Ο ΜΠΑΛΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ



Η Nike Μπάκουλη αισθανόταν αναποφάσιστη εκείνο το πρωί:

άλφα) Να φτιάξω καφέ και να κάνω τσιγάρο, αλλάζοντας σερβιέτα,
βήτα) να κάνω chat με τον μπούκη μου, ή
γάματα) να καταυγάσω το δημοσιογραφικό κακούργημα  (πρώην λειτούργημα) και να πάρω το βραβείο Πούλιτζερ με μια συνέντευξη που θα έχει θύματα;

Η φιλοδοξία που απορρέει από το καθήκον υπερίσχυσε των ποταπών φυσικών αναγκών της. Επέλεξε το γάματα!

Τοποθέτησε τα δεδομένα στο δοκιμαστικό σωλήνα, δώρο της οικογενείας Παύλου και Αθανασίου Γιαννακόπουλου πάτησε το διακόπτη και άφησε τη φυγόκεντρο να κάνει τη δουλειά της. Το κακό με τη φυγόκεντρο είναι, όμως, ο κίνδυνος να σε εκτροχιάσει. Κάπως έτσι προέκυψε η συνέντευξη της Nike με τον Τάκη Μπαλτά-κο, το λεβεντογεννημένο Μανιάτη που ως τέντζερης βρήκε το καπάκι του και μας κατσικώθηκε, εδώ και πάνω από μια εικοσαετία, στο κεφάλι.

Φτιάξτε ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ, έχετε καβάτζα και καμμιά δεκαριά τσιγάρα και κάντε το σταυρό σας μήπως και χρειαστείτε να καταφύγετε σε τίποτε μπάφους και άλλα σκληρά με το φωτορομάντζο που ακολουθεί...

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos

"Η ζωή είναι σκληρή. Δεν είναι για τους αδύναμους". Το πιο δύσκολο πράγμα "είναι να πειθαρχείς στον εαυτό σου, σε σχέση με τις ενστικτώδεις παρορμήσεις". Όταν έχεις πίστη όμως, "στον εαυτό σου και στο Θεό, όλα γίνονται. Είναι ο μόνος δρόμος για τη λύτρωση. Αλλιώς, πας σε ψυχίατρο". Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που μας είπε ο Τάκης Μπαλτάκος, στη συνάντηση που είχαμε μαζί του για να μας... ξεναγήσει στη ζωή του.

Μας αποκάλυψε το δόγμα ("ή όλα ή τίποτα"), τη βάση του τρόπου που έχει επιλέξει να ζει ("δεν εγκαταλείπω"), τον ηθικό κώδικα που έχει στις μάχες του ("επικρατέειν ή απόλλυσθαι"), το ρόλο που έπαιξε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στην εμπλοκή του με τα αθλητικά δρώμενα, μας μίλησε για τη φιλία του με τους Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή, Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, για την πρόταση του Παναθηναϊκού στον Γιάννη Ιωαννίδη, για το τέλος του χαρτοπόλεμου ανακοινώσεων με τον Ολυμπιακό και επισημαίνει πως "αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, από τον πρόεδρο μέχρι τον μασέρ, είναι ότι είμαστε πρωταθλητές σε τίτλους, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε Η μεγάλη ομάδα του ελλαδικού χώρου".    

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ FOR PRESIDENT 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos
 

Υπήρχε μια φράση που του είχε πει ο πατέρας του, που όφειλε να "κουβαλά" μαζί του, εφ' όρου ζωής; "Από πέντε χρόνων, μου έλεγε "πρέπει να κυβερνήσεις την Ελλάδα". Δεν είχα πάει σχολείο ακόμα και μου έλεγε "πρέπει να κυβερνήσεις την Ελλάδα". Δεν ξέρω τι είχε δει. Μα ήμουν ακόμα παιδί, έπαιζα μπάλα με τους φίλους μου, δεν καταλάβαινα... Πήγα 6, 7, 8 και πάντα μου έλεγε "πρέπει να κυβερνήσεις την Ελλάδα".
 
ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΗΛΙΑ και άλλαι φρουτολογίαι
 
Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos

 Οι φιλίες δεν είναι θέμα ευλογίας, αλλά θέμα βούλησης. Στο δρόμο σου θα βρεθούν τα πάντα. Και το καλό και το κακό. Η επιλογή είναι θέμα υποκείμενης βούλησης, το οποίο η εκκλησία ονομάζει "αυτεξούσιο". Όλα θα σου τύχουν. Και οι ευκαιρίες και οι δυσχέρειες. Και οι καλοί και οι κακοί. Το τι θα κάνεις και τι θα επιλέξεις, είναι θέμα δικό σου. Τώρα, αν διατηρείς τις φιλίες.... Αυτό στη μονάδα των Βατραχανθρώπων που ήθελα να πάω -αλλά δεν πήγα και τελικά πήγε ο γιος μου-, το λένε με δυο λέξεις: "δεν εγκαταλείπω". Κάτι που έχει και κόστος. "Είπαμε ότι πρέπει να αντέχεις. Σε όλα.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ και άλλα τρύπια
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολή Παύλου Γιαννακόπουλου photos

έμαθε πως "το ποινικό δίκαιο δεν είναι για εμένα. Με τον Λυκουρέζο συνεργαζόμουν πάντα στο δικό μου κομμάτι, που το αστικό-εμπορικό, αλλά είδα από κοντά το ποινικό δίκαιο και διαπίστωσα πως δεν μου άρεσε, ως χώρος. Δεν μου "πήγαινε". Γιατί; Πρέπει να υπερασπίζεσαι και ανθρώπους που δεν θες να υπερασπίζεσαι. Οι άνθρωποι στους οποίους ήθελα να προσφέρω δικηγορικές υπηρεσίες δεν τελούν αδικήματα. Ούτε έμποροι ναρκωτικών είναι, ούτε βιαστές... Στο ποινικό , αναγκάζεσαι να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που δεν θα καλούσες ποτέ στο σπίτι σου. Εγώ, αντίθετα θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους, που θα μπορέσω να τους καλέσω στο σπίτι μου ή να με καλέσουν στο δικό τους και να θέλω να πάω. Στον έμπορο ναρκωτικών δεν θέλω να πάω".

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ο ΚΑΒΟΥΡΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos

(μόνοι τους τα ξερνάνε για τη μόνη και αυθεντική εγκληματική οργάνωση)

Το 1992 ήταν που ανέλαβε χρέη νομικού συμβούλου, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. "Παράλληλα, ήμουν νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ", από το 1991. Πώς είχε προκύψει αυτή η ενασχόληση; "Τώρα μπορώ να το πω. Έχουν περάσει πολλά χρόνια. Είχα αναλάβει μια υπόθεση του Παναθηναϊκού -στο ποδόσφαιρο-, χωρίς να πάρω αμοιβή. Δεν ήθελα να πάρω αμοιβή από τον Παναθηναϊκό. Αυτός ο οποίος με προώθησε -ας το πούμε έτσι- στην ΕΠΑΕ, ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Μίλησε στον τότε Πρόεδρο, τον Γιώργο Δέδε και πήγα στην ΕΠΑΕ. Στην ΕΠΑΕ ωστόσο, γνώρισα τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος της ΕΠΑΕ και μου πρότεινε να πάω στην ΚΑΕ που τότε ξεκινούσε. Το καλοκαίρι του 1992 πήραμε τον Γκάλη και ξεκίνησε έτσι το "χτίσιμο" της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού". Στην ΕΠΑΕ έμεινε έως το 1997 "οπότε παραιτήθηκα, γιατί δεν ήθελα να είμαι άλλο και στους δυο ρόλους. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ".

Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1992-1996
 
Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos
 
Πόσο ιδιαίτερα ήταν τα πρώτα χρόνια, από τη στιγμή που υπήρχε μια εγκατεστημένη αυτοκρατορία και άρα ένα κατεστημένο που έπρεπε να "διαλύσει" ο Παναθηναϊκός, ώστε να βρεθεί στην κορυφή; "Ναι, υπήρχε το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Ιωαννίδη. Τέσσερα χρόνια είχε αγώνες και πολύ πίκρα. Επί τέσσερα χρόνια προσπαθούσαμε να "σπάσουμε" το κατεστημένο του Ολυμπιακού, στο μπάσκετ, λόγω του Ιωαννίδη και του Κόκκαλη. Πρακτικά, αυτό σήμαινε πως ο Ολυμπιακός έλεγχε τα πάντα και έπρεπε τουλάχιστον να ισορροπήσουμε την κατάσταση. Μα δεν μας άφηνε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε. Ήταν αδύνατο να βγεις στην επιφάνεια. Αυτό μας πήρε τέσσερα χρόνια, από το 1992 έως το 1996 και πολλή προσπάθεια".
 
ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΕ ΜΗ ΓΙΝΩ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ

(ο εφευρέτης της έννοιας "αφανής πρόεδρος", με πολλούς μιμητές)

Μια από τις υποθέσεις που ξεχώρισαν, στην πρώτη του θητεία ως νομικού συμβούλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν η εισβολή του Παύλου Γιαννακόπουλου στον αγωνιστικό σε αγώνα με την ΑΕΚ, για να τραβήξει τον πρώτο διαιτητή του ματς. Και ενώ όλοι είχαν ως δεδομένη την τιμωρία του, ο Μπαλτάκος είχε παραδώσει στην εκδίκαση της υπόθεσης από τον αθλητικό δικαστή, έγγραφο για τη νέα μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ. Σε αυτήν, ως πρόεδρος εμφανιζόταν ένας εξάδελφος του Παύλου "και άρα δεν μπορούσε να τιμωρηθεί η ομάδα, καθώς ο Παύλος ήταν φίλαθλος. Ήταν μια κίνηση απρόσμενη, αλλά αυτό είναι το σωστό. Αυτό είναι που πρέπει να κάνεις. Οι κινήσεις πάντα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην έχουν προβλεφτεί και να είναι εκτός της κοινής λογικής. Τώρα, βέβαια τα έχουν αλλάξει και μια ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί και για τους φιλάθλους". Όταν, πρόσφατα, βρέθηκε σε ανάλογη κατάσταση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος "δεν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Δεν συμμετείχα, λόγω της πολιτικής".

Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο

Αποτέλεσμα εικόνας για παναθηναϊκός Σωλήνας photos

(ακόμα και οι ιδρυτικοί πατέρες του Σωλήνα γέλασαν με το ανεκδοτάκι)

Επέστρεψε φέτος, οπότε παρατηρείται και μια σαφέστατη αλλαγή, στον τρόπο που προσεγγίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τις ανακοινώσεις/απαντήσεις στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Από πολύ νωρίς, έγινε ξεκάθαρο πως για αυτή την αγωνιστική περίοδο έχει επιλεγεί ο δρόμος της σιωπής. "Το πρώτο πράγμα που είπα οτι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Οι ομάδες υπάρχουν για να παίζουν μπάσκετ, να αγωνίζονται μέσα στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίζει. Οι ανακοινώσεις δεν λένε τίποτα. Εξιτάρουν τους φιλάθλους και δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα".

Το δεύτερο πράγμα που είπε ήταν ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα, ο πλέον πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Στην Ελλάδα, η διαφορά είναι χαοτική. Στην Ευρώπη είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει κάποιος που να 'χει έξη ευρωπαϊκά", όσα έχουν σηκώσει οι "πράσινοι" από καταβολής Euroleague."Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως είμαστε Η μεγάλη ομάδα του ελλαδικού χώρου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Από τον πρόεδρο, μέχρι τον μασέρ, πρέπει όλοι να έχουν επίγνωση ότι είμαστε πρωταθλητές σε τίτλους, σε Ελλάδα και Ευρώπη και να προσαρμόζουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας. Δεν καταδεχόμαστε να απαντάμε σε άλλους, που είναι πολύ πίσω από τον Παναθηναϊκό.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ (ή, ανοίξτε τις πόρτες να βγούν έξω οι κότες)

Αποτέλεσμα εικόνας για "κότες" photos

Το αγαπημένο του βιβλίο, είναι "Η τέχνη του πολέμου" του Sun Τzu, με όσα αναγράφονται στις σελίδες του -για στρατηγικές σε μάχες, για όπλα και τους μεγάλους στρατηλάτες- είναι ο τρόπος που λειτουργεί και σκέφτεται. "Ισχύει. Σημασία δεν έχει μόνο η μάχη, αλλά και ο τρόπος παίζει ρόλο. Μπορεί να κερδίσεις τη μάχη και με τρόπους που δεν είναι ηθικοί". Μια ιδανική μάχη, για εκείνον, πώς είναι; Ποιοι είναι οι ηθικοί κώδικες; "Είναι ο ηθικός κώδικας τον Σπαρτιατών, ο οποίος συμποσούται σε τρεις λέξεις: επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Δηλαδή, ή θα επικρατήσεις ή θα σκοτωθείς. Δεν υπάρχει μέση οδός.

Όπως είπα και πριν "όλα ή τίποτα. Θα μιλήσω για τους Σπαρτιάτες, επειδή τα δόγματα τους τα αποδέχομαι. Πρώτα από όλα, δεν μισείς τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος είναι το εφαλτήριο για να γίνει μια μάχη. Χωρίς αντίπαλο, δεν μπορείς να πολεμήσεις. Άρα λοιπόν, δεν μισείς τον αντίπαλο. Τον εξοντώνεις, αλλά δεν τον μισείς. Ας πούμε, οι Σπαρτιάτες δεν καταδίωκαν ποτέ τους αντιπάλους. Δεν υπάρχει η έννοια της καταδίωξης. Γιατί; Διότι για να τους καταδιώξεις, σου έχουν γυρίσει την πλάτη. Έλεγαν λοιπόν, ότι "εμείς δεν καταδιώκουμε δειλούς. Όταν μου γυρίσεις την πλάτη, δεν ασχολούμαι. Δεν ασχολούμαι με "κότες".

(εδώ όλη η συνέντευξη: http://www.sport24.gr/unique/sto-myalo-toy-takh-mpaltakoy.3846492.html)
 

ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΓΝΩΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πολ Ποτ photos Αποτέλεσμα εικόνας για Kim Jong Il photos
 

           Αποτέλεσμα εικόνας για Attila the Hun photos         Αποτέλεσμα εικόνας για Kim Jong Il photos
 
ΠΟΛ ΠΟΤ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ, ΑΤΤΙΛΑΣ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

ΚΑΙ ... ΦΑΡΟΣ


 
Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτάκος photos

Λόγος-οχετός από άνθρωπο δίχως ηθικούς φραγμούς ο οποίος επέστρεψε πέρυσι για να υποστηλώσει την "κερδοφόρα" σαπίλα των 891 χιλιάδων ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, που δεν λέει να ξεκουμπιστεί. 

Red Apple

 

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Αυτή τη μαλακία για τους Σπαρτιάτες πρέπει να του την είπανε τα φιλαράκια του οι χρυσαυγούλες.

Άσε που αν αυτός ο τύπος είναι άνθρωπος της εκκλησίας, είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός.

Εικόνα red apple

Ή αυτό, ή οτι ήταν σπασίκλας και διάβαζε, ή ότι είδε τους ...300!!!

Εικόνα Chief Bromden

΄΄ Πρέπει να κυβερνήσεις την Ελλάδα ΄΄ του έλεγε ο μπαμπάς του...
Να και ο ακροδεξιός Λεβέντης, καλώς τον δεχτήκαμε...

Εικόνα red apple

να οργανώναμε και μια γιορτούλα, λες Τσίφι μου;

Εικόνα red apple

εν τω μεΤΑΞΙ, ρε παιδιά, απο μόνοι τους τα λένε, έτσι; Να, ας πούμε για τον Παυλάρα που το έπαιζε φίλαθλος κι είχε βάλει ένα ξάδερφό του να το παίζει πρόεδρας... Τακτικές που έχουν ξεπατικώσει τα ανήψια και οι Τιγρούληδες και μου θένε και αποθέωση, τα καργιόλια. Για τόσο θράσος μιλάμειιι. Θράσος που πηγάζει από τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας και ακόμη χειρότερο, από τη βοήθεια και υποστήριξη που έχουν για τους σκοπούς και τους στόχους τους

Εικόνα Spiros Legend

Θράσος ή θρασυδειλία?Το <<στα ίσα>> δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.Αμ το άλλο: <<Αυτός ο οποίος με προώθησε -ας το πούμε έτσι- στην ΕΠΑΕ, ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Μίλησε στον τότε Πρόεδρο, τον Γιώργο Δέδε και πήγα στην ΕΠΑΕ. Στην ΕΠΑΕ ωστόσο, γνώρισα τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος της ΕΠΑΕ και μου πρότεινε να πάω στην ΚΑΕ που τότε ξεκινούσε.>> Και κάθονται και απολογούνται κάτι βαζελόγαυροι σε αυτούς που λένε τώρα για ΣουπερΛίγδες και εγκληματικές οργανώσεις.Καρκινογιάννης,Δέδες,Θανάσης Φαρμακοτρίφτης και Φασισ-τάκος,αυτοί αποτελούσαν την Αφρόκρεμα των παραγόντων της εποχής στα θεσμικά όργανα!Ρε Καιάδα λέμε!

Εικόνα red apple

γι αυτό το τόνισα με κόκκινο χρώμα... Γιαυτό σου είπα μόνοι τους τα λένε, δεν τους "βασανίζει" κανένας για να τους τα αποσπάσει! Κι αυτό είναι κορυφαίο θράσος

Εικόνα Spiros Legend

Καιάδας!Συνήθως αποφεύγω τέτοιου είδους...ευχές,γιατί μετά,όταν coolάρω ψιλοχαλιέμαι,αλλά για το συγκεκριμένο αδίστακτο τομάρι,που πατάει επί πτωμάτων και καμαρώνει για την παλιανθρωπιά του,και ο κακός ψόφος είναι το λιγότερο που μπορείς να του πεις.Φασισταριό πωρωμένο,με όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας πάνω του,που προσπαθεί να μας πείσει για την ανωτερότητά του,μπας και πείσει βασικά τον εαυτό του...Το λάθος έγινε όταν ήταν νήπιο,που δεν τον πέταξαν στον Καιάδα(αφού είναι και αρχαιολάτρης Σπαρτιάτης),θα γλύτωνε η ελληνική κοινωνία από ένα μεγάλο απόβρασμα.Το 1993,γυρίσανε τις πλατούλες τους και το βάλανε στα πόδια,δεν κατέβηκαν οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΤΕΣ στο ΣΕΦ για τον 4ο τελικό,μετά την βούρτσα της Γλυφάδας!Ρε απόγονε του Εφιάλτη,Μπαλτάκο,έτσι φέρονται οι Σπαρτιάτες,το βάζουν στα πόδια και δεν κατεβαίνουν στην μάχη?Εκεί ήμουνα με άλλους 16.000,γιατί δεν ήρθες ρε ξεφτιλισμένη αποβολή?Αυτοί είστε,υπάνθρωποι,ντροπή του ανθρωπίνου είδους,Πουθεναικοί!Που μετράτε από όποια χρονιά σας βολεύει τα τρόπαια,απατεώνες,δηλαδή η Ρεάλ με 9 Πρωταθλητριών-Ευρωλίγκες και κάμποσα Κυπελούχων,Κόρατς τι είναι,η ΤΣΣΚΑ με 7 και η Μακάμπι με 6?Άσε που μετράνε και το κλεμμένο και δεν έχουν 6 κανονικά...6 να είναι οι ώρες τους και αυτές στην αγαπημένη τους στάση,στα τέσσερα!Άντε με τους ΝΑΝΟΥΣ που παριστάνουν τους ανώτερους.Κόψανε τον χαρτοπόλεμο,λέει,και επιλέξανε τον δρόμο της σιωπής.ΈΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ,ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,τι να πουν,κρύβονται για να μην λογοδοτήσουν για τις λαμογιές τους,ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΤΡΕΣ,ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ,βγαίνουν φάτσα-κάρτα,λένε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις ό,τι έχουν να πουν και απαντάνε στις ερωτήσεις ακόμα και των πιο στημένων βάζελων μασονογράφων.Οι ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ κρύβονται και το βουλώνουν,ντροπή της Μάνης...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ψόφος.