ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΛΤΑ



Bre κωλόγαυροι έχω μια ερωτησούλα να σας κάμνω: Πού είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι μετά την νίκη μας με την Μπάρτσα αναζητούσαν την αιτία της ...ήττας των Καταλανών στην κούραση από το ντέρμπι με την Ρεάλ και στο τζετ λαγκ από το πολύωρο ταξίδι; Φυσικά, δεν περίμενε κανείς μας για να διαβάσει ανάλογα ποιήματα στη ζούγκλα των αντικειμενικών μετά την ήττα μας από την Ρεάλ. Απλά το θυμίζω μιας και δεν απέμεινε και τίποτε της προκοπής για να θυμάμαι από την πίκρα στην Μαδρίτη.

Βέβαια, το καλό με μας τους κωλόγαυρους είναι το ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας οι απόξω του μαντριού κάνουν τα πάντα για να μην αφήκουν να μελαγχολήσουμε. Με το χέρι στην κωλότσεπη σας λέγω πως πριν ο κόκορας να λαλήσει κι εκεί που έλεγα να την πέσω για ύπνο για να δώ κανά πρόστυχο όνειρο ένιωσα το πάτωμα να σείεται και σκόνη και κουρνιαχτός να απλώνεται στο σύμπαν μου... Ο λαγός συνεχίζει τις μεταγραφικές πορδές..    

ΖΕΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΛΤΑ

Ε - Ε- ΕΡΧΕ ΤΑΙ!

Τί έγινε ρε παιδιά; Ποιός έ ε έρχεται;

Δεν τάμαθες;

Όχι, είχα πάει να φέρω...Για λέγε

Έρχεται ο Λέτος!

Βάρεσα κόκκινο. Πάει, αποχαιρέτα το πρωτάθλημα που χάνεται, ακούστηκε βροντερή η φωνή της βρωμιάρας της συνείδησής μου. Και ο Λέτο, αυτός που μας αγάπησε και μεις όχι μέλλει να επιστρέψει στην πράσινη γαλέρα. Σε λίγο, όπως το πάνε εκεί στο κονικλοτροφείο τους, μέχρι και τον Σάκη τον Κουβά βλέπω να ξαναμαζώχνουν πίσω.

Αλλά τα νερά στη λαγοθάλασσα δεν μένουν ποτέ στάσιμα. Αυτή τη φορά εξέπληξαν και τον πιο μεθυσμένο οπαδό τους. Στρατολόγησαν έναν δηλωμένο οπαδό της μπύρας 13 από την Βραζιλία που τον είχανε για χαμένο δυό χρόνια, κάπου στον Αμαζόνιο. Ο Μολέδος έχει να παίξει από τον Νοέμβριο του 2013, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το οργανόγραμμα του λαγού που έχει ορίζοντα πεντηκονταετίας και βάλε...
    

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ
 
Moledo recebeu camisa 13 na novo clube. FOTO: Metalist/Divulgação

Κι άν νομίζετε πως γράφω ανευθυνιές διαβάστε και Γαβαθιώτη:
"...ότι τον Νεϊμάρ τον αντιμετώπισε σαν παίκτης κάποιας ομάδας ονόματι... Ροντονόπολις! Τι εστί... Ροντονόπολις; Τρέχα γύρευε και ψάχνε να βρεις! Δεν υπάρχει στον χάρτη του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και πώς είχε αντιμετωπίσει τον Νεϊμάρ; Ηταν, λέει, αγώνας Κυπέλλου της... Ροντονόπολις με την Ιντερνάσιοναλ, που έπαιζε τότε ο Νεϊμάρ! Ο Λεβαντόφσκι και η... «Οντρα»!  Πάμε τώρα και στον Λεβαντόφσκι. Πότε τον αντιμετώπισε ο Μολέδο τον Λεβαντόφσκι; Προ ετών, όταν ο Μολέδο έπαιζε σε μία... Οντρα Βόντιτζλσαβ και ο Λεβαντόφσκι στη Λεχ Πόζναν! Προσέξτε τώρα! Αυτή η Οντρα, που κάποτε αντιμετώπισε τη Λεχ Πόζναν, δεν ξέρω σε τι διοργάνωση, το 2009 ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ! Από το 2009 δηλαδή, που έπαιζε εκεί και ο Μολέδο, η Οντρα έχει ΔΙΑΛΥΘΕΙ και τότε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο Μολέδο γύρισε στην πατρίδα του, επειδή ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ άλλη ομάδα, ούτε καν στην Πολωνία! Και το πιο καταπληκτικό; Σ’ αυτή την Οντρα, που ανήκε μία ολόκληρη περίοδο, ξέρετε πόσες συμμετοχές είχε ο γίγας Μολέδο; ΤΡΕΙΣ, κύριοι! Ναι, όπως το διαβάζετε, ΤΡΕΙΣ συμμετοχές σε μία παγκοσμίως άγνωστη ομάδα, που βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο! Ολα αυτά, συν το γεγονός ότι έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα από τις 3 Νοεμβρίου του 2013 (με τη Μέταλιστ εναντίον κάποιας Βόρσκια της Ουκρανίας, 1-1) συνιστούν αναμφίβολα ένα κατατοπιστικότατο βιογραφικό. Και πείθουν απόλυτα για ένα πράγμα: Οτι ο κύριος Ροντρίγκο Μολέδο είναι ένας ποδοσφαιριστής κομμένος στα μέτρα της νέας του ομάδας: Ανύπαρκτος παίκτης σε ανύπαρκτη ομάδα! Και προφανώς... «τζάμπας»...
 

ΦΑΝΕΛΛΑΙ, ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΣ ΤΑΠΕΣ

inner

Λέω, δεν γίνεται. Μπορεί στον ελληνικό βορρά, στη συμπρωτεύουσα, στη Νύμφη του Θερμαϊκού, τα πράματα να πηγαίνουν καλύτερα για τα μπαόκια. Με τέτοιο λεβέντη επενδυταρά κατευθείαν από τις στέπες της mother Russia, όλο και κάτι θα κουνιέται, ιδίως ύστερα από την αναπάντεχη αποτυχία των θερινών μεταγραφών. Με κομμένη την ανάσα περιμένω ο έρμος ο κωλόγαυρος να διαβάσω για τη χειμερινή επέλαση του μπουγάτσα στο πανέρι με τους παιχταράδες που θα κάνουν την πουτάνα την υπέρβαση.
Φεύ! Ανθ' ημών...Γουλιμής!
Είδαν και απόειδαν τα ανθρωπάκια που διοικούν τη μεγάλη αυτή ομαδίτσα πως αετός δεν μεγαλώνει με τις πάπιες και τόριξαν στην επιστημονική φαντασία. Ο Κούδας το είπε καθαρά: Οι φανέλε θα παίρνουν στο εξής τα πρωταθλήματα και όχι οι παίχτε (κι αν δεν μπορούνε οι φανέλε, τότε θα το παίρνουν τα παπούτσια με τις τάπες) Έτσι, μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια, ο πονηρίδης. ΚΑΙ τίτλους για να σκάν' οι οχτροί ΚΑΙ οικονομίες κλίμακος για να τηρούμε το φαϊνάνσιαλ φερπλέι της ουέφας! (Εγώ παίρνω πάντως την blondie, καλού-κακού)!

 
  Ο ΓΑΜΟΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΗΔΕΙΑ
 
inner

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί...

"Στα χαρακτηριστικά της φανέλας συγκαταλέγονται ο λευκός, μεγάλος γιακάς, τα χοντρά κορδόνια στο στήθος, ο ιδιαίτερος Δικέφαλος Αετός και το λογότυπο των 90 χρόνων στο μανίκι. Τυπωμένο στην ετικέτα βρίσκεται και το πρώτο σήμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, το πέταλο με το τετράφυλλο τριφύλλι που εμπνεύστηκε ο εκ των ιδρυτών του συλλόγου Κώστας Κοεμτζόπουλος."

(Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο ένας το γύρισε από τα ροζ στα τριφυλλά και ο άλλος από τα τετράφυλα στα δικέφαλα. Μάλλον βλέπω ν' αρχίζω κι εγώ τα ...τρίφυλα! Αλλά και τί να περιμένεις από ανθρώπους που βόσκουν αλογοτροφή!)

Επιστρέφω στην πρωτεύουσα όπου συμβαίνουν παραπλήσια θάματα και νεωτερισμοί. Είχαμε αφήκει τον κόνικλα να ονειρεύεται πιλάφια και ουριά με τον Λέτο, τον Μολέδο και τον Μαμούτε. Βέβαια, τόσο μαλάκες όπως τα μπαόκια, ΔΕΝ είναι! Ο λαγός είναι κατά βάση πουστάκος. Κάτι σαν το πασόκ ένα πράμα, που όταν τον ήπιε στις εκλογές του 2004 αναγνώριζε τάχατες τα λάθη και υποσχόταν να εντρυφήσει στο μήνυμα της λαϊκής φάπας μόνο και μόνο για να την πέσει αυθωρεί και παραφύσει στον καραμανλάκο. Έτσι και ο κόνικλας! Αφού βλέπει πως το σλόγκι Ελλάς Ευρώπη Panathinaikos έχει γίνει, πλέον, το ανέκδοτο πασών των γενεών βρήκε νέο παρθένο πεδίο για να ξεσαλώνει στην πουστιά:            


ΕΛΛΑΣ, ΡΑΓΚΜΠΙ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
 

Διαβάζω κάτι χαρωπούς περίεργους να γράφουν την Ιλιάδα και την ...Πουθενανιάδα για ένα τμήμα που ΔΕΝ υπάρχει και για ένα άθλημα που ΔΕΝ διεξάγεται και παθαίνω θλάση στο δωδεκαδάκτυλο: 

..."Όσοι ξεπεράσουν τις αρχικές τους προκαταλήψεις πάλι, δύσκολα διαχωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στο NFL και το ράγκμπι. Super Bowl, Six Nations, Friday Night Lights και Invictus μπερδεύονται γλυκά στο κεφάλι τους, δημιουργώντας μια συγκεχυμένη εικόνα για το άθλημα που συνήθως συνοψίζεται στο “αυτό μωρέ, με την περίεργη μπάλα που τρέχουν και πλακώνονται”.

Κι όμως, όλες αυτές οι μπερδεμένες αντιλήψεις του κόσμου που δεν έχει επαφή με το άθλημα, δεν είναι καν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κεφαλαίου “ράγκμπι στην Ελλάδᔨ. Πώς να είναι άλλωστε, όταν πλέον δεν υπάρχει καν πρωτάθλημα και Εθνική ομάδα, αφού το προηγούμενο καθεστώς της ομοσπονδίας καταργήθηκε και βρισκόμαστε εν αναμονή της δημιουργίας μιας νέας, με τις ομάδες και τους παίκτες να ξεχαρμανιάζουν στο μεταξύ με προπονήσεις και ανεπίσημους αγώνες;
Σ’ αυτήν την κατηγορία, ανήκουν και οι παίκτες της ομάδας ράγκμπι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προπονούνται με κέφι και όρεξη, περιμένοντας με αγωνία την δημιουργία της νέας ομοσπονδίας, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και πάλι."...

(το πειστήριο της παπαριάς: http://portfolio.oneman.gr/rugby/photos/2425571)

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ...
 
Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Andreas

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ τέτοια σχόλια για τον παντοτινό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Ξέρετε πόσα πρωταθλήματα έχει ο παναθηναϊκός σε όλα τα σπορ; Τρέξιμο μετά κυνηγών, αναρρίχηση πάλι μετά κυνηγών, βάψιμο (τοίχων με σπρέι, κάγκελων κλπ), πρωταθλήματα οι πράσινοι εναντίον των μπλε σε εσωτερικά διπλά, φαποληψία, πόλο (αυτό με τα άλογα, στο άλλο έχει καρχαρίες στη πισίνα) και αυτά μόνο για το αντρικό τμήμα.

Θέλω το παναθηναϊκό στο Six Nations. Να γίνει SEVEN Nations λόγω συμμετοχής τους και μετά να αλλάξουν και σήμα λόγω συμμετοχής αυτών των οποίων καπηλεύονται το εθνικό σύμβολο.

Εικόνα Aprosarmostos17

Χαχαχα πρωταθλητής σε άθλημα που δεν έχει πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Άσε που έτσι όπως αγκαλιάζονται τα βλέπω πολύ παράξενα αυτά τα αγοράκια.

Εικόνα red apple

ναι ρε συ! Απροσάρμοστος είσαι; Παίζει η πρώτη ομάδα με την Κ20 και η Κ19 με την Κ15 και ο νικητής παίρνει το πρωτάθλημα! μπου χαααα

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτούς τους τρεις στο ράγκμπι που κοιτάνε άγρια, Θωμά, τους φοβάμιιιι κομμάτι... Όσο για το Λέτο ( προσέχεις; Όχι ΤΟΝ Λέτο ), σήμερα, μεγάλη χάρη των τριών ιεραρχών, πρωϊ-πρωϊ το άναψα το κεράκι εδώ που βρίσκομαι, να ξανάρθει ΣΤΟ βάζελο και να τον δούμε και στο ΚαραϊσκάκηΣ ( άντε...για σένα ).

Για την blondy... με πρόλαβες!

Εικόνα red apple

αμ εγώ δεν αφόδευσα πάνω μου όταν τους είδα...Κυριάκο μου; α χαααα

Εικόνα apostolos gaganis

Χαχαχαχα! Απ΄την τρομάρα μου με τους...ραγκμπίστες, μπέρδεψα τα ονόματα να σκεφτείς.... Γεια σου ρε Γιώργαρε!

Εικόνα red apple

Aντρίκο μου, σε νιώθω! χιιχιιι