ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΦΥΓΜΟΙ



Και η ζωή συνεχίζεται. Το ακανόνιστο χτυποκάρδι έγινε, ξανά, μια ήρεμη εναλλαγή παλμών, η πίεση εκτονώθηκε από το τρίποντο του Γιώργου και το τρένο της "ανάπτυξης", δεν λέει να σταματήσει και έξω από τα σπίτια των ανέργων. Μόνο το ονειροπόλημα και μια αδιόρατη, αιφνίδια, φούντωση στα μέσα μας, θυμίζουν πως μας περιμένουν καινούργια τεύχη αναστάτωσης. Κι ενώ εμείς, τα γαυρόπουλα και οι γαυροπούλες αιωρούμαστε στον αστερισμό των προσδοκιών, οι χολερικοί οχτροί μας αναζητούν, μάταια, να βρουν ανάσα στο διάκενο μεταξύ ανυπαρξίας και αιωνιότητας.

Λυπάμαι όλους δαύτους που μοιάζουν ανήμποροι για να απογειωθούν, που δεν βρίσκουν καύσιμο για να κινηθούν, που εναποθέτουν παρηγοριά στη χαιρεκακία και στα λασπόλουτρα. Λένε πως το χαμόγελο έσβησε από τα χείλη των Ελλήνων, αυτό τον καιρό της κρίσης. Κι όμως, το σχεδόν ξεραμένο δέντρο που βγάζει Κόκκινα Μήλα δεν παύει να αργοσαλεύει κόντρα στον άνεμο, να απλώνει ρίζες και να ποτίζεται με τους θρύλους μελλοντικών θριάμβων κι ενόσω κάνει αυτό χαμογελά, μέσα από τους ρόζους του, στα σιωπηλά.

Και σήμερα, όχι λιγότερο, ούτε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη ζωή μου, η έννοια μου είναι ο Θρύλος. Κι ας έχω τόσα και πόσα άλλα για να με ενοχλούν ή για να με παρακινούν. Είναι σαν να θες να λες συνέχεια: Σ' Αγαπώ, θα είμαι πάντα Εδώ! Μια μαρτυρία που αναβλύζει από τις πιο άδολες πτυχές της ύπαρξής μου, της ύπαρξης όλων μας. 

Ένα ατσάλινο κλαρί στο ποδόσφαιρο, ένα άλλο χαλύβδινο στο μπάσκετ, ένα τρίτο χρυσαφένιο στο πόλο, ένα σιδερένιο στο βόλλεϊ κι όλα μαζί τα πολύτιμα πετράδια- τμήματα, που ορθώνουν ίσως* τον πιο μεγάλο αθλητικό οργανισμό στον Γαλαξία μας - *υπό την έννοια πως ενδέχεται να υπάρχουν Θρύλοι και σε άλλα σύμπαντα!

Ο Γιώργος, λέει, ανακηρύχτηκε σε πολυτιμότερο μπασκετμπολίστα στη σειρά των πλέι οφ. Σε τέσσερις αναμετρήσεις για τα πλέι οφ έγραψε ποσοστό 70,8% στα σουτ, μάζεψε κατά μέσον όρο 5,3 σκουπίδια και επιβραβεύτηκε με 22 βαθμούς στο index ανά αγώνα

https://youtu.be/6zqD9y3n3cc

Ο Πασκουάλ, ξαναλέει, φάνηκε βέρο σενιόρ, έπνιξε τον πόνο του και πήγε στα άδυτα των αδύτων για να πει μια κουβέντα αναγνώρισης, για να ευχηθεί καλή συνέχεια αλλά κυρίως για να εισπράξει λίγη ευκούλα, αγκαλιάζοντας τον Βασίλη. Κι αυτός, βαρκελώνιος ον, στάθηκε στην ουρά, όπως τόσοι άλλοι τα τελευταία χρόνια, προπονητές, παίκτες και οπαδοί, για να ομολογήσει την αλήθεια: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

http://www.sport-fm.gr/article/basket/o-ippotis-o-paskoual-video/3083886...

Αυτά και μένω ταπεινός!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα vagio

Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα αν ο Ολεσον δεν ηταν ανετοιμος, μητε τα συναισθηματα αυτα θα ειχες βιωσει, μητε το κειμενο θα εγραφες.
Να τα λεμε ολα.

Εικόνα red apple

Mη μου τα λες εμένα... Εγώ σας τα έγραφα... Νάξερες πόσες φορές έκανα το σταυρό και την προσευχούλα μου για να παραμείνει...ανέτοιμος ο όλεσον!

αχαααααα χιιχιι

Εικόνα RED HELL

Οποτε αγχωνομαι για κατι η αντιμετωπιζω μεγαλες δυσκολιες(πχ οι κωλοπανελληνιες που θελω να τελειωσουν για να φυγει απο πανω μου αυτη η πιεση)ενα πραγμα μονο με κανει να ξεχνιεμαι και να νιωθω γαληνη και ευχαριστηση.Αυτος ο Συλλογος με τα ερυθρολευκα.Οταν το καρφωσε ο Γιωργαρος πεταξα οτι βρηκα μπροστα και φωναζα στο μπαλκονι παροτι αρκετοι γειτονες ειναι βαζελες.Το συναισθημα του να βλεπεις την ερυθρολευκη ριγωτη δε συγκρινεται με τιποτα και κανενα.
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα nissios

Τελευταία φορά που σου το γράφω, γιατί α) έχω γίνει κουραστικός και β) ο καιρός γαρ εγγυς, που λέει κι ο Λιακόπουλας.
Του χρόνου τέτοιον καιρό θα βλέπεις πάλι Θρύλο και θα ξανασηκώνεις κούπες τη μια πίσω απ' την άλλη. Το θέμα είναι τι θα είσαι εσύ. Αν θες να σηκώνεις κούπες και να βλέπεις τη ριγωτή ως φοιτητής, κλείσε τις τηλεοράσεις και τα pc και άνοιξε τα βιβλία. Ο Ολυμπιακός εδώ θα είναι, δεν φεύγει. Και το ratm επίσης.

Εικόνα red apple

Εύγε Ραβί διά τάς συμβουλάς άτινας δίδεις είς τον νέον

Εικόνα RED HELL

Εισαι καβαφικος απο οτι βλεπω.Αν δεν ασχοληθω καθολου με το Θρυλο η δεν χαζεψω λιγο στο ιντερνετ θα με πιασει τρελα γιατι δεν ειναι μονο οι Πανελληνιες.

Εικόνα apostolos gaganis

Ταπεινός και ποιητής, αυτό το απόγευμα... Απολαυστικός, φίλε μου. Οι ορθωτήρες μύες των τριχών μου, δραστηριοποιήθηκαν σε κάποια σημεία του κειμένου σου...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΣΥΓΓΑΥΡΕ! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ! ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ...

Εικόνα red apple

Γειά και χαρά και σε σας σύγγαυρε Απόστολε, μύστη της ιατρικής, και λάτρη του θεράποντος λόγου της ποιήσεως

Εικόνα nissios

[...]
Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάπως ξέρεις από φάρμακα·
νάρκης του άλγους δοκιμές, εν Φαντασία και Λόγω.
[...]
Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάμνουνε —για λίγο— να μη νοιώθεται η πληγή.

Τάδε έφη ο κατ' εμέ μεγαλύτερος των μεγάλων (μετά τον μαουνιέρη, φυσικά).

Κι ένα δικό μου:
Θρύλος εδώ, θρύλος εκεί και θρύλος κι απ' την άλλη.
Δάφνη στο πάνω και μουνιά στο κάτω το κεφάλι.
(Θέ μου, συγχώρεσέ μας.)

Εικόνα red apple

Η οικογένεια ratm σου απονέμει το Νομπέλ 70 ελεκτρόνικ! αχααα!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Κρύβε λόγια...