THΣ... ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ!


Tags: -

Σε αλλοτινούς καιρούς το να αμύνεσαι μαζικά και απεγνωσμένα σου εξασφάλιζε τη δόξα. Ύμνοι αναπέμπονταν για τους «ήρωες», που γνώριζαν μόνο το πώς να κλωτσήσουν το τόπι όσο το δυνατό μακρύτερα. Μακρύτερα και ψηλότερα, στα αμπελοχώραφα ει δυνατό, καθώς έτσι διασφαλιζόταν η παροχή πολύτιμου οξυγόνου στα μετόπισθεν.
 
Πέρασαν τα χρόνια πέρασαν άνθρωποι κι ανθρωπάκια, τα κόζια άλλαξαν ψηλώσαμε τρώγαμε καλύτερα και περισσότερο, γινήκαμε πιο έξυπνοι –ή έστω, πιο ξύπνιοι- κι αποκτήσαμε φιλοδοξίες. Μάθαμε ακόμη και το πώς να κοιτάζουμε στα μάτια τους αλλοτινούς δυνάστες μας, το πώς να τους πληρώνουμε με το ίδιο νόμισμα. Μάθαμε να ανταποδίδουμε πικρά τα χτυπήματα, τιμωρία για την υπεροψία και την αλαζονεία τους.
 
Κι έτσι, με χρόνια με καιρούς, την Βασιλεύουσα μπορεί να μην την επήραμε, αλλά το κάστρο της υπερόπτριας Γιουνάιτεντ, το καταδεφίσαμε.  
 
Ήρθαν, που λέτε, τα εγγλεζάκια, αλαζονικά, «πιφ…βρωμεί η Coca Cola στόου Ελλάντα», δεν καταδεχτήκανε ούτε καν προπόνηση να κάνουν στο νοτισμένο χορτάρι του Ρέντη, «πιφ… βρωμεί λάχανο και μαρούλι από τη Λαχαναγκοράου» κι ήρθανε, με γεμάτες τις τσεπάρες τους και με άδεια κεφαλή, σίγουροι για το πάρσιμο του λιμανιού.
 
Αμ δε!

Δε σφάξανε πουλάκια μου…
 
Εδώ είναι το κάστρο του Βαγγέλη, του Μίτσελ, των  παιχτών μας. Δεν το παίρνεις εύκολα τούτο το καστρί. Έχει 33.000 πολεμίστρες για τους απλούς στρατιώτες και 11 θέσεις μάχης, στον αγωνιστικό χώρο. Όλες πιασμένες από λιοντάρια.
 
Μπήκαν τα λιοντάρια στην αρένα και δεν αφήκανε αφύλακτο κανένα!
 
Όπου έτρεχαν τα ροδαλά εγγλεζάκια, υπήρχαν δυό κομμάντα δικά μας και τους κοκκίνιζαν τα κωλαράκια!  
 
Κι ενόσο τα κωλαράκια τσούζανε, άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα βόλια...

Στο δεύτερο βόλι ορκίζομαι, μα τον Τουτάτη, σα να πήρε το μάτι μου τον Κάμπελ να βγάζει τη γλώσσα του περιπαιχτικά, τη στιγμή που έκανε την «ποδίτσα» στο εγγλεζάκι...
 
Το χθεσινό πακέτο -εμφάνιση και αποτέλεσμα- είναι έργο Μίτσελ.
(Θυμηθείτε τί έγραφα για τον προπονηταρά μας τον περασμένο Οκτώβριο...
http://redsagainsthemachine.gr/articles/131024/lo-siento-senor)

Πολλοί αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός υψώνει διαρκώς, το ανάστημά του. Η εξήγηση, για μένα είναι απλή: Η διοίκηση Μαρινάκη είναι σαφώς εξωστρεφής, σε σύγκριση με τη διοίκηση του τιτάνα Κόκκαλη. Συνάπτει συμφωνίες με παγκόσμιους οργανισμούς. Αναμειγνύεται ολοένα περισσότερο σε φιλανθρωπικό έργο. Εμπλέκεται σε σημαντικές οικονομικές δοσοληψίες με γνωστές ομάδες στο εξωτερικό, πουλώντας και αγοράζοντας ποδοσφαιριστές. Στελεχώνεται με ανθρώπους-προσωπικότητες στο χώρο. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Η ομάδα αντιμετωπίζεται "αντικειμενικά" από τη διαιτησία που αποτελούσε μόνιμο αγκάθι στα πλευρά της. Με προπονητές, ανθρώπους εθισμένους στις νίκες και στα τρόπαια δημιουργεί ποδοσφαιριστές άτρωτους στην λάμψη των αντιπάλων τους. 

Έτσι λοιπόν  ήρθε και το χθεσινό 2-0 για της …αμύνης τα παιδιά - ποιητική αδεία φυσικά, καθότι ο Ολυμπιακός είναι η κατ' εξοχή ελληνική ομάδα που ουδέποτε προσέφυγε σε συνειδητό "ταμπούρι".
 
 

Σχόλια

Εικόνα vagio

Το ΠΙΟ σημαντικο ειναι αυτο. Οχι το αποτελεσμα τοσο, οσο ο τροπος.
Να κερδιζεις οχι σαν καρπαζοεισπρακτορας, αλλα παιζοντας την μπαλα σου. Επιθετικα, αρχοντικα, ολυμπιακα, πειραιωτικα.

Εικόνα red apple

Εμ γι αυτό το επισήμανα κι εγώ, για να μην μας μην βάζουν στο ίδιο τσουβάλι

Εικόνα TROUMPAS

ήρθαν με γεμάτες τσέπες αλλά στο τέλος μας κοίταζαν ανάμεσα στις τσέπες μας και ξερογλύφονταν οι λόλες. έχουμε λιγώσει τα βαζέλια πρωινιάτικα..

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστευω Αδαμ οτι οι Αγγλοι πραγματι ηρθαν εδω με το γνωστο Αγγλοσαξωνικο τουπε << ελα μωρε, σιγα τους καφρους τωρα, τους εχουμε αυτους σιγουρα κ.λ.π. >>, και ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ! Τις ξερω καλα τις κουφαλες... Τωρα ομως στη ρεβανς χρειαζεται ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ προσοχη, γιατι θαναι καργα ψυλλιασμενοι ΚΑΙ, ως εγωισταροι, ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!
Ναμαστε ολοι καλα, φευγω για μερικες μερες απ΄το κονακι μου και θα τα πουμε πρωτα ο Θεος, απο Δευτερα.

Υ.Γ. Το πατημα του σκατοβαζελου την Κυριακη, ειναι υπερσιγουρο, οπως και ναχει!

Εικόνα red apple

Και είναι τρομερό, βρε Αποστόλη να μας το παίζουν υφάκι τα εγγλεζάκια που είναι ακόμα...υπήκοοι, έτσι;

Εικόνα μαουνιέρης

Προσυπογράφω, Αδάμ.

Εικόνα red apple

Mόνο προσυπογράφεις; Εσύ Γιώργο μου, ίσαμε μια μαούνα θα έβαζες για να συμφωνήσεις!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωραίο άρθρο Αδάμ. Αρχίζει ο Μαρινάκης να ανεβαίνει επικίνδυνα τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία των προέδρων μας. Και κάνει τον Ολυμπιακό μας να γιγαντώνει μέρα με τη μέρα. Μακριά από την ελληνική μιζέρια.

Εικόνα red apple

Θωμά, το ζητούμενο είναι να αναζητάμε το πώς και το γιατί συμβαίνουν τα πράματα. Ειδάλλως κρίνεις κατά περίπτωση κι αυτό δεν βοηθά να εξάγεις συμπέρασμα.

Εικόνα yiage

Σωστοοοοοοοος και Ωραιος Adam!

υγ.Δεν σε βρισκω στο ΦΒ gia να σου στειλω αιτημα.Δωσε σημα

Εικόνα red apple

Νάσαι καλά! Επικοινώνησε με τα παιδιά στο σάιτ, για να στο δώσουν εν κρυπτώ. ΟΚ;

Εικόνα yiage

Eγινε φιλε, ευχαριστω.