ΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΣ ΝΙΚΗΣ



Ο Μάρκος Σίλβα, τον οποίο οι καφενόβιοι καλεσμένοι της ερτ βιάστηκαν να στείλουν, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι, στην Πόρτο είναι ο άνθρωπος στον οποίο πρέπει να επιδαψιλεύσουμε τα εύσημα για το τριάρι στο λαγό. Πήρε το αίμα μας πίσω για όλα αυτά τα αδιανόητα ματς κόντρα στο βάζελο -και όχι μόνο- τα προηγούμενα χρόνια! Την ώρα που οι περισσότεροι από μας -εμού συμπεριλαμβανομένου - αρχίσαμε να συνηθίζουμε τα φίδια που μας είχαν ξαναζώσει ο Μάρκος που είναι μελετηρό και ξύπνιο παιδί έβγαλε λαγό από το καπέλο του.

Άφησε τα βαζέλια να πιστεύουν πως θα τη βγάλουν καθαρή. Πως θα επιστρέψουν στο Ατίτλιο με τον τίτλο της ομάδας που έκανε τον Γαύρο να ιδρώσει. Και την ώρα που η πίστη του λαγού στο Χ2 είχε εδραιωθεί έριξε στο χορτάρι τον Πάρντο!

Με το που μπήκε μέσα ο χοντρούλης έγυρε το γήπεδο και...Πάρντο το ένα, Πάρντο και το άλλο! 

Όποιος έχει δει το φετινό Ολυμπιακό θα γνωρίζει πως αυτό το κόλπο το εφαρμόζει εμπλοκή ο Μάρκος. Σε όλα τα "μεγάλα" ματς στην σούπερ λίγδα, αυτό το πράμα κάνει, με την εξαίρεση του αγώνα στην Τούμπα, το φθινόπωρο, όπου έβαλε την ομάδα μέσα για να τους κόψει αμέσως το βήχα. Τους αφήνει να τα φτύσουν από την κούραση και ύστερα ρίχνει μέσα ό,τι πυρηνική οβίδα έχουμε στο οπλοστάσιό μας. Κανείς πουθενάς κόουτς δεν το κατάλαβε, ούτε προφανώς ο Στραματσόνις, εκτός από τον Πογιέτ, στο οακά, ο οποίος δεν επέτρεψε ποτέ στους παίχτες του να ξανοιχτούν, ακόμη κι όταν εμείς παίζαμε, ήδη με εννιά.     

Κι αφού ξεμπέρδεψα με το βασικό κρίκο της αλυσίδας, θα προχωρήσω στα επιμέρους.

Να ξεκινήσω σαν τον κάβουρα χωρίς απαξίωση και με πολλή αγάπη:

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
Από την Κόλαση στον παράδεισο είναι το παιδί. Ολική και αδιανόητη ευθύνη για τη φάση με τον Μαμούτε. Τεράστια ενέργεια στην κεφαλιά-γκολ. Προσωπικά, κρατάω το πρώτο. Την ευθύνη. Σέντερ μπακ που του παίρνει αντίπαλος τόσο εύκολα τη μπάλα και τη θέση στο χώρο δεν κάνει. Το γράφω με αγάπη για το παιδί και το εννοώ.

ΜΠΟΤΙΑ
Τον συμπαθώ πολύ, αλλά θυμηθείτε το πόσο κραχτά αργοπορημένα στρίβει και αρχίζει, ασθμαίνοντας, να τρέχει πίσω από τον Μπεργκ. Ούτε αυτός κάνει για επίπεδο ομάδας που "ονειρεύεται". Ασφαλώς, δεν παραγνωρίζω πως στη συγκεκριμένη φάση προδίνεται από το κακό κοντρόλ του Καμπιάσο που οδηγεί τη ροή του αγώνα από επίθεση για μας, σε αντεπίθεση για το λαγό. 

ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ
Όταν είσαι για αλλαγή μαρς από το πρώτο δεκάλεπτο, τί τα θες, τί τα γυρεύεις. Ένας ποδοσφαιριστής χωρίς συγκέντρωση στο παιχνίδι του, επίφοβος στην άμυνα και άτολμος στην επίθεση. Τί να την κάνω τη ζογκλερική ενέργεια και το τρομερό σουτ-άουτ, στο δεύτερο ημίχρονο. Άρα, ούτε αυτός κι ας πάει στην Μπάρτσα να κάνει παπάδες. 

ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ
Ο Λούκα είναι το "δικό" μας παιδί, αλλά με αυτά που κάνει πολλές στιγμές στο γήπεδο είναι για κλωτσές. Κατ΄αρχάς το θέμα με το υπέρμετρο πάθος... Και χτες, άμα ήθελε ο Κύζας, θα είχε αποβληθεί σε δύο ξεχωριστές φάσεις. Φυσικά προσμετρώ τις επιπόλαιες πάσες του που καταλήγουν σε πόδια αντιπάλων, με ολέθρια αποτελέσματα.

και τώρα το παίρνω αλλιώς...

ΚΑΜΠΙΑΣΟ
Δεν παίζεται το παιδί. Όταν μιλάμε για παίχτη ολκής, εννοούμε έναν σαν τον Εστέμπαν. Πατά όλο το γήπεδο, βρίσκεται εκεί που πρέπει, χώνεται σα μαμούνι και χτυπά σαν την κόμπρα. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια κλάση στο γήπεδο και έχουμε δει πολλούς παιχταράδες στη θέση του. 

ΠΑΡΝΤΟ
Τους χάζεψε στο ένας με έναν, όντας ο μοναδικός -μαζί με τον Τζιμάκο- οι οποίοι έχουν τέτοια ποιότητα στον ασβέστη. Από τη στιγμή που μπήκε, ο λαγός άρχισε να μετράει ανάποδα. Δεν ξέρω το αν πρέπει να παίζει από την αρχή, ή να μπαίνει ως αλλαγή. Ξέρω πως θέλω κι άλλους τέτοιους και καλύτερους, Βαγγέλη.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ
Δεν χρειάζεται κάτι άλλο...

ΙΝΤΕΓΙΕ
Κράτησε όλους τους χώρους για τους συμπαίκτες του, παλεύοντας με δυό αμυντικούς τη φορά και βγαίνοντας στα πλάγια για να εξυπηρετήσει το...πλέι του Μάρκου. Δίχως τον Μπράουν οι ταγαράδες του λαγού θα ήταν πιο ξεκούραστοι στη φάση του 2-1 και ιδίως στη φάση του 3-1. Τους είχε βγάλει τα συκώτια ο Ιντέγιε και πολύ τον αδικούν οι επικριτές του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Άμα γράψω πως τους πήρε τα σώβρακα ο Κώστας θα έχω λάθος; Ιδίως μετά την αλλαγή θέσεων με τον Ιντέγιε έψαχναν να τονε βρουν οι λαγοί. Παπάδες έκανε ο παιχταράς ο οποίος πρωταγωνιστεί, συμμετέχοντας, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ, ενώ έχει και τη φαουλάρα που την έβγαλε ο Στιλ.

ΦΟΥΣΤΕΡ
Τί να γράψω για τον Δαβίδ; Τα ποδοβολητά του σε όλο το γήπεδο θα πρέπει να στοιχειώνουν τον ήδη ταραγμένο ύπνο των λαγών. Χώνεται με ταχύτητα σε δυό φάσεις για να πετύχει το γκολ, μία σε κάθε ημίχρονο, ενώ δίνει και την ασίστ για το 1-1, με υπέροχο κατέβασμα-πάσα. ΧΑ ΦΑ ΡΑ και ΨΥ ΧΑ ΡΑ!

ΣΑΛΙΝΟ
Φινάλε δίχως τη μπακάρα ΔΕΝ γίνεται. Ο Λέανδρος απέδειξε για άλλη μια φορά στο γήπεδο το πως η σύνθεση θα πρέπει να ξεκινά από αυτόν. Θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιληφθεί το τί συμβαίνει στη φάση του γκολ που τρώμε και κάνει διαγώνιο σπριντ του θανάτου. Στο τσακ δεν προλαβαίνει να βάλει το πρόστυχο τάκλ που θα το απέτρεπε. Μετρήστε, ακόμη σε πόσες φάσεις εμπλέκεται, με θετικό πρόσημο στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Μετρήστε και το πόσες φορές έχει πατήσει επικίνδυνα την αντίπαλη περιοχή για να βοηθήσει στην επίθεση. ΠΑΙ ΧΤΑ ΡΑΣ, ΨΥ ΧΑ ΡΑ και ΜΠΑ ΚΑ ΡΑ! Συμβόλαιο έως τη Δευτέρα Παρουσία!

Αυτή ήταν η μικρή νοητική διαδρομή για ένα μεγάλο αποτέλεσμα που βούλωσε στόματα και έκλεισε σπίτια. Ακόμη και οι χολέρες, παρά την αστεία κλάψα τους κατάλαβαν με τί επίπεδο ομάδας έχουν να κάνουν...

Red Apple 

Σχόλια

Εικόνα ze ηλιας

Φίλοι μου καλησπέρα.
Μην μπαίνετε σε λεπτομερείς αναλύσεις.
Μία για κάθε τεμάχιο:
ΠΟΥΤΣΑ,ΠΟΥΤΣΑ,ΠΟΥΤΣΑ
Περαστικά.

Εικόνα fasteddie

Ε να μην εχουμε παραπονο φετος στα ντερμπι...2 χαλαρα στο κοτετσι του Βορρα,1 στο ρελαντι εδω,διπλο επισης στο κυπελλο,4 χαλαρα στην κουλα και 6 στη βαζελα (χοχοχο).Ε χασαμε και ενα (γιατι ετσι ΕΠΡΕΠΕ) αφου μας αφησαν με 9 παιχτες.Καλα ηταν.

Εικόνα Red Dragon

Απλα,λιτα και Ολυμπιακα.

Εικόνα Red Dragon

Αδαμ μονη ενσταση για τον Μιλι.Ο ανθρωπος τον οποιο θεωρω συγχρονο αμυντικο χαφ με πολυ καλη αντιληψη και εξαιρετικες μεταβιβασεις που δεν δισταζει να βαλει οπως πρεπει καθε αμυντικο χαφ που σεβεται τον ευατο του τα ποδια του στην φωτια,δεχεται αρκετο ξυλο και τις περισσοτερες φορες με ασυλια.Ας θυμηθουμε τι εγινε στην Τουμπα στα 2 ματς που ηταν εξαιρετικος (σκοραρε και στο πρωτο ματς) και τι κλωτσιες δεχτηκε.Χτες παλι υπηρξε φαση που πηγε ο Αμπειντ αν θυμαμαι καλα με τις ταπες πανω του.Θα μπορουσε να αντιδρασει.Δεν το εκανε.Ουτε θεωρω οτι υπηρχαν φασεις που αξιωνουν ενστασεις για το αν επρεπε να παρει δευτερη καρτα.Καμια θεωρω.Δεν τσιμπησε ουτε με τον προκλητικοτατο Ταυλαγιδη.
Για τα στοπερ που αναφερεις ειναι γνωστο οτι το συγκεκριμενο διδυμο οταν ανεβαζεις την αμυνα σου ψηλα θα εχεις θεματα ομως σε γενικες γραμμες η Σουηδεζα δεν καταφερε καν να γινει αποδεκτης μπαλιων.Αν καποιος ανατρεξει στα στατιστικα στο ποσες φορες παιζει ο Ποα και πως στηνεται για να τον τροφοδοτησει και ποσες φορες εγινε χτες θα καταλαβει.
Κατα τ αλλα αλλο ενα ξεβρακωμα απεναντι στους εξυγιαντες και πλην του ματς οπου μεινανε με 9 με 2 ανυπαρκτες αποβολες κοντρα στην κουλα 44 μετραμε μια 4ρα σε αυτη,3 στον Ποα (ενα λεπτο περισσοτερο να ειχε θα χωναμε και αλλο),3 φαπες με επιβλητικο τροπο κοντρα στην μπουγατσα και φυσικα νικες με επιβλητικο τροπο και πολυ ωραιο ποδοσφαιρο κοντρα σε καλες ομαδες οπως ο Αστερας,ο Ατρομητος,ο Πανιωνιος,ο Πας κλπ.
Μπραβο σε ολους ανεξαιρετως.
Του Σιλβα την ΟΜΑΔΑΡΑ την λενε ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.

Εικόνα red apple

Αντιλαμβάνεσαι, ασφαλώς, πως όλα όσα έγραψα αφορούν στην Ευρώπη, έτσι; Για την Ευρώπη είναι η κριτική, εξ αφορμής του ντέρμπι με το λαγό. Εκεί είδες τί γίνεται και το κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν όπως χρειάζεται. Ο Μίλι είναι μια αμφιλεγόμενη περίπτωση, για μένα. Ενώ τον εκτιμώ ιδιαιτέρως για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερες, εν τούτοις απέχει από το να με πείθει πως θα μου βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

Εικόνα RED HELL

"Αυθορμητα" αρθρα Τασιας και Τζαντζα κατι στο γκαζετα.Ο δευτερος μαλιστα εκλεισε και τα σχολια.
ΠΟΥΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα red apple

και ποιός έκλεισε την πόρτα;

Εικόνα Antreas7

Πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ το φάρδος του ποα. Η 1η του τελική στο τέρμα και γκολ.
Όταν χάνουν πάντα τους φταίει κάτι. Η διαιτησία, ο καιρός, οι απουσίες, ο ανάδρομος Ερμής.
Υπάρχει όμως Θεός κουφάλες. Δε μπορεί να γλιτώνετε πάντα.
Τέρμα πια στο πράσινο παραμύθι. Από εδώ και στο εξής, αν γίνεται αγώνας 3 θα τρώτε.
Σας γαμάει και θα σας γαμάει για άλλα 30 χρόνια ο Βαγγέλας.
Άντε γεια!

Εικόνα μαουνιέρης

"Ο οπαδός, άμα δει τέχνη και ψυχή μέσ΄ στη φανέλα που λατρεύει, αυτά του φτάνουνε και του περισσεύουνε για να λατρέψει..." - τα είπες όλα, αρχηγέ!

Εικόνα red apple

ετσ'

Εικόνα μαουνιέρης

Για την ρήση του Απόστολου το σχόλιο.

Εικόνα john

Η ομαδα έπαιξε καλα. Οχι απαραίτητα καλυτερα απο τις προηγούμενες χρονιές στα ματς με τον ΠΑΟ.απλα ηταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Το ρόστερ δεν ειναι του πεταματού αλλα οχι και "ο καλυτερος Ολυμπιακος της εικοσαετίας οπως λεγόταν στην αρχή της σεζον" οπως λεγόταν κατα κόρον στην αρχή.

Ο καμπιασο εκθέτει τον Σιλβα για την αντιμετώπιση που ειχε απο τον Πορτογάλο στη διάρκεια της σεζον. Θελω να πιστεύω οτι δεν παιζει μονο και μονο επειδή ειναι τραυματίας ο ζντιελαρ. Αν δω παλι δίδυμο Μιλιβογιεβιτς-Ζντιελαρ θα εκνευριστω μιλάμε για το πιο δυσλειτουργικό δίδυμο που εδώ δει ποτε στον Ολυμπιακο -εξαίρεση το μυθικό Στολτιδης -Μαρεσκα επι Ζίκο-.

Ο ντακοστα ειναι καλος κεφαλοσφαιριστης και μου εκανε εντύπωση που δεν πέτυχε περισσότερα γκολ μεσα στη χρονια απο στημένες φασεις. Φαίνεται να το εχει.

Ο Παρντο αποδίδει καλυτερα οταν μπαίνει αλλαγή λογικα επειδή βρίσκει τα αντίπαλα μπακ κουρασμένα και ποντάρει στην ταχύτητα.

Ο Ιντεγιε δεν με ξεγελάει. Ειναι τρομακτικά δυσκοίλιος στο γκολ και φοβερά ατσουμπαλος. Το πιο μεγάλο του μειονέκτημα ειναι η έλλειψη διαρκειας στον χρόνο. Περνάει παρατεταμένο ντεφορμαρισμα απο το χειμώνα και μετα.

Άλλος στόχος δεν έμεινε. Η ομαδα πρεπει να συνεχίσει με τον Σιλβα προπονητη και να ενισχυθεί στην αμυνα και στις 4 θέσεις. Στο κέντρο και στα φτερά της επίθεσης ειμαστε οκ κατα τη γνώμη μου. Και εναν σεντερ φορ με την κίνηση του Ιντεγιε και την αποτελεσματικότητα του μητρογλου. Δηλαδή εναν παίκτη σαν τον παλιό Τζιμπούρ επι βαλβερδε.

Και προς θεού οχι αλλο Μίλι-Ζντιελαρ απο εδώ και περα.

Εικόνα red apple

Συμφωνώ στα περισσότερα που έγραψες, διαφωνώ για τον Ιντέγιε. Μεγάλη δουλειά κάνει ο Μπράουν, δουλειά που θέλει μάτι για να το αντιληφθεί ο μέσος οπαδός. Άμα του χώσεις και ένα παιχταρά ολκής στα άκρα για να ξεσκαρτάρει περισσότερους αμυντικούς, θα σου βάζει όχι 8 αλλά 18 τη χρονιά

Εικόνα fasteddie

+φωνω με την αναλυση.Εγκλημα να μην παιζει ο Σαλιναρος,μιλαμε για απιστευτη μπακαρα,οργωσε την πλευρα με φοβερα τρεξιματα μεχρι το 94.Μπακ επιπεδου τσου λου,τερμα.Ο Μαζουακου πραγματικα αδικει τον εαυτο του,αλλα επειδη συμπτωση επαναλαμβανομεη παυει να ειναι,προσωπικα πιστευω οτι δεν κανει για βασικος.Οταν εχω δει αριστερα ΤΟΥΣ παιχταραδες (Γκεο,Ζεβλα,Βενετιδη κτλ) δε μπορω να βλεπω αυτο τον αδιαφορο μαυρακο να μη μπορει να κοψει ουτε με βαλε...Λοιπον για να μη λεμε πολλα...Η ομαδα θελει 2(+1) σεντερμπακαρες γρηγορες επιπεδου Μανωλα-Μελμπεργκ,εμπιστοσυνη στο Γουτα που κατ'εμε ειναι ο νεος Αντζας και αμεση προωθηση του Τσιμικα στην πρωτη ομαδα.Στην τελικη αν δεν παιξει τωρα ποτε θα παιξει στα 30??Θελει παιχταρο στα χαφ επιπεδου καμπιασο (αλλα...μια δεκαετια νεοτερο) εκτος αν αποφασισουν να προωθησουν το Μπουχα,εναν σκορερ τυπου Νταρκο να βαλει για την πλακα του 25 γκολ και εναν εξτρεμ επιπεδου Παρντο (καλος ο Τζιμακος αλλα θελω κατι ποιοτικοτερο) ΕΚΤΟΣ αν ο Ερνανι αποφασισει να παιξει μπαλα στο Θρυλο και αφησει την Πορτο στην ακρη...Ο Μιλι πραγματικα ορισμενες φορες ενω ειναι καλος παιχτης κανει απιστευτες ανοησιες που κρεμανε την ομαδα,δεν ξερω.Παντως η πραγματικα μεγαλη υποθεση για την ομαδα ειναι η παραμονη η οχι του Ρομπερταρου.Τυχον αποχωρηση του το καλοκαιρι θα ειναι τεραστιο προβλημα γιατι τετοιον τερματοφυλακα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να ξαναβρεις.Προσωπικη αποψη θα σου προσφερει πολυ περισσοτερα αν μεινει απο τα 6-7 μυρια που θα εισπραξεις αν τον δωσεις,εκτος αν θελει ο ιδιος να φυγει οποτε παω πασο.Αν ομως θελει να μεινει,πολυετες συμβολαιο να εχουμε το κεφαλακι μας ησυχο.
Ειναι πολυ κρισιμο καλοκαιρι και θα πρεπει να γινουν οσο γινεται γρηγοροτερα οι κινησεις οι μεταγραφικες γιατι φετος παιζουμε προκριματικα και τις γνωστες ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ που κανει καθε χρονο η διοικηση στις μεταγραφες θα τις πληρωσουμε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ φετος.
Τελος να κρατησουμε οπωσδηποτε τον Καμπιασαρο και ΑΦΟΥ κλεισει την καριερα του.
Αντε κ καλη Σαρακοστη να εχουμε.

Εικόνα red apple

έτσι είναι τα πράγματα φίλε μας

Εικόνα fasteddie

Μετα απο αρκετα χρονια φετος εχω ενα προαισθημα οτι ο Μαρινακης παρα την τραγικη κατασταση της χωρας,θα τρελανει κοσμο με τις μεταγραφες.Για να λεμε και τα πραγματα οπως ειναι βεβαια φετος στις μεταγραφες εγιναν πιο σωστες κινησεις απο προηγουμενες χρονιες.Εχουμε μπροστα ουσιαστικα 5 μηνες μεταγραφων,μακαρι να μην γινουν τα ιδια λαθη που γινονται καθε χρονο,αντε να δουμε.

Εικόνα john

Το θέμα δεν ειναι να τρελάνει κόσμο,το θέμα ειναι να κανει αποτελεσματικές επιλογές. Σε ολες τις μεταγραφικές περιόδους κοιτάμε την ποσότητα και οχι την ποιότητα. Απο τοτε που έφυγε ο Κάμπελ έχουμε αλλάξει πέντε εξτρεμ και κανένας δεν ειναι για το επίπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Απο τοτε που έφυγε ο Μανωλάς το ιδιο.
Οι μεταγραφές με εξαίρεση το καλοκαιρι του 2010 και του 2013 δεν με ικανοποιούν καθόλου,
Και προς θεού να ξέρουμε τι αγοράζουμε. Δεν γινεται να θελουμε να παιζουμε επιθετικά και να αγοράζουμε αμυντικούς που ειναι αργοί και εκτίθενται οταν παίζουν αμυνα στη σέντρα. Αν θελουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και κοντά τις γραμμές μεταξύ τους στόπερ σαν τον μποτια ειναι κίνδυνος θάνατος για αυτο τον τροπο παιχνιδιού .

Εικόνα Red Dragon

Φετος οντως εγινε καλη δουλεια στο κομματι των μεταγραφων.
Το γεγονος οτι χτες σκοραρει ο Καμπιασο που κοστισε 2 εκ ευρω καθαρα,ο Ιντεγε που αποκτηθηκε απο το κορυφαιο πρωταθλημα του πλανητη με 6 εκ ευρω μεχρι τον Παρντο που κοστισε 4.5 εκ ευρω και που συνεισφερε αρκετα με την εισοδο του στον αγωνιστικο χωρο (προσωπικα δεν θεωρω οτι ο Καμπελ που δεν ειχε το 1vs1 και χανοταν στα εκτος εδρας εδωσε το κατι εξτρα σε σχεση με τον Κολομβιανο ενω ο Παρντο με τα 2 γκολ του με την Ντιναμο εξασφαλισε την συνεχεια της ομαδας στις Ευρωπαικες διοργανωσεις) λεει πολλα.
Υλοποιηθηκαν οπως και επρεπε τα θελω του προπονητη χωρις να γινεται του μανατζερ το καγκελο.

Εικόνα john

Όπα,παρανόηση !!!

Δεν θεωρώ οτι φετος εγινε καλη δουλεια στο κομμάτι των μεταγραφών. Ο Ιντεγιε οπως λεω και σε αλλο σχόλιο δεν μου γεμίζει το μάτι. Ο Τζιμπούρ του βαλβερδε που ειχε παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον μπραουν, ηταν πολύ πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός. Ο ντα κόστα σε καμία περίπτωση δεν κανει τη διαφορα ειναι ενας μετριότατος στόπερ του σωρού καμία σχεση με το πως θα πρεπει να ειναι ενας αμυντικός κλάσης στον Ολυμπιακο. Ακομα και ο σουρερ ηταν δέκα φορες καλυτερος. Ο παρντο κανει την διαφορα αλλα δεν εχει διάρκεια στην απόδοση του και δεν βγάζει πολλές ασίστ.

Για να το γενικεύσω θεωρώ πως καμία μεταγραφή του καλοκαιριού με εξαίρεση τον καμπιασο δεν κανει την διαφορα. Οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν ειναι στην καλυτερη περίπτωση μέτριοι. Οχι κακοί ,αλλα οταν το μπατζετ ειναι υψηλό και οταν η σεζον τελειώνει ουσιαστικά απο τον Μάρτιο καθε χρόνο,εχω την απαίτηση να γινεται καλυτερη δουλεια στις μεταγραφές.

Ο Κάμπελ δεν ειχε το ενας με εναν αλλα ειχε ολα τα υπόλοιπα. Ηταν πειθαρχημένος αγωνιστικά,εκανε πολλές επαφές με την μπάλα στα πόδια και το κυριότερο πατούσε περιοχή έβαζε γκολ και ειχε πολλές ασίστ.Δες παλι τα νούμερα του νομιζω πως στον θρύλο ειχε πάνω απο δέκα ασιστ σε ολη την σεζον!!! Κλασατος παίκτης απο τα καλυτερα εξτρεμ που είχαμε ποτε.

Εικόνα fasteddie

Παντως η αληθεια ειναι οτι και να λεμε οτι η ποιοτητα ειδικα στην αμυνα εχει πεσει πολυ.Μανωλας,Μελμπεργκ,Τορο,Χολεβας,Αβρααμ φανταζουν απιαστα ονειρα σε σχεση με αυτους που εχουμε τωρα,εκτος του Σαλινο.Εχουμε καλυτερο τερματοφυλακα (ευτυχως) και καλα χαφ,αν και Σαμαρη δεν εχουμε με την καμια.Τελος και μονο το γεγονος οτι ο Μητρογλας εβαζε κουτσος και περπατωντας 15 γκολακια,δειχνει την πενια που εχουμε μπροστα.Καλος χρυσος παιδια ο Ιντεγε,αθληταρας,φιλοτιμος,τανκ,οτι θελετε,αλλα ο βασικος φορ του Θρυλου πρεπει να εχει 15-20 γκολακια ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ.Για μενα ενδεδειγμενη λυση ειναι να φερουμε ελευθερο ενα σεσημασμενο γκολτζη ακομα και σε προχωρημενη ηλικια (στιλ Κλοζε ξερω γω) στην Ελλαδα πλακα θα κανει ενω ευρωπη για δεκα ματσακια τον θες μαξιμουμ.
Αλλιως σκαστα και φερε το Βελλιο,ειναι killer και 23 ετων.

Εικόνα Red Dragon

Ο Σιοβας πραγματικα ελειψε στα ματς με την Αντερλεχτ.Μπορει να αποτελει το ενα απο τα δυο στοπερ της ομαδας μας για του χρονου.Φετος επιασε τα στανταρ της προπερσινης πολυ καλης χρονιας του.Κατα τα τ αλλα σαν potential θεωρω ποιοτικοτερους τους Μαζουακου και Ομαρ.Φυσικα τα χαφ ειναι τοπ επιπεδου και ειναι ιεροσυλια τα 8ρια μας να μπουν σε καλουπι συγκρισης με τον Σαμαρη ο οποιος εχει πολλες αδυναμιες.Ο Ιντεγε θεωρω οτι θα ειχε περισσοτερα τερματα αν υπηρχε καλυτερη διαχειριση (λεπτο θεμα του Φινμπογκασον που ηθελε αρκετα ματς λογω Euro) και σιγουρα θα ηταν ακομα αποδοτικοτερος με ενα σαπορτ διπλα του.
Γενικοτερα το φετινο ροστερ ειναι το πιο βαθυ και γεματο των τελευταιων ετων.
Οσον αφορα τον Βελλιο γνωριζα οτι παρακολουθειται.Μετα τις τελευταιες εξελιξεις στην συνεδριαση της Σουπερ Λιγκ με τα καραγκιοζιλικια του προεδρου του Ηρακλη πολυ αμφιβαλλω οτι θα γινει κινηση.

Εικόνα Red Dragon

Οπως ελειψε και ο Παρντο στα συγκεκριμενα ματς με την Αντερλεχτ που του ταιριαζε αρκετα ως αντιπαλος.

Εικόνα Red Dragon

Εγω θεωρω και αυτη πιστευω οτι ειναι η αληθεια και θεωρω οτι συμφωνει η συντριπτικη πλειοψηφια.
Ο Τζιμπουρ δεν μπαινει σε καλουπι συγκρισης με ενα αθλητη που πηρε μεταγραφη με 13 εκ ευρω στο κορυφαιο πρωταθλημα του κοσμου γιατι ο ενας περιμενε μια ομαδα να στηθει γι αυτον και ο Ιντεγε που εχει σκοραρει σε ολα τα κομβικης σημασιας ματς κανει τοσες δουλειες που ο Τζιμπουρ δεν θα μπορουσε να κανει ποτε του.Ενας απο τους λογους που ο Φορτουνης πχ εχει αυτα τα στατιστικα ειναι ο Ιντεγε.Τι ειναι συνολικα προτιμοτερο?Να βαζει ενα φορ 15 γκολ ή να σκοραρει τα ιδια,να μοιραζει ασιστ και να κανει τοσες δουλειες ωστε να αξιοποιουνται ολοι οι υπολοιποι?
Ο Ιντεγε για τον οποιον εχουν δαπανηθει καραβιες χρηματα σε ολες τις ομαδες που εχει παρει μεταγραφη θα ηταν ακομα αποδοτικοτερος ειτε με ενα ακομα φορ διπλα του ειτε με εξτρεμ που θα πατανε πολυ συχνα στην περιοχη.Ο Ντα Κοστα γενικα λογιζεται ως συμπληρωματικη λυση.
Ο Παρντο (που εχει πολυ καλα τελειωματα και αρκετα καλη σεντρα ενω ειναι ανικητος στον ανοιχτο χωρο) ειναι σταθεροτατος ειδικα απο τον Γεναρη και μετα ειναι σε εξαιρετικη κατασταση.
Στο Τσαμπιονς Λιγκ 3 τερματα κομβικης σημασιας και 1 ασιστ και σε 27 ματς 6 γκολ και 7 ασιστ και επεται συνεχεια.Αν κανεις συγκρισεις με αλλους απο την πρωτη τους σεζον θα καταλαβεις οτι φετος πηγε αρκετα καλα.
Τακτικα ειναι εξαιρετικος ενω παταει και αυτος συχνα περιοχη.
Ο Καμπελ τον οποιο φυσικα δεν υποβαθμιζω δεν ειχε ουτε ασιστ στο Τσαμπιονς Λιγκ και οτι εκανε ηταν εντος εδρας στις εγχωριες διοργανωσεις.Ενα καλο ντερμπι εκανε και αυτο ηταν η 4 ρα με τον Παοκ και φυσικα ειχε παραπανω απ τον διπλασιο χρονο απο τον διεθνη Κολομβιανο.Μην το ξεχναμε αυτο.

Απο εκει και περα διατηρηθηκε ολος ο κορμος.Αποκτησαμε τον καλυτερο Ελληνα κιπερ και αποκτησαμε Καμπιασο,Παρντο,Ιντεγε οπου βγηκαν ολοι και απο εκει και περα Φινμπογκασον (που ασχετα του οτι αποχωρησε επειδη ηθελε να βρει χρονο για το Euro) ηταν σωστη κινηση,Ερνανι που ειναι καλος παιχτης απλα πρεπει να τιθασευσει το παιχνιδι του και να αφοσιωσει σε αλλα κομματια,Σεμπα που δεν ειναι καν στους 14 πρωτους σε χρονο συμμετοχης,Γουτα που θεωρω εξισου σωστη κινηση,Πουλιδο κλπ.

Γενικα η μεταγραφικη πολιτικη χωριζεται σε πολλες παραμετρους.Απο το κομματι της διατηρησης του κορμου μεχρι 2-3 πινελιες που χρειαζοταν η ομαδα αυτη θεωρω οτι παιρνει πολυ καλο βαθμο με τον προπονητη να εχει αποκλειστικα τα κλειδια της ομαδας του οπως και πρεπει.Η ηδη εξαιρετικη αυτη ομαδα που επαιξε πολυ ωραιο ποδοσφαιρο φετος χρειαζεται καποιες πινελιες και διατηρηση του κορμου μιας και υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να παιξουμε προκριματικα.
Γενικα ομως παιρνει πολυ καλο βαθμο και αυτο επιβεβαιωθηκε με την εικονα της ομαδας στον αγωνιστικο χωρο.

Εικόνα Red Dragon

Και κατι ακομα.Ο Ιντεγε πληρωσε και το ντεφορμαρισμα του Φορτουνη που χτες και με τον Παοκ ηταν πολυ καλος.

Εικόνα red apple

έχουμε ταυτόσημες απόψεις για όλα

Εικόνα tasos

Έτσι είναι τά τεχνικά τού αγώνα ,όπως τά λές σύγγαυρε redaple ,όμως χθες βράδυ παιζόντουσαν περισσότερα πράγματα πέρα από τήν αξία τών δύο ομάδων πού δέν τήν αμφισβητεί κανείς.
Χθές κατέρευσε η προπαγάνδα τού Αλαφούζου περι αδικιών σε βάρος τού ΠΑΟ.Κατέρευσε η πολιτική τού Κοντονή. ( Πώς κυκλοφορούν στο Πειραιά οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ? ) Οι οπαδοί μας έδειξαν οτι ξέρουν να στηρίζουν τήν ομάδα χωρίς νά κάνουν κακό στό σύλλογο. . (Αυτό είναι γνωστο από τό 1925.) Καί επίσης οτι μόνο ο Ολυμπιακός μπορει νά διοργανώνει μεγάλους αγώνες.
Οπως έγραψα καί σέ προηγούμενη ανάρτηση ,χθές βράδυ κάψαμε τό πράσινο καρνάβαλο οπως τό απαιτεί η παραδοσή μας.
ΥΓ Ο Στήλ έκανε σημαντικές δηλώσεις στ΄ν ΕΡΤ μετά τόν αγώνα γιά τό γκόλ τού Καμπιάσο.Είπε ότι τέτοιες φάσεις γίνονται συχνά καί δέν πρέπει νά τό ζορίζουμε.Πραγματικά ανέβηκε στή συνειδησή μου.
Άν υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις καλό θά ήταν νά ανέβαιναν στό RATM.

Εικόνα red apple

αδερφέ Τάσε, ολόσωστα όσα γράφεις, αλλά άσε να γράψει και κανά άλλο παιδί δικό μας αυτά που θίγεις! Εμένα μου βγαίνει να μιλήσω μόνο για Μπάλα. Αυτό με ένοιαζε ανέκαθεν. Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο με κουράζει η παραφιλολογία του ποδοσφαίρου.

ΘΡΥΛΟΣ μια ζωή, μη σου πω και δυό!

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ βλέπω τη φωτό που έβαλες... Δεν νομίζω ότι αν ήτανε Έλληνες οι πανηγυρίζοντες, θα΄χαμε διαφορετική εικόνα... Είδα και κάπου αλλού, μία με τον Σίλβα να πανηγυρίζει σ΄ένα γκολ μας. Ίδιος ο Τάκαρος ο Λεμονής, αν του αλλάξεις κεφάλι.. Αυτά για όσους κ.λ.π. Απ΄τους πιο λατρεμένους στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας; Τζιοβάνι, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Μέλμπεργκ, Γκόγκιτς, Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς, Πάντελιτς, Μιραλάς, Γκαλέτι, Τσόρι, Καμπιάσαρος... Η μπάλλα δεν έχει σύνορα! Ο οπαδός, άμα δει τέχνη και ψυχή μέσ΄στη φανέλα που λατρεύει, αυτά του φτάνουνε και του περισσεύουνε για να λατρέψει...

Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ιντέγιε... Θα μπορούσε να΄τανε Παπαδόπουλος, Γεωργίου, Δημητράκος... ΛΟΙΠΟΝ; Θα πανηγυρίζαμε πιο πολύ;

Υ.Γ. Κατά σύμπτωση, κοίτα και ΠΟΙΟΙ είναι στη φωτό απ΄τους παίχτες, σε σχέση με την κριτική σου...

Εικόνα john

Θα σου απαντήσω γλαφυρά με μια ωραια εικόνα οπως απάντησα στον Σάββα πριν κανα τρίμηνο οπου είχαμε διαφωνία για το ιδιο θέμα.

Στο ματς της Ριζούπολης θυμάμαι στο τελος του παιχνιδιού ο γιανακοπουλος πανηγύριζε οταν πηγε να εκτελέσει ενα πλάγιο αουτ μαζι με τον τσουκαλα . Αν τωρα συνέβαινε το ιδιο ο παίκτης του ολυμπιακού που θα ηταν στη θέση του Γιανακοπουλου δεν θα ήξερε καν ποιος ειναι ο τσουκαλας...

Απο εκει και περα φυσιολογικό ειναι να πανηγυρίζουμε.. Ειναι ντερμπυ. Αλλα απο εκει και περα το παλιό δέσιμο των παικτών με του κόσμου εχει χαθεί. Και ειναι φυσιολογικό αυτο δεν το λεω σαν παράπονο,

Εικόνα red apple

νταξ τώρα...δεν είναι σημείο αναφοράς ο Τσουκαλάς. Αλλά και επόμενο είναι να μην υπάρχει δέσιμο μιας και παίχτες έρχονται και παρέρχονται. Έτσι έγινε το ποδόσφαιρο

Εικόνα red apple

πώς τα λές και συμφωνώ τόσο... Αμ έτσι είναι! Όσο για τη φωτό, εξεπίτηδες εξεπιτούτου (το εννοώ πως όσα έγραψα για τις αδυναμίες ορισμένων, το έγραψα με αγάπη για τα παιδιά, για να μη μπερδευτούν κάποιοι πως τάχα μια νύχτα τέτοια εγώ τόριξα στο... καλαματιανό...

Εικόνα red apple

και να μη νομίσεις πως ξέχασα την απάντηση για τα...μαύρα που μου ήθελες στο σχόλιο, στο άλλο, το ...λακωνικό άρθρο... Είσαι συ ένας αδερφάκι μου...

Εικόνα RED HELL

Συμφωνω μεχρι κεραιας.Ειδικα τα αρνητικα εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να τα λεω και ειναι ο κυριος λογος που στην Ευρωπη πικραινομαστε.Αλλα σημερα ειναι μερα χαρας.Η ομαδα επιτελους εβγαλε αντιδραση μπροστα στους ακατονομαστους.

Εικόνα Harry red logic

Καλημέρα Συγγαυροι. Υπέρτατη ηδονή και έκσταση,η ανατροπή,ο Θρίαμβος ειδικά όπως ήρθε στο φινάλε.
Ο μοχθηρός Τουίτης και τα λαγούδακια είχαν πιστέψει στην μεγάλη απόδραση.
Όμως υπάρχει και θεία δίκη!Πόνος ανυπόφορος στην συμμαχία του κακού και στα γιουσουφάκια "δημοσιογραφάκια της μακαρονάδας".
Θα συμφωνήσω με την καλόπιστη αλλά και ακριβοδίκαιη κριτική του αδελφού Red Apple.Μετά από κάθε θρίαμβο πρέπει να βάζουμε ψηλότερα τον πήχη,ειδικά σε ότι αφορά την πορεία στην Ευρώπη.
Θα μπορούσα να προσθέσω,χωρίς να παραβλέψω την προσφορά των αυστηρά αλλά δίκαια κρινόμενων παικτών,ότι ο ΘΡΥΛΟΣ που ονειρευόμαστε στην Ευρώπη χρειάζεται επιπροσθέτως:
-Σέντερ μπάκ ολκής,ταχύτατο,ευφυή,συνδυασμό "Μέλμπεργk-Μανωλά"
-Αριστερό μπάκ(ακόμη είναι ανώριμος ο Αρτούρ)
-Χάφ τύπου Ιμπαγάσα(ο Τσόρι μεγάλωσε ..)
-Εξτρέμ επιπέδου Γκαλέτι(ταχύ,ντριμπλερ να πατάει περιοχή και να σκοράρει)
-Σέντερ φόρ γκολτζή -να παίρνει και καμιά κεφαλιά(τύπου Κοβάσεβιτς)
Μα θα μου πείτε πολλά ζητάς. Ναι το ξέρω αλλά μιλάμε για ΘΡΥΛΟ που ανεβαίνει επίπεδο στην Ευρώπη.
Ονειρευόμαστε μεγαλύτερες διακρίσεις, σαν γνήσιοι Γαύροι πάντα στοχεύουμε σε ψηλότερες κορυφές!

Υ.Γ.1. Καλός οιωνός πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου ήταν η νίκη επί της "Κούλας"στο μπάσκετ.Θρυλικό μέταλλο, μακάρι να κάνουμε και εκεί την υπέρβαση!
Υ.Γ.2. Προσέξτε πάλι την ύπουλη στάση που θα κρατήσει ο απογευματινός σπήκερ του Real Fm(νομίζω ότι έχει ακροαματικότητα και μας υπονομεύει με πανουργία.Μήπως αβαντάρει τον "Νιάου"?

Εικόνα red apple

άμα πάρουμε ένα παιδί για σέντρε μπακ με γρήγορα πόδια που θα μπορεί να βγαίνει στα hedge out με τα χίλια και ύστερα θα κλείνει στην άμυνα βοηθώντας στις περιστροφές, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη ομάδα απαιτήσεων (δεν μπορείς να πεις για το πάντρεμμα με το μπασκετάκι, έ; χαα χαα χχχααα)

ΧΘΕΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΎΤΣΑ ΣΤΟ αεκ, έτσι;

Εικόνα john

Καλα και χθες για κλωτσιές ήμασταν. Παλι χάσαμε εύκολα διαφορα,παλι δεν είχαμε καθαρό μυαλο,παλι δεν καθαρίσαμε το παιχνιδι οταν επρεπε...

Η ομαδα ειναι άρρωστη τι να λέμε τωρα. Εγω βέβαια απο την αλλη ελπίζω... Με 4 νικες και κάλυψη της διαφοράς στο ματς με ρεαλ θα ειμαστε στους 8(Σωστα;) Γραφικός και αιθεροβαμων; Ισως... Αλλα οπαδός ειμαι πρεπει να σκέφτομαι θετικά.

Εικόνα Red Dragon

Ναι στο μπασκετ η ομαδα δεν βρισκεται αυτη την στιγμη στα καλυτερα της αλλα τι κριτικη να γινει χτες?
Οποιος ειδε το ματς μιλαμε για απιστευτα οργια απο μια τριαδα που της ανατεθηκε συγκεκριμενη αποστολη.
Ανυπαρκτα φαουλ στον Πριντεζη που δεν επαιξε στην παραταση,το ιδιο στον Παπαπετρου κλπ κλπ

Εικόνα john

Μιλαω για την συμπεριφορά της ομαδας οταν χτιζει μικρές διάφορες και την αδυναμία της να τις κρατήσει. Το ιδιο εγινε και με την Μπαμπεργκ.

Εικόνα red apple

Όπως τα έγραψες Τζόνι μπόι.
Αλλά συχωρεμένοι. Τόσα χρόνια στην κορυφή κουράστηκαν, ξέμειναν απο οξυγόνα