ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ 101 ΠΙΘΗΚΩΝ



(χαρωπός περίπατος στα καταπράσινα λειβάδια του ελληνικού ποδοσφαίρου)

Πατέρα τάμαθες; Ο Γιαννάκης απασφάλισε την περόνη! Τί ποιά περόνη; Της χειροβομβίδας, ντε, που θα καθαρίσει –κυριολεξία- μιας δια παντός τη διαφθορά και τη σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Γιαννάκης, πατέρα, φόρεσε το μπλέιζερ και την κυπαρισσί γραβατούλα του μόστραρε το χαμόγελο που θυμίζει κλινική αντίδραση τροφίμου σε ίδρυμα ψυχικών νοσημάτων, ο οποίος έχει πάρει το πρωϊνό χάπι του και έπιασε το γνώριμο κλάμα που μπορεί να κάνει ακόμη και βρέφος να σωπάσει. Οι μόνοι που δεν ενοχλούνται είναι εκείνοι, από το ακροατήριό του, τους οποίους η πόρνη η ζωή κρατά ακόμη…όξω - αλλά, πού θα πάει; Μια μέρα θα τους κάνει το χατήρι και θα τους βάλει στο διπλανό κρεβάτι...   
Η τακτική όσων ζουν σ’ αυτή τη ζώνη του λυκόφωτος είναι πιο προβλέψιμη και από το να ακούς από το βρετανικό μουσείο πως αρνείται να δώσει πίσω τα κλεμμένα! 

Να σοβαρευτώ, όμως! Ο Γιαννάκης, διαχειριστής σ’αυτό το ρημάδι, το πράσινο κοτέτσι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας εμφορείται από την παραδοσιακή νοοτροπία, σήμα-κατατεθέν, της ομαδίτσας του: πονάει δόντι; βγάζει μάτι! Για τόση συνάφεια με την πραγματικότητα, μιλάμε.
Πάει, ας πούμε στο γιατρό: «Τι έχεις παιδί μου;». «Είμαι βάζελος γιατρέ μου» κι αμέσως ο δόκτωρ ξέρει με το τι έχει να κάνει.
Μακάρι να ήταν, όμως, της πλάκας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ω ρε σύγγαυροι! Αμ, δεν είναι!

Ο Γιαννάκης και το σύστημα των προπαγανδιστών που έχει κληρονομήσει από την περίοδο που στο ελληνικό ποδόσφαιρο βασίλευε η πανάχραντη μορφή του Καπετάνιου έχουν λυσσάξει προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο, όσο θα κυριαρχεί ο Ολυμπιακός. Ο λογικός άνθρωπος θα περίμενε πως, όταν κάποιος επιλέγει να κινείται στη σφαίρα του ανταγωνισμού, θα πρέπει και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που ορθώνει. Ο λογικός άνθρωπος! Ο Γιαννάκης δεν γνωρίζω αν είναι λογικός ή όχι, εκείνο που ξέρω είναι, όμως, το ότι με τα λόγια και τις πράξεις του ίσαμε που μπορεί να αντιστρέψει και τους μαγνητικούς πόλους! Εκτός από «επιστήμονας», είναι, όμως και μύστης της δημιουργικής φαντασίας, ένα πράμα σα τη δημιουργική λογιστική που εφάρμοσαν οι σημιτοκαραμανλοπαπανδρέοι, στη χώρα.

Η ομαδίτσα του, ο παναθηναϊκούλης χρωστάει, χρόνια τώρα, μέχρι και της Μιχαλούς που πουλάει σαλονικιά κουλούρια. Κι αντί η κατακόκκινη ΕΠΟ – το ανέκδοτο που κερδίζει στο νήμα το άλλο το παλιό περί «αλβανού τουρίστα»-  να του κατεβάσει τα ρολά, όχι μόνο του επιτρέπει να βρωμίζει το πρωτάθλημα με την παρουσία του αλλά και ανέχεται να το παίζει και τιμητής άλλων «εξυγιαντικών» δυνάμεων όπως είναι ο ΟΦΗΣ, το πάλαι ποτέ κραταιό καταπράσινο παράρτημα που χρωστάει, με τη σειρά του στον κάθε Σήφη της λεβεντογέννας!
Με το θράσος 101 πίθηκων ο Γιαννάκης φοροδιαφεύγει σε σημείο πρόκλησης: http://www.sport24.gr/football/omades/Ofi/epithesh-ston-pao-gia-forodiaf...

Με το θράσος 101 πίθηκων πραγματοποίησε την Αλαφούζου Κατάβαση στο λεβέντικο Γεντί Κουλέ, καθήμενος εκ δεξιών του «σούπερ ουάου», στον πάγκο της ομαδίτσας του, με το θράσος 101 πίθηκων έξαπολύει τους κουκουλάνθρωπους στην Τρίπολη.  
    
Πρόθεσή μου δεν είναι απαριθμήσω τα πρακτέα του Γιαννάκη. Αν το επιχειρήσω θα καταλήξω σε κανά ίδρυμα ψυχικών παθήσεων με τη σειρά μου και δεν το θέλω.

Εκείνο που με κάνει, όμως... ταχυδρομικό περιστέρι είναι το πώς αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις σαν του Γιαννάκη, η ελληνική πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία συμπεριφέρεται, εν πολλοίς και εν ολίγοις ως…συντρόφιμος του Γιαννάκη! Πρίμα τον πάει το βάζελο, η κατακόκκινη Ελλάς. Βέβαια του ρίχνει σποραδικά και καμιά φιλική φάπα, έτσι για το ξεκάρφωμα. Η τελευταία φάπα συγκροτείται από μείον 3 βαθμούς στη βαθμολογία –φυσιολογικό-  δύο αγωνιστικές με κλειστές τις πόρτες –μόνο; - και 100.000 ευρώ –δώσε κι άλλο μπάρμπα-, ως πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στο ρημάδι το κοτέτσι της ομαδίτσας του, στον αγώνα με τον καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου - σε μια βραδιά που η ενέδρα θανάτου κατά του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε ως Glory Days - σε αντιδιαστολή με τη "Ντροπή της Ριζούπολης".

Αλλά ακριβώς επειδή η ελληνική πολιτεία πάει πρίμα το βάζελο, η βασική και αρχική αντίδρασή της δεν ήταν να σπεύσει να καθαρίσει στεγνά τον καθ’ έξιν υπαίτιο κάθε λογής λέρας. Αντίθετα έσπευσε να απλώσει σαν τραχανά την ευθύνη πάνω από όλο το πρωτάθλημα. Τιμώρησε, δηλαδή, στα μουλωχτά τον παναθηναϊκούλη. Δεν …ηκούσθη φωνή στεντόρεια, όπως όταν πέρυσι, που επιστράτευσαν ακόμη και τους μουγκούς - τον Κάρολο Παπούλια, πρόεδρο της ελληνικής δεινοκρατίας- για να καταδικάσει τη βία των γαύρων, δηλαδή, την κουπίτσα με τον καφέ που λέρωσε τον «σούπερ ουάου». Ή το άναμα των καπνογόνων, ας πούμε, που προκάλεσε την αγανάχτιση των εισαγγελικών αρχών. Μόνο η βία των γαύρων τους συντάραξε. Όλα τα άλλα… ψαράκια είναι καλά και κολυμπούν χαρωπά μέσα στα βρωμόνερα -βλέπε... Μπαόκια.         

Ο Γιαννάκης έχει πλήρη επίγνωση των όσων αφειδώς του προσφέρεται από τις αρχές και το ευρύτερο δημοσιογραφικό πλέγμα. Γι αυτό και με το θράσος 101 πίθηκων δεν διανοείται να ζητήσει, έστω υποκριτικά, συγνώμη. Γι αυτό εξακολουθεί να καταγγέλει το «θύμα», πως ευθύνεται για τα όσα αδιανόητα συνέβησαν μόνο και μόνο επειδή ο Μαρινάκης επισκέφθηκε το κοτέτσι του – αλήθεια, ο Αργύρης Μήτσου δεν καθόταν διαρκώς στον πάγκο του παναθηναϊκούλη, στα εκτός έδρας παιχνίδια του, όταν ήταν πρόεδρος; Δικονομικά, η περίπτωσή του Γιαννάκη μου θυμίζει το βιαστή ο οποίος κατηγορεί το θύμα του ότι τον προκάλεσε, τάχα.

Προσωπικά, δεν έχω αυταπάτες. Γνωρίζω πως και ύστερα από 30 χρόνια όλη αυτή η λέρα θα εξακολουθεί να υπενθυμίζει στους τρόφιμους του ιδρύματος ψυχικών νοσημάτων «Η Καταπράσινη Ελλάς», την Ριζούπολη, τον Καλόπουλο, τον Παπουτσέλη, την Παράγκα και να ζητά την επιστροφή του «κλεμμένου του Κυράστα» -που έχασαν, πανηγυρικά, μονάχοι τους! Θα βγάζει τις ίδιες άναρθρες κραυγές για την εγκληματική οργάνωση που έχει στήσει ο διορισμένος, κρατικοδίαιτος πρωταθλητής Γαύρος του Μαρινάκη και θα έχει εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα της με τις… φανέλες όλων των αντιπάλων του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Aλλά, επειδή τα γαυρόπουλα είμαστε μεγαλόθυμα ψάρια, ας αφήσουμε ήσυχο τον Γιαννάκη, για να ψάξει το πώς θα βρει τα, τουλάχιστον, τρακόσα χιλιαρικάκια, πρόστιμα προς την Ουέφα και το κράτος κι ας συνεχίσουμε τη μέρα μας σα να μη συνέβη απολύτως τίποτα!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα ALEXIS7GER

μύστης της δημιουργικής φαντασίας ...ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ..μονο και μονο με αυτην την φράση με ..καθαρισες χαχα κανε ζεσταμα ερχεται το ..ντερμπι με την Κουλα

Εικόνα red apple

Mη μου μιλάς...Κάνω διατατικές! χαχαααα

Εικόνα nikos michalopoylos

WELCOME BACK παλαιμαχε του ατλαντα θυμαρακιωνε!

Εικόνα red apple

Έλα, μη μου μιλάς. Κάνω ζέσταμα!!!

Εικόνα el trick

Σήμερα στο οπισθόφυλλο της "ΓΑΤΑΣ"
Αναρωτιέται οπαδός του ποα
"Είμαι φίλαθλος του παναθηναϊκού και έχω πληρώσει διαρκείας. Δεν είμαι από αυτούς με τα επεισόδια. Αξίζει τον κόπο να ξαναπάρω διαρκείας;;;; Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω το σύνολο των αγώνων που πλήρωσα. Ήδη έχω χάσει ένα αγώνα (Πανιώνιος) και θα χάσω και άλλους δύο. Αν πάει κάποιος στον Αλαφούζο και του ζητήσει μέρος των χρημάτων του πίσω τίαπάντηση θα πάρει;;;;;;"
Μάλλον τον έχουν καταλάβει τον γιαννάκη ακόμη και κάποιοι βάζελοι

Εικόνα red apple

Mην παρασύρεσαι! Αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και στο γράφω με πλήρη συναίσθηση. Η πλειονότητα απαρτίζεται από ανθρωπάκια τάλε-κουάλε με την εκάστοτε διοίκησή τους. Θυμήσου, μόνο, την μακρά περίοδο όπου κυριαρχούσε ο Τσάκας και ο άραψ πρίγκηψ. Τους θυμάσαι να κρέμονται από τα χείλη του ...Τσάκα; Θα το έκανε ποτέ, αυτό, Γαύρος;

Εικόνα markonis

Είναι γεγονός πως κάποτε πρέπει επιτέλους να απαλλαγούν τα γήπεδα από όλα αυτά τα πολεμοφόδια που μόνο καλό δεν κάνουν.Θυμάμαι στον αγώνα με την κούλα,αμέσως μετά την ισοφάριση και εκεί που είχαμε το μομέντουμ να πετύχουμε ένα 2ο τέρμα,άναψαν οι πυρσοί και τα καπνογόνα - παρά τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα - με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο ρυθμός.

Φυσικά το παραπάνω δεν περιέχει την παραμικρή έννοια συμψηφισμού,απλά είναι μια διαπίστωση που κάποτε πρέπει να εφαρμοστεί αν θέλουμε να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά και να μην μείνει κολλημένο στο τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία 30 χρόνια.

Εικόνα red apple

Μια χαρά σκέφτεσαι! Κανείς μας δεν αθωώνει, κανένας μας δεν ισχυρίζεται πως εμείς είμαστε οι "αθώες" περιστερές". Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν συγκρίνονται τα εγκλήματα. Προσωπικά θα επιθυμούσα να καρατομούνται όλοι όσοι επιδίδονται σε τέτοιες πράξεις. Πρώτα από όλα όμως, θα πρέπει να τιμωρούνται οι φυσικοί δράστες. Μετά ας ψάξουν, οι αρχές, να βρουν και αν κρύβονται και άλλοι από πίσω τους.

Εικόνα apostolos gaganis

Στην αρχή, πήγα κατ΄ευθείαν στο κείμενο κι άρχισα να το διαβάζω. Δεν είχα κοιτάξει ποιός το΄χε γράψει. Μετά, όπως προχωρούσα στην ανάγνωση, κάτι άρχισε να μου κάνει ΄΄ψιτ, ψιτ!΄΄ στο μυαλό μου... Στάθηκα σε μια λέξη, δεν προχώρησα, σκέφτηκα ΄΄ρε, κάτι μου θυμίζει αυτό το στιλ γραψίματος΄΄, κοίταξα αυτόματα πάνω στο τίτλο της ανάρτησης και...φωτίστηκα αμέσως! Χαμογέλασα και συνέχισα το διάβασμα μ΄εκείνο το γνωστό αίσθημα της ικανοποίησης, όταν ξανασμίγεις ύστερα από καιρό με κάποιον που πολύ εκτιμούσες...

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΄΄ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ΄΄...

Εικόνα red apple

Κόκκινο, ώριμο στην ανωριμότητά του, Μήλο! Καλως σε ξαναβρίσκω Απόστολε

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

καλωσόρισες ξανά στην παρέα μας! έλειψες...

Εικόνα red apple

είμαι, εν γένει, ελλειμματικός! Καλώς σας βρήκα

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς μας ξανάλθες. Ενεργοποιούνται όλοι οι γαύροι, με την προπαγάνδα του γελοίου λαθρέμπορα-πρώην καταζητούμενου από την Interpol εις βάρος του Θρύλου.

Εικόνα red apple

Μ' έπιασες ρε Σάββα! Με κάνουν και αισθάνομαι όπως τότε, στα "πέτρινα"...φαντάσου!

Εικόνα nissios

Καλώς ξαναόρισες σπίτι σου, φίλε. Άντε να ενεργοποιηθείτε εκ νέου οι παλιοί, γιατί πολύ αέρα πήραμε εμείς οι νεοσύλλεκτοι.

Εικόνα red apple

Νέους! Προσχηηή! μ έκανες και γέλασα...

Εικόνα DRAZA

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΑΛΙ ΑΔΑΜ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.

Εικόνα red apple

πες μου, πες μου ρε συ Ντράζα, φτιάξε με! χιιι χιιι'