ΤΟΝ "ΧΑΖΕΨΑΝ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ!



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 4-2

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε και το πούλμαν του Πλατανιά, ( πέντε παίκτες στο κέντρο της διάταξής του κατέβασε ο Αναστασιάδης!!!) χορεύοντας στο ρυθμό των παιχταράδων του. Του Ιμπαγάσα, του Πέρεζ και του Σαβιόλα!

Ο Μίτσελ επέτρεψε στους Κάμπελ και Μανωλά να ξεκουραστούν, ενώ έριξε στον αγώνα τον Σαβιόλα, στο κέντρο της επίθεσης, τον Τσόρι σε ρόλο οργανωτή και τον Ολαϊτάν σε  ρόλο δεξιού εξτρέμ. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Αβραάμ, ενώ ο Παπάζογλου αντικατέστησε τον Σαλίνο.
 
Στο πρώτο ημίχρονο...
 
H ομάδα ξεκίνησε με φούρια, το παιχνίδι, με τον Πέρεζ να αποτελεί το πρώτο και καλύτερό μας βιολί σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η πίεση απέφερε, γρήγορα, τις πρώτες φάσεις στην εστία του Πλατανιά με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια στο 17', σε ξεκάθαρη ανατροπή του Παραγουανού εξτρέμ από τον Γιωργαλλίδη (η έξοδος που επιχειρεί την ώρα που ο Πέρεζ τον πλασάρει, με το ένα πόδι να κοντεύει να φθάσει στην καρωτίδα του παίκτη μας δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την -ατιμώρητη- παράβαση).
 
Στο 28' η ασφυκτική πίεση, το σήμα κατατεθέν του φετινού Ολυμπιακού, απέφερε τους πρώτους καρπούς με τον Μανιάτη να κλέβει τη μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και να τροφοδοτεί με κάθεση πάσα τον Ολαϊτάν. Ο Μάικλ Μητρογλαϊτάν δεν αστόχησε και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, ενίοτε ευνοεί όμως και τους ...κωλόφαρδους! Έτσι, σε κόρνερ από τα αριστερά, στο 37', Μπονγκ και Τσόρι, άσχημα τοποθετημένοι στη μεγάλη περιοχή μας πήγαν χαλαρά στη φάση με αποτέλεσμα να μην απομακρύνουν τη μπάλα. Εκείνη έφθασε στον Γουνδουλάκη που τροφοδότησε τον Τόρες ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο με κεφαλιά. 

Το ημίχρονο έληξε με τη γνωστή κατοχή... γερμανικού τύπου, 65%-35%, αλλά με τις δύο ομάδες να αποχωρούν ισόπαλες, για τα αποδυτήρια!

Η ομάδα προσπάθησε, κατά κόρον, να παίξει από τα πλάγια καθότι ο πυκνοκατοικημένος άξονας που παρέταξε ο Αναστασιάδης, δεν γινόταν να διασπαστεί, εύκολα. Παρά ταύτα, οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετές με τις τελικές να ανέρχονται στις 8(3). 

Στο δεύτερο ημίχρονο...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως, πάνω-κάτω, το πρώτο. Καλές ήταν οι ευκαιρίες που χάθηκαν από τους Μαρκάνο και Μανιάτη. Όμως, παρά την κίνηση και το κέφι που είχε η ομάδα σκόνταφτε στην τελική μεταβίβαση, καθώς ο Τσόρι ατύχησε στις περισσότερες των περιπτώσεων να πασάρει σωστά, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος, ο Πλατανιάς έμοιαζε να μεταλλάσσεται από πούλμαν σε τριαξονικό. Η αναποτελεσματικότητα του Ντομίνγκεζ υποχρέωσε τον Μίτσελ να τον αντικαταστήσει στο 58', με τον Νέλσονα τον Βαλντέζ, ο οποίος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με μια γυριστή κεφαλιά που δεν βρήκε τον στόχο. 

Οι αμυντικοί των Κρητών -όρα, όλη η ομάδα! - συνέχισαν να μην μπορούν να απομακρύνουν τη μπάλα παρά ελάχιστα έξω από τη μεγάλη τους περιοχή, αλλά λύση στο σκοράρισμα δεν βρισκόταν για την ομάδα.
 
Βλέποντας ο Μίτσελ το πρόβλημα έριξε στο γήπεδο, στο 66', τον Ιμπαγάσα στη θέση του Παπάζογλου.

Και τότε είδαμε το φως το αληθινό!

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά, με τον ΠΑΙ ΚΤΑ ΡΑ από την Αργεντινή στον αγωνιστικό χώρο για να γίνει το σκορ 3-1. Στο 68' χάιδεψε το τόπι, τροφοδοτώντας με μια από τις γνωστές απίθανες κάθετες πάσες του, τον Βαλντέζ -παρενεβλήθηκε και ο Σαβιόλα με το στήθος - που σκόραρε με δυνατό πλασέ, ενώ στο 70' μας χάρισε μια πραγματικά απίστευτη φάση. Τροφοδότησε τον Σαβιόλα ο οποίος κινούταν στο αριστερό άκρο, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά. Ο ΠΑΙ ΚΤΑ ΡΑΣ Χαβιέ κατάλαβε... Κράτησε τη μπάλα, περιμένοντας την κίνηση του Ιμπαγάσα. Ο Άριελ έκανε...τρελό σπριντ, πέρασε πίσω από τον ακίνητο Σαβιόλα ο οποίος του πάσαρε τη μπάλα. Ο Κάνιο τη χάιδεψε για άλλη μια φορά, βρίσκοντας στην κίνηση τον Πέρεζ ο οποίος σκόραρε με κοντινή κεφαλιά. Φάση για Όσκαρ!     

Η αναμέτρηση επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 72' ο Βλαχοδήμος σκόραρε, με άπιαστο σουτ στο Γάμα, για άλλη μια φορά σε βάρος του Ολυμπιακού, ύστερα από το γκολ με το οποίο είχε χαρίσει, πρόπερσι, τη νίκη στην Ξάνθη, στα Πηγάδια.

Σιγά που θα επέτρεπε, όμως, αυτός ο Ολυμπιακός να μείνει η διαφορά στο ένα γκολ. Δεν πέρασαν παρά έξη λεπτάκια και ο Μαρκάνο έγραψε το τελικό 4-2 με άπιαστη κεφαλιά, ύστερα σέντρα "πάρε-βάλε" του εκ των κορυφαίων, Ερνάν Πέρεζ.

Το ματσάκι με το "¨παράρτημα" έφθασε στο τέλος του. Το κοντέρ της παραγωγικότητας της ομάδας έγραψε 23 τελικές, εκ των οποίων οι 10 εντός εστίας καθώς και 70-30% κατοχή μπάλας.

Εσείς, τί λέτε; Παίξαμε καλά; Εγώ, λέω...Σούπερ!

Συμπερασματικά,

ο Ιμπαγάσα μας ...χάζεψε όλους, ακόμα -είμαι βέβαιος -και τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Φαλήρου από το τηλεοπτικό κανάλι της ομάδας τους. Ο Ιμπαγάσα αποδεικνύει το γιατί μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από μεγάλους παίκτες και το γιατί μια μεγάλη ομάδα έχει ανάγκη από παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Κάνιο. Ο δε Ιμπαγάσα τιμά την έννοια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, όπως ελάχιστοι έχουν κάνει είτε παίζουν για εμάς, είτε για άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε, συνολικά, μεγάλη όρεξη για μπάλα προσπάθησε να παίξει και από τον άξονα και -κυρίως, από τις άκρες και βοηθήθηκε καταλυτικά, στα χρονικά σημεία που χρειάστηκε, από τις καίριες παρεμβάσεις του τεράστιου μαγκίτη των πάγκων από την Καστίλλη ο οποίος έζησε το ματς όρθιος, όλος ένταση...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και...ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΡΟΜΠΕΡΤΟ: Δεν είχε πίεση, δεν ευθύνεται για τα δύο γκολ, αλλά και μόνο επειδή τα δέχτηκε... (5)
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν διαρκώς δεν βοήθησε, για άλλη μια φορά, στο επιθετικό κομμάτι (5)
ΜΠΟΝΓΚ: Η καλύτερη εμφάνισή του μετά τον τραυματισμό. Καλός αμυντικά, αν και συνευθύνεται για τη φάση που δεχτήκαμε την ισοφάριση.Βοήθησε και επιθετικά (7)
ΑΒΡΑΑΜ: Άχαρος ο ρόλος του απέναντι σε μια ανύπαρκτη, επί της ουσίας, επίθεση του Πλατανιά -παρά τα δυό γκολ που δέχτηκε η άμυνα (6.5)
ΜΑΡΚΑΝΟ: Καλύτερος του Αβραάμ, με επικίνδυνες προωθήσεις στην περιοχή της αντίπαλης άμυνας, έβαλε και το γκολάκι του, σήμα-κατατεθέν του ιδίου... (7.5)
ΕΝΤΙΝΓΚΑ: Εξαιρετικός και χθες, μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Έχει αρχίσει να αποκτά σιγουριά ...σκύλου στις κινήσεις του (7)
ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Τον είδαμε να κάνει εξαιρετικές κινήσεις στον κενό χώρο, εκτός από τα καθαυτά ανασταλτικά καθήκοντά του έδωσε φοβερή ασίστ στον Μητρολαϊτάν, επομένως... (8)
ΟΛΑΪΤΑΝ: Ο Μήτρογλου-τσέπης το παστέλωσε και χθες. Πάτησε όλα τα τμήματα του αγωνιστικού χώρου, αμύνθηκε, μοίρασε μπαλιές -αν και όχι πάντα με επιτυχία (7.5)
ΠΕΡΕΖ: Αγοράστε Oculosan για τα μάτια! Θα μας κάνει να τα τρίβουμε συνέχεια. ΠΑΙ ΚΤΑ ΡΑΣ με τα όλα του (8.5)
ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ: Μετριούλη τον είδα χθες, κυρίως λόγω της αδυναμίας του να βγάλει τις πάσες εκείνες που θα απέφεραν αποτέλεσμα (6.5)
ΣΑΒΙΟΛΑ: Αν έβαζε και γκολ θα του έβαζα δεκάρι. Μοίρασε εκπληκτικά τη μπάλα, τρομερή εξυπνάδα στις κινήσεις του (8.5)
ΒΑΛΝΤΕΖ: Καυλ...νος μπήκε στον αγώνα ο Νέλσονας ο Βαλντέζ! Και γκολ έκανε και κινήσεις δυναμικές...Σαφώς πολύ πιο κινητικός από τον Μήτρογλου (7)
ΙΜΠΑΓΑΣΑ: (10), επειδή έτσι γουστέρνουμε!
ΜΑΣΑΔΟ: Α, έπαιξε και ο Μασάδο; Συμπαθητικούλης, αλλά ...Μασάδο!
ΜΙΤΣΕΛ: (10), επειδή έτσι γουστέρνουμε!

Αδάμ Αδαμόπουλος

Σχόλια

Εικόνα Count Cagliostro

Συμφωνώ βασικά εκτός από τον Μπονγκ, τον οποίον θεωρώ σημαντικό μόνο επειδή έχει το μαλλί του Θρυλέοντα.
Επίσης μου φάνηκε πως στο πρώτο γκολ ψιλοέφταιγε ο Ρομπέρτο γιατί δεν βγήκε από την εστία του.
Τελειώνοντας την μίνι γκρίνια να τονίσω πως θα χαρώ πολύ να πάει ο Ολαϊτάν στη Βαλένθια...

Αριέεελ Ιμπαγάαασα Χ 7

Εικόνα vagio

Μετα απο καιρο εβλεπα Θρυλο με ενα συνεχες μειδιαμα ικανοποιησης. Η ομαδα αρχιζει και τρεχει, τη βλεπω φρεσκια στην καταλληλη στιγμη, και οταν λεω καταλληλη στιγμη αναφερομαι στον πρωταρχικο στοχο μου, που δεν ειναι αλλος απο το >5 με το ζελε. Να με συγχωρατε, αλλα μετα απο αυτο βαζω τη Μαντσεστερ..
Στα δευτερευοντα που μου αρεσαν, τα χαμογελα, το παθος και οι αγκαλιες μεταξυ παλιων και νεοφερμενων. Η ομαδα δειχνει οικογενεια και αυτο ειναι ευχαριστο. Τελικα ο τηλεσχολιαστης/μυρωδιας κανει δουλεια σε ολα τα κομματια.

Εικόνα savvas gridlock

Ποιος να σε συγχωρήσει ρε vagio; Υπάρχει κάνας μαλάκας Ολυμπιακός που να προτιμάει να αποκλείσουμε τη Γιουνάιτεντ από το να ισοπεδώσουμε με μια εννιάρα τα λαγουδάκια; Ποια Γιουνάιτεντ τώρα...

Εικόνα red apple

Καλά, αυτό ξαναπές το..Έτσι και γίνει κανά "θαύμα", αυτά θ ακούμε "Ποιά Γιουνάιτεντ ρεεε"!!!

χιχιχι

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ας την κρατήσουμε αυτή τη φράση. "Ποια Γιουνάιντεντ μωρέ...".

Εικόνα yiage

Adam πολυ ευστοχη η κριτικη για ολους εκτος του Σαβιολα -οπως σημειωνει και ο Σαββας- που θα πρεπει να εχει μεγαλυτερη διαρκεια η καλη αποδοση του. Δεν εχει να κανει με τα γκολ του ιδιου. Αλλωστε ανοιγοντας διαδρομους, δινοντας ασιστ,πιεση στα μαρκαρισματα του κλπ ειναι προσφορα στο παιχνιδι της ομαδας την οποια ομως πρεπει να επαυξησει και σε διαρκεια. Οχι μονο για μικρα χρονικα διαστηματα αλλα στην μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα.

Εικόνα red apple

Συμφωνώ μαζί σου και ισχύουν τα όσα έγραψα και στον Σάββα, σχετικά με τον Χαβιέ

Εικόνα savvas gridlock

Διαφωνώ στην κριτική του Σαβιόλα και του Αβραάμ. Και οι δύο φαίνεται πως δεν μπορούν, όχι πως δεν θέλουν. Κι αν ο Αβράμης έχει ελαφρυντικά, ο άλλος που καθαρίζει και 2 χαρτιά τσεπάτα τον χρόνο, για'μένα δεν έχει. Κατά τα άλλα, η ομάδα είναι χάρμα ιδέσθαι που λένε. Χαίρεσαι να πηγαίνεις γήπεδο, να βλέπεις τους ποδοσφαιστές να τρέχουν όσο μπορούν, να δίνουν ό,τι έχουν και να σε σέβονται, πιάνοντας ρυθμό Τσάμπιονς Λιγκ, που είπε και ο Αναστασιάδης του Πλατανιά στη συνέντευξη Τύπου, σε ματς της Superleague, όπου όλα έχουν κριθεί. Μεγάλη δουλειά ο Μιτσελάρας μας. Όταν ο Θρύλος τρέχει, απογειώνεται και τον βλέπουν με κυάλια οι υπόλοιποι. Παρακολουθούμε την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω πόσοι το συνειδητοποιούν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Εικόνα nikos michalopoylos

Το συνειδητοποιουν περι τις 15 χιλιαδες μ.ο Σαββα!

Εικόνα red apple

Για τον Αβραάμ ήταν προφανέστατα "διπλωματικό" . Αν πρόσεξες γράφω για άχαρο ρόλο. Μέσα μου δεν μου πάει να τονε "κράξω", καταλαβαίνεις τί εννοώ, έτσι; Ο Χαβιέ από την άλλη "κέρδισε" τους επαίνους μου 100% μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα. Στο διάστημα της μισής ώρας που παίξανε μαζί, κατάφερε η παιχτάρα ο Άριελ να του βγάνει όλη τη φρεσκάδα στη σκέψη και στο κορμί. Γι αυτό το διάστημα αναφέρομαι. Κατά τα άλλα, πράγματι ο Θρύλος είναι χάρμα ιδέσθαι... ΤΙ ΟΜΑΔΑΡΑ φτιάχνει ο Βαγγέλης με τη Μιτσελάρα μας....

ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΩ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΘΩΩΩΩΩ

Εικόνα Κωστας

Τι παικτάρα είναι αυτός ο Περεζ ρε? Τέτοιες κινήσεις πρέπει να κάνει η ομάδα με παίκτες που θέλουν να διακριθούν μέσα από την ομάδα και προσπαθούν να το κανουν εξυπηρετώντας το σύστημα της ομάδας και παίζοντας παθιασμένα.

Εικόνα red apple

Και ...μπαλαδόφατσα, έτσι; Όχι το βλέμμα στο άπειρο...Σκυλί του πολέμου

Εικόνα red apple

Τί σχέση έχει αυτός ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ποδοσφαιρισταράς με τον ΓΑΟΥ ΓΑΟΥ το σκυλάκι μου.... Μας έστειλε όλους, χτες

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, τώρα έφυγε ο Βάις και μπορούμε να λύσουμε τη σιωπή μας. Όταν διάβασα στην εφημερίδα ''δάκρυσε ο Βάις και αφιέρωσε το γκολ του με τον Πλατανιά στο άρρωστο σκυλάκι του'', λέω ''πού'σαι ρε πούστη Ποϊλα, μπούκαρε με κουτουλιές στα αποδυτήρια και κάν'τονε τροφή για τα σκυλόψαρα τον σκατόπουστα''...

Εικόνα red apple

τον...σκυλόπουστα εννοάεις

Εικόνα yiage

Διαολος κανονικος!

Εικόνα μαουνιέρης

Από -μην πω τί- δεν είδα το ματς. Είμαι στην Κέρκυρα, είχα πήξει στη δουλειά, είχα και την εντύπωση ότι παίζουμε... Κυριακή. Ας είναι. Σε διάβασα και κατάλαβα τί έχασα. Βλέπεις, φίλε Αδάμ, τί ώρα σου γράφω. Να είσαι καλά. Χαιρετισμούς σε όλους. Φιλιά στον Αριέλ Ιμπαγάσα!

Εικόνα red apple

Bre Bre καλώς τον μου! Έλειψες!!!