ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΠΛΕΪ ΜΕΪΚΕΡ


Tags: undefined

Την ώρα που τα τζιχάντια διέδιδαν με σφαίρες το λόγο του Αλλάχ στο Παρίσι και στην Πόλη έσβηναν τα φώτα στην Ούλκερ Σπορτς Αρένα, οι λιγοστοί διαβάτες στο Καντίκιοϊ αντίκρυζαν, όχι δίχως έκπληξη, ένα βλοσυρό, μοναχικό καβαλάρη, να διαβαίνει τα στενά της αρχαίας Χαλκηδόνας. "Ο Σλούκι Λουκ, ο Σλούκι Λουκ", κραύγασαν και έκλιναν ευλαβικά το γόνυ καθώς η Ντόλι τους προσπερνούσε ανέκφραστη, τριποδίζοντας...

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ 19'

Ο Κώστας Σλούκας δεν μένει πια εδώ. Έφυγε επειδή οι φιλενάδες του δεν τον έπαιζαν... αρκετά! Ο Κώστας δεν νοιαζόταν για τα φράγκα. Όχι! Τον καταδίωκε, όμως, η μανία του χρόνου. Άτιμο πράμα ο χρόνος. Μπορεί να σε γεράσει πριν την ώρα σου άμα τον αναλογίζεσαι διαρκώς. Ο Κώστας έπαιξε, χθες, ολόκληρα 19 λεπτά und 3 δευτερόλεπτα κόντρα στην Χίμκι. Αυτό κλωθογύριζε στο νου του καθώς λικνιζόταν στη ράχη της Ντόλις. "Μα, 19 λεπτά und 3 δευτερόλεπτα, ich; Ολάκερος Σλούκι Λουκ; Αχώνευτο ούτως ειπείν!", μονολόγησε.

Ξεπέζεψε όξω από το γενί τσαρδί του, άνοιξε την πόρτα και έτρεξε με μιας στο μάστερ μπέντρουμ του. Σαν μανιακός άρχισε να ψαχουλεύει στο ντουλάπι για να βρει τα κυάλια που του είχε χαρίσει ο μπαμπάς του. Του άρεσε να βλέπει μακρυά... Άδραξε τα κυάλια που ήταν χωμένα κάτω από ένα άρθρο μαγειρικής, για το πώς μαγειρεύεις μελιτζάνες ιμάμ και βγήκε στο μπαλκόνι. Στο βάθος, τα νερά του Βόσπορου έμοιαζαν ακούνητα. Δεν εκουνείτο φύλλο στην Πόλη. Ο Κώστας έβαλε τις διόπτρες στα μάτια και σάρωσε αργά τον ορίζοντα ολούθε του. Κατέβασε τα χέρια που κρατούσαν τα κυάλια και κούνησε απορημένος το κεφάλι.

"Μα να μη με βρίσκω ανάμεσα στους 200 μπασκετμπολίστες με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνα από το 2011;", αναρωτήθηκε όχι δίχως μια γεύση τρικυμιώδους εκπλήξεως στα σωθικά του.

Μόλις φέτος κατάφερε να στριμωχτεί κάπου στην 109η θέση της κατάταξης της ευρωλίγκας από πλευράς χρόνου συμμετοχής! 

O ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΗ...ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Για να δούμε λοιπόν τί πέτυχε ακριβώς ο Κώστας, φτύνοντας τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων χρόνων για τα μάτια του μελιτζάνα.

Χρόνος συμμετοχής στα έως χθες παιχνίδια της Φενέρ στην ευρωλίγκα:

με Ερυθρό Αστέρα: 18.07"
με Ρεάλ Μαδρίτης:   27.45"
με Στρασμπούρ:     19.12"
με Μπάγερν:           20.43"
με Χίμκι:                 19.03".

Σας μοιάζουν για χρόνοι...ηγέτου;  Έι Σι Λο και πάλι καλά να λέει!

Για να συγκρίνουμε όμως και το χρόνο συμμετοχής του σε δύο αγωνιστικές περιόδους με τον Ολυμπιακό για να δούμε τί ήταν εκείνο που του γυάλισε στο Καντίκιοϊ...

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΠΕΡΥΣΙ

Regular Season, πρώτος και δεύτερος γύρος

με Γαλατάσαράι: 16.57" και 17.45"
με Βαλένθια: 13.22" και 18.22"
με Λαμποράλ: 12.48" και 22.23"
με Νεπτούνας: 25.38" και 18.19"
με Ερθρό Αστέρα: 24.06" και 24.03".

Top 16, πρώτος και δεύτερος γύρος

με Νίζνι: 19.14" και 19.35"
με Μάλαγα: 15.31" και 12.24"
με Μιλάνο: 25.26" και 10.57"
με Φενέρμπαξε: 22.19" και 15.41"
με Λαμποράλ: 16.12" και 16.53"
με Εφές: 14.13", δεν αγωνίστηκε στη ρεβάνς
με ΤΣΣΚΑ: 13.26" και 20.55".

Πλέι οφ

με Μπάρτσα,
1) 19.07"
2) 14.16"
3) 19.07"
4) 18.45"

Ημιτελικός

με ΤΣΣΚΑ: 17.59"

Τελικός

με Ρεάλ: 22.03"

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΟ 2013/2014

Top 16, πρώτος και δεύτερος γύρος

με Φενέρμπαξε: 16.55" και 28.49"
με Μιλάνο: 23.01" και 31.16"
με Μπάρτσα: 18΄ και 23.26"
με Λαμποράλ: 12.47" και 19.36"
με Μάλαγα: 15.52" και 22.49"
με Εφές: 19.24" και 13.,07"
με ΠΟΑ: 13.28" και 24.23".

Τέλος, ο καβαλάρης μας αγωνίστηκε 20.18" στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και 15.46" στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στο φάιναλ φορ, το 2012/2013.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ

Επομενως και μέχρις αποδείξεως του εναντίου ο Κώστας Σλούκας αγωνίζεται, πάνω-κάτω, στα ίδια χρονικά επίπεδα με εκείνα όταν ντυνόταν τη φανέλλα του back to back πρωταθλητή και της ομάδας με τις τρείς παρουσίες σε τελικό ευρωλίγκας την τελευταία αγωνιστική τετραετία. Η λογική του αθλήματος υπαγορεύει πως ο ηγέτης αγωνίζεται ανελλιπώς τριαντάλεπτα και βάλε. Εφόσον ο Σλούκας την πούλεψε εκ του λιμένος τάχα γιατί μου ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μεγαλεία και την αναγνώριση που δήθεν μου του τη στέρησε ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια βαθειά τρύπα στο θολό ύδωρ της θάλασσας του Μαρμαρά. Όπως απέδειξε η πορεία όσων προηγήθηκαν του Σλούκα, θα απομείνει μοναχός να σφυράει καουμπόικους σκοπούς στη ράχη της Ντόλις...

ΥΓ.  Οι χολέρες δεν ασχολούνται με τον Μπαρτζώκα και την Κούμπαν του! Πονάει και τσούζει ο Μπαρτζ και η ευρωλίγκα που τους έτριψε στην ξυνή μούρη τους ...

Red Apple 

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Εκτος οτι πναει και τσουζει ο Μπαρτζ τους γαμησε ευκολα φετος εξω και βλεπω να τους ξαναγαμει και μεσα ετσι για να παρει το αιμα του πισω!

Εικόνα Romain

Όχι μόνο " φτωχός και μονός πλαιμεικερ" αλλά και λίγος σαν άνθρωπος. Ήταν και Ολυμπιακός.

Εικόνα Themis

Είναι πολλά τα λεφτά Red ή μάλλον ήταν πολλά ,όταν υπέγραφε με τον μελιτζανί( κάτι που τελικά γνώριζαν οι Αφοί και για να τον εκθέσουν στον κόσμο του έδωσαν τα ίδια)...Τα περι χρόνου,αγωνιστικών κ.τ.λ μας τα είπαν και άλλοι...

Εικόνα Κωστας 7

Ετσι ακριβως,και ξερετε ποιο ειναι το ακομη χειροτερο?Οτι εχει 19 λεπτα μεσο ορο χωρις ακομα να εχει μπει στην ομαδα ο Χικμαν που ειναι τραυματιας και γυρναει συντομα.Λογικα ο Χικμαν θα παρει λεπτα συμμετοχης απο τον Σλουκα και οχι τον ''Τουρκο'' Ντιξον και θα παει στα νουμερα που ειχε προ 3ετιας στον Ολυμπιακο.
Κριμα γιατι εγω τον Σλουκα τον πιστευα παρα πολυ στην μετα Σπανουλη εποχη,αυτο ομως που δεν υπολογισε ο Σλουκας ειναι οτι ο Σπανουλης δεν ειναι μονο ενας τεραστιος ηγετης και παικταρας αλλα απεδειξα 2 φορες ποσο πολυ γουσταρε να παιξει στον Ολυμπιακο.Μια που εφυγε απο τους πρασινους βρωμιαρηδες που θα ειχε σιγουρους τιτλους και γλύψιμο απο την πρασινη ΑΡΔομασονια και ηρθε στην ομαδα μας,αλλαζοντας την ιστορια στο Ευρωπαικο στερέωμα και μια προπερσι που εκλεισε με αρκετα λιγοτερα φραγκα για αλλη μια 3ετια.
Φετος ο Σπανουλης θα κυνηγηθει λυσαλλεα απο την πρασινη ΑΡΔομασονια μιας και ληγει το συμβολαιο του και θα προσπαθησουν να διαβαλλουν την σχεση κοσμου και Σπανουλη.Ηδη με το που ξεκινησε η σεζον και ξεροντας ολοι οτι προερχεται απο το ευρωπαικο αρχισανε ολοι την κριτικη και την συγκριση με τον 3cd που ξεκουραζοτανε το καλοκαιρακι.
Θα σας γαμαει ο Σπανουλης για 3 χρονια ευκολα και θα τον βλεπεται να σπαει το ενα ρεκορ πισω απο το αλλο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

2' και 8'' παραπάνω παίζει μέχρι στιγμής. Για να γλυκαθεί... Κάτσε να περάσει ο καιρός και να του πιάσουν οι μαύροι του Ομπράντοβιτς και θα σου πω εγώ. Ο Σλούκας το χτυπάει το κεφάλι του. Το χτυπάει από τότε πήγε στα γραφεία των Αγγελόπουλων. Αλλά ήταν αργά.

Εικόνα red apple

έτσι ακριβώς Θωμά!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν τον......τον Σλούκα, Αδάμ; Οι καριέρες δεν είναι μόνο θέμα των όποιων προσόντων, αλλά και επιλογών ( και τύχης καμιά φορά ). Εδώ με το κενό του Γιανγκ τί θα κάνουμε...

Εικόνα red apple

Καλώς το φίλο μου. Αποστόλη μου, τον.... τον Σλούκα. Απλώς, γνωρίζεις μια λέξη είναι πολλές φορές αρκετή για να πυροδοτήσει μια σειρά σκέψεων. Αυτό έγινε και με μένα. Άκουσα "δεκαεννιά λεπτά" και τα υπόλοιπα έγιναν ...αυτόματα!Όσο για τον Γιανγκ, the season is Young!