ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ!



Το τί συνέβη χθες στην Τούμπα το γνωρίζουμε. Το γιατί συνέβη ξανά είναι το ερώτημα. Κι όχι μόνο στην Τούμπα. Στην Λεωφόρο, στο ΟΑΚΑ, όπου κι αν πηγαίνει ο Ολυμπιακός γίνεται του Πελοπονησσιακού Πόλεμου.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις στην σούπερ λίγδα αφότου άνοιξε την πόρτα της και μπήκε στο ποδόσφαιρό μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το χάσμα με τους απέναντι δεν γεφυρώνεται παρ' εκτός κι αν κάποιος από τους, ας τους πούμε, διεκδικητές των εγχώριων τίτλων ανακαλύψει τον τρόπο για να ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός, ή γίνει αλχημιστής και καταφέρει να μετατρέψει το σκατό του σε χρυσάφι.

Πολλά μπορείς να προσάψεις σε όλο αυτό τον εσμό των διοικητών-διαχειριστών, ευεργετών, όπως θέτε πείτε τους, αλλά φαντασιόπληκτοι και αιθεροβάμονες ΔΕΝ είναι. Αντιθέτως! Είναι κυνικοί επιχειρηματίες οι οποίοι κινούνται, πολλές φορές, στο όριο του...κοινωνικού οφσάιντ και οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει οικονομικά και φορολογικά εγκλήματα για τα οποία δεν έχουν, εν πολλοίς, λογοδοτήσει - αν οφείλουν- στην αδέκαστη και συχνά αδέκαρη δικαιοσύνη. 

Το πολύ-πολύ να ισχυριστείς το ότι από την πολλή ατιμωρησία που απολαμβάνουν και την οικονομική ισχύ που διαχειρίζονται να έχουν, ενδεχομένως, καβαλήσει το καλάμι και να ξεπερνούν τα εσκαμμένα με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους. Αλλά αυτό είναι αλλουνού Παπά ευαγγέλιο και δεν με απασχολεί.

Το γεγονός πως το κεντρικό στρατηγικό σχέδιό τους βασίζεται στη βία, στις απειλές και στην αφόρητη προπαγάνδα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, που παίζει το ρόλο του σαμαριού και κατ' επέκταση του Ολυμπιακού που παίζει το ρόλο του γάιδαρου αποδεικνύει ένα και μοναδικό πράγμα: πως...

...Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΟΥ

Το σκεπτικό τους είναι απλοϊκό: ανήμποροι να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα που μόνο ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη ακολουθεί, με τις όποιες εγγενείς αδυναμίες παρατηρούμε, αλλά κυρίως, απρόθυμοι να υπερβούν την καταστροφική ελληνική νοοτροπία των τελευταίων δεκαετιών με τα άκοπα και δανεικά λεφτά που μας έστειλε στον εργασιακό και κοινωνικό αγύριστο αποφάσισαν να ενσαρκώσουν τη γνωστή παροιμία με το γάιδαρο του γείτονα. Η απόφασή τους αυτή είναι, εκ του αποτελέσματος, τελεσίδικη και καλοσχεδιασμένη σε σημείο να σκέφτεται κανείς το πως, αν είχαν στρέψει την ενεργητικότητα και το ενεργητικό τους σε πιο δημιουργικές ατραπούς και όχι στο πώς θα προκαλούσαν συνθήκες Αρμαγεδδώνα στο ποδόσφαιρο να προσέγγιζαν, ενδεχομένως, τα ποιοτικά πρότυπα που έχουν κάνει τον Θρύλο να μοιάζει με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο και να διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τίτλους και διακρίσεις. Η στρατηγική επιλογή της επιφοράς καίριου πλήγματος σε βάρος του ποδοσφαίρου αποδεικνύεται, εκτός όλων των άλλων, από τη μονομανή ενασχόλησή τους με την αγορά Μέσων Ενημέρωσης -ιδίως ηλεκτρονικών ιστοσελίδων- για να μπορούν να χειραγωγούν τους δυσαρεστημένους οπαδούς τους και ει δυνατόν τυχόν ξέμπαρκους, εγκεφαλικά, Γαύρους.   

Όπως συμβαίνει κατά κόρον στις χώρες που μαστίζονται από οικονομική και κοινωνική κρίση, έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας αναδείχτηκαν οι χειρότεροι δυνατοί πρωταγωνιστές στην πολιτική, στην οικονομία και στον κατ' εξοχή ρευστό και χαοτικό κόσμο του ποδοσφαίρου-αθλητισμού, όπου ακόμη και η άριστη οργάνωση και το πολύ χρήμα δεν εξασφαλίζουν, πάντα, την επιτυχία. Κι αν παρ' ελπίδα, όπως συμβαίνει στη δική μας περίπτωση, του Ολυμπιακού αναδυθεί από τα έγκατα της δυσωδίας κανένας άνθρωπος της επιχειρηματικής και κοινωνικής προκοπής, όπως είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μαύρη μοίρα που τον περιμένει.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε να ρυμουλκήσει τον Θρύλο από τα στάσιμα νερά της τελευταίας διετίας Κόκκαλη -που να αγιάσει η μανούλα του- δέχεται απεινή πόλεμο από το μέτωπο του Πουθενά. Οι έωλες κατηγορίες, η χλεύη, η λοιδωρία, οι λίβελοι και η απαξία γρασάρουν το Ατλαντίς στο διάστημα. Έτσι, ο πολίτης-οπαδός ο οποίος αφέθηκε από τους απολιτίκ πολιτικούς να ξεχειμωνιάζει στην αμορφωσιά, στην ημιμάθεια και στο να εντρυφεί στα κατώτερα των συναισθημάτων, δεν έχει καμία ελπίδα να συμβάλει ώστε να αλλάξει κάποτε το τοπίο της συμφοράς και της φρούδας ελπίδας.

 
ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ;
 
Καταστρέφοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο διασφαλίζουν δύο πράγματα: πρώτο, το ότι ροκανίζουν τη δεσπόζουσα θέση του Ολυμπιακού, υπό την έννοια πως θα αποστερούν, χρόνο με το χρόνο, τη δυνατότητα στον Θρύλο για να ενισχύεται με καλούς ξένους ποδοσφαιριστές καθώς δεν θα υπάρχει νουνεχής άνθρωπος, εκεί έξω, ο οποίος θα αποφάσιζε να παίξει την ολιγόχρονη καριέρα του κορώνα-γράμματα σε ένα παντελώς άθλιο πρωτάθλημα. Έτσι, η αδυναμία να ενισχυθεί η ομάδα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αντέχει ο προϋπολογισμός της θα επέφερε τη διολίσθηση από τις σχετικά υψηλές θέσεις που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή στους πίνακες αξιολόγησης της Ουέφα.

Δεύτερο, ένας απαξιωμένος ποιοτικά Ολυμπιακός που θα μετατραπεί, σε βάθος χρόνου πέντε ετών, σε κακέκτυπο της ομάδας που απέκτησε τον όποιο σεβασμό απολαμβάνει σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα μεταλλαχθεί σε νάνο που θα πνίγεται, όπως και οι δικές τους ομάδες, σε μια κουταλιά φιλοδοξίας και αφόρητης εσωστρέφειας, σε μια ομάδα πικρή όση και η πίκρα που θα μας έχει ποτίσει. Επειδή, καλό είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και από μένα δεν θα διαβάσετε ποτέ πως αντιπαρέρχομαι τους εγχώριους τίτλους -το ακριβώς αντίθετο- αλλά όπως και να το κάνουμε, στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο που μας επέβαλαν οι εξωχώριοι δυνάστες μας η διάκριση παρά την αλλοδαπή είναι "γλυκειά". (Αφήστε που η ουσία του ελληνισμού υπήρξε ανέκαθεν η φυσική και η πνευματική εξάπλωση, κάτι που αποστερηθήκαμε ως εθνικό κράτος μετά την τάχα απελευθερωσή μας από τον κωλότουρκα).

 
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
       
             

Όπως όλα τα έμβια όντα που απειλούνται ορθώνονται και αντιδρούν έτσι και στη δική μας περίπτωση οφείλουμε, ως Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φίλαθλων Πειραιά, να μην αδρανήσουμε. Οι άναρθρες κραυγές, οι απειλές, οι οιμωγές και τα παραληρήματα με τα οποία οι φύσει και θέσει καταστροφείς καλούν το πόπολο να ξεθάψει τα τόμαχωκ του πολέμου και να μας λιανίσει δεν πρέπει, επουδενί, να μείνουν αναπάντητα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να είναι εταιρεία, αλλά αν δεν αφουγκραστεί την εργατική δύναμή της, το Γαύρο οπαδό, θα βρεθεί οσονούπω σε πολύ δεινή θέση και τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης- που να αγιάσει κι αυτουνού η μανούλα- θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό, έχοντας ρίξει και νερό στο μύλο τους!

Όλοι εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε δημιουργική και φιλοπρόοδη στρατηγική της ομάδας.
Δεν έχουν παρά να μας το... σαλπίσουν.

 

Red Apple               

Σχόλια

Εικόνα Romain

Είναι φανερό ότι επεισόδια γίνονται όταν συντρεχουν οι πιο κάτω προϋποθέσεις /λόγοι :

1. Παίζει ντέρμπι ο Ολυμπιακός ΕΚΤΟΣ έδρας
2. Όταν ο Ολυμπιακός κερδίσει το ματς
3. Όταν τι πρωτάθλημα ή ο τίτλος έχει κριθεί και δεν έχουν να χάσουν πολλά οι γηπεδούχοι.

Δεν έγιναν στην Τούμπα στον α' γύρο, γιατί ήταν ακόμη νωρίς, είχε κερδίσει το ματς ο Ολυμπιακός 0-2 και ο Γιαχος έπαιζε 80-20 έδρα.

Οι τυφλοί οπαδοί έχουν συνηθίσει τον σανό και γουστάρουν και το παραμύθι που τους προσφέρουν οι κολλκες και οι Δεσυλες. Τόσο που ακόμη και ο νεοφερμενος στην λαλαδουπολη Τουντορ, έχει πιάσει το νόημα και έκανε ρεσιτάλ. Όχι βέβαια στο χορτάρι όπου έφαγε τα μούτρα του. Αλλά στη συνέντευξη που ακολούθησε. Εκεί ξεπέρασε και το DNA.

Σημείωση : πιο πολλές λεπτομέρειες σε σχετικό άρθρο του Νικολακοπουλου. Επίσης ένα εξαιρετικό άρθρο από τον βαζελο Τσάρλι, για Τουντορ και Ιβάν.

Εικόνα red apple

ΘΎΜΙΣΈ μου πού γράφει ο Τσάρλις, ή πόσταρέ μου εδώ το άρθρο, αν έχεις την καλωσύνη

Εικόνα thita

στο κόντρα γράφει

μάλλον αυτό εννοεί ο φίλος

http://www.contra.gr/Columns/Comment/tsary/oi-thutes-poy-ekanan-ta-thuma...

Εικόνα Antreas7

Η προσπάθεια διάλυσης ήδη ξεκίνησε. Θέλουν να αναβάλουν πρωταθλήμα και κύπελλο, λόγω... βίας. Και αν δεν το αναβάλουν, να γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες χωρίς θεατές και να το προχωρήσουν και παραπέρα να αποκλειστούν οι ομάδες μας από Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς το τρίο στούτζες και που βγαίνει τι καταφέρνει; Θα χάσει έσοδα ο Ολυμπιακός, οπότε θα έρθει στα ίδια με τους "αγνούς" οπότε μπορεί να πάρουν κάνα πρωτάθλημα. Και φυσικά για να ξεσκοτίσει ο Αλασκούζος τον Κοντονή και την κυβέρνηση, να γίνει ο αγώνας με τον ποα χωρίς θεατές. Θα λέει μετά ο υπουργός: "Ορίστε, ισονομία, τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός". Να ξέρουν όμως ότι ο κόσμος του Θρύλου, μπορεί να έχει κάνει το Καραϊσκάκη εκκλησία, αλλά μη μας τσιγκλάτε, γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της. Αν θέλουμε ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις, γι' αυτό προσοχή, μην παίζετε με την υπομονή μας.

Εικόνα red apple

ακριβώς!

Εικόνα thita

Είπες το 95% αυτών που πιστεύω και εγώ για το θέμα, είναι γνωστή η τακτική, αν δεν μπορείς να φτάσεις τον άλλο, φέρε τον στο δικό σου χαμηλό επίπεδο, κλπ. Αυτό επιδιώκουν τα συνεταιράκια, γι' αυτό και "τυχαία" διαβάζουμε και ακούμε από πέρισυ "Θάτσερ που μας χρειάζεται" και "οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρώπης", κλπ. Και καλά, από τους λαδωμένους γραφιάδες το περιμένω, αλλά οι άλλοι, οι "αντικειμενικοί" δεν κατανοούν άραγε πως εάν πέσει επίπεδο το ποδοσφαιράκι στην ελλάδα, εκεί που το θέλει το τριολέ της υγείας, οι ίδιοι θα παίρνουν μισθούς 40€ την εβδομάδα??

Κατά τα λοιπά, συνεχίζω να αδυνατώ να κατανοήσω το πως για επεισόδια σε τούμπα, οάκα και λεωφόρο μπορεί φταίει ο ολυμπιακός και ο μαρινάκης ή να πρέπει να καταστραφεί εν γένει το ποδόσφαιρο στη χώρα. Η καταιγίδα προπαγάνδας που έχει ξεσπάσει εναντίον μας είναι προφανέστατα ενορχηστρωμένη από το τρίο της υγείας, με απόλυτα διακριτούς ρόλους: ο καναλάρχης τα της επικοινωνίας, ο πόντιος το μαύρο και εύκολο χρήμα της ολιγαρχίας στην πρώην εσσδ και ο τρίτος, ο χειρότερος, ωμή βία σε όσους τολμούν να αντισταθούν, με παράλληλο του μαστίγιου αυτού "καρότο" την διαφήμιση του οπαπ. Τίποτε από αυτά δεν θα ήταν δυνατό βεβαίως εάν δεν είχαν φροντίσει εδώ και πέντε χρονάκια κάποιοι πολιτικοί που δήλωναν (και δηλώνουν και σήμερα, απίστευτο) ολυμπιακάρες να χρησιμοποιήσουν ένα πρόθυμο δικαστικό και παραδικαστικό (πολιτικο-εκδοτικό) παραμάγαζο για να θέσουν σε ομηρία τον ηγέτη του Θρύλου και με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μεθόδευση "προσωρινών όρων" (που μπορεί να κρατήσουν για πλάκα 3-4 χρόνια) μιας πρωτοφανούς και ασαφέστατης απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (?!) να μην του επιτρέπεται όχι απλά συμμετοχή σε συμβούλια και θεσμικά όργανα και διάλογος με κάθε αρμόδιο, αλλά ακόμη και ουσιαστική άμυνα στις εναντίον του ανήθικες επιθέσεις. Έχετε άραγε αναρωτηθεί μήπως η μη παράθεση της περίφημης συνέντευξης για όλους και για όλα που είχε υποσχεθεί ο βαγγέλας αποτελεί μια εντολή των συνηγόρων του, είτε στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός χαμηλότερου προφίλ, είτε προκειμένου να μην διατρέχει κίνδυνο να ερεθιστεί π.χ. ο ψηλός παναθηναϊκάκιας ή η αξιότιμη και πάνω από όλα έγκριτη νομικός, όπως λέει και ο κούγιας, κα. Μαρούπα και αρχίσουν πάλι (αντίστοιχα) τα περί προφυλάκισης ή μη συμμετοχής του ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, κλπ.?? Διότι στην συνέντευξη τι θα έλεγε ρε παιδιά?? Για τα του ποδοσφαίρου θα μίλαγε, όχι για τη ναυτιλία.

Η θέση μας σε όλο αυτό είναι πρέπει να στήριξη της ομάδας, συσπείρωση και νουθέτηση νεώτερων/απειρότερων/παραπλανημένων βαζελόγαυρων και συμμετοχή φυσικά, όποιος μπορεί, σε όποιο γήπεδο παίζει ο Θρύλος λέω εγώ, οι δε φύσει και θέσει αρμόδιοι εντός ομάδας/ομάδων και οργανισμού του Θρύλου ας γίνουν πιο δραστήριοι, πιο καυστικοί, ποιο ενεργοί και ας περάσουν ρε αδερφέ και λίγο στην επίθεση, και κερατάς και δαρμένος δεν γίνεται.

Σταματάω εδώ για να μην ξεφύγω (παραπάνω) και συντάσσομαι με όλη μου την ψυχή με το κλείσιμο του άρθρου σου.

Εικόνα red apple

νάσαι καλά Πάνε μου...Το ξέρω με το τί καταπληκτικούς ανθρώπους-πολίτες έχω να κάνω εδώ μέσα

Εικόνα giannero

Μπράβο ρε φίλε,χίλια μπράβο για το άρθρο.

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει,έτσι απλά για να τελειώνουμε.
Και να το πάμε και παρακάτώ? Σας αρέσει η ομάδα μας να συμετέχει σε αυτό το πράγμα? Δεν το βλέπουμε ότι μας έχουν στοχοποιήσει σας φίλαθλους και σαν σύλλογο? Δεν το βλέπουμε ότι θέλουν να μας κάνουν να πέσουμε στον βούρκο σαν και αυτούς? Θα τους κάνουμε την χάρη? Θα γίνουμε σαν αυτούς?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!!!

Ο Ολυμπιακός παιδιά ΕΙΝΑΙ το Ελληνικό ποδόσφαιρο! Χωρίς εμάς απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ελληνικό ποδόσφαιρο!
Αυτοί οι τύποι θέλουν να μας έχουν κομπάρσους στην χαβούζα που θέλουν να δημιουργίσουν. Δηλαδή να φύγει ο Μαρινάκης, να έρθει ο αντίστοιχος Αλαφούζος,Ιβάν,Νιάου στον Ολυμπιακό και να ζήσουμε ξανά τα πέτρινα χρόνια.
Είμαι 40 και θυμάμαι πολύ καλά τα χρόνια εκείνα.

Ε εγώ την χάρη δεν θα τους την κάνω μάγκες. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου να πάει μπροστά. Θέλω να προοδεύσουμε σαν σύλλογος όπως προοδεύουμε σαν άνθρωποι. Είναι ο νόμος της ζωής αυτός. Αν αυτοί θέλουν να είναι μια ζωή στο ψέμα και στην κοροιδία είναι προβλημά τους και όχι δικό μας. Εμείς οφείλουμε να βοηθήσουμε τον συλλογό μας να πάει παρακάτω,να γίνει μια μεγάλη Ευρωπαική ομάδα και αυτό δεν θα το καταφέρουμε αν αντιδράσουμε σαν αυτούς. Αντίθετα θα πάμε πολλά χρόνια πίσω.
Οπότε μην ακούω για ξύλο,μπουκάλια,μπουνιές,κλωτσιές κλπ. Μα δεν βλέπετε ότι ακριβώς αυτό θέλουν? Να γίνουμε σαν αυτούς? Να μην ασχολούμαστε με την πρόοδο του συνδέσμου μας (γιατί σύνδεσμος είμαστε,μην το ξεχνάμε αυτο έτσι?) και να ασχολούμαστε με κάθε άλλη βλακεία? Είναι ο μόνος τρόπος που τους έχει μείνει για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν και είναι απελπισμένοι! Βλέπουν όλους τους τίτλους στο λιμάνι,βλέπουν τον Ολυμπιακό να μεγαλώνει επικύνδινα,βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να γίνονται Ολυμπιακοί.Έκαναν ένα γκάλοπ στην βόρεια Ελλάδα στα σχολεία και είδαν ότι τα παιδιά κατά 50-60% είναι Ολυμπιακοί και έχουν τρελαθεί! Βλέπουν ότι έχουν χάσει τον πόλεμο και πως η Ελλάδα σε λίγα χρόνια ποδοσφαιρικά θα είναι συνόνημο με την λέξη Ολυμπιακός. Είναι τελειωμένοι και το ξέρουν. Εδώ ολόκληρος Πουθεναικός και τον κάναμε ομάδα των Αμπελοκήπων και του Ψυχικού και θέλετε να γυρίσουμε πίσω στα καδρόνια? Ε όχι ρε παιδιά!Να έχουμε σύνθημα τί? Μπάοκ και ας μην γαμήσω ποτέ? Ε όχι ρε παπάρα, ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

Σε κάποια πράγματα δεν συμφωνώ με την δοιίκηση, αλλά οφείλω να δώσω πολλά μπράβο που δεν έχει γίνει κανένα σκηνικό στις εταιρείες του νιάου και του βάθρου της δημοσιογραφίας παρά το γεγονός ότι είναι μέσα στο σπίτι μας. Όποιος είναι από τα μέρη μας καταλαβαίνει πόσο εύκολο είναι αυτό και μπράβο σε αυτούς που το έχουν αποτρέψει. Φανταστείτε ο Μαρινάκης να είχε τα γραφεία του στους Αμπελόκηπους τι θα είχε γίνει. Αλλά αυτό είναι το καλύτερο,πλήρης αδιαφορία. Έτσι πονάει ακόμα πιο πολύ.

Και για το τέλος θα πω τα εξής.
Έχουμε μια διοίκηση που πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του συνδέσμου και η οποία πρέπει για εμένα να πάρει άμμεσα κάποιες αποφάσεις, όσο δύσκολες και να είναι αυτές.
Δεν ξέρω ποιές θα είναι αυτές οι αποφάσεις και ούτε είναι προθεσή μου να τις υπαγορεύσω. Η δοιήκηση ξέρει καλύτερα από εμένα.
Αυτό που βαρέθηκα είναι να κάνω τον βάρβαρο στο παραμύθι για να έχουν όλοι οι άλλοι κάτι να ασχολούνται αφού ποδοσφαιρικά είναι ανύπαρκτοι. Δεν με νοιάζει να δικαιωθώ στα δικαστικά και στα παράθυρα των τηλεμαιντανών. Μου είναι και αδιάφορο και μυαλό έχω και μπορώ να κρίνω ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα πολύ πριν τα δικαστήρια.Να πω την αλήθεια μου , πολύ θα ήθελα να δω το παραμυθάκι χωρίς τον βάρβαρο και ας πάμε να παίζουμε στην Κύπρο. Δηλαδή πιο μεγάλο ανταγωνισμό εχώ από αυτούς εδώ παρά από την Ομόνοια και την Ανώρθοση? Να δω τι θα κάνουν χωρίς τους βαρβάρους. Να σας πώ τι θα κάνουν? Θα σβήσουν από τον χάρτη, αυτό θα κάνουν! Αλλά αυτά θα τα αφήσω για αυτούς που ξέρουν καλύτερα. Εγώ θέλω να βλέπω πρόοδο! Μικρά βήματα σε μια λογική συνέχεια. Όχι άλματα και υπερβολές, αλλά μικρά σταθερά βήματα . Μόνο έτσι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε σαν σύλλογος και εκεί για το οποίο είμαστε φτιαγμένοι.
Ας κάνουν αυτό που πρέπει και εμείς θα είμαστε όλοι μαζί τους

Εικόνα Pavlos

Σπουδαίο σχόλιο, giannero! Αυτό που θέλουν οι εχθροί του Θρύλου, στους αθλητικούς (λέμε τώρα) και στους πολιτικούς (ξαναλέμε...) κύκλους, είναι να πέσουμε στην παγίδα τους και να αντιδράσουμε με παρόμοιο τρόπο. Θεωρώ πως έχουν σκυλιάσει επειδή δεν τους έχουμε δώσει την αφορμή, και πραγματικά προσεύχομαι να μην τους τη δώσουμε.

Εικόνα red apple

αδελφέ, μόνο με αυτό τον τρόπο κάνεις τη διαφορά, ξεφεύγεις από τη λάσπη...
Γράφεις εν τω μεΤΑΞΙ:
Εδώ ολόκληρος Πουθεναικός και τον κάναμε ομάδα των Αμπελοκήπων και του Ψυχικού

Μόνοι τους έγιναν έτσι. Δεν τους κάναμε εμείς. Εμείς τονίζουμε, με την ύπαρξή μας, αυτή τη χαοτική διαφορά

Εικόνα vagio

Αυτο που με απασχολει κυριως ειναι το οτι καποια στιγμη δεν θα δεχονται να δουλεψουν στην ομαδα μου καλοι παικτες και προπονητες.
Τα υπολοιπα οπως πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου αναλυεις, ειναι θεματα με κοινωνικες προεκτασεις που δεν γινεται να αντιμετωπιστουν σε ενα κρατος που αδυνατει να ξεχωρισει τον αθωο απο τον παραβατη (σε ολους τομεις της ζωης) και οταν το κανει δεν απονεμει δικαιοσυνη. Το ποταμι δεν γυριζει πισω πια, η κατρακυλα θα συνεχιστει μεχρι τελους.

Εικόνα red apple

Κάποιοι θα πρέπει να τα επισημαίνουν, όμως ειδάλλως θα επαληθευτεί πλήρως η ζοφερή πρόβλεψή σου στο τέλος.

Εικόνα SAINARK

Παντα σ'αυτη την ομαδα θα δοκιμαζονται και θα παιζουν οι καλυτεροι ξενοι.Ξερεις γιατι?ΑΥΤΟ ειναι το πεπρωμενο της.Το χειροτερο ομως ειναι να εχεις στην ομαδα ΝΤΕΤΑΡΙ,ΠΡΟΤΑΣΩΦ,ΛΙΤΟ κια σια,Τσιαντακη,κωφιδη,Τσαλουχα και... αλλους πολλους αλλα να απαγορευετε να παρουν πρωταθλημα γιατι πρεπει να το παρει καποιος λουις χριστοδουλου και καποιος Κοπιτζης επεδη λεει τοτε ηταν αγνο το ποδοσφαιρο.ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΝΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΤΕΡΤΙΠΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.ΑΠΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Εικόνα jole11canezza

ναι στα τζαμπα εισητηρια σε συνδεσμιτες για να μην εχουμε πατατακηδες στο γηπεδο κολαση
ναι στο ξυλο αλλα όχι στις κερκίδες αλλα στο γηπεδο από τους παικτες μας...όχι αντιαθλητικα και εκτος φασης αλλα να αισθανθουν οι δικεφαλες πουτανες τις σκαρες των παπουτσιων των παικτων μας

ναι στην καταστροφή του αθηναικου ποδοσφαιρου....τι με νοιαζει εμενα για ποα και αεκακι..εμεις ειμαστε στο πειραιωτικο ποδοσφαιρο.

ναι στην επαναληψη του παιχνιδιού γιατι κυρια Σαββιδη εχω ορεξη να σας γαμαω οσο το δυνατον πιο πολύ μεσα στη χρονια αλλα και εγω σας ζηταω κατι, εισητηρια και σε εμας για να εχουμε άλλη φαση

εχουμε κλεισει δυο κοτέτσια/μπουρδελα φετος και το τριτο δεν μας αφήσανε...μου αρεσει να διαβαζω αντικειμενικούς να επικροτουν την βια.

Υ.Γ. ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Υ.Γ.2 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
Υ.Γ.3 ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα SAINARK

Nαι αδελφε,αυτο εννοω και εγω λεγοντας ξυλο.Απο τους παικτες μας και μονο μεσα στο γηπεδο και με κοκκινες και με κιτρινες και με πανω-κατω χερι, και οσο για μας να ημαστε ενας ζωντανος διαρκης εφιαλτης για αυτους με γιουχα και βρισιδι και ροχαλα ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.Δεν ειναι μαγκια ουτε αντριλικι να μπουκαρουμε και να τους τσιμενταρουμε στον αγωνιστικο χωρα αν και θα ηθελαν κατι τετοιο οι πουστηδες για αλλους λογουςκαι δεν μιλαω για'αυτο.ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ κ.λπ.ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΞΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΓΑΥΡΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ακου την οργη μας,αφουγκρασου το θυμο μας πολυ απλα γιατι και για σενα ειναι ιδιος και ειναι μεσα σου ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ.ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΜΟΝΟ 32000 ΣΥΝΔΕΣΜΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ,ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.Υ.Γ.Παραμονες της ρεβανς κανε μια ανοικτη προπονηση στου Ρεντη,οπως παλια.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΗΔΗ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ 3-0.

Εικόνα Andreas

Χίλια μπράβο για την ανάλυση και κυρίως για την μεγάλη αλήθεια: «ο πολίτης-οπαδός ο οποίος αφέθηκε από τους απολιτίκ πολιτικούς να ξεχειμωνιάζει στην αμορφωσιά, στην ημιμάθεια και στο να εντρυφεί στα κατώτερα των συναισθημάτων, δεν έχει καμία ελπίδα να συμβάλει ώστε να αλλάξει κάποτε το τοπίο της συμφοράς και της φρούδας ελπίδας.» Το μόνο μεγαλύτερο είναι το βάθος των άλλων, ειδικά όπως το άνοιξε η ψωλή του Θρύλου.

Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να αρχίσει ενεργό πόλεμο εναντίον τους. Ξεβράκωμα παντού και συνεχώς. Όχι δεν ασχολούμαστε, αντίθετα, δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Και πλήρης σύνταξη των οπαδών πίσω από την ομάδα. Συνεχώς γεμάτο γήπεδο. Ούτε γκρίνιες, ούτε γιούχες, ούτε τίποτα.

Άλλη λύση είναι το ορμάμε και τα κάνουμε πουτάνα. Φοβάμαι ότι έτσι μπαίνουμε στο τριπάκι τους. Όταν οι απολίτιστες ορδές φωνάζουν είναι από φόβο, για αυτοεμψύχωση, όχι από γενναιότητα. Αν παρασυρθούμε να επιτεθούμε σε χρόνο και χώρο που καθορίζουν αυτοί δίνουμε αφορμή να το κλείσει τελείως ο Κοντονής, δηλαδή παίζουμε το παιχνίδι τους. Δέκα λεπτά άκουσα χθες βράδυ σπορ φμ, μετά από πάρα πολύ καιρό, και τα έντεκα έλεγαν ότι ο Κοντονής πρέπει να κάνει αυτό που είπε, να σταματήσει το πρωτάθλημα.

Εικόνα red apple

συμφωνώ, συμφωνώ και...συμφωνώ. Είδες κι εσύ πως αυτή είναι η μύχια σκέψη τους, Να διακοπεί το πρωτάθλημα, να αηδιάσει ο Σίλβα, ο έτσι, ο αλλιώς, να σηκωθούν να φύγουν, να λένε στους δικούς τους, στις πατρίδες τους, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Θα τους κάνουμε τη χάρη;

ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με όλους όσοι -δεν τους κατακρίνω, διαφωνώ όμως- ζητούν να μπούμε στο τριπάκι της "αντεκδίκησης, στο ξύλο και στη βία τάχα, να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

Αν αγαπάμε τον Ολυμπιακό θα πρέπει να τους πείσουμε πως έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Εικόνα petros1979gr

Eξαιρετικό άρθρο. Εμένα προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια δείχνοντας μου μια άλλη πλευρά - σκοπιά των γεγονότων η οποία είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, μιας και δεν βλέπω να γίνεται και τίποτα από τη μεριά της επίσημης ΠΑΕ.

Εικόνα red apple

τί να κάνει και η ΠΑΕ; Ό,τι και να κάνει πάντα κάτι θα λείπει με αυτούς που μπλέξαμε. Η λύση είναι μία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤV και RADIO

Εικόνα SAINARK

Δυο..λογια μονο οσο το δυνατον κοσμια.Στη ρεβανς μονο ξυλο,ξυλο,ξυλο!!!!Με τα σιχαματα στα αρχιδια μας πλεον η μπαλα,το θεαμα,το φερ πλαιυ.ΜΟΝΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ.ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!!ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ!!Υ.γ.Θα προτεινα στη ρεβανς(αν κατεβουν οι τραβεστι) ολα τα εισητηρια να δοθουν σε συνδεσμιτες ολυμπιακους απο ολη την ελλαδα δωρεαν ετσι ΩΣΤΕ ΟΛΟ το γηπεδο να ειναι ΕΝΑ ΠΕΤΑΛΟ-ΘΥΡΑ 7 ετσι για να δουμε τους μαγκες.Οι κατοχοι διαρκειας αλλων θυρων ας πανε πασο γαι ενα ματς και ας αποζημιωθουν.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ.ΞΥΛΟ,ΞΥΛΟ,ΞΥΛΟ!!!!ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΟ Η ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!!ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΕΣ..

Εικόνα Hulio

συμφωνω....παραγινε το κακο με την ευρωπαικη ατμοσφαιρα και τα ουισκακια στις σουιτες.....γαμησι ατελειωτο

Εικόνα red apple

Διαφωνώ, Χούλιο. Πιο πάνω δες τί γράφω

Εικόνα fasteddie

Εδω μαρτυρανε μονοι τους,ο Τουιτης χθες ζητουσε και συγγνωμη (!!!!) για την καταντια του καφενειου του.Ο αλλος ο αστειος ο ρωσοποντιος ενω ειχε ξεκινησει καλα πριν καποια χρονια,ολο και τεινει να γινει γραφικοτερος των γραφικοτερων ''Μακεδονομαχων'',απορροια βεβαια της αφραγκιας που εχει καταντησει τον παοκ να παιζει με το τζιολη και τον μυστακιδη και να ονειρευεται και...διαλυση του αθηναικου ποδοσφαιρου...Στοχ,Νατχο,Νομποα,Λουκας ειναι μερικοι απο τους πολυ καλους παιχτες που ειχε τα προηγουμενα χρονια ο μπαοκ και θα μπορουσε αν τους κρατουσε και εκανε καποιες προσθηκες να χτυπησει ακομα και πρωταθλημα,αλλα βλεπεις οι καλοι παιχτες θελουν ΦΡΑΓΚΑ οχι φασολια και χαντρες,με τις οποιες νομιζει ο κατα τα αλλα συμπαθης ρωσοποντιος μπαρμπας οτι θα ξεγελασει τους ιθαγενεις και θα παρει τιτλο με τα ψεματα.Αλλα Κολλλκες,Πετρωτοι,Πετρουλακηδες,Μπουζοι και ο λοιπος συρφετος της μπαοκτσηδικης ''δημοσιογραφιας'' τα κανουν γαργαρα ολα,βλεπεις αν ο μεσος μπαοκτσης ξυπνησει και αρχισει να καταλαβαινει οτι δεν φταιει για ολα '' η κακια αθηνα'' (που δεν προκειται αλλα λεμε...) ολος αυτος ο αποπατος θα μεινει ανεργος.Οποτε,ταισε σανο το μπαοκτση και ολα μελι γαλα...
Κατα τα αλλα χαλαρα το ματσακι χθες ο Θρυλος οπως αναμενοταν εξαλλου,με χαλασε ελαχιστα η οπισθοχωρηση στο τελος ενω μπορουσαμε φανερα να ειχαμε βαλει αλλα 2-3,αλλα δεν θα εφευγαν ζωντανοι οι παιχτες μας απο το κοτετσι αρα καλυτερα ετσι!!Μενει η κατακτηση του κυπελλου (αν και ΑΠΑΙΤΩ-αγωνιστικο-ξεκωλιασμα της μπουγατσας στο Ναο στον επαναληπτικο) και πειστικη εμφανιση και νικη με το βαζελο,για να κλεισει καλα μια γλυκοπικρη χρονια.

Εικόνα red apple

άμα τους πιάσεις στο μιλητό τα κελαηδάνε όλα, αλλά στο δημόσιο, τα κουκουλώνουν. Αυτό απο μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως ενεργούν βάσει δόλου

Εικόνα μαουνιέρης

Μπράβο, Κοκκινόμηλε! Μου έφτιαξες τη διάθεση (από κάτι εξωγαυριά που με απασχολούν). Χτες ήμασταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα red apple

Αυτά κάνει ο Θρύλος, Γιώργο μου... Μας φτιάχνει τη διάθεση, μας ανοίγει το νου

Εικόνα Hulio

ειναι δυνατον να μην εχουν κλεισει τοσα χρονια την ΕΤ3 και να δινουν τα μικροφωνα σε δημοσιογραφους τυπου Μινου και Κουρουμπλη πως στ αρχιδια λεγονται.....να ακους τα σχολια που κανουν μαζι με τους Αθηναιους δημοσιογραφους στην ΕΡΑ και να τραβας τα μαλλια σου....δεν παει αλλο...καποια στιγμη ο λαος του Ολυμπιακου θα αντιδρασει πολυ ασχημα και τοτε θα υπαρξει μεγαλο προβλημα...πρεπει να τον Βαλει ο Μρινακης στην θεση του τον Τατζικιστανο που το παιζει προεδρος και επιχειρηματιας.....δεν παει αλλο....οσο και να μην θελουμε να βλαψουμε την ομαδα καποια στιγμη θα τα πληρωσουν μαζεμενα...ειδικα αυτοι εκει πανω....αν μας ακουει κανενας, ας λαβει τα μετρα του απο την ΠΑΕ

Εικόνα red apple

κι όμως είναι! Αφού δεν αποφασίζει κανένας να ακουμπήσει τα άγια παιδιά του δημοσίου...

Εικόνα Hulio

ειναι δυνατον να μην εχουν κλεισει τοσα χρονια την ΕΤ3 και να δινουν τα μικροφωνα σε δημοσιογραφους τυπου Μινου και Κουρουμπλη πως στ αρχιδια λεγονται.....να ακους τα σχολια που κανουν μαζι με τους Αθηναιους δημοσιογραφους στην ΕΡΑ και να τραβας τα μαλλια σου....δεν παει αλλο...καποια στιγμη ο λαος του Ολυμπιακου θα αντιδρασει πολυ ασχημα και τοτε θα υπαρξει μεγαλο προβλημα...πρεπει να τον Βαλει ο Μρινακης στην θεση του τον Τατζικιστανο που το παιζει προεδρος και επιχειρηματιας.....δεν παει αλλο....οσο και να μην θελουμε να βλαψουμε την ομαδα καποια στιγμη θα τα πληρωσουν μαζεμενα...ειδικα αυτοι εκει πανω....αν μας ακουει κανενας, ας λαβει τα μετρα του απο την ΠΑΕ

Εικόνα holland74

Ο Ιβάν θέλει λέει να διεξαχθεί το παιχνίδι από την αρχή με ξένους διαιτητές, αλλιώς θα φύγει από τον ΠΑΟΚ...Χαχαχαχαχα, κλαίω από τα γέλια από χθες βράδυ...

Εικόνα red apple

τονε βλέπω στο Ροστόφ, να κάνει αγωγές για να πάρει πίοσω τα δανεικά που έδωσε ...

Εικόνα Αλέξανδρος

Περιμένουμε να δούμε πότε θα αντιδράσει ο Πρόεδρος της ομάδας μας... Είχε τάξει και μια συνέντευξη τύπου πριν κάνα χρόνο και έλεγε θα μιλήσει με στοιχεία για όλους και για όλα. Προεδρε κάνε την επιτέλους... Μέσα σε έναν χρόνο έχουμε επισκεφθεί τις έδρες τους και μας έχουν κάνει πράματα όπως το χθεσινό. Δεν πάει άλλο...