ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΡΟΧΕΡΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στα Γιάννενα. Δεν θα ασχοληθώ με την περιγραφή του αγώνα. Όλοι μας είδαμε το τί συνέβη και το πώς χάσαμε. Ο καθένας μας έχει και μια εξήγηση, καλώς ή κακώς. Άλλος το θεωρεί ντροπή για την ομάδα, άλλος δικαιώνεται -"ΕΓΩ ΤΑ ΕΛΕΓΑ" ξεσπάθωσε στην παρέα του- για τα αγωνιστικά χάλια μας, άλλος ξαναθυμήθηκε οτι ο "χοντρός" τα έχει κάνει ρόιδο και μας πιάνει κορόιδο! 

Προσωπικά και χωρίς διάθεση να σας κουράσω, θα σταθώ σε δυό- τρία πράγματα απο εκείνα που μου εντυπώθηκαν στο νου και αν θέλετε, εδώ είμαι για να σχολιάσετε.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε για να παίξει λες και είχε πάει εκδρομή. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν έβαλε το πόδι του στη φωτιά. Τα τρεξίματα της ομάδας ήταν επιπέδου τζόκινγκ. Η νοοτροπία του εκδρομέα - δεν το λέω απαξιωτικά- φάνηκε και στον τρόπο με τον οποίο γινόταν η υποδοχή της μπάλας, στον τρόπο με τον οποίο δίνονταν οι πάσες. Υπάρχει μια ενδεικτική, για μένα, φάση όταν ο Σιόβας επιτίθεται προς την αντίπαλη περιοχή και κλεισμένος από δύο αντιπάλους αναζητά να δώσει τη μπάλα στα αριστερά, όπου έπρεπε να έχει ανέβει ο Μαζουακού. Ο Σιόβας πασάρει προς τα πλάγια και η μπάλα βγαίνει πλάγιο άουτ, αφού ο Γάλλος δεν έχει κάνει κίνηση για να υποστηρίξει το συμπαίκτη του. Θα μου πείτε, "κι αν έμπαινε το γκολ του Τσόρι;", τί θα συνέβαινε; Αμ δεν μπήκε! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκεί που φαινόταν πως έστω και "εκδρομικά", θα προηγούμασταν, η ομάδα έσβησε τις μηχανές. Ο Μιλιβόγεβιτς έδωσε μια ακόμη πάσα, σε αντίπαλο, ακολούθησε η γνωστή αργοπορία στα εκτεθειμένα στους ταχύτατους επιθετικούς του ΠΑΣ, σέντερ μπακ  και έτσι αρπάξαμε τα δυό γκολάκια, στο πρώτο ημίχρονο.

Ήμουν βέβαιος οτι η ομάδα θα κατέβαινε διαφορετικά, στην επανάληψη, όπως κι έγινε. Η εκδρομή απέκτησε, όπως έπρεπε, χαρακτήρα "αποστολής" και η πίεση στην άμυνα των παγουράδων φάνηκε να εντείνεται.Ο Τσόρι με τον Φορτούνη έμοιαζαν, όμως, να βαδίζουν και να μη μπορούν να ξεπεράσουν τους προσωπικούς αντιπάλους τους. Αναγκαστικά το παιχνίδι μας περιορίστηκε σε παράλληλες πάσες καθώς δεν υπήρχαν οι ποδοσφαιριστές που θα διεμβόλιζαν από τα πλάγια, ή θα μπούκαραν από το κέντρο. Ο Ντοσεβί υπήρξε κάπως κινητικός, αλλά μοιάζει εύθραυστος όταν μαρκάρεται δυνατά και δεν μπορεί να κρατήσει εύκολα τη μπάλα. Θυμηθείτε το πόσο χαλαρά πήγε στον αντίπαλο που μας έβαλε το τρίτο γκολ και την ευκολία με την οποία γκρεμίστηκε στο τζαρτζάρισμα μαζί του. 

Το εκδρομικό του χαρακτήρα με την οποία ταξίδεψε και αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα φάνηκε και από τις αντιδράσεις του Τσόρι. Χαμογελάκια κατά την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου, χαμογελάκια και αβροφροσύνες με τον πάγκο των ηπειρωτών κατά την αλλαγή του.

Δεν έδειχνε να στενοχωριέται, το παιδί. Εκδρομή πήγε με τους συμπαίκτες του και περάσανε όμορφα. Εμείς, γιατί θα πρέπει, τώρα, να τα βάψουμε μαύρα -προσωπική γνώμη.

Αν θέλω να σταθώ σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ζει στην κοσμάρα του, με την καλή έννοια, αυτός είναι ο Μπενίτεζ. Ήταν ο μόνος που έδειξε να θέλει να γυρίσει το ματσάκι, ο μόνος τον οποίο αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Κι αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι μονίμως αλλαγή. 

Συμπερασματικά:

Δεν υπάρχει λόγος για να τα βάφουμε μαύρα. Ο Ολυμπιακός έδειξε και χθες ότι έχει πρόβλημα ποιότητας στις γραμμές του. Κανένας προπονητής, πόσω μάλλον ένας φρέσκος, σαν τον Περέιρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έλλειμμα αυτό. Ακόμη, η ομάδα δείχνει τα ίδια συμπτώματα έλλειψης κινήτρου -αδιαφορίας- που μας έχει συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια, κάθε φορά που ο τίτλος στο πρωτάθλημα μοιάζει να έχει εξασφαλιστεί. Οι κραυγές οργής και η απαξία της ομάδας ακόμη και από τα "δικά" μας Μέσα, πολλώ δε μάλλον και μεταξύ των γνωστών "αντιρρησιών γαυροσυνείδησης", δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτε από τη συγκεκριμένη ομάδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όσο και να στενοχωρήθηκα για τη χθεσινή ήττα - την οποία έβλεπα να έρχεται και απο στοιχηματικής πλευράς - δεν πρόκειται να γράψω μισή κουβέντα απαξίας για τον ΘΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥ.

Red Apple 

   

Σχόλια

Εικόνα Count Cagliostro

Δεν ήμασταν τόσο κακοί αλλά τα γκολ ήταν όντως εξευτελιστικά, οπότε άλλο που δεν ήθελαν οι ΑΡΔ και οι σχολιαστές του πέους που είναι ολυμπιακοί και ειδικοί σε άλλες 5-6 ομάδες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Υ.Γ. Μήπως σιγά-σιγά να ρωτήσει και κάποιος ΑΡΔ τι νόημα έχει να ξεκινάς μονίμως την 11άδα με τον Χάρα κι όχι με τον χαρά γεμάτο Μπενίτεζ?

Εικόνα CVRED

Χάσαμε;
Να φύγουν όλοι. Πρόεδρος, προπονητής, παίκτες, φροντιστές, οπαδοί. Να φύγουν και οι εγκαταστάσεις.
Να αλλάξουμε ομάδα.
Να μετακομίσουμε και να αλλάξουμε και γειτονιές.
Να μεταναστεύσουμε.

Ρε μάγκες, ας σοβαρευτούμε λίγο.
Χάσαμε. Και;
Έχει θέματα η ομάδα, είναι γνωστό. Και;
Σε 2-3 χρόνια θα θυμάται κανείς αυτό το 3-1;
Του χρόνου που θα κερδίζουμε στο Champions League, δεν θα πανηγυρίζουμε γιατί χάσαμε απο τον ΠΑΣ;
Μήπως το πρωτάθλημα να το μετρήσουμε μισό; Να λέμε έχουμε 41,5 γιατί δεν κερδίσαμε τον ΠΑΣ σε 2 αγώνες φέτος;

Μια ήττα είναι. Έτσι είναι η μπάλα.
Και τα θέματα θα διορθωθούν και καλύτεροι θα είμαστε του χρόνου. Χρειάζεται υπομονή. Το ξέρουμε εδώ και μήνες. Το οτι χάνουν οι άλλοι οι ανύπαρκτοι, δεν σημαίνει οτι η ομάδα μας απέκτησε συνοχή και δούλεψε τακτικά. Ούτε οτι η πλειοψηφία των παικτών, ξαφνικά, αποφάσισε να τα δίνει όλα.

Εικόνα Romain

"Τελείωσε η πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακου."

"Ο ΠΑΣ εχει καλύτερους παίκτες. "

Αυτα έχω διαβάσει απο διάφορους σε διαφορα σάιτ.

Εγώ λέω οτι ειναι καταστροφή!

Όταν πέφτεις απο το +14 στο +11 τοτε τι ειναι?

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Εικόνα red apple

Ίσα-ίσα βρε Ρομέν που στο μείον 11 κόβει αρκετά και η αίσθηση του κρύου!!!

Εικόνα savvas gridlock

Γάμησέ τα. Τι νίλα πάθαμε χθες ρε Romain. Τέτοια ξεφτίλα συγκρίνεται μόνο με αυτό, όταν και έφτασα στο αμήν να αλλάξω ομάδα και να γίνω σκληρά και μόνο Οδηγήτρια πλέον. Eκεί είναι η μαγεία, όλα τα άλλα είναι δήθεν.

https://www.youtube.com/watch?v=shxOVwl6EUs

Εικόνα kostas alsoupoli

Περα απο την πλακα τρενο παει η Οδηγητρια φετος στη Α πειραια....

Εικόνα savvas gridlock

Ε βέβαια ρε Κώστα. Εδώ και πέρυσι θα ανεβαίναμε, αλλά μας έκοψε η παράγκα του Εθνικού. Έσπρωχνε όλο το σύστημα τον ''επενδυτή'' Αγγελόπουλο. Ο ''επενδυτής'' φέτο έχει τους παίκτες απλήρωτους και με δανεικά από τον προπονητή τους παίρνουν κάνα ψιλό. Θα του δίνανε και κοψοχρονιά το ΣΕΦ να φτιάξει γήπεδο του ''επενδυτή'', που ''θα έσωζε τον Εθνικό''. Τι δουλειά κάνει κανείς δεν ξέρει στον Πειραιά. Μην κοιτάς που δεν τα λέμε δεν τα γράφουμε, κάτσε να πάει να κουνηθεί κάνα βαζελάκι του Πειραιά και θα το σεντράρουμε επιτόπου.

Εικόνα kostas alsoupoli

Κατι πηρε το αυτι μου για περσι. Σε μπαραζ με τον Εθνικο δεν παιξατε για την ανοδο στη Γ Εθνικη?
Δεν τα ξερω και πολυ καλα τα της ΕΠΣΠ...Εμας η Αλσουπολαρα μας παιζει στη Β αθηνας...να κανονισουμε κανα φιλικο το καλοκαιρι...

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείται. Πού θέλετε να σας έρθουμε. Εκτός αν γουστάρετε Σιταποθήκες.

Εικόνα kostas alsoupoli

Δημοτικο Σταδιο Νεας Ιωνιας και συντομα και ανακαινισμενο...αλλα και Σιταποθηκες παιζουμε,αλλο που δεν θελω εγω να κατεβασω την ομαδα στον αγαπημενο μου Πειραια...αλλα θα με πιασει η μελαγχολια να εχω αντιπαλο ομαδα με τον εφηβο στο στηθος και τα ερυθρολευκα...εδω στην αθηνα στα τοπικα κραταει ψηλα τη σημαια ο ολυμπιακος κυψελης με μπροσταρη τον Θεολογαρο(προεδρος,προπονητης και τα παντα ολα),καλη ομαδα δεν εχουν τα παλικαρια αλλα και μονο που φορανε την ερυθρολευκη μου ειναι η αδυναμια μου...

Εικόνα john

Πω ρε φίλε που τον θυμήθηκες αυτόν τον αγώνα!!! Για εμένα εκείνη η ήττα πόνεσε(ναι αλήθεια λεω) γιατι ηταν η πρωτη φορα που είδα τον ολυμπιακο να χάνει απο μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου. Και προφανώς στα 8 μου χρονια δεν καταλάβαινα τη διαφορά σημαντικού - ασήμαντου αγώνα ούτε το τι κουφά αποτελέσματα μπορει να φέρει η έλλειψη κινήτρου στον αθλητισμό. Πάντως εκείνη την μέρα πραγματικά στενοχωρήθηκα.

Εικόνα Romain

Και τη στιγμή που δεν γνωρίζεις ποιος θα τερματίσει 2ος.

Εικόνα kostas alsoupoli

Φιλε Αδαμ την ταπεινη μου αποψη για την ποδοσφαιρικη ομαδα τηε φετινης περιοδου την εχω καταθεσει αρκετες φορες σε αυτον τον ιστοτοπο.
Θα επιμεινω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καμια βελτιωση στα υπολοιπα παιχνιδια οποτε η οποιαδηποτε μουρμουρα η γκρινια θα ειναι ματαια απο μεριας μας.
Το πρωταθλημα αλλωστε θεωρω οτι ειναι κλειδωμενο καθως και θα πρεπει να γινουν εγκληματα για να μην κατακτηθει και το κυπελλο ελλαδος.
Αυτο που τωρα θα πρεπει γινει ειναι να ξεκινησει (αν δεν εχει γινει ηδη) ο σοβαρος σχεδιασμος και η αποφυγη των τραγικων επιλογων της φετινης περιοδου.
Το που ποναει η ομαδα και τα προβληματα ειναι πλεον ολοφανερα και κανεις δεν μπορει να κρυφτει πισω απο το δακτυλο του.Νομιζω οτι αλλωστε πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που η ομαδα μας δεν εχει κερδισει σε κανενα εκτος εδρας παιχνιδι τους αντιπαλους που ειναι στην πρωτη οχταδα της βαθμολογιας (με εξαιρεση την Ξανθη).
Ας ελπισουμε οσοι εχουν το καρπουζι και το μαχαιρι στην Παε να φροντισουν μεσω των κινησεων τους, στην δημιουργια μιας ανταγωνιστικης ομαδας για την νεα περιοδο που θα μας ομορφαινει τα κυριακατικα απογευματα μας με την αποδοσης της στους αγωνιστικους χωρους.

Εικόνα savvas gridlock

Λείπει πάρα πολύ ο Μανιάτης. Όταν χάνεται η μπάλα στο κέντρο, δεν υπάρχει παίκτης μας να κυνηγήσει τον αντίπαλο που βγαίνει στην κόντρα κουβαλώντας την μπάλα. Δεν υπάρχει παίκτης να τρέχει χωρίς την μπάλα αρκετά μέτρα στον άξονά μας. Μόλις αρχίσει να εκτιμάει ο κόσμος του Ολυμπιακού, στη μεγάλη του πλειοψηφία, κι άλλα πράγματα πέρα από το ''ξέρει μπάλα-κάνει ντρίμπλες-της μιλάει ο πούστης'', πολλά πράγματα θα γίνουν ευκολότερα.

Εικόνα CVRED

Προσωπικά, δεν συμφωνώ Σάββα. Ο Μανιάτης το μόνο που κάνει είναι να τρέχει. Τίποτα παραπάνω. Αν είναι έτσι, να πάρει τίποτα μαραθωνοδρόμους το καλοκαίρι ο Βαγγέλας. Κάνει πολύ εύκολα το λάθος, δεν έχει πάσα άνω των 2,5 μέτρων και τα τελειώματά του είναι χειρότερα κι απο του Ντοσεβί.
Είναι αμαρτία να έχει περάσει απο αυτή την ομάδα ο Στολτίδης και να λέμε "λείπει ο Μανιάτης". Το οτι δεν τρέχουν χωρίς την μπάλα, δεν σημαίνει πως λείπει ο Μανιατής. Σημαίνει πως δεν υπάρχει ίχνος δουλειάς στην τακτική.

Εικόνα red apple

Στο ποδόσφαιρο, σε μια ομάδα, δυό τρεις παίκτες όπως είναι ο Μανιάτης και ο Φουστέρ ανεβάζουν την πίεση ψηλά στον αντίπαλο και τον κρατούν πίσω. Και οι δύο που προανέφερα έχουν, δε το καλό να μπουκάρουν, κάτι που ΔΕΝ κάνει ούτε ο Εντινγκά, ούτε ο Κασάμι ούτε κανείς άλλος. Επομένως, δυό παίκτες του 6, βία του 7, προσδίδουν στην ομάδα ανάσα και σιγουριά κι ας του λείπει η τεχνική

Εικόνα savvas gridlock

Πάρα πολλοί παίκτες έκαναν και κάνουν καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, με το ''αυτός μόνο τρέχει, τίποτε άλλο''. Ο Καρεμπέ στα καλά του χρόνια, όταν έπαιζε στη Ρεάλ και πολύ πριν μας έρθει, τι έκανε; Ποδιές, ασίστ και γκολ; Ο Ντάβιντς; Ο Γκατούζο; Ακόμη και ο Κρόος σε Μπάγερν-Ρεάλ, τι κάνει; Δεν συγκρίνω το Μανιάτη με αυτούς, αφού είναι άλλο το επίπεδο. Λέω ότι χρειάζεσαι ΚΑΙ Μανιάτηδες στον άξονά σου. Αν θες να βρεις παίκτη που και χωρίς την μπάλα να κινείται, αλλά και να μπορεί να την κουβαλήσει-μοιράσει σωστά-δώσει ασίστ-σκοράρει, θα πρέπει να πληρώσεις πολλά εκ. ευρώ. Λεφτά που δεν έδωσε, δεν δίνει και θα δώσει ποτέ καμία ελληνική ομάδα, γιατί δεν έχει τέτοια έσοδα.

Εικόνα CVRED

Κάλα, όπως λες, δεν γίνεται να συγκρίνουμε το Μανιάτη με παίκτες αυτού του επιπέδου. Ο Ντάβιτς έβγαζε 15αρες μπαλιές στα εξτρέμ με κλειστά τα μάτια και ο Κρόος εκτός απο τα 3-4 γκολ που βάζει κάθε χρόνο έχει και καμιά 10αριά ασιστς μέσο όρο.
Η γνώμη μου είναι πως αν δεν μπορείς να έχεις ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου που να κάνουν αυτή τη δουλειά, καλύτερα να παίζεις με διαφορετικό τρόπο. Γιατί το 6αρι-σκυλί, είναι η πιο νευραλγική θέση σε μια ομάδα που στηρίζεται σ'αυτό. Αν δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ καλός σε 2-3 δουλειές μέσα στο γήπεδο και είναι μόνο στο να τρέχει και να μαρκάρει, η ομάδα, συνολικά, πέφτει επίπεδο και παράλληλα με τα 2 καλά που σου προσφέρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, προσφέρει και στον αντίπαλο 3.
Πάντως εγώ θυμίζω πως στη θέση του Μανιάτη στο παρελθόν είχαμε Τουρέ (εστώ κι αν παίζει πιο μπροστά κανονικά), Καρεμπέ, Στολτίδη, Ζε Ελίας. Και θεωρώ πως αν ο Μανιάτης δεν είχε δίπλα του τον Μοντέστο, να δίνει του όλα αυτά τα έξτρα που του έλειπαν και να τραβάει το κουπί, δεν θα έβλεπε ποτέ φανέλα βασικού.
Δεν είναι θέμα αυτό βέβαια για συζήτηση στην παρούσα φάση. Ο Περέιρα έτσι κι αλλιώς, απο αυτά που έχω δει, παίζει με διαφορετικό τρόπο, οπότε δε νομίζω να μας απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε του χρόνου.

Εικόνα kostas alsoupoli

Λειπει πολυ ο Μανιαταρος και συμφωνω φιλε Σαββα,αλλα και οταν επαιζε ο Γιανναρος παλι ειχαμε τα θεματακια μας σε πολλα παιχνιδια...
Δυστυχως η αμυνα μας ειναι παρα πολυ αργη και τα σεντερ μπακ μας οπου τα βρουν γρηγοροι επιθετικοι κανουν παρτυ,για να μην αναφερω τα συνεχιζομενα τσαφ και λαθη κατα καιρους που δεν γινονται ουτε απο τους ποδοσφαιριστες της ομαδας της γειτονιας μου κυριολεκτικα ομως.....

Εικόνα RED HELL

Καταφεραν να μας σπασουν τα νευρα παλι χθες.Παιζαμε που παιζαμε σε ενα βοσκοτοπι ειχαμε και τις "κυριες" που τα εχουν γραψει ολα.Χαρακτηριστικη μια φαση οπου ενας παει με δυναμη στο Μαζουακου αλλα του παιρνει καθαρα τη μπαλα και ο δικος μας νευριαζει.Ποιος εισαι ρε μεγαλε που εχεις την απαιτηση να σε παιζουν λες και ειναι φιλικο?Αμυντικα ημαστε τα ιδια χαλια που ειμαστε ολη τη χρονια αλλα και επιθετικα απειλησαμε μετα την εισοδο του Μπενιτεζ.Ο Μιλι παλι εκανε τη μαλακια του αλλα εβαλε και ενα γκολ και γενικα δεν ηταν κακος.Ο Ντοσεβι πρεπει να παρει την αγουσα και ο Φορτουνης να σταματησει τα ηλιθια σκαμπανεβασματα στην αποδοση του η αλλιως να παει στο καλο.Για αλλη μια φορα ηταν ανυπαρκτος οταν ειναι βασικος.Και ο Τσορι τιποτα χθες και μετα γελαγε κιολας...
Το οτι εβαλε τετοιο γκολ ο Μανιας ειναι αδιανοητο.Αλλα να σου πουλανε τρελα οι παγουραδες παει πολυ.Το χουμε βρει τωρα καθε χρονο να φτυνουμε αιμα εκει πανω εκτος απο το 0-4 προπερσι.Φετος οι περισσοτεροι που ανηκουν στο ροστερ ειναι για τον πουτσο.Μαρινακη ελπιζω να μην μας σπασεις τα νευρα παλι το καλοκαιρι.Σιγουρα ξερεις τι πρεπει να κανεις.
ΥΓ.Η αντιδραση του Ντοσεβι στο 3ο γκολ ειναι για βιντεο.

Εικόνα john

Εγω χτες δεν κατηγορώ τόσο τους παικτες για έλλειψη διάθεσης. Έδειξαν θέληση για νικη έδειξαν αποφασιστικότητα δεν πετούσαν χαρταετό όπως πέρυσι για παράδειγμα. Απλα ειναι χαμηλής ποιότητας το ρόστερ και γενικα η αμυντική γραμμή.Ενταξει τωρα να σε κάνει πουτανα ο Ίλιτς και ο Μανιας δεν αρμόζει στον ολυμπιακο. Γενικα σε όλον τον αγώνα είχαμε κατοχή είχαμε ευκαιρίες ήμασταν και άτυχοι σε 2-3 φάσεις. Και αυτο για μένα κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο. Το να σου βγάζουν τέτοιες αντεπιθέσεις και να σου βάζουν τριμπαλο τα Γιάννενα σε αγώνα που μάχεσαι για να τον κερδίσεις ειναι ανήκουστο.

Εικόνα RED HELL

Γενικοτερα φετος οι μετριοι σχεδον παντα προσπαθουν και δειχνουν διαθεση.Αλλα οι "ποιοτικοτεροι"μονο για τσου λου ειναι.Προφανως το γιουροπα το σνομπαραμε καθως το εχουμε κατακτησει πολλες φορες/εχουμε κανει πορειες.Χιλιες φορες Γιαννουλης παρα ο Ρομπερτο Καρλος-Μαζουακου με υφος χιλιων καρδιναλιων και ποτε επιτελους θα δουμε Μπενιτεζ βασικο.Περα απο το θεμα του ροστερ εχει αρχισει η κατακραυγη για Περειρα.Οπως το βλεπω εγω με τετοια μυαλα σε διοικηση-οπαδους(εννοω οτι δεν υπαρχει καμια υπομονη)δεν παμε πουθενα...
Και να μην ξεχασω οτι χρειαζομαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σεντερ μπακ-8αρι(πρωτη φορα βλεπω 8αρι που να μην παιρνει καμια οργανωτικη πρωτοβουλια)-2 εξτρεμ-φορ.Μας εχουν βγαλει την Παναγια φετος.

Εικόνα john

Παντως ο Γιαννουλης δεν κάνει για τον ολυμπιακο. Ειναι πολύ χαμηλού επιπέδου παίκτης. Και δυστυχώς έχουμε πάρει πολλους τέτοιους τα τελευταια χρονια.

Εικόνα john

Η αλήθεια ειναι πως ο ποδοσφαιρικός ολυμπιακος δεν παει καλα. Παίκτες μέτριοι,παίκτες αντιαισθητικοί στο μάτι,παίκτες που κάνουν αγγαρεία και πάνω απο ολα ενας πρόεδρος που απαξιώνει τους προπονητές(γενικότερη διαπίστωση αυτη). Το πρωτάθλημα το παίρνουμε γιατι οι αντίπαλοι μας καταρρέουν και κυρίως διότι κάναμε ενα μεγάλο σερί νικών με τον ερχομό του Περειρα( απέναντι σε εύκολες ομάδες ομως).Ο αλήτης ο παπαθεοδωρου μεσα σε ολα ειπε και μια αλήθεια.Ο Ολυμπιακος στο πρωτάθλημα ακόμα δεν εχει κάνει εκτος έδρας νικη απέναντι σε αξιόμαχο αντίπαλο.Αυτο κατι λεει για την ποιότητα του ρόστερ ειδικά αν το συγκρίνουμε με την περυσινη μπάλαρα και τις μεγάλες νίκες απέναντι σε καθε αντίπαλο.Η σεζον μου θυμίζει παρά πολύ την προ περυσινη με τον ζαρντιμ.

Ετοιμαστείτε για αλλο ενα εξαντλητικό καλοκαίρι όπου ο καθε πουστης αρδ θα μας αραδιάζει δέκα διαφορετικούς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους σπάζοντας μας τα νεύρα καθε μέρα,όπου θα βλέπουμε ενα συνεχές αλισβερίσι πωλήσεων και μεταγραφών μέχρι κυριολεκτικά την τελευταια στιγμή,όπου θα βλέπουμε άλλη ομάδα να κάνει προετοιμασία και άλλη ομάδα να έχουμε στα επίσημα παιχνίδια όπως γίνεται καθε καλοκαίρι εδώ και 3-4 χρονια με αποκορύφωμα το περυσινο. Αν ο μαρινακης δεν εννοήσει να εμπιστευθεί ολοκληρωτικά έναν προπονητή,εάν σταματήσει να αλλάζει καθε χρόνο όλη την ομάδα ,ισως κανουμε και ενα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.Αλλα οχι.Μαλλον ο Βαγγελας εμπιστεύεται και αγαπάει μόνο τον βαλβρρδε λες και δεν υπάρχει άλλος προπονητής στον κόσμο εκτος απο τον Ερνέστο.Μονο αυτόν στηριξε αληθινά και φανερά και ολοι είδαμε τα αποτελέσματα με την πολύ όμορφη ομάδα του 2012. Δεν μπορώ μα καταλάβω γιατι δεν στήριξε το ιδιο και τους 2 επομενους προπονητές που έφερε.Κολλημα με τον βαλβερδε...

Εικόνα red apple

Ε, τότε ας τον πολιτογραφήσει Έλληνα, να του φέρει την οικογένεια εδώ, να τον χρυσώσει, να τον κάνει Μίδα μπας και ηρεμήσουμε κι εμείς!

Εικόνα savvas gridlock

''Ο αλήτης ο παπαθεοδωρου μεσα σε ολα ειπε και μια αλήθεια.Ο Ολυμπιακος στο πρωτάθλημα ακόμα δεν εχει κάνει εκτος έδρας νικη απέναντι σε αξιόμαχο αντίπαλο''.

Ε ναι, σιγά την αξιόμαχη Ξάνθη, που μοίρασε τεσσάρες στο ίδιο γήπεδο σε ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

Εικόνα john

Να σου πω την αλήθεια και εγω οταν διάβασα την εξυπνάδα του άρχισα να σκέφτομαι σε ποιους δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες κάναμε διπλό.Μονο στην ξανθη ρε Σάββα.Ουτε με Παναιτωλικό ούτε με Αστέρα ούτε με ΠΑΟ ούτε με ΠΑΟΚ ούτε με Γιάννενα ούτε με Ατρόμητο ούτε ούτε... Πράγματι ηταν σημαντική η νικη τότε αλλα όσο σκέφτομαι οτι για αυτη τη νικη θυσιάστηκε ολόκληρος Μίτσελ για να "προκληθεί ηλεκτροσόκ στην ομάδα" λες και ειμαστε στο 2004 με Αλέφαντο και προτασοφ,τσαντίσομαι ακόμα περισσότερο.

Εικόνα savvas gridlock

Και το 2004-05 ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε κανένα δύσκολο κι απαιτητικό ματς εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος, σε 12 εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε το στατιστικό 3 νίκες-6 ισοπαλίες-3 ήττες. Και τότε ακούγαμε ''ανύπαρκτος ο βάζελος, διέλυσε την ομάδα της Ριζούπολης'', ''ανύπαρκτη η ΑΕΚ, έχει ρόστερ Β' Εθνικής με Μπουρμπο-Κρασσάδες, Σοάρες και Ζούλιο Σέζαρ'' και ''ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ, τους διέλυσε ο Αναστασιάδης και χρωστάνε ένα καράβι λεφτά''. Όταν όμως πήραμε το νταμπλ, το πανηγυρίσαμε σαν παλαβοί στο Καραίσκάκη. Φέτος κάνουμε χαβαλέ στην Ελλάδα (8-11 βαθμούς μπροστά, 4-5 ματς πριν το τέλος), έχουμε σταθεί αξιοπρεπέστατα στο Τσου Λου σε όμιλο με πρωταθλήτριες Ιταλίας-Ισπανίας που μας έσφαξε η διαιτησία (με τη Μάλμε) και τους υποχρεώσαμε σε συμπαιγνία αυτούς τους δύο μεγάλους (στο Γιούβε-Ατλέτικο), κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας πρωταθλήτριες τόσο προηγμένων πρωταθλημάτων και σκούζουμε. 17 πρωταθλήματα σε 19 χρόνια, 5/5 με το Μαρινάκη, στην υψηλότερη θέση που είχαμε ποτέ στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, δίχως ούτε ένα ευρώ χρέος δεξιά κι αριστερά και με απόθεμα στα ταμεία, αν ποτέ μπούμε μέσα από του χρόνου και σκούζουμε. Σκούζουμε μετά από μία ήττα σε αδιάφορο ματς, σαν και την οποία βλέπουμε αρκετές κάθε χρόνο. Σκούζουμε σκούζουμε σκούζουμε. Αν φέτος βρήκαμε να λέμε για τις εκτός έδρας νίκες, του χρόνου που μπορεί να κερδίσουμε τους πάντες εκτός έδρας, θα λέμε για τα εντός έδρας. Αν κερδίζουμε τους πάντες μέσα-έξω, θα λέμε για τη διαφορά γκολ. Θέλουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με δυνατές ομάδες που θα μας κοντράρουν, αλλά δίχως καμία ομάδα όχι απλώς να μας κερδίσει, αλλά ούτε να μας κοντράρει. Θέλουμε να κερδίζουμε τους πάντες με 4-5 γκολ διαφορά και μετά να λέμε για κακό πρωτάθλημα, με κάποιους πιο αποτριχωμένους να μιλούν για ανοιχτά πόδια-παραρτήματα κτλπ.. Αυτά όλα Γιάννη ΔΕΝ είναι κριτική. Είναι αφορισμοί και συναισθηματικές εξάρσεις. Όταν κάνεις κριτική, χρησιμοποιείς επιχειρήματα, δηλαδή το μυαλό σου. Δεν χρησιμοποιείς το συναίσθημα, ''τα κάνω όλα πουτάνα επειδής έχασα ναούμε'', είτε χάνεις σε ματς τίτλου, είτε χάνεις σε αδιάφορο ματς ενώ έχεις πάρει τον τίτλο. Όταν κάτι τέτοιο το ακούς δεξιά κι αριστερά, σποραδικά, έχει το χαβαλέ του. Είναι κάτι γραφικό, όπως ο Αλέφαντος που θα κάνει πάλι την πύρινη ανάλυσή του σε λίγη ώρα (στις 5) στο ΑΡΤ του Καρατζαφέρη. Όταν όμως γενικεύεται και δημιουργείται θόρυβος ακόμη και μετά από το χθεσινό, δεν παλεύεται η κατάσταση. Είναι λες και παρακάλανε όλοι αυτοί να χάσει ρε παιδί μου η ομάδα του Μαρινάκη. Λες και τους έχει γαμήσει την γκόμενα, ή τους απέλυσε, ή τους κοπάνησε. Να χάσει κάνα πρωτάθλημα, να ξεφτιλιστούμε στην Ευρώπη και τότε ναι, να δεχτώ και την σκληρή, υπερβολική κριτική ρε παιδί μου. Να βγαίνει τέτοιο πράγμα μετά από ΚΑΘΕ στραβή για τη συγκεκριμένη απόλυτα πετυχημένη ομάδα, ε δεν έχει προηγούμενο. Ποτέ.

Εικόνα john

Kατ αρχην sorry για την καθυστερηση.Ξεκιναω.

Δεν ξερω που ΄΄ακουγαμε για τον ανυπαρκτο βαζελο και την ανυπαρκτη ΑΕΚ΄΄ το 2005 εγω θυμαμαι οτι και οι 2 ομαδες ηταν καλα δουλεμενες και μας κοντραραν στα ισα.Διεκδικησαν το πρωταθλημα μεχρι τελευταια στιγμη.Η ΑΕΚ ειχε πολυ καλο συνολο,ενω ο Παο πολυ καλες ομαδες με ωραιο διδυμο στην επιθεση με τον αλητη τον γκονζαλες να τους βοηθαει και τον μπασινα σε πολυ καλη κατασταση ερχομενος με φορα απο το euro.Tο νταμπλ το πανηγυρισαμε εξαλλα(το πιο γλυκο απο τα 33 θυμασαι τα φανελακια με αυτο το συνθημα?) ακριβως γιατι ηταν δυσκολο και κυρίως απρόσμενο.Καναμε πολλες γκελες όπως λες και χασαμε δικαια στη Λεωφορο.Εκμεταλευτηκαμε τις ισοπαλιες του Παο στα τελευταια ματς και τη γκελα της ΑΕΚ με Ιωνικο(τους γαμησε ο Νατσουρας). Ετσι λοιπον πιστευω πως εκείνο το πρωταθλημα περισσοτερο μας το έδωσε ο ΠΑΟ παρα το κατακτησαμε εμεις,οπως ακριβως εγινε την προηγουμενη χρονια το αναποδο που τους το χαρισαμε με τις 3 γκελες στη ριζουπολη με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και κυριως με ΙΩΝΙΚΟ χανοντας απο αυτα τα παιχνιδια 7 βαθμους.Απαντησα και πιο πριν το πανηγυρισαμε εξαλλα ακριβως γιατι ηταν πολυ δυσκολο και διοτι την προηγουμενη χρονια δεν το ειχαμε κατακτησει επομενως ειχαμε περισσότερη καυλα κ αι διψα για τον τίτλο.
Απο εκει και περα λες ΄΄Φέτος κάνουμε χαβαλέ στην Ελλάδα (8-11 βαθμούς μπροστά, 4-5 ματς πριν το τέλος), έχουμε σταθεί αξιοπρεπέστατα στο Τσου Λου σε όμιλο με πρωταθλήτριες Ιταλίας-Ισπανίας που μας έσφαξε η διαιτησία (με τη Μάλμε) και τους υποχρεώσαμε σε συμπαιγνία αυτούς τους δύο μεγάλους (στο Γιούβε-Ατλέτικο), κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας πρωταθλήτριες τόσο προηγμένων πρωταθλημάτων και σκούζουμε΄΄.

Η απαντηση για μενα ειναι ευκολη.Σκουζουμε γιατι επαναλαμβανονται τα ιδια λαθη,γιατι το ροστερ δεν εχει την ποιοτητα του περυσινου,γιατι με τουτα και με εκεινα το καλοκαιρι ξηλωσαμε μια επιτυχημενη ομάδα,και κυριως για εμενα οι περισσοτεροι σκουζουν γιατι δεν τους γεμιζει ο Ολυμπιακος.Δεν παιζουμε καλα στηριζομαστε αποκλειστικα στις εξαρσεις του Τσορι,εχουμε μετριους παικτες,σκοραρουμε δυσκολα εχουμε τρυπια αμυνα κλπ.κλπ. Αυτα τα αποτελεσματα που αναφερεις ειναι η μια πλευρα.Γιατι η αλλη λεει πως αποκλειστηκαμε απο μια μετρια ομαδα στο europa υποβαθμιζοντας και παλι εξοργιστικα αυτον τον θεσμο,οτι χάσαμε ευκολα και δικαια (στο αγωνιστικο μερος του κομματιου)στη λεωφόρο,οτι φεραμε ισοπαλια στη Τουμπα ενω το ματς ηταν για 3 γκολ(εκει με εκνευρισε πολυ που ο Μαρινακης εδινε συγχαρητηρια στα αποδυτηρια γιατι φερθηκε λες και ειμαστε μικρος συλλογος).Στην τελικη αστα ολα τα επιμερους αποτελεσματα.Σε λιγα χρονια θα εχεις να θυμασαι θετικα πραγματα απο την αγωνιστικη σεζον 2014-2015?Εγω θα εχω να θυμαμαι μονο τα 2 ευρωπαικα αποτελεσματα που αναφερεις(που δυστυχως αποτελεσαν την εξαιρεση και οχι τον κανόνα καθως δεν χτισαμε πανω σε αυτα).Περα απο αυτο τι εχουμε?Σε επιπεδο παικτων ενα μετριο κεντρικο δίδυμο,αρκετα καλη μεσαια γραμμή,αθλιους εξτρεμ εναν Μητρογλου που βαριεται να κουνηθει στο γηπεδο,εναν Χαρα που οπως ειπε και ο βαζελακος Τσαρλυ ειναι πληρως αντιαισθητικός,και εναν Μπενιτες που εχει παιξει καλα μονο με Καλλονη και Κερκυρα και αγνοειται στα υπολοιπα ματς.

Γιάννη ΔΕΝ είναι κριτική. Είναι αφορισμοί και συναισθηματικές εξάρσεις. Όταν κάνεις κριτική, χρησιμοποιείς επιχειρήματα, δηλαδή το μυαλό σου.

Η αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι οπαδοι μας κανουν ευκολες επιφανειακες κρισεις και ασχολουνται με τον Ολυμπιακο για να ξεσπασουν πανω του τα προβληματα της καθημερινοτητας τους.Εχεις αναλυσει πολυ καλα τις κατηγοριες των καλομαθημενων και γκρινιαριδων Ολυμπιακο στο επικο σου παλιο αρθρο a serpernt in every eden, και δε θα μεινουμε πολυ σε αυτο.Για τους νεογαυρους εχουμε μιλησει πολλες φορές.Πανω στις μαλακιες που πετανε ομως λενε και σωστα πραγματα.Το να πεις οτι χρειαζομαστε μεταγραφες για του χρονου,το να πεις οτι μερικοι παικτες δεν κανουν για τον Ολυμπιακο,το να τα βαλεις με τον Μαρινακη που εστειλε τον Μιτσελ ειναι σωστη κριτικη για εμένα.Ειναι πραγματα ολοφανερα που τα καταλαβαινει και ο πλεον αδαης.Μην νομιζεις οτι οι περισσοτεροι κραζουν αποκλειστικα και μόνο για το χθεσινό ματς.Απλα το χτεσινο ματς ειναι αλλη μια αφορμή για να φανερωθουν οι αδυναμιες του ροστερ και τα λαθη της διοίκησης

Να βγαίνει τέτοιο πράγμα μετά από ΚΑΘΕ στραβή για τη συγκεκριμένη απόλυτα πετυχημένη ομάδα, ε δεν έχει προηγούμενο. Ποτέ.

Δεν βγαινει κραξιμο ουτε βγαινουν αφορισμοι μετα απο καθε στραβη.Θυμησου περυσι.Μετα το 0-3 με τον βαζελο εγω δεν διεκρινα χολη,αφορισμους και μενος ουτε προς τους παικτες ουτε προς την διοίκηση.Ουτε μετα το 3-0 με την Γιουναιτεντ διεκρινα ασχημο κραξιμο.Αυτο δειχνει οτι η πλειοψηφια του κοσμου ξερει να αναγνωριζει ποτε εχουμε καλη ομάδα και ποτε οχι.Επισης αν θυμαμαι καλα δεν διεκρινα κραξιμο μετα την ηττα απο τη Μεταλιστ και τον αποκλεισμο απο το uefa.Αντιθετα επεσε μεγαλη γιουχα στον αποκλεισμο με την Λεβαντε και φετος με την Νντιπρο.Το 2011-2012 και το 2013-2014 που ειχαμε πολυ καλη ομαδα ο κοσμος το αναγνωρισε και δεν εσταξε χολη ουτε στο Μαρινακη ουτε στους παικτες.Αντιθετα φετος και το 2012-2013 επεσε πολυ κραξιμο(ok μερικοι ξεφυγανε κατα πολυ στο 1-1 με τον ΠΑΟ, μαζί σου)και ηταν δικαιολογημενο.Τι δειχνει αυτο?Μηπως δειχνει οτι ο κοσμος καταλαβαινει σε γενικες γραμμες ποτε παει καλα η ομάδα και πότε όχι?Μηπως δειχνει οτι δεν μπορεις να τον κοροιδεψεις ευκολα?Όσες φορες φωναξαν οι οπαδοι στο γηπεδο ΄΄ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ΄΄ δεν ειχαν ολες τις φορές δίκιο???

Εικόνα red apple

Γιάννη και τα άλλα παιδιά, ο Σάββας έχει 100% δίκιο!Μην τρελαθούμε κι απο πάνω. Αν δεν είναι επιτυχημένη η ομάδα αυτή, τότε ποιός είναι; Φυσικά και θέλουμε όλοι μας ακόμη καλύτερη μπάλα, αλλά κανείς δεν εγγυάται, ιδίως σε ένα πρωτάθλημα όπως η σούπερ λίγκα πως οι μεγάλες μεταγραφές θα εξασφαλίσουν και καλύτερο θέαμα. Μπορεί ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι "παιχταράδες", να κάνουν κράτει όταν θα παίζουν στα αλώνια!

Εικόνα john

θα σου απαντήσω αναλυτικά το απόγευμα

Εικόνα red apple

είναι φοβερό με όλους αυτούς, Σάββα..