ο μεγαλύτερος γαύρος που έχω γνωρίσει. Είναι ο άνθρωπος που με πότισε γαυρίλα όταν ήμουν μικρός. Δεν πρόκειται να πει κακή κουβέντα για κανέναν παίχτη νυν ή πρώην του Ολυμπιακού. Ακόμα κι' αν πρόκειται για σχόλιο που αφορά την εξωγηπεδική του ζωή. Αν, για παράδειγμα, ο Σπανούλης είχε για γυναίκα την Ελένη Λουκά και κάποιος το έθιγε, ο Γιάννης θα επιχειρηματολογούσε όσο πάει για να αποδείξει ότι η Ελένη Λουκά είναι η ονείρωξη του κάθε άνδρα. Κάποια άλλη φορά θα πω και για τον φίλο του τον Γιουσκόβιακ.

Υ.Γ. Ο Σωκράτης έχει γαλουχήσει γενιές Ολυμπιακών. Το γέλιο του ήταν σαδιστικό. Το υιοθετήσαμε όλοι!!! Χοχοχο!!!

Εικόνα red apple

Καλά σου είπε... Όταν είσαι μέλος του οίκου μας, μόνο έτσι μπορείς να αισθάνεσαι, όπως ακόμη κι αυτός ο Λέμενς που δεν ακούμπησε

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι είναι Αδάμ. Και μπορεί μεταξύ μας καμιά φορά να κράζουμε ορισμένους παίχτες μας, αλλά μπροστά σε αλλόθρησκους τους υπερασπιζόμαστε μέχρι θανάτου! Όταν όλος ο κόσμος Ολυμπιακοί και μη ξεκίνησαν να μισούν τον Τοροσίδη (μόλις είχε γίνει αρχηγός της ομάδας, τη σεζόν 2009-10) έτυχε να βλέπω το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2. Μου λέει ένας φίλος μου βάζελος ειρωνικά "τι έγινε ρε, κάνατε αυτόν τον βλάκα αρχηγό"; Εγώ του είπα, φυσικά, ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Μετά από λίγο έβαλε το πρώτο γκολ και στην επανάληψη έβαλε εκείνο το καταπληκτικό που ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από το κέντρο και αφού πέρασε 2-3 αντιπάλους, "έσκαψε" τον Σάχα έξω από την περιοχή. Μόνο ένα μειδίαμα είχα...

Εικόνα red apple

Έχουμε απόλυτη ταύτιση

Τα εν Οίκω μη εν Δήμω

Γι αυτό και τρελαίνομαι με αρκετούς απο μας, Γαύρους που βρίζουν και λοιδωρούν παίχτες, προπονητή και διοίκηση μπροστά σε βάζελους και αεκάκια και τους δίνουν την ευκαιρία να λένε (αυτήκοος μάρτυρ είμαι) "Κοίταξέ τους, Μόνοι τους πλακώνονται"

Ρε ζώα, τους λέω, γιατί κάθεστε συνέχεια και κάνετε αυτό μπροστά σε ανθρώπους που λένε ακόμη ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΑΣΤΑ

Και ξέρεις τί μου λένε, ρε Θωμά;

Πως, τάχα, εμείς θέλουμε ο Ολυμπιακός να είναι σε όλα "καθαρός"...

Λες και αυτό είναι το ζήτημα

Γάμα τα, φίλε, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη

ΒΡΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί, οι εσωτερικοί. Όταν έχεις έναν αλλόθρησκο μπροστά ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Είσαι οπλισμένος και πυροβολάς. Με τέτοιους βλάκες Ολυμπιακούς τι να κάνεις; Εμένα αν μου λέει κανένας "Ολυμπιακός είμαι αλλά δεν ασχολούμαι και πολύ" τον διακόπτω και του λέω "Ολυμπιακός δεν είσαι"...

Τέλος πάντων, άκρη δε βγαίνει, γι' αυτό απαιτείται καθημερινός αγώνας από μας. Εσείς κάνετε απίστευτη δουλειά σ' αυτό το κομμάτι. Είστε θεματοφύλακες της Ολυμπιακής ιστορίας!!!

Εικόνα red apple

'στούμεεεε

Περάστε από τα γραφεία μας να λάβετε και autograph πλιζζζ!

χοχοχο

Εικόνα apostolos gaganis

Ο.Κ. Αδαμ, τα παντα ολα!

Στεκομαι σε μια φραση σου: << Πονος βουβος απλωθηκε στη Θεσσαλονικη >>....Καλα, ειχες ανεβει βορεια χθες; Πριν απο καποιες μερες ρωτησα εδω τον μικρο μου γυιο, που ζει μονιμα στη Θεσσαλονικη, ποια ηταν η αντιδραση των Παοκτζηδων αμεσως μετα καθως και την επομενη μερα της 4αρας που καταπιανε στο Φαληρο. Η απαντηση του ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το περιεγραψες: Απολυτη σιωπη, πατερα, στη πολη και στα περιχωρα...Ειχε << πεσει >> μια βουβαμαρα...Δεν ακουγες τιποτα, νεκρα....

Και δυο λογακια ακομη γυρω απο τον συνεχη πολεμο και τις πουστιες εναντια στον ΘΡΥΛΟ απο αντιπαλους και << αντικειμενικους >>, ως συνεχεια του χθεσινοβραδινου μου σχολιου στην εισαγωγικη αναρτηση του Σαββα για τον αγωνα με το Περιστερι: ΟΟΟΛΑ τα πεναλτυ που δινονται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ειναι για δαυτους ειτε ανυπαρκτα ειτε πολυ αυστηρα ειτε << το χερι ηταν...ΜΑΛΛΟΝ ακουσιο >> ειτε τραβηγμενα ειτε << ετσι το ειδε ο διαιτητης >> ειτε ο παιχτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ << το κερδισε το πεναλτυ >> ( Προσεξτε, οχι οτι ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ πεναλτυ οι αλλοι ) ειτε οτι << η φαση δεν ειναι ξεκαθαρη, κατα ποσον ο παιχτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ανατραπηκε μεσα ή εξω απ΄την περιοχη >> ειτε, ειτε....

Κατι αναλογο συμβαινει και με τα ΓΚΟΛ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Σχεδον ΟΟΟΛΑ ειναι απο ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ των παιχτων μας και οχι απο ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ( το γνωστο δηλ. μοτιβο που βαρανε χρονια : Εχουμε ΠΑΙΧΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΜΑΔΑ...) ή ειναι απο ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ( και οχι απ΄το οτι ειχανε χασει τ΄αυγα και τα πασχαλια με το συνδυασμο μας ) ή οτι η μπαλλα << ΤΙΜΩΡΗΣΕ >> την αντιπαλη ομαδα για τις ευκαιριες που εχασε ( αυτο...πολυ σπανιο ). Κι αν τελος παντων τους χωσουμε κανα γκολακι μετα απο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, εκει...στερευουν τα επιθετα και τα εκφραστικα τους μεσα και αρκουνται σε μια ξερη περιγραφη του τυπου: << το γκολ ο ταδε, μετα απο συνδυασμο >>... Ε, ΡΕ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ - ΟΥΤΕ ΘΑΧΕΙ - ΤΕΛΕΙΩΜΟ...

Εικόνα red apple

Όπως τα έγραψες Αποστόλη... Οι δε επίμαχες φάσεις σε βάρος μας περιγράφονται ως ...
δύσκολη φάση, οριακή...

Το κακό δεν είναι, όμως, ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι αλλόφυλοι, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την ομάδα οι "δικοί" μας...

Λες και επιζητούν την γκέλα για να δικαιωθούν τάχα για τις ερεβώδεις προβλέψεις τους οτι δεν έχουμε ομάδα, παίχτες και ο πρόεδρος τα παντελονιάζει.
Χθες ήταν μια τέτοια βραδιά ...Μου έσπασαν το νευρικό σύστημα