ΑΝΘΡΩΠΙΑ- "ΕΛΠΙΔΑ"-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



H ΕΙΔΗΣΗ

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δωρεά τους στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», τοποθετώντας αναμνηστική πινακίδα στους χώρους της Τράπεζας.

Παρακολουθείστε το βίντεο από την επίσκεψη του Βαγγέλη και τις δηλώσεις που έγιναν:
https://youtu.be/nTK7a5rp9cU

"Μετά την τελετή ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα. Βαρδινογιάννη και τον κύριο Μώραλη, κατά την οποία συζήτησαν τις προοπτικές μελλοντικής στήριξης του έργου του «Οράματος» και της «Ελπίδας» από τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας από την παρότρυνση των φιλάθλων του Ολυμπιακού να γίνουν εθελοντές δότες μυελού".

Εδώ το πλήρες ρεπορτάζ από το redplanet:
http://www.redplanet.gr/podosfairo/o-thrulos-panta-sto-pleyro-ths-elpidas.3386835.html

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η λιτή πινακίδα που κοσμεί από τα χθες, τους τοίχους της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της ταχύτητας με την οποία απομακρύνεται ο Ολυμπιακός μας από το βόθρο της ελληνικής "αθλητικής" πραγματικότητας.

Ανθρωπιά που εκπορεύεται από ένα γνήσιο, πειραιώτικο, Σύνδεσμο Φιλάθλων. Μια θρυλική ομάδα της οποίας και μόνο η σκιά κάνει εμάς πιο δυνατούς, πιο υπερήφανους που την ακολουθούμε.

(Να μην παραλείψω την παρουσία και προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά του κοσμάκη που τους έπεσε ο κλήρος να συμμετέχουν, τόσο πρώιμα, στο δράμα της ζωής. "Βαρδινογιάννη" μεν, Άνθρωπος δε!).

Red Apple

   

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Όντως συγχαρητήρια, σε όλους

Εικόνα Aprosarmostos17

Παιδιά καρατσεκαρισμένο: η Ρεάλ κατεβάζει πρόταση για Μπούρμπο. Τον θέλει για αντικαταστάτη του Μαρσέλο. Και εμείς που κοροϊδεύαμε. Το σκάουτινγκ του βάζελου είναι πολύ μπροστά τελικά.

Εικόνα KYTHNOS 7

Ασχετο αλλα μία ερωτησούλα ετσι για την κουβέντα....

ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι ΤΥΧΑΙΟ ότι η κλήρωση των τζοκερ , λοττο κ.ο.κ. θα γίνονται από το κανάλι του Αλασκούζου??Ανέλαβε την έμμεση χρηματοδότηση του Φαληρισμένου καναλιου ο γατούλης (αμέσως μετά φυσικά από το δάνειο των μόλις 36 εκ. ευρώ , που μπορεί να πάρει(???) ο οποιοσδήποτε)??? Οι πλάτες των προηγούμενων κυβερνόντων απ'ότι φαίνεται συνεχίζεται και στους τωρινους...

Εικόνα REDNYC

KATARXHN SYGXARITIRIA STON PROEDRO!!! TETOIES KINHSEIS EINAI POU MEGALWNOYN OXI MONO TON IDIO STA MATIA TOU KOSMOU ALLA KAI TON OLYMPIAKO MAS!!!

Kai kati asxeto: re mages, pws sas xefyge auto apo thn efimeridara kontra sxetika me to gypedo ths aexaras? Xairontai ola ta aekakia gia to StE enw h pragmatikotita einai alli:

Γήπεδο Μελισσανίδη: τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε το ΣτΕ
Είχε ανάγκη από λίγη… χαρά ο Μελισσανίδης, γι’ αυτό φρόντισε να κατευθύνει το μιντιακό σύστημά του (σ’ αυτό είναι «μανούλα») σ’ ένα κρεσέντο πανηγυρισμών: «απορρίφθηκαν οι προσφυγές από το ΣτΕ – άνοιξε ο δρόμος για την Αγιασοφιά»! Ο απηυδισμένος οπαδός, βέβαια, ακούει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ότι «πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες», αλλά μπουλντόζες δεν βλέπει. Η είσοδός τους στο οικόπεδο του δημοσίου που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ (και όχι στον Μελισσανίδη και τις εταιρίες του) αναβάλλεται από μήνα σε μήνα. Ηταν να μπουν το Σεπτέμβρη, πήγαν Οκτώβρη, μετά «Νοέμβρη σίγουρα» και ήδη μπαίνουμε στον Απρίλη και ήχος μπουλντόζας δεν ακούστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ετσι, θα μεστώσουν και φέτος τα χαμομήλια στο κομμάτι του Αλσους που έγινε γήπεδο, χωρίς τον κίνδυνο να τα λιώσει κάποιο βαρύ όχημα κάτω από τις ρόδες του. Και θα φυτρώνουν ελεύθερα για πολλά χρόνια ακόμη, γιατί γήπεδο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό οι οπαδοί του ΑΕΚ κι ας πάψουν να καταναλώνουν το παραισθησιογόνο κουτόχορτο που σε καθημερινή βάση τους σερβίρει ο Γατούλης και τα έμμισθα παπαγαλάκια του. Ακόμα κι όταν οι δόσεις γίνονται διπλές και απολαυστικές, το κουτόχορτο δεν παύει να είναι κουτόχορτο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους «πελάτες» του Μελισσανίδη ότι με την απόφαση του ΣτΕ δεν άλλαξε τίποτα, γιατί οι δικαστές προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να μην μπουν στην ουσία. Οταν δημοσιευτεί η απόφαση, θα τη διαβάσουν όλοι με τα ματάκια τους και θα μας θυμηθούν.

Προς το παρόν, τους λέμε να εστιάσουν την προσοχή τους σε δύο σημεία:

Πρώτον, αποκλείεται το ΣτΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις δυο εβδομάδες από τότε που οι διάδικοι κατέθεσαν τα υπομνήματά τους) να εξέταζε τα πολλά και πολύ σοβαρά ζητήματα ουσίας που τίθενται με τις συγκεκριμένες προσφυγές.

Δεύτερον, αποκλείεται σε τόσα πολλά και σύνθετα ζητήματα ουσίας, επί των οποίων μάλιστα υπάρχει νομολογία από το ΣτΕ (όταν τρεις φορές έκρινε το «σχέδιο Γρανίτσα»), να μην υπήρχε μια μειοψηφία (δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ).

Η ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε η απόφαση και η ομοφωνία με την οποία απορρίφθηκαν η προσφυγή των 17 κατοίκων και η προσφυγή του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (επαναλαμβάνουμε: απορρίφθηκαν και οι δύο προσφυγές), δείχνει ότι το ΣτΕ εξέτασε το παραδεκτό των προσφυγών (αυτό προηγείται σε κάθε δικαστική απόφαση), τις απέρριψε ομόφωνα ως τυπικά απαράδεκτες, οπότε δεν συνέχισε με την ουσία τους.

Η προσφυγή των 17 κατοίκων ήταν δεδομένο ότι θα κριθεί ως απαράδεκτη, διότι στρεφόταν κατά του νόμου 4277/2014, ο οποίος ναι μεν υποκρύπτει διοικητικές πράξεις, όμως αναγκαστικά θα ακολουθηθεί από διοικητικές πράξεις (π.χ. οικοδομική άδεια), κατά των οποίων έχει τη δυνατότητα να προσφύγει οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

Η προσφυγή του Δήμου στρεφόταν κατά απόφασης του διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία δεν ενέκρινε τη μελέτη ανάπλασης του Αλσους, αν προηγουμένως απ’ αυτή δεν αφαιρούνταν τα 6 στρέμματα που παραχωρούνται για την κατασκευή του γηπέδου. Από την πρώτη στιγμή εντοπίσαμε τον κίνδυνο να κριθεί από το ΣτΕ η συγκεκριμένη απόφαση του διευθυντή δασών ως «αρνητική διοικητική πράξη» και η προσφυγή του Δήμου να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Γι’ αυτό και προτείναμε ένα διαφορετικό νομικό χειρισμό, ο οποίος θα περιλάμβανε και αίτηση αναστολής, με το βασιμότατο επιχείρημα ότι εκκρεμεί και το αίτημα του Μελισσανίδη για έγκριση μελέτης υψομέτρων, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το γήπεδο, και επομένως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Αλσος. Σ’ αυτή την περίπτωση το ΣτΕ δε θα μπορούσε με τόση ευκολία να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά θα έπρεπε να εκδώσει απόφαση αναστολής, μια και ο Δήμος θα επικαλούνταν άμεσο κίνδυνο για το Αλσος. Ομως, η διοίκηση Βασιλόπουλου έκανε απλώς μια προσφυγή για τα μάτια (αναλυτικά γι’ αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Προφανώς, το ΣτΕ απέρριψε και την προσφυγή του Δήμου ως μη παραδεκτή, κρίνοντας ότι η απόφαση του διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είναι αρνητική διοικητική πράξη εναντίον της οποίας δεν μπορεί να ασκηθεί αίτηση ακύρωσης.

Κατά συνέπεια, τα ζητήματα ουσίας παραμένουν ανοιχτά και θα κριθούν όταν και αν ποτέ υπάρξει διοικητική πράξη υπέρ του «σχεδίου Μελισσανίδη». Δηλαδή, αν ο Δήμος εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων ή αν η ΔΑΟΚΑ του υπουργείου ΠΑΠΕΝ εκδώσει Εγκριση και Αδεια Δόμησης. Αυτή ήταν και η άποψη που παρουσίασε στο ΣτΕ ο δικηγόρος της πλευράς Μελισσανίδη: «Αν εγκριθεί οικοδομική άδεια, θα έχουν όλη την άνεση να προσφύγετε ζητώντας την ακύρωσή της» ήταν το βασικό επιχείρημά του, με το οποίο επιδείκνυε στο ΣτΕ το δρόμο της… εξέδρας: «απορρίψτε τώρα τις προσφυγές για τυπικούς λόγους και χωρίς να μπείτε στην ουσία. Ετσι κι αλλιώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άδεια για κατασκευή γηπέδου, ώστε να προκύπτει άμεσος κίνδυνος για το Αλσος».

Οπως αντιλαμβάνεστε, το μιντιακό «σύστημα Μελισσανίδη» επιδίδεται σε μια παραπειστική σπέκουλα, με στόχο να υψώσει λίγο το καταρρακωμένο ηθικό των οπαδών και κυρίως να σταματήσει τη γκρίνια σε βάρος του Γατούλη που τους έταξε ένα γήπεδο που συνεχώς αποδεικνύεται πέτσινο.

Κατά τα άλλα, ούτε ο Δήμος μπορεί να εγκρίνει μελέτη υψομέτρων ούτε η ΔΑΟΚΑ μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια. Παραπέρα, το οικόπεδο είναι κυριότητας του Δημοσίου και η ερασιτεχνική ΑΕΚ, στην οποία παραχωρήθηκε κατά χρήση για συγκεκριμένο σκοπό (ερασιτεχνικός αθλητισμός), δεν μπορεί να το παραχωρήσει σε μια κερδοσκοπική εταιρία («Δικέφαλος 1924» ΑΕ ή ΠΑΕ ΑΕΚ για να χτίσει γήπεδο για την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα της (δείτε αναλυτικά εδώ – δείτε τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του ΥΠΑΠΕΝ εδώ).

Η δημοτική αρχή του ολίγιστου Βασιλόπουλου και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα καραγκιοζιλίκια γλείφοντας τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του. Καθήκον όσων υπερασπίζονται το Αλσος είναι να απαιτήσουν από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη να καταργήσει άμεσα τα άρθρα 42 και 43 του δασοκτόνου και αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014, για να κλείσει και τυπικά αυτή η ιστορία.
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εικόνα red apple

Δεν γίνεται να το παίζουμε Πυθία και να καλούμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα. Εδώ, όπως βλέπεις γίνεται της τρελής. Τη μια έτσι, την άλλη κοκορέτσι. Επομένως, υπομονή και όλα θα γίνουν -απο μέρους μας

Εικόνα Chief Bromden

Τι να πρωτογράψει κανείς...

Για την UNISEF; Για την χορηγία στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία; Για τα ΚΑΠΗ Πειραιά; Για τις ενισχύσεις προς την Εκκλησία; Για τα συσσίτια; Για τα σχολεία της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς;

Μπράβο πρόεδρε!
Μόνο μην μας ζητήσεις να βάψουμε κανένα κάγκελο...

Εικόνα red apple

Μη γίνεσαι προκλητικός, Λιμανίσιε Αρχηγέ. Αφού το έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΥΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!
χοχοχο -κοκκάλειος γέλως

Εικόνα apostolos gaganis

Multum in parvo. Πολύ σε μικρό... Αναρτησούλα σε μέγεθος, κειμενάρα σε περιεχόμενο και νόημα. Ερέθισμα και έμπνευση για προσπάθεια ανάλογου, θέλω εγωϊστικά ίσως να πιστεύω, σχολιασμού. Η Κυρία Βαρδινογιάννη, δεν έχει καμιά σχέση με τις όποιες ποδοσφαιρικές μας διαφορές απέναντι στους, ξυπόπλυτους ηθικά, γνωστούς αντιπάλους μας. Αυτή είναι ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ.

Πρόσεξα το σακκάκι που φορούσε. Κόκκινο. Όχι τυχαία. Ολυμπιακός και Μυελός των οστών, δηλαδή η ΜΑΝΑ του αίματος, που΄ναι κι αυτό κόκκινο... Πρόσεξα επίσης τη γλώσσα του σώματος των πρωταγωνιστών της συνάντησης: σεμνότητα μέχρις ντροπαλοσύνης, εγκρατές χαμόγελο, ικανοποίηση, συγκίνηση, συντροφικότητα, ευγνωμοσύνη, σοβαρή υπόσχεση για συνέχιση της στήριξης αυτού του ΑΓΩΝΑ ΓΕΝΕΩΝ... Κι όλ΄αυτά, ανάμεσα σε παιδάκια που περιστοίχιζαν το τρίο με μάσκες προστασίας απ΄τα μικρόβια και τους ιούς εξαιτίας της νόσου των καθώς και των φαρμάκων που παίρνουνε και με καραβάκι ( προσέχτε: Θρύλος δηλ.θάλασσα, λιμάνι) για δωράκι στον Μαρινάκη... ΣΩΣΤΑ ενημερωμένα και καθοδηγημένα, προφανώς, απ΄την Κυρία Βαρδινογιάννη...

Μια πλαστική, σεμνή, επιτοίχια πλάκα. Ένα μεγάλο όνομα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Μια διηνεκής, όπως πιστεύω, προσφορά του στον αγώνα κατά του πολυπλόκαμου τέρατος, της Λερναίας Ύδρας με τ΄όνομα λευχαιμία...

ΑΥΤΟΣ ή καλύτερα ΚΑΙ αυτός, είναι ο Ολυμπιακός... Να τοοο ΄΄χαλάσω΄΄ τώρα λίγο; Εεεε...δεν μπορώ. Θα το πω, γιατί θα σκάσω... Σκέφτομαι τούτες τις στιγμές κάτι άλλους με τουλαχιστον ύποπτες π.χ. υποκλοπές τηλεφωνημάτων ή εσκεμμένες καταβαραθρώσεις των ομάδων τους προς διαγραφή των τεράστιων χρεών τους και κουνάω, ξέρετε, ρυθμικά πάνω - κάτω το κεφάλι σφίγγοντας απαισιόδοξα τα χείλη μου για δαύτους...

ΞΕΦΥΣΑΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΒΑΘΙΑ ΕΙΣΠΝΟΗ, ΚΟΙΤΑΩ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΩ: ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΟΥ...

Εικόνα red apple

Αιματολόγε Απόστολε, δεν χρειάζεται κανείς να γράφει κατεβατά. Και όντως, καλά κατάλαβες. Το ratm είμαστε η επιτομή της Διαδραστικότητας.