ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ



Τέσσερα και να καίνε. Ακούτε μουσιού Κοντονή και Ντέμη;

19/3/2015

Mε τον Ντέμη Νικολαΐδη συναντήθηκε για περίπου 1,5 ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (19/3) ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Οι δυο άνδρες τα είπαν για ζητήματα που απασχολούν έντονα το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως είναι αυτό της διαφθοράς και της βίας.

Ο κ. Κοντονής ήθελε να ακούσει και την άποψη ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου, ο οποίος μάλιστα έκανε αρκετές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση τόσο ως παίκτης όσο και ως πρόεδρος της ΑΕΚ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και "κύκλοι" του υφυπουργείου, ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να του εξήγησε και το πως θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τις ενέργειες που κάνει.

Βέβαια, δεν έγιναν δηλώσεις από τους δυο άνδρες, αλλά γύρω απ' αυτούς τους άξονες κινήθηκε η συνάντησή τους. Αν μη τι άλλο, είχε το ενδιαφέρον της...

13/6/2005

Η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ντέμη Νικολαϊδη, τον Οικονομικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Γιώργο Ρόκα, τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιώργο Στράτο και το Διευθυντή Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟ κ. Βασίλη Παρθενόπουλο, κατόπιν αιτήματος, που είχαν υποβάλλει οι δύο ΠΑΕ. Σε δηλώσεις της η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά τόνισε ότι θέμα της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων ήταν το πλαίσιο της συνεργασίας τους στο ΟΑΚΑ, υπογραμμίζοντας την σημασία «να αγωνίζονται δύο πολύ μεγάλες ομάδες στο Ολυμπιακό Στάδιο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο τέλος και οι δύο πλευρές θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες».
Τέλος, η κ. Πετραλιά επανέλαβε την πάγια θέση της ότι «πρέπει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, να έχουν το δικό τους γήπεδο». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ντέμης Νικολαίδης δήλωσε ότι «στόχος είναι να υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την πολιτεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στο ΟΑΚΑ και να είναι όλοι ικανοποιημένοι». Ερωτηθείς για τα σενάρια περί προβλημάτων με το Διευθυντή του ΟΑΚΑ, ο κ. Νικολαϊδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλα θα πάνε καλά».

4/4/2007

Την απόσυρση των ελληνικών ομάδων για τρία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με τη διαιτησία και τη βία εισηγήθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο χθεσινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. « Αποτύχαμε ως Σούπερ Λίγκα και στους δύο αυτούς τομείς.Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.Κανείς δεν ασχολείται με τη βία.Υπάρχουν άνεργοι οπαδοί που κυκλοφορούν με Μερσεντές και πρέπει να μπει μια βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να φτιάξουν αυτά.Οι πάντες φταίμε για τη βία.Και τα ΜΜΕ δημιουργούν βία και πίσω από τα ΜΜΕ κρύβονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες » υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Υπέρ το δέον γενναία χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Νικολαΐδη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης , συμφωνώντας ωστόσο ότι η Σούπερ Λίγκα απέτυχε στα θέματα της βίας και της διαιτησίας. « Υπάρχει πρόβλημα με τους οπαδούς,όμως υπάρχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία.Θέλαμε να δώσουμε υλικό από τα επεισόδια στο ματς με τη Ζαπορόζιε στην Πάτρα αλλά συναντήσαμε αδιαφορία από την εισαγγελία και την αστυνομία » υπογράμμισε. « Δεν πρέπει να εκμηδενίζουμε τα πάντα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπει βόμβα στο ποδόσφαιρο » ήταν η απάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κ. Πέτρου Κόκκαλη.
 

29/3/2013

«Οσο καιρό ήμουν πρόεδρος όλες οι οφειλές πληρώνονταν κανονικά. Ας ψάξει η Δικαιοσύνη να βρει ποιος δεν πλήρωνε». Αυτή ήταν η δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη, που παρουσιάστηκε χθες στο αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο, κατά τη θητεία του ως προέδρου της ΑΕΚ, άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ακολούθησε το παράδειγμα του νυν προέδρου της ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλου και παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, όπου του ασκήθηκε δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 35.600.410,50 ευρώ, σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, απ' όπου όμως πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και έπειτα, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα υπογραφής τα τελευταία χρόνια. Ο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν στείλει έγγραφο στην αστυνομία ζητώντας τη σύλληψή τους και αυτοί με την σειρά τους ήταν υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν ενώπιον των Αρχών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ετσι την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 40.000 ευρώ και ακολούθησε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Οσο για την κατηγορία της μη καταβολής 35 εκατομμυρίων ευρώ που αντιμετωπίζει ο πρώην άσος της μπάλας, αυτή αφορά το διάστημα κατά το οποίο ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, δηλαδή την περίοδο από το 2004 μέχρι το 2008. Συνολικά έχει υπολογιστεί ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ.

Υποσημείωση: Ερωτήματα και «τρύπες» έφερε στο φως ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ

Ουκ ολίγα είναι τα ζητήματα που προφανώς θα κληθεί να εξηγήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης, όταν θα βρεθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις ημέρες που ασκούσε εκείνος διοίκηση προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Ο ίδιος βέβαια έχει υπερασπιστεί τις πρακτικές του, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει πείσει τους μετόχους που του είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση... Ας δούμε όμως τι χρεώνουν στον Ντέμη την περίοδο που διοικούσε:

- Απουσιάζουν εντελώς τα στοιχεία της περιόδου 2005-06. Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε στους ορκωτούς πως ο λογιστής του Νικολαΐδη, ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος δεν έδωσε ποτέ τα βιβλία αυτά, αλλά ο ίδιος (ο κ. Παπαγιαννόπουλος) εμφάνισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τα έχει παραδώσει στις 23/10/2006 (επί ημερών Νικολαΐδη δηλαδή). Τι απέγιναν λοιπόν τα βιβλία;

- Για τη σεζόν 2004-05 δεν υπάρχουν τιμολόγια για έξοδα της εταιρείας, τα οποία ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ! Στοιχεία λείπουν για τις υπόλοιπες χρήσεις, με το συνολικό ύψος να φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

- Το 2007 υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο ποδοσφαιριστής Δαρσίνος αντί 13.705 ευρώ, ενώ ο μάνατζέρ του έλαβε 35.000 ευρώ...

- Για τον δανεισμό του Μπλάνκο το 2007 η ΑΕΚ έστειλε δύο τραπεζικά εμβάσματα στη Νέα Υόρκη. Ενα προς την ομάδα του την Κολόν και ένα προς εταιρεία... τουριστικών υπηρεσιών!

- Το 2008 η ΑΕΚ κατέβαλε στη Λανούς 650.000 ευρώ για τα δικαιώματα του τερματοφύλακα Γκουστάβο Μογιάνο, τον οποίο τελικά δεν αγόρασε ποτέ, με το αντίγραφο όμως του εμβάσματος να αναφέρει «αμοιβή του ποδοσφαιριστή Πελετιέρι»!

- Η μεταγραφή του Σίμου Κρασσά στην Α.Ε. Λεμεσού κοστολογήθηκε στα 177.000 ευρώ. Ο κυπριακός σύλλογος όμως είπε ότι πλήρωσε 80.000 στην ομάδα και 24.000 ευρώ στον μάνατζερ. Υπάρχει λοιπόν «τρύπα» ύψους 73.000 ευρώ...

- Πολύς ντόρος έχει γίνει και με τη σύσταση της εταιρείας ΑΕΚ Εmpire, η οποία συνεχώς ήταν ζημιογόνα και η ΠΑΕ αναγκαζόταν να τη χρηματοδοτεί. Οι μέτοχοι κατηγορούν τον Ντέμη για τις επιλογές του και τη διαχείριση. Από τα μεγαλύτερα «σκάνδαλα» που του χρεώνουν, ήταν η συμφωνία με την Puma για τη δημιουργία 80.000 εμφανίσεων του Ριβάλντο το καλοκαίρι του 2008 και μετά το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού! Η συγκεκριμένη επιλογή στοίχισε στην ΑΕΚ περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που ποτέ δεν ήρθαν πίσω, καθώς ο Βραζιλιάνος σταρ έφυγε λίγο αργότερα για το Ουζμπεκιστάν...

- Στην πενταετία του Ντέμη αποδείχθηκε, πάντα μέσω του διαχειριστικού ελέγχου που διατάχθηκε επί ημερών Σταύρου Αδαμίδη, ότι βγήκαν πολλά χρήματα από τα ταμεία της εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: με αυτούς συνδιαλέγεται ο εκάστοτε "Κοντονής"; Ντέμης WHO;  

TA ΦΩΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
https://youtu.be/bD4DYz9gWiA

ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
https://youtu.be/kgqjs2Af42M

ΤΑ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
https://youtu.be/yE_S7sYrHXA

Ρε δεν πάμε καλά λέω...

Red Apple

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Δηλαδή Αδάμ θα σώσει ο Ντέμης το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον τροπο που έσωσε και την ΑΕΚ;
Ωραίο συμβουλάτορα βρήκε ο Κοντονής, ας περιμένει λίγο μήπως βγει και ο Ψωμιάδης να μην τα λει και δυο φορές...
Και ο Φιλιππιδης έχει μερικές καινοτόμες ιδέες για την πάταξη της βίας, ας ρωτήσει και τον Ευθιμιαδη ο κύριος υφυπουργός...

Εικόνα red apple

Oh Yeah, Chief! απίστευτα πράγματα, έτσι; Ποιός είναι ρε ο Ντέμης που τον καλεί να μιλήσουν μιάμιση ώρα; Ποιός;

(μόλις τώρα, ακούω στο metropolis radio, το σταθμό των μπαοκτζήδων στην θεσνίκη, πως τα χρέη του ζμπάουγκ δεν είναι 10,5 εκατ. όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Adios Ivan

Εικόνα mikele7

θα το αντιστρεψω, ποιος ειναι ο κοντονης που θα μιλησει
1 1/2 ωρα με τον ανθρωπο που καταφερε να κοροιδευει για
τοσα χρονια το κοσμο της κουλας? μεχρι τατου το δικεφαλο
ορνιο εκανε στο χερι του ο αθεοφοβος για να τους
πραμυθιαζει.

Εικόνα red apple

σωστό κι αυτό Mikele

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. Πετυχημένος τίτλος. Αλλά θα ταίριαζε ΄΄γάντι΄΄ και η τελευταία πρόταση της εξαίρετης ανάρτησής σου: ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΛΕΩ... Το μόνο που θα προσέθετα: ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

Εικόνα red apple

η έμπνευση που μας δίνουν είναι, κανονικά για τρακόσιους διαφορετικούς τίτλους και χαρακτηρισμούς, Άποστολ

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

τα δανεικά που πήρε από το κύκλωμα των τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη,πώς ακριβώς τα εξόφλησε και γιατί παρουσιάστηκε σαν μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο;

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=202633&catid=4

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.