Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας 28.09 έως 04.10.2016



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού συνεχίζουν και φέτος από εκεί που σταμάτησαν, με τα χρυσά μετάλλια να καταφτάνουν σωρηδόν, αν και ακόμα βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Οκτωβρίου!
 
Εμείς εδώ είμαστε και θα μεταφέρουμε όπως κάθε εβδομάδα τα νέα όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων της αγαπημένης μας ομάδας.
 
Πάμε λοιπόν.
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Τα φιλικά προετοιμασίας για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν την Πέμπτη (29/9). Οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα και επικράτησαν με 62-76 δείχνοντας λίγο επηρεασμένες από την πρωινή προπόνηση που περιείχε αρκετά βάρη αλλά και γενικά από την κουραστική προετοιμασία. Η Ελένη Καπογιάννη χρησιμοποίησε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή της και είχε την ευκαιρία να συνεχίσει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα.


 
Δύο 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε εντός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Πρωτέα Βούλας, του οποίου και επικράτησε άνετα με 96-57 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η Ελένη Καπογιάννη είχε μια ακόμα ευκαιρία να συνεχίσει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα και έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση των αθλητριών του Ολυμπιακού. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Λικέντρα Τζόνσον. Η τελική διαφορά των 39 πόντων «μαρτυρά» την υψηλή απόδοση που έπιασαν ανά διαστήματα οι νταμπλούχες οι οποίες διατήρησαν πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.  

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Φάρο Κερατσινίου στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου.
 

Σε επίπεδο ακαδημιών, οι Κορασίδες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν την 1η Οκτωβρίου εκτός έδρας τον ΑΟ Βάρης, από τον οποίο ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 31-28. Παρά την ήττα η ομάδα της Μάρθας Αργυρίου ικανοποίησε με την απόδοσή της αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι προπονήσεις του τμήματος.


 

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Οκτωβίου, όπου οι Κορασίδες μας θα αντιμετωπίσουν και πάλι εκτός έδρας τον ΑΣ Ηλεκτρούπολης.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Αγώνα επίδειξης στο πλαίσιο των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ακράτας έδωσε την περασμένη Τρίτη η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας παράλληλα την προετοιμασία της. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-1 από την Παναχαϊκή, με τον Φλάβιο Γκουλινέλι να συνεχίζει τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Στη φιλική αναμέτρηση αγωνίστηκε ο 28χρονος Βραζιλιάνος, Άτος Κόστα. Ο ύψους 2.06μ. κεντρικός θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες και ενδέχεται να αποκτηθεί αντί του Οσόρια Ροντρίγκεζ.


 
Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, η ομάδα ταξίδεψε στο Πήλιο στο οποίο συνέχισε την προετοιμασία της δίνοντας παράλληλα και δύο φιλικά με αντίπαλο τον Ηρακλή. Στο πρώτο φιλικό η ομάδα μας επικράτησε με 3-1 σετ. Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων σετ και την επικράτηση του Ολυμπιακού με 3-0, οι δυο ομάδες έπαιξαν ένα ακόμα σετ προπονητικό χαρακτήρα στο οποίο νίκησε ο Ηρακλής με 23-25, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-1.


 
Στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι με 3-1 σετ. Σε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς του διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα (Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Γιώργος Στεφάνου, Ανδρέας Φράγκος, Κώστας Στιβαχτής, Νίκος Ζουπάνης). Με πρωταγωνιστή τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ που σημείωσε 20 πόντους  οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν εύκολα την αντίσταση του Ηρακλή. Σταθερά θετικός ο Καναδός κεντρικός Νταφ με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση, ενώ και ο υπό δοκιμή Βραζιλιάνος κεντρικός Άτος Κόστα παρουσίασε θετικά δείγματα  έχοντας και αυτός πολύ καλά ποσοστά στον επιθετικό τομέα.  


 
Oι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα καθώς την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ομάδα  θα αναχωρήσει για την Σερβία όπου θα πάρει μέρος στο τουρνουά της Βοϊβοντίνα.
 
Και πάμε τώρα στα εξωαγωνιστικά καθώς τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου είχαμε μια ανακοίνωση-βόμβα από μέρους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, καθώς ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με τον Φλάβιο Γκουλινέλι, μια είδηση που ξάφνιασε πολλούς! Μια μέρα αργότερα ωστόσο, ανακοινώθηκε και ο αντικαταστάτης του, τον οποίο η Διοίκηση βρήκε στο πρόσωπο του Σλόμονταν Μπόσκαν.

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Σέρβου τεχνικού όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr).
 

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Σέρβο τεχνικό κ. Σλόμπονταν Μπόσκαν. Ο κ. Μπόσκαν είχε αγωνιστεί ως αθλητής στην ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού τη σεζόν 1999-2000 κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ως προπονητής έχει εργαστεί στην Σέρβικη Ντούναβ (2012-2014) και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπουντβάντσκα του Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε 2 πρωταθλήματα (2015 & 2016). Την ίδια χρονική περίοδο ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2014 στο Euro League και την επόμενη σεζόν την δεύτερη θέση στην τρίτη κατηγορία του World League. Ως αθλητής έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το Champions League με την Γαλλική Τουρς και δυο πρωταθλήματα Γαλλίας. Σε εθνικό επίπεδο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, της Σερβίας είχε περισσότερες από 260 συμμετοχές κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σύδνεϋ. Ενώ το 2001 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Οστράβα." 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Εφήβων, (τα υπόλοιπα ξεκινούν μετά από κάποιες μέρες) στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις 9/10 εντός έδρας τον ΑΓΟΓ Ευρυαλη. 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 4-0 σετ της Ηλιούπολης στο εκτός έδρας φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με το οποίο συνέχισε την προετοιμασία της. Στην αναμέτρηση με την Ηλιούπολη, έκαναν την επανεμφάνισή τους η Τζίνα Λαμπρούση και η Μελίνα Εμμανουηλίδου οι οποίες από την Τρίτη (27/9) έχουν ενσωματωθεί στην προετοιμασία αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα. Η Λαμπρούση αγωνίστηκε και στα τέσσερα σετ και η Εμμανουηλίδου στα δυο τελευταία αντικαθιστώντας την Γιώτα. 


 
Λίγα 24ωρα αργότερα η ομάδα ταξίδεψε στη Νάξο προκειμένου να δώσει δύο φιλικά με τον τοπικό Πανναξιακό. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πρώτο εκ των δύο φιλικών επί του Πανναξιακού με 0-4 σετ. Για πρώτη φορά στην περίοδο της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάνοπλος καθώς στη διάθεση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχει τεθεί από την Πέμπτη και η Ναντζέγια Μαλασάι. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι τους και άσκησαν μεγάλη πίεση από το σερβίς, πετυχαίνοντας 12 άσσους συνολικά.  Πρώτη σκόρερ σε ένα ακόμα φιλικό η Σάσκια Χίπε που ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους (13/26 επ., 4 άσσους, 2 μπλοκ).


 
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε για δεύτερη φορά τον Πανναξιακό και νίκησε και πάλι με 0-4 σετ. Οι «ερυθρόλευκες» πρόσθεσαν μια ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό τους με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να μένει ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Πρώτη σκόρερ σε ένα ακόμα ματς αναδείχθηκε η Σάσκια Χίπε με 15 πόντους (13/32 επ., 2 άσσους) και ακολούθησαν η Τζίνα Λαμπρούση με 13 (9/14 επ., 1 άσσο, 3 μπλοκ) και η Ζένια Τσίμα με 10 (10/20 επ.).

Την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου η ομάδα μας θα βρεθεί στην Τουρκία προκειμένου να λάβει μέρος στο σημαντικό τουρνουά «Genzin Gollu Volleyball Cup». Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Κατερίνα Γιώτα, Άννα Λαζάρεβιτς, Ναντζέγια Μαλασάι, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ζένια Τσίμα, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Αρετή Τέζα, Μελίνα Εμμανουηλίδου και Έλενα Μιλεντίγεβιτς.
 

Σε επίπεδο ακαδημιών, το πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (τα υπόλοιπα ξεκινούν λίγες μέρες αργότερα). Οι νεανίδες μας θα αντιμετωπίσουν στις 9/10 εκτός έδρας τον Πήγασο Χαϊδαρίου. 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των προπονήσεων Beach Volley στην πλαζ Βοτσαλάκια. Τα χειμερινά τμήματα 6 ατόμων, θα προπονούνται  υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μαμάη από Δευτέρα ως Παρασκευή με ώρα έναρξης στις 17:30. Επικεφαλής του τμήματος είναι ο Team Manager της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Νίκος Μαντούβαλος και ο έφορος της Ακαδημίας βόλεϊ, Μανώλης Τσιρογιάννης.


 
Πόλο Ανδρών: Σε διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Πριγκιπάτο του Μονακό θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του θα λάβουν μέρος στο "1ο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων", που διοργανώνει η Kολυμβητική Oμοσπονδία των Μονεγάσκων. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις «Piscine Olympique Albert II du Stade Louis II», και θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες μετά, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν αρκετά δυνατά παιχνίδια εκεί, καθώς αντίπαλοί του αναμένεται να είναι η Προ Ρέκο, η Μπαρτσελονέτα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γιούνγκ.


 
Θυμίζουμε επίσης οτι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο «Π.Καπαγέρωφ». 

Σε επίπεδο υποδομών, πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι έφηβοι του Ολυμπιακού που κατέκτησαν την τρίτη θέση, στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Tropicarium – UVSE Kecskemet» το οποίο διεξήχθη στην Βουδαπέστη τις προηγούμενες ημέρες.Οι αθλητές του Ολυμπιακού, απέναντι σε ομάδες που αποτελούν τεράστιες δυνάμεις στον χώρο του Ευρωπαϊκού πόλο, κατάφεραν να πετύχουν ορισμένες σημαντικές νίκες, μα το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον γίνεται όλο και πιο φανερό, οτι το επίπεδο στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού έχει ανέβει. 


 
Την πρώτη ημέρα του τουρνουά, οι ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Παρτιζάν 9-9 στην κανονική διάρκεια του αγώνα ενώ στην συνέχεια κατάφεραν να πάρουν την νίκη στα πέναλτι με 3-2. Την Παρασκευή απέναντι στην Βάσας, το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο 8-8, αλλά αυτή τη φορά στα πέναλτι κέρδισαν οι Ούγγροι με 3-2.Τ ο Σάββατο οι έφηβοι του Θρύλου έδωσαν δυο αγώνες, έναν το πρωί απέναντι στην διοργανώτρια UVSE στον οποίο έχασαν 11-5 και έναν το απόγευμα απέναντι στην DVSE (Debrecen) την οποία κέρδισαν με 13-8. Την Κυριακή στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τους Σέρβους της Βοϊβοντίνα εύκολα με 10-2.
Την πρώτη θέση στο τουρνουά κέρδισε η διοργανώτρια UVSE. Την δεύτερη θέση η επίσης Ουγγρική Βάσας και την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός. 
 
Πόλο Γυναικών:  Oι προπονήσεις των αθλητριών του τμήματος πόλο γυναικών συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του Χάρη Παυλίδη και των συνεργατών του.


 
Θυμίζουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει ως τυπικά φιλοξενούμενος τον Εθνικό στο «Π. Καπαγέρωφ».
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών θα ξεκινήσουν το 2017.
 
Κολύμβηση: Σύμφωνα με το αγωνιστικό καλεντάρι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμένος αγώνας για τον Οκτώβριο.
Οι αθλητές του τμήματος κολύμβησης συνεχίζουν παρ'όλα αυτά κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ το τμήμα εγγραφων παραμένει ανοικτό.

 
Στίβος: Κανένα νεότερο όσον αφορά το τμήμα του στίβου. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) στις 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία το "Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου". Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξει αθλητής ή αθλήτρια του Ολυμπιακού που ενδεχομένως να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.

 
Ιστιοπλοϊα: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στο Μικρολίμανο.


 
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (eio.gr), υπάρχουν αρκετοί εγχώριοι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτοί είναι:
  • 8-9/10 - "ΝΗΡΙΚΟΣ" - OPTIMIST-LASER 4.7
  • 8-9/10 - "ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" RS:X-TECHNO293
  • 8-9/10 - "ΑΛΕΠΟΧΩΡΕΙΑ 2016" - OPTIMIST-LASER 4.7
  • 8-9/10 - "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΣΣΙΣΗ" - OPTIMIST
  • 8-9/10 - "ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ" - OPTIMIST-LASER 4.7
  • 8-9/10 - "ΘΕΜΙΣ ΛΕΜΠΕΣΟΠΟΥΛΟΣ" - OPTIMIST-LASER 4.7
Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχουν σε κάποιον από τους παραπάνω αγώνες.
 
Κωπηλασία: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.

 
Κανόε Καγιάκ: Tην περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν "Διασυλλογικοί Αγώνες SUP" στη Λούτσα και υπήρχε "ερυθρόλευκη" εκπροσώπηση στο πρόσωπο της Φράγκισκης Μοσχάκη. Η νεαρή μας πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην απόσταση των 8km και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο(!).


 
Μετά το τέλος του αγώνα, η αθλήτριά μας δήλωσε τα εξής:
 
Φραγκίσκη Μοσχάκη: «Ο καιρός ήταν ιδανικός για τους αγώνες. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ζώτο για την παραχώρηση του σκάφους ώστε να συμμετέχω στην κατηγορία. Ευχαριστώ τον Τάσο Βουγίδη για την προετοιμασία που κάνουμε και όλη την οργάνωση».
 
Δηλώσεις όμως έκανε και ο έφορος των Ναυταθλητικών τμημάτων, Τάσος Βουγίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
 
Τάσος Βουγίδης: «Η Φραγκίσκη έχει δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο sup,  κέρδισε με ευκολία άλλο ένα χρυσό θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους επόμενους αγώνες οι οποίοι θα γίνουν στην Κόρινθο. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον κύριο Ζωτο και την fanatic για τη παραχώρηση του σκάφους».
 
Παρακανόε: Για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός στηρίζει το άθλημα του Παρακανόε με τα τμήματα εγγραφών να παραμένουν πάντα ανοικτά. Οι υπάρχοντες αθλητές του τμήματος προπονούνται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας στην Καστέλα του Πειραιά.

 
Πινγκ Πονγκ: Όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα, δεν είχαμε κάτι νεότερο καθώς δεν υπήρξαν επίσημα παιχνίδια την περασμένη εβδομάδα. Οι επόμενοι αγώνες Πρωταθλήματος των Ανδρών και των Γυναικών είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το τουρνουα επιτραπέζιας αντισφαιρισης "Αντωνία Σπανού", το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Ολυμπιακός μαζί με το Φοίνικα Αγ.Σοφίας στο κλειστό γυμναστήριο Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη". Περίπου 200 παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες από 10 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Έδεσσα, την Καβάλα, την Κόρινθο και φυσικά την Αθήνα και τον Πειραιά.


 
Ο συνολικός απολογισμός των αθλητών του Ολυμπιακού ήταν δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα, ένα χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην κατηγορία των εφήβων, άλλο ένα χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Έλενα Σοφρά στις Νεανίδες, ενώ το ασημένιο μετάλλιο το κέρδισε η Ελισάβετ Τέρπου, επίσης στην κατηγορία των Νεανίδων.
 
Ξιφασκία: Η αθλήτρια του τμήματος Βάσω Βουγιούκα συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις τις, καθώς σε περίπου ένα δεκαήμερο και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το "Κύπελλο Ελλάδος Ξιφασκίας Γυναικών" στην κατηγορία της Σπάθης -σε αυτήν αγωνίζεται η Βουγιούκα-  στο οποίο και φανταζόμαστε πως θα συμμετάσχει, ειδικότερα δε από τη στιγμή που μέσα στον Οκτώβριο δεν θα υπάρξει κάποια διεθνής διοργάνωση στην κατηγορία αυτή. 


 
 
Πυγμαχία: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους.


 
Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, οι πιο κοντινές -χρονικά- πανελλήνιες διοργανώσεις είναι προγραμματισμένες για το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τα "Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων-Παμπαίδων και Παγκορασίδων", όπου και φαντάζομαι θα υπάρξει συμμετοχή μερικών εκ των αθλητών του Ολυμπιακού, μιας και υπάρχουν αρκετοί που να πληρούν τις προϋποθέσεις. 
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών αργούν ακόμα καθώς είναι προγραμματισμένα για τις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Ταε Κβο Ντο: Το περασμένο Σαββατοκύριακο (01-02/10) διεξήχθη στο ΔΑΚ Καρδίτσας το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων" στο οποίο συμμετείχε και ο Ολυμπιακός με δύο αθλητές και συγκεκριμένα τη Μαριέττα Γαλανομάτη και τον Κυριάκο Πολυδούλη. 


 
Η Μαριέττα Γαλανομάτη που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -55kg Νεανίδων, κέρδισε στον πρώτο αγώνα που έδωσε και έχασε στον δεύτερο. Στις λεπτομέρειες γνώρισε την ήττα στον πρώτο αγώνα ο Κυριάκος Πολυδούλης που αγωνίστηκε στην κατηγορία -55kg Εφήβων.
 
Κικ Μπόξινγκ: Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. 


 
Όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ (pok.gr) η επόμενη -χρονικά- εν Ελλάδι επίσημη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 4-6/11 και πρόκειται για το "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων" (έως 18 ετών). Ο Ολυμπιακός έχει αθλητές που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα, επομένως είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή ενός εξ' αυτών.
 
Καποέϊρα: Οι προπονήσεις των νεαρών αθλητών του τμήματος καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά.


 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν κανονικά ανοικτά.

 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Ξεκινάμε από το τμήμα Κ20 το οποίο στον αγώνα της 6ης ημέρας του αντίστοιχου Πρωταθλήματος SuperLeague που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη, επικράτησε με 7-0(!!) της ΑΕΚ φτάνοντας έτσι στην 4η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και προηγήθηκε με 7-0 από το ημίχρονο ενώ μετά από το 70’ έπαιξε με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού στο πρόσωπο του Στάθη Λάμπρου και της συμπλήρωσης των τριών αλλαγών. Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 15 γκολ στη διοργάνωση ενώ κρατάει το μηδέν στην άμυνα μετά από 4 παιχνίδια. Τρία γκολ πέτυχε ο Θανάσης Ανδρούτσος (12’, 31’, 45+2) δυο ο Μάριος Βρουσάι (29’, 36’) και από ένα ο Γιώργος Μανθάτης (19’) και ο Κώστας Κηπουρός (44’). 


 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διξαχθεί το παιχνίδι Ολυμπιακός Κ17 - Ατρόμητος Κ17 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικης του 1ου γύρου του αντίστοιου Πρωταθλήματος SuperLeague, ωστόσο το συγκεκριμενο παιχνίδι αναβλήθηκε μετά από αποδοχή σχετικού αιτήματος.
Το πρωτάθλημα της Superleague Κ15 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. 
Οι ακριβείς ημερομηνίες των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων των τριών τμημάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές από τη Superleague.

Και περνάμε τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τα τμήματα Κ8 και Κ9 της Σχολής μας στο Σικάγο κατέκτησαν άλλα δύο τουρνουά και συγκεκριμένα τα "Top Lakers Fall Classic U8" και "Top Lakers Fall Classic U9" αντίστοιχα. Για ακόμα μια φορά απεδείχθη η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη συγκεκριμένη σχολή η οποία κάθε χρόνο διακρίνεται και κατακτά κούπες. Τους δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ολόψυχες ευχές μας για ακόμα καλύτερη συνέχεια στο μέλλον!
 
Σε άλλα νέα, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετά εκ των τμημάτων υποδομής μας της Κεντρικής Σχολής στο Ρέντη, τα οποία έδωσαν κάποιους αγωνες, φιλικούς αλλά και επίσημους. Καθαρά ενημερωτικά αναρτούμε τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών:
 
· Αμφιάλη Κ14 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ14 - 0-6 (ΕΠΣ Πειραιά)
· ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ13 - Αετός Κορυδαλλού Κ13 - 6-1 (Φιλικό)
· ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ12 - Λυκοβρύση Κ12 - 1-1 (Φιλικό)
· ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ11 - Αετός Κορυδαλλού Κ11 - 10-2 (Φιλικό)
· OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ10 - Αετός Κορυδαλλού Κ10 - 8-1 (Φιλικό)
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Την περασμένη Δευτερα (03/10) μεταδόθηκε από τους 90.4fm του "Καναλιού1" η καθιερωμένη ραδιοφωνική του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με τίτλο "Μεγάλη μου Αγάπη", στην οποία αναφέρθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για τα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν υπήρχε κάποιος φιλοξενούμενος, ωστόσο υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Μαντούβαλο (Team Manager του τμήματος Βόλεϊ Ανδρών) και τον Τάσο Βουγίδη (Έφορος Ναυταθλητικών Τμημάτων). Μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr) στην ενότητα "Γενικές Ειδήσεις".
 

 
Στα επίσημα κανάλια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και του Καναλιού1 στο YouTube ("Olympiacos SFP" και "Κανάλι Ένα" αντίστοιχα) μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλες τις προηγούμενες εκπομπές.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016-17
Μετά και τις τελευταίες -χρονικά- κατακτήσεις των χρυσών μεταλλίων, η τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής έχουμε κατακτήσει τρία (3) τουρνουά:
· First International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Top Lakers Fall Classic U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Top Lakers Fall Classic U8 (Ποδόσφαιρο Νέων)
Επίσης έχουμε κατακτήσει τέσσερα (4) χρυσά μετάλλια:
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Το κατέκτησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο διεθνές τουρνουά "Wolrd Junion Circuit" που διεξήχθη στην Κροατία)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τα κατέκτησαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος και Έλενα Σοφρά στο τουρνουά "Αντωνία Σπανού" που διεξήχθη στο Κλειστό του Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Sup (Το κατέκτησε η Φραγκίσκη Μοσχάκη στα 8km των Διασυλλογικών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Λούτσα)

 
ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (05/10-11/10/2016)
· 05/10/2016 - Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ Ανδρών)
· 07/10/2016 - Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης (Πόλο Ανδρών)
· 08/10/2016 - AΣ Ηλεκτρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Κορασίδων)
· 08/10/2016 - Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πινγκ Πονγκ (Πινγκ Πονγκ Α/Γ)
· 09/10/2016 - Φάρος Κερατσινίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάσκετ Γυναικών)
· 09/10/2016 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΟΓ Ευρυάλη (Βόλεϊ Εφήβων)
· 09/10/2016 - Πήγασος Χαϊδαρίου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βόλει Νεανίδων)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΥΓ1: Σε κάποιους δεν ήταν και τόσο "ξαφνική" η αποχώρηση του Φλάβιο Γκουλινέλι... Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
ΥΓ2: Οι αγώνες που αναφέρονται στο "ερυθρόλευκο" καλεντάρι κάθε εβδομάδας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού. Το πλήρες πρόγραμμα των υπόλοιπων επαγγελματικών τμημάτων μπορείτε να το βρείτε στο εκπληκτικό site-forum "ultras.gr". Και εκει οι σύγγαυροι κάνουν φανταστική δουλειά...
ΥΓ3: Συνεχίζουν κάποιοι να με ρωτούν αν πρόκειται φέτος να ασχοληθούμε σοβαρά με τη δημιουργία νέων τμημάτων (ράγκμπι, futsal κλπ). Προς το παρόν και εξ'όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόθεση για το άμεσο μέλλον.. Οτι υπάρχει σαν σκέψη πάντως, υπάρχει..
ΥΓ4: Θα έχουμε γλέντια φέτος... Σε πολλούς τομείς...
ΥΓ5: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα thita

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ βάσει χώρας/πληθυσμού ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

αδερφέ, δεν σε έκαμψε το καλοκαίρι βλέπω, πάλι στις επάλξεις, είσαι όπως πάντα καταπληκτικός και πληρέστατος, (αντ)άξιος του Θρύλου αλλά και του RATM, μπράβο

Εικόνα MakTheBet

Συνολικά ζήτημα να υπάρχουν στον κόσμο πάνω από 5-10 ομάδες που να έχουν καταφέρει αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός σε συλλογικό επίπεδο... Δεν αναφέρομαι μόνο στις κατακτήσεις τροπαίων, αλλά συνολικά στις διακρίσεις όλων των τμημάτων στις εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις... Μιλάμε για τρομερά επιτεύγματα...

Όσο για το άλλο που λες, να ξέρεις ότι τίποτα δε μπορεί να μας πάρει την τρέλα που κουβαλάμε για τον Θρύλο αδερφέ μου... Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Εικόνα thita

btw ήθελα να σε ρωτήσω:

τα του διαζυγίου γκουλινέλι νομίζω τα μάθαμε

ο μπόσκαν τι λέει σαν προπονητής? προσωπικά προτιμούσα τον άλλον γιουγκοσλάβο που ακουγόταν, αλλά ΟΚ, στηρίζουμε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πάντα τις επιλογές , απλά μήπως ξέρεις εάν έχει εμπειρία από ομάδα (όχι εθνική, που είναι άλλο πράγμα νομίζω)

Εικόνα MakTheBet

Όσον αφορά για τον Γκουλινέλι, εγώ απ'όσο το έψαξα, έμαθα ότι επικρατούσε περίεργο κλίμα στα αποδυτήρια και παρουσιάστηκαν θέματα απειθαρχίας στην ομάδα μεταξύ παικτών και προπονητή, ενώ σε ένα έγκυρο σάιτ διάβασα ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ Γκουλινέλι-Φιλίποφ κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο πρόσφατο τουρνουά της Κύπρου. Τέλος πάντων, πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που γίνονταν αυτά τα πράγματα και με δεδομένο ότι δε μπορείς να "διώξεις" 15 παίκτες για να μείνει ο προπονητής, "φυσιολογικά" έφυγε ο Ιταλός. Φυσικά η διοίκηση έδειξε άμεσα αντανακλαστικά καθώς λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε τον "κλεισμένο" Σλόμπονταν Μπόσκαν, ο οποίος ήρθε να καλύψει το κενό του.

Ο Μπόσκαν δεν μας είναι άγνωστος. Είχε έρθει σαν παίκτης στον Ολυμπιακό το 1999 (ήμουν παιδάκι και ακόμα το θυμάμαι) και έμεινε για ένα χρόνο κατακτώντας το πρωτάθλημα. Γενικά σαν παίκτης έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε διάφορες χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Γαλλία) τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ στη Σερβία είναι μεγάλο όνομα καθώς σκέψου ότι στην εθνική τους "έγραψε" πάνω από 260 συμμετοχές ενώ κατέκτησε και τίτλους!! Είναι καλό το γεγονός ότι και σαν παίκτης είχε τη στόφα του πρωταθλητή και ακόμα καλύτερο το ότι ξέρει ποιος είναι ο Ολυμπιακός και οι στόχοι του κάθε χρόνο. Αν και νέος (41 ετών) έχει ήδη πλούσιο βιογραφικό και σαν προπονητής, καθώς έχει ήδη κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Μαυροβουνίου (με τη Μπουντβάντσκα) αλλά και ένα Ευρωπαϊκό με την Εθνική ομάδα της συγκεκριμένης χώρας... Δεν είναι δηλαδή ότι έχει απλά μια α' εμπειρία σαν προπονητής, έχει κατακτήσει και τίτλους... Φυσικά όλοι στο τέλος κάνουμε ταμείο, αλλά θεωρώ πως με αυτό το ρόστερ που θα έχει στα χέρια του θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα μας στην κατάκτηση τίτλων... Το μόνο που θέλει είναι πίστωση χρόνου...

Εικόνα MakTheBet

Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε μου...

Εικόνα thita

Με υπερκαλυψες και σε ευχαριστώ πολύ,ευχάριστο που έχει ξανά προπονήσει σύλλογο κι όχι μόνο εθνική,και πήρε και κούπες,είχα μια ανησυχία μην ήρθε για να μάθει. Να είσαι καλά,keep going.

Εικόνα MakTheBet

Όχι ότι το Πρωτάθλημα Μαυροβουνίου είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όπως και να'χει, το πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα...

Εικόνα koropi48

Και μόνο αυτές οι αναρτήσεις δείχνουν καθαρά τη μοναδικότητα του συλλόγου, αλλά και των φιλάθλων του. Συγχαρητήρια αδελφέ για τη σοβαρότητα που χειρίζεσαι το θέμα. Όσοι καταλαβαίνουν, γνωρίζουν καλά πόσο μεγάλη είναι η προσφορά σου στα ερασιτεχνικά τμήματα, αναδεικνύοντας τις δράσεις τους.

Εικόνα MakTheBet

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου ολόκληρου... Θα το λέω μέχρι κάποιος να μου δείξει ποια αλλη ομάδα έχει καταφέρει να συντηρεί τόσα τμήματα που να κάνουν ΟΛΑ πρωταθλητισμό και να σημειώνουν διακρίσεις σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο, έχοντας παράλληλα κατακτήσει και 13 διεθνή τρόπαια σε 6 διαφορετικά αθλήματα (χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα χρυσά μετάλλια που κατακτούν αθλητές μας σε ευρωπαϊκες διοργανωσεις σε ατομικα αθληματα οπως πχ κολύμβηση)...

Εικόνα MakTheBet

Ξαναλέμε, μιλάμε για τον Ολυμπιακο ως ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟ συλλογο... Δεν συγκρίνουμε τον Ολυμπιακό με άλλες ομάδες βάσει των 13 διεθνων τροπαίων αλλά βάσει της ποικιλίας των αθλημάτων στα οποία τα κατακτήσαμε...